Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groen licht van UEFA: Vitesse definitief door in de Conference League

Laatste update:

Vitesse gaat definitief naar de knock-outfase van de Conference League. De zogenoemde Control, Ethics and Disciplinary Body van de UEFA kent Tottenham Hotspur een reglementaire 0-3 nederlaag toe voor de laatste groepswedstrijd tegen Stade Rennes, waardoor Vitesse als nummer twee van Groep G eindigt. In de tussenronde van de knock-outfase speelt Vitesse tegen Rapid Wien, zo wees de loting eerder al uit.

De UEFA maakt in een persbericht bekend dat de wedstrijd door Tottenham forfeited is, wat betekent dat er volgens de UEFA-regels een 0-3 nederlaag is toegekend. Het oordeel van de UEFA betekent een grote opluchting voor Vitesse, dat sinds de afsluitende groepswedstrijd tegen NS Mura (3-1 zege) van donderdag 9 december in onzekerheid leefde. Vanwege een uitbraak van het coronavirus speelde Tottenham op diezelfde dag niet tegen Stade Rennes.

De UEFA communiceerde later dat er geen nieuwe speeldatum is gevonden, waardoor de wedstrijd niet meer gespeeld kon worden. Een reglementaire nederlaag voor Tottenham lag het meest voor de hand, omdat de Engelse club zelf niet in actie kon komen. De spelers van Stade Rennes waren al in Engeland aangekomen. De zogenaamde Control, Ethics and Disciplinary Body van de UEFA moest een beslissing nemen over de afloop van het duel. In Engeland werd er gemeld dat het ook nog mogelijk was dat Tottenham en Stade Rennes in januari nog tegen elkaar zouden kunnen spelen.

De Gelderlander schreef dat Vitesse niet gerust was op een goede afloop. De club vreesde een 'onnavolgbaar verdict'. "De Eredivisionist stapt in nood naar de hoogste rechter. Dat kan tot aan het Europese Hof van Arbitrage, het CAS", zo klonk het. Die stap is inmiddels niet meer nodig. Vitesse gaat samen met Stade Rennes de knock-outfase in. De Arnhemmers pakten tien punten uit zes groepswedstrijden; Tottenham speelde er vijf en eindigt op zeven punten. Als de wedstrijd tegen Stade Rennes wel was gespeeld, hadden the Spurs genoeg aan een overwinning om Vitesse voor te blijven.

Omdat er tijdens de loting voor de knock-outfase nog geen uitsluitsel was, zaten de namen van Vitesse en Tottenham in hetzelfde balletje. Leicester City was als landgenoot van Tottenham zodoende geen optie als tegenstander. Uiteindelijk kwam Rapid Wien uit de koker als opponent. De heenwedstrijd van de tussenronde wordt afgewerkt op 17 februari, waarna de return in Arnhem op 24 februari op het programma staat. AZ en Feyenoord stromen als groepswinnaar pas in de achtste finales van de Conference League in.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Hoppa! Geweldig voor Vitesse en Nederland!

20 december 2021 om 11:01

Geweldig nieuws en ook het meest praktische.
Goed nieuws voor het nederlandse voetbal en de coefiecenten lijst.

Vraagje: zouden de Spurs het ook zo makkelijk laten lopen als het de Champions League zou betreffen?

Vitessenaren: succes in de knock out!

20 december 2021 om 11:07

Spurs wilde het niet laten lopen, dat was juist het probleem. Bij een kleinere club was die reglementaire nederlaag er waarschijnlijk al eerder toegekend.

20 december 2021 om 11:07

@Prem, als het CL betrof hadden ze het risico van niet spelen nooit genomen en gewoon meer jeugdspelers opgesteld.

20 december 2021 om 11:07

Prem,om op je laatste vraag in te gaan. Ik denk dat Spurs zich anders had opgesteld dan nu idd

20 december 2021 om 11:08

Ze hebben het niet makkelijk laten lopen. Ze hebben zelfs een verzoek ingediend bij de FA om PL duels te verplaatsen zodat de wedstrijd tegen Rennes doorgang kon vinden.

20 december 2021 om 12:52

Onzin, @bobmarleyajax - je mag als club niet zomaar een blik jeugdspelers opentrekken om tekorten in je eerste selectie bij Europese wedstrijden aan te vullen. Een beperkte selectie van spelers moet voorafgaand aan het seizoen aangemeld worden om voor de club in de Europese competities te mogen uitkomen. Heb je op een gegeven moment niet genoeg spelers over van die lijst, dan heb je pech.

20 december 2021 om 13:05

Je mag inderdaad niet zomaar jeugdspelers toevoegen, want je moet vooraf een lijst met spelers indienen. Maar de Spurs hadden op dat moment acht coronagevallen plus een geschorste speler en voldoende spelers over om te voldoen aan de eis van de UEFA dat er tenminste dertien veldspelers en een keeper beschikbaar moeten zijn voor een wedstrijd.

20 december 2021 om 13:08

@magnetics

Hetgeen wat @bobmarleyajax zegt, klopt wel degelijk.

Aan het begin van het seizoen moet je een zogeheten A-lijst en B-lijst aanleveren. Op de A-lijst mogen 25 spelers geplaatst worden, maar 8 daarvan moeten in eigen land zijn opgeleid. Op de B-lijst mogen eigen opgeleide spelers gezet worden, die voldoen aan de criteria dat ze een bepaalde datum geboren zijn én vanaf hun 15e minimaal 3 jaar achtereen voor de club zijn uitgekomen. Daarnaast mag de B-lijst tot een dag voor de wedstrijd aangevuld worden met jeugdspelers. Zo zet Feyenoord vaak grote talenten uit de U18 of soms zelfs U17 op de B-lijst, voor het geval er een blessuregolf uit zou breken bij het eerste elftal.

Tottenham had er, in theorie, dus voor kunnen kiezen om een blik jeugdspelers open te trekken en daarmee aan te treden. Of die jeugdspelers aan de voorwaarden voldoen om op één van de lijsten te komen durf ik niet te zeggen, aangezien ik geen kennis heb van de jeugdopleiding van de Spurs.

20 december 2021 om 21:38

Dankjewel maat, hoef ik hetzelf niet meer uit te leggen 👍👍

20 december 2021 om 11:09

Lincoln

Ook voor de Vittese fans! Gefeliciteerd en zeer knap.
Vooraf had ik 0% vertrouwen.

20 december 2021 om 11:21

Absoluut! Ik ben geen Vitesse-fan, maar voel oprechte blijdschap. Mooie club en na zo een campagne echt volledig terecht door. Van harte!

20 december 2021 om 11:51

Wat ik zo mooi vond aan elke update over dit onderwerp is dat elke voetbalsupporter van Nederland pal achter Vitesse stond te wachten op dit nieuws. Als Ajacied kan ik me niet herinneren ooit zo nadrukkelijk nieuws over een club buiten de top 3 in de gaten te hebben gehouden.

20 december 2021 om 12:21

Niet allemaal kan ik je vertellen

20 december 2021 om 12:57

Ach ja, als de haat en afgunst weer eens groter zijn dan de liefde voor het spelletje... Ik snap dat Vitesse voor sommige Nijmegenaren gevoeliger ligt omdat het de rivaal is, maar is het zo lastig om gewoon respect te hebben voor wat Vitesse in Europees verband heeft laten zien dit najaar? Is toch sowieso een pluim waard en hartstikke verdiend dat ze nu door zijn? Het is ook echt geen club waar ik verder warme gevoelens voor koester ofzo, maar dat ze het geweldig gedaan hebben lijkt me overduidelijk, dus alle lof daarvoor, en dat ze door zijn is enorm terecht en een grote prestatie.

20 december 2021 om 13:41

Haha logisch.. jullie tijd komt nog wel als jullie zo door blijven gaan

Het hoge woord is er eindelijk uit!
Gefeliciteerd Vitesse !

Jaaaa coëfficiënten polonaise

20 december 2021 om 10:58

Je krijgt als club zijnde punten voor het kwalificeren voor de knock-out fase. Naar mijn weten heeft vitesse die punten nog niet gekregen, dus ik denk dat Nederland nog extra punten krijgt hierdoor.

20 december 2021 om 10:58

Jawel, je krijgt bonuspunten als je bij de groepsfase doorgaat.

20 december 2021 om 11:11

Edit* kan weg

20 december 2021 om 11:20

1 bonuspunt als ik het goed lees. Correct me if i'm wrong

20 december 2021 om 12:32



En de punten worden afgerekend op het nog aantal actieve clubs per land. Als NL in de vervolgrondes bijvoorbeeld 1 punt pakt wordt dat gedeeld door het aantal nog actieve clubs. In dit geval 5/5 wat betekend dat we 1 punt hebben verdiend. Mocht Vitesse er niet bij hebben gezeten was het 4/5 en kregen we dus 0,8 punten.

20 december 2021 om 16:47

Eh, nee. Het wordt sowieso gedeeld door 5.

Lekker! Geweldig nieuws! Proficiat Vitesse!

Kijk dit is lekker zeg! Gewoon door in deze dodelijke poule!

20 december 2021 om 10:55

En met Rapid Wien een tegenstander waar mogelijkheden tegen liggen!
Super fijn.

20 december 2021 om 11:04

Dat heeft inderdaad, door het getreuzel v/d eufa, een gunstiger loting opgeleverd want doordat Vitesse/Tottenham in 1 balletje zaten heeft Vitesse hierdoor Leicester niet kunnen loten.

Eind goed al goed, deze uitspraak vind ik sowieso terecht.

20 december 2021 om 11:13

Zonder geluk vaart niemand wel.

Dit pakte natuurlijk mooi uit voor Vitesse, hoewel Leicester wel een aantrekkelijkere wedstrijd had geweest.

Nu die pot maar bewaren voor de halve finale ofzo

20 december 2021 om 11:25

Tegen Leicester is een aantrekkelijker affiche maar aangezien dit een tussenronde betreft lijkt het mij voor Vitesse beter om tegen Rapid te spelen. Meer kansen om de daadwerkelijke K.O fase te bereiken en dan verderop in het toernooi de grotere tegenstanders te loten.

Halve finale Leicester zou een mooi vooruitzicht zijn...🤗

20 december 2021 om 11:00

Echt heel knap!

Dat is goed nieuws zeg, alle Nederlandse clubs door en Europees spelen, dat is lang geleden

20 december 2021 om 10:59

Die ECL is wel heel lucratief voor NL. Hopelijk kunnen alle clubs nog tenminste 1 ronde door en daarna is het extra mooi meegenomen.

20 december 2021 om 11:10

Helemaal eens. Wat ik wel vaak voorbij zie komen dat mensen doen alsof de Conference League alleen goed voor NL is. Elk ander participerend land moet ook gewoon in de Conference League goed presteren om punten binnen te halen. En dat doen we nu in NL over alle Europese competities gewoon echt heel goed. Dat hoeven we niet te nuanceren.

20 december 2021 om 11:37

Volledig mee eens, al zie je de grotere landen hier minder interesse in tonen. Een Spurs wat veelal met de B-selectie aantreedt. Dus vooral voor de kleinere landen of kleinere clubs voor de middelgrote landen is het toch een fijne competitie. Ik nuanceer niet (althans, probeer ik niet) en ben echt blij met de prestaties van de NL clubs in de ECL. 2x groepshoofd waardoor je een tussenronde overslaat en 1x 2e in een poule waar je op papier 3e zou eindigen.

20 december 2021 om 12:51

Zelfs met de volledige basis elf had Spurs toch vrij veel moeite met Vitesse hoor.

20 december 2021 om 13:35

@norgenederland
Zelfde als Rennes. Die in eigen huis met basis elf gewoon gelijk spelen tegen Vitesse. Terwijl Rennes 2e staat in de competitie. Toch heel knap van ze

20 december 2021 om 11:14

@mitch technisch heb je gelijk, maar psv verspeelt CL en mag nu als zoethoudertje conference spelen.

20 december 2021 om 11:30

@eCkE klopt EL was misschien net te hoog gegrepen voor psv maar ik ben blij dat ze terug kunnen vallen op de Conference League en hopelijk zo de punten binnen kunnen sprokkelen

20 december 2021 om 11:21

Tsja, PSV overwintert alleen omdat er dus een hele nieuwe competitie is verzonnen.

20 december 2021 om 11:29

Verzonnen of teruggekeerd, "vroeger" waren er ook 3 Europese toernooien maar 1 heeft het veld moeten ruimen omdat bijna alles om de Ch-league moet draaien.

20 december 2021 om 13:14

Aan de andere kant was de poule van PSV 3 keer zo makkelijker geweest als de Conference League er niet was.

Gerechtigheid! Mooi dat vijf Nederlandse clubs volgend jaar Europees nog meedoen.

Gerechtigheid voor Vitesse! Tot wel lekker zoveel Nederlandse clubs in Europa!!

Gerechtigheid en beide clubs hebben wat ze willen: Vitesse kan naar de volgende ronde en Tottenham is verlost van dat 'toernooitje' waarvoor ze toch al hun neus ophaalden.

Niet meer dan Terecht! gefeliciteerd Vitesse!

Yes!!! Het heeft even geduurd maar eindelijk de (terechte) beslissing! Hopelijk kunnen we er weer bij zijn tegen Rapid! De droom leeft voort!

20 december 2021 om 12:17

Ja, dat ging nog een dingetje worden na aanleiding van Rennes. Dat we de 1e volgende Europese uitpot zonder uitsupport moeten

Werd tijd. Je zou bijna verwachten dat ze nog een uitweg zoeken voor een (grote) Engelse club.

heel mooi nieuws. Ontzettend knappe prestatie van Vitesse

Ondanks de manier waarop toch een zeer knappe prestatie van Vites, lang geleden dat alle Nederlandse clubs zich in Europa wisten te manifesteren. Een geslaagd Europees seizoen, wat natuurlijk wel alles te maken heeft met die nieuw Conference League. Voor de Vitesses, Az's en zelfs Feyenoords een competitie waarin daadwerkelijk kansen liggen

20 december 2021 om 11:03

Op dit moment voor alle clubs, behalve Ajax. Als ik "mijn" PSV zo zie ploeteren in Europa, ben ik blij dat ze na de winter ECL spelen. Als je je niet staande kunt houden tegen Monaco of Sociedad, is de EL gewoon te hoog gegrepen. Ondanks blessures en scheidsrechterlijke dwalingen qua rode kaarten, had de EL-poule overleefd moeten worden. Zou mooi zijn als 1 van de 4 clubs in de ECL de (halve) finale bereikt of wellicht de competitie wint. Paar gunstige lotingen en je kunt zomaar ver komen. Ja, zelfs Vitesse!

20 december 2021 om 11:21

Helemaal eens, PSV had gewoon tegen Monaco - wat ik echt een waanzinnige zaadploeg vind - orde op zaken moeten stellen. In plaats daarvan verspeelde het de wedstrijd in Eindhoven knullig en was de uitwedstrijd het slechtste wat ik onder Schmidt gezien heb. Wie zijn kont brandt moet op de blaren zitten; voor het Nederlands voetbal is de CFL wel een erg aangenaam kussentje echter. De euforie is begrijpelijk, maar laten we niet vergeten dat er slechts een ploeg is die echt op een ambitieus niveau meedoet. In vorige jaren waren we bitter verontwaardigd als Feyenoord, AZ en PSV het tegen ploegen als Wolfsberger AC, Rijeka of PAOK Saloniki lieten afweten. De jubelstemming loopt nu ook wel onevenredig hard op nu we tegen dit soort nobody's 'gewoon' winnen. En puur de punten binnenharken omdat er nu ineens een toernooi voor is gecreeerd.

Niettemin heerlijke ontwikkeling natuurlijk; als we over twee jaar met twee ploegen in de UCL staan en via voorrondes eventueel zelfs nog een derde mogen laten instromen is de Eredivisie de koning te rijk. De top dan weliswaar, want ik verwacht niet dat clubs in die regionen dat geld per se binnen de competitiegrenzen gaan besteden. Integendeel.

20 december 2021 om 11:32

In het geval van Feyenoord of AZ was het inderdaad bespottelijk geweest als ze eruit waren geknikkerd, maar Vitesse heeft zich gewoon uitstekend laten zien in een poule die ook in de Europa League niet misstaan had.

20 december 2021 om 12:44

Datzelfde kan gezegd worden van de poule van Feyenoord met Slavia, dat de afgelopen twee seizoenen de halve finale van de EL speelde en Union Berlin dat 5e eindigde in de Bundesliga. Het is "maar" het 3e Europese toernooi, maar we winnen nu in eider geval wel partijen van tegenstanders waar we in het afgelopen decennia van zouden verliezen. De tendens is hartstikke positief, zeker ook met de mooie prestaties van Ajax tot nu toe.

Jaaaa, heeerlijk. Echt fk blij mee!!

Tottenham wederom in the mud.

20 december 2021 om 11:27

Lig er niet wakker van, is uiteindelijk een win win voor iedereen en gewoon een begrijpelijk besluit. Tottenham heeft al veel inhaalwedstrijden en de race voor top 4 is open. Alles focussen op de competitie.

Vitesse kan door en verdiend het ook wel. Prima denk ik 👍🏼

20 december 2021 om 12:45

Eerlijk is eerlijk natuurlijk. Wat jullie het beste uitkomt. Ik heb geen haatgevoelens richting Tottenham ofzo, ook al ontnamen jullie Ajax de CL finale. Het was dan ook humoristich bedoeld.
Veel succes met de top 4 race in ieder geval!

Prachtig nieuws voor het Nederlandse voetbal, dat Vitesse zo ver is gekomen had ik niet verwacht. Hoop voor de fans op een mooi tweeluik, misschien zit er nog wel meer in! Daarnaast levert dat ook weer coefficiënten op haha

Heel mooi en terecht gewoon. 10 punten uit die poule is een goed resultaat. Hopelijk zetten ze de goede vorm door tegen de oostenrijkers!

Fijn nieuws voor Vitesse, goed nieuws voor Nederland!

Fantastisch nieuws zeg voor onze Arnhemmers!! Laten we nu met zijn allen een hoop punten bijelkaar sprokkelen!!

Terecht, was ook de enige logische oplossing en gelukkig heeft uefa zich niet laten leiden door geld

Eindelijk! Schandalig hoe dit is gelopen, dit hadden ze al direct moeten beslissen. Maar gelukkig zijn we door!! Overigens hebben we er nu achteraf gezien ook nog voordeel uit gehaald ook, aangezien we Leicester niet konden loten. Niet eerlijk voor de rest, wel lekker voor ons

Spurs dachten wel even het klusje te kunnen klaren met hun B keuzes.

20 december 2021 om 11:31

Geef ze eens ongelijk, gegokt en “verloren”, voor de fans maakt het in ieder geval niet veel uit denk ik. Laat dan maar gewoon Vitesse door 👍🏼

20 december 2021 om 12:39

Blijkbaar maakt het wel uit, anders deden ze niet zo moeilijk natuurlijk.

Niet meer dan terecht! Goede zaken

Yessss, lekker man. En terecht ook gewoon, want wat kleinere clubs zijn ook al zo gewoon uitgesloten, dus dan Spurs ook.

Hehe! Lekker hoor, nu hopen dat er gvd weer mensen in het stadion mogen. Is alweer tijdje geleden!

Yesssss! Gerechtigheid! Super blij mee. Hopelijk laten de Corona cijfers het toe om naar Wenen af te reizen, al vrees ik het ergste…

20 december 2021 om 21:47

Hebben er al zat geboekt hoor, ik wacht nog heel even af voor de zekerheid. Maar in oostenrijk is het 2g beleid. Bij 2 vaccinaties nog een extra pcr test en als je je booster hebt gehad geen test meer nodig.

21 december 2021 om 08:05

Ok goed om te weten… en bij terugkomst in NL?

Das uiterst prettig. Voor Vitesse, voor Nederland en voor alle fans. Staan er goed op.

Dit lijkt mij de enige en juiste beslissing, vreemd dat het zo lang heeft moeten duren en dit niet op dezelfde avond nog iets afgewikkeld. Mooi nieuws voor het Nederlands voetbal.

Hahaha geniaal! Vamos Vitesse! Lekker voor dat verrekte Tottenham. Vreselijke club. Weer een stukje klimmen op de coefficienten!

20 december 2021 om 11:20

@stijlvol
Waarom is Tottenham een vreselijke club? Omdat ze veel coronagevallen hebben in de selectie en onder de 23? Ik snap de haat niet goed. Tottenham is geen uitzondering in Engeland, want afgelopen weekend gingen er meerdere wedstrijden in de PL niet door vanwege Corona.

20 december 2021 om 11:29

Alleen Levy is al genoeg reden om de club onsympathiek te vinden. Of de manier waarop ze omgaan met vertrekwensen. De manier waarop ze omgaan met trainers is er ook eentje. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze ons eruit gekegeld hebben toen in de CL, maar dat is een persoonlijke reden en hoort niet bij de voorgaande 3.

20 december 2021 om 11:36

@ajaxf1
Het klinkt alsof je vaak aanwezig bent op Enfield Training Centre. Kan je aangeven hoe de spelers denken over Levy? Hoe de spelers over Nuno, Poch, Conte en Mourinho denken of hebben gedacht?

Off: Ik ben juist blij dat Levy ervoor zorgt dat de club niet met miljoen smijt ( ten opzichte van de concurrentie ). De filosofie blijft: talenten kopen en dat die doorgroeien naar (top)niveau. Modric, Walker en Bale zijn hiervan de mooiste voorbeelden, terwijl in mindere mate ook Berbatov en Carrick zijn doorgegroeid naar topniveau bij United.

20 december 2021 om 11:37

Je kunt het ook zien als een voorzitter die her beste wilt voor zijn club? Weet ook niet wat het jouw probleem maakt als hij iemand aan zijn contract houdt?
Ik heb zelf ook een hekel gekregen aan Levy (voor het sportieve gedeelte) maar als dat je redenen zijn dan haat jij wel heel veel clubs dan

20 december 2021 om 11:47

Mo, ik zeg niet dat ik de Spurs haat. Ik haat niks of niemand want dat kost teveel tijd en moeite die ik er niet in ga steken. Ik ga in op wat Mason vroeg; waarom is Tottenham een vreselijke club? Dat is ten eerste een opinie, of je die deelt of niet hangt af van de persoon. Ik haal slechts enkele redenen aan waarom je als neutraal persoon Spurs onsympathiek kan vinden, that's all.

20 december 2021 om 11:51

Mason, dat doet er niet toe toch? Het gaat om wat fans vinden, niet wat de spelers vinden. Het is bekend dat Levy een harde onderhandelaar is en in mijn ogen soms te hard. De saga rondom Kane heeft ze gewoon behoorlijk wat gekost. Levy heeft de ontwikkeling van de club tegengehouden door Kane te houden. Dat geld had beter besteed kunnen worden. Het feit dat Poch na zoveel succes er zo uitgegooid werd is precies mijn punt, hij bracht ze de CL finale en aju. Dat zijn redenen om een club onsympathiek te vinden. Maar zoals ik hieronder al aangaf; dat is puur subjectief.

20 december 2021 om 12:52

@mason38

Ik kan wel een aantal redenen bedenken waarom mensen (incl. mijzelf) Tottenham een vreselijke club vinden.
- Volgens de berichtgeving van destijds had Tottenham 11 coronagevallen, wat ruim onvoldoende was om de wedstrijd af te gelasten, aangezien Tottenham in Europa de beschikking had over 36 spelers (pas een dag erna waren het 20 coronagevallen). Maar op eigen houtje, zonder enig overleg met de Uefa of Rennes besluit Tottenham dat ze niet gaan spelen (terwijl Rennes al in Engeland is).
- Tijdens de digitale persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd Tottenham - Vitesse is de naam Vitesse niet één keer gevallen. Het ging alleen maar over Conte. Een aantal Nederlandse journalisten probeerden nog wat vragen stellen over de wedstrijd, maar toen werd de persconferentie gewoonweg beïndigd. Dat is nogal arrogant.
- Vitesse arriveert bij de uitwedstrijd tegen Tottenham bij het stadion zoals afgesproken. Niemand die ze opwacht, het stadion was op slot en de lampen waren uit. Je zoekt het maar uit. Vitesse is schijnbaar niet belangrijk genoeg voor de o zo grote club Tottenham. Ook Letsch sprak er schande van.
- Het op komen dagen met de b-garnituur mag natuurlijk, maar om nou je beste spelers überhaupt niet eens mee te nemen naar Nederland komt wel een beetje denigrerend over. Maar goed, dat mag Tottenham natuurlijk zelf weten.

Kortom, ze komen weinig sympathiek over.

20 december 2021 om 11:33

Niks vreselijks aan hun besluit als je je een beetje inleest op wat er gaande was. UEFA zat fout door niet beiden teams tegelijk in te laten halen.

Voor de rest boeit mij dat hele Conference niet (zeg ik al vanaf het begin) en Vitesse mag absoluut door van mij en verdiende het ook gewoon.

Gefeliciteerd Vitesse! Heel knap gedaan in deze zware poule, terecht dat er voor Tottenham geen uitzondering wordt gemaakt.

Gefeliciteerd Vitesse.
Terrecht ook door, geweldige resultaten geboekt.

Prima dat Vitesse door is, maar opmerkingen als “terecht” slaan nergens op. Mooi, prima, gelukkig past beter.

20 december 2021 om 12:57

Het is terecht.
Spurs had acht spelers die positief getest waren terwijl Ryan Sessegnon geschorst was. Volgens de regels van de UEFA moet een wedstrijd doorgang vinden als er dertien veldspelers en een keeper beschikbaar zijn. Daar voldeed Spurs nog aan en dus hadden ze volgens de regels van de UEFA gewoon moeten spelen.

Wat een mooi nieuws om de maandag mee te beginnen zeg! Heerlijk nieuws voor het Nederlands voetbal.

Loon naar werken voor Vitesse. Hebben er alles aan gedaan deze Europese campagne om er wat van te maken. Overwintering is een mooi resultaat. De wedstrijden tegen Rapid Wien zullen interessant worden. Beide ploegen zullen op voorhand oordelen dat ze niet kansloos zijn voor een vervolg in de ECL.

Prachtig. Volkomen terecht. Het komt Vitesse toe en ze hebben het verdiend.

Hehe, eindelijk. Goed gedaan Vitesse!
Nu nog meer punten pakken

Gefeliciteerd Vitesse! Voor Conte en zijn mannen nu volledige focus op de PL en de Engelse beker. Door de uitgestelde wedstrijden zal het een moordend programma worden de komende periode.

Ik heb gelezen dat er in deze tussenronde (waar vitesse en psv nu in zitten) geen (bonus)punten zijn te verdienen: niet voor een gelijkspel/ overwinning en niet voor het plaatsen van de volgende ronde (waar alle groepswinnaars al in zitten). Natuurlijk mooi als je doorgaat, want daarna heb je wel weer kans op punten, maar deze hele tussenronde niet. Jammer.

Yes!!! Heeft even geduurd.

Eigenlijk zou de hele loting over moeten met Leicester als mogelijke opponent nu......

20 december 2021 om 11:32

Had dan ook gemoeten wanneer Tottenham door zou zijn gegaan, want dat was dan een mogelijke tegenstander voor PSV geweest.

Je zou de UEFA bijna verdenken van logisch nadenken. Er moet vast iets mis zijn gegaan net als bij de loting van de CL. Maar natuurlijk mooi nieuws voor Nederland. En ergens is de uitgestelde beslissing voor Vitesse zelf ook goed nieuws geweest, aangezien Leicester City ook in de pot met potentiële tegenstanders zat, maar niet geloot kon worden aangezien Tottenham nog een mogelijke tegenstander zou worden. Rapid Wien is toch een niveautje lager.

Gefeliciteerd vitesse namens slurs supporter. Jammer maar kunnen we niks aan doen met corona. Wel verdiend dat vitesse door is. Kan tottenham focus leggen op inhaalwedstrijd in competitie en fa cup

Prima beslissing uiteindelijk. Spurs leek ook niet echt zin te hebben in de Conference league overigens. Voor Nederlands voetbal alleen maar beter!

Een terechte beslissing. Zuur voor Spurs, maar wel het enige dat de UEFA nog kon doen om ze te helpen.
Het is niet zo dat Vitesse zomaar wat krijgt, ze hebben hun best gedaan en dit verdiend
Voor Vitesse is dit in sombere dagen mooi nieuws. Gefeliciteerd

Heerlijk dit👌🏻 En nog kans om door te komen ook🤩 Als Vitesse en PSV winnen, wat mogelijk moet zijn straks 4 clubs bij de laatste 16 conference🎊

CF league is daadwerkelijk een aanwinst voor Nederland! Gefeliciteerd Vitesse.

Yes fantastisch! Goed gedaan UEFA en chapau Vitesse voor het overleven van de deze pittige groep!

Zo mocht even duren. Dacht dat de UEFA aan een plannetje zat te werken om Tottenham toch door te laten gaan via de mazen van de regelementen. Proficiat Vitesse fans!

Alle credits naar Vitesse, met goed voetbal en een hoop lef zichzelf gewoon door deze poule geknokt. Met Rapid Wien ook een tegenstander geloot waar je voldoende kans tegen hebt.

Had Tottenham toch beter maar wel met wat jeugd kunnen spelen. Jammer joh!

5 Nederlandse clubs die Europees overwinteren, wat een ongekende luxe.
Laten we hier met zijn allen goed van genieten en hopen dat alle Nederlandse clubs, hoe groot je afkeer ook is, zo veel mogelijk succes boeken.

Misschien wel eentje die de conference league wint, wie weet, dromen mag en dit seizoen is alles mogelijk is wel gebleken.

Ik heb de wedstrijden van Vitesse in de poule fase de voorkeur boven die van Feyenoord gegeven. En heb er geen moment spijt van gehad. Niet omdat Feyenoord saai voetbal speelt in tegenstelling zelfs. Maar omdat ik van Vitesse niets verwachte in deze mooie zware poule. Ze hebben me echt positief verrast met super aantrekkelijk voetbal. Gefeliciteerd Vitesse supporters ik hoop dat jullie ver komen!

Kan Tottenham nog in beroep?

20 december 2021 om 13:49

Ja dat kan, bij het Hof van Arbitrage voor de Sport.

Gerechtigheid. De Spurs hebben dit toernooi nooit serieus genomen. Voor Vitesse is dit een topprestatie.
Toch weer 2 extra wedstrijden. En kijken hoe ver we kunnen komen.

Hoe zit het met de coëfficiënten punten ??
Krijgt Vitesse wel de volledige punten ??

20 december 2021 om 13:45

Vitesse krijgt net zoals elk ander team 1 bonus punt.
Door deze beslissing heeft Stade Rennes wel weer een Europese wedstrijd gewonnen en krijgt daarvoor de volledige punten

20 december 2021 om 14:45

Krijgen ze dat bonuspunt niet pas als ze in de KO fase zitten?

20 december 2021 om 17:20

Nee, nu 1 punt en als ze door gaan dan nog een punt. AZ en Feyenoord hebben er nu al 2

Gerechtigheid natuurlijk en achteraf bezien nog eens een extra voordeeltje in de loting waardoor Vitesse niet tegen Leicester kon loten. Met Rapid Wien zelfs nog mogelijkheden om door te komen. Het is Vitesse echt gegund want ze hebben het boven verwachting goed gedaan in een zware poule.

Goed nieuws voor Nederland en voor Vitesse. Gefeliciteerd Vitesse. Terecht door en Tottenham terecht uitgeschakeld. Namen het toch al niet al te serieus in de Conf L

En terecht. Elke andere uitslag was schandalig geweest.
Gefeliciteerd Vitesse supporters. Eigenlijk vindt ik persoonlijk dat dit van alle Nederlandse ploegen dit de knapste prestatie is op Europees niveau. Ajax doet het natuurlijk geweldig, Feyenoord en AZ hadden ook overtuigende groepswinsten, maar Vitesse wat met een onderlinge winst Tottenham uit een toernooi knikkert is wel echt heel indrukwekkend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren