Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht-supporters worden vlak voor aankomst geweigerd door FC Volendam

Laatste update:

De supportersbussen van FC Utrecht kunnen terugkeren naar de Domstad, zo weet het Algemeen Dagblad iets minder dan een uur voor de aftrap tussen FC Volendam - FC Utrecht bekend te maken.

De 400 meegereisde supporters van de ploeg uit Utrecht waren bijna op de plaats van bestemming, toen zij op voorspraak van de lokale driehoek (burgemeester, politiechef en hoofdofficier) halsoverkop moesten terugkeren naar De Galgenwaard.

Volgens het AD waren er aanwijzingen dat er rellen zouden uitbeken tussen de achterban van beide ploegen. Volendam gaat later op de avond nog met een officieel statement komen. De supporters van Utrecht hoeven de wedstrijd toch niet thuis op de bank te kijken. FC Utrecht heeft aangeboden om het duel in het supportershome te komen aanschouwen.

Ondanks het feit dat het uitvak in het Kras Stadion helemaal was uitverkocht, starten Volendam en Utrecht om 20:00 uur met een gedeeltelijk lege tribune. Een hard gelag voor de ploeg van Ron Jans, dat de steun goed had kunnen gebruiken.

Utrecht staat namelijk op een ongebruikelijke zeventiende plaats. Vorige week zaterdag bleek de gifbeker nog steeds niet leeg, toen de club in eigen huis met 0-2 onderuit ging tegen promovendus Almere City.

Ook Volendam kent geen beste start. Na zes duels hebben de Palingboeren slechts een punt veroverd en dragen zij momenteel de rode lantaarn in de Eredivisie. Mocht Volendam vrijdagavond winnen van Utrecht, dragen zij deze over aan de tegenstander.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een bezopen beslissing. Echt onbegrijpelijk. Ik had verwacht dat er bijvoorbeeld iets was voorgevallen in Volendam en afgereisde supporters van Utrecht waardoor men tot deze beslissing is gekomen. Blijkbaar is dit niet het geval en zouden er ergens aanwijzingen voor rellen zijn gevonden. Zit je dan met 400 man in een bus voor Jan met de korte achternaam. Ik hoopte al dat mijn cluppie ging winnen maar nu nog een tandje meer. Forza Utreg

6 oktober 2023 om 19:38

Volendam is alles uit de kast aan het halen om van plek 18 af te komen.
Hoop op hetzelfde recept als zij naar Utrecht komen

6 oktober 2023 om 19:48

Er waren geluiden dat er rellen zouden uitbreken, verhoogd risico. Beslissing komt van de politie. Overigens vind ik dat Utrecht solidair moet zijn met de fans en niet moet gaan voetballen.

6 oktober 2023 om 20:19

Dat doen ze heel het seizoen al niet. Het lijkt me sterk dat ze dat nu ineens wel gaan doen

6 oktober 2023 om 20:37

Zo’n beslissing op basis van ‘geluiden’? Verplichte buscombi, je kan geen kant op. Waanzin ten top dit

6 oktober 2023 om 20:43

Buscombi….. hoeveel voorbeelden van redelijk recente gebeurtenissen wil je hebben. Gaat niet alleen om de “buscombi” van Utrecht, het gaat over info uit beide groepen. Dus gezien de huidige omstandigheden, een volkomen te begrijpen besluit!

6 oktober 2023 om 22:19

Niet de supporters maar de burgermeester maken voetbal KAPOT

6 oktober 2023 om 19:40

Ja, echt een bezopen beslissing. Vooral de beslissing is bezopen, niet het feit dat volwassen kerels naar een voetbalwedstrijd gaan om te rellen. Gezien de vele gebeurtenissen van de afgelopen paar jaar, lijkt het me weleens tijd dat dit soort "supporters" de toegang geweigerd wordt. Helaas zijn er veel andere supporters de dupe van, maar dat moet dan helaas maar zo zijn.

6 oktober 2023 om 19:43

Dan geef je dat van te voren aan en verkoop je geen kaarten nu laat je die mensen eerst kaartjes kopen , reizen om vervolgens te zeggen ze komen er niet in.

6 oktober 2023 om 19:45

Willen rellen in Volendam. En dan "schaam je kapot" zingen naar de spelers... vorig jaar hebben ze ook de boel overhoop gehaald daar. Rellen tussen Volendam en Utrecht, waar gaat het heen met dit land...

6 oktober 2023 om 19:47

Als nu pas duidelijk is geworden dat ze willen gaan rellen, dan ga je ze niet rustig hun gang laten gaan. Snap je wel toch?

6 oktober 2023 om 21:31

De plaatselijke politie had Jomanda moeten inschakelen voordat de kaartverkoop begon of ze de bus in stapten, om in de toekomst te kijken of dit soort plannen gemaakt zouden worden? Is dat hoe jij het een beetje voor je zag, fcu_030?

6 oktober 2023 om 22:13

Ikbpraat het niet goed maar ik heb zonder te weten dat Ado speelde in het zuiderpark waren er ook rellen na de wedstrijd dus het bestaat al jaren. Maar Nederland moet eens mensen naar Engeland sturen hoe zei het hebben aangepakt. Hooligans krijgen daar meld plicht en een verschrikkelijke hoge boete. Spelers die zich niet melden worden opgepakt. Maar het werkt wel. Terwijl de Hooligans toendertijd een van de ergste waren.

7 oktober 2023 om 00:57

Hoop dat je wel weet waar je over praat,
Vorig jaar waren een man of 10 Utrecht supporters voor de wedstrijd iets eten in een friet tent.
Komen er ineens een man of 1oo Volendam supporters de zaak binnen en gaan los op Utrecht fans. Door snel in grijpen van de politie vielen er geen zwaar gewonden maar de toon voor die dag was gezet.

Utrecht fans wilden niet rellen maar de burgenmeester wist ook wat de stand op de ranglijst was en gebruikte dit gewoon. Alles om de palingboeren erin te houden.
Mijn sympathie voor die mensen is ineens weg.

maar goed dat is mijn mening.

6 oktober 2023 om 20:15

Niks bezopen aan, je kan het beter voor zijn dan te laat zijn.

7 oktober 2023 om 00:52

ja 15 minuten voor ze in het stadion waren?
gewoon een belachelijke beslissing.
Utrecht heeft het goed aangepakt door de supportershome gelijk open te stellen voor er mensen waren die toch met de auto terug gaan. Blijft een vreemde beslissing.

Ik wens de lokale driehoek later deze avond veel succes met deze beslissing,want dit kan wel eens heel anders uitpakken dan gedacht.

Lachwekkend ik zal echt niet doen alsof er bij Utrecht alleen maar lieverdjes tussen zitten maar meerdere clubs hebben al gezeur gehad bij Volendam uit misschien moet die 3hoek daar eens naar kijken ipv weer lekker voor de makellijkste weg te kiezen.

Huh?

Als er aanwijzingen voor rellen zijn, dan zorg je voor betere beveiliging waar nodig of ontruim je het hele stadion. Door nu puur de Utrecht-aanhang te weigeren ben je nogal unfair bezig...

Competitie vervalsing, niets meer en niets minder. Volgend seizoen maar eens een hele Competitie afwerken zonder uitfans, dat scheelt een heleboel gezeik en emmers met belastinggeld.

6 oktober 2023 om 19:52

Ik vrees dat je daar niet tot volgend seizoen op hoeft te wachten. De politie is het langzamerhand zat om elke week. en ook nog vaak doordeweeks, zo veel inzet te moeten plegen voor zogenaamde supporters. Natuurlijk zijn de gewone fans dan de dupe maar zo kan het niet langer.

6 oktober 2023 om 20:16

De politie kan het niet weigeren - de wettelijke plicht is er dat politie aanwezig moet zijn bij kleine en grote evenementen inclusief dus profvoetbalwedstrijden.

Alleen als de burgemeester een evenement verbiedt dan geldt de plicht niet perse, maar daar zitten ook haken en ogen aan. En een burgemeester moet wel heel erg goede redenen opgeven om geen toestemming voor evenementen te houden die al jarenlang plaats vinden en meermaals per maand.

Rellende Volendammers? Hebben ze gedreigd om met paling te gaan gooien, of nog erger Jantje Smit te laten zingen. In dat laatste geval snap ik dat de bus rechtsomkeer heeft gemaakt, dan wil je niemand aandoen...

7 oktober 2023 om 01:13

Misschien eens de kranten lezen van vorig seizoen? Volendam-Utrecht
Geloof me er gaat een wereld voor je open.

Juiste beslissing!!

Als de politie dit soort signalen krijgt is de goedkoopste oplossing de beste. Geen extra mankrachten van ons belastinggeld, maar laat ze maar lekker 'thuis' blijven.

7 oktober 2023 om 00:59

oja en wie betaald dan de gemaakte kosten voor de 400 fans die niets gedaan hebben??
wat een droevig niveau

Ik heb niks met Utrecht maar die supporters zomaar terug sturen vind ik echt te idioot voor woorden. Je regelt maar gewoon politie/me toezicht voor een goede verloop maar wedstrijden maar afwerken zonder uitpubliek het wordt wel veel te makkelijk gedaan in Nederland tegenwoordig en het is echt te bizar voor woorden dat het allemaal maar kan en mag. Ze doen het verdorie in geen enkel ander land wat ze hier doen met het excuus ''het kan niet anders'' , zulke b*llshit is dat! Totale vertrutting van Nederland is dit , whats next gewoon in het algemeen uit supporters verbieden? Hoe belachelijk willen die driehoeken zichzelf maken in dit land?

Wat triest weer van de lokale driehoek, de bussen zijn al bijna in Volendam... de wereld op zijn kop

Aanwijzingen dat ze wilden uitbreken uit vak, pfff had er een ingecheckt met koevoet en bivakmuts in de bus? Laten we er maar mee stoppen met betaald voetbal in Nederland. We kunnen het gewoon niet.

Krijgen die mensen die kaarten voor de bus en wedstrijd hadden gekocht ook hun geld terug? Lijkt me namelijk wel fatsoenlijk om te doen als je ze op t laatste moment terug stuurt

7 oktober 2023 om 01:09

Lijkt me dat de gemeente Volendam dit moet vergoeden.
Maar veel hoop heb ik daar niet op.

Het is jammer dat mijn club de beste van de klas wilt zijn door anderen wel toe te laten maar als ik zie dat vooral dit seizoen ondanks de slecht resultaten de supporters(kijk maar eens na de wedstrijd Nec-Fc Utrecht) zich voorbeeldig gedragen dan mag je toch eens gaan verwachten dat ook Utrecht supporters behandeld dienen te worden als mensen.
en niet zoals de Burgemeester van Volendam doet als stuk vuil.

Ik denk dat er nu een algemene verbod moet komen op uitsupporters want zo kan het niet langer.

maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren