Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord neemt op bizarre wijze gelijkspel mee uit Istanbul

Laatste update:

Feyenoord heeft zaterdag op bizarre wijze een gelijkspel overgehouden aan een oefenduel met het Fenerbahçe van Phillip Cocu. De Rotterdammers werden in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd en stonden bij rust met 3-0 achter. Pas in de slotfase van de wedstrijd werd Feyenoord wakker: late doelpunten van Steven Berghuis, Jens Toornstra en opnieuw Berghuis zorgden voor de 3-3 eindstand. Robin van Persie keerde terug bij de club die hij diende tussen 2015 en 2018; Giovanni van Bronckhorst ontbrak vanwege familieomstandigheden bij de wedstrijd.

Het oefenduel kon nauwelijks slechter beginnen voor Feyenoord. De Rotterdammers werden teruggeduwd in het Sükrü Saracoglu Stadion en keken binnen twintig minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Het eerste doelpunt was van Elif Elmas, die vanaf een meter of twintig fraai raak schoot. Justin Bijlow bevond zich niet in het doel, want hij was even daarvoor uitgekomen voor een knappe redding op een schot van Alper Potuk. Enkel Tyrell Malacia bevond zich op de doellijn en die wist de bal niet weg te koppen.

Vijf minuten later kreeg Fenerbahçe een penalty, nadat Malacia zich in het zestienmetergebied vergreep aan Baris Alici. Giuliano koos na een langzame aanloop voor de rechterhoek en was Bijlow te slim af. Mathieu Valbuena vergrootte de problemen van Feyenoord: de kleine middenvelder mocht vrij binnenkoppen na een voorzet vanaf de rechterflank. Cocu zag het lachend toe. De score had hoger kunnen uitvallen voor rust, maar Bijlow pareerde een strafschop van Giuliano na een overtreding van Eric Botteghin op Potuk.

Even daarna had Bijlow een fantastische redding in huis na een hachelijke situatie. Acht minuten voor rust kreeg Van Persie de beste kans voor Feyenoord, maar na een mooie loopactie schoot de spits over. In de tweede helft bleef Feyenoord worstelen. Fenerbahçe was echter niet meer zo dominant als voor rust en daarom bleef de schade beperkt. Bovendien leverde Bijlow opnieuw een prachtige redding: hij tikte een schot uit de kruising en voorkwam de 4-0.

Het leek bij 3-0 te blijven, maar niets was minder waar. Feyenoord zette een miraculeuze comeback in vanaf de 87ste minuut. Een fraai afstandsschot van Berghuis zeilde binnen via de paal, waarna Feyenoord beter ging voetballen en de aansluiting vond, doordat Toornstra nog raak kopte op aangeven van Berghuis. In de zesde minuut van de blessuretijd maakte Berghuis er vanaf de penaltystip 3-3 van. Feyenoord speelt op 29 juli nog één oefenwedstrijd tegen Levante voorafgaand aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal op 4 augustus.

Moet Justin Bijlow volgend seizoen eerste keeper worden van Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gio kan toch niet om Bijlow heen, zou je zeggen. Geef die jongen een kans.

Qua uitslag kan je blij zijn door de getoonde veerkracht.

Maar qua spel..... vond ik het 3x niks al was de 2e helft nog wel oke.

Die elmas word denk ik grote als die zijn kans blijft krijgen onder cocu

21 juli 2018 om 22:18

Fener was gewoon erg sterk de eerste helft. Mooi fris aanvallend voetbal gezien. Ik ben zeer benieuwd hoe dit zal vorderen over een langer termijn

21 juli 2018 om 22:22

Klopt de 1e 11 speelde een hele goede helft. Ben wel erg gecharmeerd van elmas, ga wel is proberen om hem te volgen.

Begreep dat die pas 18 was!

Haha deze scheidsrechter kan toch niet op het hoogste niveau acteren lijkt me. Meneer geeft gewoon twee uiterst belachelijke strafschoppen en bij die tweede van Fenerbahçe heb ik ook mijn twijfels.

21 juli 2018 om 22:02

Tweede van Fenerbahçe vond ik wel absoluut een penalty, been van die Turk zat ook tussen de benen van Botteghin. Die andere twee waren echt absurd.

21 juli 2018 om 22:05

Ja, dat was zeker een pingel. Botteghin liet zich te simpel uitspelen en haakte 'm gewoon. Maar de scheids was los van die andere twee pingels wel op meer momenten wel even de weg kwijt. Laten we 't er maar op houden dat het voor hem ook nog de voorbereiding is.

21 juli 2018 om 23:06

Eerste was ook terecht, Malacia trekt met vol aan zijn schouder. Bij de laatste heb ik na enkele herhaling n niks kunnen zien

21 juli 2018 om 23:08

Mwa, vol. Hij heeft 'm wel aangeraakt, maar door die beweging raakte hij niet uit balans.

21 juli 2018 om 23:19

Als Malacia vol aan zijn schouder trok dan kreeg Vilhena met twee handen in zijn rug een duw

21 juli 2018 om 22:15

Staat bekend om zijn 'rare beslissing'

Wedstrijd die pijn aan mijn ogen deed. Bijlow vond ik het beste op het veld en dat centrale duo kan ook echt niet meer.

Eerste helft was bedroevend. Maak me echt zorgen ondanks dat we nog spelers missen. Ik zie geen lijn in het spel. Gio is nu lang genoeg trainer en je zou toch wel een bepaalde lijn moeten zien. Ik ben superslim met de prijzen die hij gepakt heeft maar toch vind ik nog steeds dat hij ons niet verder gaat brengen.
De scheids gaf vanavond trouwens 3 trieste panels. Bijlow mag van mij eerste keeper worden...

Clasie en Jorgenson erbij en ik vrees damde selectie compleet is.

Zo zie je maar, de bal is rond. 80 minuten lang niets te vertellen, Fener in alle opzichten de betere ploeg, vooral het eerste half uur werden ze compleet weggespeeld, maar dan uiteindelijk toch terug vechten naar een gelijkspel, zeer knap. Tuurlijk waren er veel wissels op het einde, maar dat deed Feyenoord ook. Veel wilskracht getoond de laatste 10 minuten, dat geeft in dat opzicht toch weer een beetje vertrouwen. Heerlijke goal van Berghuis (3-1). Beide penalty’s trouwens lachwekkend, maar zo streept dat weer tegen elkaar af.

21 juli 2018 om 23:28

3 wissels had Feyenoord tegen de 8 van Fenerbahce.

21 juli 2018 om 22:03

Die van Fenerbahçe die eerste was ook lachwekkend

21 juli 2018 om 22:14

Allemaal.. Dacht eerst dat ie omgekocht was door Fener, maar als je die laatste geeft dan ben je echt compleet de weg kwijt

21 juli 2018 om 23:20

Omgekocht door een stel chinezen :-)

Wat een wereld partij hebben onze mannen op de mat gelegd! Echt wereldse veerkracht man wat mooi, dit beloofd nog wat voor komend seizoen!

Dat publiek wordt door Turken altijd zo enorm geroemd en het was ook indrukwekkend vanaf het moment dat Fenerbahçe voor stond. Na de 3-1 werd het ineens wel heel erg stil, zodra de club het moeilijk krijgt hoor je ze niet meer....

21 juli 2018 om 22:06

Eeuh het was een oefenwedstrijd he...🤔

21 juli 2018 om 22:27

Dat weet ik, maar dit was wel.heel erg toevallig. Zo gaat het wel vaker bij de Turkse clubs.

21 juli 2018 om 22:06

Was een oefenduel, wat had je dan verwacht? Ik ben al blij dat er zoveel man is gekomen tijdens de zomervakantie in Turkije.

21 juli 2018 om 22:41

Dan heb jij geen wedstrijden gekeken van pas geleden Besiktas 0-3 achter tegen Benfica als ik me niet vergis... 2e helft supporters erachter en 3-3.. kom niet stront praten aub

Haha nou, Istanbul is dus vaker een stad van voetbalwonderen. Leek er totaal niet op dat we ons nog terug de wedstrijd in gingen knokken, laat staan scoren. De eerste helft compleet overklast (organisatie stond totaal niet goed) en uiteindelijk gewoon de pot uitgespeeld door zowel Fener als Feyenoord. Met die pingel leek het er nog wel op dat de scheids z'n Toto even goed moest hebben. Toch mooi zo'n gelijkspel uiteindelijk, maar dus met een zware kanttekening.

Grootste conclusie die je toch wel kan trekken is dat Bijlow zich uitstekend heeft laten zien en gewoon op doel moet. Die jongen is er echt klaar voor.

21 juli 2018 om 22:12

Zeker mee eens! Bijlow hoort op doel en ik hoop dat Gio dat nu ook inziet. Daarnaast die scheids.. Ongelofelijk! Alle drie waren het geen penalty's en bij die van Vilhena (de laatste) moest ik wel ff lachen

21 juli 2018 om 22:47

Als Gio hem nu nog niet op doel zet en weer voor middelmatige grabbelaar Jones of blessuregevoelige vergane glorie Vermeer kiest dan zou ik ook niet weten wat je als een Bijlow zijnde zou moeten doen om onder de lat te komen.

Een wijze les, zet nooit de tv 10 minuten voor tijd uit... Het was niet om aan te gluren, dus vond het wel genoeg geweest...

21 juli 2018 om 22:10

Ik geef je geen ongelijk

Alleen jammer dat Feyenoord pas begon te scoren nadat Fenerbahce 8 basisspelers wisselde voor 3e-rangs spelers.
Het was gewoonweg bedroevend en dramatisch en als dit een voorbode is voor komend seizoen zie ik het uiterst somber in.

21 juli 2018 om 23:07

Ja maar jij ziet sowieso alles voor Feyenoord slecht in. Hilarisch hoe jij op ieder Feyenoord topic loopt te gallen.

21 juli 2018 om 23:22

Laten we eerlijk, je kan moeilijk uiterst positief zijn over Feyenoord. En dat zeg ik als Feyenoord supporter, kun je nagaan...

21 juli 2018 om 23:28

Jij bent geen Feyenoord supporter. Alles om Feyenoord te bashen. 3-3 tegen Turkse topclub het is nooit goed

21 juli 2018 om 23:16

Je moet ze wel maken. Knap terug gekomen.

22 juli 2018 om 01:59

Haha Sjakie 2.0 Raubaht, dat wel. Overigens wel mee eens dat het niet veel soeps was wat Feyenoord liet zien op basis van de meningen van een aantal vrienden van me die keken, ik heb het zelf niet gezien. Desalniettemin een goeie comeback, qua score sowieso althans, die goed is voor het vertrouwen in aanloop naar de JC schaal!

Die Erten mag niet eens doelman worden van een club uit de Super Lig. Laat staan dat die clown al jaren op de bank zit bij Fener en miljoenen krijgt. Er is nog veel werk aan de winkel voor Cocu en zeker Ali Koc!

21 juli 2018 om 22:13

Die keeper was idd heel slecht. Is dat de tweede keeper? Die Elmas is wel een goede speler. En een trainer als Cocu kan hem ook zomaar veel speeltijd geven.

21 juli 2018 om 22:17

4de keeper, achter 1. Volkan 2. Kameni en 3. Nieuwe aankoop van Altinordu

21 juli 2018 om 22:18

3e keeper

21 juli 2018 om 22:19

Als het goed is, is hij dit seizoen de vierde keeper achter Volkan, Kameni en talent Ozer. Hij heeft dit soort acties wel vaker geflikt. Onder andere tegen As Monaco twee jaar geleden tijdens vcl wedstrijd. En voor Elmas mogen we Antic (was basketballer van Fenerbahce) bedanken, anders was Elmas naar een andere club vertrokken.

21 juli 2018 om 22:20

Ah nou dan valt het wel mee.

21 juli 2018 om 22:20

Big Brother

Bij deze mag hij 5e keeper worden, achter Oytun. Ofwel, wegwezen.

21 juli 2018 om 22:25

Emre42

Dat was Ertugrul Taskiran tegen Monaco...

21 juli 2018 om 23:23

Een 4e keus keeper. En dan nog zijn er mensen die trots zijn op Feyenoord omdat ze 3 doelpunten hebben gemaakt...

Leuke oefenpot. Feyenoord goed teruggeknokt, maar na de wissels van Alper, Valbuena, Hasan Ali en met name Alici zag je bij Fenerbahce ook dat de rest geen materiaal is waarmee je komend seizoen moet optreden.

Wel leuk die Eljif Elmas. 18 jaar oud en dan zo een geweldige inzicht. Fysiek lijkt het ook erg goed. Benieuwd wat Cocu van hem kan maken.

Wat een rare wedstrijd! Feyenoord zakte de eerste helft volledig door de ondergrens en het zag er wankelend uit. Wbt de scheidsrechter.. Hoe kan die man professioneel fluiten? 3 strafschoppen waarvan er welgeteld 0 terecht waren. Moest bij de laatste (de 3-3 van Feyenoord) zelfs lachen. Echt bizar. Daarnaast had ik de hoop dat Van Beek zou spelen, alleen al om de prijs op te krikken mocht Fener hem willen hebben. Larsson had er ook wel afgemogen voor Boetius. El Ahmadi wordt wel echt gemist! Je ziet echt dat er geen balans op het middenveld is en ik hoop wel dat dat opgelost gaat worden

Hoop wel dat ze bij Fener geduldig blijven. Alici en Elmas zijn grote talenten, met name Elmas. Kadioglu is ook niet de minste, maar jonge spelers raken altijd wel in een dip. In Turkije word je dan snel afgeschreven door een grote groep supporters.

21 juli 2018 om 22:16

Zo echt.. Die Alici vond ik echt enorm goed! En die Elmas misstaat ook niet. Denk ook dat de Nederlandse top heeft zitten slapen met Kadioglu. Als je ziet hoe makkelijk hij wegdraaide aan het eind dan druipt daar toch wat klasse vanaf. Hoop ook voor Fener en de supporters dat deze drie jongens de kansen blijven krijgen en het liefst met Alici en Elmas in de basis

21 juli 2018 om 22:34

Voordeel voor die jongens is dat Fenerbahce zich haast wel moet richten op (goedkope) spelers met doorgroeimogelijkheden. Financieel gaat het niet zo best, maar ook vooral vanwege de vrije val van de lira hebben meerdere clubs hiermee te maken.

21 juli 2018 om 22:43

Zou mooi zijn als Turkse jongens (langdurig) de kans kunnen gaan krijgen. Er loopt ontegenzeggelijk veel talent rond, maar toch verwatert het door gebrek aan speeltijd of te lang in Turkije blijven hangen. Turkije kan echt een heel goed elftal hebben.

Hoop wel dat ze bij Fener geduldig blijven. Alici en Elmas zijn grote talenten, met name Elmas. Kadioglu is ook niet de minste, maar jonge spelers raken altijd wel in een dip. In Turkije word je dan snel afgeschreven door een grote groep supporters.

Sterke Fenerbahce gezien! Heel blij met het vertoonde spel van Fenerbahce. Je kan nu al gewoon vooruitgang zien tov het spel onder Kocaman vorig jaar.

Die Alici is trouwens een verademing daar op de rechterflank! Die zie ik daar veel liever dan Dirar.

Was geen beste wedstrijd maar als je zo vroeg 3-0 acher komt dan is een gelijkspel eigenlijk nog heel knap. Ik hoop echt dat Clasie komt, het is misschien wel erg rustig met aankopen maar vind ik eigenlijk wel prima als we naast Ayoub ook Clasie kunnen binnen halen hebben we het eigenlijk prima voor elkaar mits Jorgensen en Vilhena blijven. Voor de rechtsback hebben we geen speler nodig want Nieuwkoop is gewoon een uitstekende back die gewoon een beetje pech had qua blessures.

Ik zat in het stadion, het was best druk moet ik zeggen voor een oefenpot. Als neutrale kijker, heb ik genoten. Vooral de wilskracht van Feyenoord, maar gezien de wedstrijd.. Als iemand mij na die 3-0 zou vragen 3-3 of 6-0 dan koos ik voor dat laatste. Vakantie is top in Griekenland&Turkije, alleen jammer dat ik nu hier ben en Olympiakos dinsdag in Nederland tegen PSV speelt!

PS; wij hebben combi kaartjes gewonnen voor de voorrondes van de Europese wedstrijden van Fenerbahçe (thuiswedstrijden) , en eerste drie thuiswedstrijden van het seizoen. Mochten Fenerbahçe-fans geïnteresseerd zijn of zelf ook aanwezig zijn in Istanbul, kan ik het overhandigen stuur gerust even een privémail bij interesse! (geef het gratis weg)

Vind het knap 3-0 dan 3-3 tegen fenerbahce.

Heb de wedstrijd niet gezien maar een goed resultaat verder.

21 juli 2018 om 23:04

Laat de score je maar niet verleiden van de waarheid. Feyenoord was echt heel zwak in de eerste helft. Fener ging de laatste 10 minuten nog meer wisselen en Feyenoord vond zijn kansen: 3-2. Daarna viel de penalty op het juiste moment.

Als dit Feyenoord dit jaar ergens voor gaat strijden dan is dat maximaal om plek 4. Tenzij de verdediging word opgekrikt en Clasie nog wordt gehaald. Fener was vandaag nog mild. Ik wil niet weten wat Ajax zou doen met hun aankopen tegen zo'n Feyenoord.

21 juli 2018 om 23:12

Wordt je er niet een beetje moe van. Hoezo zou je niet weten wat Ajax met Feyenoord zou doen.. wat een droeftoeter ben je toch.. speel eerst eens een goede oefenwedstrijd voordat je met praatjes komt!!!

21 juli 2018 om 23:32

Ik heb de wedstrijd bekeken. Feyenoord gaf teveel weg in de eerste helft met name de eerste half uur. Dit waren niet zomaar fouten, neen, dit was puur slecht. Dan zie Ajax met Ziyech en aankopen als Tadic. Dit was maar een oefenwedstrijd waardoor er na de 3-0 niet meer moeite werd gedaan. In een overvolle arena met zo'n spel vergeven ze dat niet. En al helemaal niet als de supporters om 10 10 10 roepen.

Een nieuwe 10-0 wordt het zeer waarschijnlijk en hopelijk niet maar minder dan 4-0 ook niet. Als ze tenminste geen vervanging regelen.

21 juli 2018 om 23:33

Hij heeft gewoon gelijk, Fenerbahce wint al jaren van Nederlanse Clubs en dat ook nog is als betere partij. Nu met een nieuwe systeem, nieuwe trainer, nieuwe voorzitter spelen we Feyenoord kapot. Dat je na 8 wisselspelers waarvan alle 8 bankzitters/reserves zijn er pas 3 scoort en twee van de drie nog met geluk ook moet je niet blij zijn met deze 3-3.

21 juli 2018 om 23:34

Dat klopt. Ik had eerlijk gezegd een 2-1 of 3-2 verwacht voor Fener en was verbaasd dat het na 17 minuten 3-0 stond. Dit kan dus echt niet. Hopelijk doet van Bronckhorst er wat aan. Anders wordt het weer een verloren seizoen.

22 juli 2018 om 00:05

De eerste helft werden we inderdaad wel echt overlopen. Fener liep er veel te makkelijk doorheen o.a. door een slechte organisatie en te laconiek verdedigen; zowel middenveld als achterin. Fener maakte er logischerwijs maar al te graag gebruik van. Er had zeker een grotere afstraffing ingezeten, ware het niet dat Bijlow uitstekend keepte.

Dit is ook gewoon een harde les voor de spelers en niet alleen de trainingsstaf.

Succes komend seizoen in elk geval. Heb veel vertrouwen dat Cocu jullie omhoog kan brengen.

22 juli 2018 om 09:02

Als je op basis van oefenduels gaat beoordelen zien wr volgend jaar Ajax tegen Fc Twente ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren