Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola steekt loftrompet: 'In drie jaar tijd niet één slechte wedstrijd'

Laatste update:
/

Josep Guardiola heeft bij zijn afscheid als coach van Bayern München zijn bewondering uitgesproken over Philipp Lahm. De rechtsback, die al in het seizoen 2002/03 debuteerde voor de Duitse topclub, moet volgens de Spaanse coach gerekend worden tot de beste spelers die ooit het shirt van der Rekordmeister droegen.

Lahm heeft inmiddels bijna 500 duels voor Bayern achter zijn naam staan, waarvan een groot deel onder de leiding van Guardiola. De oefenmeester zegt dolblij te zijn dat hij in zijn drie jaar in München de beschikking had over de veelzijdige verdediger. “Bayern heeft legendes als Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Uli Hoeness en Kalle Rummenigge gehad. Philipp staat wat mij betreft op dezelfde hoogte.”

Guardiola noemt Lahm de ‘perfecte aanvoerder’. “Hij heeft me veel geholpen, zowel op als buiten het veld”, gaat hij verder in BILD. “Hij is de enige rechtsback ter wereld die het spel domineert vanaf die plek. Hij speelt altijd goed. Ik heb Lahm de afgelopen drie seizoenen niet één slechte wedstrijd zien spelen.”

Philipp Lahm is de beste rechtsback ter wereld

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lahm is een absolute topvoetballer. Jammer dat we in Nederland niet een speler van zijn kaliber hebben.

22 mei 2016 om 20:48

Overdreven lahm is aardig goed, maar geen vergelijking met beckenbauer. Maar ja het is bij afscheid nemen tijd voor complimenten

22 mei 2016 om 20:52

Op zijn positie is Lahm in mijn ogen een van de besten van zijn generatie. Als je ziet hoe lang hij al op topniveau speelt, dan kun je hem best een topvoetballer noemen. Ik zeg niet dat hij de beste is, daar hebben we Louis al voor.

23 mei 2016 om 03:27

Beckenbauer was een ausputser terwijl Lahm zowel links als rechts back fungeert.

23 mei 2016 om 08:55

Ik heb Lahm alleen niet op het doel zien staan en in de spits, alle overige posities vult hij uitstekend in!

22 mei 2016 om 21:09

Hij is natuurlijk geen back maar heeft ook het spelinzicht en ik bedoelde meer dat hierboven gezegd werd dat nederland niet zon speler heeft maar ik vind sneijder een speler waar je een team omheen kan bouwen tuurlijk is die nu wat ouder maar toch vind het nogsteeds een geweldenaar wat was de sneijder van 2010 geweldig

22 mei 2016 om 22:00

Hij is altijd back geweest hoor , tot dat guardiola kwam. Die heeft hem op het middenveld gezet maar dat ter zijde het is nog steeds een geweldige speler!

22 mei 2016 om 22:56

Heb het over sneijder

Wel balen voor Duitsland dat hij heeft besloten om een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. Ze konden hem deze zomer nog heel goed gebruiken op de rechtsback.

Lahm zal nog 2 seizoenen actief zijn. Daarna is het onherroepelijk gedaan voor hem. We zullen hem missen.
Philipp Lahm is inderdaad een heel constante speler en toont het goede voorbeeld op en naast het veld. Toen ik hem bezig zag bij Stuttgart, had ik het nooit voor mogelijk gehouden dat hij nu heel constant speelt op wereldniveau als beste rechtsback van de wereld.

Lahm is helemaal niet zo goed als sommige beweren, hij speelt wel aardig mee maar daar blijft het ook bij? Aanvallend opzicht brengt hij niet veel en verdedigend wordt hij vaak uitgespeeld.
Dani Alves is bij verre de beste linksback van de afgelopen jaren!

22 mei 2016 om 21:07

Als ex coach van barcelona had je tog wel beter geweten dat dani rechtsback is, jammer pep

22 mei 2016 om 21:09

Klopt, zijn allebei uitmuntende linksbacks..

22 mei 2016 om 21:11

Wat een kul redenatie. Lahm is niet alleen op het veld een betere speler maar zeker naast het veld een speler waar Alves niet in de buurt komt.

23 mei 2016 om 07:38

Denk dat het wel duidelijk is dat Alves zeker ook buiten het veld van grote waarde is voor het team.

22 mei 2016 om 21:13

Pep Pep Pep... Dani is een RB.

22 mei 2016 om 21:26

Volgens mij ben jij of een hele slechte parody van Guardiola of jouw voetbalkennis is zorgwekkend gebrekkig.

22 mei 2016 om 21:30

"aanvallend opzicht brengt hij niet veel mee". Ga je mond spoelen, lahm brengt verdomd veel aanvallend door voorzetten en combinatie aan te gaan met middenvelders en zo verder naar voren te komen. Daarnaast is zijn tackelen onevenaarbaar voor de backs om de velden op dit moment. Als bonus heeft hij een geweldig spelinzicht en pakt nooit kaarten. Zeker een betere rb dan alves en de beste van de laatste 10 jaar

22 mei 2016 om 22:17

Beter dan Cafu vind ik hem bij lange na niet. Maar hij is wel erg constant en ook al heel lang erg lang constant op het hoogste niveau. Vind hem vooral oerdegelijk, laat je nooit in de steek. Tegen hele wendbare en snelle spelers komt hij nog wel eens in de problemen, maar hij is in elk geval niet iemand die verzaakt. Denk dat Duitsland hem goed had kunnen gebruiken deze zomer!

22 mei 2016 om 22:50

10 jaar is inderdaad overdreven maar de laatste 5 jaar is hij zeker de beste

In mijn ogen de beste rechtsback ter wereld, en dat al een flink aantal jaren! Lahm verzaakt nooit. Aanvallend sterk met goede voorzetten, ontzettend secuur in zijn passing en tactisch ontzettend sterk, maar boven alles verdedigend erg solide. Lahm lijkt vaak vergeten te worden als men praat over goede/beste backs, en in mijn ogen is dat zwaar onterecht. Mensen noemen vaak iemand als Dani Alves, en ja dat is ook een topper, maar in mijn ogen is Lahm altijd beter geweest. Alves is aanvallend sterker (in mijn ogen niet eens zo veel), maar verdedigend en tactisch is Lahm echt een stuk beter. Lahm zou makkelijk mee kunnen bij Barcelona, terwijl in mijn ogen Dani Alves meer moeite zou hebben om mee te komen bij Bayern.

22 mei 2016 om 22:07

Leuk feitje overigens, Lahm heeft in zijn profcarriere nog 0 rode kaarten gehad. Hele faire speler ook, altijd goede slidings, een echte voorbeeldprof

23 mei 2016 om 11:03

Hij heeft ook maar 2 gele kaarten gepakt in ruim een jaar

22 mei 2016 om 21:32

Ten eerste Dani Alves is een rechtsback. Ten tweede is Lahm een geweldige speler. Een speler die alles met het hoofd doet. Iets waarvan jou held houdt. Lahm is een constante speler die telkens vooruit denkt en in het positiespel een onmisbare schakel is. Daarnaasf is hij defensief constant en overlapt hij in mijn ogen vaak als hij RA staat. Hij is meer dan een RA trouwens echt een briljante speler.

Kan me nog herinneren hoe Guardiola een tijdje geleden Lahm zelfs de slimste speler noemde waar mee hij ooit had samen gewerkt ondanks dat hij andere technische fenomenen zoals Iniesta, Xavi, Busquets, etc. onder z'n hoede had bij Barcelona toenertijd. En dat juist zulke lovende woorden van in mijn ogen de beste tacticus ter wereld komen zou bij voorbaat al boekdelen moeten spreken vind ik.

22 mei 2016 om 21:34

Kan me niet voorstellen dat hij Lahm echt een slimmere voetballer dan bv Xavi vind, is gewoon slijmen daar waar je op dat moment baat bij hebt. Lahm is een fantastische speler, maar Xavi is een genie.

22 mei 2016 om 22:53

@alexdelpiero10

Even googlen dan zou ik zeggen, noemde hem duidelijk de meest intelligente speler waarmee hij heeft samengewerkt.

23 mei 2016 om 05:49

Ja even googlen dat bewijst tg niets? Dat hij zoiets bizars zegt betekent niet dat hij het ook meent.

Lahm is echt een geweldige speler. Zoveel tactisch inzicht, geweldig in verdedigen en pakt bijna nooit kaarten. Als bonus is hij aanvallend sterk. Jammer voor duitsland dat hij gestopt is als international want hij is toch zeker de beste rb van de laatste 5/10 jaar

Vond Lahm vroeger beter, hij geeft dit seizoen 3x zo weinig assists dan hij gemiddeld deed in de vorige seizoenen.

'als' hij gemiddeld deed.

23 mei 2016 om 00:43

Echt?

Belachelijk hoe hier in Nederland soms gesproken wordt over Lahm. De beste man wordt wereldwijd beschouwt als 1 van de beste backs ooit, Won als aanvoerder het WK, maar bovenal speelt hij al sinds jaar en dag altijd goed... niet prima, goed!
Als persoon 1 van de allergrootste en op zijn positie zonder twijfel top 5 ooit!

Hulde voor een legende in plaats van ''maar ja het is bij afscheid nemen tijd voor complimenten''

22 mei 2016 om 23:27

Precies, gelukkig is het alleen maar in Nederland. In Duitsland wordt Lahm in het rijtje Beckenbauer, Hoeness, G. Muller gezet. Hij is zo ontzettend belangrijk voor Bayern

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren