Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord versterkt beloftenploeg met Duits jeugdinternational en PSG-talent

Laatste update:

Feyenoord heeft donderdagochtend melding gemaakt van twee versterkingen voor het beloftenelftal. Feyenoord Onder 21 verwelkomt per direct Youssef Amyn en Tidjany Touré. De negentienjarige Amyn komt over van FC Viktoria Köln en tekende een contract tot medio 2024, met de optie voor nog een seizoen. De twintigjarige Touré tekende slechts tot medio 2023, maar met een optie voor twee jaar.

Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord, is erg tevreden over de nieuwste aanwinsten van de club. “Met het aantrekken van Youssef en Tidjany halen we twee getalenteerde spelers in huis voor Feyenoord Onder 21. Ondanks dat Youssef pas net negentien jaar is geworden heeft hij al behoorlijk wat ervaring opgedaan in het Duitse profvoetbal en is hij tevens jeugdinternational. Tidjany is een aanvallend ingestelde speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij kwam het afgelopen seizoen uit voor de beloftenploeg van Paris Saint-Germain. Ook heeft hij al enkele duels in de UEFA Youth League achter zijn naam staan.”

Amyn heeft een verleden in de jeugdopleiding van Borussia Dortmund, maar stapte in de zomer van 2020 over naar Viktoria Köln. Sindsdien speelde de rechtsbenige linksbuiten al 41 officiële wedstrijden voor Viktoria, waarin hij zeven keer trefzeker was en twee assists afleverde. De club komt uit in de 3. Liga, het derde profniveau in Duitsland. Als jeugdinternational van Duitsland kwam Amyn, die ook Irakese roots heeft, tot tien interlands. Daarin maakte hij twee treffers.

Touré komt over van PSG, waar hij acht seizoenen in de jeugdopleiding speelde. De Fransman, die werd geboren in een voorstad van Parijs, kan op beide flanken uit de voeten. In meerdere jeugdelftallen van de Parijzenaren speelde Touré onder anderen samen met Xavi Simons, die nu furore maakt in de hoofdmacht bij PSV. Vorige zomer haalde Feyenoord met Nesta Zahui al een buitenspeler van PSG naar Rotterdam, maar de negentienjarige Fransman keerde zonder succes terug. Zahui speelde uiteindelijk dertien wedstrijden voor Feyenoord Onder 21 waarin hij slechts één assist gaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima. Hoe sterker de jeugd hoe beter.. Blijft zo ontzettend jammer dat Jong Feyenoord niet in de KKD speelt.

1 september 2022 om 18:46

Ja gemiste kans. Feyenoord past er beter dan een AZ of Utrecht vind ik.

Zo zie je dat MvG jullie echt een streek had geleverd.

Ik vraag me af of Feyenoord ooit zo een spectaculaire transferwindow heeft gehad? Zou zomaar het begin kunnen zijn van mooie tijden in Rotterdam, met een topcoach die nationaal en internationaal het hoogste eist met goed voetbal.

1 september 2022 om 14:29

Spectaculair qua aantal aankopen zeker. We moeten nog maar zien wat voor effect dit gaat hebben. Als ze dit seizoen slecht draaien houdt het hier weer op. Hopelijk raken alle nieuwe spelers snel op elkaar ingespeeld en blijven ze minimaal 2-3 jaar, dan kunnen ze doorbouwen.

1 september 2022 om 14:30

Onder Gullit kwam er ook een hele rits spelers binnen, maar die hadden geen van allen zo'n veelbelovend profiel als (het gros van) de spelers die deze zomer zijn gehaald. Al moeten we nog wel voorzichtig blijven. We zijn vaker enthousiast gemaakt met verhalen over nieuwe spelers die in de praktijk bitter tegenvielen (met Bozenik en Antonucci als recente voorbeelden).

1 september 2022 om 14:34

Een transferwindow als deze is inderdaad niet eerder voorgekomen. Met Slot aan het roer heb ik er alle vertrouwen in. Daarbij zijn er zeker grote aankopen gedaan, maar is de balans nog steeds ongeveer 33 miljoen in de plus.

1 september 2022 om 14:37

Ik las het vanmorgen nog; er staat - los van jeugdspelers - nu een compleet ander Feyenoord dan toen Slot begon. Er is dus echt gigantisch (al dan niet gedwongen door verkoop van bepalende spelers) doorgeselecteerd en als we die transferperiodes samen zien is dat inderdaad wel echt nog nooit zo spectaculair geweest. En als we naar enkel deze zomer kijken kunnen we inderdaad ook al spreken van de meest spectaculaire zomer in de geschiedenis door het aantal ver- en aankopen. Plus de aankopen zijn veelal ook weer met name talentvol.

1 september 2022 om 15:46

In 2007 zat ik op mijn kantoorstoel te wippen van enthousiasme toen Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland, Tim de Cler, Makaay, Mols en Landzaat kwamen. Na een periode met Timmer, greene, lucius en charisteas was dat onwerkelijk. Domme en dure keuze (achteraf), maar wua enthousiasme kwam die zomer voor mij het meest in de buurt. Nu kopen we (volgens mij) kwaliteit en groeipotentie en dat is natuurlijk beleidsmatig veel logischer.

1 september 2022 om 18:48

Lag het toen niet aan de coach? Combinatie Verbeek en de vedettes werkte gewoon niet.

1 september 2022 om 19:24

Nee, Verbeek kwam pas later. Van Marwijk was de coach en het liep als een trein totdat bekend werd dat hij bondscoach zou worden. Toen stortte het in en begon de (financiële) ellende

Hopelijk een gooi naar de KKD voor jong Feyenoord.

1 september 2022 om 15:29

Is dat überhaupt mogelijk? Het aantal teams zullen ze niet meer verhogen namelijk. Ik weet niet of Feyenoord bijvoorbeeld Utrecht kan (proberen te) uitkopen hiervoor, al zou ik niet inzien waarom Utrecht dat zou doen aangezien je op de lange termijn een hoop winst kan maken door de toegevoegde waarde van KKD-ervaring.

1 september 2022 om 16:41

De kans om naar de KKD te gaan heeft Feyenoord in het verleden laten liggen. Nu is de kans om ooit nog naar de KKD te promoveren niet zo groot voor Feyenoord, tenzij er een club failliet gaat en er een extra plekje vrij komt, terwijl clubs uit de Tweede Divisie geen garantstelling kunnen of willen afgeven die benodigd is voor het spelen in de KKD.

Om de KKD te bereiken moet Feyenoord eerst promoveren naar de Tweede Divisie. Zelfs als Feyenoord kampioen wordt van Onder 21 Divisie 1 is dat niet vanzelfsprekend. De kampioen van Onder 21 Divisie 1 promoveert alleen naar de Tweede Divisie als een beloftenteam in die divisie op plek 17 of 18 eindigt. Als het laagst geëindigde beloftenteam in de Tweede Divisie op plek 10-16 eindigt, volgen er twee beslissingswedstrijden tegen de kampioen van Onder 21 Divisie 1. Eindigen Jong Volendam en Jong Sparta allebei in het linkerrijtje (plek 1-9) van de Tweede Divisie, dan zijn zij gevrijwaard van degradatie en promoveert de kampioen van Onder 21 Divisie 1 niet naar de Tweede Divisie.

Jong Volendam en Jong Sparta zullen zeker niet op plek 17 of 18 gaan eindigen, zodat directe promotie van de kampioen van Onder 21 Divisie 1 vrijwel uitgesloten is. Het hoogst haalbare resultaat voor Feyenoord is dus kampioen worden van Onder 21 Divisie 1 en vervolgens beslissingswedstrijden spelen tegen het laagst geëindigde beloftenteam in de Tweede Divisie, maar die moet dan wel op plek 10-16 zijn geëindigd. Jong Sparta zal waarschijnlijk wel in het linkerrijtje gaan eindigen, zodat alleen Jong Volendam als mogelijke tegenstander overblijft.

Stel dat Feyenoord kampioen wordt van Onder 21 Divisie 1 en de beslissingswedstrijden tegen het laagst geëindigde beloftenteam uit de Tweede Divisie wint, dan volgt promotie naar de Tweede Divisie. Daar gelden vervolgens soortgelijke promotie/degradatieregelingen voor de beloftenteams, zodat ook in die divisie een kampioenschap van een beloftenteam niet voldoende is voor promotie naar de KKD. Hier heeft Feyenoord dan wel een, zij het zeer theoretische, extra mogelijkheid om te promoveren. Als het eerste elftal van Ajax, PSV, AZ of FC Utrecht degradeert naar de KKD, degradeert het beloftenteam van die club automatisch naar de Tweede Divisie en promoveert het hoogst geëindigde beloftenteam uit de Tweede Divisie, met een eerste elftal in de Eredivisie, naar de KKD.

Kortom: Feyenoord zal de KKD waarschijnlijk nooit gaan halen.

1 september 2022 om 16:58

Zo goed deden de jong teams van Utrecht en AZ het toch niet in de KKD afgelopen jaren?

1 september 2022 om 17:16

Feyenoord zal eerst nog moeten promoveren naar de Tweede Divisie en dat is al lastig zat. Kampioen van de Tweede Divisie word je ook niet zomaar. Daarin spelen een aantal zeer sterke amateurclubs.

Ik denk dat het huidige beloftenteam van Feyenoord in een beslissingswedstrijd tegen Jong Utrecht of Jong AZ weinig kans zou maken, maar Feyenoord heeft wat dat betreft natuurlijk nog tijd genoeg om dat elftal te versterken.
Bovendien spelen er bij Jong AZ en Jong Utrecht ook heel veel jonge spelers in de A-selectie waardoor zij de mogelijkheid hebben om hun beloftenteam te versterken als Feyenoord in de Tweede Divisie zou uitkomen en zou meedoen om het kampioenschap. Hiermee kunnen zij voorkomen dat zij in de KKD op een positie eindigen waarin zij beslissingswedstrijden zouden moeten spelen.

Martin van Geel heeft destijds een hele domme fout begaan door spelen in de KKD af te wijzen toen die kans zich voordeed.

1 september 2022 om 19:20

Ze moeten voor alle beloften teams een playoff aan het begin van het seizoen doen die beslist of je kkd, tweede divisie of beloftencompetitie gaat spelen.

Daarmee krijg je een eerlijke verdeling, en voegen de teams in kdd ook wat toe. Jong Utrecht voegt dit jaar bijvoorbeeld niet zoveel toe, die hadden dan tweede divisie gespeeld. Als een club veel aandacht aan jeugd besteed, wordt dat ook beloond.

1 september 2022 om 21:20

Jong Utrecht en Jong AZ hebben zich geplaatst voor de KKD door landskampioen te worden bij de beloftenteams, dus die hebben alle recht om in de KKD te spelen.
Jong Ajax en Jong PSV hebben de KKD cadeau gekregen.

Of Jong FC Utrecht dit jaar wat toevoegt aan de KKD kan je nu nog niet weten.

.......Martin van Geel. Dit vergeef ik hem nooit!

1 september 2022 om 17:39

Pff, stel je niet zo aan man. Alsof het een zaak van leven en dood is.

1 september 2022 om 18:41

Het is wel een serieuze zaak met verregaande gevolgen. Jong Feyenoord in de KKD betekent jong talent dat veel beter kan worden gemanaged. Kan meer geld opleveren later bij transfers.

2 september 2022 om 12:39

Dat zal ik ook nergens ontkennen. Maar dan nog stelt Ilias zich ongelooflijk aan.

Goed nieuws die 021 moet kampioen worden!
Feyenoord speelt ook met de 021 in Engeland een beker competitie hopelijk. leren die jonge gasten daar veel van!

Respect voor slot hoe hij dit feyenoord bouwt samen met die deeen

1 september 2022 om 17:36

Ja, want die 2 zogenaamde talenten komen uit de koker van Slot. Aan het eind van het seizoen zullen we zien hoe goed er is gebouwd.

Wat is Feyenoord ongekend druk bezig deze transfer periode, ben heel benieuwd hoe dit beleid gaat uitpakken komend seizoen en daarop volgende. Zou top zijn als Feyenoord weer mee gaat doen voor de bovenste plaats in de nabije toekomst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren