Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gruwelijke blunder leidt eerste overwinning van Arsenal in 110 dagen in

Laatste update:

Arsenal is er voor het eerst sinds de hervatting van de Premier League in geslaagd om een wedstrijd te winnen. Na twee nederlagen op rij was de ploeg van manager Mikel Arteta donderdagavond met 0-2 te sterk voor Southampton, een zege die ingeleid werd door een behoorlijke blunder van doelman Alex McCarthy. Het betekent voor the Gunners de eerste overwinning sinds 7 maart, toen West Ham United met 1-0 verslagen werd.

De hervatting van de Premier League verliep voor Arsenal nog niet al te gelukkig. Niet alleen gingen de duels met Manchester City (3-0) en Brighton & Hove Albion (2-1) verloren, maar manager Mikel Arteta zag tegelijkertijd Pablo Marí, Granit Xhaka en Bernd Leno uitvallen met blessures. Voor het bezoek aan middenmoter Southampton liet Arteta Alexandre Lacazette op de reservebank ten faveure van Eddie Nketiah, die in de eerste seizoenshelft nog werd verhuurd aan Leeds United. De 21-jarige spits schoot op aangeven van Bukayo Saka al vroeg raak, maar zag deze treffer geannuleerd worden wegens buitenspel.

Arsenal begon sterk in Southampton en zag Pierre-Emerick Aubameyang kort na de afgekeurde treffer van Nketiah de lat raken. Uiteindelijk stond binnen twintig minuten de openingstreffer op het scorebord, al was die voor een groot deel op het conto te schrijven van Southampton-doelman McCarthy. Hij treuzelde te lang na een terugspeelbal van Jan Bednarek, waarna hij de bal tegen Nketiah aan schoot. McCarthy kon de schade daarna niet meer herstellen en zag de jonge spits de openingstreffer aantekenen. Nketiah kreeg in het slot van de tweede helft nog een mogelijkheid om zijn tweede van de avond op het scorebord te brengen, maar hij maaide in kansrijke positie over de bal heen.

In de eerste fase na rust vielen er weinig hoogtepunten te noteren. Arteta bracht met Joe Willock en Sead Kolasinac vers bloed in zijn ploeg, maar zag dat Arsenal verzuimde om door te drukken. Southampton bleef daardoor in de wedstrijd en kreeg met nog een kwartier op de klok een goede mogelijkheid via Nathan Redmond, die de bal in het zijnet schoot. Kort daarna testte Shane Long Emiliano Martínez, maar de vervanger van de geblesseerde Leno wist het doel schoon te houden. Uiteindelijk trok Arsenal de wedstrijd in de slotfase definitief naar zich toe.

Na een dramatische terugspeelbal van Pierre-Emile Højbjerg zag Jack Stephens zich genoodzaakt om de doorgebroken Pierre-Emerick Aubameyang naar het gras te werken. Scheidsrechter Graham Scott stuurde Stephens met een rode kaart van het veld. De daaropvolgende vrije trap van de ingevallen Lacazette werd matig verwerkt door McCarthy, waardoor Willock de rebound tegen de touwen kon werken: 0-2. Door de zege in Southampton kruipt Arsenal, de huidige nummer negen in de Premier League, dichter bij Sheffield United en Tottenham Hotspur op de ranglijst.

Burnley - Watford 1-0
De eerste 45 minuten van het team van Sean Dyche waren veelbelovend, ook al gingen de teams met een doelpuntloze tussenstand de rust in. In het eerste kwartier kozen zowel Burnley als Watford voor een directe speelstijl, al begon de thuisploeg het duel daarna te controleren. Matej Vydra mikte de bal op de paal en de rebound van Jay Rodriguez werd op de doellijn gekeerd. Watford maakte in de tweede helft een veel betere indruk en was dicht bij een goal via een kopbal vam Troy Deeney na een corner, maar Dwight McNeil redde op de doellijn. Luttele minuten later, en tegen de verhouding in, kopte Rodriguez een voorzet van McNeil fraai achter Ben Foster: 1-0. De matchwinner werd negen minuten voor tijd vervangen door Erik Pieters. Burnley neemt steeds verder afstand van de rode streep en mag zelfs stiekem hopen op Europees voetbal; Watford staat één punt boven de degradatiezone.

Terechte uitslag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd Arsenal fans! Ik heb geen geweldige wedstrijd gezien, maar in deze ongelukkige tijden geld enkel de drie punten. Vandaag zat het een keer mee, en dat mag ook wel na alle pech. Maar wellicht is zo'n avond wel nodig om uit die negatieve spiraal te komen! Lichtpuntje was toch wel de afwezigheid van David Luiz...

25 juni 2020 om 22:27

Klopt. Op dit moment ben ik blij met elk punt.. Degelijke pot tegen een zwak Southampton. Aubameyang heeft duidelijk die ene goal nodig, al is hij er wel dichtbij telkens. Minpuntje van vandaag vind ik toch wel het wisselbeleid van Arteta. Dat lijkt te veel op Wenger, met pas echte wissels na de 70e minuut. Ik snapte ook niet zo goed dat hij slechts 4 van de 5 gebruikte en Ozil op de bank liet...

26 juni 2020 om 06:58

Altijd leuk om van een rechtstreekse concurrent te winnen😂Ook al trok het weer op niets en kan je (weeral) bedenkingen hebben bij de wissels, de drie punten zijn binnen.

Niet de mooiste wedstrijd maar toch gewonnen zonder echt in de problemen te komen. Holding was vandaag erg solide achterin, Martinez die uitstekend keepte en toch een paar Ederson-achtige trappen had. Aubameyang was vandaag eindelijk betrokken bij het spel en de jonkies hebben eigenlijk allemaal goed gespeeld vandaag. Gelukkig de overwinning te pakken eindelijk.

Ik begrijp er werkelijk niets meer van. Soton heeft afgelopen wedstrijden goed naar Arsenal gekeken, want wat Mccarthy en Hojbjerg aan het doen waren begrijp ik nog steeds niet. Arsenal wint weer eens een uitwedstrijd, en ik vond Martinez het zeker niet verkeerd doen vandaag. Mccarthy gaat niet fijn slapen vanavond denk ik.

Saaie wedstrijd, enige die indruk maakte was Saka(dekte zn directe tegenstander erg goed) de keeper en Auba. Auba mocht echt naar een club met meer voetbal erin, bedoel zet hem op 9, en hij schiet er 30 in voor je. Hij is te goed om op de flanken te spelen om een middelmatig Nketiah te bedienen of een oke spits als Lacazette. Des te jammer dat Auba niet de vrije trap nam, maar Lacazette; auba mag best wat zelfzuchtiger zijn. Hij is groter en beter dan alles en iedereen bij Arsenal, wel mooi natuurlijk dat hij zo is, daar niet van. Maar ik denk dat Arsenal meer heeft aan een "egoistische" Auba

25 juni 2020 om 21:03

Is ook belachelijk dat hij op de flank staat voor Nketiah. Voor Lacazette snap ik tot daar aan toe ook al is die gewoon middelmaat tegenwoordig. Maar voor Nketiah is dat toch niet te verantwoorden. Ik heb eigenlijk het gevoel dat Auba niet zijn maatje Laca wil laten banken of iets dergelijks. Een spits van zijn kunnen zou toch op zijn minst erop aandringen dat hij de spits in wilt.

25 juni 2020 om 21:16

Excact de beste spitsen op aarde zijn de meest egoïstisch, Suarez,Lewa,Ronaldo ect en dat is niet zomaar. Je moet (een beetje) egoïstisch zijn om de aller beste te worden als spits zijnde

25 juni 2020 om 22:29

Voor Lacazette snap ik het anders ook van geen meter.. Dat is net zo min te verantwoorden als voor Nketiah, misschien zelfs minder aangezien Lacazette niet eens scoort.. Lacazette heeft de naam voor op Nketiah, maar qua prestaties is hij gewoon slechter dit seizoen hoor.

25 juni 2020 om 23:05

Nketiah vind ik een aanname van een druif hebben, iets wat toch belangrijk is voor een spits, Lacazette is ondanks hij verre van perfect doet, wel veel completer dan Nketiah

25 juni 2020 om 23:27

Als hij in vorm is misschien maurootje, maar heb je Arsenal dit seizoen veel gekeken? Lacazette is alles behalve in vorm. Volgens velen kan hij zogenaamd goed mee voetballen, maar ik zie meer ballen van Lacazette zijn voet stuiteren dan bij Aubameyang.. Tegen Brighton had mijnheer Lacazette 6 balcontacten nodig om een bal onder controle te krijgen, voordat hij kon schieten. Dat is nu een voorbeeld, maar dat is absoluut geen incident. Uiteindelijk gaat het om prestaties in het veld en goals zijn daarin een belangrijke factor. Daarin is Nketiah sinds hij terug is van zijn verhuur beter dan Lacazette. Overigens wil ik geen van beide in de spits zien, maar goed. Er is geen enkele reden om Aubameyang niet in de spits te zetten, maar helaas verzint elke Arsenal coach wel zogenaamde redenen...

25 juni 2020 om 23:56

Heeft puur met zijn naam te maken ja Jackieboy. Lacazette moeten ze gewoon lozen en dan Nketiah als 2e spits gebruiken.

26 juni 2020 om 00:19

Precies! Martinelli is in mijn optiek het talent dat bij ons de potentie heeft om eerste spits te worden. Mits iedereen blijft natuurlijk, zie ik een voorste linie van Saka - Martinelli - Pépé als toekomstige basis 3.

Zakelijke overwinning van Arsenal speelde niet erg goed maar 3 punten. Ze hebben 2 cadeautjes gekregen van Mccarthy. Xhaka motm speelt erg sterk nadat zijn aanvoerdersband is ingenomen, hij is nog steeds niet het niveau wat ze willen maar het word wel beter dan eerst. Na lange tijd hebben we passie en strijd gezien. Maar als ze volgend jaar voor de Champions League ticket willen gaan moeten ze een centrale verdediger en een nieuwe middenvelder halen. Saka is echt een groot talent en word steeds beter word vroeg of laat opgenomen in de Engelse nationale elftal misschien kan die met het EK mee volgend jaar.

25 juni 2020 om 21:02

Europees voetbal halen is een must. Veel supporters zeggen dat Europa League niet nodig is en dat we dan ons volledig kunnen focussen op de competitie maar we hebben de inkomsten van de Europa League nodig.

25 juni 2020 om 21:05

We kunnen in theorie nog op twee manieren EL halen, FA cup of via de Premier League. Maar dan zal je weer zien dat Arsenal 7e wordt, en een team van buiten de top 7 de FA cup wint en City wel Europees mag spelen zodat je er alsnog naast grijpt. Een beetje zoals Spurs in het verleden 4e werd, maar omdat Chelsea de CL won alsong geen CL mocht spelen.

25 juni 2020 om 21:31

Het zou best kunnen dat Spurs of Sheffield nog buiten de top 7 valt.

Saai en slecht maar een uit overwinning gebeurt nog zelden dus ik heb ff geen zin om te klagen. Oh ja, en niet te vergeten 3000 bomen erbij!

25 juni 2020 om 21:03

Blijkbaar had Paddypower, een Iers wedkantoor, beloofd 6000 bomen te planten als Arsenal verliest.

Veel mensen zullen zeggen van ja saaie wedstrijd en wat is Arsenal afgegleden maar ik ben trots. Elke speler heeft gedisciplineerd gevoetbald vanuit het wedstrijdplan. Southampton uit is een plek waar we de laatste tijd niet vaak hebben gewonnen, en om dan hier te komen en winnen is fantastisch. Dit kan ons weer halen uit ons negatieve spiraal. Nu op naar Sheffield wat zeker te pakken valt. Coyg!

Haha, de reden waarom ik nu Arsenal wedstrijden kijk, is puur omdat ze bij Aftv een nieuwe setup hebben. Bekende mensen als Robbie, Troopz en DT kijken naar de wedstrijd en dat wordt live gestreamd op Youtube. Ze kunnen niet bij de wedstrijd zijn en rond het stadion van hun club vanwege Corona natuurlijk dus kijken ze met ze alle in een kamer naar de wedstrijden. Echt een aanrader want het is echt geweldig TV. Ze gaan helemaal uit hun dak als Arsenal scoort, en als de tegenstander scoort, schelden ze erop los. Verder zal Arsenal een hoop wedstrijden moeten winnen, willen ze Europees voetbal halen. Misschien is dit het wel begin van een reeks? Wie weet.

25 juni 2020 om 21:13

Die Ty is echt grappig, gaat zijn vuist opsteken wanneer ze scoren. Of Kelechi die zomaar gaat dansen. Of Troopz die helemaal flipt omdat zijn lieveling Auba de bal niet krijgt. Echt grappig die jongens,

Niet spectaculair en hadden de aanvallen beter uit moeten spelen. Toch blij met de overwinning en een clean sheet. Martinez keepte goed. Nketiah, Pepe, Ceballos en Bellerin de dissonanten.

Zakelijke overwinning. Vond Auba vandaag enorm dreigend en was dan ook motm. Achterin stond het goed met Mustafi en Holding, zou gewoon deze duo aanhouden. Martinez verrast me wel. Een uitstekende 2e keeper

25 juni 2020 om 21:13

Op Sky hebben ze Holding als motm.

25 juni 2020 om 21:29

Eerlijk, als je gaat kijken naar de stats met Holding en zonder Holding dan zie je dat Holding toch wel een van de betere verdedigers is die we hebben.

25 juni 2020 om 22:33

Dat neemt niet weg dat Holding nog niet al te best was terug gekomen van zijn blessure hè.. Dat is ook begrijpelijk overigens, maar moeten we wel kunnen benoemen. Dit is namelijk pas zijn 1e goede pot sinds hij terug is.

25 juni 2020 om 23:53

Waarschijnlijk is hij ook betere. Heb echt wel een zwak voor Holding zou hem niet kwijt willen. Nu Mari en Luiz verlengd hebben moet iemand wel weg. Sokratis, Chambers of Mustafi? Mustafi speelt best degelijk maar het blijft Mustafi. Chambers vind ik best goed voor de breedte maar vaak geblesseerd. En tja Sokratis is middelmaat maar kent niet zo'n dieptepunten als een Luiz en Mustafi.

26 juni 2020 om 00:22

In mijn optiek houden we Chambers en Holding, met een eventueel verhuur voor 1 van beide als er daadwerkelijk aankopen komen. Als ik mijn zin zou krijgen, dan gingen Mustafi, Sokratis, David Luiz en Mari weg. Daarvoor in de plaats krijg je Saliba terug en dient er nog een aankoop te komen. Preferably twee eigenlijk. Chambers houden vanwege zijn multifunctionaliteit (CV, Rb en cvm) en omdat hij voor zijn blessure echt solide speelde (beste CV van ons toen). Holding eventueel dan verhuren, afhankelijk van of je 1 of 2 nieuwe CV's haalt. Alleen praat ik nu hoe ik het wil haha, niet hoe Arsenal het doet of gaat doen. Volgend seizoen spelen we met een duo van Luiz en Mari...

26 juni 2020 om 10:21

Saliba is vorig jaar ook nog gehaald en komt terug van zijn huurperiode. Die doet het wel lekker in Frankrijk.

26 juni 2020 om 12:38

Klopt jorisdijk, dat zeg ik ook in mijn post.

Geen al te beste wedstrijd maar Eindelijk 10e overwinning en 2e uitzege van het seizoen, vooral dat laatste werd enorm tijd. Aubameyang, Saka en Martinez vond ik goed spelen. Plek 6 van Wolves wordt lastig verhaal maar 7e boven Spurs eindigen zou idd wel mooi en fijn zijn. Soms is een zakelijke overwinning gewoon even wat je nodig hebt, was natuurlijk ook 30 graden nog steeds terwijl 19:00 was.

25 juni 2020 om 23:10

Wolves heeft nog een paar moeilijke wedstrijden te gaan en we moeten zelf ook nog tegen hun en kunnen dan zelf de druk op voeren op hun. Het verschil is maar 6 punten. Dat kan nog.

Ik moet zeggen dat ik Holding altijd wel 1 van de betere verdedigers van Arsenal heb gevonden en vandaag kon ik hem ook amper op fouten betrappen. Had echt gehoopt dit seizoen Chambers en holding centraal te zien, maar helaas is t door blessures anders gelopen

26 juni 2020 om 00:23

Dat is ook het hele punt inderdaad. Holding was heel erg sterk voor zijn blessure. Daarna toch erg zwak. Chambers was onze beste CV voor zijn blessure. Helaas lang er uit nog. Het kan een goed duo zijn, al mis je in mijn optiek wel duelkracht dan.

26 juni 2020 om 10:22

Saliba gaat volgend jaar ook spelen. Echt een powerhouse en nog vrij jong.

Elke overwinning is mooi meegenomen voor Arsenal. Sinds Wenger daar weg is is het wel echt een zooitje geworden kwa resultaten als het aankoopbeleid (was nooit geweldig maar beter dan nu). Hoop voor de Arsenal fans dat volgend seizoen iets beter verloopt maar dan moeten er nog wel een paar goede gerichte aankopen bijkomen.

Mooi is anders, maar ik ben echt blij met deze 3 punten. Uit bij Southampton hebben we echt een verschrikkelijke record. Hopelijk kunnen we een goede reeks neerzetten tot het eind van het seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren