Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Miljoenenflop van Feyenoord kan na precies 9 speelminuten vertrekken

Laatste update:

Francesco Antonucci staat in de verregaande belangstelling van HJK Helsinki. Dat meldt het Finse Ilta-Sanomat zondagavond. Volgens de krant is het een kwestie van tijd voordat de 24-jarige Feyenoorder de overstap maakt naar de hoofdstad van Finland. Antonucci kwam in 2020 nog voor 2,2 miljoen euro naar De Kuip en verzamelde sindsdien slechts negen speelminuten. Het is onbekend wat Feyenoord overhoudt aan de transfer.

Ilta-Sanomat noemt Antonucci een huge recruitment voor HJK, de huidige nummer twee van de Finse Veikkausliiga. Vooral zijn prestaties bij FC Volendam worden geroemd. Antonucci wordt al anderhalf jaar gehuurd door het Andere Oranje, in wiens shirt hij in die tijd tot 33 wedstrijden, 3 treffers en 2 assists kwam. In zijn enige halfjaar dat hij in Rotterdam was, kwam de Belg alleen in actie tegen FC Drita in de voorronde van de Conference League.

Een exit deze zomer leek dan ook al waarschijnlijk. Met HJK kan Antonucci de Champions League in, daar de Finnen het in juli opnemen tegen Larne in de eerste voorronde. HJK hoopt dan al over zijn nieuwste aanwinst te kunnen beschikken. Bij de club loopt onder meer Jukka Raitala rond, die tussen 2012 en 2014 voor sc Heerenveen uitkwam. HJK is tevens de recordkampioen van Finland: sinds 1930 bemachtigde het 33 maal de landstitel.

Antonucci gold vroeger als groot talent, maar hij heeft zijn belofte vooralsnog niet kunnen inlossen. In 2017 vertrok hij vanuit de Ajax-jeugd naar AS Monaco, dat hem na twee jaar voor een jaar naar Volendam stuurde. Wat Feyenoord daar zag kon de club bekoren en dus trok toenmalig td Frank Arnesen de knip. Antonucci ligt nog vast in De Kuip tot medio 2024 en gaat vermoedelijk met verlies verkocht worden. Hij wordt door Transfermarkt getaxeerd op één miljoen euro marktwaarde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh, ja... Die hadden we ook nog.

Jammer dat het niet wat geworden is, maar hij is waarschijnlijk wat te duur voor Dordrecht.

als hij een stap maakt naar scandinavie, komt hij niet in finland terecht. aangezien dat niet een scandinavisch land is. maar goed, verder zou dat best een aanwinst kunnen zijn voor hjk. ze spelen daar in een 5-4-1 of 5-3-2. weet dan niet precies wat antonucci zijn positie gaat worden. aangezien hun beste speler op "zijn" positie staat. namelijk lingman

2 juli 2023 om 22:58

Die spits van HJK is toch óók wel een hele goeie speler?

3 juli 2023 om 02:57

Ligt er maar net aan @oreely, Finland behoort namelijk wel tot Scandinavie als je uitgaat van Historische en Culturele factoren zoals de Noorse raad, waar Finland deel van uitmaakt.

Mar goed dat is allemaal bijzaak. Weet nog dat Antonucci met veel bombarie bij Ajax werd binnengehaald, als je op je 24ste al in Finland terecht komt dan zal er nog wel een rijtje clubs aan zijn carierre toegevoegd gaan worden. Ook veel gewisseld van club in de jeugd.

Hoe gaat het trouwens met dat andere Belgisch talent dat bij Ajax is komen voetballen op 15 jarige leeftijd, ben zijn naam kwijt. Jongen van Marokaanse afkomst volgens mij.

3 juli 2023 om 11:59

Bounida, komend seizoen ajax onder 18. Had tijd nodig om zijn draai te vinden bij ajax en blessures gehad. Inmiddels lijkt hij beter in zijn vel te komen.

3 juli 2023 om 12:21

Dat is hem ja, Bounida. Die ga ik aankomend seizoen dan maar een beetje proberen te volgen.

3 juli 2023 om 06:00

Ik vind jou stelling dat Finland geen Scandinavië is erg zwaar aangezet want ik vind het historische en culturele aspect toch belangrijker dan het politieke aspect.

3 juli 2023 om 11:17

@jaap aap. Juist historisch gezien is Finland niet Scandinavië. Dan zijn het alleen Denemarken, Zweden en Denemarken. De taal in Finland is bijvoorbeeld heel anders dan voornoemde landen en is veel meer verwant aan het Estisch.

3 juli 2023 om 11:20

Denemarken, Zweden en Noorwegen bedoelde ik... excuus

3 juli 2023 om 06:48

Wat Scandinavië precies omvat hangt van de preciese definitie af, hierbij kan het dus afhangen of Denemarken, Finland, de Faeroer Eilanden en Ijsland meegerekend worden.

De definitie die deze landen zelf gebruiken bevat alleen Noorwegen, Zweden en Denemarken, echter de definitie die in Nederland gebruikelijk is bevat al deze landen.

En als je de geogradische definitie gebruikt (het Scandinavische schiereiland), dan vallen Noorwegen en Zweden daar geheel onder, maar ook het noordwesten van Finland.

Was een groot talent die een gouden toekomst voor zich had bij Ajax, maar had geen inzet en motivatie. Had nare trekjes en ging eisen over speelpositie stellen, terwijl hij de kantjes er van af liep.

Ajax heeft hem voor een leuke winst aan Monaco weten te verkopen, maar heb nooit begrepen dat Feyenoord 2,2m voor hem neer ging tellen in de tijd dat men ook niet heel veel te besteden had.

2,2 miljoen voor Antonucci. Vond het toen al veel teveel en nu vind ik het nog alleen maar meer. Komt op alle vlakken tekort. Vooral fysiek en vermogen. Dat was toen al bekend. Heb deze transfer nooit gesnapt.

Deze jonge kon echt wel voetballen.
We moeten leren om onze talenten aan de juiste clubs te verhuren.
Clubs die passen bij de speelstijl van de speler en waar hij op zn eigen positie kan spelen, en natuurlijk een beetje op niveau.
Dordrecht gaat daar niet bij helpen. Er is geen enkele Feyenoorder beter geworden bij Dordrecht. Zoek clubs in het buitenland, Frankrijk, Duitsland ofzo, en middenmoters in de Eredivisie. Clubs als Sparta, RKC of zelfs Utrecht zullen heus wel een goed talent willen gebruiken voor een jaar als dat ze uitkomt.

(Ik weet dat Antonucci aan Volendam is verhuurd en niet aan Dordrecht, maar ik spreek in het algemeen)

3 juli 2023 om 00:00

Antonucci is eigenlijk slachtoffer van het succes van Slot. Totaal geen speler die past in dat systeem, maar wel een hele goede voetballer. Hij was alleen al vastgelegd voordat Slot kwam.

3 juli 2023 om 00:19

Dat snap ik dus niet.. Want Antonucci is toch eigenlijk een 10 (die regelmatig op de flanken werd gezet)? Slot speelt met een 10, dus dan zou die toch moeten passen in het systeem?
Misschien dat het ontbrak aan werkethiek en uithoudingsvermogen, maar daar kan aangewerkt worden.
Antonucci is volgens mij echt niet slechter dan Bullaude.

3 juli 2023 om 06:41

Slot zijn nummer 10 zijn types als Szymanski en Til. Veel loopvermogen en drukzetten.

Szymanski kan dan ook nog een redelijk balletje trappen, maar Til kon dat eigenlijk niet.

Ging vooral om het drukzetten en dr wisselwerking daarin met de spits.

Antonucci is een compleet ander type, zonder al te veel loopvermogen.

4 juli 2023 om 08:46

Hij past juist in het systeem van Slot, maar niet iedereen kan de knop omzetten zoals Kokcu deed. Antonucci moet op fysiek vlak stappen zetten en binnen het veld leren gedisciplineerd te zijn in zijn spel. Hij haalt er niet het maximale uit en dan ga je bij Feyenoord niet slagen.

Agh ja, zo gok je wel eens een keertje verkeerd. Hoort er ook bij

"vooral zijn prestaties bij FC Volendam worden geroemd", ja het zou wel heel gek zijn als ze hem halen op basis van 9 minuten feyenoord.
vond hem wel leuk ballen bij volendam, maar stak er al een tijdje niet meer bovenuit, kon meehobbelen, maar meer vond ik het ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren