Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Financieel wordt de komst van Dost heel moeilijk, zo niet onhaalbaar'

Laatste update:

Feyenoord heeft Graziano Pellè verkocht aan Southampton en zou Bas Dost graag terug willen halen als zijn vervanger. De onderhandelingen met VfL Wolfsburg zijn van start gegaan, maar het verschil tussen vraag en aanbod is nog wel behoorlijk groot. Technisch directeur Martin van Geel houdt er rekening mee dat Dost volgend seizoen niet in Rotterdam zal komen spelen.

/

Feyenoord houdt aan de verkoop van diverse spelers weliswaar miljoenen over, maar slechts een deel van dat bedrag wordt geïnvesteerd in de komst van vervangers. "Financieel wordt de komst van Dost heel moeilijk, zo niet onhaalbaar", zegt Van Geel in gesprek met De Telegraaf. "Dost zou perfect bij Feyenoord passen, maar het wordt een zaak van de lange adem, als het al iets wordt."

Feyenoord zou Dost willen huren met een optie tot koop, maar Wolfsburg denkt op het moment dus aan een heel ander bedrag dan de Rotterdammers. De 25-jarige spits zou zelf bereid zijn om salaris in te leveren om een overstap mogelijk te maken. Dost heeft er nu twee jaar bij Wolfsburg op zitten en was in het afgelopen seizoen mede door blessureleed lang niet altijd basisspeler.

Bas Dost zou een goede spits zijn voor Feyenoord

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat moet Dost kosten dan?

15 juli 2014 om 09:52

Volgens mij verdiend hij 2.1miljoen per jaar. Denk dat feyenoord daar een groot deel van moet overnemen. Dat is natuurlijk veel geld. Wat de verhuurvergoeding is weet ik ook niet.

15 juli 2014 om 11:33

Hij is bereid geld in te leveren, zoals in de tekst staat. Desalniettemin zal hij dan toch nog aan de 1 miljoen gaan verdienen bij Feyenoord, ook al is dat het plafond, heb ik het gevoel.

15 juli 2014 om 12:11

Pelle verdiende ook 1,2 miljoen volgens mij, dus dat moet inderdaad haalbaar zijn. Maar dan moet wolfsburg hem alsnog wel willen verhuren en ik heb het idee dat ze hem liever verkopen...

Zou fijn zijn als de heren Breukers en Liponen een met een paar puike spelers kwamen. Beiden werken al meer dan 10 jaar bij feyenoord, hebben samen paar miljoen salaris weggezogen in al die jaren. Maar wat presteren ze?

15 juli 2014 om 09:52

Je kan nog zo goed scouten voor je werkgever en met de beste spelers komen, maar als die werkgever vervolgens geen cent te makken heeft, houdt het snel op. Nu Feyenoord eindelijk weer wat te besteden heeft, zal de scouting inderdaad wel moeten laten zien wat ze waard zijn.

15 juli 2014 om 10:45

Als je spelers scout die niet te betalen zijn voor de club waar je voor scout, ben je dus niet goed bezig.

15 juli 2014 om 10:53

Nou, niet per definitie. Hoe scout je gratis spelers? Dat zijn namelijk voor het overgrote deel spelers zonder club. Dat is puur dvd'tjes kijken van prestaties uit het verleden.

15 juli 2014 om 09:53

Dat begrijp ik indd ook niet!

Dat zou ontzettend balen zijn. Dost zou een ideale vervanger voor Pelle zijn, hopelijk heeft Van Geel een alternatief indien dit niet door gaat. Wellicht toch Guidetti of Janko?

15 juli 2014 om 14:18

Als Feyenoord zijnde zou ik 5-3-2 gaan spelen. Zelf vorig jaar mee begonnen en bij NL leverde het ook veel resultaat op. Dit in het achterhoofd zou ik gewoon met een manu en boetius voorin spelen of een andere bewegelijk speler. Dost heb je dan niks aan en is ook te duur.

die zal al snel een miljoen aan salaris ophalen denk ik

15 juli 2014 om 10:11

Net als bij Ajax kennen ze bij F.noord natuurlijk ook een salarisplafond en daar gaan ze echt niet meer overheen willen ze weer gezond worden en blijven. Al zou Dost wat salaris willen inleveren dan nog zal hij te duur zijn.

15 juli 2014 om 10:35

Ligt er maar net aan wat de instelling van de speler is. Luuk de Jong is een uitstekend voorbeeld van een voetballer die zichzelf weer in de kijker wil spelen en dat voor een veel lager bedrag dan die in Duitsland verdiende.

15 juli 2014 om 11:51

Dat klopt, al denk ik wel dat PSV meer geld heeft te besteden dan Feyenoord. Dus ik denk dat in het geval van Luuk de Jong het verschil tussen vraag en aanbod veel kleiner was.

15 juli 2014 om 13:46

Reken maar dat Luuk 1 van de grootverdieners zal zijn bij PSV want die willen eindelijk weer eens gaan strijden voor het kampioenschap.

Ach gewoon taal om de prijs zo laag mogelijk te houden.
Alleen zit de CL kwalificatie eraan te komen.
We kunnen niet weer het team pas rond hebben als we voor alles zijn uitgeschakeld,

Ik neem aan dat Dost maximaal 5 miljoen zal kosten. Met de verkopen die gedaan zijn moet dat toch wel gefinancieerd kunnen worden. Natuurlijk moet feyenoord het wel willen om flink geld op tafel te gooien en ik kan me voorstellen dat ze het financieel rustig aan willen doen nu ze uit de schulden zijn!

Edit: niet goed gelezen eerst huren met optie tot koop. Dan vind ik het belachelijk dat ze hem niet aantrekken.

15 juli 2014 om 09:59

Wat is daar nou weer belachelijk aan? Weet jij welke eisen Wolfsburg heeft gesteld?

Ben juist blij dat Feyenoord geen onverantwoorde risico's meer neemt, want het kost ons meer dan 5 jaar om de oude miskleunen op te ruimen.

15 juli 2014 om 10:22

idd. Huren betekend dat je tussen de 60% en 80% zijn salariskosten moet overnemen anders heeft het verhuren geen enkele zin.

15 juli 2014 om 10:15

Daarnaast is je verdiepen in de situatie ook een vak. Er staatt in de tekst dat Feyenoord slechts een deel van alle transferinkomsten kan verdelen en het al veel langer bekend dat dit slechts 25% tot maximaal 50% is. No way dat ze dan zomaar zonder nadenken de beurs gaan trekken voor Dost, wanneer er ook op andere posities mogelijk nog versterking moet komen om nog maar te zwijgen over het salaris van Dost.
Huren betekent niet kosteloos een jaar de beschikking over een speler hebben. Dost zal ongetwijfeld een aardig bedrag opstrijken in Duitsland en bij Feyenoord zal niet in staat zijn dit volledig over te nemen en daarnaast nog een huursom op tafel te leggen.

15 juli 2014 om 14:09

Feyenoord kan wellicht maar een deel investeren maar dat deel zullen ze ook moeten investeren om CL te kunnen halen. Halen ze de CL dan verdienen ze er al weer genoeg aan. daarnaast alleen zijn salaris waar die op wil inleveren zal nooit helemaal vergoed gaan worden. Feyenoord moet nu aanhaken anders verliezen ze weer de strijd boven in en zal het vanzelf weer financieel achteruit gaan!

15 juli 2014 om 20:06

Ze zullen dat ongetwijfeld ook investeren, maar dan is 5 miljoen voor Dost nog steeds een groot bedrag. Speculeren op 'als we hem halen, dan halen we CL en dus inkomsten' is in het verleden al genoeg gebeurd en verkeerd uitgepakt. Loop je dan CL mis, dan mis je én inkomsten én heb je 5 miljoen uitgegeven. Door dat beleid is Feyenoord juist in het slob gekomen en het lijkt me niet dat ze meteen weer in hetzelfde schuitje willen komen.
De afgelopen 2-3 jaar is bonus geweest voor Feyenoord. Pas als ze echt honderd procent financieel gezond zijn, zullen ze weer echt aanhaken.

Een huur met optie tot koop kan toch niet zo gruwelijk door zijn dat ze dat niet kunnen betalen? Zelfs een koop lijkt me toch mogelijk? Feyenoord zal toch minimaal 30 miljoen binnenhalen. Dost zal toch iets van 5 miljoen zijn. Begrijp dat Feyenoord niet alles uitgeeft, maar ze moeten toch wel wat herinvesteren om voor een titel te kunnen meedoen. Met name een spits. Denk dat ze de vertrokken verdedigers wel kunnen opvangen, maar een spits moeten ze een kopen.

15 juli 2014 om 09:58

Huur met optie tot koop betekent meestal dat de hurende club het salaris overneemt, in het geval van Dost is dit blijkbaar meer dan 2 miljoen, en daarnaast soms nog een huursom moet betalen.

15 juli 2014 om 10:17

Van die 30 miljoen kan misschien 7,5 tot 10 miljoen in weer in de groep geïnvesteerd worden. In dat geval is 5 miljoen een hele grote uitgave, om over salariskosten maar te zwijgen.

Er moet och echt een spits bij. En Feyenoord mag daar echt wel wat voor uittrekken. Een spits is eigenlijk een van je belangrijkste spelers. Je kan nog zo lekker de boel achter dicht hebben als je er niet een in kan prikken ben je kansloos. En kom nou ook niet met max havelaar aan. Waardeloos dat z'n grote club nou niet een speler van het niveau Dorst kan aantrekken. Z'n speler mag toch dankbaar zijn dat hij voor Feyenoord mag voetballen. Zijn wel even rot dagen voor een Feyenoord supporter nu. Ik baal stevig van het vertrek van Pelle en Janmaat. Leuk hoor in Engeland spelen maar deze club mag toch niet de veters strikken van Feyenoord. Hetzelfde geld voor de Vrij als hij naar Lazio gaat. Leuk in betonnen bakken spelen voor geen publiek. Kijk Ac of Juventus oké maar Lazio. Ik geef dit jaar niet veel voor Feyenoord. Feyenoord was al zo ambitieloos door Rutten aan te trekken. Rutten staat garant voor net niet. Ja hij is zo leuk met jeugd. Ja maar ik wil eens prijzen. Was erbij in 1984, 1993, 1999 wil gewoon weer eens kampioen worden. Dat hoort toch bij Ajax en Feyenoord. Beide zijn toch verre weg de grootste clubs in alles, stad, stadion, uitstraling, traditie, internationaal enz.

15 juli 2014 om 10:02

Zodra Feyenoord weer gezond is kunnen we weer wat van Feyenoord verwachten. De afglopen drie jaar was gewoon bonus.

Het is nu wachten totdat Wolfsburg een nieuwe spits heeft daarna komt Dost wel denk ik. Het is nu dus wachten en dat kan 2 dagen zijn maar ook 4 weken pfff.

Ik zou gewoon van Te Vrede de vaste spits maken. Scorend vermogen hebben we dan op zich genoeg. We hebben Boetius en Manu op de flanken en Immers achter de spits. Het middenveld staat gewoon hartstikke goed als we Clasie en Vilhena houden en verdedigend staat het eigenlijk ook wel goed. Natuurlijk is het nog niet ideaal zoals elke posititie nu is ingevuld maar ik heb er vertrouwen in dat we wel weer gewoon voor een top 4 plek meedoen. Hoe dan ook. Nu enorm veel geld over de balk gooien omdat je die voorronde CL wilt doorkomen zou kortzichtig zijn. Als de loting tegen zit liggen we er toch wel uit en als we die eerste ronde doorkomen stopt het CL avontuur wel in de laatste voorronde.

15 juli 2014 om 10:42

Ja en als hij geschorst of geblesseerd is of uit vorm wie heb je dan nog. Zelf heb ik geen vertrouwen in tevrede als eerste spits.

15 juli 2014 om 10:54

Achabar en Dammers.

15 juli 2014 om 11:27

Ik bedoelde serieuze opties niet spelers die er niet klaar voor zijn.

15 juli 2014 om 11:49

Ok alleen Achabar dus.

Mooi zo, nu direct overschakelen en alles op alles zetten voor Guidetti !!

Iemand die iets weet of Feyenoordet Guidetti nog wil hebben? Heb ik van genoten in zijn tijd bij Feyenoord. Iemand weet of Feyenoord uberhaubt nog interesse heeft in Guidetti?

15 juli 2014 om 12:07

hij wil geen salaris inleveren heb ik vernomen, dus ik denk dat Feyenoord hem niet meer bovenaan heeft staan. Maar je weet het nooit, hij heeft nog wel een goede band met de club. Ook fysiek is hij een vraagteken maar met zijn mentaliteit moet dat denk ik geen probleem vormen.

Idd doe dan guidetti maar hoor!!! Gezeik ook altijd!!

15 juli 2014 om 10:13

Die verdient nu 1,6 miljoen per jaar. Naar mijn mening moet Feyenoord niet verder willen gaan dan 8 ton aan salaris om hem te halen. En dan neem je eigenlijk nog best een risico. Ik denk eigenlijk niet dat dat hem gaat worden.

15 juli 2014 om 10:26

Guidetti wil geen salaris inleveren (onhaalbaar), heeft 2 jaar geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld (wedstrijdritme?) en kan dus alleen maar gigantisch falen in De Kuip. Laat ze maar een onbekende spits vinden die goed is, daar hebben we een scouting voor toch?

Dan maar niet.gewoon verder zoeken nu.er zijn wel meer goede spitsten.

15 juli 2014 om 10:14

Mee eens. Al die belachelijk hoge salarissen moet Feyenoord niet in mee willen gaan. Te groot risico, te weinig garanties.

15 juli 2014 om 10:16

Ik begrijp niet dat ze Kuyt niet meer wouden.was te oud toch?ik meende dat hij best terug wou komen.

15 juli 2014 om 10:20

Feyenoord heeft met Kuyt om tafel gezeten voordat hij naar Fener is gegaan. Hij gaf toen zelf aan dat de tijd niet goed was. Kan ook met financien te maken hebben, maar dat zullen we nooit weten.

15 juli 2014 om 10:27

Oh daar heeft Kuyt een tijdje terug nog een boekje over open gedaan. Was een heel verhaal en ze hebben het echt wel geprobeerd om eruit te komen, maar het verschil in salaris was simpelweg wel heel erg groot. Kuyt stelde voor om een overeenkomst aan te gaan waarbij hij na zijn actieve carriere gelijk (jeugd)trainer zou kunnen worden. Dit zag Feyenoord niet zitten omdat de salariseis daarbij nog steeds te hoog was. Kuyt heeft zijn keuze gewoon gemaakt, en daar moeten we het mee doen. Zijn contract loopt volgend jaar af. Dan is hij zo goed als 35 als het nieuwe seizoen begint. Van mij mag hij dan nog best voor een normaal salaris 1 a 2 jaar naar Feyenoord komen. Als Gigs tot zijn 40e nog van Waarde kan zijn als speler van Manchester United kan Kuyt dat ook zijn voor Feyenoord.

Spel van van Geel is gewoon begonnen om de prijs van Dost omlaag te krijgen. Denk dat hij dadelijk gewoon het rood en wit gaat aantrekken.

Ik snap niet waarom Van Geel precies bij Bas Dost uitkwam. Hij is al een paar maanden geblesseerd en is volgens mij nog steeds niet fit.

Ik had eerder Guidetti (speelde gisteren of eergisteren bij Man City), Van Wolfswinkel of El Hamdaoui geprobeerd. Anders eventueel Janko voor 1 of 2 seizoenen zodat Te Vrede en Dammers meer tijd hebben om op Feyenoord niveau te komen.

En Bas is Ajax-supporter ;-) AFCA

15 juli 2014 om 10:44

Dus, dat gebeurt zo vaak in het voetbal. Bergkamp was bijvoorbeeld Feyenoordsupporter. Volgens mij heeft daar nooit een Ajax-fan over geklaagd toen hij de ballen er voor Ajax inschoot. Als Dost in Rotterdam doelpunten maakt vindt iedereen het al lang prima hoor.

15 juli 2014 om 11:10

Zo ook Frank de Boer en Dennis Bergkamp ooit Feyenoorders waren. Als iemand presteert vergeten wij het allemaal.

Spitsen uit de grotere competities moet allemaal salaris inleveren en zijn duur in huur of koop. Gewoon iets onbekends er bij.

Er moet nu wel snel een vervanger komen, want Te Vrede komt echt te kort om Feyenoord door de voorronde van de Champions League heen te loodsen.

15 juli 2014 om 11:09

Ben het met je eens, maar Feyenoord moet zich ook niet laten verleiden om overhaast onverantwoorde beslissingen te nemen. Als het te duur is, is het te duur. En laten we hopen dat dit gewoon een spel is van van Geel, ik zie Dost graag komen. Dost is nog niet 100% fit dus als het nog een paar dagen duurt maakt in principe niet zoveel uit.

15 juli 2014 om 11:41

Ik ben het helemaal met je eens en vind ook dat we geen overhaaste aankopen moeten doen en weer gaan smijten met geld. Maar er zal toch wel een plan liggen met alternatieven voor Pelle?! Over 2 weken spelen we al voorronde Champions League en weer 2 weken daarna play off CL of play off Euroleague. Ik zie plaatsing voor Europacupvoetbal met Te Vrede als enige optie in de spits niet gebeuren.

15 juli 2014 om 12:05

De tijd dringt wel idd. Maar goed achterin en op het middenveld hebben we in principe genoeg opties, alleen de spitspositie is een probleem. Ook al heeft Te vrede het over het algemeen altijd aardig gedaan, ik denk ook dat hij voor de voorronde CL nog iets te kort komt.

Ik heb liever een andere spits als ik eerlijk ben. Nu zeker.

Ik bedoel het wordt nu steeds meer kortdag voor Dost om op tijd te komen. Bovendien moet hij nog eerst herstellen en fit worden. Guidetti heeft afgelopen 2 jaar weinig wedstrijden gespeeld. Wat we momenteel niet kunnen gebruiken is een half fitte spits.

Als hij te duur is, next!

15 juli 2014 om 11:23

Lijkt me simpel, Wolfsburg en Dost duidelijk maken dit is ons aanbod en tevens onze hoogste. Gaarne binnen 48uur beslissen anders gaan wij verder kijken.

Ok, Guidetti en Dost lijken het niet te gaan worden. Een hoop roepen om Van Wolfswinkel, maar die lijkt mij niet goed genoeg in verhouding met wat hij zal moeten kosten. Als je voor Havenaar gaat kan je net zo goed Te Vrede erin zetten. Wat zou verder nog een optie kunnen zijn die financieel haalbaar is en voldoende kwaliteit toe zou voegen? Misschien eentje proberen te huren van een Engelse topclub?

15 juli 2014 om 11:26

Janko. Is transfervrij

15 juli 2014 om 11:49

Hmmm, niet gek als je hem net op zo'n manier als Bouhlarouz kan contracteren.

Denk dat Feyenoord voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten. Dost zal echt geen 10 miljoen kosten, zal wel richten de 5 zitten. Feyenoord moet niet denken dat ze voor 2 miljoen ofzo kunnen krijgen. Zoveel bonnen gekregen maar toch zo gierig. Opmerkelijk!

15 juli 2014 om 11:35

Gierig? Weleens verdiept in de situatie van Feyenoord, nee dat kan niet anders had je niet zo dom gereageerd.

Feyenoord moet de VVf nog terugbetalen en heeft dus helemaal niet zoveel te besteden als jij denkt. Daarbij ken je de eisen van Wolfsburg niet, dus kun jij helemaal niet inschatten of Feyenoord gierig is. Misschien is het wel gewoon een spelletje van van Geel, maar jij weet dus blijkbaar alles al, opmerkelijk!

15 juli 2014 om 11:53

Dat klopt ook kwandank. De middelen van Feyenoord zijn ondanks al die uitgaande transfers nog steeds zeer beperkt. Binnen die middelen wordt er keihard aan gewerkt om toch nog een goede selectie samen te stellen. We willen best wat betalen voor Dost, maar niet meer dan dat hij waard is.

als Dost niet haalbaar is... Samaras, ex-Celtic zit werkeloos thuis. als alternatief wel een optie.. is wel 29 jaar maar kan best ng wel een tijdje mee..

15 juli 2014 om 11:54

Vond hem altijd wel goed bij Heerenveen. 29 is niet heel oud en aangezien hij transfervrij is loop je ook weinig financieel risico.

15 juli 2014 om 13:21

a.u.b. geen samaras. je levert 50 goals in 2 jaar in en eh... samaras scoorde nog geen 10 goals in 90 interlands voor griekenland ofzo? (de exacte statistieken ken ik niet). als dost niet haalbaar blijkt is dat ontzettend jammer omdat die wel echt een neusje voor de goal heeft, maar het kan niet ten koste van alles gaan. ik vermoed trouwens dat gezien de vermeende interesse voor lukaku van liverpool, wolfsburg het feyenoord nu niet makkelijker zal maken. daar had men immers interesse in.

15 juli 2014 om 14:19

Geen slechte speler, maar Samaras is denk ik meer een pingelaar rond de 16,niet echte afmaker. Zie daarom liever gewoon Dost komen, laten we hopen dat dit gewoon een spel is van Van Geel.

Ben benieuwd hoe de selectie er over 2 weken uit ziet. Ik heb er weinig vertrouwen in dat er nog heel veel gaat gebeuren behalve het vertrek van Janmaat, de Vrij en Indi. Dan start je de vCL dus met onderstaande team.

Achter te weinig snelheid / kwaliteit en zo ook voorin. Te Vrede is bij lange na niet goed genoeg. in de Eredivisie is het twijfelachtig, maar in Eruopa simpeleg lachwekkend. Schaken heeft zijn beste tijd wel gehad en scoort ook niet veel. Achterin zal je ervaring hebben, maar ook een enorm gebrek aan snelheid. Wellicht dat je dan nog met Boula, Kongolo, Mathijsen, Nelom gaat spelen, maar vooral een Nelom heeft niet het niveau dat nodig is..

Feyenoord zal in de basis vooral moeten investeren in een spits, een winger, RB, RCV en linksback. Hierin is de linkerkant in eerste instantie ondergeschikt.
Verder zal Feyenoord ook moeten investeren in breedteversterkingen. De jeugd die dit jaar doorkomt is niet verschrikkelijk goed, dat komt volgend jaar weer. Het zal dus een hels karwei worden voor Rutten.

Afgaande op de geruchten zou je aan het begin van de competitie Dost en Atsu voorin hebben kunnen staan. Dat zou de voorhoede absoluut naar behoren maken. Ik zie de geruchten over verdedigende versterkingen graag tegemoed ;-).

Mulder
van Beek
Boularouz
Mathijsen
Kongolo
Clasie
Immers
Vilhena
Boetius
te Vrede
Schaken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren