Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord gaat naar omzet van 80 à 85 miljoen: ‘Aanzienlijke verhoging’

Laatste update:

Feyenoord gaat naar een omzet van 80 à 85 miljoen. Dat heeft financieel directeur Pieter Smorenburg aangegeven in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers haalden met de verkoop van Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Fredrik Aursnes, Marcos Senesi en Bryan Linssen zo'n zeventig miljoen euro op en doen dit seizoen bovendien mee in de Europa League. Van alle inkomsten is echter slechts een deel overgebleven, benadrukt Smorenburg.

Feyenoord zag ruim zeventig miljoen euro in het laatje komen, maar moest daar een groot deel van afstaan. In totaal streek de club met de verkoop van Malacia, Sinisterra, Aursnes, Senesi en Linssen tussen de 45 en 50 miljoen op. "Er gaan allerlei bedragen van af: vijf procent solidariteit, doorverkopen naar vorige club, commissies, belastingen", vertelt Smorenburg. "En de betalingen van de clubs voor onze spelers gaan allemaal in termijnen, het is niet zo dat de bedragen ook direct op de rekening van de club staan."

Het geld was hard nodig voor Feyenoord. De club hield de laatste jaren niet zoveel geld over aan een transferwindow en staat er in die zin weer een stuk beter op. Ook de deelname aan de Europa League doet de club goed. "We hebben geen onverantwoorde risico’s genomen, wij hoeven bijvoorbeeld niet per se de Champions League te halen om deze huishouding te kunnen betalen”, zegt Smorenburg. "Mede dankzij het succes in de Conference League hebben we over afgelopen seizoen een kleine operationele winst geboekt.”

Smorenburg benadrukt dat het spelersresultaat over afgelopen seizoen negen miljoen euro negatief is. "Door de transfers in juli en augustus zullen we aan het einde van dit seizoen een behoorlijk positief spelersresultaat hebben. Mede dankzij de deelname aan de Europa League gaan we dit seizoen naar een omzet tussen de 80 en 85 miljoen euro", aldus de financieel directeur. "Dat is aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren, alleen toen we in de Champions League speelden hadden we een omzet van 100 miljoen euro.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Feyenoord is goed bezig! Goe doorgeselecteerd, leuke spelers gehaald. En belangrijkste veel waarde op het veld. Nu dit niveau vasthouden en doorgroeien.

Ik zie Feyenoord dit seizoen PSV nog passeren. Die gaan het zwaar krijgen m.i.

16 september 2022 om 09:59

Feyenoord is psv toch al gepasseerd?

16 september 2022 om 10:37

sinjoor

Hangt af welke definitie wij er aan hangen.

Afgelopen seizoen was PSV natuurlijk 2e geworden dus boven Feyenoord. Ook qua omzet is PSV nog iets groter.

Kijken wij naar Europese prestaties, dan heeft Feyenoord natuurlijk fantastisch gepresteerd afgelopen seizoen. Qua selectie, schat ik Feyenoord persoonlijk beter in.

16 september 2022 om 10:41

Het spelersbudget van Psv is volgens mij nog wel wat hoger en zolang dat het geval is zal het lastig zijn structureel een betere ploeg te hebben dan Psv.

Momenteel hebben wij de wind mee en weigeren ze bij Psv al drie jaar om verdedigers van niveau te kopen, dus dan kan het kan hard gaan. Maar op de wat langere termijn zou het Psv het nog moeten winnen.

16 september 2022 om 11:11

Als feyenoord fan, moet je toch nog wel realistisch blijven. Wij zijn PSV nog niet voorbij. Al gaan wij wel de goede richting. Er is goed ingekocht en een goed beleid. Zeker ook met zo'n Coach als Slot.

16 september 2022 om 10:03

En een goede coach! Heel leuk om te zien hoe Feyenoord in de lift lijkt te zitten

16 september 2022 om 10:33

De rol van Slot moet zeker niet onderschat worden, geweldige coach en Arnesen verdient ook credits voor de wederopstanding ondanks dat hij nu weg is. Die heeft een goede scouting op poten gezet. Wat een verschil met het tijdperk Van Geel. Die heeft goed gesaneerd, maar er was totaal geen creatief beleid en alles was gericht op de korte termijn. Ook al werden we dan weliswaar een keer kampioen was ik toch blij toen hij vertrok. Nu kunnen we namelijk weer kapitaal opbouwen en structureel stapjes omhoog maken

16 september 2022 om 11:59

Melkkoe Sinisterra is wel onder van Geel gekomen, maar dat lijkt me naast het kampioenschap één van de weinige positieve punten onder zijn beleid.

Slot is inderdaad een geweldige trainer. Zelfs afgedankte eenheidsworsten als Jahanbakhsh, Idrissi en Danilo laat hij weer stralen. Al moet je oppassen met te veel hosanna. Vorige week is Feyenoord tegen Lazio helemaal weggespeeld en nu doen ze het weer beter dan PSV.

16 september 2022 om 23:04

@Japie; ben je eindelijk zover dat jouw lijfspreuk; ‘een coach is zo goed als zijn materiaal’ de lading bij lange na niet volledig dekt?

16 september 2022 om 10:29

Yep vermoed ik ook. Financieel staat het er bij PSV ook niet goed op. Denk dat wij zowaar in een dal kunnen komen wat jaren kan duren. Hopelijk kan Feyenoord de competitie nog een beetje spannend houden.

16 september 2022 om 10:38

Valt best mee toch. Opzich heeft PSV toch nog voldoende waarde op het veld staan? Het is niet allemaal kommer en kwel.

16 september 2022 om 10:39

itstom

Jullie moeten denk ik snel afscheid nemen van oa JdJ en Vennegoor.

Die hebben echt veel geld doorheen gejaagd. Wel aantal goede aankopen (oa Madueke, Luuk, Xavi, Sangere, Benitez, Veerman oa), maar als je nu basis ziet, te weinig spelers die ver boven de 10 miljoen uitkomen. Denk alleen Gakpo (40 mil), Sangere (40 mil) en Madueke (20 mil). Veerman twijfel. Mogelijk gaat Xavi natuurlijk ook hoop opleveren, maar nog te weinig over te zeggen.

Rest zit wel onder de 10 miljoen.

16 september 2022 om 10:50

Waarom wordt Sangaré eigenlijk op 40 miljoen getaxeerd en Veerman net boven de 10? Ze zijn even oud en ongeveer even waardevol voor PSV. Verschil tussen die 2 bedragen lijkt me echt veel te groot.

16 september 2022 om 10:59

Omdat Veerman nog wel een aantal stappen moet maken om in het buitenland te slagen. Sangare daarentegen verwcht men van dat die er direct staat. Zie je Veerman al in de Premier league?

16 september 2022 om 11:17

Sangare is een sloper die zijn toch best schaars en broodnodig. Veerman is een voetballende 8 maar is niet bijzonder. Voor Nederlandse clubs wel maar niet in een topcompetitie. Dat lijkt te snel voor hem qua tempo.

16 september 2022 om 11:20

Bij een club in de middenmoot of net daaronder prima. Mensen maken wel grappen over hem dat hij het aantal wedstrijden niet aan zou kunnen ofzo, maar hij speelt wel gewoon bijna alles bij PSV, en heeft zich moeiteloos in de basis gespeeld met indrukwekkende statistieken. Voor Sangaré 40+ vragen en Veerman 10+ is belachelijk.

16 september 2022 om 11:20

PSV heeft al een soortgelijk bod gehad op Sangaré, en staat op de lijstjes van Europese (top) clubs als ik de berichten mag geloven. Veerman heeft nog niet zo veel indruk gemaakt, is nog geen international. Sangaré is PSV al ontgroeid naar mijn mening.

16 september 2022 om 11:31

Veerman en Xavi zijn geen twijfel hoor, die gaan mits er goed gepresteerd word in Europa (dit geld vooral voor veerman want xavi gaat sowieso wat moois opbrengen) echt wel rond de 20 mil of meer opbrengen

16 september 2022 om 15:20

Misschien een beetje offtopic, maar heeft Veerman geen last van Heimwee?
Dacht dat ergens gelezen te hebben, dat hij daarom niet graag naar het buitenland zou willen.

Als dat het geval is dan is de kans dat je hem met winst door kan verkopen minimaal, wellicht aan een Duitse club?

16 september 2022 om 11:09

"nu dit niveau vasthouden en doorgroeien".

Die omzetverhoging wordt volledig bepaald door de transferresultaten en dat zijn incidentele inkomsten. Om structureel een dergelijke omzet te kunnen halen. moet Feyenoord ieder jaar voor een dergelijk bedrag spelers verkopen en/of zich jaarlijks plaatsen voor de CL groepsfase. De vraag is hoe reëel dat is. Feyenoord heeft een stap in de goede richting gezet, de club is door het goede transferresultaat verlost van het negatieve eigen vermogen. En heeft een fors aantal nieuwe jonge talentvolle spelers aangetrokken, die op termijn weer wat extra geld kunnen opleveren. De begrotingen van Feyenoord en PSV ontlopen elkaar niet zoveel en dat is al jaren zo. De hogere begroting van PSV is vertekend omdat de club Europees voetbal in de begroting heeft opgenomen en Feyenoord niet. PSV heeft vanwege betere transferresultaten een flinke voorsprong op Feyenoord op kunnen bouwen, maar de laatste jaren valt het transferresultaat wat tegen en is sommige jaren zelfs negatief geweest. Feyenoord lijkt vorderingen te maken met het transferbeleid en als de club dat door weet te zetten, is het niet ondenkbaar dat de club om de woorden van John de Jong te gebruiken "erop en erover gaat".

16 september 2022 om 11:26

Nee als ze structureel europees spelen en zo hun spelers etaleren en goed kunnen verkopen dann is CL niet noodzakelijk, dat heeft afgelopen seizoen wel bewezen, belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat er degelijk gepresteerd word en de juiste spelers worden aangetrokken

16 september 2022 om 11:15

Het is wel mogelijk, maar er ontstaat nu wel een heel negatief beeld betreft PSV. Die zijn echt niet zo slecht en zitten momenteel gewoon in een mindere fase. Echter hebben ze met Madueke, Boscagli, Mauro Junior, De Jong en Oppegard ook veel blessures. Het is natuurlijk ook wel een beetje de beeldvorming die het allemaal een beetje scheef trekt.

PSV is uit vorm en gaat (weliswaar wel tegen een zwakkere ploeg) de Europa League in in plaats van de CL, daar waar Feyenoord ook Europa League speelt. PSV gaat op het nippertje door tegen Monaco en verliest van Rangers, terwijl Feyenoord volledig word weggevaagd door Lazio en dan nu een mooi resultaat neerzet tegen een Sturm Graz met alle respect.

In de Eredivisie verliest PSV van FC Twente, terwijl Feyenoord gelijkspeelt tegen Heerenveen. Daarbij is het verschil tussen beide ploegen na 6 speelrondes pas 1 punt. Eigenlijk kun je er nog niets over zeggen. Alles is ineens geweldig bij de ene, terwijl alles bagger is bij de ander. Toch presteren beide ploegen redelijk vergelijkbaar vooralsnog.

16 september 2022 om 11:30

@Sirius gemakshalve vergeet je te melden dat op dit moment bij Feyenoord maar 3 tot 5 basiskrachten ten opzichte van vorig seizoen spelen, en nu met aardig wat spelers die later gearriveerd zijn dan de start van de voorbereiding. Valt dus nog veel winst te halen.
Gezien het feit dat Lazio nu weggespeeld is in Denemarken zie ik daar ook nog wel gedegen kansen voor Feyenoord in de thuis wedstrijd tegen Lazio.
Ik zie dit PSV zelfs onder Twente en AZ eindigen.

16 september 2022 om 12:16

Dat lazio punten verspeelt maakt het alleen maar moeilijker. Zelfde probleem heeft Ajax met Napoli. Dat die hebben gewonnen van Liverpool maakt dat alles dichterbij elkaar komt te liggen.

16 september 2022 om 14:54

Dus Feyenoord is gehavend omdat het opnieuw ingespeeld moet worden, maar de huidige vorm bij PSV word gezien als het plafond? Dat is me allemaal veel te selectief. We moeten ook niet gaan doen alsof Feyenoord ineens zo'n wonderploeg heeft. Zoveel indruk maken die ook weer niet. Vorige week was het allemaal niets en deze week is het ineens weer compleet anders. Laten we het gewoon eens afwachten, want PSV is echt niet ineens een subtopper.

16 september 2022 om 11:23

Zou wel mooi zijn als de klassieke top 2 wordt hersteld. Sinds de jaren '80 is het altijd tussen Ajax en psv geweest. Ik vind psv wel een veel stabielere club. Zie het daarom ook niet zo snel gebeuren, want psv bewijst al een jaar of 40 dat ze na een aantal matige seizoenen zo weer 3 kampioenschappen kunnen winnen terwijl het bij feyenoord toch heel vaak 1 of 2 leuke seizoenen zijn om daarna weer een jaar of 5 terug te vallen. Echter lijken de verschillen tussen die 2 lange tijd niet zo klein geweest en feyenoord is altijd de club met meer potentie geweest. Kan een interessante ontwikkeling worden, maar ze gaan psv niet zomaar van hun troon afstoten. Ondanks dat vorig seizoen een goed jaar was voor feyenoord eindigen ze alsnog 10 punten onder psv. Waar feyenoord vervolgens bijna de hele basis verkoopt voor 70 miljoen ging psv daar al makkelijk over heen met 2 spelers (gakpo en sangare). Zo'n gat dicht je niet zomaar, maar ze zijn wel lekker bezig bij feyenoord de afgelopen 1.5 jaar.

16 september 2022 om 12:00

Feyenoord heeft op dit moment al een beter elftal dan PSV. Vorig seizoen trouwens ook maar het Conference League avontuurtje had prioriteit boven 2e eindigen.

16 september 2022 om 12:07

Zoveel wedstrijden meer heeft Feyenoord toch ook weer niet gespeeld dan PSV op het einde van het seizoen? Feyenoord speelde 2 halve finale wedstrijden en een finale. Tegelijkertijd speelde PSV nog de bekerfinale (en halve finale maar die boeit niet zo). Lijkt me niet dat die 10 punten verschil nou echt komen omdat Feyenoord 2 wedstrijden meer speelde.

16 september 2022 om 14:55

En daarbij was het seizoen toen al gespeeld voor Feyenoord en moest het juist een klein beetje naar onderen kijken in plaats van naar boven. Wel goed om te zien dat de top en subtop weer breder wordt.

16 september 2022 om 12:54

Ik denk dat de wedstrijd van zondag ook een belangrijk meetpunt gaat zijn. Het is en blijft natuurlijk een moment opnamen maar wel een belangrijke moment opname.

Feyenoord is echter wel heel goed bezig en daar ben ik wel blij om. Je gunt de Feyenoord supporters toch meer dan de magere jaren die ze gehad hebben.

16 september 2022 om 13:18

Mwa lastig in te schatten of zondag een meet punt gaat zijn.
Psv ook niet op volle oorlog sterkte... wel benieuwd wat a.s. zondag gaat brengen, zou me geld verlopig op winst feyenoord zetten, maar dat is in huidige doen ook niet lastig.

16 september 2022 om 13:36

Ja daar heb je wel een punt betreffende het feit dat PSV niet zijn sterkste opstelling kan opstellen. Ik zou zelf ook mijn geld op PSV zetten.

Ik vind het ook meer een meetpunt om te kijken hoe sterk en breed de selectie van PSV daadwerkelijk is. Verloren van Twente namelijk en bijna thuis gelijk gespeeld tegen RKC. Ik ben benieuwd waar ze nu op dit moment staan.

Daarnaast vraag ik mijzelf af of dit Feyenoord in staat is om toppers te winnen want dan zouden ze zomaar een outsider kunnen zijn voor de titel. Ze winnen namelijk redelijk makkelijk hun wedstrijden. Niet allemaal natuurlijk maar je snapt mijn punt vast wel.

Goed presteren in Europa en een goed beleid. Bij Ajax werpte dat al zijn vruchten af, nu bij Feyenoord ook. Mooi om te zien dat het dit seizoen ook weer aardig loopt, met zoveel mutaties. Nu mijn clubje uit Eindhoven dat eens voor elkaar zien te krijgen (utopisch, met de huidige leiding daar).

16 september 2022 om 10:11

Wat 1 man aanstellen niet kan doen(Arnesse). Alles omgegooid en Slot gehaald.

16 september 2022 om 10:18

Het verschil met Van Geel doet het ook groter lijken. Hij vond tenslotte deelname aan de jupiler league een financiele onverstandige beslissing.

16 september 2022 om 10:25



Van Geel haalde ook heel veel spelers uit de eredivisie voor te veel geld in plaats van creatief te scouten. Zonder budget deed die het prima, met budget verschrikkelijk slecht. Blij met de stappen die zijn gezet.

16 september 2022 om 10:38

Het grappige is dat v. Geel Feyenoord echt gered heeft in z'n eerste jaren. Toen was het een verademing t.o.v. het geklungel daarvoor. Feyenoord is toen echt aangehaakt bij de top weer, met goed beleid. Alleen kon ie de stap naar innovatief groeibeleid met geld totaal niet zetten, en viel ie telkens terug op middelmaat uit de ED. Het is een enorm risk-averse man

16 september 2022 om 10:18

Zucht.... waarom gelijk weer Ajax er in betrekken?

16 september 2022 om 10:19

Maak je niet zo druk. Hij betrekt ook psv erbij om een vergelijking tussen de top 3 te maken

16 september 2022 om 10:27

Vind het hier ook niet storend

16 september 2022 om 10:37

Ik ben het vaak eens met de opmerkingen, maar hier wordt een parallel getrokken met een ploeg waar het eerder ook heeft gewerkt. Goed beleid en goede prestaties in Europa zijn een aanjager voor de club. Je wordt meer gezien, wordt meer over je gesproken en zodoende komen clubs ook sneller voor de spelers aankloppen die weer meer waard worden. Je ziet het bij Feyenoord gebeuren. Op voorhand had ik ook gezegd dat presteren in Europa belangrijker was dan presteren in de eredivisie. Had verwacht punten te verspelen omdat we nog niet ingespeeld raakten, misschien met wat mazzel overwinteren en dan volle bak na de winter doorstoten en dus zichtbaar blijven. Wat dat betreft gaat het nu al een stuk beter dan verwacht! Hopelijk ver komen in de EL en in the picture blijven.

16 september 2022 om 10:41

donyyy

Het is niet eens een Ajacied he. Hij maakt gewoon een vergelijking tussen de top 3.

16 september 2022 om 11:38

@beide zijn jn belangrijk, je moet presteren in de eredivisie om op zo een hoog mogelijk platform te kunnen opereren in europa, in europa presteren is dan weer belangrijk om de waarde van je spelers omhoog te krikken, sinisterra was toch voor minder weg gegaan als ze niet zon in europa hadden gepresteerd

16 september 2022 om 10:22

Volgens mij hebben ze het in Eindhoven prima op de rit toch? Goede start in de competitie, kundige trainer, zit rek in de spelersgroep. Als ze dit volhouden dan strijden ze tot het eind van de competitie mee om de titel. Het zal eens tijd worden dat de club eindelijk de stap naar de spotlights gaat maken. FC Eindhoven speelt al bijna een halve eeuw in de Eerste Divisie, tijd voor promotie!

16 september 2022 om 10:31

@ijsmuts,

CL opnieuw misgelopen,
Eerste echte test in de Eredivisie verloren, Tegen RKC in de 96 met een (onterechte) pingel scoren.
En dit terwijl je tegenover vorig seizoen geen spelers bent kwijtgeraakt, dus je zal al voor 80% ingespeeld moeten zijn.

16 september 2022 om 10:42

Lees zijn laatste zin anders nog een keer opnieuw, dan begrijp je zijn opmerking wellicht beter

16 september 2022 om 10:45

I see what you did there... haha, briljant.

Fijn deze transparantie. Het gaat Feyenoord voor de wind sinds Slot is aangesteld. Ook nu met de nieuwe spelersgroep is het weer een uitdaging om het team zsm draaiende te maken, maar dat lijkt nu al aardig gelukt. Zou fijn zijn als je dit jaar de 2e plek al kunt halen, dan kan je volgend jaar nòg een grotere stap zetten.

Eerst maar is zondag afwachten, bij een verliespartij ziet de wereld er natuurlijk weer heel anders uit. Ik ben benieuwd.

16 september 2022 om 12:44

Ik denk dat het aanstellen van Arnesen juist een goede set was

16 september 2022 om 13:51

Juist. Arnesen heeft intern veel veranderd, ook qua scouting enz. Er wordt nu veel beter gescout en hij heeft ook Slot gehaald. Dus alle lof voor Arnesen en Te Kloese doet het ook fantastisch. Geen grote bek maar hard werken op de achtergrond.

hopelijk is er na slot weer een trainer die er wat leuks van kan maken.
zolang de beslissingen rond het beleid maar hetzelfde blijven, dan is de toekomst gewoon rooskleurig

16 september 2022 om 18:26

Volgend mij zijn ze bij feyenoord ook flink bezig om zelf trainers op te leiden die in de filosofie kan werken. Ik verwacht op termijn wel een staf met sipke hulshof, boel en van persie. Ben wel gecharmeerd van boel die heel kundig overkomt bij de jeugd.

Echt trots op me cluppie! Geweldige tijd om voor Feyenoord te zijn na jaren van frustratie. Het lijkt nu structureel de goede kant op te gaan. Voor de voetbalfans onder ons, door wie komt dit volgens jullie? Slot? Arnesen? Zeg het maar!

16 september 2022 om 10:11

Koevermans, stelde Arnesen aan en liet hem ook vrij om de hele organisatie door te lichten. Arnesen, durfde het aan om tegen heilige huisjes van de scouting en jeugd aan te stampen (zette zijn eer zelfs aan de kant door de analyse door een onafhankelijke partij te laten doen, aan de andere kant handig, hij kon zich bij beslissingen laten ondersteunen door dat rapport, en hij stelde Slot aan.
Slot, brengt een speelstijl aan die leuk is om naar te kijken en ook nog punten oplevert. Hopelij snel met een prijs. En nu ook Te Kloesse, die naast dat hij Arnesen goed verving ook op andere vlakken de club naar een hoger niveau tilt.

16 september 2022 om 10:40

De rol van Koevermans is inderdaad onderbelicht. Heeft onderuit de zak gekregen van veel lui, maar hij heeft volgens mij erg goed werk geleverd door deze innovatieslag in te zetten. Zie je ook in die Disney-docu, het was Koevermans die toen die pijnlijke vergadering leidde over wat het Feyenoord-DNA nou precies was volgens de jeugdtrainers.

16 september 2022 om 10:26

Het ligt er denk ik vooral aan dat er in de top van de organisatie het een en ander is doorgevoerd. Daar zaten een aantal jaren geleden nog te veel met alle respect mensen met een oude gedachtegang en te weinig knowhow en niet met de visie die er nu is.

16 september 2022 om 10:37

Begon bij Koevermans en Arnesen dacht ik toch? Dan haal je Slot binnen wat echt een meesterzet was en doet de scouting hun werk goed. Dan heb je een goed jaar en kun je geld verdienen. daarna moet je het geld goed investeren wat Te Kloese goed gedaan heeft. Dan kun je gewoon doorgroeien. dat was onder van geel niet mogelijk. toen verdiende je veel geld door CL en paar verkopen maar haal je vervolgens hele dure spelers uit de eredivisie.

Idd een geweldige tijd na dat matige 2de jaar onder Advocaat.

16 september 2022 om 11:40

Grotendeels Slot, diegene die hem gehaald heeft verdiend ook een schouderklopje

16 september 2022 om 12:13

O.a. door Slot.Ik wil ook het factortje lichte mazzel erin gooien, want je had ook 3 redelijke kansen op uitschakeling in de voorrondes vorig seizoen en dan had de rest van het seizoen en de huidige cashflow er anders uit gezien.Maar Slot heeft hier een heel behoorlijk aandeel in.Bij Az was al duidelijk dat dit een topcoach aan het worden is.

Nu proberen dat structureel te bereiken want tot op heden is het nog een uitschieter natuurlijk. Wel mooi dat het goede beleid zich uitbetaalt.

Ik vind het nog steeds onwennig om beleid bij de club te zien. Misschien is dat nog wel het gekste van alles.. Maar er wordt een basis gelegd voor een lange termijn en daar kan je als fan alleen maar heel gelukkig van worden.

Misschien handig om dan meteen de omzetten van psv en az er bij te vermelden. Dan hebben we wat te vergelijken. Iemand die dit weet toevallig?

16 september 2022 om 10:43

1 ajax 160 miljoen
2 psv 85 miljoen
3 feyenoord 80 miljoen
4 az 32 miljoen
5 FC Twente 30 miljoen
6 FC Utrecht 25 miljoen
7 FC Groningen 25 miljoen
8 vitesse 23 miljoen
9 sc Heerenveen 18 miljoen
10 sparta Rotterdam 13 miljoen
11 nec 12 miljoen
12 fortuna Sitttard 11 miljoen
13 go Ahead Eagles 10 miljoen
14 fc Volendam 9,5 miljoen
15 fc Emmen 9,3 miljoen
16 sc Cambuur 9 miljoen
17 rkc Waalwijk 8,4 miljoen
18 excelsior 7,5 miljoen

16 september 2022 om 10:46

Bizar eigenlijk dat AZ met zo klein omzet wel jaarlijks gewoon goed mee kan doen. Echt complimenten voor de club voor visie en jeugdopleiding (al valt er ook genoeg te wijzen naar Huiberts met slecht inkopen).

Vooral als je qua omzet vergelijkt met de concurrenten Twente (doen het nu wel goed), Utrecht (al jaren teleurstelling) en Groningen.

Benieuwd of AZ omzet kan verhogen naar boven de 40.

16 september 2022 om 10:46

Thanx, Feyenoord staat dus vlak achter ons. Dan is het niet heel gek als we derde worden. Onze selectie is namelijk ook wat minder dus ziet het er voor Feyenoord goed uit. Hopelijk gaat er bij ons snel wat veranderen.

16 september 2022 om 11:22



Precies om deze reden is het altijd wel aandoenlijk als fans van AZ en Twente en vorig jaar zelfs die van Utrecht en Vitesse, gaan roepen dat ze Feyenoord voorbij zijn. Hun club moet drie a vier keer zo groot worden, dan pas zijn ze Feyenoord voorbij.

16 september 2022 om 11:23

@mrkrillin - Er zitten natuurlijk wel nuances aan verbonden. Zo is het spelersbudget van AZ veel meer dan 50% van de begroting, terwijl dat bij FC Twente bijvoorbeeld nog geen 27% is. Ook heeft AZ veel in de jeugdopleiding geinvesteerd. Meer dan bijvoorbeeld FC Utrecht e.d. AZ heeft inderdaad heel verstandig en goed beleid gevoerd, maar ik denk dat je FC Twente pas kunt gaan vergelijken als het spelersbudget weer in verhouding is en de kort(er) lopende schulden het voetbalbedrijf niet meer belemmeren. Hiermee wil ik overigens niet afdoen op AZ dat het gewoon erg goed doet.

16 september 2022 om 11:30

@cuco dit zijn slechts de begrotingen uiteraard, dus het is niet helemaal zo zwart wit als het hier staat. Uiteindelijk gaat het om wat je onder de streep overhoudt. Daarin loopt Psv nog wel wat voor volgens mij. Maar het is een indicatie van de verhoudingen.

16 september 2022 om 12:03

De omzet van AZ is vanwege vele opsplitsing sponsordeals dit jaar verhoogd naar 36-37 miljoen. Is onlangs bekend gemaakt.

Dat dozijn aan aankopen daar zal de helft misschien niets van zijn, maar als er 4 voltreffers tussen zitten is dat gewoon erg goed gedaan. Ik verwacht dat Lopez, Hancko, Timber en Gutierez sowieso wel voltreffers zijn en de rest durf ik het niet van te zeggen.

Goed om te zien dat Feyenoord beleid aan het voeren is. We roepen het al weet ik het hoe lang maar Feyenoord is gewoon een slapende reus qua potentie en mogelijkheden. Alleen moeten de juiste beslissingen worden genomen. In mijn ogen zouden ze wat dat betreft minimaal de 2e club van NL moeten zijn, al doe ik Psv dan misschien te kort.
Belangrijk punt is wel het stadion natuurlijk. Heb ik al even niets over gehoord, hoe staat het daar mee?

Als dit door zet dan gaat Feyenoord over PSV heen de komende jaren. Ik zie dat zelfs dit seizoen al gebeuren. Heel benieuwd naar zondag. Slot doet het fantastisch en het aankoopbeleid is dit seizoen ook al zoveel beter dan bij PSV. Gaat een mooie strijd worden bovenin.

16 september 2022 om 13:22

Psv moet de verdediging op orde krijgen en dan is een groot deel al opgelost maar dat lijken we jaren niet te willen.

Ik als Ajacied baal enorm dat Feyenoord heeft toegeslagen en Slot heeft weggekaapt bij AZ, had hem veel liever bij Ajax gezien dan Schreuder, wat had Ajax wel niet kunnen presteren met deze man aan het roer

Nog een paar jaartjes doorsparen en voor je het weet heeft Feyenoord een begroting die 1 Antony waard is

Dit is goed om te zien. Dit was ook de reden waarom ze met Slot een nieuwe weg in hebben geslagen. Proberen talenten beter te maken en voor grote bedragen te verkopen. Na dat goeie Europese jaar hebben ze dat goed voor elkaar gekregen met bijvoorbeeld Senesi, Malacia en Aursnes. En nu staat er nog steeds een aardige ploeg. Doen ze goed daar met dit huidige beleid.

Goed bezig Feyenoord! Maar zo zie je maar dat er tussen de transfersom en hetgeen de club uiteindelijk opstrijkt een behoorlijk gat zit. Ik lees zo vaak ‘club X heeft zoveel verkocht en heeft dus geld zat…’. Ik heb van Marcel Brands eens vernomen dat er uiteindelijk zo’n 60% van een transfer overblijft voor de club.
Niettemin heel knap van Feyenoord en hopelijk een mooie boost voor de NL competitie.

Een serieuze aanval op de Top 2, eindelijk. Dat gekloot rond plek 4/5 is verleden tijd. Mooi om te zien. Heel veel op het conto van Slot. Een absolute professional en een geweldig uithangbord voor de club.

Dit is echt een project. Arne Slot kan echt de ETH of FdB van Feyenoord worden. Ieder seizoen voor de titel en in Europa spelen met een duidelijke filosofie, waardevolle selectie, mooi voetbal en goede inkomsten. En dat nieuwe moderne stadion met 80.000 stoeltjes moet er echt komen anders mis je de boot om bij de echte toppers van Europa te horen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren