Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henry afgemaakt op Twitter: ‘Zegt die valsspeler die zelf hard juichte’

Laatste update:

Thierry Henry vond dat Javier Hernández woensdagavond te uitbundig juichte, nadat de Mexicaan kort voor tijd de 1-0 maakte tegen Atlético Madrid. Henry vond dat het doelpunt vooral toegeschreven diende te worden aan Cristiano Ronaldo en minder aan Chicharito, ook al maakte die het af. Henry wordt donderdag op Twitter flink bekritiseerd voor zijn uitlatingen richting Hernández.

/

“Dat is een goal van Ronaldo”, claimde Henry. “Hij kon op dat moment alleen niet schieten en daarom koos hij ervoor om er niet iets stoms mee te doen. Hij zag iemand die er beter voor stond, Hernández, en gaf hem de bal. Die deed echter net alsof hij het WK had gewonnen.” De woorden van Henry vielen niet in goede aarde bij veel voetballiefhebbers. “Henry is een waardeloze analyticus. Een laat doelpunt tegen een rivaal, terwijl je niet zo’n goed seizoen draait… waarom mag je dan niet zo juichen?”, vraagt een fan zich hardop af.

Een ander pakt de geschiedenisboeken erbij en herinnert Titi aan 18 november 2009, de dag waarop Frankrijk ten koste van Ierland het WK 2010 bereikte. Henry maakte toen hands, waarna William Gallas scoorde. “Henry… de man die het uitbundig vierde toen hij vals speelde en een team de weg naar het WK versperde… die Henry gaat Chicharito de les lezen?” Een derde Twitteraar vindt dat Henry aangetoond heeft dat hij er echt weinig van kan, in zijn rol als analyticus voor Sky Sports.

“Wat boeit het allemaal? Dit is nog het meest interessante wat Henry heeft gezegd in de laatste 500.000 woorden die hij sprak op televisie.” Een andere fan noemt de opinie van de Fransman bizar. “Wat wil hij nou zeggen over Hernández’ viering? Zelf liet hij nooit de kans voorbijgaan om zijn egootje te vieren.”

Thierry Henry's kritiek op Javier Hernández was...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zat er natuurlijk aan te komen. Het was al te lezen op vz en deze kritiek op Henry is natuurlijk volledig terecht. Wat jammer dat er voetballers zijn die denken dat ze mogen praten omdat ze zo goed waren

Terecht die kritiek. Het juichen was echt, pure emotie. Zie dit liever dan Ronaldo die een show gaat opvoeren, ook als het een intikker is. Hernandez heeft gewoon een zwaar seizoen met weinig minuten en als je dan de winnende tegen de aartsrivaal scoort in de laatste minuten mag je van mij gewoon juichen, als het meer echt is en niet geacteerd zoals Ronaldo soms. MaarJa dat is mijn mening

23 april 2015 om 19:07

Jouw mening die je letterlijk uit de tekst hebt bedoel je? Ik bedoel 4e zin

23 april 2015 om 22:36

Kan zijn mening niet overeenkomen met stukken uit de tekst?

24 april 2015 om 01:13

Cirkelpressie. Nee anders had ik wel geciteerd. Bedankt voor je nuttige reactie

Ben het ook niet eens met Titi. Best kinderachtig eigenlijk. Ik weet bijna zeker dat hij dat zei omdat Chicarito ex united is of eigenlijk nog steeds van united is.

23 april 2015 om 18:29

Ja zowel united als real Madrid zijn de rivalen van henry's clubs. Dus objectief was Henry idd niet

23 april 2015 om 18:39

En daarom dat hij de goal aan Ronaldo toeschrijven, de man die zowel bij United als bij Real speelde in zijn loopbaan.

23 april 2015 om 18:57

United en Arsenal zijn geen rivalen

23 april 2015 om 19:36

Klopt. Maar mensen die iets hebben met Arsenal hebben nog wel eens het handje om negatief te reageren op United. Vice versa natuurlijk ook

Ik vond het juist opvallend dat Ronaldo deed alsof hij had gescoord. Prachtige actie natuurlijk, maar hij juichtte echt alleen.

23 april 2015 om 18:33

Hij juichte met James, Ramos en Pepe, sport1 heeft de beelden.

23 april 2015 om 18:35

Komt omdat je gescoord hebt voor de 90e minuut. Je zag aan Ronaldo dat hij de verlenging toch niet ging halen door die knie. Gewoon pure emotie dat je door gaat in het Miljoenen bal.

23 april 2015 om 18:45

Dat leek waarschijnlijk ook vooral zo omdat de camera's meteen op Ronaldo inzoomden in plaats van op Chicharito. Dan lijkt het natuurlijk al snel alsof Ronaldo alle aandacht opeist, maar dat viel volgens mij best wel mee.

23 april 2015 om 19:26

Dat is ook zo idd, maar ik vond het alleen opvallender itt wat Henry uitlicht.

23 april 2015 om 18:50

Juichte voor Hernandez, wat zit je te zagen man. Hij omhelsde Hernandez tot aan de middellijn. James sprong op Ronaldo, ook Ramos sprong op Ronaldo. Hij vierde het met teamgenoten, heb je een bril nodig?

23 april 2015 om 19:26

Zagen? Ik zei opvallend, niet storend.

Ik vind het zelf ook altijd triest als die keeper juicht als zijn spits scoort. Ik bedoel, de keeper moet gewoon zelf scoren toch?!!

23 april 2015 om 18:29

Natuurlijk is dat triest, een keeper heeft altijd zijn eigen feestje. Hem dat ook nog ontnemen, zou nog triester zijn.

23 april 2015 om 18:36

Je bent een team. Het maakt niet uit wie ze maakt maar of je er genoeg maakt om een wedstrijd te winnen.

Mooie reacties zoals hier op vz ook al werden gegeven. Henry zou het eigenlijk zelf moeten weten hoe de wedstrijden van Real Madrid zijn tegen een rivaal door zijn Barcelona verleden. Misschien is dat ook wel de reden van zijn rare reactie.

Het is niet slim om je mening op deze manier te geven als je zelf gekkere dingen hebt gedaan.

Geloof dat Henry even ze mond moet houden.
Deze valsspeler zorgde ervoor dat ierland niet naar de eindronde mocht.
En heeft naar mijn mening alle recht op commentaar verloren.

Ik vond het juichen van Hernandez juist heel nornaal met zo'n belangrijke goal in zo'n matig seizoen. Het juichen van Ronaldo vons ik huist veel te overdreven. Dat vind ik nu juist het verschik tissen de grote spelers als Ronaldo, Messi, iniesta, xavi, gerrard, scholes, giggs, pirlo, etc. Die mannen zouden bij zo'n goal direct ook naar de afmaker hollen. Een actie is prachtig, maar word pas onthouden als het ook een goal oplevert zoals de avond ervoor de actie van Iniesta.

23 april 2015 om 18:37

James en Pepe deden precies hetzelfde als Ronaldo, daar hoor je niemand over.
Als Ronaldo scoort dan juicht hij overdreven.
Als Ronaldo scoort door een assist van een medespeler is hij ondankbaar.
Als Ronaldo niet scoort juicht hij niet mee.
Als Ronaldo meejuicht dan is het overdreven.
Als Ronaldo een assist geeft en niet juicht zou hij hem liever zelf maken.

Ronaldo gaf de bal op een cruciaal moment in de wedstrijd, namelijk 3 minuten voor de officiele speeltijd, de bal werd door hem meegenomen waardoor er gescoord kon worden.
Geen verlenging, 7 keer op rij niet winnen van Atletico, Kwart Finale CL, 3 minuten voor tijd en direct de winnende en dan mag hij niet uitbundig juichen.

Ik snap jullie niet.

23 april 2015 om 18:56

Mace net vrouwen zoals je dat mooi zegt, alleen maar zeiken op Ronaldo en hem zwart maken, zelfs als hij voor team mate juicht is het nog niet goed. James Ramos alleen sprongen op Ronaldo. Ronaldo pakt Hernandez vast alsof het zijn broer was, betere gebaar bestaat er niet. Iemand 5 minuten tot een de middellijn omhelzen is nog niet genoeg, moet hij de spelers kussen en masseren of zo?

24 april 2015 om 01:18

Tuurlijk zal Ronaldo vast wel eens echt juichen. Maar vaak genoeg maakt hij er een geacteerd showtje van en als hij een kans mist waaruit een medespelers scoort zie je hem vaak genoeg gebaartjes maken.

Al die dingen die je opsomt zijn al meer dan eens gebeurt Bij Ronaldo dus zo gek zijn die reacties niet. Als Ronaldo niet presteerd wordt t een klein kindje.

Zal vast allemaal wel door zijn gedrevenheid blablablabla komen. Is gewoon niet collegiaal.

25 april 2015 om 18:48

Ik heb maar 1 keer gezien dat Ronaldo gebaartjes maakt toen iemand anders scoorde en dat was die keer met Bale.

Anders dan dat maakt hij gebaartjes als hij geen vrijetrap krijgt, een kans mist of buitenspel staat.
Ik snap de reacties nog steeds niet want dit heeft niets met al die andere keren te maken, het gaat om deze wedstrijd, dat moment, de goal en de fase van de Cl.
Zoals ik al zei, het is Atletico, ze hebben al lang niet van ze gewonnen en al helemaal niet binnen 90 minuten dus ik vind die reacties maar belachelijk en triest.

23 april 2015 om 18:40

Je weet helemaal niet waarom hij zou juichde man!! Ga niet zomaar dingen lullen. Hij was gewoon enorme blij en de ontlading was enorm. Hij wees waarschijnlijk naar zijn zoon en deelde ook met hem de blijdschap. Raar ook dat die nos commentator zei dat Cr7 de goal opeiste wat helemaal niet war is.

23 april 2015 om 19:07

dit laatste wat je zegt klopt helemaal, dit in combinatie met de camera die ronaldo ziet juichen veroorzaakt deze rare discussie. Die jongens waren gewoon blij dat ze door zijn, en terecht!!

Terecht dat hij word afgemaakt. Die Chicharito heeft zoveel passie en strijd. Benzema is misschien veel beter, maar ik heb Chicharito meer zien doen dan Benzema heel het seizoen. Wat een man die Mexicaan. Kippenvel toen dat doelpunt viel en hij zo juichde. Jammer dat de camera eerst naar Ronaldo ging die naar boven wees. Hij moet gewoon vaker de kans krijgen, want ook tegen Malaga gaf hij een assist op Ronaldo.

Off:

Filmpje op Sport1 van Ronaldo die in de voorbereiding zijn shirtje geeft aan een kind die schrok van zijn trap. Die bal kwam tegen hem aan. Dat is Ronaldo ook wel weer.

24 april 2015 om 01:20

Naja terecht. Henry krijgt nu wel enorme haar voor een kleine uitspraak. Kom op zeg, hij vond alleen (overigens onterecht natuurlijk) dat Hernández zo overdreven juicht. Nou zozo, So be it. Iedereen maakt er wel een enorm punt van zeg

Is toch begrijpelijk dat die jongen helemaal uit zijn dak gaat? Dit is waarschijnlijk het hoogtepunt in zijn tot nu toe mislukte carriere. Zoiets zou Henry ook moeten begrijpen

Het was gewoon pure emotie. Niet alleen door het feit dat die bankspeler is. En nu in zon belangrijke wedstrijd misschien wel zijn belangrijkste goal heeft gescoord in Real shirt. Maar ook het feit dat ze de hele wedstrijd de betere waren op 10 minuten na. En hij miste kans op kans. Zon goal doet echt iets met je. Zeker als je zeven wedstrijden niet hebt gewonnen van de ribaal. Dat speelt allemaal mee.

Hernandez(ex man u) scoort winnende voor Real waar dan Henry(ex Arsenal en ex Barca) onbegrijpelijke commentaar op heeft.ik heb genoeg gezegd

23 april 2015 om 18:47

Ik vind het sowieso veel te kort door de bocht. Om te zeggen dat is Ronaldo zijn doelpunt. Als Hernández daar niet staat wordt het geen doelpunt. Daar heb ik altijd moeite mee gehad. 90% op de naam van de assist gever. Als de gene waar hij hem op geeft niet meeloopt is het vanaf de zijlijn moeilijk scoren hoor. Juichen doe je dan wel weer samen!

Jammer dat er keer op keer bewezen wordt, dat de meeste voetballers alleen maar onzin uitkramen. Sterker nog, ze zouden normale fans de kans moeten geven om een wedstrijd te analyseren.

23 april 2015 om 20:41

Ik wil trainers en scheidsrechters die samen met oud spelers de analyse verzorgen. 1 van elke categorie.

23 april 2015 om 20:47

Dat bestaat wel, maar in Spanje, zoals el Chiringuito.

Ronaldo juichte keihard voor de Mexicaan, iedereen was blij en spong spelers als Ramos en James op Ronaldo heen. Ronaldo omhelsde Hernandez de hele tijd tot aan de middellijn. Juicht hij voor een andere is het nog niet goed, wat ene triest gedoe hier van de kudden.

Snapt de hele wereld nou echt niet wat henry hier eigenlijk wilt zeggen? Sarcasme richting c ronaldo juist! Die deed juist alsof hij zelf de goal scoorde en alle credits verdiende. Het is altijd me, me and me en anders die andere, oh nee weer die mister c ronaldo!

23 april 2015 om 18:59

Nee Henry die zijn medespelers weg duwt om in zijn eentje de goal zit te vieren in het hele stadion afrent. Wat een hypocriet mannetje die zelf een ego van hier tot Tokyo had. Ik heb Ronaldo nooit zijn medespelers zien wegduwen bij het vieren van een goal.

Drie random twitteraars hebben kritiek en dat is meteen een topic waard.
Als er geen nieuws is, dan zoeken we het gewoon.

23 april 2015 om 19:49

Alle voetbalgerelateerde accounts die ik volg uitten kritiek op de woorden van Henry. Ook op andere social media heb ik hier veel over gelezen, dus ja, het is wel een topic waard aangezien er veel over is gesproken.

Ik ben van mening dat iedereen mag juichen. Ook coaches.

De man heeft helemaal gelijk, hij gedroeg zich de hele wedstrijd richting publiek als mister Real en raakt geen pepernoot. Mij opa schiet die bal er ook in. Daarom speelt hij nooit.

23 april 2015 om 19:36

Beste man van het veld was hij

23 april 2015 om 19:41

Ja tussen de lamme en de Blinde.

23 april 2015 om 19:44

Denk eerder dat jij blind bent. Chicarito was 1 en al gevaar.

23 april 2015 om 19:49

Prima geef ons dan Modric en Bale terug en neem nog wat van die mufc sterren is iedereen gelukkig.

Als er door de jaren heen iets heel duidelijk was, dan is dat het feit dat er altijd 99% onzin uit de mond van Henry komt. Als het dan ook nog eens grappig bedoelt is en hij zichzelf niet al te serieus neemt zoals een René vd Gij, maar zelfs dat niet. Het was een fantastische speler, maar dat is dan ook alles.

Legendarische spits die zelf beter moet weten. Zwaar terecht dat Chicarito zo juicht na jaren banken bij United en een moeizame verhuur periode. Een onderschatte spits die ontzettend goed heeft gespeeld gister.

Mensen, er moet mij als liefhebber van het spel van Messi mij even wat van het hart. Waarom weten mensen alsnog kritiek te leveren op Ronaldo nu hij zogenaamd verkeerd juicht? Who gives a fuck? Laat Ronaldo gewoon zijn ding doen, laat hem gewoon doen wat hij wil doen. Waar hebben wij het over? Misschien kunnen we een handleiding maken 'hoe te juichen'... Sorry, maar waar komt die haat vandaan dat je iemand veroordeelt om hoe iemand juicht? Dat mensen hier serieus een punt van maken, gaat mijn pet te boven.

Mooi dat veel mensen niet zoals Henry denken. Slaat natuurlijk ook nergens op, waarom zou je niet zo mogen juichen nadat je een belangrijk doelpunt hebt gemaakt in de CL, in een seizoen waarin je weinig hebt gespeeld? Dat voorbeeld van zijn doelpunt tegen Ierland is dan ook een perfect argument om te bewijzen dat Henry zijn woorden beter kan terugnemen.

Jammer dat Henry zulke uitspraken doet. Hij is veel sympathie aan het verliezen op deze manier

Had dit niet verwacht van Henry, maar wat jaloezie allemaal kan doen met een mens? Hmmm...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren