Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord ontbindt contract van miljoenenflop die door Arnesen gehaald werd

Laatste update:

Francesco Antonucci vertrekt per direct bij Feyenoord, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. De Stadionclub en de 24-jarige middenvelder hebben in goed overleg het contract ontbonden dat nog doorliep tot medio 2024. Antonucci is daarmee vrij om een nieuwe club te zoeken.

Antonucci gold vroeger als groot talent, maar hij heeft zijn belofte bij Feyenoord niet kunnen inlossen. In 2017 vertrok hij vanuit de Ajax-jeugd naar AS Monaco, dat hem na twee jaar voor een jaar naar Volendam stuurde. Wat Feyenoord daar zag kon de club bekoren en dus trok toenmalig td Frank Arnesen de knip.

Antonucci kwam in 2020 nog voor 2,2 miljoen euro naar De Kuip en kwam sindsdien niet verder dan negen schamele speelminuten. De Rotterdammers zien de voormalig Belgisch jeugdinternational nu gratis uit De Kuip vertrekken. Antonucci werd begin juli door het Finse Ilta-Sanomat nog in verband gebracht met een overstap naar HJK Helsinki.

De krant noemde het anderhalve maand geleden ‘een kwestie van tijd’ voordat de 24-jarige middenvelder de overstap maakt naar de hoofdstad van Finland. Ilta-Sanomat noemde Antonucci een huge recruitment voor HJK, de huidige nummer twee van de Finse Veikkausliiga. Vooral zijn prestaties bij FC Volendam werden geroemd.

Antonucci werd anderhalf jaar gehuurd door het Andere Oranje, in wiens shirt hij in die tijd tot 33 wedstrijden, 3 treffers en 2 assists kwam. In zijn enige halfjaar dat hij in Rotterdam was, kwam de Belg alleen negen minuten in actie tegen FC Drita in de voorronde van de Conference League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewogen en te licht bevonden. Is ook totaal geen type voor Feyenoord.
Kon het in z'n 2e periode bjj Volendam ook niet bolwerken.

15 augustus 2023 om 14:59

Maar waarom word het ontbonden, en niet voor een klein bedrag verkocht? Al is t een ton? Kan dan toch in de boetepot bijv, of naar de jeugd of iets? Snap dat zijn kleine salaris word bespaard, maar toch.

15 augustus 2023 om 14:19

Is dat een direct bewijs dat het christelijk van afkomst is, of kan het betekenen dat het christendom het ook weer ergens vandaan heeft?

15 augustus 2023 om 14:36

Het staat in een passage in verband met de Babyloniërs (6e eeuw voor Christus), al wordt het in een Aramees-Christelijke context geuit. Wel een interessante onderzoeksvraag of er ook spijkerschriftbronnen zijn waar iets dergelijks in voorkomt.

In bijvoorbeeld het Gilgamesj-epos (begin 2e millennium voor Christus) komen namelijk ook al veel elementen terug die aan het oude testament doen denken (echt een heel gelijkaardige verhaling van de zondvloed bijvoorbeeld). Echt een aanrader om eens in vertaling te lezen.

15 augustus 2023 om 15:38

Ik heb al moeite met Carry Slee.

15 augustus 2023 om 18:04

Lierse,
De epic of Gilgamesh is verre van een gelijkwaardig verhaal.
Enkel de zondvloed komt overeen, maar in een hele andere context.

Koning Gilgamesh zocht onsterfelijkheid nadat de goden hem hebben gestraft door zijn beste vriend te doden.
In zijn zoektocht naar onsterfelijkheid komt hij iemand tegen die hem adviseert om een boot te bouwen tegen de storm/vloed.
Na de storm/vloed besluit hij om te offeren aan de goden, en als dank daarvoor zegende de goden hem met onsterfelijkheid.

Dus een heeeele andere context dan de bijbel.

Maar het is algemeen bekend dat er rond dezelfde tijdspan door verschillende beschavingen, die geen enkele connectie met elkaar hadden, zondvloed verhalen de ronde deden.

15 augustus 2023 om 19:30

Dat is niet echt de juiste versie van het Gilgamesj-epos. En ik zeg trouwens niet dat dat hele verhaal gelijkaardig is. Gewoon dat er zeer gelijkaardige elementen, zoals de zondvloed, in voor komen.

Gilgamesj gaat op zoek naar de zin van het leven nadat Enkidu gestorven is. Hij besluit dan Ut-Napistim (die inderdaad onsterfelijkheid heeft gevonden) op te zoeken en die doet zijn verhaal: De hele mensheid moest sterven maar Ut-Napistim werd gewaarschuwd door de goden. Er brak een storm uit en na zeven dagen hield die storm op. De ark belandt op een berg en er worden volgels uitgezonden, waarvan 1 niet terugkeert waardoor Ut-Napistim weet dat de zondvloed er op zit.

Sowieso zijn de oudste versies van het Gilgamesj-epos van rond 1800 voor Christus en experts zijn het er toch relatief over eens dat er waarschijnlijk invloed geweest is van het Gilgamesj-epos op de latere verhaling van de zondvloed in de bijbel.

15 augustus 2023 om 20:57

Thanks voor de aanvulling/correctie.
Wilde vooral aanduiden dat het wel hele andere narratives zijn.
De meeste mensen denken dat het bijna 1op1 hetzelfde is.

Geleerden zijn het volgens mij inderdaad eens over dat er hoogstwaarschijnlijk invloeden zijn vanuit het Gilgamesh narratief, in de bijbel.
De meningen die ik erover heb gehoord zijn dat het vooral orale tradities waren die overeen kwamen en verder ontwikkelde.
Maar dat er geen sprake was van het letterlijk (schriftelijke) kopiëren/plagiëren aangezien de motieven en narratives compléét anders zijn.

16 augustus 2023 om 01:21

Met dat laatste ben ik het zeker eens. Sowieso heb je dat vaak bij oude tradities en mythes dat er syncretisme plaatsvindt.

Een prachtig onderbelicht (zeker in onze contreien) stukje geschiedenis trouwens die Babyloniërs en Assyriërs. Waar de bijbel (het oude testament dan uiteraard) nog een verrassend goede historische bron is.

Leuke titel VZ! Dankzij Arnesen is er eindelijk een omzwaai gekomen bij onze club. Het eeuwen oude bord op schoot principe. Het niet aanwezig zijn van een topsport mentaliteit, het ontbreken van scouting. Dit heeft Frank allemaal met dat bedrijf in kaart gebracht en opgebouwd. Frank heeft prima werk verricht en ja er kan ook wel ééns een foutje bijzitten.

15 augustus 2023 om 14:23

Gekke toevoeging in de titel inderdaad.
Dat Arnesen in de tekst staat is logisch want hij was nu eenmaal verantwoordelijk maar dat lijkt me niet de headline. Lijkt me ook niet dat die naam voor extra clicks zorgt maar wellicht wel.

15 augustus 2023 om 14:32

Één foutje? Denk dat Arnesen zo 15 miljoen weg heeft gegooid aan miskopen en dat was in de periode dat Feyenoord er nog maar 10 had te besteden.

Heeft zeker goed werk verricht, maar onder aan de streep is het toch wel 50/50

15 augustus 2023 om 14:51

50/50? Je snapt dat feyenoord aan het wegzakken was en inmiddels (op dit moment) de sterkste club van nl is als het gaat om directie, selectie, staf etc?
Arnesen heeft daar een vinger in de pap bij gehad. Dus je moet verder kijken dan alleen aan en verkoopbeleid van spelers

15 augustus 2023 om 14:55

@darleytorres, Arnesen heeft rond 2021 ook gezorgd voor het verlengen van contracten van Bijlow, Geertruida, Kokcu en Sinisterra (dat ze daarna nog een verlenging hadden prima, maar hij zorgt voor continuïteit) het aantrekken van Trauner en alle zaken die ADRO noemt.
Zelfs als hij 15 miljoen heeft weggegooid,(vertel, ik kom niet aan 15 miljoen) heeft hij die ruimschoots goed gemaakt.

16 augustus 2023 om 01:09

Hij heeft Aursnes ook aangetrokken. Daar is al zo'n 15 miljoen meeverdiend.

15 augustus 2023 om 14:51

Een foutje kan inderdaad, maar de lijst van miskopen is toch behoorlijk onder Arnesen hoor. Bozenik, Baldé, Conteh, Pratto, Spajic, Diemers, Teixeira, Antonucci, Linssen, Walemark, Hendrix. Van deze namen heeft Linssen nog de meeste impact gehad en dat zegt mijns inziens genoeg.

15 augustus 2023 om 15:26

Veel van deze spelers waren gehuurd, dan kan je niet echt spreken van miskopen. Linssen hoort ook totaal niet in dat rijtje thuis

15 augustus 2023 om 15:38

Zijn eerste jaar was inderdaad niet geweldig, er was geen geld en hij kon eigenlijk alleen spelers huren. Maar met de komst van Pedersen, Aursnes, Trauner, Jahanbakhsh, Dessers en Til is de heropbouw duidelijk begonnen onder Arnesen.

15 augustus 2023 om 16:37

Met de wetenschap en de portemonnee van nu zou je dat zo noemen misschien. Maar op dat moment was dat de vijver waaruit hij moest vissen. Je kunt een trainer ook moeilijk met een selectie van 11 man een heel seizoen laten afwerken.

15 augustus 2023 om 18:43

@adro. Of Arnesen wel of geen goed werk heeft hangt niet van één transfer af, maarchet is natuurlijk wel objectief waar dat dit een flop was, waarvoor enkele miljoenen is betaald. Jammer, maar waar...

Tja, uiteindelijk gewoon niet goed genoeg denk ik. Had wel het gevoel dat het erin zat, liet bij Volendam erg leuke dingen zien voordat hij transfereerde naar Feyenoord. Ik vind het echter wel schrijnend als je kijkt naar het middenveld. Szymanski heeft nog steeds geen vervanger, het is allemaal weinig creatief. Terwijl je met Bullaude, die op het punt staat te vertrekken, en deze Antonucci in potentie wel spelers hebt die creativiteit aan de ploeg kunnen geven. Nu moet je het met Zerrouki, Wieffer en Timber doen, die ik alle drie bijna hetzelfde vind spelen, en met Stengs, in wie ik het al jaren niet zie zitten. Niet constant genoeg, te wisselvallig. Ik hoop dat Stengs zich als nummer tien kan ontwikkelen dan, al speelde hij in Antwerpen veel als acht en afgelopen weekend als rechtsbuiten. Desnoods die Japanner op tien, maar anders wordt het een heel zwaar, frustrerend seizoen voor de Feyenoordfans denk ik zomaar.

15 augustus 2023 om 14:23

Als toevoeging: Mits Ivanusec naar Feyenoord transfereert kan hij ook op tien en Paixao linksbuiten. Dat zie ik wel werken!

15 augustus 2023 om 14:28

Wist niet dat Stengs bij Antwerp ook veel op 8 stond?! Met Zerrouki of Wieffer naast hem zou dat best als opbouwer kunnen werken. Hij heeft al zichtbaar meer inhoudt gekregen als in zijn AZ tijd. Dan kun je een Timber wel als 10 houden, Szymanski was technisch heel goed maar zijn grootste wapen was toch ook dat hij dat kon combineren met loopvermogen. Een combinatie die ik bij Timber ook wel zie. Al is de passing bij Timber iets minder verfijnt.

15 augustus 2023 om 16:29

Superscooter, zo'n middenveld is precies wat Scheuder vorig jaar ook bij Ajax neer zette. Alvarez, Klaassen en Taylor. Nul snelheid en nul creativiteit. Feyenoord zal echt zoekende zijn naar een nieuwe Kokcu. Net als heel veel andere clubs. En laten dit soort spelers nou net heel zeldzaam zijn....

15 augustus 2023 om 18:27

Ik weet het Formus, ik heb echt met tranen in de ogen naar veel van de wedstrijden zitten kijken. Wat ben ik blij met Branco van den Boomen, die speelt tenminste een bal vooruit. Taylor als tien kon me weinig bekoren, ik zie gewoon niet wat hij bij Ajax in de basis moet. Volgens sommigen is het een goede voetballer en groot talent, maar ik zie het gewoon niet. Heeft weinig speciaals of specifieks, maar gewoon een meevoetballer als het ware. Klaassen moet zo snel mogelijk verkocht worden aan een Turkse of Saudische club, want hij levert niets meer op behalve frustratie en verdient een godsvermogen. Berghuis op tien nu de transfer van Kudus geklapt is, met Godts/misehouy erachter. Taylor lekker verhuren aan een FC Utrecht ofso, of gewoon verkopen nu clubs nog denken dat hij veel waard is en wat kan toevoegen.

15 augustus 2023 om 14:36

Helemaal gelijk over het middenveld. Ik las gisteren een bericht van 1908 voorbij komen over het eventueel terughalen van Sinistera. Dat zou helemaal geweldig zijn, ondanks dat ik niet verwacht dat het gaat lukken. Dan kunnen ze met Sini op links, Paxioa op rechts en die Ivanusec op 10 spelen. Met Gimi in de spits heb je dan zomaar de beste aanval van de ED. Echter is dit natuurlijk een droomscenario en zie ik het niet gebeuren. Met deze aanval zou je allicht Stengs op 8 kunnen zetten en Wiefer weer op zn vertroude plek.

15 augustus 2023 om 15:13

Om die aanval te krijgen moeten er twee aankopen gedaan worden en je topscorer niet vertrekken.

Daarnaast hebben PSV en Ajax ook wel een heerlijke aanvalslinie. Weet niet hoe goed Tillman is (ook niet hoe goed Ivanusec overigens) maar Lang-De Jong-Bakayoko met Tillman erachter klinkt goed.

Tot dusver denk ik dat Ajax met Bergwijn, Berghuis en Kudus individueel de beste spelers voorin heeft. Als Brobbey of Akpom gaan scoren denk ik dat dat de sterkste aanval is.
Maargoed daar is de rest van het team nog een groot vraagteken.

Soms pik je van een kleine club een Wieffer op die de verwachtingen overstijgd, soms een Schuurs die de verwachtingen niet kon waarmaken maar wel een prima deal bleek te zijn en soms gaat het helemaal mis en pik je een Antonucci op. Dat is sowieso het risico bij transfers maar helemaal als je uit die vijver iemand haalt.

15 augustus 2023 om 15:02

En dat maakt voetbal zo mooi. Gelukkig is het niet keihard zwart wit op basis van data, maar zijn onzichtbare data zoals iemands persoonlijkheid, potentiële ontwikkeling etc ook relevant bij hoe een speler gaat presteren

15 augustus 2023 om 16:23

Inderdaad en misschien wel net zo belangrijk het geluk van op het juiste moment op de juiste plek zijn.
Een blessure van een concurrent, een trainer die geen enkele twijfel over je heeft, je komt binnen in een geoliede machine of zelfs iets kleins als een balletje binnenkant paal erin of eruit op een bepalend moment.

Het speelt allemaal mee en dus genoeg voer voor ons op dit forum om te discussiëren.

Bedankt voor alle onvergetelijke momenten, Franco!

15 augustus 2023 om 14:32

Ben je vaak naar Volendam geweest?

15 augustus 2023 om 14:58

Staat de VOL uit je naam voor Volendam NJfromVOL?
Als dat zo is dan gok ik dat NJ voor Nick Jonk staat.

En nu ik toch bezig ben ben ik ook benieuwd waar repuiztav als gebruikersnaam vandaan komt.

Nu ik deze vragen stel besef ik me dat ik mijn vrije dag nuttiger had kunnen besteden dan de hele dag op VZ te commenten.

On: bij Volendam was Antonucci in zijn eerste periode inderdaad best een groot talent

15 augustus 2023 om 15:44

Hoi Scummie,

VOL staat voor een oude website die nog wel in de lucht is, maar al 10 jaar zonder zonder forum. Ik heb niets (bijzonders) met Volendam.

Van die ander moet je zijn naam eens omdraaien.

Ik hoop dat ik weer wat mysteries heb opgelost voor je.

15 augustus 2023 om 16:13

Top dankjewel. kan ik VZ neer gaan leggen en beginnen met koken. Als alles de oven in gaat dan meld ik me weer op andere topics.

15 augustus 2023 om 15:29

Het was een rollercoaster van goede en slechte tijden!

Toch wel een aardig miskoop geweest. destijds konden we niet de bedragen uitgeven die we nu wel kunnen doen.

Feyenoord voert goed beleid. Afscheid nemen van mindere spelers en schoon schip maken. Ze hebben goede spelers aangetrokken, maar ze moeten nog een team vormen. Arne Slot heeft dat wel in de vingers.

Ik heb mij ook vaker geeegerd aan de soms onbegrijpelijke kop boven een verhaal dat Vz hier plaatst. Maar het is toch ook geen geheim dat deze website functioneert op de clicks en dus verzinnen de verantwoordelijken dan ook soms de meest waanzinnige koppen boven hun verhalen. Je kunt je er aan rgeren, heb ik ook gedaan, maar je kunt het ook proberen in de juiste context te plaatsen. Natuurlijk is een speler als Antonucci halen voor een paar miljoen in 2017 geen miskoop geweest. Antonucci was een veelbelovend talent en Arnesen nam voor die enkele miljoenen ook geen groot risico. Helaas, en dat kan gebeuren met jongens van 17 jaar, brak hij niet echt door. En dat is niks anders dan wat er bijvoorbeeld ook aan de hand lijkt met Ajaxtalenten als Unuvar en Hansen. Ze maken die laatste stap niet. En zelfs als ze die al wel lijken te maken kan het nog volledig mis gaan, zie Mo Ihattaren. Als je Arnesen eerlijk wilt beoordelen op zijn functioneren bij Feyenoord moet je al zijn aan- en verkopen bekijken en daarnaast gaan praten met mensen die hem bij Feyenoord hebben meegemaakt. Omdat die kunnen beoordelen wat zijn werkelijke invloed was tijdens zijn periode bij Feyenoord.

Misschien gewoon zonder contract of een simpel prestatiecontract opnieuw laten beginnen met en bij Volendam. Desnoods eerst het amateurteam. Gewoon eerst weer zichzelf hervinden en daarna zien wat nog zinnig is om te gaan doen.

Bedankt voor Drita uit. Onvergetelijk schot op de paal.

Gek genoeg heeft Ajax nog het meest verdient aan Antonucci. Ajax heeft ooit 500K voor hem betaald toen hij bij Anderlecht speelde. Een paar jaar later betaalde Monaco 2,5M voor hem. Ik vond hem toen echt goed en vond het jammer dat hij vertrok. Maar achteraf gezien misschien wel de juiste beslissing geweest.

In de jeugd van Ajax was deze jongen echt goed, echter gooide hij er met de pet naar en kreeg rare maniertjes. Ajax wist hem nog voor leuk geld te lozen aan Monaco, maar ik was toch wel verbaasd dat Feyenoord hem haalde. Zeker omdat het toentertijd voor Feyenoord ook wel veel geld was.

lierse,gozer kap een keer met dat betwetertje te spelen,je bent en blijft een belg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren