Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Henderson omstredener dan ooit in Engeland: selectie ernstig in gevaar’

Laatste update:

Gareth Southgate heeft een aantal moeilijke keuzes te maken met het oog op het komende EK. De bondscoach van de Engelse nationale ploeg maakt donderdag zijn selectie bekend voor de vriendschappelijke interlands tegen Brazilië en België. Heet hangijzer? Jordan Henderson.

De middenvelder van Ajax kwam al tachtig keer uit voor de nationale ploeg, maar lijkt omstredener dan ooit. Richard Jolly schetst in The Independent dat Henderson serieus moet vrezen voor zijn plek in de selectie.

Twee spelers die hem in de nek hijgen zijn Kalvin Phillips (West Ham United) en Kobbie Mainoo (Manchester United). Laatstgenoemde stond nog nooit in de basis bij een officiële wedstrijd ten tijde van de laatste interlands van Engeland.

Nadeel voor Henderson is dat de EK-selectie uit 23 spelers bestaat. Tijdens het EK van 2020 en het WK in 2022 mochten bondscoaches 26 spelers selecteren. Het maakt dat Southgate minder kan experimenteren.

Voordeel is dat twee mogelijke alternatieven geblesseerd zijn: Trent Alexander-Arnold en ploeggenoot Curtis Jones, beiden van Liverpool. Van de 29-jarige James Ward-Prowse wordt aangenomen dat hij niet meer in aanmerking komt.

Vier namen die onomstreden zijn op het middenveld van de Engelsen zijn James Maddison (Tottenham Hotspur), Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (Arsenal) en Jude Bellingham (Real Madrid).

Engeland speelt op 23 maart op Wembley tegen Brazilië en neemt het drie dagen later op tegen de Belgen. Kort voor het Europees kampioenschap wachten nog twee laatste tests met Bosnië en Herzegovina (3 juni) en IJsland (7 juni).

Voor de Engelsen begint het EK op 16 juni tegen Servië. The Three Lions zijn verder ingedeeld in een poule met Denemarken en Slovenië.

Moet Jordan Henderson mee naar het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Henderson is belangrijk voor Ajax, maar maakt nog niet een onuitwisbare indruk. Ik verwacht wel dat Henderson naar dat niveau groeit zodra Kaplan, Manssverk vast in het team staan en Berghuis en Bergwijn terug zijn. Topvorm moet wel een vereiste zijn voor Southgate, natuurlijk. Engeland heeft genoeg opties die dan beter geselecteerd kunnen worden.

12 maart 2024 om 10:40

Henderson is geen speler die het niveau van het team per se optilt. Door zijn ervaring en kwaliteiten is hij echter wel flexibel om bij teams van verschillende niveaus mee te kunnen draaien.

12 maart 2024 om 11:01

Phillips doet het ook nog verre van goed bij West Ham en Mainoo gaat echt niet mee ten faveure van Henderson.

12 maart 2024 om 11:08

Ik zie Henderson ook gewoon meegaan. Misschien valt hij nu buiten de selectie maar hij gaat mee naar het eindtoernooi. Hendo zal echt wel met de bondscoach gesproken hebben voor zijn transfer naar Ajax. Er zijn natuurlijk geen garanties maar mits fit zie ik niet in waarom hij niet mee zou gaan, zeker gezien het alternatief.

12 maart 2024 om 19:00

Hou op hoor, Henderson doet helemaal niks bijzonders in de eredivisie, zijn concurrenten maken hun minuten op het aller hoogste niveau. Als je nog geeneens je ploeg zo kan organiseren dat Fortuna 2-2 kan spelen in de Arena, zegt dat ook iets over Henderson. Henderson zou de afgelopen jaren geeneens basisspeler zijn geweest bij Ajax. Het is dat 1 persoon die hele club naar de galamiezen heeft geholpen, waardoor hij op dit niveau als verlosser wordt gezien. Ik snap dat Ajacieden ergens hoop uit moeten putten, ik zou persoonlijk hoop uit putten dat het bijna 1 juli is en de selectie echt volledig vervangen kan worden.

12 maart 2024 om 11:33

Als je zulke spelers nodig hebt om een onuitwisbare indruk achter te laten dan heb je toch gewoon helemaal niks te zoeken in de engelse selectie? Voor de engelse selectie moet je toch op dit niveau met kop en schouders er boven uitsteken.

die kalvin philips is zo matig, dan lijkt mij henderson met zijn ervaring nog een betere optie voor achter de hand.
want voor een basisplek komt hij sowieso niet meer in aanmerking.
die mainoo is een leuk talent... de keuze wordt dus een ervaren speler erbij of een talent. Lijkt mij vooral een luxe positie waar de keuze niet perse fout of verkeerd kan uitvallen, aangezien het middenveld met de namen die genoemd worden in het artikel al vast staat.

12 maart 2024 om 10:23

Kalvin Phillips matig? Kijk voor de lol dan zijn wedstrijden terug van Leeds United. Hij speelde echt geweldig daar. Alleen zijn passing en inzicht / fysiek zijn een upgrade t.o.v. Henderson, wordt niet voor niets de Yorkshire Pirlo genoemd. Ook heeft hij de finale van de EK mee gehaald naast Declan Rice. Maar inderdaad, hij heeft veel te weinig gespeeld toen hij naar Manchester City ging. Misschien dat dit hem gaat opbreken tegen Henderson. Lastige keuzes voor Soutgate, kan niet eens goed doen

12 maart 2024 om 10:31

Dat was 2/3 jaar geleden hè haha.

12 maart 2024 om 10:33

Nou als je hem bij West Ham ziet.. dan toch liever Henderson

12 maart 2024 om 10:35

kalvin philips van leeds united, toen hij in vorm was en wekelijks speelde was een goede speler inderdaad.
maar bij man city weinig gespeeld en bij west ham is hij tot nu toe niet echt een meer waarde gebleken. Dus in zijn huidige vorm plaats ik hem zeker achter henderson en mainoo. Niet eens dat henderson heel veel beter is, maar je krijgt dan wel ervaring, een leider en iemand die vaak gewoon sober speelt erbij.

12 maart 2024 om 10:36

De Yorshire Pirlo wordt hij alleen genoemd door een paar Engelse idioten als je het mij vraagt. Wat een belediging voor Pirlo zeg. Dat je met een periode van Leeds moet komen terwijl hij inmiddels al voor twee andere clubs heeft gespeeld, zegt genoeg. EK was in 2021, het is inmiddels 2024 en tussen die periode heeft hij amper iets laten zien. Ook in zn laatste periode bij Leeds vond ik hem al tegenvallen en snapte ook niks van die transfer naar City. Bij West Ham hoort hij ook elke week bij de zwakkere spelers..

12 maart 2024 om 10:51

Je zegt het toch al goed? ''kijk zijn wedstrijden bij Leeds United terug''.
Leeds United speelde meneer Phillips in het seizoen 2021/2022.

We leven ondertussen in 2024. En de beste man is verhuurd aan West Ham United...
En bij West Ham is hij ook wederom geen basisspeler.

Daar krijgen Soucek, Alvarez en Ward-Prowse de voorkeur.

Sowieso waanzinnig dat Ward-Prowse ''geen optie'' meer is. Die man is zoveel beter dan zowel Phillips als Henderson hé. Echt waanzin.

12 maart 2024 om 11:10

Rico lewis is bij City op het middenveld nog beter dan Kalvin Philips ooit is geweest voor City. Dan lijkt me Mainoo dus sowieso al beter.
Philips zijn handelingssnelheid is gewoon te traag voor in de top of subtop.

12 maart 2024 om 12:04

Phillips valt echt wel wat tegen bij westham, maar speelt daar toch best wel wat, dat zegt ook wel veel. Maar we hebben het dan nog wel over subtop premier league een club als west ham haalt toch ook zomaar 'even' alvarez en kudus op, die in de eredivisie echte uitblinkers waren en het ook goed hebben gedaan in de CL. Dat is ook wel serieus niveau. Als wij hier dan zo praten over een niveau west-ham. Hoe zouden die Engelse dan kijken tegen een potje tegen fortuna Sittard of andere clubs uit het rechterrijtje eredivisie, die clubs zouden in Engeland ergens onderin de championship spelen, als ze daar nog in weten te blijven.

12 maart 2024 om 17:14

Eens wat philips betreft, maar Mainoo moet gewoon mee. Niet alleen maar voor de ervaring, maar gewoon omdat hij veel en veel beter is dan Henderson momenteel. Staat zo volwassen en vol rust te spelen in dit United, die ga je gewoon gebruiken.

Lijkt me dan Henderson thuis blijft.

Enkel voor zijn ervaring en coachend vermogen zou je hem mee kunnen nemen, als hij een verlengstuk is van Southgate (waar het op lijkt).

Anders zou ik voor Mainoo kiezen, Phillips speelt ook maar weinig en zag hem laatst bij West Ham ook geen denderende indruk maken.

Kan met niet voorstellen dat kalvin philips aanspraak maakt om een plek in de selectie.
Voor de breedte heb je wel een Henderson cq Philips nodig. Maar voor de basis heeft Engeland inmiddels een aantal prachtige spelers die ze kunnen selecteren. Bellingham en Rice lijken mij basisklanten. Dan is de vraag welke speler je naast deze twee gaat zetten.

Rice kan zowel op 6 als 8 en Bellingham op 8 en 10.
Henderson voldoet wel aan het profiel, maar ik zou dan echt voor Maddison kiezen op 10.
Voor de kleedkamer en leiderschap binnen het team is Henderson een prima toevoeging, maar voor zijn voetballende kwaliteiten in zijn huidige vorm zou ik hem zeker niet in de basis zetten.

12 maart 2024 om 10:40

Normaal gesproken Bellingham, Maddison en Rice lijkt me. Dan heb je nog Foden en Grealish (die allebei ook als 10 kunnen), Mount (mits fit natuurlijk) en Mainoo.

Gallagher en Palmer zijn ook opties, die hebben ook al een aantal wedstrijden voor Engeland in de benen.

12 maart 2024 om 11:01

Trent speelt denk ik wel als CM als die fit is hoor.

Trent - Rice met Bellingham op 10.
En dan Foden op links en Saka op rechts. Kane in de punt. Veel diversiteit en positiewisselingen!

Dan heb je met Palmer, Sterling, Grealish, Watkins, Toney, Maddison en Gallagher voldoende opties nog! En Rashford!

12 maart 2024 om 11:40

Gallagher en Palmer lijken me toch zekerheidjes? Mount is niet fit dit seizoen en daarvoor haalde die ook zijn niveau niet. Mainoo komt net kijken.

Palmer en Gallagher zijn uitstekend in vorm en kunnen ook op verschillende posities spelen.

12 maart 2024 om 11:59

Ik zou sterling sowieso niet meer oproepen, die is toch sinds die bij chelsea zit zo matig. Zo zie je wat guardiola kan doen met matige spelere

12 maart 2024 om 12:05

Sterling is onderschat denk ik, en speelt dit seizoen best goed - maar Southgate heeft hem de hele kwalificatiereeks niet opgeroepen, dus het zou idd opmerkelijk zijn als hij nu ineens van mening verandert.

12 maart 2024 om 15:59

Gallagher en Palmer zijn denk ik wel zekerheidjes in de selectie ja. Maar gaan absoluut geen basisspelers worden hoor. Zou niet weten voor wie.

Saka, Foden en Bellingham zijn allen beter dan beide heren.
Rice is ook stukken beter dan Gallagher.

Enige discussie is misschien als je Bellingham meer naar achter haalt, dat je Palmer dan wellicht op 10 of de buitenkant kan zetten.

Nadeel voor Palmer is dat hij niet op links speelt, want Saka gaat hij er never nooit uitspelen.

12 maart 2024 om 16:48

Als je Bellingham niet op 10 zet kies je nog eerder voor foden of Maddison dan Palmer.

Denk dat Henderson ingehaald gaat worden door spelers als Curtis Jones, Lewis Miley en Kobbie Mainoo. En dan heb je ook nog jongens als Loftus-Cheek en James Ward-Prowse. Denk voor Ajax alleen maar prima, minder kans op blessures.

12 maart 2024 om 11:02

Ward-Prowse lijkt net als White wel constant genegeerd te worden.

Doen het beiden uitstekend, maar worden nooit opgeroepen...

En ja, White had een voorval op het WK. Maar die kan je in mijn ogen niet negeren dit seizoen..

12 maart 2024 om 11:14

Wat is daar nou gebeurd op dat WK met White?

12 maart 2024 om 11:44

Wat ik gelezen heb, weet niet of het klopt, was White er klaar mee dat hij niet speelde en gaf hij aan: ''play me or im going on vacation to Dubai''.

Hij had na 2 potten nog geen speelminuten gemaakt in de groepsfase. Hij was niet blij met reserverol achter Stones en vooral Maguire.
Hij zou ook moeilijk in de groep hebben gelegen, maar dat kan ik mij niet helemaal voorstellen.

En hij heeft ruzie gehad met Steve Holland (assistent coach). Ging over zijn voorbereiding op zijn directe tegenstanders. Die assistent vond dat White zijn huiswerk niet goed had gedaan en dat leidde tot een woordenwisseling.

Sowieso: wat moet je huiswerk doen als je geen minuut mag spelen? Lol.

Volgens mij is hij erna weggestuurd/weggegaan...

12 maart 2024 om 12:12

Dus een speler is extreem onprofessioneel op een eindtoernooi. Logisch toch dat je die dan niet meer oproept?

12 maart 2024 om 12:28

Andere versie is dat hij met Foden in de clinch gekomen is en de staf de kant van Foden koos en daardoor White heeft gezegd zoek het maar uit. Foden en White kunnen elkaar ook niet luchten of zien.

12 maart 2024 om 12:36

Los van het het WK, White heeft ook in de EK kwalificatiereeks geen minuut gespeeld, het lijkt me dan vrij onwaarschijnlijk dat Southgate hem dan ineens wel meeneemt naar het EK, zeker met zulke sterke concurrenten.

Maar goed, het kan altijd gebeuren als bv Maguire en Walker allebei geblesseerd raken vlak voor het EK dan moet je naar alternatieven gaan grijpen.

12 maart 2024 om 15:57

Klopt, maar ik weet niet wat precies waar is ervan.
Maar als twee spelers in de clinch komen en dan kiezen voor eentje, si ook niet erg fair zeg maar...

Qua kwalificatie snap ik het hoor. Maar White in huidige vorm hoort gewoon te spelen in dit Engels elftal, samen met Johnny Stones... Maguire heeft dan niks te zoeken centraal achterin.

12 maart 2024 om 16:55

Maguire is consequent beter dan Stones bij Engeland en draait een uitstekend seizoen, ik denk niet dat zijn positie erg in gevaar is, tenzij hij langdurig geblesseerd raakt.

Engeland heeft wel een hoop opties centraal achterin, Tomori draait ook een uitstekend seizoen, net als Eze en Branthwaite, en Walker kan redelijk makkelijk centraal geschoven worden door de vele goede rechtsbacks. White speelt zeker ook goed, maar da's zware concurrentie.

Beide spelers zullen waarschijnlijk toch niet in de basis starten als ik de selectie verder zie, tenzij er een paar spelers geblesseerd afhaken. Lijkt me dat Rice, Maddison en Bellingham altijd spelen op het middenveld.

Het zou leuk zijn als Mainoo word meegenomen en gezien zijn spel de afgelopen wedstrijden zou het ook niet onverdiend zijn. Hem erin wisselen en hem de ervaring op laten doen tegen Brazilië of België zou ook goed zijn voor zijn ontwikkeling.

12 maart 2024 om 16:04

Maddison is niet zo zeker van zijn plek hoor. Ook regelmatig geblesseerd.

Rice en Bellingham zijn zeker op het middenveld. Derde plek is dan nog open voor Trent, Maddison, Gallagher, Palmer, Foden (eventueel), Henderson, Mainoo of Ward Prowse.

12 maart 2024 om 16:24

Zelf ga ik ervan uit dat Rice en Bellingham voor de verdediging spelen, maar Bellingham kan inderdaad een linie naar voren en dan kan een Trent er spelen.

Kalvin Phillips doet het ook bij West Ham gewoon dramatisch dus snap niet zo goed waarom hij nog steeds in aanmerking komt voor de selectie. Henderson vind ik ook niet top maar zou je wellicht mee kunnen nemen voor de ervaring en leiderschap..

Onder Southgate was Henderson meestal derde keus achter Rice en Phillips (al is die nu wel teruggevallen), en met nu Mainoo die stevig aan de deur klopt lijkt het me niet heel logisch dat hij nog mee naar het EK gaat. Maar het zou kunnen voor in de kleedkamer.

Misschien dat Southgate hem nog een leuke invalbeurt in de oefenwedstrijd tegen Brazilie gunt als afscheid.

12 maart 2024 om 10:41

Rice-Bellingham-Foden lijkt mij logisch. Bellingham was bij Dortmund vaak een 8 en beheerst die rol

12 maart 2024 om 10:45

Dat kan prima ja, en dan Sterling - Kane - Saka voorin? Met Rashford, Grealish en Watkins dan als reserves, zoiets.

12 maart 2024 om 10:59

Mij lijkt het meest logische middenveld, mits iedereen fit: Trent - Rice met daarvoor Bellingham.

Op de flanken dan Foden en Saka en in de punt Kane

12 maart 2024 om 11:03

Rice - Bellingham - Alexander-Arnold met Foden als linksbuiten en Bellingham op 10 is denk ik het beste.

12 maart 2024 om 11:09

Bellingham is wat mij betreft de beste keuze voor meest aanvallende middenvelder. Hij is een doorslaggevende speler voor Engeland en daarom moet je hem op een plek zetten waar zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht komen. Rest van het team kun je bouwen rondom bepalende spelers zoals Bellingham, Rice en Kane.

Dat betekent ook dat je Foden op linksbuiten kan zetten, wat toch een iets zwakker bezette positie is in het elftal. Rashford als backup omdat hij beter past in het systeem van Southgate dan Sterling, ook al is zijn vorm momenteel enorm matig.

Belangrijkste positie die dan nog open staat is wie het middenveld compleet maakt. Dat is mijns inziens dus geen Foden/maddison maar een meer box-to-box optie zoals Gallagher, Jones, Trent, of zelfs Mainoo. Ligt natuurlijk ook aan de vorm over drie maanden en tactische keuze van Southgate.

Phillips hijgt hem in de nek? Als in: hij hijgt, want hij is buiten adem?

Kom op zeg. De beste man komt bij West Ham niet eens in de basis... Alvarez Soucek is het vaste blok met Ward Prowse ervoor...

Engeland moet één ervaren man meenemen. Dan zou ik ook Henderson meenemen.

Dan kan je spelen met Rice - Bellingham en Maddison. Madders zakt tegenwoordig ook verder uit. Bellingham hoeft ook niet perse op 10, kan ook naast Rice...

Die 3 op het middenveld en dan heb je nog Gallagher, Palmer, Henderson en Mainoo als opties, lijkt mij.

Eventueel Wardprowse, maar Southgate lijkt wel iets te hebben tegen spelers als Ward-Prowse, White etc....

White zal ook wel weer niet opgeroepen worden. Die man is fenomenaal dit seizoen! Kan overlappend spelen. Kan inverted spelen. Kan als CB spelen....

En toch gaan dadelijk lekker fijn Henderson, Phillips, Maguire en dergelijke allemaal mee en het gros ook basisspeler (phillips gok ik niet)....

Dit zou mijn opstelling zijn. En dan ligt het er nog aan wie er fit is. Want een Trent zou op het middenveld ook ideaal naast Rice kunnen. En dan kan je met Bellingham spelen ipv Maddison.

Spelers als Tomori, Reece James of Trippier (mist fit), Chilwell of Shaw, Colwill, Palmer, Toney, Watkins, Guehi, Gallagher, Rashford, Gordon, Eze, Sterling, Ramsay, Gibbs White, Bowen, Grealish die je dan ook nog kan selecteren voor de bank!

Pickford
Walker
White
Stones
Shaw/Chillwe
Rice
Bellingham
Saka
Maddison
Foden
Kane
12 maart 2024 om 12:28

Bellingham als verdedigende middenvelder? Dat zie ik Southgate nooit doen. Maguire is ook onomstreden bij Engeland (zeker in de vorm van dit seizoen), die speel je er niet zomaar even uit, tenzij hij geblesseerd raakt.

Ben White zal denk ik eerder met Trent en Reece James moeten strijden voor een de backup op de rechtsback positie.

Guehi speelt geen geweldig seizoen bij Palace, ik ben bang dat zijn kans verkeken is (net als Mings overigens), dan maken Eze en Tomori meer kans.

12 maart 2024 om 15:52

Nee. Rice als verdedigende middenvelder. Maddison en Bellingham als 8 en 10 die kunnen wisselen van plek. Madders laat zich ook vaak uitzakken en Bellingham gaat er ook vaak overheen.

Rice heeft aangetoond dat hij geen defensieve kompaan nodig heeft ala Henderson/phillips bij een Arsenal bijvoorbeeld...
Komt misschien over als defensieve middenvelder, maar vond deze opstelling op Voetbalzone de makkelijkste om het weer te geven...

Trent zal denk ik uiteindelijk middenvelder naast Rice worden hoor, mits fit. Ik denk ni dat die snel RB speelt...

Walker is eerste keus op RB. Tweede keus zal denk ik Trippiers blijven of misschien James, mits die eens een keer langer fit kan blijven dan 15 minuten...

White zie ik niet snel de kans krijgen onder Southgate en het voorval op het Wk.
Maar puur naar prestaties gekeken, hoort hij absoluut bij de selectie. En in mijn ogen zelfs in de basis, maar dat is mijn gekleurde bril vanuit Arsenals point of view hé.

Man is een CB van origine, maar is ondertussen een inverted fullback, die ook kan overlappen als het moet en zelfs in het middenveld kan spelen. Snelheid. Voetballend vermogen. Echt een top back/verdediger die zwaar onderschat is in mijn ogen.

Reece verwacht ik eigenlijk niet veel van. Speelt veel te weinig.

Maguire is inderdaad, helaas, onomstreden ja. Maar zo'n supervorm heeft hij nu ook weer niet. Heeft een goede maand gehad bij United, maar that's it hé...

Puur qua vorm en kwaliteiten zou Stones altijd moeten spelen en zou White of Tomori naast hem moeten spelen... Maar goed, Southgate lijkt wel op die oude Franse bondscoach, alsof die in de sterren kijkt naar een opstelling...

Guehi speelt niet geweldig nee, klopt. Mings is constant geblesseerd. Tomori is top. Eze snap ik niet zo goed wat die in het rijtje Cv's doet haha.

12 maart 2024 om 17:21

Eze heeft zijn debuut gemaakt onder Southgate vorig jaar, dus blijkbaar wordt die wel gevolgd, daarom zette ik m in het rijtje. Draait ook een goed seizoen, beter dan Guehi.

Southgate is juist een vrij logische bondscoach vind ik, trekt niet elke sensatie-van-de-maand direct in de basis, maar spelers die het over langere tijd goed doen krijgen altijd wel een kans. Niet alleen de bekende spelers van topclubs maar ook de jongens die niet bij de grote clubs speelden als Maddison, Grealish, Phillips, Mings, Eze etc.

Ik kan m op weinig echt grote fouten betrappen eigenlijk - Engeland is de afgelopen toernooien voornamelijk door penalty-pech geeindigd, maar voor de rest vrij comfortabel spel het toernooi doorgerold, nooit echt door de mand gevallen. Dat kan je saai vinden, maar de meeste spectaculaire kamikaze teams vliegen er vroeg uit, en als je naar de historie van Engeland kijkt, kunnen ze wel blij zijn met eindelijk eens een rustige competente bondscoach. Ook verbazend weinig gezeur rond het selectiebeleid, dat akkefietje met White is eigenlijk het enige wat me te binnen schiet.

Natuurlijk vindt elke supporter dat zijn club beter vertegenwoordigd moet zijn, maar goed zo verbazend is het ook weer niet dat hij vaak voor City spelers kiest.

Het was al vreemd dat Henderson speelde toen hij bij Liverpool zat, het werd helemaal idioot toen hij naar Saudi-Arabië ging, bij Engeland in de basis bleef staan en er ondertussen concurrenten voor die plek waren die hem lachend voorbij zijn gegaan in kwaliteit.

Nu hij zo matig presteert met Ajax, en zelf ook nauwelijks boven de rest uitsteekt, lijkt het me niet meer dan logisch dat er definitief afscheid genomen kan worden van Henderson bij het Engelse elftal. De oude garde verdwijnt, de favorietjes van Southgate maken ruimte voor veel, veel betere spelers. Voor mij is dit echt het begin van een periode waar Engeland gigantisch moet gaan oogsten!

12 maart 2024 om 12:52

Het zou ook nog kunnen dat de publieke opinie hierin gaat meespelen. In Engeland wordt Henderson echt uitgekotst sinds zijn transfer naar SA.

12 maart 2024 om 16:01

Zou kunnen, maar goed. Hij heeft er hoeveel potjes gespeeld, 6?

Hij speelt ondertussen alweer in het mooie Nederland hé!

Het is niet normaal hoe goed onze selectie is en het is niet normaal hoe beroerd er mee om wordt gegaan.

Bellingham, Foden, Palmer, Rice, Saka, Kane, Watkins de lijst gaat maar door, menig coach zou er een mooi team uit weten te maken. Maar Southgate….

12 maart 2024 om 11:32

Southgate is de meest succesvolle bondscoach sinds 1966, dus zo slecht is het allemaal ook weer niet.

12 maart 2024 om 12:31

Maar deze groep zou simpelweg eremetaal moeten pakken als je naar de kwaliteit kijkt, dan telt een hoge eindklassering op een toernooi of verslaan van grote landen niet.

12 maart 2024 om 12:40

Zo werkt het natuurlijk niet, er zijn wel meer goede landen. En Southgate kan er weinig aan doen dat de penalties in de EK finale en tegen Frankrijk op het WK ernaast gaan, knockout toernooien zijn nou eenmaal onvoorspelbaar.

12 maart 2024 om 13:15

Een zilveren medaille op een EK is eremetaal.

12 maart 2024 om 13:28

En de Fair Play Award in Qatar, niet te vergeten.

Het blijft bizar dat Kalvin Phillips nog een kans maakt op het EK. Hij speelde amper bij City en ook bij West Ham is het dit jaar dramatisch. Henderson doet het ook niet heel speciaal bij Ajax. Southgate heeft zoveel keuze en valt toch de hele tijd terug op die twee. Dat terwijl er echt wel betere middenvelders zijn dan die twee.

12 maart 2024 om 11:22

Maar zijn die betere middenvelders dan ook goede backups voor Rice? Dat lijkt mij waar de discussie met name om draait. Want natuurlijk komt Phillips momenteel zwaar tekort voor de Engelse selectie, maar als Rice wegvalt zit je wel met een probleem. Iemand als Trent of Gallagher zie ik qua profiel niet als een backup voor Rice en ik snap ergens wel dat je als Southgate nu nog terughoudend bent om jonkies als Mainoo of Miley op te roepen.

12 maart 2024 om 15:24

Liever een jonge kerel zoals Mainoo oproepen dan iemand die jarenlang niet heeft gespeeld bij City en ook bij West Ham het niet laat zien. Daarnaast is Rice al een speler die genoeg ervaring heeft. Daar heb je Phillips niet voor nodig.

12 maart 2024 om 16:02

Eens met je hoor. Maar Southgate kennende gaat Hendo denk ik wel mee als ervaren leider in de kleedkamer en op de bank.

Dan wordt het Trent - Rice - Bellingham met daarvoor Saka Kane Foden en dan heb je nog voldoende backups met Henderson Palmer Gallagher Watkins Rashford Toney Maddison



Ik zou gewoon van eigen kracht uitgaan. Declan Rice als enige nummer 6 en dan Bellingham en Palmer als aanvallende middenvelders. Saka en Foden vanaf de vleugels. En dan vooral veel positiewisselingen rondom Kane heen. Wingers die veelal van flank wisselen en Palmer en Bellingham die veel de diepte in bewegen.

Engeland heeft voor het eerst echt een exotische spelers qua speelstijl. Hier kun je echt attractief voetbal mee spelen. En koelbloediger dan Kane (die ook uitmuntend kan meevoetballen) ga je ze ook maar weinig tegenkomen.

Die Palmer vind ik toch echt imponeren dit seizoen. Zodanig dat ik hem zelfs een basisplek zou geven. Gaat dan wel ten koste van Trent als extra controleur naast Rice.



12 maart 2024 om 11:47

Denk niet dat Palmer in de basis komt.
Eerder Maddison dan.

Ik gok gewoon op Saka - Bellingham - Foden.

Back-ups zullen dan zijn Palmer - Maddison - Rashford(of Grealish of Sterling).

Kane met als backup Watkins of Toney.

Sowieso starten Rice, Bellingham, Saka, Kane, Foden, Pickford en Stones sowieso als ze fit zijn.

12 maart 2024 om 12:17

Als je uitgaat van wie Southgate afgelopen jaar koos voor de kwalificatiereeks, dan zal het idd wel Foden - Kane - Saka zijn voorin, met als backups Rashford, Watkins en Grealish. Toney of Sterling misschien nog als alternatief als er iemand geblesseerd raakt.

Middenveld zijn Bellingham en Rice zeker van een basisplaats, en een grote groep concurrenten voor die plek: Maddison, Henderson, Mount, Palmer, Gallagher, Mainoo en Phillips

Achterin zijn Shaw (links), Maguire (centraal) en Walker (rechts) zeker van een basisplaats, als ze tenminste niet geblesseerd zijn. Voor de rest heb je Stones, Guehi, Eze, Tomori en Mings (centraal), met nog Reece James, Ben White, Trippier, Trent en Chilwell als backup links/rechtsbacks.

12 maart 2024 om 15:54



Trent zal denk ik alleen meegaan als Cvm/cm. Die gaat vol voor de plek naast Rice gok ik zo. En terecht. Trent op die plek is beter dan Gallagher Maino, Phillips, Henderson en Mount hoor.

Overigens: als je uitgaat van afgelopen jaar de kwalificatiereeks.

Als je uitgaat van absolute vorm, prestaties en cijfers, dan is de aanval van Engeland toch ook sowieso Saka - Kane - Foden.

Saka speelt wederom een ijzersterk jaar. Kane idem dito, scoort er nog steeds op los in Munchen.
Foden heeft net zo'n goed jaar als Saka momenteel qua rendement. Komt volledig los bij City nu.

Vind oprecht dat Palmer overdreven naar boven wordt geschreven. Die heeft echt, nog niet, het niveau van bovengenoemde heren (al doet Palmer het uitstekend hoor!)

12 maart 2024 om 17:36

Ik denk dat Southgate voor 90 procent afgaat wat hij in de EK kwalificatie heeft gezien, inderdaad niet wie de afgelopen 2 maanden toevallig in vorm is bij zijn club, dus ik denk dat jongens als Palmer en Mainoo gewoon moeten wachten, misschien als selectievulling.

Dus ja, misschien dan idd Trent als middenvelder, al is natuurlijk de vraag of die complete veegpartijen tegen Malta en Macedonie veel zeggen over hoe dat gaat werken tegen sterkere tegenstanders.

Foden - Kane - Saka voorin en Shaw - Maguire - Stones - Walker achterin lijken me de makkelijkste keuzes, en Rice - Bellingham ook, dus waar hebben we het eigenlijk over, er is feitelijk maar 1 positie waar discussie over is

Phillips is gewoon niet iemand die je moet meenemen, die jongen heeft nu al jaren lang niks laten zien. Begrijp de roep voor Mainoo best en die andere jongens moet je zeker meenemen. Toch lijk het mij lekker om een speler met ervaring, een echte captain mee te nemen. Ook al gaat die niet mee voor de basis heb je dan met Henderson en Kane 2 echte leaders. Veel van die andere middenvelders zijn ook een stuk aanvallender. Ze hebben wel luxe problemen in Engeland.

12 maart 2024 om 17:41

Met Kane, Maguire en Stones heb je al drie ervaren dertigers mee, dan hoef je Henderson op zich niet per se mee te nemen natuurlijk.

Eric Dier is ook nog een optie als je ervaring zoekt, die kan ook prima als verdedigende middenvelder en zou denk ik op het moment zeker meer aanspraak maken op speeltijd dan Henderson. Maar Southgate heeft m sinds het WK niet meer opgeroepen, dus dan zou een oproep wel verrassend zijn.

12 maart 2024 om 17:56

Maar toch niet uitgesloten. Dier speelt verassend vaak onder Tuchel, deed het prima de laatste week, maar daar voor tegen Leverkusen bijvoorbeeld was het erg slecht.
Je hebt gelijk met Kane, Maguire en Stones, toch is een Henderson een jongen die veel praat en echt coacht. Niet dat ik dat de reden vind om hem mee te nemen, en zou het prima vinden als dat niet gebeurt. Ach er kan ook nog genoeg gebeuren de komende 2-4 maanden dus we zien dan wel.

Henderson zou ik toch meenemen als reserve speler, hij heeft toch een hoop ervaring op de hoogste niveau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren