Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray dendert door en bereikt kwartfinale na fraaie treffer Dries Mertens

Laatste update:

Galatasaray heeft de kwartfinale van de Turkse beker gehaald. De ploeg van trainer Okan Buruk was met 1-2 te sterk voor Alanyaspor dankzij doelpunten van Victor Nelsson en Dries Mertens. Na de aansluitingstreffer van Ivan Cavaleiro werd het nog even spannend voor Cimbom, maar de ploeg trok de voorsprong over de streep.

Bij Alanyaspor begon Leroy Fer op de bank, terwijl Galatasaray met liefst drie voormalig Eredivisionisten startte. Zo moesten Milot Rashica en Mertens voor aanvallende impulsen zorgen, terwijl Fredrik Midtsjø de controle op het middenveld bewaakte. Patrick van Aanholt zou de Noor in de slotfase aflossen. Galatasaray kent een uitstekende periode. De ploeg won zijn laatste acht wedstrijden in de Süper Lig en is mede daarom lijstaanvoerder van de Süper Lig. In de vorige ronde van de beker had de topclub uit Istanbul het wel opvallend lastig met tweededivisionist Ankara Keçiörengücü, maar wist het de achtste finale te bereiken door een laat doelpunt van Bafétimbi Gomis.

De Franse goaltjesdief kreeg ook tegen Alanyaspor de voorkeur boven Mauro Icardi in de spitspositie. Gomis zag hoe de thuisploeg in de vierde minuut bijna op voorsprong kwam. Na goed doorzetten op het middenveld ontving Wilson Eduardo de bal op de rand van de zestien. De Angolees legde de bal goed voor zijn rechtervoet en haalde verwoestend uit. Galatasaray-doelman Okan Kocuk kon de de bal ternauwernood schampen, waardoor de inzet van Eduardo tegen de lat belandde. Na ruim een kwartier spelen was het aan de andere kant raak. Mertens schilderde een voorzet op het hoofd van Nelsson, die zijn kopbal in de korte hoek zag binnenvallen: 0-1. Mertens kon zich in de 38e minuut zelf laten bejubelen. De Belg kreeg tijd en ruimte voor het zestienmetergebied en zag zijn schot met binnenkant rechts in de verre hoek belanden: 0-2.

Fer werd aan het begin van het tweede bedrijf gebracht en hij zag hoe teamgenoot Eduardo de aansluitingstreffer voor zijn rekening dacht te nemen. De spits ontving een lange bal in de zestien en zijn schot belandde via het lichaam van Nelsson in het doel. Het feestje was echter van korte duur, want de assistent-scheidsrechter constateerde terecht buitenspel. Minuten later dacht de ploeg uit Zuid-Turkije recht te hebben op een strafschop na hands van Midtsjø. Scheidsrechter Volkan Bayarslan besloot niet naar de stip te wijzen. In de 67e minuut had Alanyaspor alsnog de aansluitingstreffer te pakken. Een lange bal kwam aan de rechterkant terecht bij Daniel Candeias. De Portugees gaf de bal in een keer voor het doel, waar landgenoot Cavaleiro klaarstond om binnen te tikken: 1-2. Verder zou de thuisploeg niet meer komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Buiten het laatste halfuur heel zakelijk uitgespeeld. Met een half B-elftal uit in Alanya winnen is gewoon heel goed, dus ik klaag niet. Als we geen kampioen worden, is de Turkse beker heel belangrijk om toch nog Europees voetbal te halen. Hopelijk gaan we met dezelfde concentratie de volgende ronde in. Dit is trouwens onze elfde overwinning op rij. Okan Buruk snoert toch heel veel monden (waaronder de mijne).

17 januari 2023 om 20:58

Europees voetbal haal je sowieso met het huidige selectie. Ook al zal je flink wat voorrondes moeten spelen. Dus ik zit niet zo echt met de beker eerlijk gezegd. Wat ik wel belangrijk vind, is dat elk speler zsm kwalitatief klaar genoeg is om startklaar te zijn in de kampioenschapsrace. Ik heb vandaag gemerkt dat het daarbij wel beter kan. De beker staat voor mij op plek 2.

17 januari 2023 om 21:05

Er bestaat niets als sowieso. Een club als GS moet met volle overtuiging voor beide prijzen strijden. Daarnaast kan je niet verwachten dat je B-spelers, zoals Midtsjo, Emin, Okan en Emre, even goed moeten zijn als de spelers in de basis. Des te knapper hoe we hier dus de overwinning hebben behaald, want Alanya speelde met de beste 11.

Alanya uit altijd lastig, zie Trabzonspor. Door naar de kwartfinale. Mertens heerlijke goal. Snel vergeten deze wedstrijd.

Verschrikkelijk slecht vandaag zeg. We hebben misschien een periode in de eerste helft gezien waar je zou zeggen oke we zijn er weer maar nee.
We zijn overklast door Alanya, weliswaar tegen een B elftal maar toch. Ik denk ook dat een penalty van Alanya is ontnomen. Andersom hadden we hem gekregen denk ik.
Snel vergeten en door naar Antalya.

17 januari 2023 om 21:36

Jij bent tenminste een man..Realistische en perfecte analyse van deze game..Een van de weinigen die ik serieus zal nemen als ik misschien wat te ver ga in mijn kritiek

17 januari 2023 om 22:36

Haha thanks bro, gewoon objectief blijven ongeacht welke club je ook support.

17 januari 2023 om 22:56

Trap er nou niet in Jozef, hij lokt je in een val...

Trots op mn team!! We zn goed bezig. Goed gefocused en op naar beiden bekers!!!

18 januari 2023 om 09:31

Waar ben je trots op? Dat Gala 3-4 100% kansen in de eerste 10(!) minuten heeft weggegeven? Als je dit in Europa doet sta je na 10 minuten minimaal 2-0 achter en moet je al je B,C of zelfs D plan inzetten. Alles behalve trots.

Ik ben uiterst tevreden over het opgebrachte resultaat. Alanya uit, altijd lastig voor de grote clubs. Alanya speelt mooi voetbal. Ondanks een mindere selectie dan de afgelopen jaren, weten ze onder Farioli nog steeds strijdlustig voetbal te laten zien. Echter ben ik zelf niet tevreden over het getoonde spel van Gala. Leuke roulatie van spelers, fijn dat iedereen kan voetballen en ook het vertrouwen krijgt vanuit Okan Buruk. Maar het was allemaal zo onverzorgd. Geen combinatiespel aanwezig, teveel slordig balverlies, gebrek aan concentratie. In beide helften leken de eerste kwartier wel op Twente tegen Ajax. Het was echt een wonder dat er niet gescoord werd door Alanya. Het is maar dat de ervaring van Mertens vandaag heeft geholpen tegen deze moeilijke Alanya. Wat een goal gek, een prachtige Sneijdergoal. Absoluut een smaakmaker. Op naar de kwartfinale dan maar. Hopelijk met veel beter spel. En deze wedstrijd gauw vergeten.

Als je met zoveel reservespelers begint dan krijg je gewoon het idee dat de trainer deze wedstrijd niet serieus neemt. Alanyaspor werd ook steeds gevaarlijker en scoort hierna. Omdat wij niet meer scoren werd het een lastige einde. Maar goed, Buruk zal het beter weten want we zijn door in de beker. Ik vind het kampioenschap belangrijker dan de beker.

Geloof me boys, ik wil graag complimenten geven aan Gs want ze zijn toch niet voor niks al maandenlang ongeslagen maar qua spel vind ik het toch echt niet om aan te zien..

Vandaag met veel geluk door, zuivere pingel Alanya niet gegeven, maar het zal ze een zorg zijn bij Fraudesaray

18 januari 2023 om 01:20

Hahaha wat zit het toch diep he… Galatasaray heeft Besiktas, Fener en Basaksehir alle 3 helemaal weggespeeld. Dat zijn alle 3 kampioenskandidaten, ja er zitten wedstrijden tussen waar het met de hakken over het sloot gaat. Maar er wordt gewonnen en ook nog eens 11x achter elkaar. Dat is en kan geen toeval zijn. Maar dat ga jij allemaal niet kunnen zien, omdat jij zeikt op alles wat niet zwart wit is. Azijnzeiker dat je bent, ga lekker verder met je fraudesaray en wij gaan verder met winnen. Kusjes he

18 januari 2023 om 11:45

Dat je nog uitgebreid de tijd neemt om erop te reageren bro. Hij is onze bonus aan leedvermaak, wedstrijd na wedstrijd. Ik ben gestopt met kijken naar de talkshows op Turkse tv, omdat ik in hem een betere alternatief heb gevonden. 😄

Wie weet krijgen we weer een derby in de beker, hebben we al zolang niet gehad. Een Fener - Gala zo in de finale zou toch wel lekkah zijn. Of een halve finale en daarna Besiktas of hoe dan ook gewoon derbys

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren