Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong verlaat per brancard en met handen voor gezicht het veld

Laatste update:

Frenkie de Jong heeft het duel met Real Madrid zondagavond vroegtijdig moeten staken. In de blessuretijd van de eerste helft schreeuwde hij het uit van de pijn na een duel met Federico Valverde om de bal. Hij moest direct vervangen worden.

Met zijn handen voor het gezicht verlaat Frenkie de Jong het veld. Het lijkt erop dat hij geblesseerd is geraakt aan zijn enkel, die zwabberde na het duel om de bal. Met zijn handen voor het gezicht en per brancard verliet De Jong het veld. Pedri is zijn vervanger.

De Jong was net hersteld van een blessure die hem circa zes weken aan de kant hield. De middenvelder miste onder meer de interlandperiode met het Nederlands elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 april 2024 om 22:09

Hoe weet je dat nou joh, kan ook prima heel erg pijn doen en dat het dan gewoon over 2weken weer weg is. Wel bedankt voor je comment helemaal boven aan, topper.

21 april 2024 om 22:13

Dat is zeker waar, maar zie hem nog wel die domme pech hebben

21 april 2024 om 22:13

Want? Je weet niet eens wat voor blessure hij heeft. Het EK is over iets minder dan 2 maanden.

22 april 2024 om 11:19

Met Koeman aan het roer wordt dat sowieso niks.

Ai ai ai, dat was een slap enkeltje. Hopelijk niet te ernstig.

Echt zwaar klote dit voor Frenkie en Barca denk dat dit wel einde seizoen is voor hem.

Hopelijk is het EK niet in gevaar voor Frenkie, Sterkte Frenkie!

Pff balen voor hem zeg. Was die net terug tegen PsG?

21 april 2024 om 22:01

Helaas wel inderdaad. Hopen dat het meevalt. Maar het zag er nogal pijnlijk uit.

Het zit hem en Oranje ook niet mee hoor. Wanneer speelde hij voor het laatst een interland? Lijkt altijd geblesseerd te raken vlak voor een reeks interlands en nu dus voor een toernooi. Goed, hij heeft nog even, maar dit ziet eruit als een flinke blessure. Zucht.

Ja dat zag er niet best uit, die enkel krijgt een behoorlijke zwieper. Jammer voor Frenkie, en mogelijk ook voor het Nederlands Elftal komende zomer...

Hopen voor hem dat het meevalt maar in zijn huidige vorm is hij niet eens een gemis voor het Nederlands elftal en Barcelona. Speelt 99 van de 100 keer alles op safe.

21 april 2024 om 22:09

Wat is dit dan weer voor comment? Deze speler is gewoon cruciaal voor je middenveld... dus uit je comment heb je liever dat hij geblesseerd is dan dat hij naar het EK gaat....

21 april 2024 om 22:13

Huidige vorm is natuurlijk ook direct na blessures. Al meermaals dit seizoen. Ik vind het lastig om hem daarop te beoordelen. Dan is z'n schijnbare blessuregevoeligheid eerder een verkooppunt.

Zoals die begin dit seizoen speelde, en vorig seizoen, voegde die wel heel veel toe.

21 april 2024 om 22:17

Als je niet ziet dat hij erg belangrijk is voor zowel Barca als (nog meer voor) Oranje, dan heb je er niet veel kijk op. Hopelijk valt het mee

21 april 2024 om 23:38

Aha de “als je niet mijn mening hebt dan heb je er geen kijk op” comment.

Knappe onderbouwing.

22 april 2024 om 04:49

Lierse jij reageert altijd vanuit emotie en sentiment, dus beetje raar dat jij degene bent die hem corrigeert op het gebied van argumenten. Overigens heeft hij toch gewoon gelijk? Laten we nou even redelijk zijn.

22 april 2024 om 06:45

Lierse heeft toch gewoon gelijk dat het een “als je niet mijn mening hebt dan heb je er geen kijk op” reactie is.

Ja, Frenkie is op het moment de beste speler van Oranje. Maar neemt niet weg dat hij bijna elke wedstrijd teleur stelt. Hoeveel jaar zijn we nu al niet bezig om eindelijk een goede combinatie op het middenveld te vinden dat zijn potentie er in Oranje ook eindelijk uitkomt.
Hetzelfde lijkt bijv. ook met een xavi simons, iedereen kan zien dat het talent daar vanaf druipt, heeft het al bewezen in de ED en in de bunderliga, maar in oranje valt het zwaar tegen wat hij tot nu toe laat zien.

22 april 2024 om 07:09

Frenkie de Jong stelt alleen bijna nooit teleur in Oranje, dus die vergelijking gaat niet op. Behoort steevast tot de beste spelers op het veld bij het Nederlands elftal, echt vrijwel altijd.

22 april 2024 om 12:55

Ah Lierse, het zalmpje dat regelmatig tegen de stroom in probeert te zwemmen.. Uiteraard is Frenkie onmisbaar voor land en club. Wij zijn zulke zeikerds in Nederland, in Spanje zou Frenkie door iedereen genoemd worden als 1 van de 3 pilaren van het huidige Barcelona. Op z’n minst de mensen die er toe doen in deze kwestie, namelijk Barcelona fans die ook daadwerkelijk elke wedstrijd kijken. En el guaje snapt er helemaal niks van.. Barca speelt regelmatig tegen zichzelf met spelers die ontzettend domme fouten maken.. Als coach stel je dan als eerste uiteraard Frenkie op die zelden een bal verliest. Geen rocket science.

21 april 2024 om 22:19

Bij oranje is die gewoon dé baas op het middenveld hoor. Die ga je heel erg missen. De laatste wedstrijden zonder de Jong was niet om aan te zien in het Nederlands elftal.

21 april 2024 om 22:24

Bij oranje gewoon Schouten op 6 met eventueel daarachter Koopmeiners en of Wieffer. Op 8 Reijnders met daarachter Timber of Veerman. Neemt niet weg dat een blessure erg vervelend voor hem zou zijn. Zag er naar uit met die enkel

21 april 2024 om 22:29

Precies FR-Berend, dan ga je er dus echt aanzienlijk op achteruit. Spelers die jij noemt zijn echt nog wel een niveautje of wat minder dan Frenkie de Jong namelijk.

21 april 2024 om 22:37

Serieus? Wieffer? Dit is geen EK voor B-elftallen.

21 april 2024 om 22:39

Schouten Veerman Wieffer, komt allemaal tekort om iets te doen op het EK.

21 april 2024 om 23:06

@JK-Ajax Als dat ons middenveld moet worden, zijn we in ieder geval mooi op tijd weer thuis….Maar waarom we nog reageren op van die likes-zoekers als El_Guaje7 kunnen we onszelf ook kwalijk nemen!

21 april 2024 om 23:07

Bla bla bla Wieffer bashen is toch zo lekker makkelijk. Frenkie is alleen maar geblesseerd en speelt bij Barca wanneer hij fit is ook alleen maar verstoppertje. Daarnaast is hij niet echt een 6 maar ook niet echt 8 dus met wie zou je hem laten spelen op het middenveld? Als je Reijnders, de Jong en nog een aanvallende middenvelder (Xavi bijvoorbeed) opstelt ga je namelijk echt overlopen worden tegen Duitsland.

21 april 2024 om 23:29

Het gaat helemaal niet om wieffer bashen. Is namelijk een super goede speler, zeker voor Eredivisie. Maar wel paar klassen minder dan Frenkie. En dat is geen schande, want dat geldt voor al onze middenvelders

21 april 2024 om 23:37

Volgens die “kenners” hier speelt Frenkie altijd verstoppertje. Dat zal ongetwijfeld de reden zijn dat Xavi en Koeman hem altijd opstellen….
De Jong, Timber en Reijnders. Dan heb je een prima middenveld.

22 april 2024 om 01:21

Het kan toch wel allebei waar zijn? Frenkie is al jaren in potentie een topmiddenvelder, de meest talentvolle die we hebben in Nederland, maar speelt ook vooralsnog in de grote CL/EL/WK/EK wedstrijden erg anoniem. Dat is niet echt een controversiële mening lijkt me, zo’n beetje elke analist ziet dit ook.

Wat de meeste trainers doen (Setien, Koeman, Xavi, Frank de Boer, Van Gaal) is hem toch opstellen want met het talent dat hij heeft, verwacht je dat het uiteindelijk toch gaat gebeuren. Het alternatief is spelen met een Schouten, Wieffer, De Roon of Veerman (of bij Barca, met Romeu of Sergi Roberto) in zijn plaats, en dat durft niemand echt aan. Als ik trainer was, zou ik m ook opstellen, totdat er een betere speler in mijn selectie zit.

22 april 2024 om 02:43

Gewoon Schouten en wiefer hahahah die mogen de jong zijn veters nog niet eens strikken. Ballen leuk in de eredivisie. Maar buiten de eredivisie vallen ze niet zo op. Echt bijzonder hoe mensen de jong onderschatten !

22 april 2024 om 03:28

@Ajaja: Koeman stelt ook Wijnaldum op, die zou als hij het voor elkaar kon krijgen zelfs Promes nog oproepen.

22 april 2024 om 06:50

Ook zonder de Jong was het niet om aan te zien bij het Nederlands elftal. Heb het idee dat het onder Koeman ook niet gaat veranderen. Hopelijk krijgt de volgende bondcoach het wel voor elkaar om een speelwijze te hanteren waarin Frenkie en Simons het beste uitzichzelf halen (persoonlijk hoop ik op Bosz) want dan heb je gewoon 2 wereldtoppers in Oranje(ake hoort mijn inziens ook bij de 3 beste oranej spelers, die haalt echter wel zijn niveau onder Koeman en ook al van Gaal)

21 april 2024 om 22:28

Is ontegenzeggelijk de beste middenvelder van Oranje, natuurlijk zou het een gemis zijn als hij het EK mist, wat een onzin. Ook voor Barca is het gewoon een gemis overigens, hij staat niet voor niets altijd in de basis. Geluk is dat Barca de rest van het seizoen min of meer voor spek en bonen speelt waarschijnlijk. Edit: mochten ze vandaag winnen houden ze nog een sprankje hoop op de titel. Reken er maar op dat Xavi enorm baalt dat ie De Jong er niet bij heeft in het restant van het seizoen in dat geval.

Oei, blessures aan enkels zijn echt kut. Dan zomaar geen EK zijn.

21 april 2024 om 22:26

Beter enkels dan knieën. Ik denk dat hij het wel gaat redden

Wat een dwaas is die Valverde zeg, dit lijkt einde seizoen en weg EK. Fijn dit weer, net voor het EK valt de één na de ander weg voor het Nederlands elftal…

21 april 2024 om 22:03

Is gewoon een 50/50 challenge om de bal waarbij Frenkie een fractie van een seconde later was. Gewoon pech

21 april 2024 om 22:20

Ik vind het geen pech. De Jong komt hier gewoon half in en lijkt alsof zijn voet ook nog half terugtrekt. En dat doe je tegen Valverde van alle spelers. De kerel die altijd 100% voor alle duels gaat. Dan is de impact voor De Jong groter omdat zijn enkel met de bal helemaal de lucht in gaat door de impact.

21 april 2024 om 22:25

Klopt wat je zegt. Ik heb het verkeerde woord gebruikt. Was gewoon niet handig om in te houden als je weet dat Valverde altijd 100% gaat

21 april 2024 om 22:03

Je kan dit Valverde toch niet kwalijk nemen? Ja, hij komt hard in, maar speelt toch de bal. Ik heb zelf ook altijd geleerd, nooit je poot terugtrekken. Dit is het resultaat dan.

21 april 2024 om 22:03

Wat doet Valverde fout hierin?

22 april 2024 om 03:38

Niks.

21 april 2024 om 22:04

Kan ook een zegen zijn, misschien gaan we verrassen met een jong hongerig team. En als ik eerlijk ben vind ik Frenkie niet niet zo bijzonder, is bij weinig goals betrokken en das wel een belangrijk deel van het spelletje.

21 april 2024 om 22:09

Klets toch niet zo met je zegen. Frenkie is onze beste middenvelder en die klazen uit de Eredivisie mogen niet eens zijn veters strikken

21 april 2024 om 22:11

Frenkie is vaak betrokken bij de voor assist. Dus wel degelijk bij aanvallen betrokken.
Voor NL elftal is Frenkie echt een belangrijke schakel, snap niet dat mensen dat niet zien..

21 april 2024 om 22:20

“Frenkie niet niet bijzonder”. Je zegt het precies goed.

21 april 2024 om 22:05

Dit kan je valverde niet aanrekenen. Hij gaat gewoon vol voor de bal. Frenkie ook maar die houdt in. De bal zit tussen hun 2 in Maarja frenkie houdt zich in waardoor z’n enkel naar achter geschoten wordt samen met de bal. Nogmaals valverde haalt volop uit op de bal dus vind ik dit niet de schuld van valverde

21 april 2024 om 22:05

Wie nog meer dan?

21 april 2024 om 22:08

Huh ?! Hoezo een dwaas? Ze gaan beide voor de bal...

21 april 2024 om 22:13

De Jong is juist de dwaas om zijn voet terug te trekken

21 april 2024 om 22:17

Haha, frenkie gaat er zelf slapjes in. Valverde doet niks verkeerd en gaat gewoon voor de bal

21 april 2024 om 22:17

Dwaas? Sorry hoor maar Valverde komt hier gewoon hard in maar gewoon fair. De Jong is degene die met een zwak voetje er tussen komt. Dan is de impact groot en krijg je dit. Dit is alleen maar De Jong zijn schuld. Hij had hier niet zijn been half moeten neerzetten.

21 april 2024 om 22:33

Vertel wat doet Valverde anders dan De Jong? gewoon een stevig duel om de bal van beide partijen, vergeet niet dat notabene De Jong die sprint trekt om nog bij de bal te komen met alle gevolgen van dien. Risico van het vak. Valverde treft totaal geen blaam

22 april 2024 om 03:33

Valverde een dwaas noemen die gewoon op snelheid wint van De Jong en de bal speelt. In het live meepraten waren er ook van die rare mensen die Fede de schuld gaven. De Jong kwam als een nat washandje een blok zetten, dat doet hem vaker de das om.

22 april 2024 om 09:55

Toch niets dwaas aan, dit zijn de beste acties! Er volledig op de bal inklappen, gaat nooit fout als de andere ook 100% erin klapt. Nu lijkt de Jong gewoon net wat te laat in te komen en krijg je soms blessures, je kan Valverde helemaal niets kwalijk nemen..

Vervelend voor Frenkie! Maar niet getreurd we hebben Wijnaldum als vervanger voor het EK.

Tja, dit is echt ruk. Nu komen we straks met B-garnituur a la Wieffer/Veerman/Wijnaldum op het EK.

21 april 2024 om 22:52

Onpopulair opinion: Frenkie is B-garnituur

21 april 2024 om 22:55

En Wieffer is A-garnituur zeker...

22 april 2024 om 00:59

Frenkie is een topspeler. Hij draait nog op een euromunt. Hik ziet de ruimte. Hij heeft een geweldige dribbel. Is snel. Hij ziet verdedigend waar hij staan moet om te onderscheppen. Topspeler. Uiteraard mag/moet hij vaker risico nemen. Meer diepteballen. Maar los van dat creëert hij altijd ruimte. Lost hij alles op. Als hij B-garnituur is, dan zit de genoemde Wiefer in de categorie Y-garnituur.

22 april 2024 om 06:59

Frenkie is zeker een topspeler, maar in Oranje laat hij dat jammer genoeg te weinig zien. Tot op heden weten we nog steeds niet welke middenvelders we moeten opstellen om zijn kwaliteiten optimaal te gebruiken.
Vermoed dat zolang Koeman bondcoach is het ook niet zal veranderen. Denk dat een de Jong en Simons bijv. pas gaan renderen als we een bondcoach krijgen zoals een Bosz en Slot die aanvallend durven te voetballen en niet een de Roon naast Frenkie willen zetten omdat ze in eerste instantie verdedigend denken.

22 april 2024 om 00:44

Schouten/Reijnders/Gravenberch ziet er dan in mijn ogen alweer een stuk beter uit.

Ai, geen EK voor Frenkie….dat is toch wel echt zonde

Balen! Het ging net zo lekker op LM nu Cristensen VM staat!
In de slowmotion zie je die enkel zwabberen omdat hij inhield. Ik vrees voor het ek

Seizoen lijkt me wel ten einde, zelfde enkel als zn vorige blessure. EK is toch nog best ver en lijkt me wel haalbaar

Naar alle wss enkel gebroken. 6 weken gips, indien er geen chirurgische correctie hoeft plaats te vinden kan ie na 3 maanden weer ballen.

Manmanstraks moeten we met een psv middenveld naar het ek

22 april 2024 om 01:01

Schouten, Reijnders, Simons en we hebben nog steeds weinig te klagen. Al heb je natuurlijk liever Frenkie ipv Schouten. Dan heb je wel een flinke jas uit gedaan

Spaanse journalist geeft aan dat het een verstuikte enkel is. Dat is een herstel van ongeveer 6 weken. Wordt spannend voor het EK.

21 april 2024 om 22:24

Heb je en bron welke journalist dit is?

21 april 2024 om 22:39

Op Twitter: @tjuanmarti

21 april 2024 om 22:32

Ze moeten eerst foto's maken. Is die journalist meegegaan naar het ziekenhuis? Fake news..

Einde EK! Die zien we voorlopig niet meer terug.

Op zo'n zelfde manier heb ik de groeischijf in mn enkel gebroken vroeger. Toen was ik ook niet degene die vol doortrapte. Frenkie nu ook niet. Hopelijk is bij hem niks gebroken!

Treurig voor hem maar het word in iedergeval tijd dat zijn positie in het Nederlands Elftal geen zekerheid meer is en men het voorlopig zal invullen zonder Frenkie de Jong. De vraag was altijd wie er naast Frenkie moest spelen. Dat moet de vraag niet meer zijn.

Jammer, maar we moeten ook constateren dat F. de Jong ook behoorlijk blessuregevoelig is geworden. Overigens, Oranje speelt al zo vaak zonder hem, dat het bijna al begint te wennen. Al moeten we de aard van zijn blessure nog wel even afwachten. Zijn eventuele gemis zal wel voelbaar zijn, maar een destijds missen van b.v. ene Robben deed veel en veel meer pijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren