Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Financiële regelgeving van LaLiga zorgt weer voor onrust bij Barcelona

Laatste update:

Barcelona kan in de winterse transferperiode vooralsnog geen spelers aantrekken. Dat heeft clubpresident Joan Laporta laten weten in een interview met EFE Deportes. De Catalaanse club hoopt wel dat er nog zaken gedaan kunnen worden, maar heeft daarvoor de medewerking van de Spaanse Liga nodig.

Afgelopen zomer moest Barcelona al diverse financiële trucjes uithalen om spelers te kunnen aantrekken. Er kan nu echter geen konijn meer uit de hoge hoed getoverd worden, zo laat Laporta weten. "De club is op de weg terug en kan zich financieel gezond noemen, maar toch mogen we volgens de Financial Fair Play-regels van LaLiga geen nieuwe spelers halen", klaagt de president van los Azulgrana. "We proberen samen met een paar andere clubs om LaLiga te overtuigen om zich wat flexibeler op te stellen."

De Spaanse competitieleider heeft zijn eigen regels opgesteld, maar daar is Laporta niet blij mee. "Als bepaalde zaken anders geregeld worden, is Barcelona in staat om zich te versterken. De regels zouden sowieso gelijkgetrokken moeten worden met de regels voor alle Europese competities. Nu is er sprake van ongelijkheid in Europa. In de Premier League zijn de regels veel losser dan in Spanje en dat slaat helemaal nergens op."

De strenge regels van LaLiga zorgden er in de zomer van 2021 voor dat Barcelona de selectie danig moest verzwakken om alle spelers in te kunnen schrijven. Het grootste gevolg daarvan was dat Lionel Messi geen contractverlenging kon krijgen in het Spotify Camp Nou en naar Paris Saint-Germain vertrok. Nu hoopt Barcelona de wederopstanding voort te zetten en in de winterse transferperiode onder meer een vervanger voor de gestopte Gerard Piqué aan te trekken. Het slagen van die opzet hangt dus af van LaLiga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lol. Gaan we weer. De put is schijnbaar nog dieper dan het dacht. Nog verder graven. Het is maar goed dat de Spaanse bijna zo streng is anders was Barcelona nog veel dieper gezonken.

16 november 2022 om 14:25

Barca zou net als Madrid in de begin van de tijdperk van Perez ook een asset van Barca kunnen verkopen zoals het mini estadi waarmee ze in 1 klap uit de schulden zijn. Heel erg goed dat het bestuur olv Laporta niet voor deze te gemakkelijke optie kiest. Ze zijn goed op weg.

16 november 2022 om 15:08

Lachen!! Strenge eisen van la Liga, gewoon financieel wanbeleid beleid van Barca!!

16 november 2022 om 15:59

Beter in de details duiken. Barca maakte van alle voetbalclubs wereldwijd de meeste omzet en maakte door Corona ook de diepste val economisch. Wanbeleid is er gevoerd maar niet op dat niveau maar meer ik miskopen en vreemde verbeterde contractverlengingen.

Het is oneerlijk dat banken barca omhoog kunnen houden met schulden terwijl dat in Nederland niet kan, laporta. Ongelooflijk dat deze man afhankelijk is van zoveel charity om een begroting rond te krijgen. Hopelijk snel weg en een nieuwe voorzitter die financiën ook beheerst

16 november 2022 om 13:09

Nou 1 ding vond ik hem wel terecht zeggen! Er moet gewoon een beleid komen voor hele Europa.

Hier in NL word je failliet verklaard terwijl in andere landen gaan ze gewoon door en niet specifiek Barca bedoeld.

16 november 2022 om 13:15

Laporta zeg dit alleen maar om versoepeling te krijgen naar Engelse standaarden. Zodra er wordt voorgesteld om het beleid aan te passen naar de standaard van de Eredivisie dan zal je deze woorden niet meer van hem horen.

Het is natuurlijk ook niet gek aangezien hij de belangen van FC Barcelona behartigd.

16 november 2022 om 13:27

Denk dat ie dat nou net niet wilt/bedoeld...
Anders kan Barca ook inpakken of beginnen opnieuw beginnen.

Dit is wel een ruimte interpretatie van de term financieel gezond. Ik verwacht dat het nog wel een paar transferperiodes rumoerig zal blijven rondom Barca.

Dit gaat verder dan alleen Barcelona. Natuurlijk is de FC wel nadrukkelijk aanwezig betreft dit onderwerp, maar het is niet te ontkennen dat alle spaanse voetbalclubs die competitief waren en proberen te zijn gebukt gaan onder de lachwekkende regelgeving van meneer Tebas. Om ook maar een beetje dr Premier League proberen bij te benen zou het voor het Spaanse voetbal een must zijn om zo snel mogelijk afscheid te nemen van de huidige president

16 november 2022 om 13:27

Tebas is zeker te aandachtsgeil waardoor hij La Liga en de clubs soms schaadt, maar hij doet nu toch niets verkeerd? Ik denk dat de regelgeving op zich prima is, maar Laporta heeft gelijk over dat er een level playing field moet komen.

16 november 2022 om 13:31

De premier league bijbenen gaat niet zo goed als de helft van je clubs financieel aan de afgrond staat.

16 november 2022 om 13:46

Allemaal leuk en aardig maar het geld is er gewoon niet. Als ze zo zouden uitgeven als de PL dan bestaat de helft van de clubs over 5 jaar niet meer. De regels zijn er niet voor niets

16 november 2022 om 16:23

Waarom zou een oliesjeik wel een Engelse club mogen kopen en jaarlijks 200 miljoen verlies maken en geen Spaanse. Omdat de regels per land verschillen. Lijkt mij oneerlijke concurrentie.

16 november 2022 om 15:18

Wat mij betreft heeft Laporta ook gewoon een terecht punt als hij een gelijk speelveld verlangt. Maar tegelijkertijd vind ik ook dat de regels van Tebas prima zijn. Er is niks lachwekkends aan regelgeving die voetbalclubs dwingt de financiële huishouding op orde te hebben voordat er met miljoenen gesmeten mag worden.

Sterker nog, ik zou het meer dan prima vinden als dat soort regels door de UEFA overgenomen worden en onderdeel gaan uitmaken van een strenger Financial Fair Play pakket.

Welke wederopstanding wil Barca voortzetten? Zoals altijd gaat het tussen hen en Real voor het kampioenschap wat verre van beslist is, en de vraag is nog maar of er überhaupt overwinterd wordt in Europa met als hoogst haalbare de EL. Wat een wederopstanding zeg.

16 november 2022 om 13:31

Onder Koeman rommelden ze een beetje in de middenmoot en waren ze totaal geen serieuze titelkandidaat. Hoogste gemiddelde toeschouwersaantal van Europa, terwijl onder Koeman het stadion nog niet voor de helft gevuld was. Alle overbodige maar dure spelers zijn vertrokken. Ik zie wel een paar verbeteringen in de tijd van Laporta.

16 november 2022 om 13:54

Onder Koeman werden ze toch ook 2e uiteindelijk? En nogal wiedes dat de bezoekersaantallen laag waren, we hadden zoiets als Corona.

16 november 2022 om 15:26

Nee, in 2019-20 werden ze tweede. Toen begon Ernesto Valverde aan het seizoen en werd Quique Sétien halverwege aangesteld om het seizoen af te maken. In 2020-21, het enige volledige seizoen van Koeman, werden ze derde op 7 punten van kampioen Atletico. Het seizoen daarna werden ze wel weer tweede, maar toen werd Koeman al in oktober ontslagen, dus daar heeft hij weinig bijdrage aan geleverd.

16 november 2022 om 16:32

Ik ben een paar geweest in de post Corona periode en er zat nog geen 40000 man toen Koeman trainer was. Het voetbal was anderhalf jaar lang ook niet om aan te gluren.. Ze werden tweede door Xavi afgelopen jaar, nadat Koeman van Barca een middenmotor had gemaakt. Het jaar daarvoor hadden ze het beste elftal van de liga, maar werden door angsthazenvoetbal geen kampioen. Linksom of rechtsom het ontslag van Koeman is financieel al lang terugverdient door de hogrre toeschouwersaantallen.

16 november 2022 om 18:19

@ Peter Isaias: In het jaar dat Atletico kampioen werd had Barcelona het beste elftal van La Liga bedoel je? Of bedoel je het seizoen daarvoor? Welke je ook bedoelt, volgens mij klopt geen van de twee.

Spelers verkopen is de enige oplossing. Om te beginnen met Memphis aub

16 november 2022 om 13:59

Gezond financieel beleid voeren en geen assets verkopen om spierballen te tonen op de transfermarkt is de enige oplossing.

Spelers verkopen om direct weer te herinvesteren is het probleem vooruitschuiven.

16 november 2022 om 15:34

Precies. Bartomeu werd vaak bekritiseerd omdat hij met een "na mij de zondvloed" mentaliteit te werk ging, maar Laporta is geen haar beter. Het enige verschil is dat Bartomeu dat deed via schimmige dubieuze en soms zelfs illegale manieren, terwijl Laporta tot nu toe louter legale deals heeft gesloten.

Barcelona zou enorm baat hebben bij iemand met langetermijnvisie. Iemand die verder vooruit durft te kijken dan de eigen termijn (en de eventuele tweede termijn die kan volgen) en accepteert dat je nu even sportief pas op de plaats moet maken om over een aantal jaar weer met gezonde bedrijfsvoering weer bij de top aan te sluiten.

16 november 2022 om 15:36

Memphis verkopen, lol. Barcelona is allang aan het onderhandelen met Memphis, over hoeveel geld ze moeten betalen zodat hij bereid is transfervrij te vertrekken in januari.

Verkopen van Memphis gaat dus niet gebeuren, er moet geld toe betaald worden.

Komt wel goed. Als de ESL van de grond komt dan krijgen ze zo'n 1 miljard euro volgens Laporta. Nog even volhouden dus.

"de club is op de weg terug en kan zich financieel gezond noemen"

Ik weet niet of dit vanwege de vertaling komt maar iedereen kan zich financieel gezond noemen toch? Zegt dus eigenlijk niet zoveel.

CL liggen ze toch al uit dus snap niet waarom je in de winter zou gaan investeren? CL voor volgend jaar halen ze toch wel. Nieuwe spelers zijn niet altijd beter.

Laten we even een moment stilte houden voor Barca... o nee, laten we stil zijn en in herinnering nemen: Wageningen, Haarlem, RBC, Veendam... voor 2 miljoen gezamenlijk hadden die clubs nog bestaan.

16 november 2022 om 13:47

Ik snap dit soort vergelijkingen echt totaal niet. Wat Barça betreft, die voeren inderdaad wanbeleid dat lijkt me duidelijk. Echter is het toch volstrekt normaal dat een Apple bijv. veel dieper in de schulden mag zitten, voordat het omvalt, dan een groenteboer in Haarlem..

16 november 2022 om 17:06

Doe maar ook voor vele fans hier op Vz lol, zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. -_-

Ik snap Laporta niet, er zijn toch nog genoeg tv-rechten die gesleten kunnen worden? Waar doet hij nu opeens moeilijk over?

16 november 2022 om 17:49

Salarissen liggen nog steeds buitenproportioneel hoog, zo’n Pique bijvoorbeeld wat een groot verdiener was die is vertrokken wat vrij zou komen geld pas in de zomer wat betreft FFP regels. Vrij scheef natuurlijk.

16 november 2022 om 17:57

En die 60 miljoen die hij heeft laten zitten komt dan niet meteen vrij? Dat is achterlijk natuurlijk. Dat moet Tebas dan gelijk gladstrijken vind ik.

Zou Barcelona zich niet eens concentreren op het verbeteren van hun spel, in plaats van weer een nieuwe speler of nieuwe spelers kopen die weer moeten wennen en die je moet inpassen??

Ondertussen staat er toch een behoorlijke selectie. Het vertrek van Piqué hoef je echt niet op te vangen met een nieuwe speler. Dat kan volgend jaar ook wel met een transfervrije speler of een nieuwe Cv....

Nu heb je voor de RB: Bellerin en Roberto. Bij nood kan een Koundé of Araujo daar nog spelen en ik heb zelfs Baldé daar zien spelen.
CV kun je Christensen, Eric Garcia, Araujo, Koundé opstellen. Bij nood kan je daar blijkbaar nog Marcos Alonso opstellen? En zelfs Frenkie heeft er zijn potten gespeeld.
Links kan je Alba, Alonso en Baldé opstellen. Meer dan prima dus....

Middenveld en voorin zijn ook voldoende (verschillende) opties...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren