Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola: ‘Het was mijn schuld, niet de schuld van de medische staf’

Laatste update:

De vermaarde clubdokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt gooide donderdag plotseling het bijltje erbij neer bij Bayern München. De arts zou overhoop liggen met trainer Josep Guardiola over de vele blessures en de 3-1 nederlaag tegen FC Porto in de Champions League was de druppel voor Müller-Wohlfahrt. Volgens hem werd de medische staf verantwoordelijk gehouden voor het verlies. Dat spreekt Guardiola nu tegen.

/

“Wat er op het veld in Porto gebeurde, is mijn verantwoordelijkheid: door mij hebben we verloren”, zo tekent Kicker op uit mond van de coach. “Het is altijd de verantwoordelijkheid van coach als we verliezen. Niet van het bestuur, niet van de fysiotherapeuten en niet van de artsen”

Guardiola zou woedend zijn vanwege de blessures van spelers als Arjen Robben en Franck Ribéry, maar dat is volgens de coach niet waar. “We moeten niet klagen over de geblesseerden”, klinkt het. De reactie na een blessure van Medhi Benatia, Guardiola leek cynisch naar de medische staf te klappen, vindt hij niet zo vreemd. “Dat was mijn persoonlijke teleurstelling.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Omdat hij een persoonlijke teleurstelling moest verwerken met de blessure van Benatia geeft hij zichzelf het recht om cynisch te klappen naar de medische staf? Vind t maar een rare gewaarwording zeg!
Heb nog liever dat hij, ala Maaskant, een gat in t dug out slaat. Nu ga je iemand voor lul zetten terwijl diegene totaal geen schuld heeft hierin. Rare man....

17 april 2015 om 14:05

De hele medische staf gaat ook niet gezamenlijk ontslag nemen door 1 keer cynisch te klappen in hun richting. Hij heeft dus hoogst waarschijnlijk wel meer boter op zijn hoofd dan dit feit.

Dat hij nu zegt dat hij het allemaal niet zo bedoelde zijn wat vijgen na Pasen. Pas als iedereen vertrekt merkt hij wat voor een kl**tzak hij was. Guardiola doet me wat denken aan Dr House.

17 april 2015 om 14:22

Lees het boek van Zlatan maar.
Dan weet je genoeg over Pep.

17 april 2015 om 14:29

Want Zlatan zegt altijd de waarheid? Zlatan is zelf een over het paard getild persoon die meent boven alles en iedereen te staan. Dat hij dan niet met een trainer kan omgaan die een bepaalde autoriteit uitstraalt is zijn probleem.

17 april 2015 om 14:38

Pep is een uitstekende coach en in zijn geval valt de schade die hij aanricht wel nog relatief mee.

Als je het vergelijkt met Wilmots. Die maakt elke week ruzie met een staflid van de Belgische nationale ploeg en elke week krijgt er iemand zijn ontslag of neemt iemand zelf ontslag. Daar gaat echt iedereen weg die in contact staat met Wilmots.

Vorige week nam zelfs een uitstekende beloftencoach als Walem ontslag omdat hij het beu was om onrechtstreeks met Wilmots te moeten samenwerken.

17 april 2015 om 14:40

@ Deroderidder

Er moet inderdaad wel wat meer gebeurd zijn wil de volledige medische staf opstappen. Aan de andere kant, waarschijnlijk heeft de beste man z'n invloed in zijn staf dat ze solidariteit tonen aan m.

17 april 2015 om 14:54

Deroderidder,

Niet alles op Willy steken. Walem is géén simpele gast. Werd bij Anderlecht ook al doorgestuurd omdat ie het lastig had om in een team te werken.

Hij had de beloften ook niet echt onder controle. Daar zijn toch wel dingen gebeurd. Pikante dingen. lol

En hij heeft ze niet kunnen kwalificeren voor het EK van 2013 en 2015.

Walem heeft niet zelf zijn ontslag gegeven, hij heeft het gekregen.

17 april 2015 om 14:59

Er werd gemeld dat Walem zelf ontslag nam. En zijn relatie met Wilmots zou hier de hoofdreden van zijn.

17 april 2015 om 15:02

Niet overdrijven. Iedereen was met deze selectie kampioen geworden. Ik vond het voetbal onder Heynckes veel beter. Ribery en Robben trokken naar binnen en Alaba en Lahm gingen er overheen dat is bijna niet te verdedigen. Maar Guardiola begon weer met dat overdreven balbezit gedoe en zet Lahm en Alaba op het middenveld, terwijl ze als backs veel beter renderen. Lahm heeft echt een perfecte voorzet van de zijkant, maar die ben je nu kwijt. Met dat overdreven balbezit voetbal win je in de bundesliga nog wel, maar niet in de champions league. Is veel te voorspelbaar. Als iedereen fit is gewoon Lahm en Alaba weer back zetten.

17 april 2015 om 15:03

Dr House is geniaal.

"don't you guys see what you have in common?"

"yeah, we both think you're an idiot and we both eat with a fork."

17 april 2015 om 15:04

Deroderidder,

En waar melden ze dan dat ie zelf ontslag heeft genomen?

17 april 2015 om 15:11

Iedereen komt,

En waar melden ze dan dat ie ontslagen werd?

17 april 2015 om 16:10

Zei eto'o niet hetzelfde over pep

18 april 2015 om 04:44

Het begint er steeds meer op te lijken dat Guardiola een verschrikkelijke vent is die uitermate oncollegiaal en respectloos is jegens zijn collega's en spelers. Ibrahimovic, Eto'o en de gehele medische staf van Bayern bewijzen dit.

Oftewel, gewoon een vreselijke vent als het tegenzit, dat nadert wel de negatieve kern van een controlfreak.

En die 'persoonlijke teleurstellingen' hebben ertoe geleid dat personality's die zich niet door zo'n clown laten piepelen, zoals Ibra en nu de gehele medische staf van Bayern, Pep een verschrikkelijk ventje vinden. Bovendien is het pas zijn schuld nadat de medische staf besloot om weg te gaan. Dat is wel erg toevallig allemaal...

Hoop voor de Bayern fans dat die vent snel vertrekt en dat er dan weer een trainer aan het roer staat die tenminste normaal doet tegen hun collega's.

17 april 2015 om 14:22

Ik heb ook wel het idee dat die Guardiola een gniepig ventje is. Hij doet altijd zijn best om zo gentleman-like mogelijk over te komen maar hij heeft zo zijn momenten waar hij zijn ware kleuren laat zien. O.a. toen hij die bal vasthield tijdens de Clasico of dat hij weigerde Ronaldo's hand te schudden. Mourinho is een schoft maar doet zich tenminste niet anders voor dan hij is.

17 april 2015 om 14:32

Mourinho is juist het toppunt van hypocritie. Dus die vergelijking zou ik sowieso niet maken als ik jou was.

Dat Pep teleurgesteld is kan ik me goed voorstellen als je zoveel blessures hebt. Dat je in een moment van teleurstelling dan een gebaar of iets dergelijks maakt wat niet zo slim is doet bijna iedereen.

17 april 2015 om 14:33

Echter stapt niet een hele staf op, op het moment dat er slechts een incident als deze plaats vindt. Daar is dus veel meer aan de hand.

17 april 2015 om 14:40

@nudel2,

Van Mourinho weet je hoe hij te werk gaat en niet bang is om voor zijn eigen mening op te komen. Of hij gelijk heeft of niet is weer een ander verhaal. Ik heb Mourinho echter nog nooit sarcastisch zien klappen naar Eva Carneiro nadat er opnieuw een speler is geblesseerd geraakt.

17 april 2015 om 14:47

Ik denk dat zelfs Guardiola niet sarcastisch zou klappen naar een 'fantastische persoonlijkheid' als Eva.

18 april 2015 om 13:47

Nee, die gaat dan heel ongemakkelijk aan haar zitten zoals die dat ook deed bij een vrouwelijke grensrechter(weet alleen niet meer welke wedstrijd dat was).

Pep heeft een heel naar karakter als t even tegen zit!
Walgelijk eigenlijk!

Zou hem sieren om eens een cursus (anger)management te nemen

Voetbaltechnisch zit het wel snor maar op menselijk vlak helaas wat rare trekjes.

Bayern had een super goeie medische staf wie is pep dan om zo cynisch te klappen :roll:

Toch apart dat de medische staf (Müller-Wolfahrt) niet aanwezig is bij het klappen van Guardiola. Wat zich achter de schermen afspeelt bij Bayern weet niemand natuurlijk, maar gebaseerd op het verhaal in de grote kranten is het niet Guardiola die problemen had met de dokter, maar Rummenigge. Ik vraag me dan af waar Voetbalzone dit artikel op baseert.

Bizar, pioniers en haast een instituut op het gebied van fysiotherapie. Raar dat het bestuur er ook geen stokje voor heeft gestoken.. Trainers gaan weg, probeer maar eens kwalitatief eenzelfde medische staf te krijgen..

Als de hele medische staf opstapt hoe kan dokter Braun (die al werkzaam was bij de club) het dan overnemen?

Volgens Bild is het Rummenigge die zich begon te bemoeien, te discussiëren met M-W na afloop van de wedstrijd tegen Porto. Blijkbaar hadden ze het over de blessure van Ribéry.
Dat betreur ik nog meer dan de persoonlijke problemen tussen Guardiola en M-W.
Enerzijds ben ik dus ontgoocheld in Guardiola, anderzijds nog meer in Rummenigge. Daar heeft hij als bestuursvoorzitter zich absoluut niet mee te bemoeien omtrent de blessuregevallen.

17 april 2015 om 17:18

Kritiek is toch niet zo vreemd wanneer je met zoveel blessures te maken hebt? Zeker als bestuursvoorzitter wil je weten wat er aan de hand is. Tenslotte is hij verantwoordelijk.

17 april 2015 om 17:34

Rummenigge is sowieso een uitleg verschuldigd aan alle leden op de volgende algemene vergadering van Bayern.
Rummenigge mag iets weten, maar had niet mogen discussiëren met Müller-Wohlfahrt.

Aan de ene kant begrijp ik Pep wel.
Zijn beste spelers vallen 1 voor 1 uit in zo'n belangrijke periode.
Precies het zelfde als wat bij Real was gebeurd maar die hadden tijd genoeg om zich te herstellen.
Na die blessure van Benatia wou Pep zijn haren uit zijn kop trekken maar die heeft hij niet dus ging die zijn frustraties afreageren op zijn medische staf.
Heel begrijpelijk.

17 april 2015 om 17:43

Het is niet begrijpelijk. Guardiola is op dit punt een eikel. Alaba en Robben hebben zichzelf als het ware geblesseerd. Daar konden de doctoren niks aan doen. Schweini heeft een soort griep ( natuurlijk). Ik weet niet hoe het zat met Benatia. Hij had nog wat rust moeten krijgen, wie hem erin heeft gestuurd ligt toch echt aan de coach. Guardiola had nog genoeg materialen om deze soort fouten te voorkomen. Hij had Badstuber en Alonso erin kunnen zitten. Alonso speelt al maanden slecht. Dante speelde even goed maar je kan niet altijd weten wanneer een speler goed speelt of niet.

17 april 2015 om 18:12

Pep is altijd al een eikel geweest bij Barcelona begon hij iedereen weg te jagen die mindere periode hadden.
In het begin leek het ook er op dat Robben zou vertrekken maar Robben heeft zich onmisbaar gemaakt anders was hij ook weg.
Eigenlijk hadden jij en de andere Bayern fans hier rekening mee moeten houden.


Mensen willen ook maar zien wat ze willen zien hè? Pep sprak op de persconferentie gewoon duidelijk dat er geen sprake was van een probleem tussen hem en iemand van de medische staf en dat het klappen helemaal niet cynisch bedoeld was richting hun.

Maar nee, Pep is de grote boeman die Bayern de grond in boort.

18 april 2015 om 13:45

Gek hé dat hij zegt dat er geen sprake was van een probleem en dat dat cynisch klappen niet naar hen bedoeld was?

18 april 2015 om 17:07

Als je de beelden goed ziet (dus niet een vine van 6 seconden) zie je zelfs dat hij helemaal niet richting hun klapt, maar richting Sammer. Daarnaast meldden diverse bladen ook dat het Rummenigge was die het conflict aanging met Müller.

Maar nee, het is Pep.

Ben benieuwd wat voor weerslag dit gaat hebben op Bayern en de rest van dit seizoen. Laten we wel zijn de CL staat al op de tocht. Als ze ook nog eens de Cup mislopen en 'alleen maar' landskampioen worden hebben ze een mislukt seizoen (wat eigenlijk krankzinnig is). Dan is het niet alleen exit medische staf, maar ook exit volledig technische staf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren