Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frank Wormuth zet frontale aanval in op Groningen en eist enorm bedrag

Laatste update:

Frank Wormuth, de Duitse trainer die in november ontslagen werd als trainer van FC Groningen, eist een miljoen euro van de club. Dat is duidelijk geworden tijdens de arbitragezitting op donderdag, waar Voetbal International een reconstructie van maakte. Wormuth vindt dat hij imagoschade heeft geleden door de handelwijze van Groningen en vindt dat hij ook recht heeft op een deel van de bedragen die hij tijdens zijn dienstverband uit bonussen had kunnen verdienen.

Groningen besloot in november om zich na een reeks slechte resultaten te ontdoen van Wormuth. In het contract van de Duitse trainer was een bepaling opgenomen dat de club als ontslagvergoeding dan een jaarsalaris zou moeten uitbetalen, een bedrag van 280.000 euro. Nadat Groningen dat overmaakte, boekte Wormuth het bedrag echter terug. De coach meent recht te hebben op meer en heeft zijn eis vastgesteld op een miljoen euro. De volledige restwaarde van het contract en een billijkheidsvergoeding zouden onderdeel uitmaken van dat miljoen.

De Duitser stelt immers dat hij imagoschade heeft geleden door de manier waarop Groningen hem de deur wees. Daarnaast vindt Wormuth dat een billijkheidsvergoeding een signaal naar andere clubs zou zijn dat je een trainer niet zomaar de laan uit kan sturen en tenslotte loopt de coach ook diverse bonussen mis. Een voorbeeld van zo'n bonus is dat Wormuth geld had kunnen krijgen voor het bereiken van de knock-outfase van de Champions League. Groningen blijft zich ondertussen beroepen op het feit dat er afspraken waren gemaakt over een ontslagvergoeding.

Het kamp rond Wormuth stelt dat die ontslagvergoeding er in de onderhandelingen doorheen werd gedrukt en bestrijdt de rechtsgeldigheid daarvan. Ook zeggen de advocaat en de zaakwaarnemer van de trainer dat het feit dat Groningen na het ontslag van Wormuth ook geen punten pakte wel bewijst dat de Duitser zijn werk goed deed. De schuld wordt door hen neergelegd bij technisch directeur Mark-Jan Fledderus en de selectie die hij samenstelde.

Aan het einde van de zitting werd ook de hoofdpersoon zelf nog aan het woord gelaten door de arbitragecommissie, die over vier weken uitspraak doet. Wormuth had de hele zaak hoofdschuddend aangehoord. "Het is een probleem tussen Fledderus en mij, dat was het de hele tijd. Tussen hem en mij was veel ruimte, maar tussen hem en Gudde was geen ruimte. Niemand stond achter mij, ze hebben nooit geluisterd naar wat ik zei. Het is ongelofelijk wat ik beleefd heb in Groningen, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ineens was ik weg. Daarna heb ik het afgegeven aan mijn zaakwaarnemers en advocaten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat lijkt mij vrij kansloos. Hij had toch gewoon de keuze om wel of niet te tekenen. Dat artikel lijkt mij vrij duidelijk. En een vergoeding van een jaarsalaris is dan nog wel een mooie som. Hij heeft bij Heracles goed werk gedaan dus je zou zeggen dat hij echt wel weer een nieuwe baan vindt. Misschien aan de onderkant van de Eredivisie of bovenkant Eerste Divisie.

24 februari 2023 om 11:53

Gaat niet lukken denk ik, dan heeft elke ontslagen trainer imagoschade opgelopen. En die bonussen....ja die waren echt haalbaar Frank...

24 februari 2023 om 12:34

Nee, clausules die niet rechtsgeldig zijn die toch in een contract staan kunnen niet gebruikt worden, ook al is getekend. Of die clausules dat zijn, is de vraag, blijkbaar.

24 februari 2023 om 12:37

Als er in je contract is opgenomen dat je een jaarsalaris mee krijgt zodra je ontslagen wordt en ze betalen het netjes uit, dan heb je geen poot om op te staan. Zeker niet als je het dan terug gaat boeken (zomaar even 280.000 euro terugboeken alsof het niets is) en je ineens een miljoen gaat eisen. Imagoschade? Nee, dat heb je altijd bij ontslag. Sterker nog, ik zou als club juist nu een trainer als Wormuth niet willen aannemen vanwege dit gedoe.

24 februari 2023 om 13:01

Zodra je naam in 1 zin met die van flederus wordt genoemd is er al sprake van imago schade lijkt me

24 februari 2023 om 13:46

Heeft bij Heracles goed werk gedaan? Hij is nota bene met ons gedegradeerd, heeft een vreemdelingenlegioen bij elkaar gekocht en 4 jaar lang slecht voetbal gespeeld. Aardige vent, maar waardeloze trainer als je het mij vraagt. Ik ben godsblij dat 'ie weg is bij ons.

Haha wat een grap deze man. Hij heeft gewoon niet gepresteerd. Krijgt hij netjes nog een jaarsalaris mee en is het hem niet goed genoeg.

24 februari 2023 om 13:16

Als jij een huis moet bouwen zonder stenen presteer je dan ook niet?

24 februari 2023 om 18:49

Klopt, maar een stenen huis bouwen zonder cement lukt ook niet. Wormuth zijn spel was nog slechter dan we nu spelen. Overigens wist Wormuth +- hoe de selectie eruit zou zien.

27 februari 2023 om 06:27

Sterkte counter

Knock out fase champions league hadden ze zeker kunnen halen.

24 februari 2023 om 12:36

Misschien zelfs rechtstreekse plaatsing.. Nooit te klein denken van jezelf..

Grapjas deze wormuth op een bonus heb je sowieso geen recht. Overige salaris kan ik nog mee inkomen. Fledderus en wormuth mogen mooi de kosten betalen voor eventuele degradatie

24 februari 2023 om 11:57

Overige salaris ook niet. Als je niks afspreekt over ontslagvoorwaarden lijkt mij dat niet meer dan redelijk, maar als je beiden een contract overeenkomt waarin één jaarsalaris als ontslagvergoeding wordt afgesproken heb je ook alleen daar recht op.

24 februari 2023 om 12:00

Als je niets afspreekt gaat het niet over redelijkheid maar over contractduur. Dan dient FC Groningen "gewoon" de hele looptijd te vergoeden inclusief emolumenten. Dus als die bonus als arbeidsvoorwaarde is afgesproken dienen ze daar ook een vergoeding voor te betalen.

Als er wel iets was afgesproken in het contract dan hoefden ze niet naar de rechter te gaan want die zal altijd het contract respecteren.

Waarom heeft de beste man imago schade door Fc Groningen? Omdat hij weken slechte resultaten boekte, de spelers hem niet meer serieus namen en hij vervolgens is ontslagen vanwege ondermaats presteren? Ik ben geen jurist, maar het lijkt mij raar als hij hier een hogere vergoeding voor krijgt aangezien hij hier zelf mede schuldig aan is.

24 februari 2023 om 11:54

Daarnaast is het argument dat hij wel goed werk leverde omdat hij een paar punten heeft gepakt natuurlijk onzin. Hij heeft meer punten gepakt idd, maar nog steeds veel te weinig dus deed hij zijn werk niet goed.

Een bonus voor het bereiken van de knock-out fase van de CL? Serieus, met FC Groningen?

En die ontslagvergoeding werd er doorheen gedrukt, maar is volgens de advocaten onrechtmatig? Dan teken je toch nooit dat contract, waar iets in staat wat niet rechtsgeldig is. Ik vind dit altijd bijzonder. Je tekent een contract en als je ontslagen wordt ga je procederen tegen dingen die in het contract staan dat je zelf hebt ondertekend. En een vergoeding als voorbeeld dat andere clubs een trainer niet zomaar kunnen ontslaan? Begrijp ik dat zo goed? Dat zou toch echt heel vreemd zijn. FC Groningen hoeft toch geen rekening te houden met wat er bij andere clubs gebeurd?

Begrijp ik nou goed dat Wormuth serieus vindt dat hij recht heeft op 'een bonus voor het bereiken van de knock-outfase van de Champions League, terwijl hij ontslagen is omdat ze op de 15e plaats stonden?

Waardeloze trainer. Mag blij zijn dat hij bij de FC de kans kreeg. Heeft nuet gebracht in Het Hoge Noorden. Mvg.

Een bonus voor bereiken KO-fase Champions League. Ik lig dubbel van het lachen.

24 februari 2023 om 12:04

Je weet als FC zijnde iig dat je hem sws niet hoeft te betalen

Dit soort bonussen zijn ook handig in Football Manager :P

24 februari 2023 om 12:50

Je was me net voor. Fledderus paste even een FM-trucje toe in het echte leven. Dat Wormuth denkt hierop recht te hebben is dan weer lachwekkend.

Ik begrijp zijn beredenering wel. Sinds zijn ontslag heeft Groningen maar twee punten in maar liefst acht wedstrijden behaald. Indien hij niet zou worden ontslagen had Groningen nu niet bij de onderste drie gezeten denk ik. Dus vandaar dat die zijn bonus voor handhaving zou willen hebben.

Nou ik zie het probleem niet hoor, de spelers en de staf waren ontevreden over hem dat kan je in de rechtbank ook laten verklaren en dan heeft hij direct niks meer te zeggen, dus los zand om een miljoen te vragen. Als de verwachting championsleague halen in je bonuscontract, moet je daar dichtbij staan, of kans op hebben kunnen maken. Heeft hij ook niet.

Groningen is juist zo netjes geweest om de contractuele 280k over te maken, maar als je daar gelijk vanaf ziet en terugstort dan kan Groningen nu ook zeggen dat ze zich hebben gehouden aan het contract, maar dat hij het niet wou.

Nou dan maar geen ontslagvergoeding. En dat was het. Je krijgt het niet meer.

Blijkt maar weer dat er een hoop mis gaat bij de club uit Groningen. Zelden zo'n mismatch gezien. Jaartje KKD en reorganiseren lijkt me het beste, echter moeten de supporters (net als bij Twente destijds) wel massaal blijven komen, anders is het financieel niet te overbruggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren