Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola bevestigt: ‘Arsenal wilde Raheem Sterling hebben’

Laatste update:

Josep Guardiola heeft bevestigd dat Arsenal Raheem Sterling wilde betrekken in een transfer van Alexis Sánchez. De manager van Manchester City wilde de 22-jarige linksbuiten echter niet kwijt en daardoor liep de deal spaak, zo heeft hij vrijdag op de persconferentie bevestigd voor het duel met Liverpool van komende zaterdag.

“Ze hebben mij gesproken en ik zei ‘absoluut, niet, absoluut niet. Er is niet één procent kans dat we Raz gaan ruilen, want ik heb veel vertrouwen in hem’. 22 jaar oud, een Engelsman, veel ruimte voor verbetering”, zo somde Guardiola op. “De enige deal die ze wilden sluiten, was cash. Uiteindelijk is Alexis bij Arsenal gebleven en wat er in de winter gaat gebeuren, weet ik niet. Soms gaat iets door en soms niet.”

“Alexis is een speler van Arsenal. Ja, we waren geïnteresseerd in hem, maar Arsenal besloot hem niet te verkopen. Ik wens Alexis het beste voor de rest van dit seizoen. Ik ken hem van Barcelona en dat is het”, besluit Guardiola. Manchester City zou deze zomer een bod van 54 miljoen euro hebben uitgebracht en later zou men nog bereid zijn geweest om 76 miljoen te betalen voor Sánchez, die na dit seizoen uit zijn contract loopt bij Arsenal.

De 28-jarige Sánchez begon zijn carrière bij Deportes Cobreloa in eigen land en maakte in de winter van 2007 de overstap naar Udinese. Hij werd nog even verhuurd aan Colo Colo, maar wist daarna al gauw de harten van i Zebrette te veroveren. De flankspeler maakte 21 doelpunten in 112 wedstrijden en via River Plate kwam hij in de zomer van 2011 bij Barcelona terecht. Arsenal nam hem drie jaar later voor minimaal 38 miljoen euro over.

Denk jij dat Manchester City in januari een nieuwe poging gaat wagen voor Alexis Sánchez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik snap persoonlijk niet zo goed waarom City per se voor Alexis wou gaan... Als hij straks transfervrij is snap ik het natuurlijk volkomen, maar voor 76 miljoen terwijl je voorin al een stuk op 10 opties hebt? Ze scoren misschien niet evenveel als Sanchez, maar ze zijn meer dan goed genoeg voor City (Sane, Sterling, Bernardo Silva etc). Ik had gedacht dat ze toch nog wel een CV en een cvm gingen halen, voordat ze zo veel geld zouden bieden op Alexis..

8 september 2017 om 19:38

Man City heeft een speler nodig met diepgang en scoorend vermogen. Alexis Sanchez is hier ideaal voor. Sane, Sterling en B. Silva zijn van nature geen aanvallers, maar offensive middenvelders. Bovendien heeft City moeite in afronding. Alexis Sanchez kan dit probleem oplossen.

8 september 2017 om 19:52

Sanchez is geen flankspeler met diepgang hoor. Hij is ook eigenlijk meer een 2e spits in een 4-4-2 systeem. Gaat heel vaak naar binnen als flankspeler, en houdt de bal ook altijd erg lang bij zich.

8 september 2017 om 20:10

Sane en Sterling zijn gewoon wingers hoor, en ik schaar wingers onder de aanvallers.. Daarnaast komt Alexis Sanchez juist ook heel vaak in de bal en wil hij ook graag betrokken zijn bij het spel. Dus ik denk dat jij een niet helemaal correct beeld hebt van Alexis Sanchez.

8 september 2017 om 20:26

@Bozkurt20, Pep Guardiola speelt regelmatig 3-5-2. Daar past Sanchez ideaal in met Jesus en Aguero.

8 september 2017 om 20:27

*Jesus of Aguero en ik bedoel dan in de spits

Buiten het feit dat Arsenal in Londen ligt hebben ze toch geen aantrekkingskracht voor een speler als Sterling?

Bij City speelt hij om de titel, wellicht voor een Europese titel, heeft hij een veel betere manager en veel betere teamgenoten! Daarnaast speelt hij toch ook vaak genoeg? Pep is zeer van hem gecharmeerd, dus dat zal ook het probleem niet zijn! Ik vind dit duidelijk een teken van Arsenal dat ze maar te hoog inzetten en op het beste hopen..

8 september 2017 om 19:34

@YoeriCFC. Hoezo te hoog inzetten en dan maar op het beste hopen? Het is toch logisch dat Arsenal in de laatste uren van de transferperiode niet haar beste speler wil verkopen zonder een vervanger te kunnen krijgen? Als het met Lemar niet lukt dan kun je met geld + Sterling ook Alexis kwijt zonder dat je zelf met de gebakken peren zit (het verschil in kwaliteit daargelaten). En Wenger + het bestuur hebben al 4x gezegd dat ze Alexis niet zouden verkopen (en achteraf dus blijkbaar alleen maar als er vervanging kwam). Ik snap niet zo goed hoezo iedereen het zo raar vindt hoe Arsenal hier gehandeld heeft.. Zonder Alexis hebben we al helemaal geen kans op een redelijk seizoen, en al helemaal niet als je Alexis wel zou verkopen maar geen vervanger zou halen...

8 september 2017 om 20:01

Ik snap niet zo goed dat Arsenal met een speler wil blijven zitten waar ze nu nog 60 miljoen op kunnen verdienen, die volgens de media door de spelersgroep met de nek aan gekeken wordt en die niet voor de volle 100% gemotiveerd is! Begrijp ik ook niks van!

Met te hoog inzetten bedoel ik dat Arsenal had kunnen weten dat Pep niet 1 van zijn lievelingetjes weg zou doen op de laatste dag van de transfermarkt!

8 september 2017 om 19:44

Wekelijks spelen is ook iets?

8 september 2017 om 19:58

Manchester City gaat League Cup, FA Cup, Premier League en Champions League spelen. Aan speeltijd zal het Sterling echt niet te kort komen!

8 september 2017 om 19:45

Alleen zou hij bij city dus niet zoveel spelen als sanchez was gekomen...

8 september 2017 om 19:53

Koekoek, als Sánchez komt mag Sterling het doen met invalbeurtjes en bekerwedstrijdjes.

8 september 2017 om 19:58

Sterling was bereid om te komen als de deal was door gegaan.

8 september 2017 om 20:02

Daar geloof ik tbh helemaal niks van.. Daar heb ik zelf nog vrij weinig over gehoord/gezien/gelezen bij onafhankelijke media!

Goede keuze van Guardiola. Sterling zal blij zijn om dit te horen en zal er nu op gebrand zijn om zich te bewijzen, hopelijk krijgt hij daar ook de kansen voor (met het drukke programma zal hij wel genoeg speelminuten maken).
Arsenal blijft daarentegen met een ongelukkige of in elk geval een minder gemotiveerde speler achter, die zijn contract niet wil bijtekenen en hoogstens binnen een jaar zal vertrekken. Het is duidelijk dat Sanchez zo goed als gewild is, terwijl hem vervangen nog een heuse klus zal worden.

Haha, Raheem vind ik de perpersoonlijking van de verheerlijking van over paard getilde engelse voetballers. Ik heb in al die jaren, dat hij voor te hoog bedrag is getransfeerd vanuit liverpool, nog steeds niet kunnen ontdekken wat er zo bijzonder is aan deze engelse speler. Komt bovendien nogal als een diva over op moment dat hij zijn engelse kwaliteiten moet etaleren op het veld. Met andere woorden: beste transfer die arsenal deze zomer deed, is een transfer die niet doorging.

Ik vind Sterling nog teveel teren op zijn talent (potentie) en snelheid. Vind nog steeds dat hij weinig rendement heeft en dat hij het overzicht soms mist. Als Arsenal zijnde heb je Theo Walcott, waarom een soortgelijke speler halen?

Ik begrijp deze zin niet. Guardiola zegt dit over zichzelf of is dit fout geschreven? City wou enkel cash betalen en geen speler ruilen.

“De enige deal die ze wilden sluiten, was cash''

Had het bedrag geaccepteerd, wat moet je met een ongemotiveerde speler?
Het is een zeer groot bedrag, zeker voor een speler die straks transfervrij wegloopt.

Hoe Arsenal heeft kunnen denken dat ze Sterling zouden laten vertrekken is mij een beetje een raadsel, City kwam namelijk al Engelse spelers te kort en was een dure aankoop. Tevens heeft hij vrijwel altijd een basisplaats.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren