Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray wint spectaculair duel dankzij zeer late goal van Mauro Icardi

Laatste update:

Galatasaray heeft goede papieren om de volgende ronde van de Europa League te halen. Cim Bom won na een spectaculair duel, waarin er twee rode kaarten vielen, met 3-2 van Sparta Praag. De return volgt over precies een week.

Aan de kant van Galatasaray ontbrak Hakim Ziyech nog altijd wegens een blessure. Met Davinson Sánchez was er wel een ex-Ajacied in de startopstelling terug te vinden, terwijl voormalig PSV'er Carlos Vinícius in de slotfase inviel. Dries Mertens stond in de rug van Mauro Icardi opgesteld

De openingsfase was zonder twijfel voor Sparta Praag, dat al binnen zes minuten enorme kansen kreeg. Op aangeven van spits Jan Kuchta liet Qazim Laci na van dichtbij af te ronden. Na een fraaie schijnbeweging was Veljko Birmancevic die mocht denken aan een treffer. Na een fraaie schijnbeweging schoot de Serviër van dichtbij op Galatasaray-goalie Fernando Muslera.

De thuisploeg zette beetje bij beetje aan en kreeg via Baris Yilmaz zijn eerste goede kans, maar de Turk verloor de controle over de bal toen hij de zestien van Sparta binnenstormde. Ogenblikken later was het alsnog raak voor Galatasaray. Icardi gaf mee aan Kerem Demirbay, die ongehinderd opstoomde en in de korte hoek AZ-huurling Peter Vindahl Jensen verschalkte: 1-0.

Galatasaray werd beter na de openingstreffer en dook meermaals gevaarlijk op voor het doel van de Tsjechen, die zelf ook dreigend bleven. Zo kreeg Kuchta een vrije schietkans rond de penaltystip, maar de inzet van de spits was een prooi voor Muslera. Beide ploegen dachten aan aanvallen in het restant van de eerste helft, al werd er voor rust niet meer gescoord.

Sparta kende een uitstekende start van de tweede helft. Een vrije trap van Kaan Kairinen leverde niets op, maar de bal kwam precies goed terecht voor de voeten van Preciado. De Ecuadoraan haalde verwoestend uit en zag zijn inzet door de benen van Davinson Sánchez in de verre hoek vliegen: 1-1. Icardi kreeg ogenblikken later een reuzenkans. De Argentijn liet een enorme kopkans op atypische wijze liggen. Het was niet de beste fase van Icardi, die de bal vlak daarna tegen de paal chipte.

In de fase daarna gebeurde er bijzonder veel. Allereerst kwam Galatasaray op voorsprong via Mertens, wiens schot via Ladislav Krejci achter Vindahl Jensen in het doel plofte: 2-1. De vreugde was echter maar van zeer korte duur. Victor Nelsson zag Birmancevic uit zijn rug ontsnappen en hield de aanvaller aan het shirt vast. Nelsson kreeg direct rood en de vrije trap leverde niets op. Enkele ogenblikken later was het alsnog raak voor Sparta, dat via een rake kopbal van Kuchta op gelijke hoogte kwam: 2-2.

In de zeer vermakelijke wedstrijd kreeg ook Sparta de nodige tegenvallers te verwerken. Allereerst pakte Birmancevic geel, waardoor hij geschorst is voor de return. Dat geldt ook voor Matej Rynes, die iets te wijd met zijn arm wapperde en zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg getoond. Nog geen twee minuten later pakte ook Krejci geel en ook de verdediger is er daardoor in de return in Praag niet bij. Galatasaray nam het initiatief daarna weer in handen.

Toch leek Sparta op weg naar de zege te gaan via Tomás Wiesner, totdat hij de bal in vogelvrije positie tegen het gezicht van Muslera schoot. De misser van de invaller bleek een zeer dure te zijn. Aan de andere kant passte Baris Yilmaz op Icardi, die wat ruimte creëerde en de bal in de verre hoek plaatste: 3-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Muslera pakt de overwinning hoor. Nelsson nooit meer opstellen en Kerem mag de veters strikken van Zaha. Fijne avond.

15 februari 2024 om 20:50

Hahahaha Nelsson heeft een uitschieter en gelijk nooit meer opstellen, overdrijven is ook een vak.

15 februari 2024 om 20:58

Bro serieus, ik zie echt niet wat mensen zien in Nelsson? Is traag, geen lange bal in huis en misschien wel het ergste, hij is soft. Vandaag maakt die weer een fout. Zijn ‘uitschieters’ in Turkije worden gecorrigeerd door Sanchez en scheidsrechters. Maar goed, wie ben ik om een mening te geven of niet .

15 februari 2024 om 21:01

Nelsson speelde gewoon uitstekend afgelopen wedstrijden weet niet waar jij het over hebt? Mening geven mag altijd maar om gelijk te doen alsof de scheidsrechters in Turkije hem in bescherming nemen is wel heel apart.

15 februari 2024 om 21:01

Wat bedoel je met “en scheidsrechters”?

15 februari 2024 om 21:07

Niemand heeft het over dat specifiek Nelsson in bescherming wordt genomen in Turkije. Bedoelde meer aan te geven dat die zeker vorig seizoen vaak is weggekomen dmv zijn partner en/of de scheidsrechters die hem hielpen omdat die een duel verloor en zelfs.. ik dacht Alanya of Kayseri thuis exact dezelfde overtreding maakte en weg kwam met geel. Begin dit seizoen werd die ook total loss gespeeld door die gekke Afrikaan van Zalgiris. Nu Apo terug is zie ik hem geen basisspeler worden in de komende wedstrijden + geschorst in de return.

16 februari 2024 om 08:03

Grappig om te horen van een fener fan dat het aan de scheidsrechter ligt. Moet niet gekker worden hahah

Als we 2 echte backs hadden zouden we hier ruim winnen. En ondanks een zeer slechte scheids een
Mooie maar nipte overwinning. Gala had hier zeker pingel moeten kijken op die actie tegen baris alper

15 februari 2024 om 20:51

Okan had veel eerder moeten wisselen ook, zaten een paar er helemaal doorheen, waarom wissel je pas in minuut 83? Wtf man

15 februari 2024 om 21:10

Ben ik het met je eens. Had eerder een verdediger in gemoeten en nbombili ook

16 februari 2024 om 17:31

Altijd dat gejank over de scheids als er een turkse ploeg voetbalt....

Gevochten als leeuwen met een koning op doel. Long live the King Muslera

Wedstrijd helaas niet kunnen bekijken, maar Gefeliciteerd Galatasaray broeders! En Europese punten kom maar deze kant op! “Soylenmedi hic” Icardiiiii.

15 februari 2024 om 20:59

Thanks brooo, waren er maar meer zoals jij die het wel daadwerkelijk gunde, jammer dat we niet met 3 Turkse clubs zijn door gebekerd zou echt een opsteker zijn kwa punten!

15 februari 2024 om 21:32

Wat een klasse reactie zeg!

Hoe slecht kunnen we zijn😅

Okan buruk. Je hebt keihard gefaald!!!!! Ook al hebben we gewonnen. Je hebt keihard gefaald in mijn ogen! Sparta praag die dit zelf heeft verpest.

Berkan is gesloopt aan de linkerkant. En toch mocht hij blijven staan. Wrm geen baris alper links, en kaan rechts. Nee hoor okan denkt dat het süper lig is. Te lang gewacht met het inbrengen van Zaha en Tete. Kerem die niks goeds heeft gedaan. Maar toch mag hij blijven staan. We hebben miss geen brede selectie. Maar okan had het veel beter moeten doen.

Waarom geven we zoveel kansen weg?! Dit kan echt niet op dit niveau! Komt ook mede doordat we geen snelheid hebben op het middenveld. Torreira kan het niet belopen in zn eentje. DEMIRBAY en Mertens zijn traag. In europa word je zo overlopen. Je maakt de 2-1, één minuut later meteen een tegenaanval waar de rode kaart uitkomt. Wrm? Door Trage omschakeling welke werd ingeleid door dom balverlies van Demirbay.

Wat een geluksoverwinning. Ik ben zeer ontevreden met het spel. Zo zie je maar weer dat Europa aantal niveaus hoger is dan onze süper lig. Helaas moeten we het met deze selectie doen. Ik zie het somber in.....

15 februari 2024 om 23:33

Nou, je speelt met een cvm en cm op back posities en beweerd dat Berkan gesloopt is. Ik vond dat hij het best goed gedaan heeft op een positie waar hij niet thuishoort. Helemaal voor een speler die op zijn positie niet eens een basisspeler is. Baris linksback gaat ten koste van zijn kwaliteiten voorin, want Tete vind ik slechte speler van het hele elftal momenteel. Met hem in de basis hebben we het zelfs moeilijk tegen laagvliegers in de super lig. Kerem Ak. vond ik ook wel redelijk spelen als de kansen werden benut. Hij kon zomaar 3 assists leveren als de spelers de kansen hadden afgemaakt (Mertens en Ivardi). Al met al waren ze af en toe slordig, maar ondanks dat hebben ze het best goed gedaan vind ik. Over te late wissels geef ik je wel gelijk, maar heb het idee dat Okan het spel niet kan lezen waardoor hij (bijna) altijd te late en vreemde wissels doorvoert.

16 februari 2024 om 00:38

Ik geef Berkan niet de schuld. Hij moet daar spelen, omdat we geen backs hebben. Ik snap dat. Maar die rechter vleugelverdediger van Sparta praag was elke keer zeer gevaarlijk. Hij scoort en geeft ook nog eens de assist op de 2e goal. Baris alper had met zn kracht en snelheid dat kunnen opvangen. Over tete ben ik het deels met je eens. Maar praag zette hoog druk, waardoor er veel ruimtes kwamen. Juist hierom hadden we met Tete en Zaha voor veel gevaar kunnen zorgen. Maar Okan kennende..... altijd maar w88 wnnr we achter komen te staan.

Persoonlijk vond ik dat GS heel laks en slordig speelde. Eerste kwartier was het billen knijpen vervolgens veel onnodig balverlies. Kan niet wachten om de nieuwe backs te zien spelen want in Europa redden we het niet met Berkan en Kaan op de backs. Mertens speelde een puike pot. Wel raar dat Okan zo laat begon met wisselen. Ik sluit af met het volgende: Muslera redt zelfs ballen met zijn gezicht.

15 februari 2024 om 20:53

Als t zo doorgaat redt Muslera zelfs ballen met zijn ballen

15 februari 2024 om 20:54

Status van Volkan Demirel kan hij helaas niet overnemen: hij redt ballen met zijn billen

15 februari 2024 om 21:10

Bro zat zeker stiekem met zijn billen te schudden toen het nog 2-2 stond

Als we zelfs in Europa tegen de scheidsrechter moeten voetballen....

Hoe dan ook, Sparta Praag deed wat het kon doen. Was dit in een gelijkspel geëindigd, dan waren wij uitgeschakeld in Europa. De return zou net als Kopenhagen eindigen, omdat wij de boel niet konden afmaken. Gelukkig ging het dit keer anders

Galatasaray was duidelijk een maatje groter dan praag alleen missen wij zoals altijd de afronding als hoofdrol Kerem Akturkoglu die vandaag belabberd speelde. Motm voor mij Muslera 100% topwedstrijd verleng die contract van hem nog met 2/3 jaar.

3-2 is niet slecht met de afwezige spelers die nog gaan komen maar er viel zoveel meer uit te halen...... Demirbay was 1e helft top en Davinson stak weer boven zichzelf uit.



15 februari 2024 om 20:53

Vond Preciado anders ook wel aardig voetballen vandaag hoor. Mooie dribbels gezien en erg gevaarlijk

Gala wint hier met geluk dan wijsheid. Als die Tsjechen een beetje effectief waren, dan was het 2-5 geëindigd

Onbegrijpelijk dat Gala deze ronde in gaat zonder echte backs in de selectie. Berkan heeft het prima gedaan als noodoplossing, maar dit vind ik geen beleid.

Met Sanchez en Abdulkerim voor hem zie ik geen uitzicht op speeltijd voor Emin Bayram volgend seizoen. Zelfs als Nelsson wordt verkocht, die 2 speel je er de komende jaren niet uit. Ben benieuwd wat zijn volgende stap zal zijn, want hij doet het bovenredelijk in Belgie.

15 februari 2024 om 21:04

Tja dit is wat je krijgt als je tot het einde van de transferperiode wacht wat typisch iets voor GS is, of ze nemen Europa League niet serieus door Praag te onderschatten of ze willen gewoon uitgeschakeld worden…

15 februari 2024 om 21:20

Sheva, Typisch Turks bro, niet alleen GS doet dat. Zelfs als Erden er zo over denkt, ik weet 100% zeker dat Okan die gedachte niet deelt.

15 februari 2024 om 21:09

Ik heb Berkan in het verleden zwaar lopen bekritiseren, maar bro houdt zich wel staande op linksback. Toch ben ik benieuwd naar Köhn.

Ik vind dat Emin Bayram best zichzelf mag bewijzen volgend jaar, aangezien je volgend seizoen minder buitenlanders in de selectie mag hebben ook al mag je er 11 opstellen. Ook nemen de hoeveelheid wedstrijden toe door dat Zwitsers model en die maffe voetbalbond van ons zal ook wel een Oezbeeks model gooien om meer bekerwedstrijden te spelen.

Geen beste wedstrijd..

We begonnen al heel zwak aan de wedstrijd waarop we een aantal kansen weggeven een beter elftal had die kansen niet laten liggen.

Er zit gewoon totaal geen spel in, te overhaast spelen leid vaak tot balverlies, Berkan is dan weliswaar geen linksback maar is gewoon niet voldoende voor Gs. We missen goede back spelers, kerem Aktürkoğlu heeft volgens mij niks goeds gedaan, icardi sterk aan de bal maar laat de kansen liggen.

Met dit spel lig je er zo uit maar hopen dat we uit beter spelen.

De scheids vond ii gewoon goed liet veel doorspelen rode kaart voor nelson terecht al hadden er nog een paar spelers van praag wel een gele print mogen ontvangen zo als het trekken aan het shirt op het middenveld bij demirbay of op de voet staan bij mertens.



Defensief stonden we zwak, met name door onze backs die eigenlijk geen backs zijn. Sparta Prag kwam ook heek gevaarlijk van de vleugels. Voor de rest speelden we erg strijdlustig, ondanks dat het soms slordig was.

Okan Buruk houdt van risico's nemen. Beste man is vol voor de winst gegaan ondanks die rode kaart van Nelsson. Echter krijgen wij heel makkelijk goals tegen in Europa. Ik verwacht een zware uitwedstrijd in Praag.

Gala had het in de eerste helft af moeten maken maar je zag dat Sparta steeds terug kwam. We betalen de rekening voor het missen van echte vleugelverdedigers ondanks alle goede bedoelingen en inspanningen van Berkan, BAY en Kaan. Voor de return moet de concentratie wel beter zijn, ik vond het vandaag nogal slapjes.

Deze wedstrijd kon ook aflopen zoals in Braga aantal jaren geleden wat Fenerbahce onze aartsrivaal overkwam. Penalty geven is moeilijk blijkbaar voor Turkse clubs. Overduidelijke hands niet gegeven. Baris en Kerem worden vastgehouden niet gegeven. Gele kaarten ivm shirtje trekken niet gegeven belachelijke scheidsrechters op dit niveau voetbal. Leek net de kelderklasse scheids

16 februari 2024 om 08:55

Broeder er is een regel waarbij als de bal eerst de been raakt van de tegenstander en erna de hand het geen overtreding is. Wellicht bedoel je een andere handsbal die ik niet heb gezien?

Werd aanvankelijk niet echt warm voor dit duel, maar wat een wedstrijd. Uitstekende tactische keuzes ook van Okan. 1 klein puntje van kritiek, haal Akturkoglu er sneller uit. Als die jongen niet in de flow zit, is hij niet om aan te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren