Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gewilde Ajacied maakt indruk: 'Kwaliteiten die je bij heel weinig spelers ziet’

Laatste update:

Ajax verspeelde zaterdagavond in de Grolsch Veste dure punten in de strijd om de landstitel. Na de 5-1 overwinning op Roda JC, kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen FC Twente. Waar Frenkie de Jong tegen de ploeg uit Kerkrade veel indruk maakte als invaller, mocht hij in Enschede vanuit de basis starten. De talentvolle middenvelder maakte opnieuw veel indruk op oud-voetballer en tevens FOX Sports-analist Kenneth Perez.

De Jong hikte al langer tegen een basisplaats aan. Na het duel met Roda kon trainer Marcel Keizer niet meer om hem heen en werd een plekje voor hem ingeruimd op het middenveld. “Ik snap dat mensen er een beetje moe van worden. Frenkie de Jong, Frenkie de Jong. Hij heeft vijf of zes keer gespeeld. Maar ik ben zo begeisterd door hem omdat-ie dingen laat zien die je bijna niet ziet bij anderen", aldus Perez.

Volgens Voetbal International zitten clubs als Chelsea, Manchester City en Bayern München achter de Ajacied aan en Perez weet wel waarom. “Hij durft uit te stellen. Hij wacht op het veld tot er een betere optie is, en als die er niet is kan de bal alsnog terug. Hij raakt niet snel in paniek. Hij wil álles vooruit spelen. De spelers die mét De Jong spelen, weten dat ook.”

Perez is van mening dat andere spelers ook beter gaan voetballen dankzij De Jong. “Hakim Ziyech speelt verder naar voren, hij kan daar op anticiperen. Hij wéét dat als hij maar loopt, Frenkie de Jong de bal aan hem geeft. Ik vind het echt een geweldige speler. Hij heeft bepaalde kwaliteiten die je op dit moment bij heel weinig spelers ziet.”

Frenkie de Jong verdient een vaste basisplaats bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat Frenkie echt de toekomst gaat krijgen die de meeste hem toedichten. Ik ben altijd een beetje wantrouwig als het om Ajax talenten gaat. Voor hetzelfde geld eindigt hij in het rijtje Boilessen, Fischer, Bazoer, Kishna, etc.
Tot nu toe ziet het er goed uit, maar laat hem dit eerst maar een seizoen volhouden.

3 december 2017 om 23:32

Kishna’s knie is zijn probleem, bij Fischer was het die ene lange blessure en met Boilesen kom je ook weer met een super blessuregevoelige speler.. Hoop dat je daarom ook duid op spelers met veel talent waar het om een reden niet helemaal uit is gekomen tot de dag van vandaag.

3 december 2017 om 23:50

Laten we wel wezen, die jongens hadden het ook zonder blessures niet gered in de top. Voor allemaal geldt dat ze niet snel genoeg meer groeiden toen ze in Ajax 1 kwamen. Laten we hopen dat Frenkie de Jong zijn ontwikkeling wel vol houdt zoals Eriksen dat bijvoorbeeld deed.

4 december 2017 om 00:22

Onzin! Die blessures hebben wel degelijk die ontwikkeling echt een beetje verprutst. Fischer was gewoon echt veel belovend en de meeste mensen vonden hem op dezelfde leeftijd beter dan Depay. Boilesen heeft helemaal pech gehad en Kishna heeft gewoon een slechte knie waardoor hij al jaren ieder seizoen een blessure heeft. Je kan zeggen wat je wil maar zonder blessures had het bij een Fischer echt wel hetzelfde kunnen gaan zoals bij een Eriksen bijvoorbeeld, dat is geen zekerheid maar die kans was er echt wel.

4 december 2017 om 00:33

Fischer had t echt wel kunnen halen.

4 december 2017 om 00:49

Kom op zeg, beetje goedkoop rijtje. Bazoer heeft niets met Ajax te maken, die kwam uit de jeugdopleiding van PSV en was daar al een groot talent. Omdat Cocu in hem een verdediger zag, wilde hij daar meteen weg. Bij Ajax onder Frank speelde hij dus leek alles koek en ei maar toen hij onder Bosz op de bank belandde, wilde hij meteen weg. Dat zijn zijn eigen keuzes, als hij mer gedulkdt had gehad had hij dit jaar makkelijk een basis plek kunnen veroveren op het middenveld.

Voor de overige geldt, zoals al opgemerkt door Saafff, dat ernsige blessures roet in het eten hebben gegooid. Als je op jonge leetijd er jaren uit ligt, en al helemaal met knie banden blessures, dan wordt het erg lastig om je potentieel nog waar te maken. Maaar genoeg voorbeelden van speelr die het wel gered hebben, kijkk maar hoeveel ex-Ajacieden er bij Tottenham rondlopen.

4 december 2017 om 01:15

Ben het zeker niet eens qua Bazoer. Zowel de Boer als Bosz hebben laten zien niet om te kunnen gaan met persoonlijkheden, zie Aubameyang en Kishna als voorbeeld. En Kishna had sowieso wel basis gespeeld bij Lazio, mits hij niet herhaaldelijk geblesseerd raakte!
Denk dat een coach als Ten Hag veel beter zou zijn geweest voor speler als Bazoer, dan zou hij al 10x verder zijn dan die op dit moment is.

Hij is zo goed dat ziet iedereen. Moet basis spelen om zich verder te ontwikkelen

Het is een groot talent dat zeker maar als hij de komende wedstrijden slecht speelt dan is hij weer overschat. Gewoon rustig brengen die jongen en dan komt zijn tijd wel.

Ik heb hem niet gezien tegen Twente.
Deed hij wel mee???
Door hem hebben we de wedstrijd verloren.
Hij moest zo nodig spelen, waardoor het systeem omgegooid moest worden.

3 december 2017 om 23:35

Hahaha je vind het zo nodig een reactie te plaatsen en dan is er ook nog onzin met je “ons”. Als je echt erbij hoort zou je weten om welke redenen het systeem omgegooid moest worden in plaats van de schuld plaatsen bij een goed spelende speler die wel deel maakt van dat “ons” waar je het over hebt.

3 december 2017 om 23:52

Vind ik inderdaad ook onzin. Omdat er ophef was dat de jong niet speelde moest keizer maar geforceerd in een 3-4-3 opstelling gaan spelen omdat hij dan kan meedoen. Beetje laf van Keizer.

3 december 2017 om 23:58

Het gebrek aan fitte verdedigers was daar ook debet aan. Lekker makkelijk om het op keizer af te schuiven

4 december 2017 om 00:10

Door hem hebben we de wedstrijd verloren? Jij bent echt niet serieus te nemen. Ik vond hem gewoon een goede wedstrijd spelen, hij was niet zo beslissend als tegen Roda, maar leed bijna tot geen balverlies, probeert altijd naar voren te spelen en is zeer vaardig aan de bal. We hebben verloren door de onkunde van onze verdediging en een complete off day van Onana. Keizer mag overigens wel eens meer trainen op het verdedigen van standaardsituaties want wat daar elke keer gebeurde is echt schandalig.

4 december 2017 om 04:49

Klopt. Als het om bikkelen gaat dan vind ik hem nog niet goed voor de basis

Hopelijk kan Keizer niet meer om hem heen. Wat een genot om naar te kijken. Zó balvast en altijd de bal naar voren wanneer het kan. Ik durf zelfs te zeggen dat hij na Ziyech de beste middenvelder is die we in onze gelederen hebben.

Ik vind Frenkie heel veel lijken op Eriksen. Qua spel zijn ze heel gelijkend. Ook op die leeftijd vind ik ze erg aan elkaar gewaagd.

Eriksen had allang een betere club verdiend, want Tottenham is niet zijn max. Als je ziet hoe belangrijk hij telkens is voor Denemarken, is hij erg onderschat.

We moeten hem rustig brengen, maar wel meer tijd geven. Wat ik wel zie bij Frenkie is het gemak van 2 of 3 spelers uitspelen, zonder de bal te verliezen. Dat heb ik ook lange tijd niet gezien. Ik denk dat hij na
Eriksen het grootste talent is van Ajax.

En in tegenstelling tot veel andere jongens denk ik dat hij het wel gaat halen. Dat zag je ook bij Sneijder of vd Vaart, die hadden ook wat extra.

Ik denk dat de toekomst er wel positief uitziet, we hebben magere jaren gehad als Oranje, maar een de Ligt en Frenkie zijn wel potentiële toppers. En van andere clubs lopen er ook goede jeugd rond.

3 december 2017 om 23:58

Ik vergeleek hem ook al eerder hier met Eriksen. Die heeft dat ook dat snelle behendige. Frenkie heeft ook de goede lengte 1.81 mtr. Oogt kleiner is hrt niet en hij is razendsnel..

4 december 2017 om 00:14

Zeker niet aan elkaar gewaagd op dezelfde leeftijd. Eriksen had op zijn leeftijd al een goaltje of 15 gescoord en waarschijnlijk rond de 30 assits. Frenkie de Jong kan ver komen want hij draait makkelijk weg, is goed in de combinatie, passt veel naar voor en hij is ook nog is sterk in de passing. Maar Eriksen is toch wel een andere speler die aanvallend veel meer kan brengen dan de Jong. Goede jeugd loopt er al jaren bij de Nederlandse clubs maar op een gegeven moment staan te veel spelers stil.

4 december 2017 om 06:40

Op Eriksen? Dat vind ik niet. Frenkie kan de duels aangaan en man uitspelen. Ook maakt Frenkie graag acties en is sterk in kleine ruimte. Hij is ook snel in de eerste meter. Verder is hij een dominante voetballer.

Eriksen is toch meer een moment voetballer en is niet sterk in een tegen een duels. En is ook minder dominant. Eriksen wacht voortdurend op een moment en dat is bij Frenkie wel anders.

Frenkie kun je beetje vergelijken met Iniesta.

4 december 2017 om 09:01

Ik krijg niet het gevoel dat je vaak naar Tottenham kijkt

4 december 2017 om 10:06

Ja kijk ik wel eens. Eriksen vind ik meer een moment voetballer dus niet echt dominant. Bij De Jong is meer dominant en kan acties maken en kan man uitspelen. Juist dat laatste zie ik Eriksen nooit doen.

4 december 2017 om 11:15

Het zal aan mij liggen, maar ik vind Frenkie niet helemaal op Eriksen lijken, ik snap de vergelijking, maar Frenkie is echt ongelooflijk veel in beweging en beweegt goed, als hij dat doet heeft hij de bal aan een touwtje en altijd klaar liggen voor een goede dan wel korte of lange pas. Daarnaast is hij fysiek sterker, Eriksen vond ik van afstand weer gevaarlijker.

Frenkie heeft bijna nooit balverlies, maar is toch gevaarlijk, als hij nou ook nog een goed afstandschot heeft. Hij heeft flair en is efficient tegelijk, ik moet oppassen dat ik de vergelijking met Cruijff niet te snel maak, maar hij komt er mijn inziens het dichtst bij van alle ajacieden de laatste 25 jaar.

Hij moet echt never nooit naar 1 van deze topclubs gaan, maar feit is wel dat het jammer is dat Ziyech hem eigenlijk in de weg loopt, want zie Frenkie liever als aanvallende middenvelder. Hij moet eerst een paar jaar in een team spelen, waarin hij dirigeert, dat zou het beste voor zijn ontwikkeling zijn. Dat gaat bij Ajax niet lukken de komende tijd, omdat Ziyech die rol heeft. Hij moet zijn tijd zeker niet gaan verdoen met een rol op 6 of 8, want dat zou zonde zijn van zijn talent. Hopen voor hem dat clubs als Celtic of RB Salzburg zich gaan melden, met een nummer 10 garantie.

Helemaal eens met Perez, Frenkie is een prachtige voetballer.
Ik hoop dat Keizer hem eindelijk gewoon in de basis laat staan de komende tijd!

Ik moet echt 😂🤣😂 om al de reacties, maar wat reacties 😳🤔 Saaff op dudesie (Dat je hier op reageert begrijp ik niet (Frenkie kan kan niet vergeleken worden met deze oudspelers die dudesie vernoemt, want hij staat nog in t begin van z'n carrière en speelt nog amper) qua uitleg begrijp ik je nog enigszins (maar de 4 genoemde hebben idd door blessureleed hun talent niet beter kunnen ontwikkelen maar zijn alle 4 ook altijd zwaar overschat. Maar als ik je reactie op Ben1974 dan zie waar je m op aanspreekt met zijn "ons" wat ie niet eens vernoemd denk ik 😳🤔 Mag ik zeggen Saaff dat jij een eigen mening moet leren krijgen en dat je niet alle analisten napraat (net als Daiisan, met zo balvast en altijd naar voren wanneer t kan + beste middenvelder bij Ajax?(kun jij al na een paar basisplaatsen en invalbeurten al zien 👏🏻)na Ziyech(slechtste speler van Ajax de laatste tijd) Frenkie moet gewoon rustig gebracht worden en moet TV niet gebruiken om een basisplaats te eisen t is een goede speler, met veel techniek en inzicht . Maar tegen Twente heb ik m ook niet gezien, en hij zal eerst een vaste basisplek moeten verdienen in Ajax 1 (want dan wordt talent (jeugd) of prof pas duidelijk) Myajaxforever dat je m vergelijkt met Eriksen slaat ook al nergens op Laat Frenkie dus gewoon Frenk worden en laat m hopelijk (nog wat jaren) bij AFC Ajax ontwikkelen. Voordat iedereen een talent al de hemel inprijst voordat ie überhaupt iets heeft laten zien in t 1ste (wat ik dus nog niet heb gezien) en terugkomend op de 4 voorafgaand genoemde talenten door Dudesie (daar werd teveel van verwacht omdat ze de stempel zeer groot talent kregen op jonge leeftijd, misschien hebben ze t wel niet kunnen waarmaken omdat ze op te jonge leeftijd al gepusht zijn)

Ik vond hem zaterdag tegen Twente niet erg opvallen hoor.

Ik vind het nog veels te vroeg. Samen met van der beek hebben ze zich toch laten overmeesteren op het middenveld tegen Twente

Vreemd dat vele topclubs dat in de gaten hebben, terwijl de trainer van Ajax aangesteld door een deel van het technisch hart en de directie er nu pas van overtuigd is. Geeft aan dat hij het niet in de gaten heeft en nog steeds aan het worstelen is met zijn opstelling. Een brevet van onvermogen? Begint nu toch wel duidelijk te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren