Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong keert na 63 dagen terug in basisopstelling Barcelona

Laatste update:

Frenkie de Jong keer zaterdagmiddag terug in het elftal van FC Barcelona, zo heeft de opstelling uitgewezen. De middenvelder staat in de basis voor het uitduel met Rayo Vallecano en draagt tevens de aanvoerdersband. Barcelona vangt het duel met de nummer tien van LaLiga om 14:00 uur aan.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat De Jong de groepstraining had hervat bij Barcelona. De middenvelder kwam voor het laatst in actie op 23 september en moest vervolgens twee maanden missen. Onder meer de Clásico tegen Real Madrid ging aan zijn neus voorbij.

De Jong liep een enkelblessure op in het gewonnen thuisduel van Barcelona met Celta de Vigo (3-2), waardoor hij tevens interlandperiodes aan zich voorbij moest laten gaan. De controleur is echter voldoende hersteld om zaterdagmiddag zijn rentree te maken.

De terugkeer van De Jong is belangrijk voor Barcelona, daar Xavi deze interlandperiode ook een middenvelder voor langere tijd zag wegvallen. De negentienjarige Gavi gaat het EK van 2024 in Duitsland niet halen wegens een zware knieblessure.

Voor De Jong betekent zijn terugkeer de kroon op een toch al prachtige week. Mundo Deportivo maakte deze week bekend dat de Oranje-international en zijn vriendin Mikky Kiemeney dinsdag de trotse ouders zijn geworden van hun eerste zoontje.

Wat verder opvalt aan de startopstelling van Barcelona is de basisplek van Iñaki Peña. De 24-jarige Spanjaard neemt bij afwezigheid van Marc-André ter Stegen de plek onder de lat in en keept pas zijn zesde wedstrijd in de hoofdmacht van de Catalanen.

Opstelling FC Barcelona: Peña; Balde, Martinez, Christensen, Cancelo; Pedri, Romeu, Frenkie de Jong; Torres, Lewandowski, Yamal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind de Jong een goede voetballer, maar geen aanvoederstype. Hij is meer een ideale schoonzoon... wel hoop ik dat hij snel fit raakt voor het nederlands elftal..

25 november 2023 om 13:44

Een ideale schoonzoon lijkt mij een verstandig type dat onder andere goed voor z'n vrouw en kinderen zorgt, verantwoordelijkheidsgevoel heeft en stevig in z'n schoenen staat. Waarom ben je dan geen aanvoerderstype. Sinds wanneer is het beter om slechte eigenschappen te hebben.

25 november 2023 om 15:58

Bij Barca kijkt men niet naar het type uberhaupt toch. Degene met de meeste optredens voor Barca 1 in de basiself draagt de band altijd. Sergi Roberto was bij enkele afwezigen ook weleens aanvoerder, niet omdat hij zo'n geboren leider is maar omdat hij al 355 duels bij Barca op de teller heeft.

Als hij echt een ideale schoonzoon was geweest zou hij niet gaan voetballen 1 dag na de geboorte van zijn zoontje..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren