Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gregory van der Wiel blijft zoekende: ‘Het is nog niet zo makkelijk’

Laatste update:

Afgelopen woensdag 31 augustus was het Life After Football Gentlemen’s Dinner en Voetbalzone was daarbij aanwezig. Verslaggever Kalum van Oudheusden sprak onder meer met Ruud Gullit, Gregory van der Wiel en Ronald Koeman. Laatstgenoemde sierde ditmaal de cover van het blad dat vol staat met voetbal, fashion en lifestyle. De voormalig en toekomstig bondscoach van het Nederlands elftal oogst vooral lof bij zijn collega's.

"Ik gun hem echt alles. Behalve op de golfbaan, dan gun ik hem minder", lacht Gullit, die naar eigen zeggen zelf een fijne 'Life After Football' heeft gehad. "En dat heb ik nog steeds. Ik hoop het ook graag zo te houden. Ik zie al die trainers oud, grijs en kaal worden. Het ziet er niet meer uit. Die druk heb ik niet." Volgens Ronald de Boer is Koeman een man 'die weet wat hij wil'. "Dat zie je ook als trainer zijnde. Het is iemand die heel duidelijk en recht door zee is. Wat hij voor ogen heeft, daar moet alles voor wijken, koste wat kost. Zoals het hoort op topniveau."

Ook Van der Wiel was een van de genodigden. De voormalig Oranje-international hing vorig jaar zijn schoenen definitief aan de wilgen, nadat hij merkte dat hij met mentale problemen te kampen had. "Ik heb het geprobeerd, maar het lukte niet", doelt de verdediger op zijn kortstondige avontuur bij RKC Waalwijk. "Ik was mentaal niet in de juiste staat om nog aan de slag te gaan. Helaas. Ook het leven na het voetbal is zoekende. Dat is nog niet zo makkelijk eigenlijk. Ik ben met veel leuke dingen bezig waar ik me in interesseer, maar ik heb nog niet iets gevonden waar ik mijn nieuwe carrière in zie."

De avond draaide uiteindelijk om Koeman. De bij Barcelona ontslagen oefenmeester sierde de cover en werd ruimschoots in het zonnetje gezet. Koeman denkt dat mensen een goed beeld van hem hebben. "Ik denk dat mensen mij zien als iemand die altijd nuchter is gebleven, ondanks dat ik het goed heb gedaan in mijn carrière. Dat het ook wel gezellig kan zijn. Ik heb niet echt een ander leven gehad dan tijdens mijn voetbalperiode. In de voetballerij ben je zes à zeven dagen in de week druk, als trainer nog meer dan als speler."

Aan een leven na het voetbal denkt Koeman nog niet. Na het WK keert de 59-jarige keuzeheer terug bij het Nederlands elftal, waar hij Louis van Gaal opvolgt. "Als trainer krijg je ook periodes dat je geen trainer bent. Dan krijg je meer inzichten in wat het leven inhoudt zonder voetbal. Dat is soms ook prettig. Ik ben me bewust van het feit dat er ooit een einde gaat komen aan mijn carrière, ook aan mijn carrière als trainer, maar ik kijk er niet tegenop hoe dat zal zijn", aldus Koeman.


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gregory van der Wiel is pas 34-jaar en zou dus nog 1 a 2 jaar een leuke toevoeging zijn voor veel KKD clubs. Bij Telstar staat bijvoorbeeld Apau rechtsback, denk dat Van Der Wiel zeker niet minder is. Ook bij Helmond Sport zou hij een toevoeging kunnen zijn zeker met het project dat daar is gestart. Van den Eynden zou dan in een jaartje heel veel kunnen leren van Greg.

7 september 2022 om 16:14

Belangrijker dan talent is mentaliteit. Dat bewijst van der Wiel. Hij had het talent om de top te halen (in zekere zin is het ook wel gelukt), maar had niet het werkethiek, niet de wil om er alles voor te doen.
Ik bedoel daarbij niet dat hij een slecht persoon of lui is, maar voetbal zal niet op 1 hebben gestaan bij hem. Niks mis mee, maar dan blijft je carrière beperkt.

8 september 2022 om 16:44

Buiten dat Lunny...ik vind Gregory van der Wiel eigenlijk het schoolvoorbeeld voor de huidige generatie toptalenten. Ze moeten over hem praten tijdens jeugdopleidingen. Hier heb je een gozer, die echt wel veel talent had, maar die al vroeg in zn carriere de aandacht, de likes de social media, Hollywood, Fashion belangrijker vond dan zn voetbalcarriere. En wat heeft het m gebracht, al die clout chasing? Een depressie op zn 32e. Een onvervuld gevoel omdat ie niet alles uit zn carriere heeft gehaald. Je hebt maar 1 kans om voetballer te worden en er alles uit te halen. Treat it wisely.

8 september 2022 om 20:59

Als je denkt dat alles aankomt waaien als talent zijnde, ja. Echter zijn er ook jongens die simpelweg niet de ambitie hebben de absolute top te halen of er niet alles voor willen opofferen. Is ook niet niks; je kunt niet elk weekend ff met je maten de kroeg in. Sociaal leven moet er vaak voor opgeofferd worden. Grote carrière maar ik kan mij voorstellen dat ze het gevoel hebben geleefd te worden.

Na je carrière kun je een hoop goedmaken, maar niet alles. De jaren dat ik met mijn vrienden op vakantie ging had ik niet willen missen bijvoorbeeld.

Maar ze moeten ook beseffen met wat voor talent sommigen gezegend zijn.

7 september 2022 om 16:17

Dat kan wel zo zijn, maar als je de tekst leest dan zie je dat hij dat helemaal niet wilt. Niet dat hij nergens aan de slag zou kunnen, maar vanwege mentale problemen.

7 september 2022 om 16:40

Een leuke toevoeging inderdaad, maar meer ook niet. Van der Wiel heeft al meerdere malen aangegeven geen interesse meer te hebben in het betaald voetbal. En jij denkt dat ie dan te wachten staat op een aanbieding uit de KKD, een miezerig schoonmakerssalaris + 5 keer per week trainen?

Had het wel geweten als ik hem was, lekker van m'n poen genieten en op zondag naar Ajax.

7 september 2022 om 17:12

Met zijn ervaring kan hij zelfs een toevoeging zijn bij veel clubs in het rechter rijtje.

7 september 2022 om 22:57

Met die redenatie zouden Gullit en Koeman als speler ook nog van waarde zijn voor mening club in de ED.

vd Wiel heeft ruim 10 jaar in een waas geleefd veel beter te zijn dan hij daadwerkelijk was. Die valt nu in een gigantisch zwart gat. Van top bij Ajax, WK finale & iedere bal richting Zlatan erin zien gaan naar het Mandemakers stadion in Waalwijk. Dan is hij prive ook nog eens met al die Balr vedetten omringd en was hij altijd te vinden in de VIP lounges bij zogenaamd elite clubs. vd Wiel staat gewoon weer even met 2 benen op de grond en dat kan idd mentaal zwaar zijn. Het lijkt er nu juist op dat hij aan de betere hand is door zich hier over uit te spreken en bij dit soort bijeenkomsten te zijn. Gun hem het beste.

Ik dacht juist dat Gregory van der Wiel een van de voetballers zou zijn, die na zijn loopbaan geen problemen zou hebben met wat hij daarna zou doen. Maar blijkbaar heeft ook van der Wiel het daar moeilijk mee.

En dat ik dat niet had gedacht bij hem, was omdat hij ook aandeelhouder van o.a. BALR en 433 was. Volgens mij is hij een of twee jaar geleden uitgekocht en las dat hij toen een geweldig rendement had behaald, net als Eljero Elia. Beide hadden 3 ton geïnvesteerd (heeft Elia weleens verteld in verschillende interviews op Youtube) en dat ze er veel hogere bedragen voor terug hebben gekregen en dat het dus gouden investeringen waren.

Maar dacht toen te lezen dat van der Wiel zich bezig zou houden met een of andere investeringsfonds en dat hij daarmee de tijd na zijn loopbaan zou opvullen. Want als je zo'n investeringsfonds hebt, ben je natuurlijk normaal gesproken ook heel veel bezig. Maar dat valt dan blijkbaar tegen neem ik aan, of het loopt helemaal niet?

7 september 2022 om 16:38

Misschien is hij ook wel bezig met investeringen, maar daar ben je niet 24/7 mee bezig. Ik weet ook niet of hij daar een gerichte studie voor heeft gevolgd om daar echt succesvol
In te zijn. En ook al heb je een 24/7 dagbesteding dan nog kan je zoekende zijn. Lijkt me eerlijk gezegd ook best vervelend om na je carrière iets te zoeken. Je loopt toch een kleine tien jaar achter op de arbeidsmarkt. En ja ik weet dat hij miljoenen heeft verdiend en dat hij zijn droom heeft geleefd. Maar we leven in het nu en niet in het verleden.

7 september 2022 om 17:58

Hij heeft het natuurlijk over plezier halen uit iets wat verder gaat dan veel geld...

8 september 2022 om 09:40

@bobke, ik dacht altijd dat vd Wiel juist genoeg dingen in het leven had die hem plezier gaven en ik denk dat dat ook voor Rochester geldt. Juist omdat hij zoveel dingen deed (dat doe je neem ik aan omdat je het leuk vind) buiten het voetbal. Iemand die echt obsessief met voetbal of zijn sport bezig is en totaal niks anders leuk vind, ja dan snap ik dat je in een zwart gat valt

Vind het wel heel mooi dat hij hier eerlijk en open over is en zich niet groot houdt.
Het is namelijk heel menselijk, je kan alles hebben en heel veel vrienden etc etc maar je nog heel leeg en eenzaam voelen. Geluk is niet te koop.
Hoop dat het snel beter met hem zal gaan.

Vond hem als voetballer vaak heel irritant, vooral omdat die ongeïnteresseerd oogde en uitstraalde dat die het helemaal niet leuk vond, terwijl het vrijwel ieders jongetjes droom was wat hij leefde met zijn talent.

Zijn woorden de afgelopen jaren hebben alles in een ander perspectief gezet.

8 september 2022 om 08:47

Inderdaad dapper en ik vind het hem ook sieren

Wel hilarisch hoe wij ons druk moeten maken om 'life after football' voor oud-professionals. Deze heren zijn allen multimiljonair geworden en vinden het nog steeds nodig om aandacht te vragen voor wat zij doen na een leven als profvoetballer.

7 september 2022 om 17:20

Geld is ook niet alles. Er zijn genoeg miljonairs die ongelukkig zijn en op zoek zijn naar een doel in het leven

8 september 2022 om 09:58

Ja, zodat ene DonnyVanDeBank vervolgens zijn gal kan spuwen op een matig forumpje. Heeft niets met aandacht vragen te maken man, maar jij bent wel degene die de aandacht geeft.

8 september 2022 om 14:43

Volgens mij vragen ze niet om aandacht, maar krijgen ze het door (niet vrij van ijdelheid) in te gaan op de uitnodiging voor zo'n diner en interviews voor zo'n nietszeggend tijdschrift. Feitelijk wordt er geld verdiend aan hun ijdelheid over hun ruggen, dat tijdschriftje zal namelijk wel een verdienmodel hebben, en ook VZ scoort er hier clicks mee. Niet per se de schuld van de ex-voetballers, al konden ze zich inderdaad wel wat minder ijdel opstellen.

"de avond draaide uiteindelijk om Koeman. De bij Barcelona ontslagen oefenmeester sierde de cover en werd ruimschoots in het zonnetje gezet."

Wauw... wat een trieste zin zeg VZ. Kan het niet positiever? "de oefenmeester die Louis van Gaal na het WK als bondscoach opvolgt" oid.

Zie vd Wiel nog voor me in die reportage van Balr met Demi de Zeeuw, de Zeeuwen sjouwend met allerlei meubels enz op het strand ivm een photo shoot voor Balr.
En vd Wiel..die keek nog maar eens naar zich zelf in de spiegel, voor de zoveelste keer..

"ik zie al die trainers oud, grijs en kaal worden"

Zegt de meneer met de haartransplantatie?

9 september 2022 om 15:52

Moet dat dan?

Voor mij volstaat dat blad totaal niet, heb niets met fashion. Dat het ermee vol staat zal daarentegen wel. Haha, ik ben een taalnazi.

8 september 2022 om 10:04

Deze is toch leuk gevonden. Een echte taalnazi zou op deze site helemaal gek worden (waarmee ik niet zo zeer de redactionele bijdragen bedoel). Zelfs voor mij als Duitser vaak tenenkrommend.

Nou dat zal me een leuke avond geweest zijn. Bijzonder saai om te lezen dit.

Hoi Voetbalzone,
In de inleiding staat een spelfout: Het blad staat vol met voetbal, fashion en lifestyle. Dat betekend iets anders dan dat het blad volstaat met etc etc etc.
Het moet dus als twee losse woorden geschreven worden.
Ciao!

8 september 2022 om 14:45

Klagen over een spelfout en dan zelf aan komen zetten met "dat betekend"... 🤦🏼‍♂️

Mensen die nu benoemen wat voor club geschikt zou zijn voor Van der Wiel hebben overduidelijk alleen de titel gelezen.

Van der Wiel had dacht ik toch een goedlopend bedrijf in kleding?
Soms is het lastig om het juiste te vinden in tijden dat je mentaal zwaar zit.

Maar wellicht heeft hij koppie koppie en kan hij van zijn nare ervaring zijn voordeel van doen.
Veel voetballers kampen met mentale problemen.
Wellicht kan hij ze daarin begeleiden.

Het is wel een speler met aanzien en een mooie carriere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren