Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is logisch dat ik mezelf zou opstellen in Oranje, anders gaat er wat mis’

Laatste update:

Bart Verbruggen kijkt uit naar de komende interlands met het Nederlands elftal. De doelman kan vrijdag zijn debuut gaan maken in Oranje, dat in de Johan Cruijff ArenA aantreedt tegen Frankrijk in de zevende speelronde van de EK-kwalificatiereeks. Hoewel Ronald Koeman liet doorschemeren dat Verbruggen een goede kans maakt om het doel te verdedigen, heeft de sluitpost zelf nog geen uitsluitsel gekregen.

Mocht Verbruggen daadwerkelijk op doel komen te staan tegen de Fransen, dan wordt hij de jongste keeper in het Nederlands elftal sinds Jan van Beveren in 1967. Volgens de berichtgeving van onder meer het Algemeen Dagblad ligt de keeper van Brighton & Hove Albion voorlopig in ieder geval op koers om een plek onder de lat te krijgen.

Zelf heeft Verbruggen nog niets gehoord van Koeman over een eventuele basisplek, vertelt hij in gesprek met de NOS. “Ik ben heel nieuwsgierig. Ik heb inderdaad wel gehoord dat Koeman fan van me is, als ik maar niet te veel korte ballen speel, haha.”

“Het zijn verschillende trainers met verschillende speelwijzes. Ik denk dat je als speler de taak hebt om de speelwijze uit te voeren die de trainer en het team van je vragen.”

Op de persconferentie van afgelopen maandag waarschuwde Koeman Verbruggen met een knipoog. “Net zoals ik veel in Bijlow zag op het moment dat hij weer echt ging spelen, zie ik ook veel potentie in Bart. Hij moet wel iets minder kort spelen in de eigen zestien. Dan houdt hij de trainer rustig op de bank”, zo doelde Koeman op de blunder van de keeper tegen Liverpool.

Verbruggen vindt het logisch dat hij zichzelf zou opstellen in de komende interlands. “Dat doet iedereen toch? Als dat niet zo is, gaat er wat mis in het koppie, denk ik. Ik heb vertrouwen in mezelf. Ik hoop dat ik dat ook naar de bondscoach uitstraal en dat ik dat heb laten zien. En dan zien we wel wie hij vrijdag onder de lat zet.”

"Ik moet gewoon doen wat ik altijd doe”, besluit Verbruggen. “Dan weet ik van mezelf dat ik de kwaliteiten heb om een goede wedstrijd neer te zetten. Ik hoop dat ik de kans krijg om mijn debuut te maken. Ik heb er superveel zin in."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een armoe bij het Nederlandse elftal zeg. Hopen dat hij het in ieder geval goed doet.

Nou, ik mag toch hopen dat bv een Lex Immers zich niet op zou stellen in Oranje. Dan gaat er pas écht wat mis in het koppie.

Zet em erin en laat em 15 jaar staan. Doe het alsjeblieft. Hij is vast best goed en dan zijn we eindelijk af van die eindeloze discussie over de minst boeiende positie in het voetbal.

10 oktober 2023 om 19:13

Zeiden we ook bij Flekken en toen raakte hij geblesseerd. Het is bovendien niet echt een discussie, want zijn echte concurrenten zijn inmiddels geblesseerd.

10 oktober 2023 om 19:29

Spreek voor jezelf. Is gewoon een belangrijke positie en is de afgelopen jaren ook veel belangrijker geworden. Zou trouwens ook voor Verbruggen kiezen. Ken m niet heel goed, maar vond m op het beloften EK als enige fantastisch.

10 oktober 2023 om 22:32

'Minst boeiende positie in het voetbal'. Hoe vaak een keeper niet wedstrijden beslist/wint. Veel renovaties van teams beginnen bij het binnenhalen van een goede keeper. Bijvoorbeeld Manchester United en Chelsea kwakkelen, en hebben ook allebei geen topkeeper.

Nouja volgens mij is het helemaal niet gek om te denken 'ik moet me nog verder ontwikkelingen en verbeteren om een basisplek te veroveren', waarbij het logisch is jezelf nog niet in de basis te zetten.

Zie ook reactie spursfan96 zelfde intentie.

Duidelijk dat Verbruggen gaat keepen lijkt me. Ben benieuwd hoe het gaat doen want het is tenslotte de eerste keer. Potentie heeft die zeker alleen je moet het ook maar bewijzen in wedstrijden. Gelijk ook al een hele pittige wedstrijd met Frankrijk.

Met zelfvertrouwen is niets mis mits het niet overslaat in (misplaatste) arrogantie. Met zelfreflectie ook niet overigens. Dat je jezelf als jonge keeper niet opstelt, wil niet zeggen dat er dan wat misgaat. In zijn geval snijdt de uitspraak wellicht ietsje meer hout, vooral omdat de concurrenten nou ook niet bepaald van een indrukwekkend niveau zijn. Echter zou je de plank nogal misslaan als we een keeper hadden gehad die eerste doelman bij een Europese topclub of hoge subtop was.

Ik denk dat het ook gewoon logisch is dat Verbruggen keept vrijdag en maandag, Bijlow en Flekken zijn geblesseerd, en Olij zit er pas net bij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren