Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Fer beste kandidaat om geblesseerde Strootman te vervangen bij Oranje'

Laatste update:

Louis van Gaal heeft nog ruim twee maanden de tijd om zijn selectie voor het WK in Brazilië samen te stellen. In een eerder stadium gaf de bondscoach van Oranje al te kennen dat drie spelers zich al zeker mochten wanen van hun aanwezigheid in Zuid-Amerika: Robin van Persie, Arjen Robben en Kevin Strootman. Het wegvallen van laatstgenoemde, die afgelopen zondag de kruisband van zijn knie afscheurde, is dan ook een bijzonder hard gelag.

/

Het is voor Van Gaal op dit moment flink puzzelen, zo bleek vorige week woensdag in het oefenduel met Frankrijk. Wederom liet de keuzeheer een aantal debutanten opdraven en met nog een kleine drie maanden voor de start van het WK duidt dat erop dat Van Gaal er nog altijd niet over uit is wie Nederland straks moeten gaan vertegenwoordigen. Ook de positie van de populaire box-to-box-speler is nu dus vacant en daarom legden wij de bezoekers van Voetbalzone de vraag voor wie de meest geschikte vervanger is voor Strootman.

In totaal brachten 14.015 mensen hun stem uit en 33 procent daarvan ziet Leroy Fer als meest voorname gegadigde. De middenvelder van Norwich City blijft daarmee Premier League-collega Jonathan De Guzman voor. De speler van Swansea City wordt door 22 procent van de stemmers beschouwd als beste optie. Achttien procent van de stemmers kiest voor de optie 'iemand anders', mogelijk Nigel de Jong. Zijn naam is echter niet in de poll opgenomen, omdat hij in zijn hoedanigheid van verdedigende controleur niet over dezelfde eigenschappen beschikt als 'loper' Strootman.

Siem de Jong (zeven procent), Tonny Vilhena (zes procent), Jens Toornstra (vijf procent), Stijn Schaars (vier procent), Davy Pröpper (drie procent) en Lerin Duarte (twee procent) maken het rijtje compleet. Tegen Frankrijk deed Van Gaal overigens een beroep op Schaars als vervanger van Strootman, die ook in dat duel al geblesseerd naar de kant moest. Daarbij moet worden aangetekend dat naast De Jong geen van de andere genoemde opties tot de selectie behoorde voor het treffen met de Fransen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fer kan ik mee leven, alles beter dan Blind...

12 maart 2014 om 14:50

Onderbouw eens? Blind speelt fantastisch dit jaar en het argument dat ie dat alleen in de eredivisie doet gaat ook niet op want hij speelde als een baas tegen Barcelona.

12 maart 2014 om 14:53

Het gaat er niet om of hij wel of niet leuk speelt bij Ajax.
Het gaat er om wie er het meest geschikt is die positie in te vullen.

Fer komt het dichtst in de buurt bij Strootman. Blind komt snelheid, loopvermogen en kracht te kort. Fer is een veel krachtigere speler, sneller en een echte box to box speler. Dat hebben we bij oranje denk ik nodig. Nigel de Jong, Leroy Fer en Wesley Sneijder is mijns inziens het beste middenveld.

12 maart 2014 om 14:54

Blind is traag en heeft geen motor zoals Fer en Anita dit hebben.

Herinner je nog hoe goed Anita was in zijn laatste seizoen bij Ajax? Zijn 1ste seizoen bij Newcastle was wat wisselvallig omdat je aan het spel moet wennen, kwam niet altijd aan de bak maar nu speelt hij vaker en doet hij het ook niet slecht. Zet hem terug in de line-up bij Ajax en je ziet dat hij nog beter is geworden dan dat hij toen was. Blind zit nog lang niet op dat niveau, daarom ben ik dus fan van Anita en Fer want dit verhaal geldt net zo goed voor Fer.

12 maart 2014 om 14:55

@toposs

Denk eens even logisch na, Blind kan aardig opbouwen, het spel maken en af en toe wat balletje afpakken thats it, aanvallend stelt blind niks voor en hij scoort nauwelijks, blind is goed als CVM maar niet als vervanger van strootman daarvoor is hij aanvallend te zwak, ik heb blind nooit van afstand een bal erin zien poeieren.

12 maart 2014 om 14:55

Blind is langzamer dan Sjaak de slak en wordt compleet overlopen op alle fronten op het middenveld. In de eredivisie kan dat, maar internationaal zien. Fer brengt veel meer power en loopvermogen. Bovendien ook heeft hij ervaring in de Premier league.

12 maart 2014 om 14:56

Omdat Blind aan alle kanten voorbij werd gelopen tegen Frankrijk. Hij zal in balbezit vast wel zijn waarde hebben maar op het middenveld moet je ook verdedigen en meters kunnen maken, dan is Fer een logische vervanger voor Strootman als je vasthoud aan hetzelfde spelsysteem.

12 maart 2014 om 15:10

Worden jullie Ajacieden zelf niet doodmoe van iedere x die wedstrijd tegen Barca erbij halen, jazeker het was een geweldige 1e helft en ik heb echt genoten van het voetbal dat Ajax liet zien, ja er werd heel goed gevoetbald, maar je moet het ook niet overdrijven, Bate Borisov (een club uit Wit Rusland en Rubin Kazan wonnen ook van Barca. Bovendien 1 goede wedstrijd staat toch niet synoniem voor een heel seizoen.
Nu vind ik persoonlijk Blind een prima speler, maar wel voor in de eredivisie o.i.d. bijvoorbeeld bij een middenmoter in een van de grotere competities, of een subtopper in Frankrijk of een topclub in de Oekraïne dat niveau dus.
Het beroerde is, veel beter hebben we niet in Nederland.

12 maart 2014 om 15:13

Top Oss

Blind is geen loper

12 maart 2014 om 15:54

hou toch eens om die vergelijking te stellen met de wedstrijd tegen barca, ik vind blind een nuttige speler hoor voor ajax en doet het prima, maar tegen barca speelde hij voornamelijk tegen Song, want gewoon een middelmatige speler is, en bij het WK zal die voornamelijk busquet tegen zich krijgen, want toch een klasse speler is. tegen red bull werd blind aan alle kanten voorbij gelopen, zowel op het middenveld als linksback, dus nee hij zal zeker niet de plek over nemen van strootman. en ik vind Fer ook op dit moment ook een goede kandidaat

12 maart 2014 om 18:27

Nee schaars en clasie zijn lekker snel als je die tegen frankrijk zag. Persoonlijk acht ik marco van ginkel het meest geschikt die is toch wel wat rustiger dan fer. Maarja van ginkel is niet fit en langdurig geblesseerd geweest.

12 maart 2014 om 19:06

Blind, Fer het maakt allemaal niet uit,

Oranje zal niet verder komen dan de poule of een ronde verder omdat we teveel eredivisie spelers hebben en teweinig spelers wekelijks bij grote topploegen hebben spelen

ik neem dit wk voor kennisgeving aan

12 maart 2014 om 20:59

Blind is gewoon nog niet goed genoeg... Klaar.. Laat het hem eerst maar eens in een sterkere competitie laten zien.. Dan kun je pas oordelen of hij van een hoger niveau is.. Fer laat dit wekelijks zien en heeft met zijn dynamiek, kracht, scorend vermogen en loopvermogen veel voor op Blind, die geen enkele van deze eigenschappen heeft. Genoeg onderbouwing voor je?

12 maart 2014 om 21:18

Waar gaat dit allemaal over? Is de enige mogelijke vervanger van strootman een identieke versie van Strootman? En als die mensen die beginnen te zeuren dat de wedstrijd van Barcelona er niet bijgehaald mag worden, ik snap ook wel dat dat een wedstrijd is, maar Blind speelt nou al lange tijd erg constant, waar mensen vast tegenin zouden brengen dat dat in de eredivisie is wat een mickey mouse niveau is. Wil alleen maar zeggen dat hij het ook heeft laten zien op een wereld niveau (niet alleen barca, ook celtic en milan). De reactie boven mij (@de wijsheid in) geeft precies de kortzichtigheid van alle mensen hier aan. 'blind is gewoon niet goed genoeg klaar' en 'fer laat het elke week zien'. Hou op joh, hij speelt elke week leuk mee, maar zoveel heeft die echt niet in te brengen

12 maart 2014 om 22:23

Fer is beest

12 maart 2014 om 22:31

Ik wel toevallig, een paar weken terug tegen FC Utrecht.

Neemt niet weg dat ik Blind ook veels te zwak vindt voor op het middenveld. Heeft geen snelheid en komt fysiek te kort. Van Leroy Fer weet je dat hij 90 minuten gas kan geven. Enige wat Fer niet heeft, wat Strootman wel had, is het spelinzicht en de trap. Ik zou kiezen voor Leroy Fer naast Nigel de Jong met de Guzman als back-up.

12 maart 2014 om 22:34

Hier ben ik het volkomen mee eens. Ben er van overtuigd dat heel Ajax boven zichzelf uit stak die avond. Veels te veel mensen blijven terug komen op die wedstrijd tegen Barcelona, terwijl ze in Camp Nou helemaal zoek gespeeld werden. Neemt ook niet weg dat ik inderdaad genoten heb die avond. Maar gebeurd is gebeurd, en we kunnen niet op 1 wedstrijd blijven bouwen. Daar is een heel seizoen voor nodig. En laatst tegen Frankrijk had Blind al moeite om de linksback positie te belopen, omdat alles te snel ging, laat staan hoe hij op het middenveld moet fungeren..

13 maart 2014 om 01:28

Wie heeft het over Clasie en Schaars in de basis?

Is logisch, hij speelt elke weekend op hoogniveau in engeland en hij heeft er ook een paar in liggen dus doe het wel redelijk bij norwich, blind is naar mijn idee niet aanvallend genoeg om plek van strootman over te nemen en voor de rest heb je niet meer veel keuzes.

12 maart 2014 om 15:33

Volledig akkoord,bonaire.
En hij kan dat veel hardere Engelse voetbal aan.
Blind zou in Brazillie afgaan als een gieter veeeeel te soft voor het spel op hoog niveau.

12 maart 2014 om 16:31

Ik ben blij dat Van Gaal de coach is en niet 33 van de bezoekers van deze mooie site

Nigel de Jong moet er natuurlijk sowieso in.

Verder lijkt mijn opstelling me wel wat.
Al twijfel ik over het centrum van de verdediging want die is matig, maar Veltman is misschien ook nog wel te licht, net als Rekik of Bruma.

Verder mis ik eigenlijk Blind ook wel. Maar ik weet niet waar ik hem zou zetten.
LB is hij niet super super super goed, beter de Nigel denk ik ook niet en met 2 controleurs voetballen hou ik niet van. Dan heb je dat anti-voetbal van van marwijk wat een spuuglelijk wk opleverde en een afgang 2 jaar later in Europa.

Verder zijn er natuurlijk nog wat leuke spelertjes zoals Klaassen, Depay, Kishna (wie weet van gaal is gek genoeg en voor de ontwikkeling is dat ook wel goed en hij lijkt nu al een van de betere, sowieso is een basisspeler van de landskampioen altijd een potentieel international) en ga zo maar door. De Guzman en/of Fer kan je trouwens wel meenemen natuurlijk, maar dat moet niet onze beste 11 vertegenwoordigen

Edit: Moest natuurlijk Sneijder en van der Vaart zijn
typefoutjes

Cillessen
Van der Wiel
Vlaar
Van Dijk
Emanuelson
Van der Vaar
N. de Jong
Sneider
Van Persie
Robben
Huntelaar
12 maart 2014 om 17:00

Serieus wel een geniale opstelling! Ik ben er dan ook voor om altijd je 11 beste spelers te laten spelen. De opstelling kan je hierop aanpassen. Ik zou 1 wijziging doorvoeren in jou opstelling en dat is De Jong op v d vaart zijn positie zetten. De Jong speelt bij AC Milan ook in die rol en is ijzersterk als hij vlak voor de verdediging speelt. Ik zou dan v d vaart er uit halen en daar Fer/de Guzman positioneren. Er komen toch altijd wel kansen met V. Persie, Robben en Huntelaar in de aanval dus waarom zou je niet een verdedigend blok neerzetten met loper Fer als uitgangspunt tot aanvallen.

12 maart 2014 om 17:45

Leuke opstelling, & dan Fer of de Guzman op de plek van v/d Vaart op het moment dat hij de wedstrijd niet vol kan maken (die kans is altijd aanwezig, bij Sneijder ook in mindere mate).

Mooi zo'n kerstboom systeem.

13 maart 2014 om 09:33

Van der Vaart vond ik inderdaad ook een vraagteken, dus daar zou je veel spelers neer kunnen zetten. Blind voor meer controle, of spelers als De Guzman, Fer, Klaassen, S. de Jong of Wijnaldum.

Laatst genoemde wil ik mits fit wel aan het werk zien eigenlijk.

Enige voordeel met Van der Vaart is dat hij wel goed kan dirigeren.
Hij kan controleren, wegsturen en zelf aanvallen.
En er moet een manier zijn om hem 90 min te laten renderen.
Hij is prof, hij Moet dit kunnen in mijn ogen.

Dus het liefste blijf ik toch bij Van der Vaart.
Al vind ik een fitte Wijnaldum ook interessant.
Blind vind ik goed, maar zoals gezegd: ik hou niet echt van 2 controleurs. En Nigel de Jong is gewoon beter denk ik.

Nou maar hopen dat v Gaal dit niet leest, die is zo eigenwijs dat die gelijk een andere optie neemt.

Ik kon een stuk of 5 keer stemmen op die poll, dus die cijfers zeggen niet veel. Ik kon nu ook al 2 keer stemmen op de nieuwe poll.....

Blind of Nigel de Jong lijkt me ene beter optie. Maar Van Gaal zal wel weer met een jonkie komen

12 maart 2014 om 14:53

Nigel de Jong speelt met de punt naar achteren dus zal geen optie zijn als vervanger van Strootman.

12 maart 2014 om 19:08

wel als je het systeem aanpast en met de punt naar achteren gaat spelen

12 maart 2014 om 14:59

Als je ook al de reacties leest zie je dat mensen eerder Fer kiezen Boven blind, jij heb dus 7x gestemd op blind? nou heeft niet echt geholpen lijkt me..

12 maart 2014 om 15:07

En wat als hij 100% had gekregen? Had Van Gaal toch niks uitgemaakt? Het gaat me er meer om dat VZ geen goede Html/asp gebruikt voor de poll. IP Adressen van mensen met laptops wijzigen steeds, als ze nou alleen lieten stemmen per account dan waren deze cijfers veel betrouwbaarder geweest.

Ook kiezen veel mensen Fer omdat hij simpelweg bovenaan stond. Bij de klassieker ging Feyenoord volgens de poll winnen, maar in het topic gaven veel mensen de kansen naar Ajax. Maar goed, niet alles is perfect

12 maart 2014 om 15:20

Nu is de grote vraag zou je dit ook zeggen als Blind boven aan staat en Blind gewonnen had van de poll?

Fer en de Guzman zijn uiteraard de beste vervangers. Ervaring in de PL (albeit middenmoters) maar dan nog. Je kunt blind niet op het middenveld zetten tijdens het WK. Hij speelt in NL zeker niet slecht, maar tegen de gevestigde orde zie ik liever Fer/de Guzman.

Zet deze naast de Jong en er is nog wat hoop.

12 maart 2014 om 16:50

Terence Kongolo als box to box. De Jong en daarvoor Sneijder of de Guzman. Jong sterk snel lang goede pass etc. Leeftijd is maar een getal en beter hebben we niet..

12 maart 2014 om 17:00

Ja logisch ja 3 wedstrijden voor Feyenoord als verdediger. Direct opstellen op het middenveld en dan spelen tegen spelers xavi fabregas en Vidal. Die jongen komt er wel maar nog niet ervaren genoeg voor de wk

12 maart 2014 om 17:02

Liever Kongolo dan spelers die het in de PL laten zien? Nee bedankt.

12 maart 2014 om 19:09

hoop voor wat? doorkomen poulefase?

12 maart 2014 om 19:11

Ja- de poulefase heeft het hoogste belang he.

12 maart 2014 om 19:39

och of je nu de poule fase doorkomt of een 1/8 finale, dat scheelt 1 wedstrijd

maakt op zich niet uit

belangrijker is als ze 1 of 2 leuke wedstrijden kunnen spelen dat we nog ff hebben kunnen genieten,

meer illusies heb ik niet

Ik zou van Persie op het middenveld zetten samen met Sneijder en N . de Jong als controleur , Fer zou ik als Cv neerzetten zodat ie de Jong kan ondersteunen op het middenveld

12 maart 2014 om 15:02

En hoe zou je de rest van de opstelling doen?

12 maart 2014 om 15:46

Cillissen of Vorm in het doel , vd Wiel als Rb , in het centrum Fer en van Dijk of Douglas , Lb Pieters , op het middenveld dan De Jong en Sneijder en van Persie als aanvallende middevelders , en voorin Robben natuurlijk , Huntelaar en Elia

12 maart 2014 om 20:25

zet er 11 neer en we kijken wel hoelang we blijven, het maakt allemaal niet zoveel uit

13 maart 2014 om 14:38

Klinkt wel interessant, ben benieuwd of het in de praktijk ook echt zal werken. Ben persoonlijk bang van niet.

Zouden die 2 die op Duarte hadden gestemt dat serieus gedaan hebben of klikten ze per ongeluk in het verkeerde vakje?

Verder gewoon 442 gaan spelen met Robben ern Van Persie.
met 8 man voor het doel gaan staan en als je in balbezit komt naar voren trappen en hopen op een geniale inval van een van deze 2 spelers :-)

12 maart 2014 om 14:56

2, oftewel 281 mensen hebben dan volgens jou, per ongeluk op het verkeerde knopje gedrukt

Tsja, het beste is ook gewoon om, net zoals Hans Kraay Junior zei, zo min mogelijk spelers uit de eredivisie mee te nemen. De enige die ik mee zou nemen zijn Janmaat en misschien nog iemand voor de LB, en eventueel Narsingh als die weer in vorm is, maar dat is het dan ook wel. Selectie:

Stekelenburg, Krul, Vorm; Van der Wiel, Janmaat, Douglas, Heigtinga, Vlaar, Van Dijk, Emanuelson, LB, Fer, De Jong, De Guzman, Van der Vaart, Sneijder, Lens, Robben, Van Persie, Huntelaar, Dost, Narsingh mits in vorm en nog een middenvelder, daar zou normaal gezien Strootman spelen, nu misschien Van Ginkel, als LB kan ook Pieters die het bij Stoke niet onaardig doet. Heitinga kan je nog over twijfelen, maar hij is niet slechter dan de spelers in Nederland op die positie.

12 maart 2014 om 14:58

Als je inderdaad jouw namen ziet, daar kan je nog een heel aardig elftal van maken! Helaas ziet Van Gaal dit alleen niet, Douglas en Van Dijk gaan bijvoorbeeld never nooit mee..

12 maart 2014 om 15:22

Idd raar, zou persoonlijk het centrum Douglas- Van Dijk zeker een keer uitproberen. Is snel, sterk en Van Dijk kan best opbouwen als ie geconcentreerd is. Je kan altijd nog aanpassingen doen als het niet loopt, maar i.p.v. roept Van Gaal liever Veltman op.

Overigens valt mij de laatste tijd op dat Stefan De Vrij uitstekend speelt bij Feyenoord. Niet om het een of ander, maar hij verdient het net zo goed om dan (weer) een kans te krijgen als Veltman, Indi en Rekik.

13 maart 2014 om 16:05

@keizerstad, ik weet niet of die twee samen in het centrum heel verstandig is als er bijvoorbeeld een snelle spits tegenover staat. Maar dan nog zou ik ze meenemen, je kan die twee er prima bij hebben. Ik ben nooit gecharmeerd van De Vrij, en zie eerlijk gezegd te weinig van Feyenoord om op dit moment over hem te oordelen, maar als je inderdaad die anderen oproept kan je net zo goed De Vrij meenemen, die heeft ook al wat meer ervaring in Oranje.

12 maart 2014 om 15:14

Steek is echt slecht geworden ajajaj dan zou ik eerder Zoet of Cilissen als 3e keeper mee te nemen voor als jonkie. Met de rest ben ik er mee eens, en ik zou Bas Dost mee nemen als stormram ik zaghem spelen tegen Bayern en deed het niet onaardig gaf zelfs een goede steekpass.

12 maart 2014 om 16:50

Depay op linksbuiten mag ook wel mee van mij.

12 maart 2014 om 17:19

Douglas? Een CV moet kracht hebben, dat zeker, maar het is niet de bedoeling om daar een blinde gans neer te zetten. Kan trouwens nog makkelijk over de schreef gaan en met rood naar de kant moeten. Bruma, van Dijk, Bmi, Rekik zijn ook allemaal goede spelers en ook sterk, maar niet blind.

12 maart 2014 om 17:28

Bruma, nog nooit zo'n blinde en paniekerige CV gezien als hem, straalt helemaal geen zekerheid uit en de angst staat constant in zijn ogen.

Totaal overschat omdat hij van Chelsea vandaan komt maar gewoon aardig voor de Eredivisie maar verder niks, of waren ze bij Chelsea en HSV allemaal blind.

12 maart 2014 om 19:34

Op zich wel logisch. De beste Nederlandse voetballers spelen nu eenmaal in het buitenland, dus kun je die ook het beste selecteren.

ik ben van mening dat de guzman een betere oplossing is, vind Fer wel een goede box to box speler maar de guzman heeft meer rust aan de bal, beter overzicht en kan een goede vrije trap nemen, terwijl Fer zo nu en dan beetje met zn hoofd in de wolken speelt of teveel op de automatische piloot.

Ik vind het gek dat Anita niet bij de poll stond ik zal namelijk voor hem kiezen

Ik zou de Guzman op de plek van Strootman zetten hij lijkt mij wat beter dan Fer, ik zou met dit elftal spelen.

Krul
vd Wiel
Vlaar
Denswil
Blind
De Guzman
Sneijder
De Jong
Robben
van Persie
Lens
12 maart 2014 om 14:58

Blind en Denswil? Terwijl je Douglas, van Dijk, BMI en Pieters ook op die positie kan laten spelen?

12 maart 2014 om 19:26

het maakt voor de Brazilianen, Italianen of Spanjaarden of Duitsers geen bal uit of daar Blind, Douglas, Pieters, Bmi, v Dijk, Vlaar, Mathijssen of zelfs Edgar Davids staat.

Het is allemaal lood om oud ijzer om dat wereldtopniveau

12 maart 2014 om 15:06

Waarom Denswil ineens centraal moet staan terwijl die jongen niet eens een basisplaats heeft bij Ajax is mij compleet een raadsel.

Ik vind Fer de beste oplossing. Dit omdat Fer een grote sterke en snelle jongen is. Daarbij wint hij enorm veel (lucht)duels. Dit is precies wat wij op het middenveld nodig hebben.

Wat een gelul dat 'box-to-box' en dat Nigel de Jong een fundamenteel andere functie heeft bij Oranje dan Strootman. Beide spelers zijn controlerende middenvelders, net als Van Bommel dat was. Of gaan we Van Bommel nu ook ineens een 'box-to-box speler' noemen?

Beste vervanger op het middenveld bij Oranje is Blind of Emanuelson in mijn ogen, zeker gezien de samenwerking met Nigel de Jong. Alledrie hebben ervaring met het Ajax-systeem dat veel overeenkomsten heeft met het systeem dat Van Gaal speelt en twee van deze spelers spelen elke week samen.

12 maart 2014 om 15:14

Dat jij 'box-to-box' gelul vindt mag je zelf weten. Maar het is wel de waarheid. Fer (en ook Strootman) is een box-to-box speler. Iemand die vele meters aflegt in een wedstrijd en die de motor is van een energiek middenveld en bovendien nog wel eens een goaltje meepikt. N. de Jong en Van Bommel zijn compleet andere type spelers. De Jong is een puur defensieve middenvelder die veel dieper naar achteren speelt. Van Bommel daarentegen is een controlerende middenvelder. Iemand die vaak aanspeelbaar is en vele passes verstuurd.

12 maart 2014 om 15:32

Jammer dat je nergens het woordje 'dynamisch' gebruikt; dat had de kolder die je hier neer plempt nog koddiger gemaakt. Je probeert deze spelers zo erg te categoriseren dat je er vast een Excel bestandje op na houdt.

12 maart 2014 om 17:16

10 jaar geleden waren er inderdaad geen box-to-box spelers, met Sneijder en van der Vaart. Tegenwoordig kiezen landen voor kracht en snelheid op het middenveld, spelers die van box naar box lopen.

Lijkt wel alsof iedereen Hansie Hansie Na aapt Toegegeven, ik was het ook wel grotendeels met zijn opstelling eens alhoewel ik de Guzman een betere optie vind dan Fer. De Guzman heeft vooral onder Laudrup laten zien dit seizoen dat hij zich uitstekend staande weet te houden in een grote competitie. Na Laudrups vetrek speelt hij wel minder dacht ik, dat kan een probleem zijn. Voor de rest Van der Wiel gewoon op rechts, speelt toch in de basis bij een grootmacht en heeft zijn draai gevonden daar.

Maar Stekelenburg in het doel? Serieus? Die gast is zo gigantisch afgegleden, niet normaal. In de laatste maanden bakt hij er niets van, en in de laatste drie wedstrijden is hij elke keer weer het onderwerp van gesprek geweest, ja met wat goede reddingen, maar vooral ook grove fouten. Pijnlijk om elke week weer een fout van hem te zien bij Match of the day.
Gewoon Vorm in het doel en anders Krul, maar van Gaal kennende zal hij wel voor iemand kiezen die in Nederland speelt, omdat 'ie beter kan mee voetballen, hahaha.

Ik ben geen fan van Hans Kraaij maar de opstelling van hem vond ik wel een aardige. Al vraag ik me af of van Dijk en Vlaar in het centrum kunnen opbouwen zoals van Gaal dat wil. Maar qua namen en internationale ervaring heb ik liever van der Wiel, Vlaar, van Dijk, Emanuelson, de Jong, Fer, Sneijder, van Persie, Robben en Huntelaar

Heb op de Guzman gestemd omdat ik hem al een gehele tijd geweldig vind spelen.

Kan iemand mij vertellen of Fer nu nog geblesseerd of niet?
Dacht dat hij er nog minimaal 6 weken uit lag, dus dat wordt lastig inpassen denk ik.
Gewoon Urby en Nigel oproepen. zie opstelling.

Vraag me maar niet wie er centraal moeten staan...

Cilissen
v/d Wiel
?
?
Urby
Kuyt
Nigel
Sneijder
Robben
Persie
Lens/Depay
12 maart 2014 om 15:50

Wat doet in hemelsnaam Kuyt daar in jouw opstelling? En al helemaal op die positie?
Ik ben het daar echt niet mee eens. Ik vind het om de buitenkant en in de spits al zwaar tekort komen, laat staan op het middenveld, een plek waar je toch over de nodige technische bagage moet kunnen beschikken.

12 maart 2014 om 16:18

Kuyt is een harde werker en blijft lopen, kan evt vervangen worden door v/d Vaart of andersom. Je zal toch wat voetbal op de mat moeten leggen.
Met alleen maar verdedigers wordt het niks, want dat kunnen we namelijk niet.

12 maart 2014 om 19:41

Kuyt dat is echt geweest.

Ik zou voor Fer gaan. Deed het prima tegen Colombia en speelt in de PL.

In deze opstelling ligt het accent meer op de verdediging. Waarbij Urby en Janmaat de flanken bestrijken. Kan evt ook Gregory zijn natuurlijk, kwestie van smaak. Maar ik zou afwijken van het 433 systeem. En wat meer reactie voetbal gaan spelen

Stekelenburg
Veltman
Vlaar
BMI
Janmaat
De Jong
Fer
Urby
Sneijder
Robben
RVP

Leandro Bacuna van Aston Villa is de beste optie. Hij heeft ook een fantastische vrije trap in huis.

Dat er nog serieus mensen zijn die Blind als vervanger van Strootman willen zien. Blind kan best aardig voetballen in de Eredivisie en zolang hij niet onder druk wordt gezet. Wordt hij wel (serieus) onder druk gezet zoals tegen Salzburg(2x) en Frankrijk wordt het duidelijk dat hij totaal niet geschikt is om op die positie te spelen omdat hij dan heel snel balverlies lijdt. Sowieso hoef ik Blind niet in de basis te zien, niet goed genoeg voor op het middenveld en veels te traag verdedigend te zwak voor op de linksachterpositie. Op linksachter zou ik kiezen tussen Pieters en Emanuelson en voor de plek van Strootman Fer, De Guzman of Sneijder in een soort Pirlo-rol.

12 maart 2014 om 16:51

Blind kan beter onder druk door voetballen dan Strootman. Dat Ajax als geheel zwak speelde tegen RBS en koos voor lange ballen betekent niet dat Blind niet onder druk door kan voetballen

mijn opstelling voor het WK, Janmaat, hij lijkt een aardige klik te hebben met v Persie. Van Aanholt erin voor Blind, aangezien v Aanholt meer snelheid heeft. Verder vind ik ze op de back positie gelijkwaardig. Ook kies ik voor een Fer omdat ik denk dat een goed verdedigend blok met kracht erg belangrijk is. Fer en de Jong zijn wat mij betreft de beste spelers om dit in te vullen. Ook kies ik voor Huntelaar in de spits en v Persie er omheen. Huntelaar maakt een geweldige periode door bij Schalke en is enorm scherp. De keeper, ik kies voor ervaring. Ook zou ik de Ruiter meenemen van Utrecht. Deze man keept een geweldig seizoen!

Ik lees hier boven de naam Urby. Ook een goede optie op de LB!

Stekelenburg
Janmaat
Vlaar
v Dijk
v Aanholt
Fer
N de Jong
Robben
v Persie
Sneijder
Huntelaar

Fer is een prima vervanger. Speelt in de Engelse competitie en dit heeft een groot voordeel t.o.v spelers die nog in de Eredivisie spelen. Is tevens groot, sterk en kan goed koppen.

Blind een veel betere optie voor de basis elf fer moet wel mee maar strootman te vervangen lever je met
Fer veel voetbal in qua passing blind voetbalt veel makkelijker en blind speelt bij Ajax goed en speelde in de CL ook goed tegen Barcelona was hij xavi en iniesta de baas. Dan kan je wel wat. Ik vind Fer zo klungelig ogen. Van gaal gaat voor blind denk ik.

Voetballend is Fer niet de beste oplossing maar ik denk dat Nederland er verstandig aan doet om een sterk blok voor de verdediging te zetten, daar ligt echt de zwakte namelijk.

Een blok met De Jong en Fer is dan de sterkste oplossing nu Strootman is weg gevallen.

Alle andere opties zijn voetballend wellicht beter, De Guzman, Clasie, Propper etc, maar qua fysiek, kopkracht, loopvermogen minder...dus wat mij betreft lekker Fer naast de Jong.

Ik zou het op deze manier doen...

Krul
vd Wiel
Heitinga
BMI
Blind
Sneijder
Fer
N. De Jong
RVP
Huntelaar
Robben

Op dit moment is het toch jammer dat van Ginkel geblesseerd is geraakt. In mijn opzicht was dat echt de beste vervanger geweest. Veel loopvermogen en een geweldig inzicht!

Mensen die jongens als Blind, Siem de Jong en Schaars opperren voor op het middenveld van Oranje moeten echt meer naar het buitenlands voetbal kijken.

De tijd dat je met aardig voetballen mee kan is over want er zijn genoeg spelers die aardig kunnen voetballen alleen zijn ze als je pech hebt ook nog 1.90m lang met snelheid en een loopvermogen van een paard.

Het word tijd dat men wakker word in Nederland

12 maart 2014 om 16:54

Het is voetbal, geen basketbal. Lengte kan juist tegenzitten als je met veel wendbare spelers speelt.

12 maart 2014 om 20:58

want je kan niet wendbaar zijn als je lengte hebt? als je het toch over wendbaarheid hebt moet je mischien is kijken naar bijvoorbeeld de NBA als je toch basketbal erbij haalt. is gewoon een kwestie van voetenwerk trainen.

met 190 ben je trouwens aan de kleine kant hoor in basktebal waar ze velen malen wendbaarder zijn als voetballers. heb het niet over reuzen van 2m

het is gewoon een feit dat men in Nederland fysiek niet belangrijk vind terwijl in het buitenland dit steeds belangrijker word.

Basis zou Nigel de Jong en de Guzman zijn bij mij. Fer en Anita zou ik meenemen als backup. Hierna komt Blind bij mij in de rangorde, weet niet of er nog ruimte is om hem mee te nemen.

Fer is houterig, daar in Brazilie heb je niks aan hem. Gooi dan beter een Leerdam neer.

Nederland moet een paar dingen inzien. Spanje is natuurlijk favoriet, Chili is erg sterk en hebben het Engeland en Duitsland erg lastig gemaakt. Maar als Nederland zich daar nou bij neer legt en er voor zorgt dat ze niet verliezen. Gelijkspel en met geluk een counter om 1-0 te winnen.
Om dit te bereiken heb je andere soort spelers nodig dan die nu opgeroepen zijn. Die 4-3-3 van Van Gaal is overmoedig. Gewoon anti-voetbal spelen met spelers die maar 1 taak meekrijgen. Man uitschakelen.

Spelers als Veltman, Blind, Janmaat, Martins Indi, Rekik, Schaars, Claasie, Klaassen, Depay, Promes en Boetius en Fer komen allen te kort. Ook de keepers zijn dramatisch.

Waarom krijgen Jan-Arie van der Heijden, Leerdam, Van Dijk, Krul, De Guzman geen kans. Met deze vijf spelers in de basis staat er al meteen een veel sterker elftal. Ouassim Bouy nog erbij voor de snelle pass om te counteren. Van Persie, Huntelaar, Kuijt, Robben en ook Sneijder zijn toch al van topkwaliteit.

Doei

12 maart 2014 om 17:11

Oassim Bouy, Leerdam en vd Heijden? Sorry, maar voor Vitesse misschien prima, maar Leerdam tegen Iniesta, Xavi, Pogba, Fernandinho, Schweinsteiger, Pirlo, Fabregas, Busquets, Wilshere, Vidal, Isla, Thiago, Isco, Rooney en Gotze wordt hem niet. Dan nog liever De Jong (allebei), Fer, Wijnaldum of van Ginkel. Bouy voor de goede pass? Sneijder, vd Vaart, de Guzman en van Persie (op 10) hebben allemaal een veel betere pass en begrijpen het spelletje nog een beetje. Van der Heijden centraal achterin? Niet eens opvallend in de eredivisie, laat staan dat hij Diego Costa of Negredo er uit speelt.

Zo heb je nog tenminste een kans.

Krul
Van der Wiel
Van Dijk
Vd Heijden
V. Aanholt
Leerdam
DeGuzman
Robben
Van Persie
Sneijder
Huntelaar
12 maart 2014 om 19:28

een kans op wat? winnen van 1 wedstrijd?

Ideale scenario is als van Ginkel op tijd fit is en die positie kan innemen.

Anders kan ik ook prima leven met Fer.

De Guzman kan eventueel ook nog wel.

Absoluut geen trage/statische jongens als Schaars, Clasie of Blind op die positie. Vooral die eerste 2 zouden een aanfluiting zijn.

Mijn opstelling + onderbouwing:

Keeper: Krul of Vorm, beide in grote competitie onder druk presterend
3 Centrale bomen: van rechts naar links Douglas, Vlaar en Bmi
rechts en links de flanken bestrijkend: Janmaat en Van Aanholt
Met punt naar achter op t middenveld De Jong, daar iets voor, Fer links en De Guzman rechts
loopvermogen bij fer, kan ook nog eens voor de goal komen, de guzman met evt schot
2 spitsen, Robben en Van Persie

Nederland wordt door toplanden als frankrijk duitsland en brazilie overlopen, dus je moet tactiek veranderen.

Dit is mijn voorkeur momenteel.

Zoveel mogelijk fysiek centraal.

Zo veel mogelijk snelheid op de backs.

Zo veel mogelijk power op het middenveld.

Sneijder in z'n Gala rol want hij heeft meer ruimte nodig, op 10 kan die het niet meer aan.

Stekelenburg
VD Wiel
Van Dijk
Vlaar
Emanuelson
De Jong
Fer
Robben
Van Persie
Sneijder
Huntelaar

Besef dat de Jong nooit meer het hele veld kan bestrijken, dus met deze opstelling wordt je overlopen, de voorste 4 verdedigen niet mee

Radicaal

Edit:

Sneijder hangend op links ipv Depay kan ook. (afgekeken van Sander078)

Krul
Janmaat
Van Dijk
Douglas
Pieters
N de Jong
Van Persie
Fer
Robben
Huntelaar
Depay

Ik ben hier heilig van Overtuigd, dit geeft verrassing en kan werken. Biedt ook nog eens meer verdedigende zekerheid, wat me geen overbodige luxe lijkt bij Nederland. Sneijder staat er bij de meesten nog in, maar zonder lopers, let's face it, is Sneijder geen optie. Als je iets moet forceren, natuurlijk dan kun je Sneijder Huntelaar Lens Depay inzetten, rest is zelfmoord met huidige mogelijkheden

Krul
Douglas
Vlaar
BMI
Janmaat
De Jong
Fer
Van Aanholt
De Guzman
Robben
Van Persie

Zelfde probleem migi, kan de Jong niet meer aan, dit kunnen fer en de Jong nooit met z'n twee belopen

Ik denk dat als je tegen Pogba, Matuidi, Fernandinho, Yaya Touré speelt, je veel meer aan Fer hebt dan aan Blind. Blind is leuk voor Ajax maar mist alles voor het krachtvoetbal dat je ook krijgt als je tegen goede ploegen speelt. Met Blind kom je een eind als je tegen Cambuur of Australie speelt, maar tegen Vidal is hij dramatisch. Altijd van Dijk en Vlaar als CV. Voorin met 2 spitsen, Huntelaar en van Persie spelen. Ook Wijnaldum en de Guzman zijn goed voor de positie van Fer.

Stekelenburg
van der Wiel
Vlaar
van Dijk
Emanuelson
De Jong
Robben
Fer
Sneijder
Huntelaar
van Persie
12 maart 2014 om 20:09

Ik vind dit wel een aardige opstelling. In de Praktijk lijkt het eigenlijk best veel op:

Cillissen
van der Wiel
Vlaar / Reki
van Dijk
Emanuelson /
Fer
N de Jong
Sneijder
Robben
Huntelaar
van Persie

Blijft hetzelfde verhaal, met 4 aanvallers die stuk voor stuk niet meeverdedigen is dit leuk tegen australie, die hebben wellicht nog een beetje respect voor Nederland, maar tegen de andere 2 en laat staan Brazilie als je een rondje verder komt, compleet kansloos

aan De Jong heb je alleen nog wat met de punt naar achter, rechter middenvelder wordt helemaal niets

o FER bodig.

Krul
Janmaat
Douglas
Rekik
BMI
Bacuna
N. de Jong
Robben
van Persie
Sneijder
Huntelaar
12 maart 2014 om 17:26

Zeer logisch, Bacuna speelt dit seizoen bij Villa steeds als back en daarvoor bij Groningen als aanvallende middenvelder of winger.

Heeft totaal geen ervaring op sporadisch wat potjes bij Groningen op die positie, zet daar gewoon een speler neer die daar wel bekend is, het is een WK geen schoolreisje.

12 maart 2014 om 17:40

Een verdediger met veel loopvermorgen die ook nog aanvallende capaciteiten heeft.
Wat wil je nog meer ?
Niet te vergeten dat hij er geregeld een vrije trap in schiet wekelijks in de basis speelt bij Villa wat nog altijd op een hoger niveau acteert dan menig ploegje in de eredivisie.


12 maart 2014 om 18:14

Liever Fer dan zeker bij jouw beredenering, het is een gemaakte verdediger Bacuna en Fer heeft vele malen meer loopvermogen en speelt dan gewoon op een positie die hem bekend is.

In Oranje moet je geen spelers uitproberen op plekken waar ze normaal nooit spelen, dat doe je bij de club.

Ronald Koeman was zo dom nog niet met zijn opmerking dat het spel aangepast moet worden zonder Strootman. Hopelijk ziet Van Gaal dit ook.

12 maart 2014 om 19:34

maakt niet uit of v Gaal dat ziet

Oranje heeft weinig te zoeken op de WK

Leuv maakt helaas dezelfde fout

Begrijp me niet verkeerd, namen en poppetjes kun je wisselen, verdediging kun je van dijk of Veltman neerzetten, middenveld kun je bacuna clasie klaassen neerzetten, maar je moet meer naar je verdediging kijken en gebruik maken van de enigen die het verschil nog kunnen maken, en dat zijn van Persie en Robben. rest moet in dienst van die 2

maakt allemaal niet uit, onze lichting met of zonder Strootman, met of zonder robben, of v Persie, is gewoon niet sterk genoeg om een rol van betekenis te spelen op het WK

Het gaat steeds meer om fysiek en loopvermogen in je elftal en zorgen voor wapens , gewoon kiezen voor het beste team waarin je Robben en van Persie kan laten excelleren en dat is in mijn ogen 5-3-2 waardoor er ook meer ruimte is voor een meer voetballer dan de Jong voor de verdediging.

Krul

Janmaat
Douglas
V van Dijk ( Heijtinga)
Bmi
Kongolo

De Guzman
Klaassen
Fer

Robben
van persie

Met die 4 verdedigers plus Fer ben je ook kopsterk ( extra aanvallend wapen bij corners of vrije trappen), kies voor een voetballend middenveld waarbij Klaassen en Fer genoeg loopvermogen hebben om aan te sluiten en waar nodig de spitspositie in te vullen als van Persie zich laat inzakken

Plus veel spelers passen in dit systeem , je kan het door een wissel blijven spelen alleen in een meer aanvallende variant of juist verdedigende variant door N de jong voor de verdediging te zetten

Misschien niet de beste spelers maar wel een team die compact kan spelen in dit triangel systeem door het fysieke en loopvermogen, waar Robben en van Persie kunnen excelleren , laatste heeft ruimte nodig en spelers met loopvermogen om zich heen

Nadeel onervarenheid en afwachten of we dit systeem binnen paar weken tot perfectie kunnen uitvoeren

Fer is in mijn ogen de beste vervanger van Strootman. Loopvermogen, sterk, en geen slechte voetballende kwaliteiten.

zo zou ik het graag zien:

Krul/Vorm
Van der Wiel
Van Dijk
Vlaar
Urby
N. De Jong
Fer
Robben
Sneijder
Depay
Van Persie

Jij snapt t snoek, zelfde idee, poppetjes kun je beetje wisselen, ik vind persoonlijk v aanholt aanvallend wat beter over links, maar zoiets idd

4 niet meeverdedigers kan dit elftal niet aan vrees ik one, de jong kan alleen met punt naar achter

Fer gewoon neer zetten is geen enkel probleem sterke middenvelder die een doelpuntje kan maken.
Krul in het goal kan misschien minder meevoetballen maar kan heel goed ballen houden.

Krul
Wiel heitinga rekik kongolo
Jong persie fer
Robben Huntelaar depay

zo zal ik het graag zien

Zoet
Van der Wiel
De Vrij
Viergever
van Aanholt
Clasie
S. De Jong
Toornstra
Narsingh
Castaignos
Elia
14 maart 2014 om 16:48

Ik mag hopen dat dit een grap is?

Beste opstelling

Krul
Van de Wiel
Douglas
De Jong
emanuelson
Fer
Sneijder
clasie
Robben
Van Persie
Lens

nee koenpieters1 het is alles behalve een grap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren