Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gakpo: ‘Zelfs de spelers van Ajax zeiden dat die bal over de lijn was’

Laatste update:

De spelers van Ajax gaven toe dat de bal in aanloop naar de winnende treffer van Noussair Mazraoui tijdens de wedstrijd tegen PSV (1-2 nederlaag) over de zijlijn was, zo vertelt Cody Gakpo na afloop in gesprek met ESPN. De aanvaller van PSV is ervan overtuigd dat Daley Blind de bal niet binnen kon houden en baalt er stevig van dat daar niet voor gevlagd of gefloten werd.

Een kwartier voor het einde kwam Ajax op voorsprong, toen Mazraoui als eindstation van een vlotte aanval met zijn linkerbeen op fraaie wijze de bal achter Drommel krulde. Voorafgaand aan het doelpunt leek Blind de bal echter aan de zijlijn niet binnen te houden. Grensrechter Hessel Steegstra oordeelde dat de bal niet over de lijn was geweest en videoscheidsrechter Rob Dieperink kon na enkele minuten de beelden te hebben bestudeerd zijn ongelijk niet bewijzen.

“We hebben hard gevochten, komen op gelijke hoogte en dan wordt de wedstrijd door zo’n dubieus moment beslist”, zegt Gakpo. “Voor mij is die bal over de lijn en ik snap niet dat het niet wordt teruggefloten. De scheidsrechter zei dat de VAR het bekeken had en de grensrechter het niet goed kon zien. Maar ja, dan denk ik: we hebben een VAR. Zelfs de spelers van Ajax zeiden dat die bal over de lijn was. Een beetje apart.”

Ook Marco van Ginkel was na afloop niet te spreken over de aanloop naar de winnende treffer van het duel met Ajax. “Ik heb het nog niet gezien, maar ik hoorde dat de bal uit was. Die is toch gewoon eroverheen, of niet?”, vraagt Van Ginkel zich af na het zien van de beelden. “Schandalig. De VAR checkt dit toch? Je kan het zo toch al zien?”

“Ik vind dat de VAR genoeg duidelijkheid heeft”, stelt ook Kenneth Perez. “Ik weet natuurlijk niet of hij andere beelden heeft. Met de bolling van de bal is het moeilijk te zien, maar ik vind dit best wel duidelijk uit. Maar vanuit een andere hoek kun je het bijna niet zien. Daarom is de VAR waardeloos in deze situatie, want hij kan nooit honderdduizend procent duidelijkheid geven.” Collega-analist Arnold Bruggink vindt ook dat de bal uit leek. “De taak van de grensrechter is om te vlaggen en hij heeft het beste zicht. Deze bal is meer uit dan in. Je ziet die bal daar naartoe gaan.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Valt alleen 100% vast te stellen met een camera op de lijn... ieder camerastandpunt geeft nu een ander perspectief. Dus begrijp de beslissing. Niet 100% zeker vast te stellen; bij twijfel dus goedkeuren.

23 januari 2022 om 17:24

De enige correcte beredenering in mijn ogen. We kunnen niet 100% vaststellen dat hij over de lijn is geweest. Dan moet je in mijn ogen het voordeel behouden. In dit geval zijn de Psv'ers boos, maar dit had ook andersom kunnen gebeuren en waren de Ajacieden boos.

23 januari 2022 om 17:27

Zoals Perez zei is 90 of 95% in dit geval ook genoeg. Het is vrij duidelijk te zien dat hij over de lijn is ook al kun je het niet met 100% zekerheid zeggen. Dit had altijd afgekeurd moeten worden.

23 januari 2022 om 17:39

Wat een onzin. De bal moet ook 100% over de lijn zijn voor een doelpunt. Of gaan we daar tegenwoordig ook over zeggen '90 tot 95% is ook genoeg'?

23 januari 2022 om 17:51

Dat maakt het juist oneerlijk. Het gebeurt rond de middelijn. De kans dat er vanuit daar direct een goal ontstaat is vrij klein. De grensrechter zegt dat die bal binnen is, dus voetbal je door. Vervolgens zet Ajax een hele mooie aanval op via 5-6 spelers en schiet Mazraoui die bal mooi binnen. Vervolgens blijkt uit die beelden dat je niet kan vast stellen dat de bal 100% over de lijn is, dus dan ga jij hem op basis van onderbuikgevoel afkeuren? Dat lijkt me juist onterecht. Ik snap de boosheid bij psv, maar je kan ook de hand in eigen boezem steken vind ik.

23 januari 2022 om 17:52

Haha ja laten we inderdaad 90% accepteren. Meneer u krijgt een boete, ik kan het niet 100% bewijzen maar zo op het ook leek het zo dat ik voor 90% zeker ben dat je 50kmpu te hard reed.

23 januari 2022 om 18:20

Klassieker 2015 - ook net over de middellijn, bal van Younes duidelijk over de zijlijn. Feyenoord bestolen door grensrechter Schaap. Onderbuikgevoel keur je af, maar de “kans is vrij klein” telt wel mee? Lijkt me vrij duidelijk uit deze bal.

23 januari 2022 om 18:47

Zo werkt de wereld niet, Benzema. Het is met 100% zekerheid en anders gewoon niet. Als je de beelden vanuit meerdere perspectieven bekijkt zie je dat het niet te zien is.

23 januari 2022 om 19:57

Onzin voorbeeld, toen was er geen VAR. En grensrechters maken ook gewoon fouten. Het gaat er hier om dat de VAR 100% kan vaststellen of de bal over de lijn was, nou dat kon dus niet. Alle opmerkingen hier na is zinloos punt. Opmerking van Petez is ook onzin, want geldt dat dan ook voor de doellijn.... wordt mooi dan....

23 januari 2022 om 21:01

Het gaat ook om alle beslissingen die zijn genomen. Kijk alle beslissingen van de scheids even na en je ziet waarom Psv'ers en veel neutrale mensen de scheidsrechter hekelen.

23 januari 2022 om 21:50

JK-Ajax die boete/snelheid kun je niet bewijzen, onzin voorbeeld dus. In dit geval is er gewoon bewijs, namelijk het camerabeeld. Als je daar in of uit tegenover elkaar zet is de kans dat ie uit was 90% en tegenover 10% dat de bal in had kunnen zijn. 90 tegenover 10! al is het 70-30, dat moet gewoon genoeg zijn.

24 januari 2022 om 01:59

Als je iets niet 100% weet mag je hem nooit afkeuren. Dan had ajax en de media zeker om de beelden gevraagd. En die moet je voor de volle 100% kunnen aantonen dan.

24 januari 2022 om 20:23

https://twitter.com/sjoerdmossou/status/1485284219530227716?s=24

23 januari 2022 om 17:24

Het is een werkelijke schande dat je deze beslissing goed keurt.
De bal is 100% over de lijn op het ene beeld, op het tweede frame zelfs 200%.
Meneer Dieperink moeten ze nooit meer selecteren voor dit soort cruciale posities.
Vanuit Alkmaar zeg ik een ding: ik steun PSV, PSV is bestolen en dit heeft niks met voetbal te maken.
De competiitie is vergald en voetbal wordt op deze manier steeds minder leuk.

23 januari 2022 om 17:48

Prem wat zit je nou allemaal te zeuren. Uit 1 hoek lijkt de bal over de lijn uit andere hoeken is dat helemaal niet met 100% te zeggen. Een bal moet voor 100% over de lijn voordat het uit is, en dat kan dus niet aangetoond worden uit één hoek. Ga wat zinnigs doen ipv de hele tijd dat gehuil, en hoe erg je psv steunt.

23 januari 2022 om 17:56

Zeg Prem misschien had PSV als koploper zoals ze aan de wedstrijd begonnen eens als een koploper moeten spelen in plaats vanaf seconde 1 terugtrekken en alleen maar proberen de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken. Als Timber en Alvarez geen cadeautje hadden gegeven had PSV sowieso helemaal nergens recht op gehad. De competitie vergald? Het ie juist een zegen voor de competitie en iedereen die van voetbal houdt dat de bordjes bovenin weer verwisseld zijn.

23 januari 2022 om 17:59

Ik steun niet PSV, ik ben een AZ fan,
Maar hoe jij hier loopt te beargumenteren dat die bal niet 100% over de lijn is, is net zo sneu als de arbitrage vanmiddag.
Het voetbal is kapot, een werkelijke schande en jij keurt het goed. Heb jij een voetbalhart?

23 januari 2022 om 18:01

Als, als @ajaxclub.
Zo ken ik er ook wel een paar:

Als Makkelie het lef had gehad had hij Alvares eruit gestuud (2x geel of zelfs direct rood)
Als de VAR zijn werk goed had gedaan werd de 1-2 afgekeurd.
Als PSV de 5 100% kansen erin had geschoten hadden ze dik gewonnen.

Dus ja, als als als. zo ken ik er ook wel een paar. Ik steun Schmidt en ik steun een open en eerlijke voetbalcultuur welke nu verdwenen lijkt.

23 januari 2022 om 18:07

Alvarez direct rood voor wat? Omdat het alvarez is?

23 januari 2022 om 18:10

Elleboogstoot op Gutze (bloedneus)

23 januari 2022 om 18:12

Welke 5 100% kansen heb jij het in godsnaam over dan? Als Ajax haar kansen af had gemaakt was het 1-6 geworden, en dan? Het is 1-2. Klaar.

23 januari 2022 om 18:15

Prem, je zegt letterlijk dat je psv steunt. De eerste reactie die je erna geeft steun je psv ineens niet, wat is het nou vriend?

23 januari 2022 om 18:16

Hahaha bij Alvarez direct rood ben ik afgehaakt, je bent duidelijk niet serieus te nemen. Weet je zeg het nog 10 keer, dan ga je vanzelf geloven dat je gelijk hebt.

23 januari 2022 om 18:17



Elleboogstoot, hahaha. Weet je zeker dat het geen kopstoot a la Zidane was? Voetbal blijft nog steeds een contact sport. Niemand zal ontkennen dat Alvarez hem geraakt heeft, maar dit soort momenten gebeuren 100 keer per wedstrijd. Of is een bloedneus nu een doorslaggevende factor? Want dan kunnen we inderdaad maar beter stoppen met voetbal en van te voren eerst iedereen door een medische scan halen zodat iedereen gelijk is.

Wat betreft de bal over de zijlijn: ja, dit blijft discutabel omdat er gewoonweg geen 100 bewijs is. Spijtig voor je dat jij nu gefrustreerd bent, maar het is gewoon een feit: er is geen 100 bewijs. Beelden van een camera uit schuin standpunt blijft gewoon gissen. Lullig voor PSV en de frustratie is ook zeker begrijpelijk, maar het had ook andersom kunnen zijn. En dan? Niet gaan lopen miepen als PSV (of "jouw" AZ) eerdaags een keer een discutabele goal maakt he...

23 januari 2022 om 18:18

Als je dat rood vond Prem dan had vGinkel er toch al af gemoeten voor de elleboog op Blind?

23 januari 2022 om 18:20

Nou, die van van Ginkel vond ik zeker ook een overtreding maar dan zou dat geel moeten zijn. Bij Blind zagen we bijvoorbeeld geen bloed. Dat maakt het een stuk minder hardnekkig.
zo kijk ik er na en ik heb jaren gevoetbald dus ik weet hoe het eraan toe gaat.
@JK Ajax

23 januari 2022 om 18:37

Vladkoski, Uit hoeveel hoeken wil je het 100% hebben dan? 1 hoek waaruit dat blijkt is voldoende. En die was er. Al de hoeken waaruit het niet blijkt zijn irrelevant. En de grens kon het nooit goed zien, want Blind zijn been stond er voor. Als deze man daar gewoon eerlijk over zou zijn geweest, dan was het in orde.

23 januari 2022 om 18:39

Menneke toch! Hoort er gewoon allemaal bij. Een wedstrijd verlies je over 90 minuten.

23 januari 2022 om 18:44

Dus een overtreding is pas rood als je iemands been breekt en eventueel zijn knieschijven doormidden schopt?

23 januari 2022 om 19:04

Nee zelfs dan niet, bloed is een absolute voorwaarde

23 januari 2022 om 19:34

Ik leg het even voor je uit @ajax1812,.
In deze wedstrijd, in deze situatie waar de bal uit is volgens PSV, steunt hij Psv.
Hij staat echter niet voor PSV, maar voor AZ voor zover ik begrijp. Hij heeft dit dus als neutrale supporter beoordeeld.

23 januari 2022 om 19:35

Heel goed Prem_93, je beargumenteerd nu twee dingen waar de ajaxieden weer niet van weten dat het gebeurd is. De meeste ajaxieden kunnen niet objectief naar die overtredingen kijken. Net als Tadic en Martinez, toneelspel waarderen ze ook nog...

23 januari 2022 om 19:39

Prem je hebt gelijk maar in Ajax dictatuur moet je zwijgen en door voetballen. Ze mogen slaan,schoppen zonder rood te krijgen. Buiten de lijntjes voetballen niemand zeggen hoor. Want o wee,Ajax moet goed zijn en niks ligt aan geluk, partijdigheid vd arbiter of de tegenstander. Ajax, de 007 van het voetbal.

Want de spelers van Ajax (en PSV) hadden daar goed zicht op ofzo?

23 januari 2022 om 17:09

De spelers van Ajax hadden echt wel goed door dat de bal binnen was. Maar Gakpo een beetje opnaaien hoort erbij. Raakt ie van de kook en speelt hij meteen stukken minder.

23 januari 2022 om 17:10

Dacht ik ook wel eigenlijk. Hem een beetje jennen door zo iets te zeggen ook al weet je het totaal niet. Het is iets wat ik zelf ook zou doen.

23 januari 2022 om 17:14

Dat kan ook zeker. Al hebben de Ajax spelers er zeker geen goed zicht op gehad, aangezien ze met een horizontaal perspectief naar de lijn hebben moeten kijken. In een milliseconde is het dan vrijwel onmogelijk om door te hebben dat de bal in of uit was.

23 januari 2022 om 17:15

Hij zegt zelf dat ze dat zeiden na de wedstrijd. Ik weet niet wat ze daar dan mee willen bereiken?

23 januari 2022 om 17:33

Dat zeiden ze na de wedstrijd pas tegen hem en niet tijdens. Typerend dat gezien wordt als Gakpo naaien en dat de Ajax-spelers wisten dat de bal binnen was.

23 januari 2022 om 17:56

JA Speedy want we leven nog in de jaren 90 dat spelers dit doen bij elkaar. Tegenwoordig kent iedereen elkaar vrij goed dus waarom zou je elkaar dan opnaaien door over zo iets te liegen. Waarschijnlijk maken ze de Assistent vanavond nog belachelijk op instagram

23 januari 2022 om 18:23

"daley stond nu boven de zijlijn, dus ik denk dat hij het wist. Maar hij kon me geen concreet antwoord geven toen ik vroeg of de bal in of uit was." Alsdus Mazraoui. De spelers van Ajax weten het dus helemaal niet zeker. Dus zijn ze Gakpo een beetje aan het plagen. Ajax heeft net de video van een vergelijkbare goal tegen Real madrid online gezet. Hoort er allemaal een beetje bij.

25 januari 2022 om 04:57

Haha maar echt. Deze uitspraak is een drogredenering van de bovenste plank.

Op twitter zijn vele voorbeelden te vinden van ballen die uit lijken, maar toch niet zijn vanwege verschil in camerastandpunten. 1 oplossing: soort doellijntechnologie op de zijlijn. En het is hier het geval, niet 100% zeker, dus mee met de grensrechter. Daarbij gewoon een terechte overwinning overigens.

23 januari 2022 om 17:16

Niet nodig. Grensrechter en Var moeten hun best doen, maar als ze zich vergissen is er nog een lange weg naar de goal en heb je nog genoeg kansen een goal te voorkomen.

23 januari 2022 om 21:59

Betere oplossing: Bal raakt witte lijn = in. Bal over de lijn, raakt de lijn niet = uit. Heb je heel dat gezeik met doellijntechnologie niet nodig.. Ongeacht of het volgens deze regels correct is, het is toch super triest dat deze bal eventueel als 'in' gerekend zou kunnen worden, omdat de bal een 'bolling' heeft. De bal is gewoon over de lijn, dus uit. Zo simpel zou het moeten zijn...

Huilie huilie, goal is goal. Ik dacht ook dat de bal over de lijn was, maar bij enige twijfel kan de VAR niks en volgen ze de grensrechter. Zagen we in Madrid ook. Er waren geen camera's op de lijn en als ze in onze technologie hoofdstad dat al niet kunnen regelen, ligt het niet aan ons....

23 januari 2022 om 17:07

Het word hem gevraagd, dus hoezo huilie huilie? Begrijp je niet helemaal.

23 januari 2022 om 17:10

Je kan je verlies ook gewoon accepteren in plaats van uitspraken van de tegenstander er zo bij te halen...

23 januari 2022 om 17:11

En waarom mag hij dat er niet bij halen dan? Is gewoon informatie die relevant is voor het beantwoorden van de vraag van de verslaggever.

23 januari 2022 om 17:25

Ik had jullie andersom weleens willen horen, allemaal lekker makkelijk praten dit.

23 januari 2022 om 17:13

Haha ik denk dat alle voetballers behalve Nathan Rutjes wellicht verbolgen zijn over een dusdanig controversiële beslissing 3 minuten na een verloren topper. Jouw reactie is dan eerder huilie huilie.

23 januari 2022 om 17:14

Ach kom op. Als je zo verliest dan kan je niet met huilie huie komen als daar commentaar op komt, dat snap je zelf toch ook wel? Desalniettemin, gefeliciteerd met de overwinning, ondanks dat het op deze manier heel zuur voelt

23 januari 2022 om 17:18

En ajax spelers zouden er helemaal niets van zeggen als tegenstander via onterechte goal wint?

23 januari 2022 om 17:28

Och het zou eens omgedraaid worden en Ajax eens zo'n absurde beslissing tegen krijgen, dan is de wereld te klein, want ja, Ajax.

23 januari 2022 om 17:30

Man, wat een kinderachtige reactie, ongelofelijk dat je niet kan begrijpen dat een ander teleurgesteld is over zo'n beslissing. Het is niet zomaar een wedstrijd, gaat ergens om. Maar er is zoveel commentaar vanuit Ajacieden. Over de tactiek van Psv (uiteindelijk maar 1-2 met een discutabele goal, dus hoezo verkeerde taktiek), over gedrag van Psv'ers, terwijl heel circus Renz uit Amsterdam is meegekomen en dan nu weer over het feit dat ze vanuit Eindhoven teleurgesteld zijn over de beslissing. Toch logisch, sport is emotie en zou andersom precies zo zijn. Dan zou ik de sportieve grappen kunnen begrijpen, maar dit gezeur is gewoon net zo erg als de rolpartij van Martinez.

23 januari 2022 om 17:31

Niks huilie🤣, tis toch gewoon duidelijk over de lijn ,

23 januari 2022 om 17:34

Zo duidelijk dat de VAR het niet zag...

23 januari 2022 om 17:42

@De Toekomst laat zich wel enorm kennen hier haha, erg sneu

23 januari 2022 om 17:47

De Toekomst is dan ook wel een van de subjectievere Ajaxfans hier op voetbalzone. Daar valt nauwelijks een gesprek mee te voeren zonder dat hij Ajax of een Ajacied een veer in de reet steekt, dus ik zou iedereen aanraden om alles wat hij zegt met een containervracht aan zout te nemen.

23 januari 2022 om 20:07

Haha, Hijniet!!, die begint over subjectiviteit haha.....
On topic, ik snap de frustratie echt wel en die zou andersom er ook zijn, maar ook dan zou het dezelfde uitkomst hebben, Als de VAR het niet 100 kan weerleggen is het zoals het is. Simpel

23 januari 2022 om 18:24

Treurige opmerking zeg. Ben je een kind van 14? Andersom had je er ook wat van gevonden.

23 januari 2022 om 19:26

Ik mag niet hopen dat jij De Toekomst voor Nederland bent zeg… man man man wat een sneue reactie is dit zeg… als het andersom was gebeurt had je waarschijnlijk nog harde lopen janken…

KNVB is net als de politiek. Kijken hoe ver we kunnen gaan. Als je de beelden bekijkt zie je toch dat de bal over de lijn ging. Alle kleine beslissingen gingen ook de kant van Ajax op...

De bal is rond. De schaduw op dat beeld 'van boven' geeft dus een vertekent beeld. Ik kan het me heel goed voorstellen dat Ajacieden ook met een beetje schadenfreude willen toegeven dat de bal uit was. Zo overduidelijk is het allemaal niet. Volgens mij hoorde ik Arno Bruggink zeggen dat de bal meer uit dan in was toen hij wilde aantonen dat de bal uit was, dat zegt volgens mij alles over hoe primitief die analisten zijn in hun statements.

23 januari 2022 om 17:10

En dat is de spijker op zijn kop, als iemand roept meer uit dan in betekend dat degene het simpelweg niet zeker weet. En als de VAR het niet zeker weet, dan is het doorspelen.

Ja heel eerlijk, op de beelden lijkt de bal uit, je weet het alleen niet 100 zeker met het perspectief van dat beeld. Maar man, die Schmidt, wat een calimero om te zeggen dat alle fifty fity beslissingen in het voordeel van Ajax zijn de afgelopen wedstrijden, met als hoogtepunt zijn uitbarsting aan het einde van de wedstrijd. Geen kritisch woord over Boscagli die als een gek tekeer gaat ipv gaat verdedigen, over Obispo die bij de 0-1 mis zit en bij de 1-2 niet kort dekt. Ajax was de bovenliggende partij.

Of die nou wel of niet uit was. Het doet er niet toe. Het is gebeurt en we hebben verloren. Psv deed leuk mee en met een aantal spelers uit een suprise eitje (ginkel, guti bijvoorbeeld) zie je gewoon dat het niveau verschil te groot is. Als ajax aanzet gebeurt er iets al psv aanzet komt er een lange trap richting mauro of doan.. ik denk dat er weinig te verwijten is; ajax heeft betere spelers op bijna iedere plek en een spelopvatting gebaseerd op balbezit en winnen dan creëer je meer kansen en win je vandaag misschien onterecht maar mijn inziens toch terecht!

23 januari 2022 om 17:21

Je slaat hier de spijker op zijn kop. Ajax is gewoon veel beter. Maar dat is ook niet gek he. Geld regeert nu meer dan ooit in het hedendaagse voetbal. En met meer geld kun je betere spelers kopen en hogere salarissen geven. Wordt het voetbal leuker voor de niet Ajax-supporters, nee. Ze zullen de komende 10 jaar 11x kampioen worden. Saai, maar wel de realiteit.

23 januari 2022 om 17:31

Yes, heel gebruikelijk voor de Eredivisie dat zit zal gebeuren . Ajax wint de toppers en doen wat ze moeten doen, maar zowel tegen Feyenoord en PSV is het kwaliteitsverschil niet zo heel groot als je doet vermoeden. Zoals je ook kan zien op de ranglijst, het seizoen duurt nog lang in ieder geval.

Nee Makkelie, de bal is over de lijn we keuren het doelpunt gewoon goed.

Waarom implementeren ze geen camera in de cornervlag zoals ik denk ik in de La Liga heb gezien? Die zou zoiets kunnen vaststellen meen ik.

Op zich wel begrijpelijk dat de Var niet ingrijpt omdat hij niet met 100% zekerheid kan overturnen. Of de bal uit is kan je niet zeggen doordat de camera niet loodrecht op de lijn staat waardoor je optische illusies gaat krijgen

23 januari 2022 om 17:24

Zelfs dan is het heel lastig, de bolling van de bal is cruciaal. Het is echt centimeter werk. Je hebt dan eigenlijk meerdere camera's nodig en speciale software die het uit kan rekenen. Zoals de doellijn technologie.

Ja dit roep ik al jaren, hoe Ajax telkens bevoordeelt wordt en cruciaal beslissingen in het voordeel krijgen, is een vastelling meer niet. was gewoon over de lijn simpel.. er spelen gewoon ander belangen mee waardoor het wordt goedgekeurd

23 januari 2022 om 17:25

Wat gek dat er dan tot nu toe niks aan gedaan is Aqua1! Als jij het potverdorie al jaren roept. Hoe kan dat nou?

23 januari 2022 om 19:39

Als jij mij kan uitleggen waarin Openda gisteren voor een lichte elleboog rood kreeg van de VAR, terwijl Antony in de klassieker weg kan met een gele kaart? Zelfde scheidsrechter (higler). Wel vreemd ofniet. Ik mag het eigenlijk niet hardop zeggen maar door de goede resultaten van Ajax in het verleden is het vanuit het oogpunt komt het de KNVB toch veel beter uit dat Ajax kampioen wordt

23 januari 2022 om 20:09

Je hebt helemaal gelijk Psv_mark. Als jullie kampioen worden kost dat internationaal veel te veel punten. Die KNVB is niet helemaal gek. Daarom wordt Ajax elk jaar kampioen. (Of toch niet? 14/15 PSV, 15/16 PSV, 16/17 Feyenoord, 17/18 PSV, 18/19 Ajax, 19/20 Geen kampioen, 20/21 Ajax, 21/20 ??)

Die bal is meer uit dan in? Dan is het dus geen uit, Arnold, want hij moet helemaal uit zijn.

Ik zal toch even mijn altijd objectieve oordeel vellen. Het is gewoon niet te zien op de beelden. Ik neig idd ook naar over de lijn, maar zolang je geen camera op de zijlijn ziet is het lastig te beoordelen. Lucky Ajax zullen we maar zeggen. Wel mooi voor een derde, beetje drama

23 januari 2022 om 17:54

Dit is de spijker op zijn kop.

Ik kan ook niet roepen dat deze bal in is. De term lucky Ajax is op deze wedstrijd wel van toepassing.

Goede speler die Gakpo, die komt er wel. Mooi dat hij in Nederland blijft ook. Mis alleen wel wat vuur en hardheid.

Als het andersom was ,was de wereld te klein ,zouden ze ook moord en brand schreeuwen

De var kan het op beelden niet uitsluiten maar iedereen heeft het in de split second al gezien ondanks dat er geen camera boven was. Als vGinkel half zo scherp was in het veld als met zijn ogen zou hij nog eens wat kunnen toevoegen aan psv

Mooi dat de spelers zo eerlijk zijn van Ajax
Maar je verandert er niks meer mee aan de eindstand
Het doelpunt is eenmaal goedgekeurd
deal ermee

23 januari 2022 om 18:03

Dat is toch nog wel het allermooiste aan deze situatie: de Ajacieden kunnen gewoon eerlijk zeggen wat zij er van vonden, zonder dat dit enige consequenties zou hebben en stiekem kunnen ze blij zijn dat ze weer bovenaan staan.

23 januari 2022 om 18:15

Ja daarom en toch netjes dat ze het toegeven hoevaak in dit gevallen wordt alsnog het tegenovergestelde verteld

23 januari 2022 om 20:20

De enige Ajax speler die kon zien of de bal daadwerkelijk in of uit was is Blind, de rest stond gewoon weg te ver weg of hadden net als de camera's een ander perspectief die valt te interpreteren als een uitbal.

Dus alleen Blind kan het antwoord geven of de bal in of uit was

Ik had ook het idee dat die bal in zijn geheel over de lijn was. Maar als de grensrechter niet vlagt en dan VAR kan geen uitsluitsel geven , ja dan krijgt Ajax de voordeel van de twijfel.

Wat het nog erger maakt is dat Anthony geen rood kreeg tegen Feyenoord. Het gebeurt dus gewoon al 2 keer in de moeilijkste uitwedstrijden van het seizoen dat Ajax in het zadel geholpen wordt. Ik ben zo klaar met de KNVB en altijd maar in het voordeel van Ajax fluiten. Maar wat er vandaag gebeurde is toch echt het toppunt. Dit is gewoon ronduit belachelijk voor de rest maak ik er maar geen woorden aan vuil.

23 januari 2022 om 18:00

Mag ik je bedanken voor deze bijdrage, dit maakt de overwinning alleen maar nog lekkerder. In plaats van te zeiken over een bal waarvan niemand 100% zekerheid heeft of die wel of niet uit was zou je beter eens kritisch naar je clubje gaan kijken. Dan ben je de koploper, speel je thuis en dan kom je niet verder dan alleen maar vanaf seconde 1 laf terugtrekken, het je tegenstander onmogelijk maken om te voetballen en hopen dat je misschien een keer kan toeslaan uit een cadeautje. PSV speelde als een koploper onwaardig en iedereen die bij zijn volle verstand is en vooral liefhebber van voetbal is zal blij zijn dat de posities bovenin gewisseld zijn.

23 januari 2022 om 18:10

Elke voetbal liefhebber in Nederland heeft een hekel aan jouw club. Blind, Tadic, Martinez allemaal van die jankerds zijn het. Onsportief gedrag is normaal bij hun maar jullie Ajacieden schrijven het altijd weg als winnaarsmentaliteit. PSV heeft een minder seizoen dit jaar en alsnog moeten jullie zo geholpen worden om boven PSV uit te komen. Schaam je kapot vriend dat je dan nog zo een grote mond durft te geven.

23 januari 2022 om 18:19

Als jij nou eens met sluitend bewijs komt dat die bal 100% over de lijn is praten we nog eens verder en tot die tijd is dit doelpunt gewoon terecht goedgekeurd.
Als jou club in het vervolg nou eens probeer te voetballen want zo heet deze sport he, voetballen, actief meedoen aan een wedstrijd. Niet teruglopen, tegenhouden en hopen dat je er mee weg komt.

23 januari 2022 om 18:43

Ach jochie toch met je als als.. dat zegt mij al genoeg dat je weet dat ik gelijk heb. En probeer alsjeblieft niet te doen alsof je zo een groot voetballiefhebber bent als je tweede club Chelsea is dan ben je alles behalve een liefhebber. Smerige opgekochte club is het en dan nog iets durven zeggen over achteruitlopen. Chelsea de ploeg die jarenlang bekend stond om antivoetbal. Lachwekkend figuur ben je echt waar. Ajax graafde in balbezit van PSV haarzelf ook gewoon in trouwens maar ik heb zo een vermoeden dat je gigantische ego in de weg zat om dat op te merken. Voor nu mijn laatste reactie die ik aan jou vuil maak want echt je bent mijn tijd niet waard.

23 januari 2022 om 20:40

Haha dat jij een club als Chelsea die niks met deze wedstrijd te maken heeft er bij moet halen om nog iets van je gezicht te redden zegt al wel genoeg. Jullie bij PSV houden toch zo van puur resultaatvoetbal, nou dan heb ik nog wel een paar leuke cijfers voor je. PSV tegen de directe concurrenten dit seizoen, 3 keer gespeeld, 3 keer verloren 1 voor en 11 tegen. Dan moet je dus heel snel je mond houden en misschien accepteren dat je gewoon niet goed genoeg bent en in elke serieuze wedstrijd door het ijs zakt.

Dit was duidelijk uit, maar met mijn clubvoorkeur voor Ajax juich ik deze beslissing wel toe. Jammer voor PSV, maar een volgende keer valt het dubbeltje wellichtwel hun kant op, zoals dat altijd met dubbeltjes gebeurt. Maar goed, het is weer normaal: Ajax 2 punten los van PSV met nog 14 wedstrijden te gaan :D XD

Nou alle andere clubs in Nederland vinden dit dus 100% duidelijk, de bal was helemaal over de lijn. Het lijkt er inderdaad erg veel op maar geen enkel beeld of foto geeft uitsluitsel. Ajax is hier geen partij in en kan hier helemaal niks aan doen. Soms zit het mee en soms zit het tegen al vind ik dat Ajax het qua spelbeeld en kansen verhouding wel verdiende. PSV speelde om niet te verliezen en Ajax wel om te winnen.

Rationeel bekeken weet iedereen dat het (terechte)vlaggenschip vd KNVB hier duidelijk gefaciliteerd wordt. Tis oneerlijk,maar commercieel bekeken harkt Ajax het geld internationaal binnen. Dat is helaas waarom het draait. Alle (twijfelachtige)beslissingen hun kant op kan uiteraard geen toeval zijn. Hands situatie met Mauro, voordeel situaties verschillend beoordelen beide in voordeel Ajax. Kwam een goal uit en situatie waar Alvarez geel kreeg. Dubbel...En de 1-2 ,hoe duidelijk wil je t hebben. Uiteraard staat voetbal los van politiek. Maar moeten we in een land met Rutte als aanvoerder,scheidsrechter, hopman objectiviteit en rechtvaardigheid verwachten? Welke club heeft de meeste fans? Zijn scheidsrechters mensen? Vandaag is wel iets duidelijk geworden, althans een vooroordeel bevestigd

Die bal is uit. Dat zien de analisten bij ESPN en zelfs Makkelie geeft toe dat het erg dubieus is. Niet de eerste en helaas ook niet de laatste keer dat de ploeg uit de hoofdstad een extra steuntje van de scheidsrechter krijgt. Genant.

PSV spelers hebben weinig concentratie. Ze stopten half ipv bij de les blijven. Eigen schuld.

Ik weet precies hoe de supporters van PSV zich voelen, hetzelfde zoals ik me voelde na het afgekeurde doelpunt van een paar jaar geleden tegen PSV wat totaal niet buitenspel was, maar door een fout van de grens toch als buitenspel werd bestempeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren