Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ferguson woedend op Tottenham Hotspur: 'Dit is afgesproken werk'

Laatste update:

Tottenham Hotspur wilde zich in de zomer graag versterken met Ezekiel Fryers, maar kon geen akkoord bereiken met Manchester United over een opleidingsvergoeding. De verdediger ging vervolgens naar Standard Luik, dat als buitenlandse club geen opleidingsvergoeding hoefde te betalen, maar heeft een klein halfjaar later nu alsnog een contract getekend bij Tottenham. Dit tot woede van Sir Alex Ferguson, die wil dat de zaak onderzocht wordt.

/

De twintigjarige Fryers was in de zomer transfervrij, maar als Tottenham hem zou willen halen, moest er toch een opleidingsvergoeding betaald worden aan United. Dat was voor Standard niet het geval, maar na zeven duels in België keert de verdediger weer terug naar Engeland, om alsnog voor Tottenham te gaan spelen. United is zodoende de opleidingsvergoeding misgelopen. "Hoe moet je dit uitleggen? Voor mij is dit gewoon het omzeilen van de regels", bromde Ferguson.

"Tottenham heeft in de zomer niets verkeerds gedaan", vervolgde Ferguson. "Ze wilden Ezekiel meenemen op trainingskamp en kregen daar toestemming voor. Vervolgens besloot de club echter dat zij de door ons gewenste opleidingsvergoeding niet wilde betalen en daarom ging hij opeens, uit het niets, naar Standard. We vermoedden al dat hij in januari alsnog naar Tottenham zou gaan en dat is inderdaad gebeurd. Dit is afgesproken werk, de vingerafdrukken van Daniel Levy (voorzitter van Tottenham, red.) zitten er duidelijk op."

Ferguson vindt dat de Premier League de transfer van Fryers naar Tottenham moet onderzoeken: "Wij kunnen hier zelf niets aan doen, maar ik vind het belangrijk dat we in ieder geval onze onvrede laten blijken", benadrukte de manager. "Ik vind dat de competitie deze gang van zaken moet onderzoeken. Ik ben erg teleurgesteld in Tottenham Hotspur, dat zo'n grote club deze route heeft bewandeld. Het hoort niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Als die jongen transfervrij was en hij gaat via een omweg alsnog naar Tottenham dan hebben ze na mijn mening niks verkeerds gedaan. Denk ook niet dat Tottenham hier gestraft word.

4 januari 2013 om 20:48

Tottenham zou eerst een opleidingsvergoeding van 7 miljoen betalen, toen is Fryers voor noppes naar Belgie gegaan. Vervolgens niet of nauwelijks gespeeld en hij wordt weer teruggehaald voor 3,5 miljoen. Maar ze doen inderdaad niks wat volgens de regels niet mag.

4 januari 2013 om 20:50

7 miljoen opleidingsvergoeding? Is dat niet wat veel?

Zo goed vind ik hem niet eens. Enkele keren bij Standard aan het werk gezien en daar maakte hij geen goede indruk.

4 januari 2013 om 20:51

Ja 7,5 miljoen is het. Heb het nog even nagezocht. Ik vind het ook veel geld voor een opleidingsvergoeding en weet ook niet waarom dit bedrag zo hoog is. Maar het is wel degelijk zo.

4 januari 2013 om 20:53

Vreemd, normaal gezien moet er bij iedere transfersom een opleidingsvergoeding betaald worden aan de clubs waar een speler heeft gespeeld voordat hij 21 is. En dat is nooit meer dan 2 ton.

4 januari 2013 om 20:53

Ach Ferguson, doe toch niet zo... hoeveel boys hebben ze zelf wel niet weggetrokken? bovendien moet hij als geen ander weten hoe het in die wereld werkt.

4 januari 2013 om 21:11

Tjah als clubs absurde vergoedingen gaan eisen voor transfervrije spelers dan vraag je er gewoon zelf om. Als ze er een normale vergoeding voor hadden gevraagd hadden ze die waarschijnlijk zonder al teveel moeite gekregen.

4 januari 2013 om 21:33

In engeland is dat heel apart die opleidingsvergoedingen. Als een speler in engeland zelf van club wisselt moet er idd een belachelijk bedrag betaald worden. Gaan ze naar een buitenlandse clubs is dat niet zo.

5 januari 2013 om 11:35

@mario Baasotel

Wat heeft het er in godsnaam mee te maken hoeveel spelers Man Utd gekocht heeft? Dit gaat om omzeilen van heel duidelijke regels, niet over het aantrekken van spelers.

Maar goed, je reputatie en voorkeur voor een bepaalde speler spreken boekdelen. Misschien moet ik op zo'n persoontje niet eens reageren.

4 januari 2013 om 21:34

Klopt wat jij zegt! En bovendien vind ik het ook niet netjes dat al die grote clubs met veel geld (voornamelijk uit Engeland) al onze grootste talenten uit Nederland (proberen) weg te kopen. Beetje hypocriet dus van Fergusson.

Tottenham heeft in mijn ogen niks verkeerds gedaan...
En officieel ook niet.
Gewoon slim gehandeld.

4 januari 2013 om 20:49

Misschien moet er toch een waarschuwing komen vanuit de Fa.

Anders gaat er een fenomeen ontstaan dat alle jonge spelers eerst een half jaar naar een andere club worden getransfereerd in het buitenland om vervolgens de stap te zetten. Dat kan ook niet de bedoeling zijn van deze opleidingsvergoeding.

4 januari 2013 om 21:14

Een speler mag nog altijd zelf kiezen wat hij doet. Hij wou eerst naar Standard en nu vind die het al rijp voor een volgende stap(spurs)

Natuurlijk is dit via een omweg gebeurd maar Spurs doen wettelijk niks verkeerd.

4 januari 2013 om 21:18

Natuurlijk mag hij zelf kiezen en is het slim van Spurs als zij dit al in de zomer bedacht hadden. Maar als je dit accepteert vind ik dat je beter die opleidingsvergoeding onder Engelse clubs gewoon afschaft.

4 januari 2013 om 21:36

Feyenoord kreeg toch ook niks van manutd toen RVP van Arsenal naar manutd ging zo hun doen er ook aan mee .

4 januari 2013 om 21:44

VP had al meer dan 50 wedstrijden op zijn naam staan bij Feyenoord en had een vast profcontract dus dat is anders dan wanneer een u18 speler zijn jeugdcontract afloopt

4 januari 2013 om 21:49

Ze moeten niet huilen in Engeland, ze halen zelf overal jonge spelers vandaan (zo gaat het overal idd).

Tottenham dekenkist verkeerds maar dat het vreemd is zoals het gegaan is, daar wil ik nog wel in mee.

Hij komt niet meer over van Manchester United, Ferguson heeft dus niet veel meer te zeggen,

In principe schenden de Spurs geen regels en is dit een maas in de 'wet'. Maar bepaald netjes is het niet van de Spurs, vind het ook niet netjes naar Fryers toe. Als je echt vertrouwen in een speler hebt, heb je dat geld er best voor over.

4 januari 2013 om 20:54

Het ergste vind ik nog dat United een opleidingsvergoeding van 7.5 miljoen vraagt, daar moet de FA dan ook onderzoek naar doen, dat is ook gewoon niet normaal, normaal is de opleidingsvergoeding iets van 50.000 euro.

4 januari 2013 om 20:57

Haha was ik ook aan het denken normaal is een opleidingsvergoeding iets van een 1 ton.

7,5m€ is gewoon een transfer eigenlijk. :P

4 januari 2013 om 20:58

Inderdaad. Die 7,5 slaat nergens op. De Spurs geef ik groot gelijk dat deze constructie bedacht hebben.

4 januari 2013 om 21:03

Ja ik snap het nut daar ook niet echt van, nu heb je hem alsnog bij de Spurs zitten en heb je geen euro eraan verdient. Weet ook niet waar dit bedrag van 7,5 miljoen nu op is gebaseerd en of dit nou daadwerkelijk een opleidingsvergoeding is of gewoon een transfersom(wat ook raar is met een aflopend contract).

4 januari 2013 om 21:11

Een tribunaal (ingefluisterd door Fergie), heeft dat bedrag bedacht.

5 januari 2013 om 03:24

United vraagt helemaal niks, anders zou het om een gewone transfer gaan. Opleidingsvergoedingen worden voor zover ik weet anders geregeld en worden niet zomaar bepaald door de clubs.

Tottenham heeft niks verkeerd gedaan.

Weer 3,5miljoen in Roland Duchâtelet zijn zakken die heeft standard al dubbel terug verdient :P

Ferguson heeft wel gelijk... maar misschien moet hij het eens van de andere kant bekijken. Dit is gewoon zeer slim gespeeld van Tottenham, die hebben niks fout gedaan. Ik bespeur een nieuwe tactiek!

Misschien komt men er in Engeland, door dit soort zaken achter dat het handig is om internationaal dezelfde regels te hebben. Dan ben je ook af van dat gedoe met jonge spelers die in het ene land wèl en in het andere land geen contract mogen tekenen. Want daar plukken Ferguson en zijn Engelse collega's wel weer de vruchten van.

4 januari 2013 om 23:29

Dit dus...

maar daar zul je ze niet over horen klagen !!

5 januari 2013 om 03:25

Engelse clubs zouden niets liever hebben dan dat alle regels in Europa dezelfde zouden zijn. Dan hoeven ze namelijk geen jonge spelers meer in het buitenland te gaan oppikken. Dan kunnen ze net zoals Ajax, Barcelona en andere grote opleidingscentra hun eigen land gaan leegroven van talent en kunnen ze ze een volwaardige opleiding geven die ze nodig hebben.

Gewoon slim gedaan van Spurs'
En mooi dat we weer een linksback erbij hebben want dat is toch wel een van de zwakke plekken in onze selectie

Gewoon Slim Gedaan!

Afgesproken werk? Wat is dit nou voor een onzin?

Natuurlijk ziet de gang van zaken een beetje vreemd uit, maar als het afgesproken werk zal zijn met Standard Luik dan neem ik aan dat Luik ook graag iets voor wilt terug zien, toch? Dus waarom zou Arsenal dan die opleidingsvergoeding willen omzeilen?

4 januari 2013 om 21:05

Standaard Luik ziet hier toch ook wat voor terug, 3,5 miljoen namelijk. Haal je het salaris eraf, heb je 3 miljoen euro winst. En verder weet ik niet wat Arsenal hier mee te maken heeft? Denk dat je gewoon Spurs bedoelt.

5 januari 2013 om 01:53

Ooh ja, sorry. Ik bedoelde natuurlijk de Spurs.

Mij gaat het erom dat Spurs destijds beter een opleidingsvergoeding kon betalen dan nu een transfersom van 3 á 3,5 miljoen euro. Dus vandaar dat ik het een beetje vreemd vind dat Ferguson over een afgesproken werk praat, terwijl het juist nadelige gevolgen heeft voor de Spurs.

Een opleidingsvergoeding van 7 miljoen?? Die is helemaal nieuw voor mij. Dat is gewoon een transfer man? Hoe is dit toch mogelijk? Hoe dan ook, Standard is de grote winnaar. Dom van een club als Agovv, hadden die Ezekiel genomen, hadden zij 3.5 miljoen kunnen binnenharken ofwel weg financiele problemen

Haha, Levy is echt een gluiperige vos, maar het is wel onze vos. :P

Wat ook vreemd is dat tottenham die speler wil want bij Standard kon hij geen potten breken.

4 januari 2013 om 21:12

Zal van tevoren wel al zo afgesproken zijn, misschien kon hij er al niet meer onderuit...

Maar was hij echt zo slecht dan bij Standard?

4 januari 2013 om 21:20

Niet slecht, maar ook niet goed. Natuurlijk lopen er bij Standard wel twee goeie linksbacks rond, met Van Damme en Pocognoli. Aan de andere kant was die laatste lang geblesseerd en heeft Van Damme vaak centraal achter en linksmidden gespeeld, en dan kwam Fryers nog amper aan spelen toe. Jonge kerel, zit zeker wat in. Basis bij Tottenham? Twijfelachtig.

Maar het lijkt mij wel duidelijk dat deze transactie al op poten gezet werd deze zomer, nog voor Fryers in contact kwam met Standard.

4 januari 2013 om 21:29

Ja als je uit de ploeg word gehouden voor middenvelder van damme dan ben je slecht bezig =/

4 januari 2013 om 23:07

Ik vond hem bij de reserves van United ook geen supertalent. Hij kan wel wat, degelijke back maar weinig speciaals aan. Fabio is beter en heeft veel meer potentie. Geen groot gemis voor United maar deze transferwijze is wel dubieus.

4 januari 2013 om 22:11

Hij kan zich nog ontwikkelen natuurlijk, bij ons is de linksback positie een beetje de zwakke plek dus ik begrijp het wel.

Wat zeurt die gast toch altijd! Volgens mij moet de competitie heel wat dingen van Man. United onderzoeken.

Slim gehandeld door Tottenham, doen ook niets dat tegen de regels is. Een maasje is gevonden door Tottenham. Sneaky, maar geniaal.
.
Niet zo zeiken Ferguson.

Volgens mij is die opleidingsvergoeding geen 7 miljoen hoor, dat lijkt me bijna onmogelijk. En als dat toch het geval is, snap ik niet dat Ferguson hierover kwaad is op Tottenham. Wie betaalt er nu 7 miljoen voor een jeugdspelers, als je hem een half jaartje later kunt krijgen voor een pak minder.

Volgens bepaalde bronnen betaalt Tottenham nu 3.5 miljoen euro aan Standard, dat is een gouden zaak voor de Rouches. Een speler transfervrij overnemen, in een half jaar 7 duels laten spelen en dan voor 3.5 miljoen verkopen... Kassa! Weet niet of hij bij Tottenham kan doorbreken, bij Standard was hij niet slecht, maar ook niet opvallend goed. Hij wist zelfs tijdens de blessure van Pocognoli geen vaste basisplaats te veroveren, dat zegt toch al iets.

Maar zo'n verhalen bewijzen toch alweer dat er toch iets grondig mis is met de transferreglementen. Ik zou die winterse transferperiode bijvoorbeeld al helemaal afschaffen. Daarnaast zou ik een regel invoeren dat spelers die een bepaald contract tekenen (bv. voor 4 seizoenen) minimaal de helft van hun contract moeten uitdienen. Nu zie je te pas en te onpas spelers verkassen na een half jaartje of zo... Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

5 januari 2013 om 08:11

Volgens het artikel in de Guardian zou de opleidingsvergoeding iets van een 5 tot 6 miljoen pond zijn. Dus dat van die 7,5 miljoen euro klopt wel ongeveer. Lijkt mij belachelijk veel voor een speler die nog niets heeft bewezen.

5 januari 2013 om 09:47

Die 7 miljoen wordt wel degelijk via officiële kanalen genoemd, is inderdaad wel een duizelingwekkend bedrag voor een jeugdspeler.
Dat hij niet aan de bak kwam bij Standard heeft mss iets te maken met Tottenham, stel dat dit echt een deal was die in de zomer gemaakt is dan kan Tottenham aan Standard gevraagd hebben om hem wat achter te houden zodat hij zeker en vast niet geblesseerd raakt?

Ik vind het inderdaad een beetje achterbaks van Tottenham, al zullen sommigen het sluw noemen. Maar het zit in het grijze gebied tussen 'volgens de regels' en 'tegen de regels', dus er zal wel niks tegen gedaan kunnen worden.

4 januari 2013 om 23:53

Hoezo zou er iets tegen gedaan moeten worden. De transfer bevindt zich niet in het grijze gebied, maar gaat volgens de regels. Ik snap niet hoe Ferguson hier kwaad over kan worden, als ze geld hadden willen dan hadden ze genoegen moeten nemen met een lager bedrag, anders weet je dat dit kan gebeuren.

5 januari 2013 om 00:09

Ik zeg nergens dat er iets gedaan moet worden, dat is het lastige met dat grijze gebied. Het is niet illegaal, maar het klopt ook niet helemaal. Ik zeg wel dat er uberhaupt niks gedaan kan worden, of je nou wil of niet.

En tja, ik vind dit zeker het grijze gebied, aangezien ze hier willens en wetens een wet proberen te omzeilen. De hele reden waarom die wet is opgezet wordt hier omzeilt, terwijl die wet juist goede bedoelingen heeft. Hoe zou jij erover denken als iemand belasting ontduikt door een kleine 'loophole' in de wet, terwijl jij en alle anderen wel de volle mep betalen? Grote verschil met deze situatie is dat United hier direct benadeeld wordt, terwijl dat bij een belastingontduiker wat minder het geval is.

5 januari 2013 om 00:51

Het gaat volgens de regels. Er is geen tweestrijd tussen twee regels in dit geval. Er lopen geen regels door elkaar heen of iets dergelijks, dus het is geen grijs gebied.

Het voorbeeld met belastingen dat jij noemt vind ik ook wel mooi. Als iemand anders de belasting kan omzeilen, waarom ikzelf dan niet? Dus als dit United overkomt, iets wat waarschijnlijk vaak genoeg bij andere clubs is gebeurd, waarom zouden ze ditzelfde dan niet bij Tottenham kunnen doen? Blijkbaar heeft Tottenham zich hiertegen gewapend. Dit had United ook moeten doen, bijvoorbeeld door iets op te nemen in het contract van de speler.

Dit is niet alleeen sterk maar ook slim gespeeld door Tottenham. Ik zei het gisteren en vandaag nog eens, hun transferstrategie is echt van hoge kwaliteit.

4 januari 2013 om 23:27

Origineel gevonden is het zeker. Langs de andere kant betalen ze nu wel 3,5 miljoen voor een bankzitter van Standard, of dat dan zo'n toptransfer is wil ik toch nog wel eens zien!

5 januari 2013 om 02:09

'bankzitter van Standard', tja Jelavic was ook bankzitter bij Zulte Waregem. Fryers hoort niet op de bank bij Standard thuis, maar in Engeland bij een club in de Championship om ervaring op te doen en nadien vaste back te worden van Tottenham nadat Assou-ekotto wanneer het laat afweten. De concurrentie is alleszins niet mals voor hem.

Kunnen we voortaan niet ook zo'n vergoeding gaan eisen voor jongens als Ale en Rekik?

Tja. Heel slim van Spurs en volgens de regels hebben ze inderdaad niks verkeerd gedaan. Of het op menselijk vlak aanvaardbaar is, is natuurlijk een andere zaak. Ik denk dat er geen club daarmee kan lachen.

Laten we echter wel hopen voor Spurs dat er geen onderzoek ga komen. Als het inderdaad blijkt na het onderzoek dat Spurs zo heeft gehandeld dan zal dit nog zware gevolgen hebben.

Niks aan de hand. Regels omzeilen is gewoon legaal. Zo betaalt Apple maar er. Paar honderd euro belasting door ook regels te omzeilen. Nederland is een paradijs voor bedrijven die regels willen omzeilen.tegels omzeilen is een vak apart. Vind het altijd knap dat mensen toch weer iets bedenken om regels te omzeilen.

Tsja, een Engelse manager die gaat kraaien dat er iets niet eerlijk is op transfergebied en jonge voetballers. Het verhaal van de pot en de ketel. Vele, vele jonge spelers zijn van het vaste land voor een bos wortelen weggeplukt. Als er dan een onderzoek komt op verzoek van Ferguson, neem dan gelijk even de ongelijkheid in Britse wetgeving mee die de rest van Europa dwars zit.

Ferguson is gewoon een klein kind.

Opnieuw mooi gehandeld van Levy zeg, na Fryers ook Holtby. Goed bezig men vriend.

Dit is natuurlijk absoluut niet hoe het hoort. Je kan er over twisten dat de opleidingsvergoedingen in Engeland te hoog zijn. Maar zolang deze wel van deze grote zijn kan het natuurlijk nooit zo zijn dat de Spurs een precedent scheppen en de regels omzeilen op zo'n manier.

De bond kan dus ofwel hiervoor in de toekomst een stukje steken ofwel clubs op hun beloop en dus in feite impliciet toegeven dat ze controle zijn kwijtgeraakt over het reguleren van de jeugdtransfer markt. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Ik denk dat het goed is dat er een onderzoek moet komen. En Spurs zullen dus gestraft moeten worden, mits er expliciet in de regels staat dat deze niet op een dusdanige manier omzeilt mogen worden. Anders zullen ze er met een reprimande vanaf moeten komen. Maar de Engelse bond moet wel duidelijk een signaal afgeven zodat dit geen gewoonte wordt onder Engelse clubs.

Ferguson moet niet zo zeuren, ja het is een beetje fishy van Tottenham maar en dit is waar ik me tegenstoot wat loopt hij te zeuren. Was Fryers inderdaad zo goed dan heb je hem niet gratis de deur uit moeten laten lopen! En hem een verbeterd contract aan bieden,

Dat is niet gebeurt en die jongen kon gaan waar hij naartoe wil. Punt, of moeten we Pogba hier ook in gaan betrekken, Ferguson?

Heerlijk, zijn ze Ferguson een keer te slim af, moet er gelijk een onderzoek komen.
Probleem is echter dat Tottenham niks fout heeft gedaan.

ik zou als nederlandse club hierop inspelen.

easy money lol

Nou hier kan ik heel kort over zijn. " de pot verwijt de ketel " hoe kam die kerel nu in godsjezusnaam zeuren over praktijken waar ze zichzelf al jaren schuldig aan maken . Tranen over mijn gezicht van ongeloof ," de huichelaar "

fergie is zelf ook van een spelletje niet vreemd. zo zie je maar uiteindelijk bepaalt de speler en heb je als club maar te dealen. en houden de slimmere clubs wat meer geld over dan de domme!om het even wie de domme of slimme is

Kortom: Tottenham heeft het heel slim gedaan...

Kortom: ze mogen hem hebben.... Veel plezier ermee hehehe

Zoland er hiervoor geen regels zijn moet saf niet boos zijn op tottenham. Eerder heel slim gedaan van ze

Tja, dat werd door velen al voorspeld op het moment dat hij naar Standard ging. Niet netjes misschien, maar verder valt er niet veel aan te doen denk ik. Ze breken geen regels. Slim gehandeld van Levy opnieuw. Al vraag ik me af of Fryers die 3.5m die ze nu betalen wel waard is.

Ik vraag me ook af hoe ze op dat bedrag van 6M Pond zijn gekomen voor die opleidingsvergoeding. Die van Pogba bedroeg maar 1M of zo. Fryers zat wel veel langer bij de club dan Pogba, maar dan nog is het een bizar hoog bedrag voor een speler als Fryers.

Als der één club is in Belgie die bereid is om vuil zaakjes te doen , is het wel Standard. Is met voorsprong de grootste maffia ploeg van de Benelux , en met hun nieuwe voorzitter is het alleen maar erger geworden. Hopelijk neemt hij zijn eigen dreigement serieus en verhuist hij met Standard naar Frankrijk.

dit is echt gehandelt met balloteli was dat ook zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren