Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gouden wissel beslist Coppa Italia-finale tussen Juventus en AC Milan

Laatste update:

Juventus heeft voor de elfde keer in de geschiedenis beslag gelegd op de Coppa Italia, die officieel de TIM Cup heet. De kampioen van Italië stevende zaterdagavond op een strafschoppenserie af tegen AC Milan, maar het was Alvaro Morata die toch nog het verschil maakte in Rome: 0-1. Door de Turijnse zege gaat niet Milan, maar Sassuolo de Europa League in.

/

Milan eindigde in de Serie A op de zevende plaats en liep daardoor Europees voetbal mis, maar had bij een zege in de Coppa Italia nog de groepsfase van de Europa League in kunnen gaan. I Rossoneri beseften maar al te goed dat zij voor hun laatste kansen speelden, want er werd in de eerste helft zelfverzekerd gespeeld en zij kregen ook de beste kansen. Giacomo Bonaventura schoot de bal na een kwartier naast nadat hij voor tegenstander Davide Calabria was gekropen en doelman Neto hield even later een tweede poging van Bonaventura tegen.

Doordat ook onder anderen Keisuke Honda en Andrea Poli het vizier niet op scherp hadden staan, bleef het bij rust bij een brilstand in Stadio Olimpico. Juventus liet in de eerste helft in aanvallend opzicht vrijwel niets zien, maar was in het tweede bedrijf wel als eerste gevaarlijk. Gianluigi Donnarumma moest met een ingreep voorkomen dat Mario Mandzukic de bal na een voorzet van Mario Lemina kon binnenglijden en had na een uur ook een antwoord op een van richting veranderde inzet van Paul Pogba. Er werd niet gescoord en daardoor moest er verlengd worden.

/

In de eerste helft van de extra speeltijd kregen beide partijen een goede kans: Donnarumma tikte een schot van Pogba uit de hoek en na een omhaal van Bacca belandde de bal op het dak van het doel. Trainer Massimiliano Allegri besloot na 109 minuten in te grijpen en bracht Morata in het veld voor Hernanes en de invaller kroonde zich twee minuten later tot de matchwinner. Zijn hand bevond zich in buitenspelpositie, maar daar had de Spanjaard maling aan. Hij volleerde de bal na een voorzet van Juan Cuadrado binnen: 0-1. Die voorsprong gaf Juventus niet meer weg.

Een terechte zege voor Juventus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zuivere penalty ontnomen in de laatste minuten.

21 mei 2016 om 23:27

En een zuivere voor Juventus in de eerst helft.. Milan speelde boven hun niveau van dit seizoen en Juventus speelde dik onder hun niveau.. Jammer voor Milan, zeer mooi voor Sassuolo dit en ook gewoon dik verdiend over een heel seizoen (zij gaan nu de EL in).

Juventus nog een mooie prijs erbij, al was het vandaag echt slecht. Maar Morata is en blijft belangrijk. Ik hoop dat Juventus hem kan behouden..

21 mei 2016 om 23:32

Jammer genoeg lees je steeds vaker dat morata naar engeland gaat. Steeds meer clubs willen hem halen. Dus denk dat hij bijna zeker niet blijft.

21 mei 2016 om 23:34

Wat was dat gebaar na zijn goal? Geeft toch wel hoop dat hij mogelijk toch blijft

21 mei 2016 om 23:36

Morata zelf heeft altijd aangegeven dat hij zich zeer goed voelt bij de club, goede vrienden heeft gemaakt en de club heel dankbaar is. Bovendien is hij toch wel een publiekslieveling geworden, staat er altijd op het juiste moment. Als Juventus zijnde zou ik gewoon twintig miljoen bijbetalen voor hem. Hij moet toch geen sportieve achteruitgang doen en naar bv Arsenal trekken?

22 mei 2016 om 00:03

Arsenal is niet echt een stap achteruit vriend.. Als die de portemonnee nou eens trekken zijn ze juve zo voorbij

22 mei 2016 om 00:13

nou...
die portemonnee doen ze niet open, en dan nog
juventus heeft zonder veel geld dit team bijelkaar gebracht.. Arsenal heeft toch wel een goeie 5 jaar nodig om dat na te doen. tot die tijd zijn ze toch duidelijk een stap achteruit. Europees beweest juventus meer in de laatste jaren, en qua prijzenkast is juventus ver vooruit.

22 mei 2016 om 00:20

@mohktar

dat is juist het probleem van de engelse clubs, ze denken dat alleen geld genoeg is.
maar kijk eens even wie er kampioen is geworden in engeland.
ook is er niet 1 engelse club die momenteel sterker is dan juve.

arsenal heeft de laatste 5 jaar meer geld uitgegeven dan juve en toch is juve echt een heel stuk beter en verder dan arsenal.

22 mei 2016 om 00:22

@sa2juve

dik verdient is wel een beetje overdreven hoor.

22 mei 2016 om 09:32

Toch won Juventus 2x van City. We hebben 2x dom gelijkgespeeld tegen Gladbach en mog verloren tegen Sevilla. Hebben het dus zelf weggegeven.

21 mei 2016 om 23:30

Die van honda?
Hij slalomt uit de weg van de takle, en wil vervolgens toch naar de grond... volgens mij is dat niet hoe je een pingel krijg

21 mei 2016 om 23:30

Op de camera beelden zag je duidelijk dat hij niet werd aangeraakt.

22 mei 2016 om 13:03

Erg trieste reactie. Beide ploegen speelden dramatisch. 1e helft had juve een pingel moeten hebben. Honda liet zich gewoon vallen. Op basis van spel had milan het meer verdiend. Mede omdat juve gezien het surplus aan kwaliteit milan makkelijk opzij had moeten zetten.

Jammer had AC Milan graag weer in Europa gezien

Jammer dat we hebben verloren. Ik ben wel trots dat we alles uit de kast hebben gehaald. Gefeliciteerd Juve fans!

21 mei 2016 om 23:29

Milan heeft het juventus (zoals al eerder dit seizoen) geweldig lastig gemaakt. Met een paar betere afwerkers achter de bal, had milan zomaar hier 2 a 3 goals kunnen maken.
Helaas, maar dat komt wel goed

21 mei 2016 om 23:56

Ik had ook jullie gegund. Maar volgende seizoen moeten jullie echt gaan versterken aan jou elftal. Trouwens gefeliciteerd voor juve fans.

22 mei 2016 om 01:54

Moest brocchi niet sneller wisselen?

Ah juve...
Na vier jaar domineren werd dit jaar als transitie jaar gezien. De eerste maanden deden het er ook op lijken, maar waar staan we nu? Weer met de dubbel
Juventus heeft vandaag niet goed gespeeld, maar dit is geweldig. Nooit gedacht dat we het dit seizoen zo ver zouden schoppen.

Morata... ja, gewoon geld overmaken naar madrid en hem behouden. Het kusje richting het schild van juventus op zn shirt is hopelijk een teken voor meer. Hoop hem.nog lang in een juve shirt te zien. Eerte contact en meteen goud waard: Morata je bent een held

Forza Juveeeeee

21 mei 2016 om 23:35

Hij scoort ongelofelijk veel belangrijke doelpunten. In grote wedstrijden speelt hij op zijn best. Ik mag hem wel.

21 mei 2016 om 23:41

Idd, op een of andere manier staat ie er op de belangrijke momenten. Knap hoor.

21 mei 2016 om 23:36

Hij had ook bij Real kunnen blijven om de bank warm te houden.
Morata speelt te weinig bij Juventus.
Ik gun hem een mooie transfer naar een club waar hij basis speler is.
Dan denk ik aan een United of Arsenal.

22 mei 2016 om 00:14

de enige reden dat hij nog niet de volle minuten voor juve maakt is dat hij nog niet zeker is van zijn toekomst. indien hij permanent aanblijft dan krijgt hij zn basis plaats wel.. tot die tijd is het met de concurentie delen

22 mei 2016 om 00:25

@uefacl

Ik pak ter vergelijking de generatiegenoot en medetalent uit Madrid 'jese' erbij. Die is in Madrid gebleven. Een vergelijkbare speler dus.

Jese Rodriguez heeft dit seizoen in totaal 1252 minuten gespeeld, 6 doelpunten en 8 assists.

Morata heeft dit seizoen 2377 minuten gespeeld 12 doelpunten en 12 assists. Maar 300 minuten minder dan Mandzukic.

Morata zal volgend seizoen absoluut meer spelen, hij gaat dan Mandzukic voorbij in de pikorde. In Italie laten ze niet zo snel een jonge speler voorin meteen alles spelen. Dat gaat met beleid.

Al met al op de bank zitten bij Real is niet hetzelfde als op de bank zitten bij Juventus. Bij Juve speelt Morata veel meer, en het bijzondere is.. dat Morata in veel meer belangrijke wedstrijden mag spelen. Ik heb niet de indruk dat Morata ontevreden is bij Juve. Sterker nog, het lijkt erop dat hij erg gelukkig is. Hij wordt daar heel erg gewaardeerd.

Een Utd of Arsenal zie ik niet meteen als een verbetering voor Morata. Hij zou dan moeten wennen aan de PL, terwijl hij komend seizoen in Italie kan uitgroeien tot een onbetwiste basisspeler bij Juve. Daarnaast is Utd alles behalve een goed draaiend team. Dat moet hij niet willen.

22 mei 2016 om 00:56

Tuurlijk krijgt tie bij Juve wat meer minuten als bij Real maar bij Real heb je dan ook BBC samen met MSN het meest gevreesde trio van Europa.
Totaal andere concurrentie dan Zaza en Mandzukic..
Morata heeft zich al bewezen tegen Real,Bayern en Barca maar maakt toch nog steeds te weinig minuten bij Juventus..
Mischien is Allegri geen fan van hem?

22 mei 2016 om 08:39

@uefacl
Nu snap ik je punt niet echt... eerst stel je dat hij net zo goed bij real kan zitten op de bank, en dan zeg je dat het logisch is dat hij bij juve meer tot spelen komt dan bij real.
Ik moet zeggen dat ik niet weet of jij de volledige reacties lees of alleen gedeeltes, omdat er nergens veweert wordt dat allegri van welke speler dan ook geen fan is. Het tegendeel zelf
Het hele team speelt bij juventus, al ben je 90procent van de tijd op de bank, ben je nog altijd belangrijk.
Je ziet spelers als zaza en morata niet boos op de bank zitten te gluren naar hun coach, maar eerder mee doen aan het feest wanneer er gewonnen wordt.

Nee, morata is goed op zn plaats hier bij juve. En het meest disrespectvolle van allemaal is dat real mardid het eerst speelde van: "we halen hem terug naar huis in madrid, waar hij kind van de club is", terwijl hij nu meteen door verkorcht gaat worden naar arsenal...

Ik snap er echt heel weinig van hoe je als voetballer bij zo een club wil spelen

22 mei 2016 om 08:42

En dan nog je laatste punt :" hij heeft zich al bewezen"
Dat is juist de mentaliteit die nieuw talent laat falen, door na een paar goeie wedstrijden hem een permanente basis plaats te geven. Hij speelde idd goed in die wedstrijden, maar dan heb je hem moeten zien spelen tegen wat degradatie kandidaten begin van het seizoen.

Rustig brengen van de spelers, maar toch nog genoeg laten spelenin het eerst.. dit is de klasse die je bij juventus krijgt

Zwakke wedstrijd van Juve. Milan met veel grinta maar te weinig kwaliteit. Uiteindelijk beslist de kwaliteit van de bank de wedstrijd. Forza Juve. Grazie Allegri en Morata blijf maar gewoon bij ons.

Kan echt janken nu. Zo dichtbij... heb er op het moment echt even de pest in

21 mei 2016 om 23:35

Snap ik. Jullie verdienden het wel. Ik zal niet de enige zijn die hoopt dat AC Milan komend jaren weer aansluit bij de top, maar vrees dat jullie met Berlusconi niet verder komen...

21 mei 2016 om 23:39

Kunnen het idd ook positief bekijken. Hopelijk ziet Berlusconi nu in dat hij de club moet verkopen. Als we hadden gewonnen gingen we misschien nog 5 jaar zo dramatisch door. Ondanks dit resultaat verdient het team een compliment. Alle 11 alles gegeven. Zelfs monto speelden bovengemiddeld. Op naar volgend seizoen, wie weet wat nog gaat gebeuren...

Gouden wissel of eerder flinke blunder? Dat je Morata zowel niet in de basis zet alswel pas in de verlenging laat invallen.

Heb weinig gezien, maar het was volgens velen een slechte wedstrijd van Juventus. Gelukkig wint Morata nog de wedstrijd voor ons. Hoop echt dat hij blijft, zeker als Berardi waarschijnlijk komt! Nu hopelijk genieten van een prachtig EK en een paar mooie transfers deze zomer, een nummer 10, back-up voor Lichtsteiner en André Gomes en we zijn klaar. Op naar volgend seizoen, Forza Juveee!

Morata moet bij Juve blijven! Morata en Juve passen gewoon bij elkaar! Jammer dat Milan weer geen Europees voetbal heeft gehaald.

Ik ben sinds ik weet wat voetbal is, in hart en nieren een Milan fan, maar wat doet dit ongelofelijk veel pijn.. Als Milan zijnde had je je natuurlijk allang moeten plaatsen voor Europees voetbal, dan krijg je een herkansing tegen Juventus dat duidelijk niet in de wedstrijd zat en dan krijg je het weer niet voor elkaar om te winnen.. Uiteraard is Juventus de afgelopen jaren veel en veel beter maar vandaag was de dag dat Milan ze had kunnen/moeten verslaan. Dat er dan een paar zoutzakken als Poli en Honda op het veld staan met een houding van ik ben een Milan speler dus ik ben al goed, maar onder tussen wel verschrikkelijk spelen en enorme kansen om zeep helpen. Hoe kan het in godsnaam zo zijn dat zij nog steeds bij Milan spelen en in de basis stonden bij zon belangrijke wedstrijd? De selectie is niet heel geweldig maar deze 2 zijn toch wel heel verschrikkelijk.. Ik ben uiteindelijk toch blij dat Milan niet heeft gewonnen, de huidige selectie is op enkele spelers na ronduit slecht en van de spelers die met Milan in verband worden gebracht lig ik ook niet wakker. Zolang het bestuur de club niet gaat hervormen heeft Milan ook niks te zoeken in Europa. Galliani en Berlusconi, bedankt maar donder alsjeblieft op!

verdomme zo fking kut.. Zo onterecht. Mja..RIP Milan

22 mei 2016 om 01:40

Rip milan? Ze worden als het goed is overgenomen dan is het weer strijd om de tim cup

22 mei 2016 om 12:54

Die een of andere Mr Bee zou Milan overnemen toch? Nou daar is ook niks meer van gekomen. Dat zie ik zo weer gebeuren met deze Chinezen. Berlusconi zal de club niet willen verkopen uiteindelijk denk ik.

Wat onverdiend als je het over deze wedstrijd bekijkt. Dat durf ik ruiterlijk toe te geven. Juve speelde niet defensief uit keuze, maar uit noodzaak. Chapeau Milan, jullie hadden meer verdiend! overigens vond ik dat beide een penalty is ontnomen, maar dat beide pas na camera beelden goed te zien zijn geweest. God wat hoop ik dat hernanes verkocht word. T was een slechte laatste wedstrijd helaas, toch mooi dat we wel hebben gewonnen! Morata lekker hier blijven, ouwe boef. Volgend jaar hoge ogen in Europa!

Wat een trieste finale. Vond het niveau van beide ploegen niet om over naar huis te schrijven met Montolivo voorop in de 'strijd'. Hoewel ik geen grote fan ben van overnames van de rijke luitjes met niets geen passie voor het spelletje hoop ik toch werkelijk dat Milan wordt overgenomen door die chinees. Er moet toch iets gebeuren, Berlusconi en Galliani maken er ook maar een potje van. Dit doet me pijn aan zowel mijn ogen als mijn roodzwarte hart.

21 mei 2016 om 23:49

Nog te bedenken dat er afgelopen 100 miljoen is uitgegeven.....

22 mei 2016 om 00:00

Precies, dus al komt er een chinees die miljoenen investeert, daar heb je nog niet gelijk een draaiend ingespeeld top team mee. Milan zal met uitgekiend beleid langzaam weer (langzaam naar de absolute (europese) top moeten groeien.

Ze hebben er vandaag wel alles aan gedaan maar de eindpass tsja..

22 mei 2016 om 00:31

Heb je gelijk in, my bad.

Oprotten met die Poli en Honda! Wat een kutspelers zijn dat zeg! Ga even lekker goed inkopen deze zomer, want ik wil niet nog zo'n rampseizoen. Dan nog te bedenken dat dit het beste seizoen was van de afgelopen 3 rampseizoenen.

Gefeliciteerd Juventus fans! Jullie zijn gewoon een stuk volwassener dan die stelletje amateurs bij AC Milan.

22 mei 2016 om 00:39

Waarop baseer je dat de supporters van Juventus volwassener zijn?

22 mei 2016 om 01:39

Even lachen, milan die het indd 3 jaar klote doet. Maar nog steeds top 10 merchandise staat zegt heel wat over de clubliefde dat dus juist volwassen is enniet successupporters..

22 mei 2016 om 08:45

Denk dat hij het over het elftal van juventus heeft t.o. milan

22 mei 2016 om 11:28

Sorry, had het wat duidelijker moeten zeggen. Ik bedoel inderdaad de spelers van Juve! Ik ben zelf ook fan van AC Milan

Verdomme, in verband met examens totaal vergeten dat deze wedstrijd dit weekend al was(logisch natuurlijk, want het is de week voor de Cl).

Afijn, jammer dat we deze prijs niet gewonnen hebben. Juventus heeft de betere selectie en het is ook niet meer dan verrassend dat zij uiteindelijk de prijs hebben gepakt. Alsnog trots op het feit dat we in ieder geval de finale hebben behaald en hier het kennelijk lang hebben volgehouden. Ben benieuwd wat Milan gaat doen in de transferperiode straks, hopelijk gaan er wat veranderingen komen.

Trots op milan goed gevoetbalt. Helaas zie je weer wat voor corupte bende het in italie is de scheids mocht wel strenger optreden deed te lax. En er was duidelijk comtact met honda in een van de laatste minuten daar moet je voor fluiten. Maar dat is altijd al zo met juventus.

22 mei 2016 om 04:53

Huh huh. Eerste helft niet gezien denk? Werd aan de andere kant ook niet gegeven. Wel op blijven letten voordat je ouwe koeien uit de sloot gaat trekken

22 mei 2016 om 08:08

De eigenaar van milan bedoel je zeker?

22 mei 2016 om 08:48

Trots mag je zeker zijn, maar disillutioneel niet. Niemand hier die supporter is van juve geeft aan dat het verdient is, maar om.te stellen dat het corrupte bende is vind ik zo laag.. en dan vooral dat "altijd al zo met juventus".

Maarja, ik ga er vanuit dat jou dag niet erger kan dus zeg je maar wat. Honda werdt niet geraakt, maar pogba werd ook aardig onderuit gehaald eerste helft. Beiden geen penalty waard

Helaas een onterechte overwinning van juve. Speelde zwak waar milan juist sterk speelde. Maar de eindpas van milan was telkens erg zwak of verdedigde juve erg sterk. Pogba wilde wel erg graag zijn stempel op de wedstrijd drukken. Weet niet of dat hint naar een vertrek? Juve heeft in ieder geval wel weer historie geschreven. Forza JUVE

22 mei 2016 om 08:50

Denk eerder dat pogba graag wou dat iedereen er meer in zou investeren. Hij remde van de ene naar de andere kant van het veld, terwijl de rest maar matig hun rol speelde
Overgins vond ik pogba wel wat nare dingen tonen ivm agressie inhouden. Je ziet gewoon dat hij op deze momenten nog niet volwassen is

22 mei 2016 om 09:40

Ja dat is zeker waar. Hij bracht wel een hoop inzet. Evenals Manzu soms deed. Aan het eind zelfs meeverdedigen en het nog goed doen ook. Maar pogba kon ook een paar keer gewoon de bal naast hem afspelen terwijl hij koos om zelf te gaan. Laten we het idd op de onvolwassenheid houden. Hij heeft dit seizoen iig laten zien dat hij het team kan aardig kan dragen. Hij is dit seizoen weer aardig vooruit gegaan.

Ontzettend trots op AC Milan! Nu hopen dat de Chinezen de club kopen en we weer naar boven kunnen kijken

22 mei 2016 om 11:33

Ik zie deze opstelling graag volgend jaar.
Hopelijk wordt er nog iemand als Tielemans gehaald bijvoorbeeld

Donnarumma
Abate
Aankoop/Alex
Romangoli
Aankoop
Niang
Aankoop
Aankoop
Bonaventura
Bacca
Ibrahimovic
22 mei 2016 om 12:57

Gevochten deze wedstrijd. En nu kan het wel. Tegen Inter, Fiorentina, Napoli pak je punten. En dan laat je het weer liggen bij Carpi, Verona, Frosinone... Zo zonde altijd. Milan heeft het zelf verpest, weer een rampseizoen!

Slechte wedstrijd. Helaas geen reclame voor italiaans voetbal terwijl het de laatste jaren weer beter ging. Pogba was teveel met zichzelf bezig maar gezien onze seizoensstart een geweldig jaar. Forza Juve

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren