Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hazard is de meest luie ploeggenoot die ik ooit heb gehad, hij trainde nooit!'

Laatste update:

Eden Hazard is niet bepaald een trainingsbeest, zo onthult John Obi Mikel. De twee speelden vijf seizoenen lang samen bij Chelsea. Volgens Mikel is Hazard zelfs de meest luie ploeggenoot die hij ooit heeft gehad. De Belgische aanvaller is inmiddels op een zijspoor beland bij Real Madrid, maar maakte in het verleden furore op Stamford Bridge.

“Ik wist pas hoe belangrijk trainen was voor spelers tot ik bij Chelsea kwam te voetballen”, zegt Mikel, die 372 keer voor the Blues uitkwam, in de podcast Dubai Eye. “In het voetbal wil elke speler in de basis staan en daar wordt een hele week naartoe gewerkt op het trainingsveld. Daar een ongeïnteresseerde indruk geven, bestaat gewoon niet. De enige speler die een uitzondering op deze regel vormde, is Eden Hazard.”

“Hij trainde echt nooit!”, laat Mikel weten. “Hij is echt de ergste op dat vlak. Hazard is de meest luie ploeggenoot die ik ooit heb gehad. Maar dan was het weekend en was hij ineens de Man van de Wedstrijd. Achteraf deed hij daar altijd wat bijdehand over. Dan zei hij: ‘Gezien hoe het moet, jongens?’” Hazard won in zeven seizoenen met Chelsea de Europa League, twee keer de Premier League, één FA Cup en de League Cup.

“Bij Chelsea zat hij de avond voor een wedstrijd twintig minuten lang rijstpap te eten. Hij houdt van z’n eten”, lacht Mikel. “Maar dan ging hij slapen, werd hij ’s morgens wakker en produceerde hij ‘s middags tijdens de wedstrijd.” Volgens de Nigeriaanse oud-prof lieten de spelers bij Chelsea Hazard gewoon zichzelf zijn. “Hij mocht doen wat hij wilde op training. Wanneer we startten, stond hij daar meestal gewoon. Op zijn positie. En dan vroeg hij: ‘Wil je mij de bal geven?’ Terwijl wij iets hadden van: ‘Nee, we gaan je de bal niet geven want wij rennen hier al de hele tijd in het rond’. En dan nadien lag hij wat te rotzooien met iedereen. Maar in het weekend schitterde hij altijd.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet iedereen is een trainingsbeest, zolang je in het veld maar levert en dat deed Hazard bij Chelsea

17 februari 2023 om 13:36

Ben ik het niet mee eens. Leuk dat hij leverde in de wedstrijd bij Chelsea maar bij Real heeft hij nooit iets laten zien. Z’n carrière was zo ongeveer over op 29 jarige leeftijd en dat komt omdat hij nooit geleerd heeft om hard te werken. Al helemaal na blessures. En een trainingsbeest zijn of niks doen is wel een verschil hè..

17 februari 2023 om 13:42

Tja je kunt hier vanalles roepen maar niemand die het weet. Misschien is hij niet goed geadviseerd door de medische staf, aangezien hij na 2 jaar alsnog geopereerd moest worden door aanhoudende klachten. R9 en robben kwakkelenden ook na blessures. Bij chelsea werden ook de meeste overtredingen gemaakt op hazard maar lag hij er zelden uit. Er valt dus geen zinnig woord over te zeggen. Die kilo's had hij bij chelsea ook wel eens na de zomer.

17 februari 2023 om 16:29

Dat zegt toch helemaal niks? Robben bv trainde wel keihard en die was ook altijd geblesseerd

17 februari 2023 om 17:09

Dus hij heeft wel de mentale weerbaarheid om sterk terug te komen en Hazard dus blijkbaar niet na wat tegenslagen..

17 februari 2023 om 17:20

Dat is pure speculatie. Niet iedereen zijn lichaam is hetzelfde. Fernando Torres en Patrick Kluivert zijn bv nooit meer de ouden geworden na een zware knieblessure en Van Basten ook niet toen zijn enkel niet meer mee werkte

17 februari 2023 om 17:44

Hazard zijn enkel is kapot getrapt. Gewoon pech en 2 a 3 keer moeten opereren

18 februari 2023 om 11:18

@Japie hier maak je de eeuwenoude klassieke 'Maar mijn opa van 90 rookt en drinkt al z'n hele leven en is nooit ziek'-fout

17 februari 2023 om 13:47

Dat ligt eraan wat de doelstelling is. Terry zei pasgeleden: “als Hazard net zo hard had getraind als ik, dan zou niemand het nog over Ronaldo of Messi hebben”.
Dus hij presteerde uitstekend bij Chelsea, maar wellicht was hij met heel veel trainingsarbeid wel lange tijd de beste van de wereld geweest.
Als je dermate goed betaald wordt, mag je er toch op zijn minst vanuit gaan dat iemand er alles aan doet om maximaal te presteren. Dat kun je van Hazard niet zeggen.

17 februari 2023 om 15:25

Wat Messi kan kun je niet trainen. Je hebt het of je hebt het niet. Mja iemand die zijn hele leven in een kick&rush, non-skills league speelde denkt het anders.

17 februari 2023 om 15:37

Hazard heeft in zijn beste seizoen in de PL 16 goals gemaakt. Messi heeft ooit de 50 (!) aangetikt en Ronaldo 48 (!) in 1 La Liga seizoen. Dat is gewoon 3 keer zoveel doelpunten dan Hazard in zijn beste seizoen. Vergeet niet dat La Liga ook sterker was dan de PL in die tijd. Dan had Hazard de 60 goals moeten aantikken als we niet meer over Messi en Ronaldo hadden willen praten. Zelfs al scoorde hij er 32 (verdubbeling) dan hadden we het nog steeds gehad over Messi en Ronaldo zie bijvoorbeeld Salah. Ook maar 10 CL goals in zijn carriere terwijl Messi en Ronaldo ergens rond de 130/140 zitten. Buiten het feit dat hij nooit het niveau van Messi heeft gehad en in mijn ogen ook nooit het spel niveau van Ronaldo heeft aangetikt tot zijn zware knieblessure ergens rond 2012. Hazard had dat niveau nooit gehaald om ze te doen vergeten als hij er voor geleefd had. Sowieso altijd onzin die verhalen over speler X dat ze dat niveau hadden kunnen halen/overtreffen mits blessurevrij/mentaliteit/etc. Messi en Ronaldo hebben letterlijk elk mogelijk record verbroken. Zelfs records van 60 jaar oud. We zullen heel lang moeten wachten op zo'n nieuwe speler.

17 februari 2023 om 16:11

@zytto34 - Ik denk dat je competitie, het team, het type speler en positie ook in acht moet nemen. Natuurlijk is Hazard ook in topvorm nooit van het kaliber Messi of Ronaldo geweest, maar je kunt hem uberhaupt niet met die twee vergelijken. Eerder met spelers als Ozil, Sneijder e.d, zeker qua manier van spelen.

17 februari 2023 om 16:12

Qua dribbels komt hazard het dichtste bij messi en heeft na die 2 ook de meeste man of the match awards gehaald in die jaren. Hij was altijd meer spelmaker en attractief dan een doelpuntenmaker. Een echte publiekspeler, maar qua doeltreffendheid idd niet in de buurt van die 2. Eerder te vergelijken met onze Braziliaanse vrienden die ook meer voor hun plezier speelden en vroeg last kregen van blessures en overgewicht.

17 februari 2023 om 16:40

De top van Spanje was toen misschien sterker. Maar over de hele breedte heb je toch veel meer tegenstand in de premier league

17 februari 2023 om 17:08

anekdote van Belgische sportjournalist toen ie Hazard informeel op de luchthaven tegenkwam vroeg ie aan hem off the record waarom hij niet alle vrij trappen neemt bij de nationale ploeg aangezien hij toch de beste techniek heeft.
waarop Hazard blijkbaar laconiek op moeten te hebben reageert dat hij dat niet zag zitten omdat dit enkel voor meer training zou moeten resulteren! speelde toen nog bih Chelsea.

zegt gewoon alles over hem. was fantastisch in zn piek, maar met een werklust en drive van ronaldo had hij mss gewoon een godenstatus kunnen hebben.

17 februari 2023 om 17:26

Kansloos, tussen Messi Ronaldo, krijg je nog spelers zoals Benzema, Modric, de Bruyne, Lewandowski. En dan nu Mbappe en Haaland die die kant op gaan (afhankelijk voor hoelang ze het volhouden). Hazard kan nog lange na niet meten aan al die spelers over zijn gehele carriere. Zou hem zoals net gezegd is in het rijtje Sneijder, Robben, Ozil plaatsen. Geniale spelers maar te weinig laten zien om echt tot de beste te behoren. En dan heb ik het niet over 1 seizoen. Zelfs dan zou Hazard over de afgelopen 10 jaar niet eens in de top 10 belanden. Ik had het altijd bij Arjen robben. Als hij niet zo vaak geblesseerd zou zijn had ik hem echt op het niveau Benzema/lewandowski zien komen, dat heeft hij wel is aangetikt maar over zijn gehele carriere te weinig. Schandalig van je om Hazard in de buurt van Messi te noemen. Echt pak de statistieken erbij en kijk nog is.

17 februari 2023 om 22:43

Maar Messi moet ook gewoon zorgen dat hij fit blijft, dat hij 90 minuten kan spelen, dat hij al die wedstrijden tijdens de drukke kalender fysiek allemaal aankan. Als Messi ook continu in de lappenmand zou liggen en niet meer op niveau kan komen, dan word je natuurlijk nooit een wereldtopper, dus behalve talent moet hij er ook hard voor werken (en hij is inmiddels 35).

19 februari 2023 om 19:33

Misschien moet je iets beter leren lezen? Ik gaf een quote van Terry en geef aan dat hij WELLICHT (in het geval je dat woord niet kent, het betekent heel misschien) wel lange tijd de beste had kunnen zijn.

Lijkt me nogal duidelijk dat hij dat nooit gehaald heeft, maar zoals bekend waren/zijn Ronaldo en Messi trainingsbeesten en is Hazard een lui varken.

17 februari 2023 om 14:25

Ik heb Hazard nooit gewild, daar was het ook veel blaffen maar weinig bijten.

17 februari 2023 om 17:42

Ook bij Chelsea was hij te vaak onzichtbaar, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Willian. De ene wedstrijd denk je Messi te zien, de andere wedstrijd denk je Lex Immers te zien. De prijzenkast was vrij minimaal, terwijl ze de beste balafpakker en misschien wel beste keeper ter wereld hadden. Hazard hoort net als Neymar nu op het niveau van Ronaldo en Messi te zitten van 5-6 jaren geleden, maar beide hebben gewoon het ware potentieel nooit waar gemaakt.

17 februari 2023 om 18:07

Trainen is voor talentlozen ;-)

Misschien wel de reden waarom hij zo vroeg is afgetakeld. Het lijf is niet bestand tegen ouder worden en de weerstand die op top niveau ook steeds maar hoger wordt. Toch zonde van zo’n mega talentvolle speler.

Ik denk dat Hazard het heeft onderschat bij Real. Hij dacht dit puur met zijn talent te halen, wat helemaal niet verkeerd want talent heeft die jongen zat. Alleen bij tegenslag (blessure) dan moet je gewoon keihard werken om terug te komen. Daar heeft hij zich al die tijd niet op voorbereid. Als ik dan zo een verhaal lees dan begrijp ik wel waarom het misging bij hem. Nooit een tegenslag gehad en nooit geblesseerd geweest dus ja dan hoef je ook niet heel veel te veranderen. Blijf het zonde vinden want zijn beginperiode bij Real was hij wel echt goed.

17 februari 2023 om 18:36

Het hangt natuurlijk wel van de blessure af. Het is duidelijk dat Hazard gewoon niet meer diezelfde versnelling heeft als bij Chelsea door zijn enkel en zijn hele spel was gebaseerd rond zijn gave dat hij altijd dat tikkeltje sneller was dan zijn tegenstanders. Hij had nog zo hard kunnen trainen als Cristiano, maar hij was nooit meer dezelfde geweest door die enkel. Al had hij zichzelf als speler wel weer kunnen heruitvinden door harder te trainen, zoals Cristiano ook gedaan heeft van dribbelaar naar doelpuntenmaker.

Waarschijnlijk ook de reden dat z’n carrière over was toen hij 29 was. Echt een fantastische speler bij Chelsea en een van beste buitenspelers van de PL van afgelopen decennia. Jammer dat hij bij Real niks meer heeft laten zien. Grootste miskoop ooit..

17 februari 2023 om 13:57

Zijn carrière was alleen niet echt over toen. In 2018 was hij de beste speler van het WK en in 18/19 heeft hij zijn beste seizoen ooit qua statistieken bij Chelsea met 16 goals en 15 assists in de PL en speelt hij Arsenal op een hoopje in de EL-finale. Uiteindelijk heeft zijn enkelblessure hem de das omgedaan (en dan vooral de tweede keer toen er een plaatje in zijn enkel scheef getrapt werd).

En ik zal niet zeggen dat hij moeiteloos tot zijn 37e top geweest zou zijn, maar doen alsof het allemaal komt door zijn werkethiek is veel te makkelijk.

17 februari 2023 om 15:32

Heeft hij toch gelijk? Jij noemt voorbeelden van voor zijn Real tijd toen hij 27/28 jaar was. Hij kwam bij Real Madrid als 28-jarige speler. Nu is hij 32 jaar en hij heeft 3.5 seizoen niks laten zien bij Real. Dan kun je wel redelijk stellen dat zijn sportieve carriere in de wereldtop er op zit sinds zijn 29ste.

17 februari 2023 om 16:05

Hij komt verdomme met overgewicht bij zijn presentatie. Dat zegt al genoeg. Hoe ouder je wordt meer inspanning je moet gaan leveren. Hazard kon zijn gewoonte nooit eeuwig volhouden. Een reden waarom spelers zoals Messi, Ronaldo en Modric nog ver in hun 30e presteren. 140 miljoen voor die kerel met een enorm salaris ook nog is allemaal door de WC gespoeld…

17 februari 2023 om 16:09

De uitkomst staat uiteraard vast. Hetgeen wat ik aangeef is dat @Tilburg en ik een duidelijk andere visie hebben op de aanleiding ervan.

Hij geeft aan dat de aanleiding ligt in het feit dat hij niet goed trainde. Ik durf dat te weerleggen met een alternatieve aanleiding. Namelijk die enkelblessure. Die enkelblessure heeft de hele blessurijst die daarop volgde in gang gezet. Niet zijn matige trainingsethos (waar ik trouwens niet mee ontken dat die matige trainingsethos wel kan hebben bijgedragen aan het feit dat hij nooit meer de oude geworden is van die enkelblessure). En dat onderbouw ik met het feit dat 18/19 Hazard zijn allerbeste seizoen ooit was als het aankwam op statistieken.

17 februari 2023 om 17:00

Het hangt ook met elkaar samen ja. Als je veel trainingsarbeid verricht ben je normaal gesproken fitter, wat ook helpt bij het weer fit worden na een blessure. Als je die bereidheid sowieso al weinig hebt, kan ik me zo voorstellen dat het je tijdens blessure periodes en de periode van terugkomen niet echt helpt.

Maar goed, het voorbeeld van Mikel gaat ook alleen over het trainingsveld.
Niet of hij ook nauwelijks wat deed qua krachttraining etc.

Maar als je alles zo bij elkaar neemt, kan je wel stellen dat Hazard 2x zoveel had kunnen bereiken als wat hij nu gepresteerd heeft.
Als je vooral terend op talent al zoveel bereikt hebt, wat was er dan wel niet mogelijk als hij echt jarenlang geleefd had als een profvoetballer.

Hetzelfde geld voor iemand als Van Der Vaart

17 februari 2023 om 14:29

Tsja ik ben het wel met je eens. Niet alleen houd hij niet van trainen maar hij eet ook super slecht.
Blessures spelen wellicht ook een rol, maar hij had een betere comeback kunnen maken als hij professioneler was.

Bij Chelsea was hij zeker 4,5 jaar lang echt geweldig, kan me nog herinneren dat hij als jonkie ook meedeed aan een Nike trainings kamp dacht ik en hij viel toen al enorm op, was toen 14.
Er zullen wel heel veel spelers zo zijn, je zal toch wel een beetje discipline moeten hebben, maar het zegt voor mij ook genoeg dat hij bij Real en ook bij Belgie al 3 jaar helemaal niks laat zien. Meneer is niet de grote man bij Real en z'n leeftijd komt nu veel harder aan dan spelers die er wel altijd voor hebben gegeven. Bij Hazard zag je ook vaak genoeg de laatste jaren dat hij iets te dik was.
Leuk interview van Mikel, vind het prima verwoord, hij geeft hem grote complimenten maar tikt ook zijn zwaktepunten aan, dat mag best.

Zonde dat het niet bij Real is gelukt, dit zal waarschijnlijk de meest logische verklaring zijn. Niet ieder lichaam is gemaakt om voor een langere periode topsport te bedrijven. In ieder geval dat ik hem op zijn top heb mogen aanschouwen. Mijn hemel wat was die gozer goed bij Chelsea, zo rap en echt éen van de beste dribbelaars ooit in de Premier League. Die ene goal tegen Arsenal dat Coquelin hem omver probeert te lopen en zelf op de grond beland zal mij nog lang bijblijven.

Yep en bij Real is er iets meer discipline en dan gaat het fout, we kennen het verhaaltje

Ongelooflijk veel talent waarmee hij de absolute top had moeten bereiken, maar dat deed Hazard nooit echt, omdat hij te veel een papzak was. Mede daarom dat hij opeens een heel jaar niet scoorde bij Chelsea en later bij Real Madrid volledig door het ijs is gezakt en ook nooit echt België heeft kunnen leiden naar iets groots. Hem als aanvoerder was daarom ook hilarisch. Zo'n seizoen wat bv. een Salah had, met 43 goals in 42 wedstrijden, had Hazard ook makkelijk moeten kunnen halen. Maar ja, dat heb je soms. Sommigen zullen dat de charme van Eden Hazard noemen. Mag allemaal ook wel. Heeft genoeg mooie dingen in zijn carriere laten zien en zal zelf weinig tot geen spijt hebben met hoe het is gegaan.

17 februari 2023 om 14:06

Hazard was bij Chelsea zeer zeker wel absolute wereldtop hoor. Beste speler in de Premier league destijds.

17 februari 2023 om 14:07

In 18/19 heeft hij gewoon rechtstreeks bijgedragen aan 52 doelpunten. Toch niet al te slecht.

Precies de reden dat hij al vroeg afgetakeld is als je maar weinig training levert. Is volgens mij sinds de overstap ook nog geen een keer afgetraind geweest. Waardeloze instelling.

Hazard was jarenlang een van de beste spelers van de PL en is 2x uitgeroepen tot speler van het jaar. Het is doodzonde dat het er bij Real niet meer uit is gekomen. Hazard oogde altijd al wat lui in het meeverdedigen. Dit verhaal verbaast mij daarom ook niet

Iedereen lijkt altijd te vergeten hoeveel tackles hazard wel niet heeft gekregen. De tackle van Meunier is de reden dat hij nu niet mee kan. Dat plaatje in zijn enkel heeft hem al het plezier afgenomen en vervangen door pijn. Dat is veel belangrijker geweest dan het trainen en de voeding.

Grootste miskoop ooit voor Madrid. Wat zullen ze balen. Kregen 113 miljoen voor Ronaldo en investeerde het gehele bedrag in hazard. Weggegooid geld. Zidane was fan van hem en moest hem graag hebben. Echt jammer voor zowel Madrid als hazard. Op het wk viel hij ook zwaar tegen

17 februari 2023 om 18:41

Als je rekening houdt met het feit dat hij al 3 jaar niet meer de Hazard is van bij Chelsea, dan heeft hij naar zijn mogelijkheden gewoon een prima WK gespeeld. Als je dacht dat hij even zoals vanouds 3-4 man voorbij zou dribbelen dan lag dat vooral aan je eigen verwachtingen die duidelijk nog te hoog lagen. Het lag niet aan hem dat België zwaar door het ijs zakte.

Eeuwig zonde dat deze jongen er zo met de pet naar heeft gegooid. Als hij de drive had, kwam hij misschien nog wel ergens in de buurt van Ronaldo en Messi, maar met alleen talent red je het niet. Dat blijkt maar weer. Heb het al eerder gezegd en ik ga het opnieuw herhalen: als Real Madrid support voelt dit als, met afstand, de grootste miskoop in tijden. Jammer, want hij had ontiegelijk veel potentie.

Tja en dat werkt dus niet bij Real Madrid. Ook zeker niet bij Hazard als die ouder wordt. Hij is helaas geen schim van de speler die hij was bij Chelsea. Al met wat overgewicht komen bij je presentatie zei eigenlijk wel genoeg. Hij had veel meer arbeid moeten leveren als die nog wou presteren. Helaas kan hij helemaal niks meer. Geen snelheid en ook geen dribbel meer. 140 miljoen is er besteed aan die kerel. Met afstand de grootste miskoop aller tijden.

En de meest overschatte speler van de afgelopen twintig jaar. Was ook een onbegrijpelijke aankoop van Real die nu juist voorin kwaliteit mist, maar nog steeds Hazard heeft rondlopen.

17 februari 2023 om 16:29

Goed om te zien dat de grootste Hazard hater er weer is. Als het over Hazard gaat ben je helemaal niet serieus te nemen. Beste speler op WK, in Engeland en in Frankrijk, overschat?

17 februari 2023 om 16:44

Nog steeds niet ontdekt dat positief commentaar geven ook wel is leuk is.

Het is maar goed dat die niet bij Paris Saint Germain speelt. De grote drie voorin plus Hazard als nummer 10, dan speel je bij balverlies met een halve team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren