Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het eerste deel van 2014 geef ik een 8, het tweede deel, bij Ajax, een 10'

Laatste update:

Ruim een halfjaar geleden waren er nog maar weinig Nederlandse voetbalvolgers die van Arek Milik hadden gehoord. De aanvaller werd door Bayer Leverkusen verhuurd aan FC Augsburg, maar had daar geen vaste basisplaats en scoorde nauwelijks. Marc Overmars besloot desondanks om Milik naar Ajax te halen en de Pool lijkt in de Eredivisie helemaal op zijn plaats te zijn.

/

De aanvaller maakte al acht competitietreffers voor Ajax en heeft al meerdere malen laten weten dat hij langer in Amsterdam wil blijven. "Het eerste deel van 2014 geef ik een 8", vertelt Milik op de website van Ajax. "En het tweede deel, bij Ajax, een 10. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar als ik terugkijk op het afgelopen halfjaar bij Ajax en de Poolse nationale ploeg ben ik zeer tevreden. Eigenlijk is het perfect gelopen."

Milik heeft het naar zijn zin in Nederland en heeft al gemerkt dat er een paar ploegen boven de rest uitsteken. Het probleem zijn volgens de aanvaller de uitwedstrijden, waarin teams zich tegen Ajax vaak verdedigend opstellen. "Bovendien spelen we uit vaak op kunstgras. Dat vind ik raar. Het is duidelijk dat ik gewoon gras prefereer. Ik had op mijn tiende voor het laatst op kunstgras gespeeld."

Arek Milik is een uitstekende spits voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede spits hoor... de agressie in zijn acties, goals en tweedes bij de golden boy verkiezing zeggen wel iets over zijn potentie.

28 december 2014 om 08:24

Als Ajax deze jongen laat lopen dan snap ik het beleid niet meet, voor 2,5 mil haal je voor Ajax begrippen een top spits in huis.

28 december 2014 om 10:29

Het lijkt inderdaad een heel aardige spits te gaan worden, maar waarom berooft Ajax FC Groningen (en de Eredivisie) dan van Zivkovic? Die jongen is vermoedelijk een van de weinige Nederlandse talenten voor in de spitspositie, maar zijn ontwikkeling stokt nu, omdat hij loopt te ballen tegen Jupiler league teams. Hetzelfde geldt, in mindere mate, want een veel minder groot talent, voor Mike van den Hoorn en had ook gegolden voor Cillesen, als Vermeer niet die slechte periode had gehad. Aan dat laatste voorbeeld kun je zien dat het ook anders lopen kan, maar dat lijkt toch echt de uitzondering.

Ik snap best dat het voor Ajax voordelig is om maar zoveel mogelijk talenten binnen te harken en ze dan maar te laten uitfilteren, precies zoals de grote Engelse clubs doen met onze talenten. Maar voor die talenten is het alleen in financiële zin en op korte termijn nuttig. We moeten nog maar zien wie van het rijtje Muric, Cerny, Meleg, Bay, Karlsson gaan doorbreken en wie er verpietert. Voor een club die de jeugd hoog in het vaandel zou hebben staan, vind ik dat niet de beste manier om er mee om te gaan.

Ik hoop dat Daley Sinkgraven zo slim is om dat in te zien.

28 december 2014 om 10:48

Tja waarom beroven München, chelsea, man city, real en nog wat clubs ons van zoveel heerlijke voetballers. 20 wereld toppers in de selectie waardoor er wekelijks fantastische spelers op de bank of tribune zitten

28 december 2014 om 10:59

Omdat ze bij Ajax geen marktconforme bedragen meer willen betalen en jonge spelers de kans geven bij hun eigen club.
Zo jong mogelijk kopen en dan zo duur mogelijk verkopen. Dat ze daarmee andere clubs sportief en financieel te kort doen maakt ze niet uit. Zie je nu ook weer bij die Sinkgraven, eigenlijk geen plek in selectie maar toch willen halen. Omdat hij nu nog relatief goedkoop is, allemaal onder de noemer leren wennen aan het "Ajax" spelletje....
Het is jammer dat het zo tegenwoordig gaat.....

28 december 2014 om 11:18

Het is voor clubs die ook in Europa uitkomen gewoon een must om naast een goede basis een goede reserve bank te hebben!
En deze spelers van 18 a 19 jaar kunnen ook gewoon nog niet 50 wedstrijden per jaar goed spelen, Milik is ook pas 20, dus Zivkovic krijgt dadelijk echt wel zijn kans.
En dan is het aan hem om de beste van de 2 te zijn want dan speel je het meest.
Jullie doen net alsof dit slecht is voor deze jongens, maar dit maakt ze mentaal zeer sterk waardoor ze gewoon sneller naar een topclub kunnen. Denk je dat Barcelona een speler 3 wedstrijden laat staan als die slecht speelt!? Deze jongens leren hierdoor om altijd alles te geven en dat is nodig voor de top, degene die dat niet doet haalt het niet! Kijk maar eens naar Kishna, die is toch wel veranderd toen hij er een paar wedstrijden niet in stond, die gaf eerst 80 procent en nu zie je dat hij 100 procent geeft. Hetzelfde gaat gebeuren met El Ghazi, concurrentie is goed!!

28 december 2014 om 11:29

Zivkovic is net 18 jaar. Zijn tijd komt nog wel en hij doet het bij Jong Ajax uitstekend. Jupiler League-voetbal is goed voor hem en hij wordt nu al langzaam aan in het eerste gebracht. Doet Ajax prima toch?

28 december 2014 om 11:44

Je kunt je alleen afvragen of een Zivkovic beter van de JL wordt. Ik denk dat het voor hem beter was geweest om bij Groningen te blijven. Hier had hij veel meer gespeeld tegen betere tegenstanders. Zeker in de positie waar hij nu zit. Nu zit hij 80 minuten op de bank, speelt niet bij Jong Ajax en mag met geluk 10 minuten voor tijd invallen.

Daar kun je natuurlijk tegenover stellen dat hij op de training meer zou moeten leren. Maar zelfs Veltman wordt met zijn trainers Stam en de Boer niet echt een betere voetballer.

Zeker de laatste jaren heeft laten zien dat Veel spelen bij een kleinere club erg positief kan zijn voor de ontwikkeling. Denk hierbij aan Blind, Vertonghen, Mertens, Chadli, Huntelaar, Suarez en Strootman. Dit zijn allemaal spelers die via kleinere vereniging heel ver gekomen zijn.

28 december 2014 om 18:03

Klopt hoor, Janssen, maar Groningen speelt nou niet echt eenzelfde soort spelletje als Ajax. Zivkovic wordt door in Jong Ajax te spelen en met het 1e mee te trainen completer dan wanneer hij bij Groningen was gebleven. Hij heeft laatst ook zelf aangegeven veel te leren en beter te worden. Dat hij nu weinig speelt klopt, maar zo is de situatie momenteel gewoon. FdB zorgt er echt wel voor dat hij genoeg speelt, Ajax organiseert regelmatig oefenwedstrijden voor Jong ajax zodat zij kunnen wennen aan 2x per week spelen en spelers die bij het eerste veel banken speeltijd te gunnen.

Kortom, om Zivkovic hoef je je geen zorgen te maken

Een speler die zich verrassend gepresenteerd heeft. Maar een 10 voor de laatste wedstrijden ?? Nee, dan moet hij nog dwingender zijn. Maar hoe dan ook; Ajax doet er verstandig aan om hem snel definitief vast te leggen. Milik heeft veel potentie, dus die gaat het wel redden !

28 december 2014 om 08:42

Ik denk niet dat hij het over zijn prestaties heeft maar meer hoe hij zich erover voelt

Geef jij jezelf lekker een 10 joh, bescheidenheid siert de mens.

28 december 2014 om 09:05

@swong,

Het gaat over hoe hij de afgelopen periodes beleefd heeft, daar geeft hij cijfers voor.
Hij geeft zichzelf dus geen cijfers voor z'n prestaties.

28 december 2014 om 09:19

Hij is denk ik niet zo goed in cijfers toekennen. Bij een 10 is er geen ruimte voor verbetering omdat dat het ultieme is. Hij geeft aan dat de ruimte er wel is, dus zal hij wel een 8 of 9 bedoelen.

28 december 2014 om 10:01

Ik denk dat het cijfer niet zozeer is op basis van prestaties maar meer gevoelsmatig; meer vertrouwen van de club, lekker in zijn vel etc.

28 december 2014 om 11:35

Zou inderdaad ook goed kunnen
Tekst is er helaas niet helemaal duidelijk in. Wat betreft ontwikkeling denk ik dat hij zelfs nog maar op een 6 ofzo zit. Ajax heeft hier denk ik toch wel goud in handen met volop potentie.

Bij een 8 en een 10 denk ik meteen dat deze jongen dan nu al op zijn top zit. Tegen Excelsior bijvoorbeeld is die echt rampzalig. Dus zesje is wel op zijn plaats. Kijken wat de tweede seizoenshelft brengt. Hopelijk gaat hij op de beslissende momenten punten pakken en kunnen wij hem dan een 7 of een 8 geven

28 december 2014 om 11:49

De 10 lijkt leuk, maar als je ziet dat hij voor de periode hiervoor, een periode waarin hij slecht presteerde al een 8 geeft, zegt genoeg.

Word tijd dat ze zijn contract gaan lichten. Ze zeggen het allemaal wel maar ze doen niks.

28 december 2014 om 17:41

jollie18
Ze kunnen op dit moment toch nog niets doen? de transfermarkt gaat pas op 1 januari open.
Weet alleen niet zeker hoe het zit met een contract met een optie erin. Kun je die optie wel buiten de transferperiode lichten?
Ajax is blij met Milik. Milik is blij met Ajax. Ik denk dat ze er al uit zijn hoor, maar dat het om de transferregels gaat. Volgende week zien wij dan ook witte rook. Lijkt haast niet anders te kunnen lopen.

Ik dacht dat Milik de 'kunstgras-spits' was

28 december 2014 om 18:08

Hij vind het vreemd dat er op kuntgras gespeeld wordt, dat heeft niets van doen met of hij er beter uit de voeten kan dan Siggi of niet. Vind trouwens dat hij ook op echt gras beter uit de voeten kan, maar das mijn persoonlijke mening

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren