Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grote verrassing in indrukwekkende EK-selectie van Portugal

Laatste update:

Pedro Gonçalves is de grote verrassing in de selectie van Portugal voor het komende EK. De aanvallende middenvelder van landskampioen Sporting Portugal speelde nog nooit een A-interland en heeft slechts twaalf jeugdinterlands achter zijn naam staan. Gonçalves, die in september pas zijn debuut voor Portugal Onder-21 maakte, was goed voor 23 doelpunten in het voorbije seizoen en werd daarmee topscorer van de competitie.

Francisco Trincão is een van de opvallende afwezigen. De aanvaller van Barcelona is het voornaamste slachtoffer van de geweldige voorhoede waarover bondscoach Fernando Santos kan beschikken. De afwezigheid van de geblesseerde Pedro Neto van Wolverhampton Wanderers was al ingecalculeerd. Opvallend is ook het feit dat er slechts drie centrale verdedigers in de selectie zitten: José Fonte, Pepe en Rúben Dias, naast vier vleugelverdedigers.

Boegbeeld Cristiano Ronaldo behoort uiteraard tot de selectie: het wordt voor de vedette alweer zijn negende eindtoernooi, na vier EK’s en vier WK’s, afgezien van de Confederations Cup en de Nations League. Portugal speelt in Groep F tegen Hongarije (15 juni, Boedapest), Duitsland (19 juni, München) en Frankrijk (23 juni, Boedapest).

De volledige selectie van Portugal:

Doel: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers), Rui Silva (Granada)

Verdediging: João Cancelo (Manchester City), Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers), José Fonte (Lille OSC), Pepe (FC Porto), Rúben Dias (Manchester City), Nuno Mendes (Sporting Portugal), Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund).

Middenveld: Danilo Pereira (Paris Saint-Germain), João Palhinha (Sporting Portugal), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Bruno Fernandes (Manchester United), João Moutinho (Wolverhampton Wanderers), Renato Sanches (Lille OSC), Sérgio Oliveira (FC Porto), William Carvalho (Real Betis).

Aanval: Pedro Gonçalves (Sporting Portugal), André Silva (Eintracht Frankfurt), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus ), Diogo Jota (Liverpool), Gonçalo Guedes (Valencia), João Félix (Atlético Madrid) en Rafa Silva (Benfica).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ouch. 3 centrale verdedigers waarvan er een al 37 is en de ander 38.
Frankrijk is de favoriet maar ik denk dat Portugal daarna het meest kans maakt.

20 mei 2021 om 22:38

Leeftijd maakt toch niet uit? Pepe en Fonte zijn erg belangrijk geweest dit jaar in het CL jaar van Porto en het mogelijke kampioensjaar van Lille. Frankrijk is natuurlijk veruit de favoriet. Alleen zelf schat ik Portugal en Engeland op gelijke hoogte.

20 mei 2021 om 22:40

Het gaat maar om 1 maand, dus leeftijs boeit niet

20 mei 2021 om 22:40

Heb jij meer informatie waarom er voor maar 3 cv's is gekozen? Is de rest echt niet goed genoeg of zit er bij de vleugelverdedigers nog multifunctionele spelers?

20 mei 2021 om 22:45

Danilo kan ook als cv spelen, doet hij bij psg ook regelmatig.

20 mei 2021 om 22:55

Nuno Mendes is verdedigen enorm sterk dus ik denk dat hij wel cv kan, als ze met 3 cv's spelen kan Semedo zelfs op de rechtercentrale en Danilo is natuurlijk regelmatig cv.

21 mei 2021 om 08:15

Ondanks hun leeftijden zijn het nog steeds beesten. Met name Pepe... pfff hoe hij zich staande hield in de CL tegen Juve...

21 mei 2021 om 09:23

Pepe em Ruben Dias is toch wel een lekker duo denk ik. Daarnaast speelt Fonte ook basis bij de wss kampioen van ligue 1

21 mei 2021 om 10:05

Frankrijk favoriet? Waarom dat? Varane speelt heel matig, Kipembe is nog te jong eig. Griezman speelt heel matig. Benzema heeft al 15 jaar niet voor het franse elftal gespeeld... ze hebben geen goede backs... alleen pogba en mbappe zijn echt goed.... italie spanje portugal en engeland schat ik allen hoger in dat dit Frankrijk.

21 mei 2021 om 13:12

Hahaha ja is goed. Misschien vergeet je kante, laporte,kounde en coman bijvoorbeeld. In mijn optiek is frankrijk met hun 2e elftal nog steeds kanshebber dit EK

Ook echt weer een bizar goede en sterke selectie zeg. De Portugezen kunnen echt wel weer hoge ogen gaan gooien dit Ek hoor, phoe genieten.

20 mei 2021 om 23:58

Vind de selectie wel mee vallen hoor de verdediging, keeper en middenveld zijn niet heel geweldig hoor

21 mei 2021 om 00:29

Lopez is anders wel een prima keeper hoor. En met Dias en Fernandes heb je toch wel twee toppers in de verdediging en op het middenveld.

21 mei 2021 om 00:34

Eens met jwtw030. Daarnaast heeft Pepe in de CL nog laten zien prima mee te kunnen dus ze hebben een ijzersterk duo achterin. Moutinho en Neves vindt ik ook hele goede spelers aangevuld met nog Benardo Silva en natuurlijk Cristiano. Het is een ijzersterke selectie. Met een goede mix van jonge talenten en ervaren spelers. Voor mij samen met Frankrijk topfavoriet. En dan zitten ze ook nog eens samen in een poule, dat wordt genieten.

21 mei 2021 om 00:29

Genieten?! Ja ze hebben fantastische spelers maar heb nog nooit een wedstrijd van Portugal genoten. Altijd een kuttactiek en opgefokte etterbakjes.. eeuwig zonde eigenlijk, zo'n prachtig land en sympathiek volk met zo'n door en door verrotte voetbalcultuur

21 mei 2021 om 01:21

Hadden wij dat maar eens bij het Nederlands elftal, de enige keer dat er een beetje gif in het spel van het Nederlands elftal zat haalde we gelijk de finale van het WK.

21 mei 2021 om 06:45

Ze hebben niet echt de makkelijkste poule

20 mei 2021 om 22:40

Ik heb laatst een wedstrijd van Sporting zitten kijken en die Gonã§alves is echt een hele goede voetballer aan de bal. Portugal is voorin zo sterk dat is niet normaal.

20 mei 2021 om 22:43

In september debuut voor Onder-21 gemaakt en in maart ook geen enkele A-interland gespeeld of opgeroepen. Toch opvallend dat hij er dan vanuit het niets opeens bij zit.

Trincao(die nooit scoort) is gewoon Jong materiaal. Als je ziet hoe sluw die Portugezen altijd zijn. Te onervaren.

20 mei 2021 om 22:39

Te onervaren?? Pepe, Bruno, Cristiano etc. Trincao komt hooguit de laatste 10 min aan spelen toe. Daarnaast heeft hij nu cr7 voorin, die hij goed kan bedienen! Dus scoren gaat echt wel gebeuren.

20 mei 2021 om 22:41

Ik bedoel als je aanval ziet dan is hij kwalitatief en ervaring gewist gezien de minste. En als je hem ziet dan zou ik hem hooguit jong Portugal geven. Vind hem totaal niet volwassen spelen. Dat kan op ek je kop kosten. Hoe Portugal 2016 pakte zonder Ronnie in finale, heb je echte volwassen gasten nodig. Niet “eeuwig” talenten, want daar schaal ik hem onder. Een echter doorbraak blijft nog uit.

20 mei 2021 om 22:42

Ik bedoel als je alle aanvallers ziet is hij kwalitatief en ervaring gezien de minste. Dus logisch, daarnaast ek 2016 zonder Ronnie in de finale heb je niks aan een talent die de wetten van topvoetbal nog lang niet kent. Voor jong Portugal prima, maar voor eindtoernooi heb je kerels nodig.

20 mei 2021 om 22:47

Wat wil je nu eigk zeggen? Dat 1 talent die nog niet goed genoeg is je de kop kan kosten? Een talent dat ook nog eens onderaan staat?

20 mei 2021 om 23:17

Dat hij in deze aanvallers selectie meteen zou afvallen. Kwaliteit te kort.

Zie Portugal niet als kanshebber. Mede door Duitsland en Frankrijk in dezelfde groep. Kwalitatief zijn de Portugezen net iets minder. Verdedigend als je kijkt qua leeftijden.....
Ronaldo gaat m ook niet worden vrees ik. Zal wel zijn doelpuntjes mee pikken maar weinig bepalend als enkele jaartjes terug.

20 mei 2021 om 22:45

Wat maken die leeftijden uit als je nog altijd top speelt? En waar heet Duitsland meer kwalliteit???

20 mei 2021 om 22:57

Op doel en op het middenveld ook wel naar mijn idee.

20 mei 2021 om 23:04

Denk dat de leeftijd toch wel iets uitmaakt. Anders kon je Robben ook meenemen toch?
Middenveld als aanval zijn in mijn ogen stukken beter van zowel Frankrijk als Duitsland. Verdediging Frankrijk sowieso.

20 mei 2021 om 23:19

Want Robben heeft ook een vol seizoen op niveau in de benen

20 mei 2021 om 23:33

Er staat duidelijk "als je nog altijd top speelt", dan kom jij met dan kan je Robben ook meenemen. Ja en laten we van Hanegem er maar meteen bij doen...

Verder zal de leeftijd idd niet veel uitmaken als je het hele jaar goed genoeg was om de selectie te halen. Zullen heus niet in een maand gaan aftakelen.

20 mei 2021 om 23:05

Duitsland matige achterhoede en aanval. Wie moeten er scoren? Sane overschat en laag rendement. Werner drama seizoen. Alles moet komen dan van Müller en Gnabry

21 mei 2021 om 08:50

En Havertz

Portal maakt alleen kans als ze weer zoveel geluk hebben als bij hun eindoverwinning. Mensen vergeten namelijk dat ze als 3e in de poule doorgingen. Belachelijk dat je dan nog kans hebt op een beker.

20 mei 2021 om 22:39

Precies wat ik dacht. Zoveel mazzel gehad toen. Een beetje Denemarken verhaal 92.

20 mei 2021 om 22:41

Mazzel en CR7

21 mei 2021 om 08:20

Of de mazzel van Nederland in 88( Kieft)

20 mei 2021 om 22:40

Onzin

Portugal was in 2016 onverslaanbaar , echt onverslaanbaar.

Van die 3 gelijke spelen hadden ze ze alle 3 moeten winnen in de poule en hadden ze echt pech. Dat ze doorgingen als nr 3 was nog enigzins gerechtigheid.

In de knock out fase kroatie eruit gegooid en daarna ging het relatief eenvoudig om de titel te pakken.

20 mei 2021 om 22:41

Je hebt het over 5 jaar geleden, besef je dat? Er staat los van wat ervaren sterkhouders een compleet andere selectie met dit keer wel topspitsen in de selectie in tegenstelling tot 2016. Totaal irrelevant je opmerking

20 mei 2021 om 23:19

Ik bedoelde met mijn opmerking dat het 5 jaar geleden in 2016 geen geluk was maar kwaliteit

(Weet niet of je op mij doelde :-) )

21 mei 2021 om 06:32

Nee, mijn reactie is op een inmiddels verwijderde reactie

21 mei 2021 om 17:59

Haha dat dacht ik eerlijk gezegd al

20 mei 2021 om 23:16

Deels mee eens, het Portugal van 2016 was echt matig en als derde in de poule hoor je eigenlijk niet door te gaan. Aan de andere kant vind ik dat ze nu echt een hele sterke selectie hebben, sterk genoeg om een van de kanshebbers te zijn eigenlijk.

Natuurlijk 1 vd grote favorieten samen met Frankrijk. Enige klote aan beide landen is dat ze beide geen geweldig voetbal spelen. Blijft zonde

Wat een sterke selectie!

Portugal gaat echt een gooit doen naar de titel (verdedigen)

Ik zie geen enkel land winnen van Portugal als ik eerlijk ben.

20 mei 2021 om 23:00

Frankrijk heeft het wel recent gedaan toen Kante matchwinner was, maar die wedstrijd was ook gelijk op, ik zie alle 2 als topfavoriet.

20 mei 2021 om 23:08

Zeker een sterke selectie en zie ze ook wel als grote kansenhebber. Maar "zie geen enkel land van ze winnen" vind ik wat overtrokken. Je staat in een poule met Frankrijk en Duitsland. Met de nodige pech verlies je in de poulefase dus al 1 (of zelfs 2) keer. Denk overigens dat Frankrijk en Portugal wel 1 en 2 worden in de poule, maar vlak de Duitsers nooit uit!

Geweldige selectie die alle facetten van het spelletje beheerst. Voor mij de favoriet van het toernooi. Technische voetballers en het gemene en geslepenheid waar nodig zit er eigenlijk altijd wel in bij de Portugezen, een sterke verdediging eveneens. Maar nu sinds jaren hebben ze ook 2 topspitsen met ieder een geweldig seizoen achter de rug.

Jongens nu gaan we het zien. Ik heb altijd gezegd dat het middenveld van Mckenny, Ramsey, Rabiot en Arthur geen steekballen aan Ronaldo kunnen geven. Nu met een Bruno, Felix en een Bernardo Silva die om ronaldo heen staan gestationeerd, zal iedereen zien dat Ronaldo het nog steeds kan.

Wolverhampton Wanderers hofleverancier van het EK, haha.
Bizar sterke selectie, van de helft was ik vergeten dat ze Portugees waren. Tof hoor.
Schat Frankrijk nog wel een stukje hoger in.

ook een monsterselectie zeg, 100 topfavoriet met de fransen. Ik denk dat ze met deze opstelling het sterkst zijn. Vind het trouwens wel jammer dat ze Guedes hebben meegenomen ipv Rafael Leao

patricio
cancelo
Dias
Pepe
N.Mendes
Neves/Danilo
Renato
Bernardo
Bruno
Jota
Ronaldo

Favoriet voor het EK. Boven België, Duitsland makkelijk. Wat een aanval pfff. Verdediging met die backs ook lekker en Ruben Dias + Pepe als blok. Genieten

de beste voorhoede van het ek samen met Frankrijk deze 2 en Engeland zijn de top favorieten daarna komt Spanje
dan hebben ze ook nog Jota Andre Silva Pedro Gonçalves Moutinho William Carvalho Ruben dias en 2 prima keepers op de bank. dit is echt een sterk team

Rui Patrício
Cancelo
Pepe
Fonte
Guerreiro
Danilo
Fernandes
Neves
Silva
Ronaldo
Felix

De grote favoriet als je het mij vraagt. Wat een bizarre selectie.

Ronaldo heeft volgens mij nog nooit in zo een belachelijk sterke Portugal gezeten,mischien 2004 dat in de buurt kwam,het was in het verleden altijd ronaldo en de rest,maar Portugal is nu gewoon een serieuze team..

21 mei 2021 om 01:56

2006 was ook wel een geweldig team hoor met spelers als Deco en Maniche op het middenveld en Figo nog in de aanval.

Wat is nu precies de verassing? Goncalves heeft een enorme bijdrage in het kampioenschap van Sporting wat al decennia terug voor het laatst gebeurde en Trincao heeft laten zien voor Barcelona geen toevoeging te zijn? Sensatie titel.

Heerlijke selectie. Enige wat ik in mijn opstelling kan veranderen is Ronaldo in de spits en Jota op linkerflank

Rui Patricio
Cancelo
Dias
Pepe
Guerreiro
Palhinha
B.Fernandes
Danilo
B.Silva
Andre Silva
Ronaldo
21 mei 2021 om 09:06

Alleen is Cr7 ook beter op linkerflank. Bij Real had hij daar z'n beste tijd.

21 mei 2021 om 16:06

Linkerflank Ronaldo is natuurlijk waar hij het best presteert, maar mocht Andre Silva het moeilijk krijgen in de spits, dan kunnen we Ronaldo daar alsnog zetten en hem samen met Jota laten zweven voorin van posities.

Ik verwacht minimaal de halve finale van Portugal, ze hebben een loodzware groep maar alles daarna lijkt meteen een stuk makkelijker. Aangezien het onmogelijk is om Frankrijk of Duitsland te loten na de groepsfase, ook is er een voordeel dat de beste nummer 3's ook doorgaan. Maar met deze selectie verwacht ik minimaal een halve finale en alles minder is gewoon slecht.

Wat een selectie zeg. Je zou toch verwachten als het eenmaal zou lopen dat ze toch wel bij de favorieten horen. Maar vaak is het toch niet een zelfde mentaliteit als wat de Duitsers bv hebben op een eindronde.

21 mei 2021 om 16:10

Dat komt door coach Fernando Santos die veels te ouderwets denkt met zijn tactiek van twee centraal verdedigende middenvelders. Als we een aanvallend ingestelde coach hadden met dit creatieve Portugese eftal, dan konden we veel meer indruk maken.

Wel een risky verdediging, alle 3 de cvs zijn traag ik verwacht dat Frankrijk er wel 2 inschiet in de counters

1.Frankrijk
2.Duitsland
3.Portugal
4.Hongarije

21 mei 2021 om 16:08

Danilo Pereira kan je zien als de vierde Cv,, want hij speelt bij PSG regelmatig ook in die positie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren