Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gevestigde Premier League-coach opgeworpen bij Ajax: ‘Geen onlogische poging’

Laatste update:

Zolang Ajax nog geen duidelijkheid heeft gegeven over wie volgend jaar voor de groep staat als eindverantwoordelijke, zal het speculeren over een eventuele opvolger van John Heitinga voortduren. Donderdagavond kwam het gespreksonderwerp opnieuw ter tafel bij Voetbalpraat. Naast een opvolger voor Ruud van Nistelrooij bij PSV werd ook de trainerspositie bij Ajax benoemd.

De analisten aan tafel kregen van een kijker thuis de vraag of Julian Nagelsmann een realistische optie zou zijn voor Ajax, waarop Cristian Willaert aansloeg. "Ik denk dat het een hele goede trainer is, maar dat is absoluut niet realistisch. Een trainer die meer dan tien miljoen euro verdient is niet realistisch voor Ajax", aldus de verslaggever. Nagelsmann zit sinds zijn ontslag bij Bayern München zonder club. Zijn naam werd al genoemd bij Chelsea en Tottenham Hotspur, maar dat lijken niet zijn vervolgbestemming te worden.

Mark van Rijswijk oppert vervolgens een andere naam. "Ik zou het eens proberen, als ze hem goed genoeg vinden, bij Graham Potter. Dat was een toptrainer bij Brighton. Bij Chelsea heeft hij het niet gered, maar die heeft 68 miljoen euro meegekregen. Misschien dat hij het bij Ajax wel voor vijf miljoen doet. Hij hoeft zich financieel geen zorgen te maken. En zit er nog een topclub in de Premier League op hem te wachten? Qua naam zou ik dat geen onlogische poging vinden. Het zou realistischer zijn dan Nagelsmann."

In de wandelgangen wordt gesuggereerd dat Ajax eerst het resultaat van zondag afwacht voordat er een besluit wordt genomen over de toekomst van Heitinga. De interim-trainer moet in de jacht op de tweede plek winnen bij FC Twente en is dan nog afhankelijk van het resultaat bij AZ - PSV. Indien Ajax verliest en AZ wint eindigen de Amsterdammers zelfs als nummer vier. Kwalificatie voor de Conference League is dan de schrale troost.

Verdiensten Potter
Potter begon zijn trainersloopbaan bij het Zweedse Östersunds FK, maar maakte vooral indruk als manager van Brighton & Hove Albion. Brighton eindigde onder het bewind van de Engelsman achtereenvolgens als vijftiende en zestiende en slaagde er in 2021 in om zich voor het vijfde seizoen op rij te handhaven op het hoogste niveau. Dat was voor het eerst in de clubgeschiedenis. In het seizoen 2021/22 behaalde Potter met Brighton de hoogste eindnotering ooit op het hoogste niveau met een negende plek. Daarop vertrok de succescoach naar Chelsea.

Zou jij Graham Potter graag bij Ajax zien?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik al deze namen voorbij zie komen voor miljoenen, kan ik het toch niet laten om de naam Ron Jans te noemen. Al zijn clubs leuk laten voetballen en zal een stuk minder geld vragen, maar ook kosten.
Enige wat ik mij afvraag is of hij kan omgaan en wil omgaan met de druk die Ajax met zich meebrengt.
Maar wat mij betreft een uitstekende trainer, waarmee je ook nog eens een liedje kan zingen😅

26 mei 2023 om 11:22

Ik denk dat hij qua gevoel en als mens beter bij PSV past. Ben wel benieuwd om hem eens te zien bij een topclub. Heeft toch overal meer dan prima werk geleverd

26 mei 2023 om 11:35

Nou dat is niet helemaal waar hoor. Hij is bij Schalke toch echt weggestuurd. Denk niet dat hij geschikt is voor een top 3 club

26 mei 2023 om 11:48

@Marrekie Schalke? Standard bedoel je denk ik. De ene mispeer, tussen succesperiodes bij Groningen, Heerenveen, Zwolle en Twente. Ruimschoots bewezen in de subtop, tijd voor een kans in de top.

26 mei 2023 om 11:48

Standard was ook allerminst een succes en dat was toen nog wel een topclub.

26 mei 2023 om 11:51

We geven coaches in de top in Nederland de kans obv successen met jeugdelftallen en hun spelerscarrière maar een door de wol geverfde coach die zich meermaals heeft bewezen in de subtop zou ongeschikt zijn?

Seems legit.

26 mei 2023 om 12:00

Als zijn ene poging in de top stevig mislukt is dan is dat toch niet zo vreemd? Al moet er wel de nuance gemaakt worden dat een taalbarrière daar zeker een invloed op heeft gehad.

26 mei 2023 om 12:06

Ach, mensen vinden Jans niet geschikt zonder enige onderbouwing, behalve dat Jans misschien teveel op je goedlachse oom lijkt die bij een familiefeestje die grappen maakt die over de schreef gaan. Feits is dat Jans een vakman is. Lijkt me fantastisch als PSV of Ajax het aandurft en hij iedereen de mond snoerd.

26 mei 2023 om 12:07

Hij heeft ook maar één poging gewaagd, gaan we nu mensen al afschieten als ze falen bij hun eerste de beste kans?

Vind ‘top’ trouwens een breed begrip als we Standard daaronder scharen.

26 mei 2023 om 12:15

Er is een verschil tussen afschieten en hem meteen voor de groep zetten bij de grootste club van Nederland.

Verder was standard in die periode (2012) echt wel top. Eind jaren 2000 hadden ze de beste ploeg die België gehad heeft sinds de eeuwwisseling en in 2011 en 2014 zaten ze dicht bij de titel en haalden ze ook nog een bekerwinst binnen.

26 mei 2023 om 12:36

Je schrijft hem bij voorbaat af obv één mislukt avontuur. Ja, dat vind ik afschieten.

Helemaal eens dat Jans niet de typische Ajax uitstraling heeft, maar denk niet dat dit meteen heel verkeerd is. Denk namelijk wel dat hij rust brengt, en als Ajax één ding kan gebruiken momenteel..

26 mei 2023 om 12:43

Ik zou het voor Ajax een groot risico vinden iemand te pakken die alleen nog maar uitgeblonken heeft in de subtop/middenmoot, die bij zijn enige poging in de top serieus door de mand gevallen is en ondertussen toch ook al op leeftijd is ja.

Beter dan Heitinga zal hij het wel doen, maar dan ligt de lat ook niet zo hoog.

26 mei 2023 om 12:47

@fcg95 Als Twente fan zal ik je dan even onderbouwen waarom Jans een trainer is die maximaal de subtop aankan. In 3 jaar tijd heb ik niet 1 keer een tactische aanpassing gezien die de wedstrijd deed kantelen. Jans is tactisch zwak. Twente is een "one trick pony". Wanneer het loopt kunnen we het kunstje op een heel hoog niveau uitvoeren, maar wanneer het niet loopt, heeft de coach geen idee hoe het om te zetten. In zijn eerste jaar had hij geen idee hoe hij de sterk dalende prestatie curve moest omdraaien (en wanneer Covid niet gekomen was waren we in de degradatie zone terechtgekomen) en dit seizoen kon hij de dramatische uitreeks niet beëindigen. Verder is hij stronteigenwijs en blijft hij eindeloos vasthouden aan dingen die niet werken. Vlap en van Wolfswinkel hebben dit seizoen dramatisch gepresteerd. Die hebben slechtere statistieken dan de spits en 10 van Cambuur of Groningen. Maar Steyn en Ugalde hebben nooit voor langere tijd de kans gehad terwijl beiden beter zijn. Maar hij houdt vast aan zijn vriendjes.

26 mei 2023 om 12:49

@Lierse met die logica had Ten Hag ook nooit een kans gekregen.

26 mei 2023 om 12:54

Dat hij als mens beter bij PSV past?
Kun jij me dan even het verschil tussen beide clubs benoemen? En dan het verschil voor de mens. En graag gebaseerd op feiten ipv op aannames..Dankjewel alvast.

26 mei 2023 om 13:05

Dat is echt onzin. Ten eerste is ten Hag nooit gefaald bij een topclub en ten tweede was die nog heel jong.

26 mei 2023 om 11:22

Ron Jans is toch totaal niet geschikt als uithangbord voor de bravoure die je wil uitstralen als Amsterdamse club? Leuk als een regioclub meedoet hoor, maar Ajax is wel even wat anders. Daar acht ik Jans niet geschikt voor.

26 mei 2023 om 11:57

Zou eerst weer eens succesvol worden voordat je over bravoure gaat schreeuwen.

Laat de rust wederkeren de komende tijd, bouwen met Jans voor jaar of twee, dan weer een schreeuwlelijk a la Van Gaal voor de groep om de ‘bravoure’ uit te stralen.

Voor nu die bravoure lekker aan Rotterdam overlaten.

26 mei 2023 om 12:07

Tuurlijk, al 50 jaar het Nederlandse voetbal domineren samen met psv en feyenoord, maar 1 minder seizoen en dan ben je ineens geen topclub meer..logisch

26 mei 2023 om 12:33

Of je gaat voor een absolute topcoach die beschikbaar is uit het rijtje Nagelsmann, Luis Enrique, , Löw of misschien wel Diego Simeone maar dan moet je de portemonee trekken.. Of je gaat voor een trainer die vernieuwend is maar zich al wel bewezen heeft bijvoorbeeld. Sérgio Conceição, Hasenhutl, of Hjulmand

(simeone met zijn beleving zou wel heel gaaf zijn maar dan moet hij iets aanvallender kunnen spelen maar die zou ik wel eens willen zien in NL maar blijft denk ik een droom).

Zijn dat soort trainers niet beschikbaar laat dan Heijtinga zitten maar kijk of een Rijkaard, Frank de Boer of een andere oud Ajax speler niet als assistent wil fungeren waarbij Rijkaard wel top zou zijn dat zou Heijtinga ook veel bieden om van te leren maar natuurlijk overwicht op spelers zou er gelijk zijn.

26 mei 2023 om 12:34

Ik zeg nergens dat ze geen topclub meer zijn volgens mij. Maar voor nu is het puinruimen en is een pas op de plaats gerechtvaardigd. Die pas op de plaats is dus de bravoure even op een lager pitje.

En Rijkaard is al 15 jaar geen trainer meer, je noemt zijn naam puur obv nostalgie. Of denk je dat Frank uit zijn pensioen wil komen om in deze slangenkuil te springen die Ajax vandaag de dag is?

26 mei 2023 om 12:39

@martijn7 Je zou toch denken dat Ajax-supporters ondertussen hun lesje wel geleerd hadden. Maar kennelijk is een grote mond nog altijd een basis vereiste voor een coach van Ajax. Dezelfde onzin die jij hier nu schrijft, heb ik de eerste 2 jaar over ten Hag ook gehoord. En wat zou je die stugge Tukker met zijn gebrek aan uitstraling graag terugzien bij Ajax. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat Jans een goede keuze zou zijn. Als Twente fan kan ik niet wachten tot hij vertrekt.

26 mei 2023 om 11:26

De Jans van een paar jaar geleden was misschien een optie geweest, maar de Jans die stopt bij Twente om tijd voor zn familie te maken zie ik niet in de bestuurscrisis bij Ajax stappen

26 mei 2023 om 11:28

Jans heeft zelf aangegeven het niet te willen ivm de druk bij een topclub. Zei bij Rondo vgm ook dat als ze na Groningen/PEC zouden komen dat hij het dan zou overwegen maar ziet zichzelf niet als dat kaliber trainer.

26 mei 2023 om 11:29

Jans is een uitstekende trainer en een prima optie voor Ajax. Weet zijn team naar zijn hand te zetten en jongens voor zich te winnen. Bij Twente is hij als de vriendelijke oom waar je alles voor doet. Bij Ajax kan Jans met zijn nuchtere blik die verwende miljonairs eens goed op hun plek zetten en weer eens succes naar Amsterdam brengen. Wel moeten ze snel zijn, anders gaat PSV met Jans aan de hal. Ron is geweldig en verdiend een topclub in Nederland of het buitenland om zijn succesvolle carrieré glansrijk af te sluiten

26 mei 2023 om 11:40

@Klaas Analiste je naam klopt niet want als jij je goed had verdiept in Ron had je ook geweten dat hij er wel mee klaar is.
Ook wil hij de druk van een topclub niet en als er ergens druk is dan is het bij Ajax wel.
Beter analyseren de volgende keer🤣🤣

26 mei 2023 om 11:30

Alsjeblieft zeg, Ron Jans. Totaaaal geen Ajax-man, nog minder dan Martin Jol. En dat zegt heel wat.

26 mei 2023 om 11:35

Jans past niet bij het karakter wat Ajax heeft. Heel simpel

26 mei 2023 om 11:42

En daarom zal het Ajax veel goeds brengen wanneer Jans daar de scepter zwaait. Hij brengt de provinciale nuchterheid die de verwende miljonairs van Ajax wel kunnen gebruiken. Er zijn ook veel spelers die het vertrouwen kwijt zijn en Ron Jans is daar meester in om dit weer terug te brengen. Een aai over de bol van Brobey, Bergwijn, Wijndal en Bessy kan al veel doen

26 mei 2023 om 12:15

Hou toch op met al die open deuren zeg. Verwende miljonairs. En Jans gaat daar wel eventjes mee aan de slag. Motivatie bezoekjes zoals hij destijds met de selectie van FC Cincinnati deed zeker.

Totale onzin. Provinciale nuchterheid zoals met Verbeek bij Feyenoord destijds. Die ging ook wel eventjes met de verwende heren miljonairs aan de slag. Extra trainingen, vroeg op de club zijn et cetera. De afloop kennen we.

Ajax heeft een kwaliteitstrainer nodig die gewend is op een hoog niveau te werken. En niet iemand die op zijn oude dag voor het eerst in de top gaat werken.

26 mei 2023 om 12:41

Dat is vind ik een terechte twijfel , onder druk kan hij zeer geraakt en cynisch overkomen. Bij een top club hoort in de communicatie naar de pers enige vorm van onaantastbaarheid, zeker bij AJAX.

26 mei 2023 om 16:28

Precies! Die naam hoor je nooit maar ik vind hem ook bij Ajax passen.

Qua naam leuk, maar lijkt mij niet een trainer die nou echt ajax filosofie nastreeft. Ik denk sowieso dat zowel Nagelsmann als Potter compleet onhaalbaar zijn.

26 mei 2023 om 11:24

Lijken mij ook niet echt haalbaar. Als je kijkt naar een goede buitenlandse coach die misschien wel haalbaar is kom je toch al gauw uit op Hassenhuttl? Die lijkt mij in tegenstelling tot veel andere namen wel haalbaar.

26 mei 2023 om 11:39

Heb het gevoel day Hassenhuttl wel goed werk zou leveren. Bij Southampton kreeg hij niet de financiële steun van het bestuur om zijn werk goed te kunnen uitvoeren, Southampton dacht dat ze gewoon in de Premier League kunnen blijven zonder transfers op misschien 2 transfers na. Ze hebben in hun eigen vingers gesneden en terecht gedegradeerd.

26 mei 2023 om 11:46

Hassenhuttl is werkelijk een fantastische coach en heeft Southampton er vorig seizoen al redeljk knap ingehouden. Maar dat hij niet de financiele steun heeft gekregen van het bestuur is redelijke onzin. Je moet eens kijken wat voor geld hij heeft mogen investeren in de selectie aan het begin van het seizoen. Alleen is dit in vooral in talenvolle spelers gedana die nog niet of nauwelijks PL ervaring opgedaan hadden en dan wordt het een lastig verhaal mert al de finaciele geweld in de PL. Maar bijvoorbeeld een jeugdkeeper van Manchester City kopen voor 15 miljoen e die als je 1e doelman maken is natuurlijk wel een aardige steun.

Haal gewoon Hassenhuttl op Ajax.
Heeft de Ajax filosofie, maakt graag gebruik van jeugdspelers, maakt ze ook daadwerkelijk beter.
Wat houdt ze tegen? Ik wil Ralph zien bij Ajax. Roep ik al sinds ten Hag weg is en nu is hij beschikbaar!

26 mei 2023 om 11:23

Leuke naam inderdaad. Ook wel benieuwd na. Al denk ik dat Heitinga echt een goede kans maakt, als we onverwacht 2e worden.

26 mei 2023 om 11:31

Hij mag best als assistent van Hassenhuttl fungeren, maar aub maak hem geen hoofdcoach. Interim was al gek genoeg. Met alle respect, maar Johnnie heeft het nog niet.
Het is namelijk niet alsof hij Jong Ajax zo leuk liet voetballen en datzelfde zien we terug bij Ajax 1. Laat m nog maar meer ervaring opdoen als assistent, zeg maar 2 a 3 jaar.
Er is namelijk nog geen lijn te vinden in zn spelstijl. Laat hem dat ontwikkelen onder de vleugels van iemand die de Ajax filosofie aanhangt.

Ik geloof oprecht dat Hassenhuttl open staat voor Ajax.
Ik hoop het zo he!!!!!

26 mei 2023 om 11:31

Sluit ik me bij aan. Ondanks het feit dat hij de laan uit is gestuurd bij Southampton heeft hij wel altijd zijn eigen filosofie nagestreefd, zelfs met het middelmaat dat hij ter beschikking had. Proberen verzorgd voetbal te spelen met druk vooruit. Vind het ook wel een Mislintat-aanstelling. Zal ook een stap vooruit zijn t.o.v. Heitinga.

26 mei 2023 om 11:34

Dat komt omdat hij totaal geen steun kreeg.
Elk seizoen werd zijn selectie meer en meer uitgehold. De doelstelling bleef hetzelfde: Middenmoot. Dat was gewoon kansloos. Je ziet ook dat Southampton 0,0 is opgeschoten met zijn ontslag, sterker nog het ging nog minder.

Terwijl zijn selectie minder en minder werd. Ja, hij heeft met enige regelmaat een pakslaag gekregen, maar ook heel vaak voor gigantische verrassingen gezorgd om tegen topclubs te winnen met zijn spel.

26 mei 2023 om 11:35

Hasenhuttl en Knutsen zouden voor mij ideale kandidaten zijn. Hjulmand, Gallardo, Rodgers eventueel ook. Emery, Nagelsmann en Luis Enruqie als onhaalbare outsiders.

Overigens snap ik het salaris-argument niet zo goed, je verspilt honderden moljoenen aan matige spelers en dan is 10 miljoen salaris ineens te veel? Kijk eens wat je verliest door nu geen CL te spelen!

26 mei 2023 om 11:40

Hjulmand is alleen van horen zeggen. Ken ik verder niet, dus daar doe ik geen uitspraken over. Ik zie Gallardo eigenlijk als onhaalbaar. Echter, zeer goede trainer inderdaad! Weet alleen niet of hij Engels spreekt. Toch wel een must in mijn ogen.....

Emery? The fuck man. Die gozer staat de knallen bij Villa en dan gaat hij naar Ajax. Kansloos! Enrique heb ik geen hoge pet van op, maar dat ben ik.
Nagelsmann is ook kansloos in mijn ogen. Die gozer heeft Chelsea, Tottenham afgewezen en gaat dan wel naar Ajax. Nah. Die is zn centjes aan t tellen en heeft t heeeeel gezellig met die journalist

26 mei 2023 om 11:36

Ik hoop ook op Hassenhuttl. Doet me denken aan een Peter Bosz 2.0 en daarom het beste van twee werelden.

26 mei 2023 om 11:40

Eens Conti, Lijkt me een fantastische coach voor Ajax.

3ngelse coaches staan niet bepaald bekend om hun tactisch inzicht en deze man past qua voetbalvisie totaal niet bij Ajax. De adviezen naar Ajax toe worden met de dag belachelijker.

Een goede coach vooral met beperkte middelen en een redelijke selectie. Is niet gewend aan dominant voetbal spelen, daarom lukte het ook niet bij Chelsea in mijn ogen. Bij Brighton wel leuk voetbal laten zien, maar vooral daarin ook uitgaande van een oerdegelijke verdediging en de counter optimaal benutten. Die tactiek zal niet werken bij Ajax waarin je eigenlijk alle wedstrijden dominant zal zijn in balbezit.

Ook voor de communicatie zou ik toch voor een Nederlandse trainer gaan.
Vd Sar als hij nog blijft dan moet hij gewoon overstag gaan en voor Bosz gaan.
In mijn ogen na Ten Hag, Slot en Pascal Jansen de 4 beste trainers die Nederland heeft.

26 mei 2023 om 11:24

Welke communicatie precies? Want Ajax bestaat vooral uit gasten die Engels spreken. Ik bedoel, Slot praat ook week in, week uit Engels tegen die gasten. Dus het is denk ik niet meer dan logisch dat je ook buitenlandse trainers kan halen. En in de directie of bestuur zullen ze ook wel een woordje Engels kunnen mag ik hopen.

26 mei 2023 om 11:37

Je zegt het zelf al, de taal.
Niet iedereen kan perfect Engels communiceren, je hebt er gasten bij zitten die hun eigen taal spreken, dan moet je nog Nederlands leren want waar je woont is het fijn dat je ook dit kan en dan nog eens Engels.
Ik denk dat sommige buitenlandse spelers dit niet fijn vinden en dus met een half oor luisteren.

26 mei 2023 om 12:33

Kom op! Ze kunnen allemaal Engels. Voor de taal maakt een Engelse trainer geen flikker uit

26 mei 2023 om 14:19

Mitch, ik snap je redenatie. Maar je kan mij niet vertellen dat gasten uit Brazilië of wat dan ook eerder op NL cursus gaan dan Engels. Die krijgen gewoon een Engelse cursus aangeboden waarbij ze begrijpen wat er bedoelt wordt. Je kan in ieder willekeurige supermarkt naar binnen lopen en in het Engels je boodschappen doen. Het wordt overal geaccepteerd. Dus hou alsjeblieft op met zeggen dat het 'fijn' is als ze Nederlands kunnen, want dan hadden er toch een hoop voetballers Nederland kunnen overslaan.

26 mei 2023 om 17:52

@mitch
Dus die gasten moeten de Nederlandse taal leren omdat ze waarschijnlijk een paar jaar bij een Nederlandse club spelen. Ik ben benieuwd als ze dit in het contract laten zetten wanneer die gasten tekenen voor Ajax en hoeveel van die gasten dan daadwerkelijk komen en de taal gaan leren?
Kom op een Internationaal bedrijf met internationale uitstraling en jij wilt dat iedereen Nederlands spreekt op een dergelijk niveau dat ze elkaar ook nog eens begrijpen...dream on

Lekker realistische opties worden er genoemd. Menen ze dit nou serieus? Dit zijn toch totaal onhaalbare namen voor Ajax.

26 mei 2023 om 11:28

Waarom zou Potter onhaalbaar zijn? Die heeft zich enkel bij Brighton bewezen. Nagelsmann is inderdaad gewoon niet haalbaar.

26 mei 2023 om 12:14

@silverfront Omdat Potter een salaris van 250.000,- pond (!) per week verdiende voor kort. Die gaat echt niet inleveren naar 5 miljoen euro per jaar hoor.

26 mei 2023 om 12:23

In het stuk staat ook mooi beschreven dat hij 68 miljoen euro meekreeg bij Chelsea. En Potter lijkt me eerlijk gezegd meer liefhebber dan geldwolf, je kunt het altijd proberen. Bij Brighton verdiende hij slechts 2 miljoen per jaar. En het is niet zo dat de Real Madrid's en Bayern's van deze wereld nu staan te springen om Potter.

26 mei 2023 om 14:11

Die 68 miljoen is alleen niet waar.

Er zijn weinig trainers die een ploeg direct beter maken. Deze Engelse man heeft dat wel laten zien bij Brighton, maar is dan weer totaal door de mand gevallen bij Chelsea. Ach hij heeft in elk geval ervaring. Dat lijkt me voor ajax prioriteit nummer één.

26 mei 2023 om 12:32

Door de mand gevallen bij Chelsea? Gaat het nu wel top dan? Misschien lag het aan iets anders daar? Kopen kopen kopen zonder te kijken naar wat je echt nodig hebt?

26 mei 2023 om 12:36

Wil je beweren dat hij het daar goed gedaan heeft dan? Dat zal toch niet. Dat je hem niet alles wat daar misgaat aan kunt rekenen snap ik.

Waarom wordt Potter zo bewonderd om zijn prestaties bij BHA? Omdat hij 15e en 16e is geworden in de PL? Nu hij weg is bij die club hebben ze zich voor het eerst geplaatst voor Europees voetbal. Heb ff geen idee welke trainer er nu zit, maar haal die dan maar op. Die doet het veel beter met dezelfde club.

En dat Potter het voor 5 miljoen zou doen omdat hij zich financieel geen zorgen meer hoeft te maken is natuurlijk ook onzin. En waarom wordt dan van Nagelsman verwacht dat hij het niet voor 5 miljoen zou willen doen? Hoeveel heeft die wel niet van Bayern meegekregen? Ook genoeg om je financieel geen zorgen meer te hoeven maken. Sowieso hoef je dat niet als je in Amsterdam 5 miljoen per jaar verdient.

26 mei 2023 om 11:41

Potter is ontslagen en heeft een ontslagpremie meegekregen. Nagelsmann is niet ontslagen, maar op non-actief gesteld en krijgt op dit moment zijn salaris netjes doorbetaald door Bayern. Als je die wil aantrekken moet je met Bayern om tafel om zijn contract af te kopen. Dat houdt ook in dat hij geen geld meekrijgt zodra hij elders aan de slag gaat, en dus meer gemotiveerd zal zijn dan een Potter die tientallen miljoenen bijgestort heeft gekregen van Chelsea.

26 mei 2023 om 11:45

Kan me niet voorstellen dat Bayern geld gaat vragen om een contract af te kopen dat ze 10 miljoen per jaar kost. Maar goed. Ook Nagelsmann heeft al genoeg verdient om zich geen zorgen meer te maken over zijn centjes hoor, zeker niet als hij 5 miljoen per jaar gaat verdienen.

En bovendien zie ik liever een trainer die nog gemotiveerd is, dan een trainer die bulkt van het geld en het allemaal niet meer interesseert omdat hij het voor het geld niet meer hoeft te doen.

Maar in mijn ogen zijn beide niet haalbaar.

26 mei 2023 om 13:14

Volgens mij was er vorig maand nog een bericht dat Bayern dus wel nog graag een transfersom van 25 miljoen ziet van de volgende club die Nagelsmann wilt aantrekken.

Hallo meneer die dit artikel heeft geschreven? Je vergeet een ander goed alternatief uit Engeland, namelijk Pepijn Lijnders. Is het tactische brein achter Klop en is al heel lang actief bij Liverpool als zeer belangrijke kracht. Ajax zal er goed aan doen om Lijnders de kans te geven want die weet wat er gevraagd wordt in de top. En dat is waar Ajax naartoe wilt groeien

26 mei 2023 om 11:37

Pepijn Lijnders was bij NEC als hoofdtrainer niet echt een groot succes.

26 mei 2023 om 11:43

Dat was een mooi leermoment voor Pepijn. NEC had ook de niet juiste middelen in huis om hem goed te faciliteren. Bij Ajax heeft hij dit wel

26 mei 2023 om 11:52

Volgens mij moet ajax niet weer iemand aanstellen die nog niks heeft bewezen als hoofdtrainer

26 mei 2023 om 11:43

Was Schreuder ook niet het tactisch brein achter EtH?

Als we toch random namen gaan noemen. Waarom niet proberen dan bij Kompany?.
Net gepromoveerd met Burnley maar bij Ajax is veel meer te winnen qua prijzen.
Hij heeft een zeer goede spelopvatting, die past bij Ajax en de stap vanaf Ajax naar de top is kleiner dan vanaf Burnley. Het proberen altijd waard toch.

26 mei 2023 om 11:53

Heeft het bij Anderlecht ook niet echt heel goed gedaan toch? Zou je ajax geen meer ervaren trainer adviseren

26 mei 2023 om 12:48

Anderlecht had en heeft een hele matige selectie en daar werd hij gewoon vierde mee. Hij heeft het daar gelet op de spelers die hij had het boven verwachting gedaan.

26 mei 2023 om 12:14

@xiii

En dan Jan Vertonghen ernaast zetten.
Mooi duo heb je dan.

26 mei 2023 om 12:29

Kompany heeft zijn contract recent verlengd.

Ik hoor niemand over Dalic (coach van Kroatië).. is dat niet iets?

26 mei 2023 om 12:52

Die schijnt vlak na het ontslag van Schreuder al benaderd te zijn en heeft toen al bedankt.

Ze roepen ook echt maar wat hè, op basis van wat zou je Potter halen? Paar redelijke seizoenen met Brighton? Waar hij weg is en het nu nog beter gaat met De Zerbi (wat dus 1. Een betere trainer blijkt te zijn en 2. De invloed van Potter op Brighton was helemaal niet zo groot). Brighton heeft een geweldig team, top-scouting, het is de hele organisatie die staat als een huis.

De beste man is daarna keihard geflopt bij Chelsea, met een selectie van een miljard, waar niemand hem serieus nam en het met de tijd ook niet beter werd ofzo (eerder slechter). Die is niet geschikt om te werken voor een club als Ajax waar de druk er vol opstaat. Als je dit op een rijtje zet, waarom zou je dan in godsnaam deze naam opperen 😂 dus bij deze, Mark van Rijswijk. Die nemen we niet meer serieus.

Elk resultaat zondag is ellendig. Haal je de tweede plek, blijf je met Heitinga opgescheept zo lijkt het. Geen tweede is ook niet goed.
Hoepijk heeft de td ballen en vervangt hij Heitinga voor een competente cosch hoe dan ook.

Nou doe maar gek.
Ron Jans samen met Fred Grim.
Zou toch moeten kunnen.

Ik denk ook dat ze afwachten totdat ze weten waar ze volgend jaar voor spelen. Of je kan een toekomstige coach voorronde CL aanbieden of de Conference League of dan toch de EL?

Gewoon Heitinga de kans geven joh.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren