Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gudelj schaduwde Ziyech: ‘Bij balbezit eroverheen, dat ging wel aardig’

Laatste update:

Nemanja Gudelj is een uitermate belangrijke kracht voor Ajax in de jacht op de titel. Zondag kreeg de middenvelder de taak op Hakim Ziyech, volgens velen misschien wel de beste middenvelder van de Eredivisie, uit de wedstrijd te spelen. Gudelj slaagde glansrijk in die opdracht en Ajax won met 4-0 van FC Twente.

/

“Bij balverlies zat ik kort op Ziyech, bij balbezit liep ik over hem heen. Dat ging wel aardig”, zegt Gudelj bescheiden tegen Ajax Life. Bij balbezit probeerde Gudelj goed te kijken naar de positie van zijn ploeggenoten. Hij wijst erop dat spelers als Ziyech en Jerson Cabral liever niet meeverdedigen.

“Je weet dat FC Twente spelers heeft die niet graag omschakelen. Als wij de bal verliezen, peren zij hem naar voren. Als we dan niet goed staan, sta je zomaar in ondertal. We bleven er scherp op dat te voorkomen”, klinkt het.

Nemanja Gudelj is momenteel onmisbaar voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede speler, sterk en technisch in het begin dacht ik dat hij het niet zou halen bij ajax maar hij heeft zich in mijn ogen prima ontwikkeld.

Ik als psv fan zou natuurlijk psv kampioen willen zien maar ik denk dat als ajax het team bij elkaar houd ook een ronde verder kan komen en ik denk dat psv een grotere kans heeft om via de vooronde de CL te bereiken

2 mei 2016 om 16:37

Absoluut mee eens, Ajax ligt de voorrondes niet helemaal gezien het verleden. Met het oog op komend seizoen zou het fantastisch zijn als wij weer eens 2 clubs hebben die actief zijn in de CL.

2 mei 2016 om 16:55

Op basis van welk verleden? Wie was de laatste ploeg die de voorronde overleefde? En wie daarvoor?

Ik help je, dat was 2x ajax.

Wie er nu meer kans maakt laat ik in het midden, maar als je het op basis van het verleden bekijkt is het psv niet.

Sterke speler die het dit seizoen gewoon naar behoren doet. Verdedigend staat Ajax als een huis.

Ziyech leuke speler, maar het zal beter zijn om eerst nog even in Nederland te blijven, voordat hij naar het buitenland gaat.
Hij blinkt niet uit in topwedstrijden.
In het buitenland, heb je altijd topwedstrijden.
Maanden geleden al gezegd, dat een stap naar Anderlecht een mooie stap zou zijn, als je het over het buitenland hebt.
Van daaruit, kan hij misschien een verdere stap maken.
Beter dat zo'n speler naar Ajax/psv/feyenoord gaat voor zijn ontwikkeling.
6/9 miljoen zou al een erg hoog bedrag zijn voor hem als hij in Nederland blijft.
Daarbuiten hoogstens 8-11 miljoen.

.

2 mei 2016 om 13:23

Ik zou als ik hem was voor een kleine verhoging van weerstand gaan. De Franse subtop misschien. Maar daar is hij misschien te duur voor.

Portugal lijkt ook een goede stap, alleen die is tot nog toe vanuit Nederland door niemand succesvol gemaakt.

2 mei 2016 om 13:34

Dacht dat Bruno Martens Indi het wel redelijk goed doet bij Porto, heeft deze voetbaljaargang al 32 wedstrijden gespeeld.

2 mei 2016 om 14:26

Bmi is onder veel porto supporters niet bepaald geliefd. Was een tijd zn basisplaats kwijt en heeft het niet echt lekker grdaan daar

2 mei 2016 om 16:41

Jawel man,

SUK!

2 mei 2016 om 13:33

Voornamelijk onzin wat je verkondigd. Ziyech heeft dit seizoen gescoord tegen Ajax....gescoord tegen psv ....en tegen Feyenoord is hem een 100% penalty ontnomen door gozubuzu vlak voor tijd....
Verder kan er pas vanaf 12 M geboden worden op Ziyech , er is namelijk genoeg interesse .

2 mei 2016 om 13:37

@j.staatsen

Wellicht een strafschop ontnomen, maar hij zat die wedstrijd toch echt in de broekzak van Nelom. Dat zegt ook wel wat.

2 mei 2016 om 13:53

@staatsen, en er is Hakim Ziyech gisteren tegen Ajax ook een doelpunt ontnomen door Jerson Cabral. Die liever voor eigen succes ging toen hij in de eerste helft vanaf rechts op Jasper Cillissen afliep. En de volkomen vrijstaande Ziyech negeerde. Waarbij Nemanja Gudelj in geen velden of wegen te bespeuren was.

2 mei 2016 om 14:40

Palko al zou je het artikel lezen dan verteld Gudelj ook dat daar het gevaar lag. Hij viel dan aan en omdat Ziyech te lui is om mee te verdedigen blijft hij voor hangen. Dat is handig voor Gudelj tijdens het aanvallen maar in de omschakeling zoals toen staat hij heel vrij.

Gudelj slaagde niet glansrijk. Het ging wel aardig, zoals hij zelf zegt. Ziyech was nog steeds gevaarlijk.

2 mei 2016 om 13:32

Idd hij was de gevaarlijktse en kon minimaal 2 goals hebben gemaakt.

Ik zei het al toen de aankoop va Gudelj door Ajax bekend werd, dat Gudelj Ajax kampioen zou maken.
PSV kocht echter ook goed in en heeft het verzaakt tot nu toe.
Als Ajax zijn hoofd koel houdt, wat ze eigenlijk al het hele jaar doen, dan pakken ze de titel.

2 mei 2016 om 13:31

Gudelj heeft Ajax dus echt niet kampioen gemaakt. Gewoon een schakel in het team, geen uitblinker.

2 mei 2016 om 13:59

Maar, elke schakel in een keten is belangrijk.

2 mei 2016 om 15:47

Waar precies heeft PSV verzaakt? Ze hebben in thuiswedstrijden een paar keer knullig punten verloren tegen relatieve laagvliegers, een bekend fenomeen rond Champions League wedstrijden.. Echter hebben ze daarentegen 2x van AZ, 2x van Feyenoord en 1x van Ajax gewonnen. Daarnaast hebben ze evenveel punten als Ajax, dat 'toevallig' een beter doelsaldo heeft. Ajax wordt kampioen, maar PSV is - gezien het puntenaantal waar je eigenlijk altijd kampioen mee wordt - een goede tweede.

Het was toch vooral aan cabral en cillissen te danken dat Ziyech niet scoorde. En dankzij die gehuurde spits van Ajax dat Ziyech geen assist op zijn naam kreeg. Die was alleen maar kansen aan het missen en opzichtig buitenspel aan t lopen. Spelers verhuren in eigen competitie moeten ze echt verbieden. Dat is gewoon competitievervalsing. Dan moeten clubs maar minder spelers contracteren.

2 mei 2016 om 13:29

Zoals ik je gisteren al zei, het is Twente die hem opstelt. Het is Ajax die dat liever helemaal niet wil maar dat van de Knvb moet toestaan. Kijk maar na het beroemde Verthongen moment, dat heeft ajax destijds een titel gekost en maakt het voor een speler lastig als hij daarna weer terug komt bij Ajax.

2 mei 2016 om 13:36

Dan is het dus nog steeds competitie vervalsing Einstein ....
Dan kunnen clubs tegen Ajax spelers niet opstellen die ze tegen andere clubs (psv bv) wel kunnen opstellen.

2 mei 2016 om 14:01

Ach ja, wat is competitie vervalsing, grote woorden. Spelers lenen van een club als Chelsea is dat geen probleem? Met de boekhouding rommelen om zo betere spelers aaan te kunnen trekken, is dat een probleem?

Ik vind het allemaal wel meevallen. Sommige clubs kunnen zich financieel geen volwaardige selectie veroorloven en zijn aangewezen op leenspelers. Ik heb er niet zoveel moeite mee.

Om een leenspeler dan een wedstriid niet op te stellen, ik vind het allemaal wel mee vallen qua impact op de competitie.

2 mei 2016 om 14:07

Als je Spelers leent van clubs uit een ander competitie dan heb je dit probleem idd niet. Rommelen met de boekhouding is al verboden.

In de eerste seizoenshelft was het allemaal 'n beetje onwennig bij Nemanja Gudelj. Niet goed, maar ook niet slecht. Na de winterstop was het ongeveer hetzelfde met Gudelj en in de wedstrijd tegen Feyenoord, die Ajax met 2-1 won, vond ik Gudelj met afstand de slechtste speler aan de kant van Ajax en tot overmaat van ramp schoot hij een penalty ook nog eens de tribune in, maar bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Psv, die Ajax met 0-2 won, vond ik Gudelj weer prima spelen en was hij een van de betere spelers aan de zijde van Ajax.

En misschien valt Gudelj niet op qua goals en assists, maar hij is echt wel uitermate belangrijk en gisteren tegen FC Twente speelde hij ook weer prima. Ondanks dat Hakim Ziyech toch 'n paar goede kansen kreeg (bijvoorbeeld dat schot aan het einde van de eerste helft en dat fraaie schot in de tweede helft die werd gepareerd door Jasper Cillessen), speelde Gudelj wederom prima.

Ziyech wordt inderdaad een beetje overrated naar mijn mening (cabral wordt neem ik aan niet hoog ingeschat door de meute). Prima speler, begrijp me niet verkeerd. Maar bij een buitenlandse club met meer kwaliteit zal ook Ziyech zijn defensieve taken moeten vervullen en daar zie ik het mis gaan. Ziyech moet het middelpunt zijn van een elftal, anders heb je niet zoveel aan hem vrees ik. Daarom zou het beter zijn als hij naar Ajax of PSV zou gaan i.p.v. direct de stap naar het buitenland te maken.

Gudelj heeft zijn waarde toch wel bewezen dit seizoen, in het begin had ik toch mijn twijfels.
Ben nog steeds van mening dat een middenveld met Gudelj, Bazoer en Klaassen creativiteit mist.

Bij Sinkgraven komt het er helaas (nog) niet uit.

Klaassen verkopen, Sneijder terug halen. Dan hebben we creativiteit en een echt leider.

2 mei 2016 om 15:03

Ja en Ziyech en een goede spits erbij. Mooi middenveld voor de Eredivisie Gudelj Sneijder Ziyech.

2 mei 2016 om 15:27

Ziyech is een hele goede voetballer, maar wat mij betreft niet nodig bij Ajax.
Kwam gister zo gefrustreerd over..

En Frank de Boer is geen held in de omgang met zulkde spelers

Even een vraagje: waarom krijgt Klaassen (kan hij zelf niets aan doen) in de Telegraaf een 7 voor zijn optreden van gisteren terwijl hij één van de slechtste spelers bij Ajax was? Lijkt verdacht veel op doorgestoken kaart omdat hij speler van het jaar moet worden!!

2 mei 2016 om 15:49

Eens. Lijkt een beetje vergelijkbaar met dat Messi de beste speler van het WK werd. Dergelijke 'recensenten' zijn niet altijd zo objectief als ze getracht worden te zijn.

Goede speler is gudelj en ik heb/had altijd vertrouwen in hem dat hij het haalt bij Ajax en dat heeft hij glansrijk bewezen. Blijf nog 1 a 2 seizoenen en dan gun ik je een geweldige transfer.
Fijne prestratie gisteren en proficiat

Huh...dan had Gudelj alle geluk van de wereld dat Ziyech niet heeft gescoord. Gudelj was hem wel een aantal keren goed kwijt iig. Maar omdat ze 4-0 winnen heeft hij t ineens goed gedaan?? Vind ik wel wat kortzichtig. Ajax heeft de overwinning te danken aan een goede voorhoede en achterhoede en wat geluk. Het middenveld was een drama.

Gudelj groeit langzaam maar zeker uit tot de beste middenvelder op de Nederlandse velden.. Ja beter als welke middenvelder van Psv dan ook, hij is echt weer gegroeid en heeft zich dit seizoen goed ontwikkeld. 1 van de zoniet de belangrijkste schakel wanneer Ajax kampioen word.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren