Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heitinga herinnert zich uniek moment nog: ‘Ik stond op tafel te dansen’

Laatste update:

Ajax won twintig jaar geleden voor het laatst een prijs in Europa: de Champions League was voor de Amsterdammers nadat AC Milan in de finale met 1-0 werd geklopt. John Heitinga voetbalde toen al een aantal seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax en vierde het feestje op bescheiden wijze mee, weet hij nog.

/

Als jochie van elf keek hij de eindstrijd thuis bij zijn ouders, in Alphen aan den Rijn. “Wat me bijstaat van de wedstrijd is de karatetrap van Louis van Gaal en de enorme spanning. Na het winnende doelpunt van Patrick Kluivert stond ik op tafel te dansen. Na de finale heb ik mijn bal gepakt en in de huiskamer het duel nagespeeld. Ik vind het prachtig om nu in dit stadion te zijn”, zegt Heitinga in De Telegraaf.

Zes jaar na de bewuste finale maakte de verdediger zijn profdebuut voor Ajax in de Eredivisie. In september 2001 speelde hij zelf zijn eerste Europese wedstrijd en in totaal staat hij nu op 31 duels op de internationale velden namens Ajax. De ontmoeting van woensdagavond met Rapid Wien kan dus nummer 32 worden voor de routinier.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 juli 2015 om 11:02

Elke keer als ik Kluivert met z'n shirtje achterstevoren zie krijg ik kippevel!

29 juli 2015 om 11:25

Dat is het laatste glorieuze moment geweest.
het wordt tijd voor meer maar hoe?

29 juli 2015 om 11:35

Geen verkoop club meer zijn.....

29 juli 2015 om 11:53

Regels invoeren zodat het voetbal niet kapot gemaakt wordt door o.a. city, Chelsea, psg en weet ik wie nog meer. Verder de 6 spelers uit eigen opleiding/land verplicht stellen om in je selectie/basisteam te hebben.

29 juli 2015 om 12:08

Ook als de regels worden aangepast, zal Ajax nog steeds van Steau, Djnieper of Salzburg verliezen. Dus beginnen met ambities binnen eigen gelederen en eens kappen met miljoenen uitgeven voor de huur en aanschaf van zinloze spelers zoals we nu doen en niet meer als doelstelling hebben om spelers te verkopen om het rijkste jongetje van de klas te zijn.
Met de top kunnen we niet concurreren, maar het rijtje genoemde clubs mag je lijkt me niet door worden uitgeschakeld.

Hopelijk zal het na 20 jaar eindelijk lukken een Europese prijs te pakken en dat Johny hem dan omhoog mag houden :D

29 juli 2015 om 11:00

En er is ook gelijk wereldvrede.

29 juli 2015 om 11:01

Ja, dat gaat niet meer gebeuren denk ik.

29 juli 2015 om 11:54

Em anders is er nog altijd FIFA kun je toch nog de C.L. winnen

29 juli 2015 om 11:02

Helaas zal dit alleen gebeuren on dromenland. Als je maar een beetje realistisch bent is de kans minimaal dat een Nederlandse club in dit voetbalklimaat ook maar aanspraak kan maken op een europese prijs, zeg ik met pijn in het hart. Kwartfinale europa league is al een zeer knappe prestatie mocht je die halen, zelfde geld voor de 2e ronde in het hoofdtoernooi van de champions league.

29 juli 2015 om 11:12

Dnipro heeft anders wel de finale gehaald. En in de thuiswedstrijd was ajax duidelijk de sterkere ploeg. Ze hadden de finale dus ook zomaar kunnen halen. Of ze van sevilla hadden gewonnen betwijfel ik, maar ze maken wel degelijk kans om ver te komen

29 juli 2015 om 11:36

Ze bedoelen CL finale...

29 juli 2015 om 12:03

Ajaxfan073, hij zegt toch duidelijk een europese prijs, ik neem aan dat europa league hier ook onder valt

Toch denk ik dat Ajax of PSV best nog wel een keer zal kunnen stunten in de EL. CL is helaas te hoog gegrepen. Misschien als er ooit weer regels komen mbt het aantal buitenlanders dat men op mag stellen. Dat zit er echter voorlopig niet aan te komen.

29 juli 2015 om 11:38

Maar denk dat ajax ook niet zonder kan, ookal zijn ze dan bij ajax niet net zo belangrijk als bij bv barca real maar toch

Ik zou willen dat hij nog eens op de tafel danste maar dan bij huidig succes.

wie herinnerd zich de wedstrijd tegen real madrid op weg naar tokio nog wat was dat een demonstratie zeg!!!
zelf ben ik geen ajax supporter maar dat was wel een heel groot uithangbord voor nl

29 juli 2015 om 11:57

Kan me ook een mooi potje herinneren uit tegen atl. Madrid met dani als doelpunten maker ... Verder nog een geweldige partij thuis tegen Bayern Munchen in stadion de meer (5-1/5-2 meen ik) ... Heb als PSV supporter genoten van die duels.

29 juli 2015 om 11:58

*of speelde Ajax hun Europese wedstrijden in het olympisch stadion in die tijd?

29 juli 2015 om 12:40

De slachting van Bayern was in het Olympisch stadion.

29 juli 2015 om 14:17

Goal van finidi George staat nog op mijn netvlies gebrand.

29 juli 2015 om 14:23

Wat was dat een heerlijk buitenkantje rechts! Lekker weg draaiend van Kahn af.

29 juli 2015 om 16:12

Die 2-0 met 2 onterecht afgekeurde doelpunten? Wat een partij was dat..

Dat was ook een van de zwakste Real madrid ooit die dat jaar 6e eindigde.
Ook Bayern Munchen eindigde 6e.
Ac Milan eindigde 4e
Dit waren in die tijd niet de sterkste teams van Europa op dat moment. Allemaal teams die dat jaar zeer slecht presteerden.

29 juli 2015 om 13:13

Ach schep toch uit, deze teams waren toen echt wel de top van europa, Milan al helemaal in die jaren.

29 juli 2015 om 13:54

@ Renaldino

Dit zijn gewoon feiten.
Mensen doen alsof ze tegen het beste Real Madrid ooit gewonnen hebben terwijl het een van de zwakste Real Madrid ooit was.

29 juli 2015 om 14:16

Feit is ook dat dat zelfde Milan al jaren domineerde in de jaren 90 (eigenlijk wat je nu met barca hebt) ... En competitie + C.L. zijn 2 totaal verschillende dingen. Want die zelfde Milan/Madrid/Munchen waren allemaal kampioen geworden. In die periode had je nog enkel de echte kampioenen die C.L. speelde.

29 juli 2015 om 15:17

@ bombanera99

Ach houd toch op, toen stond er echt geen maat op Ajax, de enige in de (voetbal) wereld die het bagatelliseerd ben jij. Dat zal wel vanuit jouw onderbuik gevoelens komen. Als we volgens jouw redenatie zouden redeneren is het nooit een prestatie om een prestigieuze hoofdprijs te winnen omdat je dan altijd wel kunt stellen dat de concurrentie niets voorstelde.

Leuk dat al die clubs toen niet zo hoog eindigde in hun competities, so what ? We hebben vaak genoeg gezien dat clubs niet goed draaien in eigen land, maar het Europees wel goed doen. Goed, kennelijk kick je erop om jezelf zo voor paal te zetten.

29 juli 2015 om 15:54

@ Afca Leeds

Nee je kan gewoonweg niet tegen de waarheid en daarom ga je persoonlijk reageren. Hou je gewoon bij de feiten en zet je gekleurde bril af.

Het zijn gewoon feiten dat Bayern Munchen94/95, Real Madrid95/96 en Ac Milan94/95 niet in beste doen waren.
Het jaar waarin Ajax tegen Real Madrid speelde eindigde Madrid 6e in de competitie en in de periode rond november 1995 toen ze tegen Ajax speelden. In de weken voor de wedstrijd tegen Ajax verloor Real bijvoorbeeld tegen Racing Santander, Real Oviedo, Espagnol, weggevaagd door Deportivo. Nietszeggende tegenstanders die Real Madrid allemaal kansloos lieten en dit waren niet eens hoogvliegers. Real Madrid stelde toen dus weinig voor als team. Dit zijn gewoon feiten die uit cijfers blijken.
Datzelfde geldt voor Bayern Munchen die voorafgaand aan de wedstrijd tegen ajax in het olympisch stadion verloren van Koln, gelijkspeelde tegen kaiserslautern, verloren van Frankfurt. Nee dit was ook niet het sterkste Bayern wat ook bleek uit de 6e plek.
En Ac Milan was dat jaar ook zwakker met een 4e plek. Ik hoef toch ook niet van hen te benoemen tegen welke tegenstanders ze voorafgaand aan het duel tegen Ajax allemaal verloren.

Ik bagatelliseer helemaal niet maar ik overdrijf ook niet zoals de meeste hier doen. Real Madrid weggespeeld in Bernabeu lees je overal. Zo knap was dat niet als je even kijkt door wie Real in de competitie allemaal weggevaagd is en wat voor elftal dat was. Zo uniek was dat niet.

29 juli 2015 om 18:01

Stop aub. Waarom probeer je een geweldige prestatie de grond in te boren.
Leuk dat ze allemaal rond de 4/5/6e plek zijn Geindigd.
Feit blijf dat ze allemaal kampioen zijn geworden en daarom C.L. spelen.
Hoor tot nu toe alleen jouw negatief praten over het presteren van ajax in die tijd.
Zelf de supporters in Madrid gaven Ajax een staande ovatie, wanneer doen ze dit??? Juist!!!

30 juli 2015 om 00:18

@ Renaldino

Wil jij alsjeblieft en samen met jou anderen eens stoppen om mensen te dwingen om dezelfde mening erop na te houden. Probeer eens gewoon de huisregels na te leven en discussieer op basis van feiten i.p.v. op de man.
Ik vond de prestatie in Bernabeu helemaal niet zo spectaculair zoals velen ons doen geloven. Dat hebben wel meerdere teams dat jaar in de primera division gepresteerd dat jaar. Zo uniek was dat niet.

Wat gaat de tijd toch snel, toen Ajax voor het laatst de Champions League won was ik zeventien. Wat dat betreft prijs ik mezelf echt gelukkig dat ik dit heb mogen meemaken. Uiteraard geldt hetzelfde voor het winnen van de Europa Cup II beker en de wereldbeker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren