Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het gaat niet om sentimenten, het gaat voor Ajax om de schaal’

Laatste update:

Spelers als Nigel de Jong en Rafael van der Vaart verbonden hun toekomst deze zomer aan respectievelijk AC Milan en Real Betis, maar Johnny Heitinga besloot wel terug te keren bij Ajax. De verdediger tekende een éénjarig contract met een optie op een tweede seizoen en is de afgelopen weken vaak onderwerp van gesprek geweest.

/

De 31-jarige Heitinga begrijpt dat zijn terugkeer naar Amsterdam de nodige media-aandacht genereert, maar vindt ook dat het hoog tijd is dat de focus weer op het voetbal gaat liggen. “Het gaat niet om sentimenten, het gaat bij Ajax erom dat je aan einde van het seizoen met die schaal in je handen staat”, zegt hij tegen Ajax TV.

“We moeten ons eerst richten op de voorronde van de Champions League en als de competitie begint, moeten we er daar ook staan. Er is maar één doel: kampioen worden”, gaat Heitinga verder. Het trainingskamp in Oostenrijk is hem tot dusver goed bevallen: “Het is een gretige groep, de eerste indrukken zijn goed.”

Denk jij dat Ajax komend seizoen kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee, gewoon niet goed genoeg

3 juli 2015 om 12:21

Ik vond hem in de eredivisie altijd wel een stabiele factor, en ik heb nou niet echt het gevoel dat het niveau in Nederland omhoog is gegaan.. Verder heb ik hem niet echt gevolgd, dus eerst maar eens een kans geven toch?

3 juli 2015 om 12:26

Ik vond hem altijd degelijk en redelijk bij dode spelmomenten. Maar ik heb liever de veltman van nu dan de heitinga van toen.

3 juli 2015 om 13:00

@mentalist:
Hij kan ook als linker centrale verdediger spelen. Ik zou hem nooit opstellen in plaats van een fitte Veltman, maar links van hem is de spoeling best wel dun.

3 juli 2015 om 13:43

Ja maar dan zie ik zelfs liever viergever. Die heeft het itt wat men verkondigt niet zo heel slecht gedaan. Maarja is geen eigen jeugd, dan krijg je te weinig krediet.

3 juli 2015 om 17:51

Als je bij Ajax van buitenaf gehaald wordt moet dat zijn omdat ze iemand van dat niveau zelf niet hebben kunnen opleiden. Viergever heeft het niet heel slecht gedaan, maar hij stond zeker niet op toen het minder ging en is niet aantoonbaar beter dan bijvoorbeeld Denswil was. Verder heeft hij bewezen niet goed genoeg te kunnen voetballen voor de CVM en de LB. Als LCV was het ok, maar Veltman heeft duidelijk meer talent. Dat is een voetballende verdediger die goed positie kiest, en die heeft dus echt een goede mandekker naast zich nodig. Dat is Viergever niet. Wat mij betreft mogen Heitinga en Riedewald het uitvechten. Riedewald kan eventueel ook nog met Dijks concurreren dus Viergever mag er best bij blijven.

Meer toch ook niet helaas voor hem.

Heb toch liever dat Overmars één speler van 6-10 miljoen haalt die er echt staat, dan steeds die halve spelers van 2-5 miljoen die niks toevoegen. Dat lijken hij en Frank nu pas door te hebben door dit dramatische seizoen, en het mislukken van Duarte, vd Hoorn, Viergever, etc.

Ik snap wel dat Wim Jonk boos is dat dit soort figuren speeltijd van de jeugd innamen, inclusief Moisander en Schöne die niet bijtekenden maar wel lieverdjes van de Boer waren en er tot het eind in bleven staan.

Toch moet Jonk ook inzien dat deze spelers misschien mislukt zijn, maar dat de jeugd en Ajax er baat bij hebben als jeugdspelers pas iets later debuteren en rustig gebracht kunnen worden. Daarom moet het eerste elftal echt eerst op sterkte en dat vind ik momenteel alleen van het middenveld. De aanval is wel sterk, maar er moet wel echt een goede spits bij komen, want als Milik geblesseerd raakt willen we niet nog een keer Schöne in de punt zien staan. De verdediging is met Heitinga, Riedewald of Viergever toch twijfelachtig voor de Champions League. Riedewald lijkt zeker genoeg talent te hebben, maar staat hij er al? Heitinga kon het vroeger wel, maar er moet nog blijken hoe dat nu gaat. Hij heeft in ieder geval wel echt passie voor Ajax, dat is mooi om te zien.

Cilessen wel of niet, dat lijkt mij de grote vraag voor ons. Overmars mag zijn best gaan doen.

3 juli 2015 om 23:07

Volgens een VI verslaggever die ook in Oostenrijk is ziet de achterste linie er voorlopig zo uit

Dijks - Heitinga - Veltman - Tete.

3 juli 2015 om 12:23

Beter dan Veltman, van de Hoorn, Riedewald en Viergever....

3 juli 2015 om 19:32

Alleen niet beter dan Veltman ^^.
Die andere nog wel.

3 juli 2015 om 19:47

Centrum met Veltman en Heitinga is dan toch prima?

3 juli 2015 om 12:27

Ja dat zie jij natuurlijk gelijk zonder dat hij een wedstrijd heeft gespeeld nou ik zal je zeggen hij is beter dat de achterhoede de er vorig seizoen stond dus voor zover gaan ze er al op vooruit , en geef eerst de speler is een kans nu weet je dat niet zonder dat je een wedstrijd hebt gezien lekker makkelijk gelijk afmaken heb je een glazen bol thuis .

3 juli 2015 om 12:28

Bij atletico en Everton heeft hij het redelijk gedaan, echter bij Hertha heeft hij geen potten kunnen breken. Toch zal het mij niks verbazen, dat hij het gewoon goed gaat doen bij Ajax. Hij is nog steeds maar 31, heeft de nodige ervaring en ik denk dat hij gretiger is dan ooit. Kortom, goede versterking voor Ajax en de Eredivisie.

3 juli 2015 om 12:35

Helemaal mee eens!

3 juli 2015 om 13:07

Inderdaad......ik ook

3 juli 2015 om 14:05

Nou ja Everton....zijn tweede seizoen heb ik hem veel zien spelen en daar was Heitinga bij mega veel tegendoelpunten betrokken. Voor Ajax lijkt het me sowieso beter dan dat ze hebben

3 juli 2015 om 12:50

Heb je hem al zien voetballen bij Ajax? Ga hem is lekker beoordelen als hij wat wedstrijden heeft gespeeld. Dit is zo makkelijk he.

Er zijn zoveel spelers die in het buitenland niet gepresteerd hebben en in Nederland goed genoeg zijn maar andersom zijn er ook voorbeelden. Laten we gewoon eerst afwachten en dan pas oordelen... We zijn er in Nederland altijd zo goed in om iemand vooraf al te veroordelen

3 juli 2015 om 12:57

Dan hebben we het over spitsen. Als verdediger is Nederland 1 van de moeilijkste competities om in te spelen. Bijna altijd 1 op 1 en je moet meters ruimte verdedigen en als het kan ook nog het spel opzetten. Ik zie heitinga dan ook falen.

3 juli 2015 om 13:05

In het verleden kon hij dit ook dus dat spreekt in zn voordeel...

3 juli 2015 om 13:21

Toen was hij nog begin twintig of denk je dat zijn snelheid niet minder is geworden?

3 juli 2015 om 13:27

@ Mentalist

Ja en nee, de reden dat spitsen die terug komen vanuit het buitenland meestal 3x sterker zijn dan de verdedigers in Nederland die gemiddeld 5 jaar jonger zijn. De spitsen die een succes waren of zijn (De Jong, Pelle, Vlemincx, Janko) zijn allemaal spitsen die groot en fysiek sterk zijn. Waardoor de Nederlandse verdedigers niet tegen hun op kunnen boksen. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar Kazim die puur op kracht nog wat klaar kan spelen.

En eerlijk is eerlijk, op fysiek hoeft Heitinga het niet te verliezen van genoemde spitsen.

3 juli 2015 om 14:19

Nou niet dusdanig dat hij er vierkant uitgelopen zal worden...
Je kan ook zeggen hij heeft meer ervaring dus weet hoe hij zulke situaties moet vermijden... al met al zeg ik geef hem een kans en beoordeel hem dan pas

3 juli 2015 om 17:01

D-Bergkamp. Heitinga is nooit bruut sterk geweest in de duels. Zelfs Stam had enige moeite met de frisse jonge en fitte spelers in Nederland, toch wel een aantal klassen beter dan heitinga.

Hoop voor de Nl'se competitie dat Johny nog iets toe kan voegen. Echter heb ik er mijn bedenkingen over aangezien hij bij Herta al niet eens meer aan de bak kwam.

Ik hoop dat ie mijn ongelijk bewijst!

Laat Ajax eerst maar eens goed voetballen voordat het woord kampioenschap wordt uitgesproken. Vorig jaar geen 1 goede wedstrijd gespeeld! Kampioenschap is nog verre van een realistisch doel.

3 juli 2015 om 12:40

In 2014 werden ze gewoon kampioen met datzelfde afschuwelijke spel. Titel is in Nederland voor Ajax altijd realistisch. De rest is gewoon slechter.

3 juli 2015 om 12:50

Psv heeft vorig seizoen wel het tegendeel bewezen. Ajax was vele klassen minder dan Psv. Ajax kwam niet eens in de buurt van de titel.

3 juli 2015 om 12:52

De rest is gewoon slechter??? PSV is met een hele grote verschil kampioen geworden. 88 punten behaald terwijl Ajax afgelopen jaren niet eens boven 71 punten kwam.

3 juli 2015 om 12:54

2e seizoenshelft niet nee, daarvoor was het toch nog steeds alemaal gelijk op. Doe nou niet net alsof jou psv zo goed was al die jaren, iedere club heeft wel is een minder jaar. Ajax is 4x achter elkaar kampioen geworden dat je dan een keer een slechter jaar hebt is geen schande, dit jaar gewoon de draad weer oppakken. Laat jou psv het dit jaar maar nog eens zien zonder depay

3 juli 2015 om 12:59

dat zeg je goed 1 jaar. Waaruit concludeer jij dat ajax nu zoveel minder zou zijn omdat ze 1 seizoen in de laatste 6 jaar slecht gepresteerd hebben? Dan snap jij er vrij weinig van. Ajax speelde afgelopen seizoen een belachelijk slechte 2e seizoenshelft, daarom werd psv kampioen. ofnee net zoals ze het altijd roepen als ajax kampioen wordt: de kampioen door het falen van andere

3 juli 2015 om 13:26

Ajax een slechte seizoen??? Hoe kom je daarbij? Ze hebben een redelijke tot goede seizoen gedraaid waarin ze 71 punten hebben behaald. Ajax is vier keer kampioen geworden met punten aantal van 73,76,76 en 71. Dit seizoen dus 71 punten behaald
PSV is dit jaar kampioen geworden met 88 punten. Dan ben je pas de terechte kampioen!

3 juli 2015 om 14:02

En anders ben je volgens jou niet de terechte kampioen? Wat een onzin. Zet je psv brilletje eerst even af, ajax was de voorgaande jaren vooral de 2e seizoenshelft heer en meester, en dat je dan in totaal geen 88 punten haalt maakt ajax niet meer of minder de terechte kampioen.

Johnny is weer terug in zijn vertrouwde omgeving en ik denk dat deze transfer goed zal uitpakken voor Ajax. De eredivisie is minder dan de Primera Division, Premier League en de Bundesliga dus ik verwacht dat wij weer de oude Heitinga te zijn krijgen. Hij gaat leiding geven aan de verdediging en dan zal je zien dat Veltman ook weer gaat uitblinken. Nu nog een goede spits en een buitenspeler erbij en Ajax is klaar voor het komende seizoen. Ik las op internet dat Overmars het trainingskamp woensdag heeft verlaten dus hopelijk is dat voor een aankoop.

Als hij alleen al leiderschap en felheid brengt is dit een aanwinst. Talent is er genoeg bij Ajax, nu de inzet om het optimale eruit te halen

3 juli 2015 om 12:45

ja precies, wanneer heitinga gewoon fel speelt en geen slappe hap dan heb je daar al veel aan.
zelfde geldt voor gudelj, dat is ook iemand die de beuk erin gooit (hopelijk voor ajax).

dan gaat de rest er soms gewoon in mee... afgelopen seizoen was het vooral slappe hap en niet veel durven en duels verliezen. je kan niet altijd blijven tikken.

hoop voor de ajax mensen dat heitinga gewoon zijn normale niveau haalt en een aanwinst is.

Ik denk dat Heitinga op dit moment gewoon een goede aankoop is, hij brengt ervaring, kracht en heeft gekozen uit liefde voor zijn oude club en niet voor het geld in een andere competitie. We kunnen dus wel er vanuit gaan dat hij gedreven is en nog wat wil bewijzen, anders had hij wel lekker in een zonnig oord voor een mooi salaris gekozen, zoals vd Vaart bijvoorbeeld!

Ik snap dat mensen zich afvragen of hij het nog wel kan brengen, hij heeft in de afgelopen 2 seizoenen bij laagvliegers in Engeland en Duitsland slechts 30 wedstrijden gespeeld en daar ook niet echt indruk gemaakt, maar het wil niet zeggen dat hij er niks meer van kan, dat geloof ik gewoon niet.

Heitinga is een club man, nog jong genoeg om een paar jaar volle bak er tegen aan te gaan en hij heeft de ervaring van grote competities en een WK finale, dat kun je goed gebruiken, Ooijer vervulde ook een belangrijke rol en die speelde niet eens vaak!

Het gaat in mijn ogen dus wel goedkomen met Johnny bij Ajax!

Qua mentaliteit is heitinga een goede om erbij te hebben maar we zullen al gauw merken dat heitinga nog trager dan blind is en eigenlijk geen verbetering is ten opzichte van veltman.

PSV is natuurlijk de grote favoriet voor de titel. Ik acht de kans dat Ajax kampioen wordt op 30 procent. PSV 50 procent, Feyenoord 20 procent en de rest is kansloos.

Dat zijn pas teksten. De echte winnaar uitstralen. Dat heeft hij zijn hele leven gedaan.
Alleen is hij nooit een winnaar geweest met dat geacteerd boos kijken op het veld. Alsof dat enige indruk maakt.

Heitinga is natuurlijk een geweldige aankoop. Hij brengt gewoon een bepaalde agressiviteit mee waardoor hij het team op sleeptouw kan nemen. Nu hebben de jonge talenten eindelijk 2 nieuwe spelers waar ze op kunnen bouwen. Heitinga heeft zoveel internationale ervaring dat hij precies weet wat er gevraagd wordt en dat kan hij de jonge spelers bijbrengen. Bovendien denk ik dat hij voetballend ook nog makkelijk mee kan komen.

3 juli 2015 om 13:12

Voetballend heeft heitinga al jaren niks meer gepresteerd, hij is ook uitgeroepen tot grootste flop uit de geschiedenis van Hertha Bsc. Dus op basis van wat kan hij nog gemakkelijk voetballend mee?

3 juli 2015 om 13:38

Denk je dat hij het voetballen is verleerd ofzo ? Hij heeft wel een WK finale gespeeld. In de Bundesliga kwam hij er niet aan te pas maar dat kan ook met de trainer te maken hebben. De eredivisie is een heel ander niveau en ik denk dat hij dat niveau nog wel aankan hoor. Hij is 31, nog geen 36. Hij is sowieso al belangrijk met zijn ervaring.

Maar ja je zult zien, hij speelt straks matig in het begin en wordt meteen weer voor flop uitgemaakt. Mensen hebben geen geduld meer en zien alles zwart wanneer er een tijdje niets goed gaat. Al het goede wordt voor het gemak maar even vergeten. Echt typisch Nederlandse mentaliteit, wat ben ik blij dat ik geen Nederlander ben.

Met Heitinga in de verdediging gaat dat dus niet lukken of ze hebben die gast voor de bank gehaald. Zo veel geld op de bankrekening en dan zo'n poep speler halen. Totaal onverstandige keuze om Heitinga te halen. En dan van een bankzitter bij een subtopper in duitsland. Slechter kan gewoon niet. Wat baal ik hiervan!

mensen die al klagen voordat hij ook maar een minuut heeft gespeeld, hou toch op man. Laten we eens wachten tot de winterstop en daarna een oordeel hebben

Hij brengt ervaring met zich mee!! Maar dat is ook alles.
De verdediging wordt er niet beter van sterker nog het wordt zelfs zwakker.
De beste man is al jaren afschreven bij Oranje ik geloof dat zelfs van der Hoorn nog een kans kreeg boven hem -.- Dat is toch niet zo best.

Het is ook nog maar afwachten of de schaal realistisch is.
Het transfer seizoen is nog niet afgelopen en een aantal sterkhouders worden nog gelinkt aan een trip naar het buitenland. De meest belangrijke is dan nog wel Cillessen.

Dan heb je een keeper en verdediging die niet om aan te zien is.
Een middenveld (mocht het bij elkaar blijven) dat er mag zijn.
En een aanvals-trio waar je de aanvoer bij hebt maar geen afmaker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren