Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola verklaart opvallende wissel Haaland: ‘De medici waren bezorgd’

Laatste update:

Erling Braut Haaland heeft zijn oude club Borussia Dortmund dinsdagavond geen pijn kunnen doen in de Champions League. De Noorse sterspeler bleef met Manchester City steken op een 0-0 gelijkspel en werd zelf halverwege de wedstrijd gewisseld. Josep Guardiola werd na afloop gevraagd naar de wissel. Volgens de Spanjaard waren er drie redenen om zijn aanvaller naar de kant te halen.

Haaland kon rekenen op een warme terugkeer in het Signal Iduna Park. De Noor, die tussen 2020 en 2022 alles aan flarden schoot in het shirt van Dortmund, werd luidkeels toegezongen, maakte na afloop een ereronde en gaf zijn shirt aan een fan. In sportief opzicht wist hij niet te overtuigen. Haaland kwam er niet aan te pas tegen Mats Hummels en Nico Schlotterbeck. Na slechts dertien balcontacten en een geblokt schot werd de aanvaller halverwege het duel gewisseld.

Guardiola gaf na afloop tekst en uitleg bij de wissel. "Ten eerste zag ik dat hij moe was. Ten tweede was hij voor de wedstrijd koortsig en bovendien kreeg hij een trap op de voet. Vandaar dat we hem wisselden." Guardiola maakte meteen van het moment gebruik om de ergste zorgen weg te nemen. "Hoe erg het is? Dat kan ik op dit moment niet zeggen. Ik heb het er met de medische staf over gehad tijdens de rust en zij maakten zich een beetje zorgen. Na afloop zag ik hem vrij oké lopen."

De vroegtijdige wissel moet er onder meer voor zorgen dat Haaland aankomend weekend weer van de partij is in de uitwedstrijd tegen Leicester City. De ploeg van Guardiola staat twee punten achter koploper Arsenal. Tottenham Hotspur volgt als nummer drie op drie punten, maar speelde wel een wedstrijd meer. Leicester zakte afgelopen weekend even af naar de laatste plaats in de Premier League, maar is door de klinkende 0-4 zege op Wolverhampton Wanderers opgeklommen naar de veilige zeventiende plaats. De laatste drie wedstrijden behaalde het elftal van Brendan Rodgers zeven punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haaland is enorm explosief en had bij Dortmund ook vaker last van blessures. De enige die hem tegen kan houden is zijn eigen lichaam. Misschien door zijn rare loopje? Ik vind dat altijd zo raar uitzien en niemand anders die zo rent.
Hopelijk valt het mee voor City.

26 oktober 2022 om 14:56

Daarom verwacht ik op de een of andere manier ook niet dat City dit jaar de CL gaat winnen. Haaland een heel seizoen fit houden was al moeilijk in Duitsland, laat staan in Engeland.. Waar de rustperiodes heel kort zijn en een extra beker gespeeld wordt. Het wordt nog moeilijker omdat er “eventjes” een WK midden in het seizoen geprakt zit..

26 oktober 2022 om 16:18

Als je het hebt over de blessuregevoeligheid van Haaland, is het toch voordelig dat het WK midden in het seizoen is? Dat zijn voor hem een paar weken relatieve rust, omdat Noorwegen zich niet gekwalificeerd heeft.

26 oktober 2022 om 16:59

Hij bedoelt waarschijnlijk dat door zo'n WK de wedstrijden veel dichter op elkaar zitten. Goed dat hij zes weken aan de bak moet maar daarna speelt City om de 3/4 dagen tot eind mei.

Sorry maar city speelt echt saai voetbal. Ik weet een gelijkspel was genoeg , maar ik viel letterlijk in slaap tijdens de match. Dat eindeloos getik, geen dieptebal,.. altijd terug naar achteren spelen. Voor mij zeker geen CL winnaar

26 oktober 2022 om 10:04

City had een punt genoeg om groepswinnaar te worden. Waarom zouden ze veel risico nemen? Dortmund had er ook niet veel zin in om druk te zetten omdat zij aan een punt ook genoeg hadden om door te gaan. Dan krijg je zo'n wedstrijd.

26 oktober 2022 om 11:05

Ik vond City thuis ook niet overtuigen hoor. Het is dat ze toen niet met de eerste keeper keepte (kobel), anders had Dortmund daar ook gewoon een punt gepakt. En gisteren had Moukoko gewoon die ballen erin moeten schieten. Iedereen ziet City als de grote favoriet in de CL. Kan misschien aan mij liggen, maar ik zie het niet.

26 oktober 2022 om 11:13

Ik weet niet of je het bewust doet, maar ik sta er helemaal niet van te kijken dat jij denkt dat Dortmund gelijkwaardig is aan City. Gisteren zag ik jou en iemand anders ook al zeggen dat na City, Real en Bayern er geen duidelijk betere ploegen zijn dan Leipzig en dat ze een outsider zijn voor de CL omdat ze van een ongeïnteresseerd Real winnen. Tja, dan wil je jezelf gewoon voor de gek houden imo.

26 oktober 2022 om 11:43



Dat heb ik helemaal niet gezegd Samcro, dat waren woorden van elfenomeno.ik zei juist dat je 5 favorieten hebt voor de CL (real, Bayern, PSG, Liverpool en City) en dat je daar achter een grote groep hebt met outsiders waarbij de verschillen nihil zijn (napoli, Dortmund, Leipzig, Benfica etc).

Anders lees mijn reactie nog maar eens goed na. Beetje goedkoop scoren van je en vervolgens de feiten niet bij het juiste eind hebben. En als ik zeg dat Dortmund meer verdiende tegen City over 2 wedstrijden zeg ik volgens mij helemaal niks geks. In Manchester hadden ze sowieso een punt verdiend en gisteren hadden ze ook dudielijk de betere kansen. Het is dat Moukoko duidelijk nog geen Haaland is. Dat heeft niks te maken of dat Dortmund gelijkwaardig is (kwalitatief gezien dan City), want dat is natuurlijk onzin.

26 oktober 2022 om 11:59

Jij: Met spelers als Nkunku, Olmo, Szoboszlai, Gvardiol en Simakan ben je gewoon een outsider voor de Cl.

Feno: Hele sterke ploeg als de machine straks daadwerkelijk gaat lopen. Buiten Bayern, Madrid en City zie ik geen ploegen die significant beter zijn.

Ik zie geen leugens in mijn eerste reactie.

26 oktober 2022 om 12:09



Dat vind ik ook ja. Met Feno ben ik het niet geheel eens overigens, want ik zal Liverpool en PSG daar nog aan toevoegen. En ook Chelsea en normaliter Barcelona, maar die liggen er al uit. Mits ze hun topniveau halen vind ik ze een van de gevaarlijkste outsiders ja.

26 oktober 2022 om 10:05

Gisteren is ook niet echt een graadmeter voor het hele spel dit seizoen. Ze waren al door en de beste speler de Bruyne speelde niet mee.

Valt me wel op dat city zonder de Bruyne wel stuk minder sterk is. Dit is logisch maar het verschil is groter dan ik had verwacht.

Ik zie ze nog wel als een van de favorieten alleen zoals altijd in de CL kunnen mindere dagen je opbreken.

26 oktober 2022 om 10:26

@pango

Naast mindere dagen zou ik persoonlijk ook nog tactiek toevoegen. Misschien dat het nu met Haaland erbij anders gaat zijn, maar Pep heeft op meerdere momenten zijn ploeg ook met een handicap aan wedstrijden laten beginnen. De periodes dat hij het vertikte om met Aguero te starten en liever Phil Foden of De Bruyne in de spits zette.

Of de CL finale van 2021, ook zo'n mooi voorbeeld. Het hele seizoen speelt Rodri in de basis en is hij essentieel. En wanneer Rodri niet speelde, dan speelde Fernandinho. Voor de balans op het middenveld. Wat verzint Pep in de CL finale? Zowel Rodri als Fernandinho zitten op de bank en City verliest de strijd op het middenveld... (overigens ook in die wedstrijd stond De Bruyne weer in de spits in plaats van Aguero of Gabriel Jesus).

Dat is in mijn optiek ook een factor die City kan tegenhouden om de CL te winnen dit jaar.

26 oktober 2022 om 11:07

Met alle respect, maar je doet net of City ver boven de rest staat. Die hebben kwalitatief gezien echt geen beter materiaal dan een Bayern of PSG. Ook teams als Liverpool, Real en Chelsea kunnen over 2 wedstrijden gewoon van City winnen hoor. We moeten niet doen of ze in de CL iedereen aan flarden spelen, want dat doen ze simpelweg niet.

26 oktober 2022 om 11:23

Jackie, ik zie City juist veel meer door het midden spelen nu met Haaland en zonder Sterling en Jesus...en een flink zwakkere Mahrez, die lijkt het kwijt en zie ik op korte termijn verkocht worden. Ze zijn wat voorspelbaarder geworden, maar de kwaliteit zorgt ervoor dat ze teams toch vrij gemakkelijk wegzetten als ze er allemaal zin in hebben.

26 oktober 2022 om 17:31

@derkaiser:

Waar zeg ik dat dan of reageer je op iemand anders?

"ik zie ze nog wel als een van de favorieten"

Naast PSG, Bayern, Real etc zie ik ze als een van de favorieten. Zeg nergens dat ze topfavoriet zijn. Er is niet echt een topfavoriet in mijn ogen, precies om de redenen die jij zegt.

26 oktober 2022 om 14:51

Dat was dan ook een wedstrijd waarbij beide teams niet voor de overwinning gingen. Doorgaans speelt City juist op de aanvallen en scoort City juist veel goals. De wedstrijd van gisteren was voor geen enkele fan aantrekkelijk

26 oktober 2022 om 18:27

Je kijkt een 0-0 wedstrijd waar city met vele wisselspelers speelt, zonder KDB, met 4 centrale verdedigers (want walker blessure + cancelo rust geven), en waar 1 punt genoeg was en zegt dan dat ze saai spelen... nee vind je het gek. Ze bouwden letterlijk op met 4 centrale verdedigers + rodri.

Hett is allemaal zo logisch als wat. Je laat Haaland natuurlijk zien als je in het Westfalenstadion gaat spelen. Maar ik kan mij gezien de stand in de poule goed voorstellen dat je het na 1 helft wel goed vindt. City heeft een enorm sterke selectie en uiteindelijk moeten ook andere spelers min of meer ritme behouden. En uiteraard mag Haaland komend weekend weer vol aan de bak. Dus gebeurt er logischerwijs wat er gebeurde.

Niet jokken Guardiola. Hiij en de coach van Dordmund waren er in de rust al wel uit welke uitslag prima zou zijn. Waarom zou je Haaland dan nog riskeren. Geen gekke keuze trouwens.

Wat is er opvallend aan deze wissel als deze speler zich niet zo lekker vindt? Lijkt me vrij normaal dat je een speler wisselt die niet lekker is en daarbij ook niet goed presteert op dat moment.

26 oktober 2022 om 13:22

Ik vind het juist raar dat hij een zieke speler laat starten. Ik snap dat je Haaland wil laten zien aan zijn oude club, maar laat dan Alvarez starten en breng Haaland in minuut 85 ofso in voor die staande ovaties.

Haha volgens mij zijn dit dikke leugens joh. Haaland liep erbij alsof ie Dortmund geen pijn wilde doen. Lekker rustig aan, op weg naar een gelijkspelletje. Waar Haaland normaal gretig was, liep ie nu er hier en daar gewoon relaxed bij. Maar mooi gedekt hoor Pep, chapeau.

ik vind het toch altijd wel bijzonder.. een stuk over haaland en waarom die gewisseld werd etc.. dan staan zijn statistieken erbij, nou ja, dat kan nog. Maar dan totaal random uit het niets: "riyad Mahrez miste een penalty.".

Goed dat er niets ernstigs met die jongen aan de hand is, maar gelukkig heeft die straks paar weken rust.

Nog nooit zo'n slecht city gezien. Leuk tot aan de 16 breien, maar dan als een stel hersenlozen de bal 90 minuten lang terugspelen. Anti-voetbal ten top! Bah!

26 oktober 2022 om 14:54

Gisteren was inderdaad helemaal niks. Nou is dit ook geen benchmark aangezien het vrij duidelijk was dat beiden teams niet voor de overwinning gingen

De vroegtijdige wissel heeft ervoor gezorg dat mijn Toto verneukt was 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren