Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoorder biecht op: ‘Sparta wilde dat ik naar Ajax zou gaan, maar...’

Laatste update:

Gjivai Zechiël debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht van Feyenoord, maar als het aan Sparta Rotterdam had gelegen, was de geboren Rotterdammer naar Ajax vertrokken. Dat vertelt de talentvolle middenvelder te gast bij de podcast Kein Geloel.

Zechiël blikte in de Feyenoord-getinte podcast terug op zijn voetbaljeugd. Bij de Rotterdamse amateurvereniging XerxesDZB stond de rechtspoot al in de belangstelling van diverse profclubs, waaronder Feyenoord. Zijn ouders besloten Zechiël echter eerst nog bij de amateurs te houden, om het voetbalplezier te preserveren.

Later maakte hij dan alsnog de overstap naar een profclub, Sparta. Daar speelde Zechiël tot en met de Onder 14, waarna hij de stap maakte naar Feyenoord. Maar dat had ook anders kunnen lopen. "Feyenoord, PSV en Ajax hadden interesse. Sparta had liever dat ik naar Ajax zou gaan", vertelt hij.

"Maar ik ben een Rotterdammer, mijn hele familie is voor Feyenoord. Voor mij was het dus wel duidelijk waar ik heen wilde. Ajax kwam wat later. Ik dacht: jullie willen mij helemaal niet, jullie willen me alleen uit handen van Feyenoord houden omdat dat jullie concurrent is. Dat is een geweldige keuze geweest", besluit Zechiël.

De Amsterdammers hebben een samenwerkingsovereenkomst met Sparta.Tegenover een Amsterdamse vergoeding staat dat de hoofdstedelingen jaarlijks drie Spartaanse jeugdspelers van jonger dan 15 jaar oud over mogen nemen.

Vorige week donderdag verlengde Zechiël nog zijn contract bij de regerend landskampioen. Het negentienjarige talent had nog een contract voor twee seizoenen, maar ligt nu tot medio 2028 vast in Rotterdam-Zuid.

Zëchiel speelde tot dusverre twee officiële wedstrijden in de formatie van Arne Slot. De middenvelder debuteerde een kwartier voor tijd tegen Almere City (6-1 zege) en kon na afloop zijn tranen niet bedwingen. Tegen sc Heerenveen (ook 6-1) mocht Zechiël tevens vijftien minuten invallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Sparta had in Amsterdam moeten voetballen.

17 oktober 2023 om 21:54

Graag! Nee hoor, ik heb niets met de stad Amsterdam. Utrecht mijn stadsie!

De afkeer zit er al echt ver voor de samenwerking met het lelijke broertje Excelsior, maar het zegt wel dat er vaak werd gezongen: liever failliet dan satelliet. In het verleden de strijd om de beste club van Rotterdam natuurlijk, wat we helaas niet vaak meer kunnen zeggen.

Ik ken genoeg Feyenoorders en die hebben een hekel aan Sparta, maar stiekem is dat ook omdat Sparta en Ajax een goede relatie hebben.

17 oktober 2023 om 22:02

Ik heb niets tegen Sparta, maar ik merk juist die animositeit andersom sterk. Wellicht doordat Sparta definitief de 2e viool speelt. Ik weet het niet. Een van mijn beste vrienden is Spartaan, maar die heeft dat weer helemaal niet.

Wat ik echter niet begrijp, is dat je je als Rotterdamse club jezelf uitlevert aan Ajax.

17 oktober 2023 om 22:09

Zal vast een reden voor zijn. Je kan wel heel stoer doen als Sparta zijnde, maar Sparta kan uiteindelijk zeker niet mee in wat PSV, Ajax of Feyenoord kunnen bieden aan spelers. Misschien kunnen ze door die deal financieel profiteren, omdat ze een bedrag krijgen en misschien kunnen ze spelers daardoor ook langer houden, waardoor ze hogere opleidingsvergoedingen krijgen.

17 oktober 2023 om 22:18

De hekel richting de grotere club is vaker meer aanwezig dan de omgekeerde weg. Ik heb geen hekel aan Feyenoord, en ben zelf ook geen Rotterdammer. En mijn vrouw is voor Feyenoord, en heeft ook geen hekel aan Ajax bijvoorbeeld. Ik vind het een zwaktebod om een andere club te haten. Als ze in de vorm van 020 of iets zou praten, zou dat een afknapper zijn van jewelste.

Zoals gezegd is Feyenoord geen optie om samen te werken. Ajax doet het wel eens vaker, bijv. met Elinkwijk uit Utrecht. Het is geen verkapte satelliet club zoals jullie met Excelsior deden of nu met Dordrecht (wat nog groter gaat worden dan nu, gaat het gerucht). Wij profiteren er van, behouden meer van onze jeugd en krijgen compensatie ervoor. We leveren ons niet uit aan Ajax.

Echt zonde van Sparta dat ze deze samenwerking zijn aangegaan. Ajax kan elke seizoen gewoon 3 van je top-talenten overnemen. Wat is het rendement dan voor een club als Sparta, als je beste spelers naar de hoofdstad gaan? Als ze echt zo goed zijn komen de topclubs toch wel en als ze dan ook echt voor Ajax willen spelen zullen ze die ook wel boven de rest uitkiezen.

17 oktober 2023 om 21:35

Voor die samenwerking gingen ze ook al naar Feyenoord, PSV of Ajax. Willems, Depay, Wijnaldum,, EL Ghazi, van Beek etc. Het zal wel een dusdanig bedrag opleveren incl bonussen wanneer ze het eerste halen en een transfer maken denk ik dan..

17 oktober 2023 om 21:40

Kwestie van financiën. Had Feijenoord ook moeten doen. Al hebben die toch een verband met FC Dordrecht?

17 oktober 2023 om 21:45

We zijn de samenwerking met Ajax aangegaan, omdat er toch al spelers van ons weg werden gekaapt. Nu blijven deze jongens bij ons, omdat ze weten dat Ajax hen in de gaten houdt. Dat is in ieder geval wat van Stee toentertijd als antwoord gaf op dezelfde vraag. Zelf merk ik er niet zo heel veel van.

Zelf had ik wel gehoopt als soort tegenprestatie, naast de dingen die Ajax al met ons deelt, een spelertje of 2 per seizoen die te goed is voor Jong Ajax en nog niet niet het eerste van Ajax aan kan. Helaas is dit er nog niet van gekomen.

17 oktober 2023 om 21:55

Je verkoopt toch een beetje je ziel. Daarnaast lijkt het mij ook niet het meest voor de hand van een jongen vam 14/15 om zover van huis te gaan, de meeste komen toch uit Rotterdam. Laat ze lekker zelf de stap maken naar het 1e van Sparta, en zo niet, vrij in de keuze. Of deze financiën nou echt sparta verder helpen weet ik niet...

17 oktober 2023 om 22:13

Nee, dit is puur een samenwerking voor bij de jeugd en geen enkele vorm van (verkapte) satellietclub zoals een Excelsior of nu een Dordrecht is.

We merken er nog niet veel van qua verliezen van talenten. Voorlopig spelen Sandvliet, Esselink en mijn favoriet Jesse Bal nog steeds bij ons en die zitten wel in de selecties van Oranje onder X.

17 oktober 2023 om 22:55

@genieterr, Ajax haalt elk jaar zat spelers die nog verder wonen. Er zijn weinig jongens die ervoor kiezen om bij een Sparta te blijven. Daarnaast is 14/15 helemaal niet zo jong. Met 15 mag je tegenwoordig al een contract tekenen en Ajax/psv/feyenoord kan dan een stuk meer bieden, als Sparta al uberhaupt contracten op deze leeftijd uitdeelt.

17 oktober 2023 om 23:14

Kijk eens waar Sparta in 2019 stond. Vooral vanuit financieel oogpunt zijn ze die samenwerking met Ajax begonnen. Diezelfde van Stee zegt vrij recent nog dat hij anno 2023 die samenwerking zou stoppen. Het is niet meer nodig.

18 oktober 2023 om 09:46

De deal van Ajax met Sparta is juist gunstig voor Sparta, Ajax mag maximaal(!) 3 spelers overnemen, Feyenoord kan er 15 overnemen als ze die kunnen overtuigen. En de spelers beslissen nog altijd zelf of ze wel of niet naar Ajax willen, dat bepaalt Ajax niet én Sparta niet.

18 oktober 2023 om 18:18

Als dit zo gunstig is. Waarom heeft Ajax zelf geen deal met een club? Sparta kan anno2023 jeugdspelers veel betere voorwaarden bieden waaronder debuteren in de eredivisie in Sparta 1. Dan gaan jonge spelers voor veel meer geld weg en is alles voor Sparta. Tel uit je winst.

Ik vind het voor Sparta wel een vreemde samenwerking. Echt een enorm bedrag gaat het vast niet opleveren. Als je dan in ieder geval afspreekt dat Sparta meedingt in een eventuele winst bij een toekomstige verkoop van die talenten die door Ajax worden aangetrokken, kan ik het me nog voorstellen. Anders geef je een topclub gewoon vrije toegang tot je grootste talenten voor een verwaarloosbare vergoeding. Er zal dus vast wel meer achter zitten.

17 oktober 2023 om 22:59

Ik vind het geen gekke samenwerking.
Sparta heeft een goede scouting en opleiding, heeft met Feyenoord een enorme concurrentie in de stad en kan er nu iets tegenover zetten.
Als je dan ook nog een goede vergoeding hebt afgesproken wordt je er als Sparta wel wijzer van.

Alleen zou ik als Sparta wel proberen om de samenwerking uit te breiden met inhuur. Het voelt natuurlijk ergens wel krom dat Sparta en Ajax deze samenwerking hebben, maar een talent als FitzJim nu aan Excelsior verhuurd is.

18 oktober 2023 om 00:10

@DNSKR
Dus dat. Je hebt er toch veel meer aan als ze jeugd bij je neerstallen. Zeker nu sparta in de top 10 hoort.

18 oktober 2023 om 00:37

@dnsdkr, Sparta moet daar ook maar net het nut van inzien. Hebben een beter middenveld dan Excelsior en daar heeft Fitz ook nog geen 100 minuten bij gespeeld terwijl hun cm al bijna het hele seizoen geblesseerd is. Het is niet dat men van interesse overliep om hem te huren

17 oktober 2023 om 23:17

Het komt natuurlijk ook voor dat er een keer geen toptalenten tussen zitten en dan krijgt sparta alsnog de vaste vergoeding

18 oktober 2023 om 12:19

Maar het hoeven geen toptalenten te zijn om leuke bedragen op te kunnen leveren. Ik mag voor Sparta toch hopen dat de samenwerking dermate lucratief is dat het je financieel meer oplevert dan wat de spelers doorgaans op gaan brengen (ervan uitgaande dat er geen De Ligt of De Jong tussen zit).

Sparta en Ajax hebben altijd een goede band gehad: voetbalcultuur van beide teams past ook goed bij elkaar. En ze hebben een gezamelijke aartsrivaal, dat helpt ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren