Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardado schiet Mexico in bizarre wedstrijd naar finale Gold Cup

Laatste update:

Andrés Guardao is opnieuw de redder van Mexico gebleken. De aanvoerder van PSV maakte in de kwartfinale al het winnende doelpunt tegen Costa Rica en was in de nacht van woensdag op donderdag weer goud waard, met twee benutte strafschoppen tegen Panama. Een van zijn penalty's schoot hij diep in blessuretijd raak, de andere in de verlenging (1-2). Mexico treft zondag in de finale van de Gold Cup Jamaica, dat verraste met een 1-2 zege op titelhouder de Verenigde Staten.

/

De Mexicanen mogen op het toernooi om de Gold Cup zeker niet klagen over de arbitrage. De penalty die de ploeg van Miguel Herrera kreeg tegen Costa Rica was al erg discutabel en dat gold ook voor de strafschop die Mexico in de blessuretijd van het duel met Panama kreeg. Roman Torres, die de score eerder in de wedstrijd had geopend, maakte kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd hands nadat hij bij een duel uit evenwicht was gebracht en op zijn zij op de bal was geland. In de tiende (!) minuut van de blessuretijd (Panama protesteerde bijzonder lang) schoot Guardado de gemakkelijk gegeven strafschop tegen de touwen, voor de 1-1.

Panama was dus woest op scheidsrechter Mark Geiger, die het duel een verlenging gaf. Daarin trokken de Mexicanen aan het langste eind, omdat Guardado opnieuw een strafschop benutte. Bij deze penalty stonden minder vraagtekens: Harold Cummings en Adolfo Machado namen Javier Orozco duidelijk in de sandwich. Panama, dat overigens het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man had gespeeld vanwege een vroege rode kaart ('25) voor Luis Tejada, wist zich hierna niet meer terug te knokken en speelt nu zaterdag tegen de VS om de derde plaats. Zondag nemen Guardado en Jesús Corona het in de finale op tegen Jamaica.

Andrés Guardado benut twee strafschoppen en schiet Mexico naar de finale van de Gold Cup! #held #psv #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Wie wint de Gold Cup?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd of ze nu ook in Panama een liedje gaan maken over een "onterechte" strafschop

23 juli 2015 om 08:25

Haha no era penal. Mexico komt hier echt zo goed weg. Jammer, want een finale Panama - Jamaica had ook erg leuk geweest. Nja dan maar hopen dat Jamaica wint. Weer eens wat anders dan de VS of Mexico

23 juli 2015 om 12:28

Dit is wel echt de meest duidelijke omkoop die het in de voetbalgeschiedenis geeft. Mexico zal gewoon de Gold Cup winnen, op eigen kracht of door de scheidsrechter. 2 zeer onterechte penalties. Ook tegen Costa Rica was de penalty cadeau gedaan.

We kennen de afkeer van Mexicanen tegen discutabele penalties. Ik snap niet dat ze deze twee gewoon genomen hebben...

23 juli 2015 om 07:27

Als je achter staat in de halve finale ga je daar echt niet aan denken. Heb geen beelden gezien maar lijkt me dat de Mexicaanse spelers zelf ook geappelleerd hebben voor een strafschop.

23 juli 2015 om 18:02

In een interview na afloop heeft Guardado wel aangegeven dat hij er even over nagedacht heeft om de strafschop te missen, maar dat ie daarna professioneel moest blijven en hem toch er maar inschoot (ik kan me ook verstellen dat hij niet het Mexicaanse volk over zich heen wou krijgen, want dan ben je mooi de pineut natuurlijk).
Ook de coach gaf na afloop aan dat het geen strafschop was, maarja dat is natuurlijk makkelijk praten achteraf.

23 juli 2015 om 07:40

Die eerste was wat flauw gegeven, over die tweede is wat mij betreft geen discussie mogelijk. Er was geen enkele intentie om de bal te spelen en als twee spelers dan een aanvaller sandwichen in de 16, dan is het gewoon obstructie en een strafschop.

Maar het lijkt dit toernooi soms wel alsof Mexico kampioen moet worden, dat ben ik wel met een aantal criticasters eens.

23 juli 2015 om 08:06

@ Hoppa!

Een obstructie die een strafschop oplevert, nu leer jij mij iets nieuws. Een obstructie is namelijk altijd een indirecte vrije trap zelfs in de 16.

Je zult bedoelen dat er fysiek contact was tussen 2 verdedigers en een aanvaller en dat dit onreglementair gebeurde binnen de 16 met als straf een strafschop.

23 juli 2015 om 09:16

Er was fysiek contact, maar dat is bij een obstructie altijd. Het ging hier om twee spelers die een speler in de sandwich namen.

Excuses dat ik de vaktermen wellicht niet goed gebruik hoor, maar iedereen snapt geloof ik wel wat ik bedoel, of niet? Je bent gewoon moeilijk aan het doen om een beetje interessant over te komen.

Nou, gelukt hoor.

23 juli 2015 om 12:02

@ hoppa!

Bij een obstructie is er juist geen sprake van fysiek contact. Bij fysiek contact is de straf namelijk altijd een directe vrije trap (mits het door een tegenstander begaan wordt. Je teammaatje als klimop gebruiken om hoger te komen is een indirecte vrije trap).

Is geen kwestie van interessant doen, is kwestie van de dingen bij de juiste naam noemen.
In dit geval wordt er dus een overtreding begaan omdat er fysiek ongeoorloofd contact is tussen 2 of meer spelers. Met in dit geval als straf een strafschop omdat dit binnen de beruchte lijnen gebeurt.

Een voorbeeld van een obstructie is in een sprint van je lijn afwijken om de tegenstander de pas af te snijden zodat deze ook al is hij flink sneller niet aan de bal kan komen, en er is hierbij geen sprake van contact tussen de 2 spelers. Dat is een obstructie.

23 juli 2015 om 12:15

Nou Ref, ik ben blij dat je me dat even uitlegt. Nu kan ik vast rustig slapen.

Ik bedoelde blokkeren en schreef obstructie. Overigens wordt er voor obstructie (dus zonder lichamelijk contact, voor de duidelijkheid) dusdanig weinig gefloten dat je het nauwelijks nog een serieuze overtreding kunt noemen.

23 juli 2015 om 12:30

Sandwichen? Beide geven gewoon toevallig een schouderduw.

23 juli 2015 om 12:32

Je teammaatje als klimop gebruiken mag gewoon. Dit zogenaamde fysieke contact bij die 2e penalty is ook gewoon toegestaan.

23 juli 2015 om 14:18

Je teamgenoot gebruiken als klimop mag dus niet, dat is gewoon tegen de regels.
Die 2e penalty is gewoon volkomen terecht, dat was geen schouderduw, dat was iemand vol in de rug lopen.

Jamaica verrast enorm en zijn met het nodige geluk heel ver gekomen, ben bang dat als Curacao ze straks loot voor het WK kwalificatie wedstrijd dat het over is voor Kluivert en zijn mannen.

23 juli 2015 om 07:26

wel leuk dat jamaica de finale heeft gehaald,

ik weet dat een groot deel van de bevolking voetbal een leuk spelletje vindt, maar mij is onbekend of de infrastructuur en organisatie ook ontwikkeld zijn wat natuurlijk nodig is om het niveau omhoog te krijgen

De 10de minuut van de verlenging + makkelijk gegeven penalty = onderzoekje?

23 juli 2015 om 07:18

Die tien minuten was vanwege protesten om de gegeven penalty. Wel goed lezen boy

23 juli 2015 om 18:06

En omdat de 'vriendelijke' Mexicanen op de tribunes met flessen water begonnen te gooien naar de spelers en bank van Panama...... Dat wordt even achterwege gelaten in het artikel..... Was nog een speler van Panama die een fles terug het publiek inflikkerde..

Toch wel zuur voor PSV dat Guardado nog niet terug komt nu maar ik gun Andres het beste en hopelijk wint hij deze trofee. Ben wel verrast dat Jamaica won van USA en ben benieuwd wat ze in de finale tegen de Mexicanen kunnen opbrengen.

23 juli 2015 om 07:56

Winst of verlies tegen panama had niet uitgemaakt. Als ze verloren hadden, speelden ze de kleine finale dit weekend.

Zo die hebben we net op tijd vastgelegd. Toch apart om de aanvoerder van Mexico in je team te hebben. Gaat dit jaar weer erg belangrijk worden. Hoop dat we het team zo aan kunnen passen dat Guardado links op het middenveld komt te spelen. Nogmaals, klasse van Brands. Ben het standbeeld van Brands al aan het kleien.

23 juli 2015 om 08:01

Denk je dat Guardado links op het middenveld bepalender gaat zijn dan op z'n huidige positie? Als hij linkshalf komt, gaat dat ten koste van Maher lijkt me?

Die mexicanen hebben t al zo op onterechte penalty's, kijk alweer uit naar een meisje met een gitaar!

23 juli 2015 om 09:17

Ja, ten koste van Maher, in godsnaam. Guardado op links, Pröpper er naast en daarachter Schaars/hendrix. Ow, wat zou dat een feest zijn.

23 juli 2015 om 10:16

Ja ik denk wel dat hij daar beter zou spelen. Ik weet zo niet meer welke wedstrijd, maar uit nood heeft Psv een keer zo gespeeld en Guardado leek een stuk vrijer te spelen. Nu moet hij jammer genoeg vaak achterin blijven hangen terwijl hij zoveel aanvallende kwaliteiten heeft. Persoonlijk zat ik te denken aan Guardado naast Propper, met Pereiro ervoor. Dat betekent inderdaad dat Maher erbuiten valt. Maar er komen nog genoeg wedstrijden toch? Niet iedereen zal fit blijven.

23 juli 2015 om 10:23

Als je gaat spelen met Guardado en Propper naast mekaar en Pereiro ervoor, dan speel je dus aanvallender en zal Guardado meer meters af moeten leggen, omdat er dan geen verdedigende middenvelder is die het verdedigende werk opknapt. Ik denk dat dat nog meer ten koste gaat van zijn aanvallende kwaliteiten. Hij speelt dan wel linkshalf, maar die positie is totaal anders als je met een 10 speelt ipv met een 6.

23 juli 2015 om 14:31

Inderdaad, als je met een '10' zou willen spelen, dan is Guardado eigenlijk alleen als CAM een optie. Guardado op 10 met Schaars en Propper erachter zie ik dan ook eerder zitten.

Pereiro is gehaald voor de rechtsbuitenpositie, laten we eerst eens kijken of hij dat goed kan. Mocht dat niet lukken dan kan hij altijd nog op het middenveld ipv Maher.

23 juli 2015 om 17:49

Hoezo "ten koste van Maher, in godsnaam"? Ik vond Maher het afgelopen seizoen misschien wel de meest onderschatte speler van de eredivisie. Hij valt nooit zo heel erg op, maar hij is wel vaak een belangrijke schakel in de opbouw en een speler die heel weinig fouten maakt. Ik geloof dat hij afgelopen seizoen het hoogste aantal goed aangekomen passes op de vijandelijke helft had van alle PSV-ers, dat zegt wel wat. Daarnaast heeft hij een prima trap en is hij de laatste maanden eindelijk wat brutaler gaan voetballen. Als hij nu ook nog eens wat tijd in de sportschool door zou gaan brengen om fysiek wat sterker te worden, dan zie ik hem wel uitgroeien tot één van de beste spelers van de eredivisie.

23 juli 2015 om 08:05

Hopen dat die fit blijft. Want hij heeft een lang seizoen achter de rug.

23 juli 2015 om 10:13

Volgens mij heeft hij voor dit toernooi wel een paar weken vakantie gehad. Hopen dat dit genoeg is inderdaad!

23 juli 2015 om 12:56

Klopt, hij was niet aanwezig bij de copa waar Mexico aan mee deed. Daar had guardado vrijaf van.

laten we hopen dat er geen club komt die guardado wilt hebben.
Want hij maakt goede reclame voor zich zelf.
Het zou zomaar kunnnen gebeuren.

23 juli 2015 om 08:22

Hij heeft net een contract getekend bij Psv. Die gaat de komende jaren helemaal nergens heen.

Ik denk dat PSV een nieuwe penalty nemer heeft gevonden? Hij schiet ze er allemaal in onder druk.

Word de goldcup dit jaar toevallig in mexico gehouden? (Alleen inleiding gelezen)

23 juli 2015 om 09:52

Verenigde staten

Guardado is (nog niet) de aanvoerder van Psv. Wel van mexico. Zoals de commentator riep "what a player" mooi dat hij in onze competitie speelt.

En dan vinden we onze scheidsrechters slecht... (dat zijn ze trouwens ook). Ik dacht dat Mexico zo tegen onterechte strafschoppen was, dat zijn ze nu waarschijnlijk weer vergeten. Jammer, had het Panama wel gegund.

Vraag dat kleine irritante meisje maar om een nummer te maken en te spelen op haar gitaar over de onterechte penalty die hun een verlenging opleverde....

De Gold Cup... twee jaar geleden nog een artikel van, ik meen, Knipping en Van Duren gelezen over de grootschalige matchfixing op dit toernooi. En eenieder die zich een beetje in matchfixing heeft verdiept, weet dat aantal strafschoppen een favourietje is bij syndicaten. Ik vertrouw dit niet.

Deelname aan de Copa America blijkt goud waard. Zowel Jamaica als Mexico hier in de finale. Zegt wel veel over het niveauverschil tussen Noord- en Zuid-Amerika

Over duidelijk dat Mexico moest winnen. Een onderzoek naar deze scheidsrechter kan geen kwaad. Dit riekt naar omkoping, een schandalige vertoning!!

Shit man de Verenigde Staten uitgeschakeld door Jamaica? Zo jammer.

Wel lekker om te zien hoe Dempsey de ene na de andere goal scoorde. Geweldige speler.

Huh, heeft Mexico serieus de Copa America laten schieten voor de Gold Cup...? Als ik naar de tegenstanders kijk, zijn deze niet al te best.

Ze klaagten over Robben maar 2x door penalty's doorgaan die omstreden zijn ja.... Ik denk niet dat de Mexicanen nu nog mogen klagen.... Zag trouwens ook een vieze andere schwalbe die helemaal nergens opsloeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren