Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Franse basiskracht geeft gehoor aan wens Deschamps en wil snel vertrek’

Laatste update:

Olivier Giroud is vastberaden om Chelsea in januari te verlaten, zo meldt Telefoot. De 34-jarige spits heeft van bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk te horen gekregen dat hij op zoek moet naar meer speeltijd, om zijn kansen op een basisplaats bij les Bleus op het aanstaande EK te vergroten. Giroud staat dinsdagavond wel 'gewoon' in de basis bij de Nations League-wedstrijd van Frankrijk tegen Zweden.

Deschamps zei maandag in verkapte woorden dat Giroud meer moet gaan spelen. "Ik geef nooit advies, ik geef alleen een mening", aldus de Franse keuzeheer. "Uiteindelijk is het de beslissing van de speler. Hij weet hoe ik erover denk, al vergeet ik niet wat hij heeft gedaan en nog zou kunnen betekenen. Maar de situatie waarin hij zich momenteel bevindt kan niet eeuwig voortduren. Voor maart zal zijn situatie moeten veranderen."

Giroud begint dinsdag om 20.45 uur aan zijn 105de interland voor Frankrijk en geldt dus nog altijd als een gewaardeerde kracht voor Deschamps. Bij zijn club Chelsea is dat anders: Giroud moet Timo Werner en Tammy Abraham voor zich dulden in de pikorde en kwam in de Premier League dit seizoen slechts tot 46 speelminuten in drie korte invalbeurten.

Het contract van Giroud bij Chelsea loopt aan het einde van het seizoen af, maar dat lijkt de Fransman dus niet uit te willen dienen. Volgens Telefoot hebben Olympique Lyon, Olympique Marseille en Girondins Bordeaux interesse om de ervaren centrumspits in de winterse transferperiode over te nemen. Giroud zou hopen op een club van grotere statuur. In september werd de aanvaller door transfermarktexpert Gianluca Di Marzio nadrukkelijk aan Juventus gelinkt, maar die geruchten werden door Giroud zelf ontkent.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties
17 november 2020 om 20:22

Gaat toch gewoon om die afpersingszaak rondom Valbuena? Sportief kan je niet om hem heen, maar dat soort dingen flik je niet. Daarnaast heeft Deschamps, met matig voetbal, het WK gewonnen dus valt er weinig te klagen.

17 november 2020 om 21:14

Dat hij vrijgesproken is, had puur te maken met het feit dat er onvoldoende bewijs was en er geen basis voor een rechtzaak was. Wil niet zeggen dat hij er niks mee te maken had.

17 november 2020 om 21:46

Hij heeft bij Frankrijk ook nooit gebracht wat hij bij Real wel bracht en brengt. Het is op basis van wat ze bij Frankrijk laten zien echt niet zo gek om Giroud boven Benzema te verkiezen.

17 november 2020 om 22:32

@marton3103 dus bij jou ben je schuldig als er geen bewijs is. ik ben blij dat jij geen rechter bent geworden

17 november 2020 om 22:33

@maddmaxoz en wat brengt Giroud dan? 1 goal op het afgelopen WK. Giroud is niet meer als een Franse Luuk De Jong, Benzema is een Europese topspits. je gaat een basisklant en de eerste spits van Real banken voor een bankzitter van Chelsea. dan ben je imo bondscoach onwaardig. en dan krijg je van die verhalen dat hij wel in de basis van een WK winnaar stond dus hij zal dan zogenaamd wel zijn waarde hebben gehad. nou, deze Frankrijk selectie wordt nog wereldkampioen met Michiel Kramer in de spits

17 november 2020 om 22:44

maar dat bedoel ik. als er geen bewijs is dan ben je toch gewoon onschuldig? het zou mooi worden anders. dan klaag ik bv jou morgen aan voor een mishandeling die nooit gebeurd is en dan ga jij 8 maanden de cel in omdat je niet veroordeeld wordt op basis van bewijzen maar op basis van een onderbuikgevoel

18 november 2020 om 02:45

Dat is helemaal niet wat hij zegt, nu verdraai je zijn woorden gewoon. Hij zegt juist dat je niet altijd onschuldig bent als er geen bewijs is. Dat is iets heel anders.Verder heeft Benzema volgens mij al jaren geleden aangegeven dat hij niet voor Frankrijk wilt uitkomen zolang Deschamps daar zit.

18 november 2020 om 02:49

dus jij vind dat je puur op speculatie gewoon een speler moet kunnen passeren? dat gaat toch nergens over. zolang er geen bewijs is is hij in principe gewoon onschuldig dus Deschamps schiet hier als bondscoach zijn doel voorbij imo

18 november 2020 om 08:13

Echt de reactie van een kind van 3: ga fietsen man. Als je nou een beetje inhoudelijk wilt discussiëren is het handig om mensen niet bij voorbaat af te schieten met zo'n loze kreet. Maar aan je naam te zien kan jij bepaalde zaken weer niet geheel objectief zien.

18 november 2020 om 11:41

En het is geen loze kreet om iemand schuldig te bevinden terwijl er niet eens bewijs is dat hij schuldig is? Dan kan jij vandaag opgepakt worden en 2 jaar vast zitten op basis van een onderbuikgevoel. Ik mag toch niet hopen dat dat de bedoeling is

18 november 2020 om 12:29

Japie. Snap jouw punt wel 'onschuldig tot tegendeel...', want daarin heb je 100 gelijk, maar het punt van marton is nou juist dat het, voor het oordeel van Deschamps, niet van belang is of de gestelde feiten door een rechtbank bewezen zijn verklaard (of niet). Deschamps is geen rechter. Hij heeft niet gezworen de wet hoog te houden en uit te voeren. En we weten niet over welke informatie en bronnen Deschamps al dan niet beschikt bij zijn overwegingen en we weten zelfs niet of het Deschamps iets kan schelen wat er werkelijk is gebeurd. Maar we mogen denk ik best aannemen dat Deschamps zich bij zijn beslissingen ook zal laten leiden door dingen als teamsfeer. Zelfs als er niks aan de hand zou zijn is er toch gedoe, gezeik en dus onrust binnen je team. Dat is geen recept voor topprestaties. En als je dan dat allemaal afweegt versus het morele argument dat een bondscoach op principele gronden nooit een speler mag passeren als er rechtszaken spelen en/of de speler nooit is veroordeeld, dan sta ik achter de niet principiã«le bondscoach.

18 november 2020 om 12:49

Wat jij aanhaalt is denk ik het allerbeste punt Kanté: teamsfeer. Frankrijk had in de fase 2008-2014 echt een prima selectie. Toch was er altijd sprake van muiterij en onenigheid in de selectie door types als Ribery, Anelka etc. Deschamps kiest voor een hechte groep en je kan hem geen ongelijk geven.

18 november 2020 om 14:25

Élke coach kiest voor een hechte groep. Gedoe, ruzie en persoonlijke dingetjes staan altijd je streven naar succes in de weg. Dan maar een goede speler minder, het effect van een veel beter teamgevoel weegt vele malen zwaarder.
Doet me ook een beetje denken aan Michael Jordan die liever niet had dat Isiah Thomas niet meeging met het Dream Team naar de spelen van Barcelona in '92. Thomas was onder álle omstandigheden gewoon absoluut een speler die in dat team hoorde, maar door de onderlinge slechte verhoudingen zou dat een ongewenst stempel kunnen gaan drukken op de prestaties. Isiah Thomas bleef thuis. Jordan werd zeker na die Spelen trouwens de grootste sportster ooit (arguably).

18 november 2020 om 17:36

Dat is niet waar want Domenech selecteerde juist een groep vol gedoe en rotzooi met gasten als Nasri etc.

18 november 2020 om 18:16

Okay. Élke verstandige coach dan.

Overigens, wat ik ervan begrijp is ook nog dat Benzema, nadat Deschamps hem niet meer selecteerde, Deschamps ervan heeft beschuldigd racistisch te zijn. Ook dat zal vast nog steeds meespelen bij de beslissingen van Deschamps.

17 november 2020 om 20:27

Zou leuk zijn dat Mbappe naar Real gaat en een vlot scorend duo gaat vormen met Benzema. Op die manier kan hij misschien toch nog een kans krijgen bij Les Blues.

17 november 2020 om 20:30

Dat akkefietje laatst bij real tegen Vinicius zal ook niet helpen.
Wat een matennaaier die Benzema zeg die wil je ook niet in een ploeg zeker niet in de Franse na al die schandalen.
Kortom eigen schuld Benzema

17 november 2020 om 22:35

dit gebeurd bij letterlijk elk team ter wereld. hij had alleen de pech dat het op camera stond

17 november 2020 om 22:41

Japie , nee helemaal niet. Hoe vaak denk je dat het gebeurt dat iemand de taal niet spreekt en diegene eigenlijk recht in zn gezicht met de grond gelijk gemaakt wordt zonder dat ie het weet?
Wat wel gebeurt is ff roddelen achter elkaars rug om , zo van ''die speelt echt slecht' .. maar niet op de manier hoe Benzema dat deed.
Heb het idee dat ie al een tijdje zn mening klaar had staan en er op dat moment gewoon helemaal klaar mee was.
Hele smerige actie, zo iets kan je niet maken naar een teamgenoot.
Wat schiet je er eigenlijk mee op? Helemaal niks.

17 november 2020 om 22:48

geloof me dat in elke selectie van 22 of meer spelers er wel een paar lopen die elkaar niet mogen of een koekenbakker vinden. als een journalist dan vraagt wat vind je van een teamgenoot vinden ze dat zogenaamd een geweldige speler maar achter de schermen zeggen ze daar heel vaak wat anders over. verder mag je heus wel eens ontevreden zijn over een medespeler. Robben dreef zijn medespelers vaak ook tot waanzin als hij weer een keer voor eigen glorie ging en veel spelers vonden dat ook een vervelende gozer. alleen bij Robben werd het iets meer geaccepteerd omdat hij veel vaker als Vinicius wel beslissend was

18 november 2020 om 18:19

Wij zouden hier in Nederland ook echt massaal over Robben heen zijn gevallen als hij, op camera, had gezegd tegen zijn oranje ploeggenoten: 'geef die Memphis echt niet meer de bal,...!'

17 november 2020 om 21:18

@madridinhoo, hij heeft jarenlang Adil Rami opgeroepen en regelmatig laten spelen. Die had hij makkelijk weg kunnen laten.

17 november 2020 om 21:23

Oh krijgen we dit weer gelijk de rascist kaart omdat een speler niet oproept,haatte Van Basten ook spelers met krullen omdat ie Van Bommel niet opriep?

17 november 2020 om 22:36

Van Basten is denk ik geen racist maar hij kan niet denken in een landsbelang en denkt alleen aan zichzelf. hij selecteert niet op kwaliteit of op sportieve prestaties maar op het "ik mag je" gehalte. dan ben je sowieso al onwaardig om bij een nationale bond te werken. hij passeerde Seedorf zelfs voor Nicky Hofs en dankzij hem en zijn maatje Blind speelt Ziyech nu voor Marokko

17 november 2020 om 21:24

Er zijn niet eens Frans Arabische spelers... Benzema is van Algerijnse afkomst net zoals Mbappe en die wordt toch ook gewoon opgeroepen. Net als de andere Afrikanen

17 november 2020 om 22:27

Anders zou frankrijk geen(kampioenswaardige) ploeg meer kunnen opstellen

17 november 2020 om 22:44

In Nederland heb je eigenlijk alleen maar Marokkanen dus noemen we ze Marokkanen. In Frankrijk heb je veel Marokkanen , Tunesiers , Egyptenaren en Algerijnen , daar worden ze gewoon Arabieren genoemd. Niet alleen in Frankrijk worden mensen uit Noord Afrika Arabieren genoemd , eigenlijk overal behalve in Nl/be.

17 november 2020 om 23:50

Nou in de VS waar ik woon worden ze gewoon Africans/North Africans genoemt. Kijk maar naar rapper French Montana, Marokkaan maar word altijd als Afrikaan gezien in de VS. Egyptenaren al helemaal vanwege de geschiedenis.

17 november 2020 om 23:51

En dat bedoelen ze juist goed hé, zovan kijk hoe divers Afrika nou is. En daar hebben ze zeker gelijk in. Prachtig continent.

18 november 2020 om 09:29

Omdat het werkt. Deschamps is de enige persoon in het voetbal die het WK heeft gewonnen als speler en als coach. Giroud is op weg om topscorer aller tijden te worden van Les Bleus. En Giroud draagt bij aan het teamproces. Waarom zou je dit verstoren door Benzema erbij te halen? Die heeft nooit gepresteerd voor het Frans elftal, is betrokken geweest bij een verkrachtingszaak en een afpersingszaak van een teamgenoot (en btw, vrijspraak betekent niet automatisch onschuld, het betekent vaak genoeg dat men het niet kan bewijzen, zie O.J. Simpson of Cristiano Ronaldo) en brengt meer kopzorgen dan vreugde met zijn anti-Frankrijk houding en ruzies met bondsleden en politici. Benzema is niet nodig. Heel lang niet. Snap de roep naar hem dan ook niet.

Ah joh, nu Chelsea heeft ontdekt dat Werner niet in de spits hoort krijgt Giroud wel weer zijn minuten.

17 november 2020 om 20:21

Tammy Abraham is een Engels voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij stroomde in 2016 door vanuit de jeugd van Chelsea.

17 november 2020 om 23:11

Zeg ook nergens als eerste spits... Maar hij is in ieder geval geen 3e keus meer.

Hij wil veel spelen én hij wil bij een topclub aan de slag gaan, dat lijkt me toch wat teveel van het goede. Met een transfer van de chelsea naar de Juventus bank schiet hij ook niets op. Gewoon lekker in de Ligue 1 gaan spelen bij Lille of Marseille.

Hij kan ook Benzema opstellen. Samen met Lewandowski de beste spits ter wereld.

17 november 2020 om 20:40

Eens gewoon de beste spelers opstellen!

17 november 2020 om 20:49

Zolang Deschamps resultaten blijft halen met Frankrijk, gaat Benzema nooit meer een interland spelen.

Wel echt hele knappe statistieken van Giroud zeg. Hij moet alleen Henry nog voor zich dulden op de all time topscorerslijst van het Franse nationale team (42 om 51). Daarnaast staat hij momenteel 7e op de lijst van aantal interlands met 104, nog 4 interlands en dan is hij zowel Vieira als Zidane voorbij. Dat is voor een redelijk modale spits toch wel echt heel netjes.

Ik snap niet dat Deschamps hem nog valse hoop geeft. Kom op zeg die gast is 34, bij geen enkele club haalt hij een vaste basisplaats meer. Ze zullen bij Frankrijk toch wel iets van talent hebben lopen wat hem kan vervangen..

17 november 2020 om 21:21

Hoezo valse hoop. Deschamps zegt dat hij meer moet spelen bij zijn club om de kans op een basisplaats bij Frankrijk te vergroten. Hij zegt niet dat hij bij zijn club een vaste basisplaats moet krijgen. Alleen wel wat meer minuten dan dat hij nu bij Chelsea speelt.

Zoekt Ajax niet nog een spits voor een half jaar?

17 november 2020 om 21:30

Met Tadic, Traoré, Huntelaar en eventueel Kudus en Labyad zit het wel goed lijkt me.

Benzema heeft zichzelf onmogelijk gemaakt. Typisch een speler die goed kan voetballen maar een splijtzwam is in de kleedkamer. Zidane houdt hem steeds de hand boven het hoofd maar in het franse team gebeurt dat niet. Goede voetballer, moeilijk mannetje en als je al zo veel keus hebt als Frankrijk: niet onmisbaar.

Ik vraag me af waar Giroud in de basis zou staan. Hij heeft zeker kwaliteiten maar ook echt alleen als je hem goed gebruikt. Dan zou er een team hun hele tactiek aan moeten passen aan Giroud, dat zie ik niet zo snel gebeuren. Giroud is bruikbaar maar ook weer niet zo goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren