Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-fans reageren massaal op ‘lachwekkende cover’ AD: ‘Vleugje Advocaat’

Laatste update:

Feyenoord-supporters reageren woensdag met verbazing op de cover van de AD Sportwereld. Op de voorpagina van de sporttak van het Algemeen Dagblad wordt gerept over een ‘Vleugje Advocaat’, daar de Rotterdamse landskampioen de laatste tijd stroef zou voetballen. “Daarmee herleven de tijden van Dick Advocaat”, aldus het AD.

De ochtendkrant, tevens mediapartner van Feyenoord, maakt van de voorbeschouwing op het bekerduel met AZ gebruik om de ‘worsteling’ van de Rotterdammers in de afgelopen weken uit te lichten.

Onder een foto van aanvoerder Gernot Trauner valt met koeienletters ‘Vleugje Advocaat’ te lezen. “Feyenoord voetbalt onder Arne Slot doorgaans heel verzorgd, maar de laatste tijd loopt dat stroef. Dus grijpt de trainer terug op onverzettelijkheid. Daarmee herleven de tijden van Dick Advocaat.”

“Strijd en onverzettelijkheid, het was jaren de huisstijl van de Rotterdammers. Onder Slot ontwikkelde Feyenoord een meer verfijnde speelstijl die veel tegenstanders te machtig was”, schrijft journalist Mikos Gouka onder meer. “Maar nu het allemaal wat stroever loopt bij de Rotterdammers moet het mes tussen de tanden de ploeg weer als vanouds overeind houden.”

Later in het stuk komt Gouka terug op de naam van Advocaat. “Knokken, vechten, blijven lopen. In de Kuip zag het Legioen jaren niet anders. Dick Advocaat-voetbal noemden sommige mensen het zondagmiddag. Een strakke organisatie, weinig weggeven, weinig creëren en de voorsprong koesteren. Daar is niets mis mee, maar het leek iets uit een ver verleden. Het is terug in Rotterdam-Zuid.”

Felle reacties


Via X krijgt Gouka behoorlijk wat kritiek op zijn stuk. “Want die onverzettelijkheid was er de eerste 2 jaar onder Slot niet? Wat een lachwekkende cover”, aldus het populaire account KuipTalk.

De Feyenoord Youth Watcher, bekend van zijn betrouwbare nieuwtjes over de jeugdopleiding, reageert ook op de veelbesproken voorpagina. “Onder Advocaat strompelden we van het ene naar het andere gelijkspel tegen laagvliegers, met een selectie die daar veel te goed voor was. Onverzettelijkheid”, herhaalt hij met een cynisch duimpje.

Een andere gebruiker heeft totaal geen begrip voor de invalshoek van de ochtendkrant. “Zoveel interessante voetbaltechnische haakjes mogelijk en dit is waar je voor kiest. Wat een armoede.” De voorpagina van de AD Sportwereld is op X woensdag al meer dan 27.000 keer bekeken. Ter vergelijking: de voorpagina van dinsdag trok slechts 3.500 weergaven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
7 februari 2024 om 11:47

Het grote doorslaggevende verschil is Pusic. Sinds zijn vertrek draait het eigenlijk al minder. Slot zonder Pusic is toch een mindere Slot…

7 februari 2024 om 11:59

Kun je dat ook ergens op baseren? Of roep je gewoon de Twitter trolletjes na?

Stel je voor dat je twee weken geleden had gezegd dat Feyenoord achtereenvolgens met 1-0 zou winnen van PSV, Twente op 0-0 zou houden en bij AZ uit met 0-1 wint.. daar zou denk ik bijna iedere Feyenoorder voor hebben getekend.

Dat het stroef loopt is een feit, maar een feit is ook dat we het hele seizoen domme tegendoelpunten kregen die we in deze toppers niet kregen. Feit is ook dat we elke wedstrijd de betere waren maar niet altijd wonnen, nu waren we niet de betere en wonnen we maar verliest Feyenoord zijn glans. Conclusie: het is nooit goed.

Voorlopig staan we 5 punten los van de nummer 3 en staan we in de kwartfinale van de beker nadat we de beste ploeg van Nederland eruit hebben gegooid. Ik ben best tevreej tot dusverre en zie het alleen maar als iets positiefs dat Feyenoord zoveel kritiek oogst na zo’n reeks. Betekent dat de lat ook flink omhoog is gegaan.

7 februari 2024 om 12:04

Maar kreeg je geen domme doelpunten tegen omdat het achterin als een huis stond of omdat je tegenstander gewoon slecht afwerkte. Ik kan me tegen AZ nog wel drie kansen herinneren die er vaker wel dan niet ingaan die allemaal mis gingen. Dan heeft dat meer met geluk te maken dan met een geweldige tactische omzetting van Slot. Die geweldige tactische omzetting had hij overigens wel te pakken met het posteren van Nieuwkoop op rechtsbuiten, daarmee was de hele linkerflank van AZ onschadelijk en die was in de 1e helft veruit het meest gevaarlijk.

7 februari 2024 om 12:13

Hahaha zo lust ik er nog wel een paar. Nu is het weer ineens geluk, de volgende keer is het dat we het geluk niet genoeg hebben afgedwongen, dan is het toch weer Pusic en de week erna hebben we gewoon te weinig kwaliteit.

Feit is dat we in drie toppers de 0 houden waar we voorheen tegendoelpunten kregen van Sparta, RKC, NEC en Excelsior.

7 februari 2024 om 12:32

Na de winterstop is de selectie ook smaller geworden ivm een paar eind toernooien.
Een 1 op 1 vervanger voor Gimenez was er niet nu is Ueda weer terug.
Buitenspelers krijgen we niet aan de praat al vind ik echt dat hij veel meer Sauer mag gebruiken die bij inval beurten meer breng dan de huidige buitenspelers.

Wij Feyenoorders zijn best verwent geraakt na afgelopen jaar natuurlijk.
Daarnaast hebben we qua punten bijna of zelfs net zoveel als vorig seizoen.
De overwinningen worden wat moeilijker behaald maar we pakken ze wel.

7 februari 2024 om 14:28

"het grote doorslaggevende verschil is Pusic"

Ik ben met je eens dat het erg toevallig ijkt dat het verval is ingezet met het vertrek van Pusic. Maar ik weiger te geloven dat de inbreng van een assistent zo enorm is, dat het hele zootje in elkaar zakt en er een algehele vormcrisis ontstaat binnen een selectie.

"slot zonder Pusic is toch een mindere Slot…"
Is dit echt zo? of is het puur toeval.
Bij AZ had hij Pusic ook niet als assistent toch? Daar heeft hij ook prima gewerkt.

7 februari 2024 om 12:02

Feit is dat we nu 3 topwedstrijden achter elkaar hebben gespeeld (Twente, AZ en PSV) en 3x de nul hebben gehouden en er 2 hebt gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Nec speel je helemaal zoek en je staat bij rust met 2-0 voor en krijgt 2 kansen en 2 goals tegen. Natuurlijk is het allemaal iets minder flitsend dan bijv. Lazio-thuis, maar ik vind dat Feyenoord wel onnodig in een dip wordt gepraat.

De hyena’s moeten wat schrijven. Niet teveel aandacht aan besteden. De tweede seizoenshelft wordt voor de top 5 erop of eronder en niets is onmogelijk

7 februari 2024 om 11:06

Gaat nog een interessante helft worden inderdaad. Gaat het blessurespook bij PSV en het verkopen van Vertessen nog ervoor zorgen dat Feyenoord mogelijk nog dichtbij kan komen? Gaat Feyenoord juist omhoog moeten kijken of moeten ze door de dip van Gimenez toch nog bang zijn om naar beneden te kijken? Kan Twente het volhouden en mogelijk nog die tweede plek pakken? Gaat Az de rug rechten en de oh zo belangrijke 4de plek vasthouden of zakken ze verder weg? Gaat Henderson mania Ajax naar een en stabieler niveau brengen en naar een 3de (of zelfs 2de plek) of gaat het een dure waterdrager worden?

Verder zal Feyenoord wel echt beter moeten gaan spelen om die tweede plek vast te houden. Het gaat niet meer zo sprankelend als voor de winterstop maar dat is eigenlijk bij elke top 5 club zo. Behalve dan bij Ajax maar minder sprankelend dan voor de winterstop was eigenlijk ook niet echt mogelijk.

7 februari 2024 om 11:13

In tegenstelling tot jou zie ik de eindstand eigenlijk al vrij zeker voor me; 1. PSV - 2. Feyenoord - 3. Ajax/Twente - 4. Twente/Ajax - 5. AZ.

7 februari 2024 om 11:30

We gaan het zien. Ik denk dat het dubbel programma van zowel Ajax en Feyenoord (neem aan dat PSV in twee duels niet langs Dortmund komt en dat Feyenoord en Ajax wel verder komen) ook nog wel gaat meespelen in de fitheid van de spelersgroepen. Zo moet Ajax bijvoorbeeld de donderdag voor die belangrijke topper met Az nog even in de noordpool gaan ballen tegen bodo glimmt en zal Feyenoord ook lang een extreem druk programma krijgen met de beker en Europees voetbal. Daar hebben Twente en Az geen last meer van.

7 februari 2024 om 11:40

Feyenoord speelt na vandaag nog maar maximaal 2 wedstrijden voor de beker, waarvan de finale pas aan het einde van het seizoen is. Dat valt wel mee. Ik zie ze in deze vorm ook niet langs Roma geraken eerlijk gezegd.

Dan houd je alleen Ajax over met een druk programma. Ondanks het programma, kan ik me niet voorstellen dat AZ in de komende 14 wedstrijden meer punten gaat pakken dan Ajax. Die club staat ook behoorlijk onder druk door de beslissingen van de directie. Verder vind ik het materiaal ook gewoon matig. Zouden werkelijk 0 spelers van AZ bij Ajax in de basis staan als iedereen fit is

7 februari 2024 om 11:50

Ik zou Clasie direct op het middenveld van Ajax zetten hoor....
Precies het type gifkikker met overzicht en voetballend vermogen dat ze missen in Amsterdam.

7 februari 2024 om 11:52

bizzlad wie bij Ajax zou je eruit halen dan? Als Ajax straks met Henderson/Vd Boomen/Hlynnson gaat spelen?

7 februari 2024 om 11:58

Ik zou liever met Henderson / Clasie spelen dan met Vd Boomen - Henderson. Wellicht dat vd Boomen nog op 10 kan spelen ipv Hlynnson die ik niet heel indrukwekkend vind maar dat kan ik slecht inschatten.

7 februari 2024 om 14:29

"als Ajax straks met Henderson/vd Boomen/hlynnson"

Gaan ze dat doen dan? Afgelopen weekend stond Taylor er volgens mij nog in. Die zou ik zeker op de bank houden voor Clasie.
V/d Boomen twijfel ik ook of ik die nou aantoonbaar beter vind eerlijk gezegd.

Er werd door velen altijd gezegd, dat Feyenoord onder Advocaat niet beter kon. Het materiaal zou er niet naar zijn. Slot liet al direct merken dat het dat niet was. Slot had een duidelijke gedachtegang, andere spelopvatting, tactisch sterk en liet blijken dat Advocaat absoluut niet het maximale er uit haalde. Nu gaat het inderdaad wat minder, maar ik ben er van overtuigd dat ze zich dit seizoen weer gaan herpakken

7 februari 2024 om 11:38

Vond het vooral tekenend dat Advocaat nooit een hoge lijn durfde te spelen qua verdediging. En het moment dat hij dat voor de eerste keer deed, dit met het duo Spajic - Botteghin was. Volgens mij het traagste duo van de afgelopen 30 jaar...

De vergelijking met het spel onder Dick advocaat slaat natuurlijk nergens op. Maar het is denk ik wel een compliment naar Feyenoord toe om te zeggen dat wanneer winnen met goed verzorgd voetbal niet lukt, resultaten worden behaald door ouderwets hard te werken.

Mikos Gouka kan de beste man AUB van Feyenoord afgehaald worden door het AD. Jeetje wat is die man toch verschikkelijk. Algemeen bekend dat de beste man niets met Feyenoord heeft. Maar om het voetbal van Slot te vergelijken met dat van Advocaat is echt complete waanzin. Onder Advocaat heb ik misschien wel het meest verschikkelijke voetbal ooit van Feyenoord in ruim 22 jaar gezien.

Telkens maar weer spreken van niet hebben verliezen als je met pijn en moeite weer eens had gelijkgespeeld tegen een middenmoter of laagvlieger en daar nog trots op zijn. Terwijl je een selectie had die ''gewoon'' 3e had moeten eindigen.

7 februari 2024 om 11:13

Wat dat betreft de Valentijn Driessen voor Feyenoord. Want die lijkt ook niets met Ajax te hebben en komt ook altijd met de meest volslagen onzin.

7 februari 2024 om 16:26

Valentijn is volgens mij gewoon Ajacied hoor. Maar hij trekt het niet als zijn vriendjes niet aan het roer staan bij Ajax want dan heeft hij geen goede bronnen. En dan gaat hij de boel opstoken in de hoop dat er mensen naar voren stappen die gaan praten van binnenuit. Er is namelijk altijd iemand te vinden die maar al te graag over andermans graf regeert.

Klopt toch wel aardig? Het spel is nu niet heel veel beter dan onder Advocaat. Resultaat voetbal. Geeft verder niet als je zo de puntjes kan sprokkelen. Het kan niet altijd salsa op het veld zijn. Blijkbaar mag dat niet gezegd worden en moeten we doen alsof Feyenoord nog steeds oogstrelend voetbal laat zien. De magie van Slot is wel op en als hij slim is gaat hij na dit seizoen snel weg

7 februari 2024 om 11:04

Haha ik mag hopen dat je niet dit niet meent. Het voetbal is de laatste weken wat minder, zondag barslecht. Net zoals ieder ander team deze wedstrijden er tussen heeft zitten. De magie van Slot is op, daar ga ik nog niet eens op in.

7 februari 2024 om 11:18

Je moet in de gaten houden uit welk kamp dit advies komt; dat zegt meteen genoeg Deenb.

7 februari 2024 om 12:12

Ach ja advies advies.. ik heb ook genoeg adviezen gezien van Feyenoorders dat ze hopen dat Ajax Mislintat of Schreuder nog lang houden. Of het advies dat Ten Hag klaar was voor het buitenland. Niks mis met mijn advies dan toch? Of zijn dit alleen opmerkingen die jullie mogen maken?

7 februari 2024 om 14:57

Hij was leuker geweest na een nederlaag. Niet na winst op psv en az

7 februari 2024 om 15:16

Dat je wint wil niet zeggen dat je beter bent of dat het allemaal fantastisch gaat. Maar bedankt voor je aanvulling.

7 februari 2024 om 15:23

Graag gedaan, leek me nodig

7 februari 2024 om 11:17

Tja, en na de uitwedstrijden in Rome en Madrid waren het de Europese wetten toen we hadden moeten winnen maar 0 punten oogstten. Dit is de eerste lelijke overwinning deze competitie, waar een gelijkspel of verlies meer op zijn plek was. Mensen zullen wijzen naar Vlap die die kans mistte, maar ook tegen Twente creëerden we veel meer.

7 februari 2024 om 11:38

Het gaat toch vooral over het verschil in spelopvatting ipv resultaten. Natuurlijk lijkt het nu wat minder maar de intentie is nog steeds van eigen kracht uitgaan en zelf opbouwen. Advocaat ging uit van een gesloten verdediging, beuken en hopen op individuele klasse.

7 februari 2024 om 11:43

Zeker, maar nu we tegen AZ onterecht wel de punten pakken is het een issue. We zijn gewoon behoorlijk uit vorm, het is geen andere spelopvatting. Het enige wat ze proberen is om in deze slechte vorm toch punten binnen te halen.

7 februari 2024 om 16:28

Hahahaha misschien moet je nog wat potjes van Advocaat terugkijken. Hoe er nu gevoetbald wordt bij Feyenoord is echt lichtjaren verwijderd van het afbraakvoetbal van destijds. Daar doet een slechte wedstrijd tegen AZ niets aan af.

Goede analyse van Gouka. Het technisch oogstrelenede voetbal dat Slot laat spelen zit er niet in de genen. Ze spelen het nu twee jaar en de sleet zit erop. Zodra resultaten uitblijven groeit de roep in de roestige Kuip om echte Feyenoorders en rolt de club terug naar waar het thuishoort. Een team vol Frasers, Blinkers, Wolf en Kiprich. Met de mouwen opgestroopt en het mes tussen de tanden. Daarmee wordt je eens in de tien jaar kampioen en dan blijft het ook leuk.

7 februari 2024 om 11:08

Ik heb in het eerste seizoenshelft juist veel beter voetbal gezien dan de afgelopen twee jaar. We waren de afgelopen jaar 2 eerder zakelijker. We hebben veel moeite gehad met kansen afmaken en achterin de ene na de andere persoonlijke fout waardoor we vaak in problemen kwamen. Na de CL uitschakeling kregen we het wel moeilijk en werd het voetbal ook minder. Wat tot op heden eigenlijk wel zo is.

7 februari 2024 om 11:21

Ok ik heb voor dit seizoen beter voetbal gezien. Szymansko en Kokcu zijn niet goed vervangen, sindsdien kabbelt het af wat mij betreft. Slot moet straks lekker naar Girona.

7 februari 2024 om 11:31

Kokcu missen we zeker, al doet Timber het op zijn manier ook erg goed, maar vervangen kan hij hem niet. Szymanski was erg belangrijk qua druk zetten en zijn trap maar heeft ons niet beter laten voetballen. Zo'n wedstrijd als Atletico uit heb ik niet eerder mee gemaakt. Ik vond ons in het eerste seizoenshelft echt veel meer kansen bij mekaar spelen dan vorig seizoen. Maar goed meningen verschillen.

7 februari 2024 om 11:33

@manodedios
Wat kraam jij een hoop onzin uit zeg. Het gaat een paar weken wat minder en direct is er een roep naar terug naar noeste arbeid???
Weet niet waar jij je wedstrijdjes kijkt, maar dat is zeker niet in die prachtige (zogenaamd oude roestige) Kuip! Die roep is er namelijk totaal niet.

Overigens is er vorig jaar met Kokcu en Szymanski niet zo goed gevoetbald als dit jaar. De wedstrijd thuis tegen Lazio was, niet kijkend naar het resultaat, het beste voetbal dat ik OOIT heb gezien van Feyenoord.

7 februari 2024 om 12:16

Inderdaad het is op voor Slot. Spelers zijn er ook klaar mee. Die spits kan er ineens ook niks meer van en heeft spijt dat hij niet is vertrokken volgens mij

7 februari 2024 om 12:31

Hahaha volgens mij zie ik hier 2 gasten die vooral heel graag willen dat het in elkaar dondert. En vooral dingen uitspreken waarvah ze toch heel erg hopen dat het gaat gebeuren.
Wat een trieste jaloezie.
'Spelers zijn er ook klaar mee' ja dat hebben we wel gezien zondag, zat echt geen vechtlust in om de overwinning over de streep te trekken..... hahahah

7 februari 2024 om 13:24

Ik zou me maar wat beter verdiepen in de historie en spelopvatting van Feyenoord door de decennia heen voordat je dit soort onzin over mouwen opstropen opschrijft.

7 februari 2024 om 22:16

Dat is waar, ik doel uitsluitend op de laatste grofweg 40 jaar. Dat is het Feyenoord dat ik en de meeste stadionbezoekers kennen, dat met Van Hanegem in de basis was voor mijn tijd sorry.

7 februari 2024 om 13:42

Heerlijk tegeltje, Manodedios. Vilein maar helemaal raak. Het permanent verongelijkte Feyenoord, zo vol van de underdogrol, zo gewend zich te wentelen in zelfmedelijden dat het steeds weer daar uitkomt: moeizaam ploeterend tegen de grote boze buitenwereld.

De sportkrant tegenwoordig. Hoeft allemaal niet te kloppen, als het maar reacties opwekt. Dat is schijnbaar wel weer gelukt.

7 februari 2024 om 11:05

Dit is een beetje algemeen beeld van alle media al jaren..

7 februari 2024 om 11:10

Ja mee eens. En eigenlijk op TV hetzelfde.

Tja er wordt gestreden omdat het even niet loopt. Dat is idd een kenmerk van de club Feyenoord. Maar dezelfde strijd levert Feyenoord onder Slot al jaren. Want ze blijven gaan voor resultaat. Zie de goals in de laatste minuten vorig seizoen. Maar Feyenoord is voetballend iets minder, maar nog wel steeds bovenliggend geweest op PSV na dan. Maar Feyenoord kwam onder Advocaat met hangen en wurgen langs de kleintjes en dat is nu niet het geval. We winnen niet makkelijk eens, maar onder Advocaat stond Feyenoord bij een voorsprong, het laatste halfuur zwaar onder druk bij bv RKC. Nu vallen de goals tegen uit het niets en uit slechts een beperkt aantal mogelijkheden.

Alle media moeten door de overdaad aan verslag mee in de sensatie en de clickbait anders vallen ze niet meer op tussen het geweld van het opportunisme. Het loopt inderdaad minder lekker, en die 2e helften waarin we het weggeven nadat we een tegenstander de 1e helft van de mat tikken doen er een beetje aan denken (al tikte we onder Advocaat natuurlijk nooit iemand van de mat, dan was het meer dat Berghuis er 2 had ingeschoten).

Maar goed, dat er tegenwoordig zoveel kritiek is als we 2e staan en slechts overwinteren in de EL vind ik ook wel vooruitgang.

Staat er een keer geen Ajax op de cover, gaan ze alweer janken. Het is ook nooit goed.

Dan heeft hij telkens net de verkeerde helft gekeken. Feyenoord speelt nog regelmatig een zeer goede helft.....probleem is vooral dat we zelden twee goede helften achter elkaar spelen de afgelopen tijd. Mijns inziens ligt dit met name aan de haperende aanval. Ik zie ons middenveld en verdediging nog zeer regelmatig heel goed (en verzorgd) voetballen.

Ik begrijp die ophef niet zo goed. Deze journalist probeert alleen maar te duiden hoe het voetbal de afgelopen wedstrijden eruit heeft gezien en dat was gewoon niet best en tot 2,5 jaar geleden is dit nu eenmaal jaren het Feyenoord voetbal geweest het was gewoon niet best. Zie het eerder als een compliment: je raakt de ondergrens weer eens met het gespeelde maar pakt de volle buit.. dat vleugje slaat op je spel en niet op het resultaat.

7 februari 2024 om 12:06

Voor Advocaat was dit het wedstrijdplan. Feyenoord kwam hoogwaarschijnlijk gewoon om te voetballen in Alkmaar, zoals het altijd probeert te voetballen. Als die 0-1 niet zo vroeg was gevallen, was het waarschijnlijk een wat meer open wedstrijd geweest. Nu moest AZ gelijk al aan de bak op de boel recht te zetten en Feyenoord had zondag gewoon niet de vorm (of/en AZ deed het erg goed) om eronder uit te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren