Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heitinga en anderen lijken WK te kunnen vergeten na signaal Van Gaal

Laatste update:

Nederlandse voetballers die naar het WK willen maar niet bij de voorselectie voor het oefenduel met Frankrijk zitten, hebben een probleem. Louis van Gaal maakte afgelopen woensdag een groep van 33 man bekend en heeft daarmee naar eigen zeggen duidelijk aangegeven welke spelers op een plaats in de WK-selectie van Oranje kunnen rekenen. Dat meldt De Telegraaf.

/

Dit is slecht nieuws voor bijvoorbeeld John Heitinga, die van Everton naar Fulham ging om zich in de kijker te spelen, maar niet in de voorselectie zit. Ook Erik Pieters van Stoke City is niet van de partij; andere opvallende afwezigen zijn Urby Emanuelson (AC Milan), Jonathan De Guzman (Swansea City), Eljero Elia (Werder Bremen), Jetro Willems (PSV) en Virgil van Dijk (Celtic). In laatstgenoemde ziet Van Gaal het simpelweg niet zitten.

Rafael van der Vaart en Jeremain Lens zitten ook niet bij de voorselectie, maar zij hoeven zich (vooralsnog) geen zorgen te maken, zegt Van Gaal. "Rafael en Jeremain zijn de uitzonderingen, want Rafael is geblesseerd en Jeremain geschorst voor Frankrijk. Op ons initiatief, omdat ik vind dat een international zich altijd moet beheersen", zegt de bondscoach. Lens kreeg een rode kaart in de oefeninterland tegen Colombia, maar werd niet gestraft door de FIFA of UEFA.

"Deze twee spelers hebben wel iets laten zien en scoren, samen met Robin van Persie, het hoogste rendement gedurende deze periode van mij als bondscoach. Zij hebben een streepje voor", benadrukt Van Gaal. Na het oefenduel in Parijs volgen in aanloop naar het WK nog vriendschappelijke interlands tegen Ecuador (17 mei), Ghana (31 mei) en Wales (4 juni).

John Heitinga hoort in de WK-selectie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het jammer voor van dijk van gaal zou hem echt een kans moeten geven

24 februari 2014 om 07:17

Ja inderdaad hij is misschien wel de beste cv van Nederland en hij wordt niet eens geselecteerd

24 februari 2014 om 07:49

Ik ben het absoluut niet met je eens. Van Dijk tegen Ajax was misschien verdedigend soldide, maar in balbezit werkelijk dramatisch. Balllen zomaar over de achterlijn waren daar exemplarisch van.

24 februari 2014 om 08:15

Waarom zit Veltman er dan wel bij? Die is juist verdedigend dramatisch maar kan wel beter opbouwen. De eerste prioriteit van een verdediger moet zijn dat ze ook echt kunnen verdedigen en Van Dijk kan dat.

24 februari 2014 om 08:36

Om vervolgens - na balwinst - gelijk balverlies te hebben?

24 februari 2014 om 08:38

Iedereen vergeet dat Van Dijk in een Schotse competitie speelt waar ze het woord 'opbouwen' niet eens gebruiken. Tuurlijk kan Veltman beter opbouwen bij Ajax als de middenvelders van het genoemde ploeg geprogrammeerd zijn om te voetballen/opbouwen. Van Dijk heeft geen type Serero of weet ik veel een Schöne voor zich, die de bal komt ophalen.. Tuurlijk ben je dan beter in het opbouwen als je over zulke gasten beschikt ipv spelers die voorin zitten te wachten om een lange bal. Zou Veltman ook zo 'goed' kunnen opbouwen bij Celtic?

24 februari 2014 om 08:41

Uiteindelijk is Van Gaal die de keuze moet maken. We hebben miljoenen bondscoaches thuis op de bank zitten die hij toch never nooit allemaal tevreden kan houden. Hij is in ieder geval duidelijk en selecteert een groep waar hij in gelooft. Laten we hem dan ook achteraf afrekenen op het behaalde resultaat.

24 februari 2014 om 08:50

Joelar

Veltman is in goede vorm verdedigend juist heel goed. Hij heeft echt hele goede wedstrijden gespeeld. Dus als Veltman in vorm is gaat hij denk zeker mee.

24 februari 2014 om 08:56

Veltman stapt goed in, positioneert goed speelt de ballen goed in. Zijn nadeel is alleen als hij onder druk komt te staan. Maar dan zoekt hij altijd voetballend een uitweg. Blijkbaar is Louis daarvan gecharmeerd.

24 februari 2014 om 09:42

Ben het helemaal met van Gaal eens, alleen Pieters, de Guzman en van Dijk had ik wel een kans gegeven... Heel misschien Urby ook, maar waar moet je hem neerzetten?

24 februari 2014 om 10:08

Urby gewoon linksback waar hij bij Milan ook speelt? Vind Willems nog steeds een enorm overschatte voetballer (wat niet is kan nog komen trouwens), eigenlijk een soort Emanuelson van 5 jaar terug.

24 februari 2014 om 10:18

Wat ik belachelijk vind is dat een Veltman de kans dus wel heeft gekregen en van Dijk niet. Hij heeft nog nooit onder van Gaal getrained, dat zegt al genoeg. Die veltman komt dit seizoen kijken en mag meteen mee, beetje meten met twee maten, want vindt het nou geen exceptioneel talent

24 februari 2014 om 10:50

@ Realw

Van Gaal is zowiezo raar met zijn selectie beleid naar mijn idee. Om er een paar uit te lichten en eventuele vervangers er bij te pakken.

6 keepers
Krul, Stekelenburg, Zoet, Vermeer, Cillessen, Vorm
Waarom in godsnaam Vermeer nog mee nemen, met alle respect dit is een bankzitter bij Ajax en verdient het gewoon niet om erbij te zitten. Zoet is toch ook nog wel 2 stappen minder dan de overige 4. Leuk om te laten ruiken maar meer ook niet.

Verdedigers
De rechtsback met vd Wiel en Janmaat is prima geregeld. Verhaegh zal hoogstwaarschijlijk afvallen.
CV nemen we wel Jeffrey Bruma mee en Virgil van Dijk krijgt geen kans?
Hetzelfde geld natuurlijk voor Veltman, Rekik en Bruno Martins Indi. Voorlopig is Virgil van Dijk 2 stappen verder dan al deze heren.
LB zal onbetwist Daley Blind worden. Is BMI dan de 2e LB? Had dan Emanuelson meegenomen die bij Milan regelmatig daar speelt.

Middenvelders
Clasie en Schaars meenemen voor de CVM positie. We hebben Strootman, Nigel de Jong en ook Daley Blind die daar kunnen spelen. Maar waarom geen Anita die in 2 jaar tijd 50 wedstrijden bij Newcastle heeft gespeeld? Waarom geen de Guzman die prima speelt bij Swansea?

Davy Pröpper, Quincy Promes en Davy Klaassen in de selectie. Met alle respect horen die daar ook gewoon niet thuis. Ondanks dat Maher een dipje heeft is hij nog steeds beter dan de heren. Een snuffelstage van Pröpper, Quincy en Klaassen kan ik begrijpen met het oog op de toekomst. Maar dan had je Maher ook me emoeten nemen.

We laten niet beginnen aan Eljero Elia die wekelijks gewoon speelt bij Werder bremen?

Schiet mij maar lek, ik snap er niets meer van.

24 februari 2014 om 11:15

Anita vind ik erg goed spelen bij Newcastle. Die neem ik liever mee dan Nigel de Jong die weinig zal toevoegen op de helft van de tegenstander.

De Guzman moet zeker mee, wat mij betreft zelfs een basisplaats. Kan prima met Strootman naast hem want bij Swansea staat de kleine Britton daar.

24 februari 2014 om 11:17

Elke goede verdediger schiet de bal wel eens ovet fe achterlijn. Alleen in Nederland vindrn we het nodig alles voetballend te doen, wat er vervolgens voor heeft gezorgd dat we niet meer kunnen verdedigen

24 februari 2014 om 12:24

Maar bij het Nederlands Elftal heb je die wel. Zou hij daarom niet voor Veltman kiezen?

Overigens zie ik ook liever Van Dijk bij de selectie en ben ik verbaasd dat De Guzman er niet bij zit.

24 februari 2014 om 13:42

Delano.

Dus omdat elia speelt moet hij maar mee? Hij speelt vaker slecht dan goed hoor. Promes, depay en jpb spelen prima dus logisch dat zij eerder in aanmerking komen voor een plek in de selectie.
Maher zit op de bank bij psv dus hoezo moet hij mee? Dat zal pas lachwekkend zijn.
Rekik is gewoon een goede verdediger dus ik vind het meer dan logisch dat hij meegaat. Vooral omdat van gaal graag 2 links benige centrale verdedigers mee wilt nemen.
Voor de rest ben ik het zoals zo vaak met jouw eens.

24 februari 2014 om 14:15

@ De-lano

Elia speelt bij Werder Bremen in een team dat belachelijk slecht draait en ongelofelijk veel tegendoelpunten krijgt. Hij staat meer linksback dan linksbuiten en kan dus vrijwel nooit aan een aanval beginnen. Tegelijkertijd is hij eigenlijk de enige linksbuiten die we hebben die een speler op de vierkante meter kan passeren en daarna een voorzet kan geven. Depay, Boetius en Promes hebben ook dramatische wedstrijden. Die heeft Elia ook. Alleen Elia speelt op een hoger niveau tegen betere tegenstanders. EN daarom zou hij de voorkeur moeten krijgen.

Maher zit op de bank bij PSV op het moment, heb ook niet gezegd dat hij mee moet als basis speler. Maar hij is wel iemand die echt de nummer 10 positie in kan vullen. Sneijder is daar nr 1 wss en vd Vaart nr 2. Maar Maher zou daar de nummer 3 moeten zijn naar mijn idee.

Rekik is volgens vele een hele goede verdediger. Speelt bij een team dat 32 doelpunten om de oren krijgt in 25 wedstrijden. En dat bij een Nederlandse topclub. Natuurlijk is hij 1 van de weinige Lcv's in Nederland. Maar dat het een goede verdediger is, dat is op zijn zachtst gezegd erg voorbarig. Dan kan je beter BMI meenemen als 2e Lcv. Meer ervaring en speelt ook beter. Alleen speelt hij te vaak linksback.

Nee Rekik is absoluut geen oranje materiaal.

24 februari 2014 om 15:25

@ Delano

BMI inderdaad mee als 2de Lcv, echter lijkt hij ook mee te gaan als 2de LB, dus neemt van Gaal nog een LCV mee. Ik zeg ook niet dat Rekik oranje materiaal is hoor, maar vergeleken met de rest kan hij gerust mee, want wie anders dan als LCV Joris????

Wat betreft Elia, ook JPB en Depay kunnen een speler op de vierkante meter passeren. Laatstgenoemde geeft dan geen voorzet (hoewel hij zijn spel overduidelijk aan het verbeteren is). JPB geeft die voorzet wel gewoon. Ik denk zelfs dat deze 2 heel wat tegenstanders hun hielen gaan laten zien.

Ook al moet Maher niet mee als basisspeler, zelfs voor op de bank zal het lachwekkend zijn. Hoezo spelers die een puike jaar achter de rug hebben thuislaten en Maher die zichzelf '' all that'' vindt belonen?

24 februari 2014 om 16:41

Ook jammer dat urby er niet bij zit! Doet het goed bij milan!

24 februari 2014 om 07:17

Inderdaad. En Pieters dan.

24 februari 2014 om 07:21

Dat van Dijk niet opgeroepen wordt komt omdat hij alleen maar ballen weg schopt. En niet de rust bewaard en de voetballende oplossing zoekt. Goede sterke verdediger. Maar hij past het best in de Engelse competitie.

24 februari 2014 om 08:34

Wat een onzin! Zowel verdedigend als opbouwend is van Dijk goed in. Vind juist dat hij de rust bewaard. V. Gaal neemt liever een rookie als Kongolo mee dan een volwwardige verdediger. Triest

24 februari 2014 om 08:58

Ook echt, Van Dijk speelt wel met redelijke spelers van Celtic. Schaamachtig als je kijkt naar de internationale wedstrijden van nederlandse clubs ziet. Dan moet je eens na gaan hoe hoog het niveau hier is.. kongolo, veltman, bmi, clasie, promes, allemaal niet goed genoeg in mijn ogen. Landen als Spanje / Brazilië venederen je als je met zulke spelers komt opdraven.

24 februari 2014 om 10:09

Schaamachtig?!?

24 februari 2014 om 16:44

Ja maar als linksback zie ik liever urby blind of mis nog wel indi,
Ook wat jammer is omdat nl gewoonweg wa slechter is in verdedigen vind ik juist vooral omdat het wk brasil is. Waarom ze douglas geen kans gegeven hebben , een hele boel drama om nederlander te worden dit en dat! Want zie liever zo een beest dan bijv een veltman of bruma of de vrij, veltman moet nog groeien enz

24 februari 2014 om 07:46

Van Dijk is nou eenmaal geen voetballer.

Met Martins Indi en Vlaar heeft hij al 2 spelers mee die niet weten hoe ze een normale pass kunnen versturen. Naast zo iemand moet echt wel een voetballende verdediger staan. En dat leert Van Dijk niet bepaald in Schotland.

24 februari 2014 om 08:07

Dan kan hij beter BMI thuis laten en Van Dijk meenemen. Zet Vlaar of Van Dijk naast een goede opbouwer en je krijgt een soort Stam/De Boer (op een ander niveau) idee.

24 februari 2014 om 08:35

Nonsens! Weinig wedstrijden van van Dijk gezien blijkbaar

24 februari 2014 om 13:34

Geloof je het zelf?

24 februari 2014 om 15:28

niet echt veel verstand van voetbal denk ik zo....

24 februari 2014 om 15:29

zo ist..

Van gaal spoort niet.
alle Engelse topclubs willen van dijk maar meneer de bondscoach ziet het niet zitten in hem. Ontslaan deze rare snuiter hij doet het voetbal meer kwaad dan goed.

24 februari 2014 om 07:34

Je hebt het wel over de beste trainer van Nederland. Die man weet echt wel wat hij doet.

24 februari 2014 om 10:04

Jaman, waarom zou je ook voor de guzman kiezen als je schaars erbij kan hebben he? En waarom zou je een back uit de premier league of serie a meenemen als je ze ook in de eredivisie hebt lopen?

24 februari 2014 om 10:21

Dat voetbalzone Willems hier nog als opvallende afwezige bestempelt. Als hij mee mag dan kan Louis echt het gekkenhuis in. Maar die van Gaal heeft volgens mij wat tegen de premier league. Op van Persie en de keepers na neemt hij niemand daar mee, terwijl ze het daar toch verdienstelijk doen.

24 februari 2014 om 13:50

Met of zonder van Dijk dit wordt vast een bagger WK

Urby en John had ik er wel liever bijgehad.....

Voorderest een prima selectie!

Hier snap ik helemaal niets van. Hoe kan het dat spelers als Propper en Veltman wel een kans maken en De Guzman en Van Dijk niet?

Ik zou Vlaar en van Dijk graag wat wedstrijden zien spelen met elkaar. Vlaar is simpelweg de gene die op het hoogste speelt en de meeste tegenstand ondervindt. Van Dijk is sterk, snel en kan wat met een bal. Veltman en de Vrij mee als vervangers en bidden dat ze er niet in hoeven te komen.

24 februari 2014 om 07:35

Dan heb je 4 rechtsbenige centrale verdedigers. Dat doet v Gaal zoiezo niet.

24 februari 2014 om 08:09

Vlaar en Van Dijk samen? Hoe wil jij op gaan bouwen? De Jong staat er ook al voor, dus je hebt dan geen enkel voetballend vermogen meer in het centrum. Je laat misschien iets minder door, maar je scoort helemaal niks meer met die tactiek.

24 februari 2014 om 13:06

wat stellen jullie voor dan? Veltman die de laatste weken dramatisch speelt, Denswil die niet eens een basisplaats heeft, Indi die als linksback speelt, de oude Mathijsen zonder snelheid, Viergever, Rekik, Bruma? Roept u het maar....

24 februari 2014 om 16:49

Douglas? Zie ik liever als een bruma of de vrij

Urby en Van Dijk hadden wat mij betreft wel n kans mogen krijgen in n oefenpot. Erg kortzichtig dat vooral Van Dijk wordt genegeerd...

Waarom Emanuelson niet meenemen? Kan je op zoveel plekken neerzetten. Ook de afwezigheid van de Guzman en van Dijk. Maargoed, als je Veltman persé wil meenemen.......

24 februari 2014 om 08:50

Voor de zogenaamd veelzijdige Emanuelson heb je al Blind. En voor de linskback positie zijn Van Aanholt en Martins Indi betere alternatieven.

Wat Veltman betreft, als hij zo blijft slipperen, gaat hij echt niet mee. Van Dijk had een kans verdiend, maar Van Gaal ziet blijkbaar weinig in hem.

24 februari 2014 om 08:59

@nufc

Redelijk groot verschil tussen Urby en Blind he....

Urby is veelzijdig omdat je hem overal op het middenveld en in de aanval kwijt kunt (behalve als spits). Blind kun je enkel op de LB kwijt en als verdedigende middenvelder, heel misschien als CV. Twee compleet andere spelers dus met de nadruk op verdediging en de andere op aanval.

Blind is niet nodig op het middenveld met Nigel en Strootman.

24 februari 2014 om 09:35

Klopt dat er een groot verschil zit tussen Blind en Emanuelson... Waarom Emanuelson meenemen terwijl Blind veel, maar dan ook echt veel, beter is?

24 februari 2014 om 10:39

@ Nufc_u2

Emanuelson is nog wel te begrijpen. Alhoewel ik Emanuelson altijd boven bijvoorbeeld Clasie zou kunnen verkiezen. Aangezien hij de op linksback kan spelen en eventueel Blind dan op de CVM zou kunnen spelen. Maar waarom nemen we Clasie uberhaupt mee? Met Blind en Nigel de Jong heb je 2x een prima Cvm. Maar volgens mij speelt Anita bij Newcastle ook regelmatig. Heeft daar ook gewoon 50 wedstrijden gespeeld. Weliswaar niet allemaal basis en volledig maar toch.

24 februari 2014 om 08:56

Van Gaal begint oud te worden. Van der Vaart speelt helemaal niet goed dit seizoen, dus stel dat hij wegvalt op het WK of niet fit is dan zet je daar Urby of De Guzman. Geen idee wie er nu bij zit die dan op het middenveld uit de voeten kan wanneer dit gebeurt. Ik verwacht namelijk dat hij (hopelijk) met Nigel en Strootman op het middenveld begint en waarschijnlijk met Sneijder er bij.

Terecht denk ik. Ze hebben allemaal te weinig laten zien. Uit deze 33 man + Lens en Van der Vaart kun je een prima WK-selectie maken.

Over Van Dijk kun je discussieren, maar Van Gaal ziet het niet in hem zitten. Speelt met Celtic ook in een zwakke competitie. ALs Van Dijk volgend seizoen een overstap naar de Premier League maakt, kunnen we hem beter op waarde inschatten.

24 februari 2014 om 15:32

aub hoor, zwakke competitie? hoe ist gesteld met die Mickey mouse competitie hier in nederland?
afzeiken op die competitie terwijl hier in de eredivisie nog geen haar beter gespeeld word?

Wat een onzin weer.. Als urby of de guzman er de laatste maanden nog ff tien inschieten en perfect spelen dan gaan ze heus wel mee hoor. Maar dat doen ze niet! Die andere misschien ook niet, maar daar mag je dan niks over zeggen.. Van dijk is trouwens te traag..

24 februari 2014 om 07:50

Van dijk is traag en de vrij want die is toch hartstikke snel Nederland kan thuis blijven

Sneu voor de guzman Emanuelson en van dijk. Urby is een all rounder die je goed zpu kunnen gebruiken, de guzman speelt beter dan vdv en van dijk is echt wel beter dan de vrij of veltman. Ik vind van gaals keuzes vaak opmerkelijk jammer voor deze spelers

Belachelijk !
Douglas' en Urby horen zelfs gewoon in de basis thuis en v dijk ms ook wel.

24 februari 2014 om 16:50

Precies

Wiel virgil douglas of vlaar en blind of urby heb je denk ik nog wel de beste verdediging die ned heeft op moment

Hey Louis..... Urby speelt al maanden sterk. Wazzup met jou man?

Zou wel doodzonde zijn als hij Vd vaart meeneemt. Zijn zoveel betere alternatieven op die positie. Hij kan het gewoon niet meer belopen en heeft de souplesse niet meer.

'' Pannenkoek ' waarom blijven we niet gewoon thuis van Gaal? Jij staat alleen maar voor de groep omdat je zelf eens naar een WK wil, verder heb je al aangegeven dat je het helemaal beu was!
Dit kan nooit een succes worden, in de groepsfase vliegen we eruit... Let maar op!

Waarom de guzman niet? Deed het toch goed en lijkt mij toch de betere tav Clasie, blind en schaars?

Lijkt mij terecht dit, Heitinga is toch wat weggezakt en Van Dijk speelt op amateur niveau ( niet hijzelf maar de competitie) Voor de AM positie zijn zoveel keuzes.

van Dijk is tenminste een echte verdediger! We hebben echte kerels nodig op het WK en niet van die jongetjes zoals Veltman.

24 februari 2014 om 15:36

zo is het...

Snap niet dat van Gaal opeens de Guzman passeert?

Natuurlijk onzin dat de mensen buiten deze 33 opeens geen kans meer hebben. Alsof Wijnaldum dus al meteen is afgevallen? En wat denk je van Afellay als die gaat spelen...

Denk je dat tegenstanders nog schrik hebben van dit oranje? met zo'n achterhoede? die lachen zich helemaal verrot met deze selectie, niet omdat het mijn zoon is, maar Virgil hoort zich te kunnen bewijzen t.o.v. die halve ajax /psv /feyenoord defensie.
Schotse competitie is een lachertje? die Mickey mouse competitie hier in nederland is ook een toppertje hoor. En die vertegenwoordigen Oranje in brasilie?
Ik zeg , eerste ronde naar huis die van gaal...

Ik zou Pieters altijd meenemen, de rest mag inderdaad thuisblijven. Willems, De Guzman en Emanuelson hebben we niet nodig. Voor Emanuelson hebben we Blind, voor Willems hebben we Pieters en De Guzman is ook overbodig met jongens als De Jong, Strootman en Sneijder.

Gewoon zo spelen

Krul
Janmaat
Vlaar
Martins Indi
Blind
De Jong
Strootman
Lens
Sneijder
Robben
Van Persie
24 februari 2014 om 17:41

Haha
Je kunt toch geen spelers uit de ED in de basis zetten joh

Krul
vd wiel
Vlaar
douglas
Urby
N. de jong
sneijder
strootman
robben
v persie
Lens

Zo'n sterk signaal geeft van Gaal hier helemaal niet af. Er zitten ook spelers in de voorselectie die daar niets te zoeken hebben. Er gaan echt wel andere spelers dan Proper en Veltman mee.
Ook is de vorm van de dag doorslaggevend. Er moet bijvoorbeeld gezien worden hoe Affelay is hersteld en hopen dat de spelers die wel zijn verzekerd niet geblesseerd raken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren