Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Foto van bebloed kind bij sc Heerenveen - Feyenoord gaat door merg en been

Laatste update:

Na de late overwinning van Feyenoord bij sc Heerenveen (2-3) zijn rellen uitgebroken. Supporters van de Friezen stormden richting het uitvak, op zoek naar een confrontatie met de fans van Feyenoord. In de commotie die ontstond werd een kind op het hoofd getroffen door een aansteker, zo blijkt ook uit een foto die snel rondgaat op X.

Een sportfotograaf van NES images spreekt op het platform over 'de meest trieste voetbaldag in mijn carrière'. "Twee moeders met hun kinderen totaal overstuur en een kleine gewond aan het hoofd dankzij rellen bij Heerenveen - Feyenoord."

Het kind werd huilend afgevoerd van de tribunes met een bloedende wond net boven het oog. Na behandeling door medici gaat het naar omstandigheden goed met het slachtoffer, zo laat sc Heerenveen weten aan Omrop Fryslân.

Het is niet duidelijk door welke groepering de aansteker gegooid werd. De ME betrad in elk geval het stadion om de thuissupporters die richting het uitvak wilden tegen te houden. Ook stewards hielpen mee.

Feyenoord kreeg in het Abe Lenstra Stadion ook support vanuit de thuisvakken. Dat leidde tot woede bij sommige Heerenveen-fans die daar ook zaten. Op beelden Voetbal Ultra's is te zien dat er gevechten uitbraken in de thuisvakken. Sommige vermeende Feyenoord-aanhangers werden ook beschermd door supporters van de Friese club.

Ook buiten het stadion waren ongeregeldheden. Feyenoord-fans braken na afloop van de wedstrijd door de hekken en probeerden bij Heerenveen-supporters te komen. De mobiele eenheid greep ook hier in.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik had altijd het idee dat ze bij Heerenveen alleen maar nette supporters hadden. Das ook verleden tijd blijkbaar.

17 maart 2024 om 23:04

Tja en dan moet je nog oppassen ook als ze met hun klompen beginnen te meppen ...

17 maart 2024 om 23:19

Die randstedelijke hautaine houding begint ook jou te bereiken NJfromVol. Een beetje Fries heeft geen klomp nodig om dat arrogante doch humorloze gezever over klompen de kop in te drukken.

17 maart 2024 om 23:49

Klompendrager uit Friesland gespot

18 maart 2024 om 10:47

Leidsehood, ik draag klompen als ik in de tuin werk. En nu? of ben je dan minder cool of wacht: minder tantoe lauw dan jij in de Hood?

18 maart 2024 om 10:48

Haha, nooit de afkomst verloochenen Leidsehood Overigens: liever klompen dan de kogels die je om de oren vliegen tijdens Rotterdam Zomercarnaval.

17 maart 2024 om 23:14

Bioscooppubliek inderdaad,maar ook in de bios heb je wel eens vervelende kinderen rondlopen. Maar dit is elk jaar hetzelfde: Heerenveen supporters die vinden dat het stadion van hun is en op zoek gaan naar Feyenoord fans tussen het thuispubliek. Is ook vervelend natuurlijk dat er in Friesland meer Feyenoord supporters dan Heerenveen supporters wonen

17 maart 2024 om 23:27

Het stadion is toch ook voor de Heerenveensupporters? En het uitvak voor de Feyenoordsupporters? Of treft Feyenoorders hier geen enkele blaam? Heerenveensupporters gooien aanstekers naar hoofden van hun eigen kinderen?Heerenveen heeft even veel inwoners als het stadion aan capaciteit heeft. Wat een gezeur over aantal Feyenoorders die de provincie Friesland zou tellen.

18 maart 2024 om 07:50

Als je een jongen bent uit Oudehaske of Gorredijk en je bent voor Feijenoord en je vader of buurman is voor Heerenveen. Je gaat samen naar de wedstrijd. Dan moet je toch gewoon een plekje ergens in het stadion kunnen hebben?

18 maart 2024 om 08:15

Myvision,

Het stadion is voor de voetbalsupporter die een kaartje koopt.
Als er voor de wedstrijd tegen Feyenoord zo weinig interesse is dat er vrije laartjes op de markt komen kan jij die kopen.

Maar laten we hem breder kijken. Het is elk jaar hetzelfde daar dat er op de korte zijde meer Feyenoorders zitten en volgens mij ook Ajax supporters dan dat er Heerenveen supporters zitten.
Naar mijn idee is dit probleem simpel op te lossen in plaats van verbieden kan je voor zulke wedstrijden ook de korte zijde aan de tegenstander geven.
Het tegen houden lukt al jaren niet en het is toch zonde om een stadion niet gevuld te krijgen doordat je je klaartjes niet verkocht krijg aan eigen supporters?

18 maart 2024 om 09:40

Amen Burdy!
Zo zou het moeten zijn. Sterker nog: Ajax en Feyenoord supporters zouden samen voor de wedstrijd een biertje moeten kunnen drinken.

Ja, schreeuw, juich, zing, moedig je club aan. Maar laten we alsjeblieft ons niet beperken tot slechts 2 keuzes: bioscooppubliek of agressieve hooligan.

18 maart 2024 om 10:17

Nee hoor,het stadion is niet voor Heerenveen supporters. Het stadion is voor iedereen die een kaartje koopt. En inderdaad: de Feyenoord supporters treft hier geen blaam. Zoals ik al zei: dit doen Heerenveen supporters elk jaar weer....mensen in elk proberen te slaan op de tribune omdat ze niet voor Heerenveen zijn.

18 maart 2024 om 11:01

@burdym zeker, dat vind ik ook, dat moet overal mogelijk zijn, maar ga er dan niet zitten juichen, dat is dan wel vragen om problemen, heb vaak genoeg in een "thuis" vak gezeten, en de mensen om mij heen hadden altijd wel door dat ik niet voor de locale club was, maar heb nooit de drang gevoeld om na een doelpunt van mijn club op te springen en het even stevig te gaan vieren, dat moet je dan gewoon niet doen.
Heb ook nooit problemen in zo'n vak gehad, als je je maar een beetje gedeisd houdt, dan is er niks aan het handje

17 maart 2024 om 23:16

Hebben ook standaard mot met AZsupporters, typisch gevalletje van gasten die mee willen doen met de rust en dan maar dit soort capriolen uithalen. Te triest voor woorden...

17 maart 2024 om 23:22

Aaah, ik dacht dat de AZ supporters vanuit het uitvak een dikke maand geleden allemaal vuurwerk het geld op gooiden omdat ze naarstig op zoek zijn naar een rivaal maar het zijn dus de Heerenveensupporters die ruzie willen maken.

17 maart 2024 om 23:26

Wat dacht je van de uit supporters. Werd alles wat die tokkies in hun zakken hadden richting de thuis supporters gegooid. Wat een kansloze figuren dat. Net apen in een hokje.

18 maart 2024 om 07:04

Haha, moet je vooral amok maken op de thuistribunes. Beetje de omgekeerde wereld Migi!

18 maart 2024 om 10:48

Ze moeten de grachten minder toegankelijk maken. Elke gek vanuit zielig Noord kan vrijuit doorlopen naar het uitvak. Er moet een hek tussen zodat je niet meer van Noord naar zuid kan lopen. Gemaakt omdat er zogenaamd nooit wat gebeurd en er alleen ideale schoonzonen zouden komen. Blijkt al tijden niet meer het geval, dus moet je maatregelen nemen om de tokkies op hun tribune te houden.

Opsporen doe gasten en voor altijd bannen. Wat een kansloos k*tvolk. Rellen als een stel hersenloze omdat een ander voor de tegenstander is. Rustig met je gezin naar voetbal bestaat niet meer.

Het zal je kind zijn. Lekker samen naar het voetbal. En dan lopen er van die doorgesnoven, eencelligen die je kind verwonden. Vanwege voetbal.. Kansloos volk. Dit maakt het voor de autoriteiten alleen maar makkelijker om uitsupporters te bannen. Dus ze snijden zichzelf ook nog eens in de vingers. En daarmee benadelen ze fatsoenlijke supporters. Ben benieuwd of deze sneuneuzen gepakt gaan worden, ik heb er een hard hoofd in. Maar wanneer het wel lukt, levenslang uit alle NL stadions bannen. Liefst zowel amateur als (semi)professioneel. Meldplicht voor minimaal de komende 10 jaar, wanneer “hun cluppie” speelt.

17 maart 2024 om 23:17

Als thuissupporters uitsupporters te lijf gaan en uitsupporters worden dan verbannen denk ik niet dat ze zichzelf in de vingers snijden. Of je hebt niet verder gelezen dan de titel wellicht?

18 maart 2024 om 07:10

En jij snapt de context toch ook wel Migi? Wat zouden Feyenoord supporters doen als je als uitsupporter juicht na een gestolen overwinning in de Kuip vanuit het thuisvak? Het feit dat die situatie zich nooit voordoet zegt genoeg.. Hand in hand maar ook in eigen boezem!

18 maart 2024 om 08:19

Ik zou ze feliciteren met de overwinning en degene die gaan slaan voor gek verklaren.

18 maart 2024 om 09:42

Helaas is die agressie groei overal. Soms langs de zijlijn van pupillen amateurvoetbal is het al om te huilen.

Het is wel bijna altijd Feyenoord die er bij betrokken is -.-

Hier is een idee, schaf uitsupporters af. Geen uitsupporters meer in een stadion. Nergens. Heb je dit soort drama ook niet meer.
Het is nog erger als je de reactie leest op X... Er zitten toch wel wat speciale mensen tussen. Dat er überhaupt mensen zijn die dit goed proberen te praten..

17 maart 2024 om 23:25

Ik ben ook wel voorstander van geen uitsupporters, maar in dit geval zou het ook eventueel een oplossing zijn om de uitsupporters niet aan te vallen. Weet verder ook niet of je eerste zin sarcastisch is eigenlijk. De -.- is me nooit helemaal helder.

17 maart 2024 om 23:36

Niet sarcastische.
Meer als, weer een duel van Feyenoord, al hoeft een Feyenoord fan niet de schuldige te zijn in dit incident.

17 maart 2024 om 23:39

Ja bij wedstrijden van Feyenoord zijn het inderaad verdacht vaak Feyenoordsupporters die erbij betrokken zijn.

17 maart 2024 om 23:40

Ik wil gewoon uitsupporters zien. Ja het kan irritant zijn. Vooral in het seizoen waar wij zitten, maar bijvoorbeeld de klassieker is gewoon minder zonder supporters van Feyenoord.

18 maart 2024 om 00:14

Is al 15 jaar zonder uitsupporters. En de jaren daarvoor liep het altijd uit de hand.
Of denk dat ik het alleen over Feyenoord heb? Dan, nee, uitsupporters van elke club.
Dat een stadion volledig is gevuld met thuis supporters.

17 maart 2024 om 23:52

100% eens geen uitsupporters meer. Voetbalfans zijn deels tokkietuig en daarbij moet je de kat niet op het spreekwoordelijke spek binden. Kost de samenleving te veel geld, leidt te veel af van wat voetbal mooi maakt, en geeft de doorgesnoven hooligans te veel reden om te vechten. Laten ze dat maar weer in veldjes doen met stalen staven en dan jarenlang spandoeken ter nagedachtenis ophangen, raken er in ieder geval geen onschuldigen bij betrokken (behalve helaas ook daar de agenten).

18 maart 2024 om 00:35

Wedstrijden zijn veel minder leuk zonder uitpubliek. Er is niks aan als het stil blijft na een doelpunt van de uitploeg. Het uitvak en het thuispubliek die zingend en scheeuwend tegen elkaar in gaan, dat maakt juist de sfeer. En er zijn ook een hoop supporters die zich bij uitwedstrijden altijd wel prima gedragen en voor wie het gewoon een hartstikke mooi uitje is. Het gaat mij te ver om dat volledig af te schaffen.

In plaats van uitsupporters helemaal te verbannen, zou ik eerder voor een strafsysteem zijn. Misdragen je supporters zich bij een uitwedstrijd? Dan mag er volgend seizoen geen uitpubliek mee naar die club. Zo'n specifiekere aanpak lijkt me toch beter.

18 maart 2024 om 08:23

“Er is niks aan als het stil blijft na een doelpunt van de uitploeg.”

Bij de Klassieker is het al jaren zo, vind het helemaal niet zo erg. De vijandelijkheid is ook niet wat de sfeer maakt, het gezang en sfeeracties maken de sfeer in een stadion.

Voetbal trekt nou eenmaal het afvoerputje van de maatschappij aan, daar kun je niet je ogen voor blijven sluiten. Hoe fijn zou het zijn als geen enkele wedstrijd nog politie en ME begeleiding nodig heeft? Of er gewoon wedstrijden gepland kunnen worden onafhankelijk van of er 25 pelotons aan politiecapaciteit beschikbaar zijn?

Uitsupporters bannen lijkt me de ideale oplossing om het voetbal een stap dichter bij het voetbal te houden.

18 maart 2024 om 08:46

Maar dan geldt dat ook voor Europese wedstrijden m.u.v. finale op neutraal terrein. En hoe ga je dat oplossen bij de nationale elftallen? Dan ga je om de 2 jaar (ek/wk) hele veldslagen krijgen omdat ze dan minimaal 3 wedstrijden los kunnen, mits geplaatst voor een eindronde.

18 maart 2024 om 09:02

Europees is er andere wetgeving, daar ga je weinig aan veranderen. De problematiek ligt vooral in Nederland bij Nederlandse supporters, wij lijken degene te zijn die een verziekte voetbalcultuur hebben.

Het grootste probleem imo blijft alcohol in de stadia, maar dat weren lijkt vooralsnog een utopie.

Nationale elftallen trekt een totaal ander volk en hebben we in Nederland toch nooit echt gezeik mee? Zie Jan de Tietenman nou niet meteen een kind een stomp op z’n neus geven.

18 maart 2024 om 09:44

Ik snap je (praktisch gezien).
Maar het is toch van de gekke dat dit nodig is.

18 maart 2024 om 19:03

@zananzayan

Denk je echt dat het vooral in Nederland is of dat het hier erger is dan in andere landen?

Collectief straffen is een no-go imo!!

18 maart 2024 om 08:24

Weet niet of je gister Manchester United-Liverpool hebt gezien? Grootste aantal uitsupporters in OTvanwege regels van de FACup dat dit toegestaan is. Daar zijn zulke dingen niet voorgevallen. Waar het nog heter aan toe ging dan deze wedstrijd.

Is al de vraag waarom zulke mensen zo dicht tegen de de uitsupporters terrecht kunnen. Ik vind dat de stadions beter voorzien moeten zijn om dit te kunnen voorkomen. Je haalt de sfeer em charme helemaal uit de wedstrijd als er geen uitsupporters mogen komen.

18 maart 2024 om 08:45

Dat lost het toch niet op? Je ziet nu ook dat er feyenoord supporters in het Heerenveen vak zitten. Dat wordt bij het afschaffen van het uitvak, nog veel meer.
Volk moet gewoon hun verstand gebruiken. Sneu voor dit manneke. Hopelijk zijn er toch een aantal supporters die vandaag op de socials kijken en dit bericht lezen, dat ze zich achter de oren krabben en het mee gaan nemen bij een volgende keer. Maar ik weet ook dat je niet iedereen bereikt.

Enige oplossing is toch gewoon handhaven ?!

We zeggen hier dat dit in andere landen niet gebeurd, maar daar is het allemaal veel erger, maar gebeurd het meeste buiten het stadion.

Gewoon op ID tickets kopen, vervolgens als je 3x in een seizoen naar een bepaalde club bent geweest, registreren en niet meer voor andere clubs in aanmerking laten komen.

Daarbij de handhaving vanuit politie, harder optreden en zwaardere straffen.

Ik snap trouwens ook niet hoe mensen hier Feyenoord supporters gaan verdedigen. Hun zitten gewoon niet in het juiste vak. Wil niet zeggen dat er dan geweld gebruikt mag worden, maar je hebt daar niets te zoeken.

18 maart 2024 om 11:44

Je snapt niet waarom hier mensen de feyenoord supporters verdedigen? Snap je dat echt niet? Misschien omdat je toch ook gewoon een wedstrijd moet kunnen kijken zonder op je bek geslagen te worden. Heb jaren lang een seizoenkaart gehad bij een kkd club. Daar zat letterlijk elke wedstrijd volk van de uit ploeg in het thuisvak, supporters maar ook familie van spelers. Die juichte altijd bij hun doelpunten. Maar heb nooit een keer gezeik gezien of zelf de neiging gehad om ze even in elkaar te slaan. Voor grote ploegen zal dit natuurlijk veel vaker voorkomen. Die hebben supporters door het hele land die niet om de week even 6 uur gaan reizen om hun club te zien. Als ze dan een keer in de buurt spelen mogen ze daar toch lekker kijken.

Je houd het toch niet tegen, vaak in de provincie zijn er vaak toch meer supporters voor Ajax. Of Feyenoord, dan voor de plaatselijke club



Het feit dat Feyenoord supporters niet in hun eigen vak zitten heeft een reden.
Dat probleem is structureel en het is ook zeker niet de eerste keer dat dit gebeurd.
In veel stadions waar Feyenoord op bezoek komt is er gekloot.
Via Feyenoord gaan er kaarten naar bekenden en vrienden van de club die vaak weer worden doorgespeeld.
Deze mensen zitten door het publiek en misdragen zich regelmatig waardoor er ongeregeldheden ontstaan. Er schijnt zelfs een onderzoek te lopen naar deze kaartenstroom.
Correct me if im wrong.


Feijenoord aanhangers die veroordelen dat er met aanstekers wordt gegooid. Het moet niet gekker worden..;-)))))

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren