Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het hardste schot van Ajax heeft De Ligt, laat hem het eens doen’

Laatste update:

Hakim Ziyech was bij Ajax in 28 competitiewedstrijden goed voor zeven doelpunten en fungeerde bovendien al elf keer als aangever. Ondanks deze meer dan behoorlijke cijfers, laat columnist Henk Spaan zich woensdag kritisch uit over Ziyech, en dan met name over de rol die hij vervult bij de standaardsituaties van de Amsterdammers.

"Ik heb één vraag: waarom de vrije trappen?", schrijft Spaan in Het Parool. "Zodra Ziyech zich achter de bal posteert en hij zet die licht aanstellerige stappen terug, zeg ik tegen mijn vrouw: 'Hij gaat weer een Gudelj doen'. Mijn vraag luidt dus of Ziyech een verbod kan krijgen op het nemen van vrije trappen. Lasse Schöne doet dat beter. Het hardste schot van het elftal heeft trouwens Matthijs de Ligt. Laat hem het eens doen. En van rechts: Nick Viergever."

Spaan is wel van mening dat de technicus zich goed heeft ontwikkeld sinds zijn komst van FC Twente afgelopen zomer. "Ziyech hipt niet meer als een halfdood vogeltje over het veld. Hij doet zijn best. Voor tackelen is hij niet in de wieg gelegd, dus een bal veroveren als N'Golo Kanté zit er niet in. Hoeft ook niet. Steekpasses geven op Amin Younes en Kasper Dolberg is genoeg."

Hakim Ziyech is rijp voor de stap naar een buitenlandse topclub

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Of Schone gewoon alle vrije trappen op goal laten schieten en Ziyech laten nemen als ze voor de pot worden gegooid. Vraag me af of Viergever wel is een vrije trap heeft genomen en De Ligt speelt niet altijd en ik denk dat Sanchez en Dolberg ook hard kunnen rammen.

26 april 2017 om 15:39

Precies!! Waarom perse een ander de vrije trap laten nemen. Tuurlijk is een bal aan de rechterkant van het midden iets fijner voor een linkspoot, maar alleen als beide spelers precies even goed zijn. En dat is hier niet het geval, dus laat Schone het gewoon doen. Op dit moment zijn die vrije trappen juist een van de weinige redenen om hem in de basis te zetten ten faveure van Vd Beek. Laat hem ze dan ook gewoon nemen.

26 april 2017 om 15:44

Wie bedoel je nou over het in de basis zetten, Schone? Zo ja, dat vind ik opmerkelijk want ik vind juist dat Schone dit seizoen laat zien behoorlijk wat meerwaarde te hebben in het elftal. Zo ver vind ik Van de Beek nog niet, die draait soms aardig mee in het spelletje maar ook niet meer dan dat.

26 april 2017 om 15:47

Schone is een van de redenen dat het spel van Ajax zoveel attractiever is dit jaar en hij was maandenlang erg sterk, maar de laatste weken is hij niet in goede doen. Maar zowel tegen Schalke als tegen PSV wachtte Bosz lang met wisselen, waarschijnlijk omdat hij altijd een wedstrijd kan openbreken met een vrije trap.

26 april 2017 om 15:51

Hm, ik vond hem tegen zowel Schalke als PSV niet slechter dan de rest. Tegen Schalke vond ik van de middenvelders Klaassen bijvoorbeeld slechter, terwijl ik tegen PSV Ziyech echt slecht vond spelen. De wedstrijden daarvoor vond ik Schone nog prima (feyenoord, AZ, Heerenveen).

26 april 2017 om 16:09

De opbouw tegen Schalke liep echt heel slecht en toen ik er op ging letten waar het fout ging viel het me op dat hij zich nogal verstopte. En dat terwijl hij juist de man moet zijn die de bal ophaalt bij de verdediging en het spel verlegt a la Pirlo (daarmee heeft hij Ajax dit seizoen erg geholpen).

Dat hij geen 10km per wedstrijd loopt, dat weten we al en dat is ook geen enkel probleem. Maar als hij ook in de opbouw afwezig is, dan kan je beter voor een Vd Beek kiezen die druk vooruit durft te zetten en samen met Klaassen en Ziyech de tegenstander vast kan zetten (zoals tegen Schalke uit).

De Ligt doet mij een beetje denken aan Ronald Koeman of Alex als hij zo uit die achterhoede opstoomt en met een kiezelhard schot komt. Valt allicht eens te proberen hem achter de bal te zetten bij een directe vrije trap van afstand. Alleen Schone heeft natuurlijk ook aangetoond over een aardige vrije trap te beschikken. Ziyech lijkt me meer van de indirecte vrije trap die op het hoofd van De Ligt of Sanchez moet belanden.

26 april 2017 om 16:13

Doet mij in alle opzichten denken aan Vertonghen, voornamelijk omdat hij ook bij Ajax speelde. Kwam ook altijd met die lange passen op, met datzelfde harde schot uit zijn linkerbeen.

26 april 2017 om 19:03

Koeman speelde ook bij Ajax hã©

Haha daar hebben we Henk weer! Doet het toch knap om elke keer weer Voetbalzone te halen met deze uitspraken, zoals dat Viergever de vrije trappen moet nemen van rechts. Zeker omdattie m tegen Schalke zo lekker binnenschoot? Die columns van Spaan slaan naar mijn mening kant nog wal, maar goed, hij moet ook zijn boterham verdienen hè

Ziyech die bij zijn vorige clubs regelmatig een vrije trap binnenschoot mag ze niet meer nemen vanaf rechts, omdat Viergever die nog nooit een vrije trap erin heeft gekregen een kans moet krijgen.

26 april 2017 om 17:25

@master D, ik snap je niet: De stats van Ziyech van het afgelopen seizoen zijn beroerd: 19 vrije trappen, 4 tussen de palen & 0 goals.
zeer goede voetballer met een absolute meerwaarde, maar die is in elk geval niet het nemen van vrije trappen.
Vwb Viergever ben ik het met je eens, maar er zal vast en zeker wel een beter alternatief in de selectie aanwezig zijn dan Ziyech..

26 april 2017 om 17:52

In zijn Heerenveen tijden kon hij ze wel aardig nemen. Tenminste dat herinner ik me wel. Dacht echt schitterende vrije trappen te bedenken die ziyech nam. Lijkt het helemaal kwijt.

Ik snap nog steeds niet waarom het hem niet lukt om uit een vrije trap te scoren. Als je bijvoorbeeld naar de tegendraadse vrije trap vorig jaar met Twente tegen Willem II kijkt dat was gewoon pure klasse en een veel moeilijkere bal dan al die missers bij Ajax. Ach ja Hakim komt misschien wat extra langer oefenen tijdens de trainingen.

26 april 2017 om 17:55

2 woorden... vermoeide benen.

Ik denk dat t ligt aan t feit dat ie veel harder werkt bij Ajax.
l

Het lijkt me dat de ligt van grotere afstand het goed zou kunnen, maar daar is schone juist er goed. Ik lees nu regelmatig dat dolberg een zeer goede vrije trap zou hebben. En vroeger speelde ik met jim Charitee, wie de beste trap uit de amateurs zou hebben. Die curvde niks, gewoon kiezelhard en scoorde de een derde van zijn vrije trappen in de hoofdklasse gewoon. Zeker van dichterbij, gewoon hard in de hoek van de keeper, die stapt altijd richting andere hoek en is dan te laat. Maar niet meer die pisballetjes over de muur heen. Dan moet die hard zijn nog steeds zoals locadia aantoonde.

Wanneer gaan we nou kappen met het hypen van de ligt. Als virgil van dijk zon hype om zich heen kreeg zoals nu het geval is speelde hij al voor barca.
De ligt is gewoon niet zo goed. En dat betekent niet dat hij geen top verdediger kan worden maar we doen nu al alsof hij Jaap Stam is.

26 april 2017 om 17:33

Hypen is 1 ding, maar zeggen dat de Ligt 'niet zo goed'. Is, is weer het andere uiterste.

Voor een knullemansje van 17 doet ie het best aardig, zeker in de Eredivisie. Ja natuurlijk maakt hij fouten, dat zal nog een paar jaar zo doorgaan. Verdedigers zijn pas op latere leeftijd solide en constant.

26 april 2017 om 19:25

Paar fouten? Hij is er schuldig aan door deze fouten dat Ajax de titel kan vergeten en dat Oranje niet naar het WK gaat..

Spaan is geen fan van Ziyech hã©? Hier heeft hij wel een punt, maar voor een vrije trap heb je meer nodig dan een hard schot. Dolberg scoorde in de jeugd ook een paar in toch laat hem het maar proberen of je laat alles Schone nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren