Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geen beloftes aan Spaans icoon: 'Hij gaat niet gegarandeerd mee naar EK'

Laatste update:
/

Vicente del Bosque staat deze zomer voor een lastige keuze; de bondscoach van Spanje hoopt dat Iker Casillas van de partij is op het Europees Kampioenschap in Spanje, maar hij heeft ook laten weten dat iedereen beoordeeld wordt op zijn prestaties. Casillas verhuisde deze zomer naar FC Porto na een lang dienstverband bij Real Madrid en ligt de laatste weken licht onder vuur vanwege een aantal fouten.

Del Bosque hield vertrouwen in Casillas in de tijd dat de keeper bij Real op de bank zat, maar hij wil nu geen beloftes doen: “Niemand heeft gegarandeerd een plaats in de EK-selectie. We hebben spelers in gedachten, maar er is nog geen definitieve lijst”, vertelt hij aan Goal. “Die komt pas op 17 mei, als we hem moeten inleveren. Dat wordt de dag dat mensen het horen, laten we hopen dat we raak zitten met de meeste keuzes. Of Casillas er wel of niet bij zit? Ik hoop het, maar we hebben nog een paar maanden en we gaan doen wat we juist achten.”

De bondscoach heeft sowieso een moeilijke keuze te maken; David de Gea lijkt een zekerheidje, maar verder zijn er een aantal keepers die aanspraak maken op een plekje. Voor Victor Valdés, die onlangs Manchester United inruilde voor Standard Luik, lijkt het EK ver weg: “Op dit moment denk ik er meer aan dat hij weer gaat spelen dan dat hij terugkeert in het nationale team”, vertelt de bondscoach daar over. “Iedereen met een beetje gezond verstand ziet Victor graag weer spelen, want wat er met hem gebeurd is, is ongelooflijk. Wat een pech, hij was één van de beste keepers ter wereld. Dit is echt een kwestie van heel veel pech.”

Denk je dat Iker Casillas de Spaanse EK-selectie gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, moeilijke keuze. Hou je vast aan een icoon uit het verleden die nu wat steken laat vallen of kies je voor jong bloed... Ik zou het laatste doen.

26 januari 2016 om 16:59

Gewoon de vorm van de dag bekijken. Op het WK was hij waardeloos, maar nu speelt hij wel weer goed. Toch blijf ik De Gea beter vinden, maar misschien kan dat ook komen door mijn club voorkeur

26 januari 2016 om 17:01

Dat is eigenlijk inderdaad wel het belangrijkst op internationaal niveau. Ik ben trouwens ook van mening dat De Gea stukken beter is, en ben geen Manu fan.

26 januari 2016 om 17:05

Heeft niks met je clubvoorkeur te maken, iedereen ziet wel dat De Gea nu beter is dan Casillas.

26 januari 2016 om 17:06

'vorm van de dag'.. Sinds 2013 is zijn niveau gigantisch gezakt en stapelt hij de fouten op.

26 januari 2016 om 18:30

@edenhazard ben ik het met je eens, maar zo slecht doet hij het nu niet hoor bij Porto. Heb hem in de CL zien spelen en ja hij is niet wat hij vroeger was maar toch blijft het een erg goede keeper. Toch vind ik De Gea beter.

26 januari 2016 om 17:03

de keuze is heel makkelijk.
Je kijkt wie je de beste vindt en die speelt.
Maakt niet uit of het een icoon is, of dat het jongbloed is.

26 januari 2016 om 17:07

Babymongo

Dat is het belangrijkste voor de prestaties ja. Maar zo makkelijk is dat niet, Del Bosque zou een vriend teleurstellen, willen of niet, en die keuze maak je als je menselijk bent niet zo makkelijk als jij zegt.

26 januari 2016 om 17:29

Die keuze is misschien moeilijk bij de plaatselijke amateurs maar zou dat niet moeten zijn voor een bondscoach van een titelkandidaat.

De keuze tussen De gea en Casillas kan behoorlijke invloed hebben om de strijd om het EK. Dan mag je persoonlijke gevoelens niet mee laten wegen. Hooguit in hoe je het hem verteld.

26 januari 2016 om 17:44

Niet wie je het beste vindt, maar wie het beste is voor het team. Als Casillas coachend beter is of bijvoorbeeld het Real kamp en het Barca kamp beter bij elkaar kan houden, kan het best verstandig zijn om Casillas op te stellen, zelfs als hij de mindere pure keeper is.

26 januari 2016 om 18:11

M1ch43ll

Dat zeg ik toch ook? Ik reageer alleen op het feit dat Babymongo het als makkelijk afdoet maar dat is het niet wanneer je een vriend moet teleurstellen. Profs zijn ook mensen, met gevoelens.

26 januari 2016 om 18:06

Ik denk dat heel Spanje er niet bij is op het aankomende EK in Spanje, aangezien het in Frankrijk is (*kuch voetbalzone*) Persoonlijk vind ik wel dat hij erbij hoort te zijn, ook al is het puur en alleen al vanwege zijn leidersrol. Dat hij dan tweede of derde keus is, zou geen probleem moeten zijn. Ik denk dat Iker zelf ook wel inziet dat De Gea beter is dan hij.

26 januari 2016 om 18:26

Ik zou eerder verhoeven neutraliseren tot spanjaard en die dan meenemen , dan dat ik casillas zou meenemen.

26 januari 2016 om 19:47

Hij laat al 3 jaar behoorlijke steken vallen

Tja hij is hard uit beeld geraakt nadat hij bij Porto gekomen. Enige wat we van hem horen is dan dat hij een blunder maakt, maar verder niks.

Denk dat De Gea de eerst keeper wordt bij Spanje.

Terecht ook, want de beste moeten spelen en niet degene met status.natuurlijk moet staat van dienst ook meegenomen worden, maar ik vind dat Casillas al best veel crediet heeft gebruikt.

26 januari 2016 om 17:02

Daarbij heeft De Gea ondertussen toch ook een behoorlijke staat van dienst opgebouwd.

26 januari 2016 om 18:08

Dat is het enige wat wij horen, maar je denkt toch niet dat dat tevens het enige is wat ze in Spanje zien en horen? Daar zitten gewoon minstens een keer in de maand scouts op de tribune en wanneer de interlands dichterbij komen, wordt dat tweewekelijks bijvoorbeeld. In Spanje krijgen ze echt wel meer mee dan alleen het negatieve.

26 januari 2016 om 19:42

Nee klopt, maar als ik naar net Nederlands Elftal keek leek het wel alsof elke gehypte Nederland gelijk opgeroepen werd. Had niet echt het idee dat ze zelf ernaar keken... Maar goed, zal bij Spanje wel anders zijn.

De Gea moet gewoon eerste keeper worden natuurlijk. Maar gezien de concurrentie lijkt Casillas me gewoon een zekerheid in de selectie

Casillas is misschien dan geen zekerheidje meer in de basis, maar hij moet zeker mee naar het EK!

Pech voor Valdes? Gewoon een flink verkeerde beslissing genomen. Standaard in de basis bij de beste ploeg ter wereld. Deze inruilen voor de bank in Manchester. En nu richting de Belgische competitie. Had toch verwacht dat hij bij een grotere ploeg de basis zou halen. En Cassillas, van Real naar Porto is nou niet bepaald een promotie. De Gea zal de onbetwiste basis keeper zijn lijkt mij!

Zou hij dan eindelijk kritisch zijn over Casillas en De Gea de nr1 plek gunnen? Casillas zou ik wel meenemen en de nummer 3 (of zelfs 2) moet Pepe Reina zijn, staat gewoon in de basis bij de nr1 van Italië Napoli en is een prima sfeermaker. Het geheim wapen van de Spaanse selectie!

6 namen dat gegarandeerd een plek hebben op het EK : De Gea, Ramos, Pique, Busquets, Iniesta en Silva

26 januari 2016 om 17:25

Bruuurr 'die'

Wel meer hoor! Diego Costa, Fabregas, Alba, Carvajal, Juanfran, Koke zijn daar een aantal van

26 januari 2016 om 18:11

De Gea, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Iniesta, Silva en Costa (let op: alleen bij normaal gedrag en in vorm) staan gegarandeerd in de basis. Dit zal hoogstwaarschijnlijk aangevuld worden met Carvajal, Cesc / Koke en ik denk persoonlijk Nolito. Ik vind dat echt een heerlijke speler en in zo'n team kan hij vanaf links prima zijn werk doen.

De Gea zou sws 1e moeten zijn. Eén van de beste ter wereld en laat al jaren meer zien dan Casillas. Casillas zou ik dan meenemen als 2e of 3e keeper.

Denk dat dit sowieso een beetje hun basis 11 zal zijn. Alleen 2 vraagtekens waar ik niemand kan plaatsen. Aangezien Fabregas uit vorm is en zij niet echt een rechtsbuiten hebben? Ja navas maar die zou ik niet opstellen, misschien dat Cazorla daar zal staan?

De Gea
Carva/Juanf
Pique
Ramos
Alba
Koke
?
?
Silva
Iniesta
Diego Costa
26 januari 2016 om 18:02

Busquets misschien? En wat dacht je van Isco? Of Paco Alcacer in de spits?

26 januari 2016 om 22:45

Busquets serieus helemaal vergeten! Ja ik zou Isco er ook inzetten maar weet niet of hij bij Spanje wel basis is. Paco Alcarer zal niet basis starten vrees ik. Dan is Aduriz nog meer in vorm

26 januari 2016 om 23:17

Paco is in geweldige vorm. Hij scoort bijna iedere wedstrijd voor Valencia en doet het zo simpel lijken terwijl het eigenlijk erg moeilijke situaties waren.

Casillas icoon en heeft een heel groot aandeel gehad in de successen van Spanje. Maar je moet gewoon kiezen voor de best mogelijke basiself en dat is op dit moment een elftal met De Gea in het doel. Is momenteel gewoon een van de beste keepers ter wereld en dat laat hij toch al even zien nu.

De Gea gewoon 1e keeper en dan Casillas als 2e keeper.

Geen beloftes aan welke Spaanse international dan ook. Waarom niet een artikel maken van iedere Spanjaard, voetbalzone?

Casillas gaat zeker mee. Misschien zelfs als eerste keeper, al zou ik voor De Gea kiezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren