Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht stunt en haalt groot talent op bij Manchester United

Laatste update:

FC Utrecht is dicht bij het aantrekken van Zidane Iqbal. Dat meldt The Athletic dinsdagavond. De twintigjarige middenvelder komt over van Manchester United, voor een bedrag van maximaal één miljoen euro. Volgens bovengenoemde sportwebsite heeft Iqbal de medische keuring al doorstaan op maandag, en gaat hij spoedig een contract tot medio 2027 ondertekenen.

In dat contract heeft United een serieuze doorverkoopclausule laten opnemen. Meer details daarover geeft The Athletic niet. Iqbal is afkomstig uit de jeugdopleiding van the Mancunians en tekende zijn eerste profcontract in april 2021. In december van dat jaar maakte hij vervolgens zijn debuut voor het eerste elftal, door in te vallen in het Champions League-duel met Young Boys (1-1).

Bij die wedstrijd bleef het vooralsnog: ondanks het feit dat Iqbal afgelopen seizoen liefst zeventien keer in de wedstrijdselectie van Man United zat, kwam hij onder manager Erik ten Hag nog geen enkele minuut in actie. Wel speelde hij in de voorbije jaargang tien keer mee met het Onder 21-team van de club, in de Premier League 2.

Iqbal is Irakees en speelde tot dusver drie interlands voor zijn land. In januari 2022 debuteerde hij met een invalbeurt tegen Iran (1-0 nederlaag) onder Zeljko Petrovic, die in het verleden bij verschillende Nederlandse clubs werkzaam was. Vervolgens viel Iqbal ook een week later in tegen Libanon (1-1). Zijn basisdebuut voor Irak maakte hij in maart van dit jaar, tijdens een oefeninterland tegen Rusland (2-0 verlies). Scoren deed hij nog niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 juni 2023 om 19:31

Smullen wordt dit. Middenvelder. Favoriete positie 8 of 10. Declared voor het nationale elftal van Irak. Een zeldzame speler die mijn roots met hem draagt.
(En grappig om te zien, is hij ook een halfling. Al is zijn andere genetische helft anders dan die van mij. Zidane is een Irakees/pakistaan)

Een van de betere talenten van zijn lichting bij Manchester United. Zou hem graag ooit bij PSV zien mocht dat mogelijk zijn

20 juni 2023 om 20:44

Ik hoop voor Utrecht wel dat hij wat groter is dan een Hobbit

20 juni 2023 om 20:58

Afcarjen Never heard of a hobbit before +1

Dit is echt belachelijk. 1 miljoen? 1 van de betere talenten uit onze opleiding. Speelde vorig seizoen nog een goed pre-season, had verwacht dat hij wel bij de selectie zou zitten dit jaar. Gefeliciteerd Utrecht-supporters, dit is een goudmijntje.

20 juni 2023 om 19:24

Doorverkooppercentage

20 juni 2023 om 19:27

Inderdaad, United lijkt beseffen dat die knul het alsnog gaat maken. Daarom dekken ze zichzelf in met een goed percentage. Weet dat Iqbal afgelopen jaar door een ander talent is ingehaald, waardoor Iqbal mag vertrekken.

20 juni 2023 om 19:32

Alsnog verbaast mij dit. Mijn inside bronnen hadden aangegeven zeker te zijn dat het een huurtransfer zou worden. En vanuit MU perspectief is dat ook de enige echt logische.

20 juni 2023 om 19:37

Jouw inside bronnen? Binnen United zeker...

20 juni 2023 om 19:38



Van het Irakees nationaal elftal. Ik spreek niet direct met Zidane, maar wel met mensen die hem spreken en een daarvan heeft dingen voor hem geregeld met zijn nationale papieren, waardoor hij nu voor ons mag uitkomen

Wist daarom ook al langer dat hij naar Nederland zou komen, al dacht ik eerst aan huur. Wist ook dat het niet de top-3 clubs zou zijn en later ook dat AZ er niet tussen zat. Sinds een dag of 3 terug weet ik ook dat hij naar Utrecht zou gaan. Sinds nu pas echter dat het een permanente transfer is

21 juni 2023 om 00:08

Zeker een neef van de broer van de achtertante want volgens mijn inside bronnen binnen Utrecht zijn wij al maanden met deze transfer bezig

20 juni 2023 om 19:26

Er moet haast wel een gunstige terugkoop clausule inzitten zou je denken. Anders laat je niet zo'n groot talent gaan. Ten hag was in het begin van het seizoen toch ook erg positief over hem?

20 juni 2023 om 19:26

Ik snap persoonlijk ook niet waarom de top van Nederland niet heeft geboden. United supporters zijn helemaal lyrisch over hem.

20 juni 2023 om 20:23

Az was ook in de markt voir hem las ik vorige week.
Denk dat ze te lang gewacht hebben, had een ideale opvulling geweest voir een mogelijk vertrek van Reijnders of De Wit.
Of Az wilde niet in zee met die doorverkooppercentage.

21 juni 2023 om 02:06

Ik denk eerder dat de aanwezigheid van Ten Hag gezorgd heeft dat Hij Utrecht heeft verkozen boven AZ.

20 juni 2023 om 19:26

Met terugkoop clausule voor ManU.. denk dat ze getipt zijn door Ten Hag. Maar kan wel goed uitpakken voor Utrecht als hij de verwachting waar maakt

20 juni 2023 om 19:32

Anderzijds kun je je ook afvragen waarom een FC Utrecht met hem aan de haal gaat voor 1 miljoen als hij echt zo goed is. Zo'n pre-season zegt ook niet veel. Natuurlijk kunnen we met z'n allen niet nu al conclusies trekken, maar we moeten ook niet doen alsof dit zo'n talent van de buitencategorie of iets dergelijks is. Dan stonden er echt wel beduidend betere clubs op de stoep met aanzienlijk hogere bedragen.

20 juni 2023 om 19:34

Ik vind dat Man u als het aankomt op spelers te verkopen echt heel slecht zijn. Ergens las ik dat Beckham jullie vierde of derde duurste verkoop is voor 35 miljoen dat is nu al ruim 20 jaar geleden gewoon te gek voor woorden

20 juni 2023 om 19:44

Beckham vertrok voor 37,5 miljoen euro. Dat was in die tijd erg veel geld. Dat kun je in de huidige markt keer vier doen. Verder ben ik het wel met je eens. Op zich is het wel enigszins te verklaren, kijkend naar het salarishuis, de allure van de club en de status. United is doorgaans toch meer een eindstation, geen tussenstap. Als je bij clubs als Real Madrid kijkt, zie je een soort van dezelfde vervallen in verkoopcijfers, al doet Real het nog wel beter. Dergelijke clubs verkopen hun sterkhouders niet richting hun prime. Die spelers spelen juist daar op die momenten.

20 juni 2023 om 20:30

Omdat we over het algemeen onze beste spelers niet doorverkopen. We houden ze tot einde carrière of totdat ze het minder doen.

20 juni 2023 om 20:39

Zo goed zou die wel niet zijn. Deed het leuk in de voorbereiding maar heeft daarna een jaar meegetraind en blijkbaar geen indruk gemaakt. Mainoo mocht bijvoorbeeld wel een wedstrijd starten. Naar het blijkt ook geen fantastisch jaar met het reserveteam gehad.

Als hij echt goed zou zijn dan waren er wel grotere clubs met meer dan een miljoen voor hem gekomen. Gewoon een speler die niet goed genoeg is voor Manchester United en nu gaat zoeken naar zijn niveau.

Hopelijk blijkt hij een aanwinst voor de Eredivisie te zijn!

20 juni 2023 om 20:49

Het verbaasd mij ook wel. Dacht echt dat ze hem zouden gaan verhuren aan een Engelse club zodat die zich zo verder kon ontwikkelen.
Maar wie weet wat er erachter de schermen gebeurd met de verkoop van United. Als het Qatar wordt dan zal er denk ik eerst snel spelers gehaald worden die er gelijk zullen en moeten staan. Dan begrijp ik Zidane wel dat die eieren voor zn geld kiest.

20 juni 2023 om 20:53

Knap dat Utrecht dit is gelukt.

Wow dit is wel een heel verrassende transfer zeg. Dit schijnt echt wel een hele getalenteerde speler te zijn. Goede aankoop voor Utrecht voor zo'n bedrag lijkt me!

Je bent tegenwoordig snel een 'groot talent'...

20 juni 2023 om 19:23

Dit is ook gewoon een groot talent voor Utrecht begrippen, heeft in de voorbereiding van 22/23 al mooie dingen laten zien bij United op jonge leeftijd. Lijkt me echt wel een sterke aanwinst.

Groot talent, laat maar komen. Het lijkt dat er eindelijk wat beleid gevoerd word met oog op de toekomst

21 juni 2023 om 00:10

Dit is nou echt een ‘buitenkansje’

Wát een talent zeg... 20 jaar en een invalbeurtje bij het eerste..

20 juni 2023 om 19:39

Zal waarschijnlijk meer talent in alleen zijn rechterbeen hebben dan ons allen bij elkaar.

20 juni 2023 om 20:45

Zou Iqbal ook zo talentvol kunnen reageren in de reacties hier op Voetbalzone? Nee, dacht het niet. Schaakmat.

20 juni 2023 om 20:56

Jeetje… daar heb je mij wel even. Wie weet zien we Iqbal over een jaar hier ook wel schitteren in de reacties, mits hij de Nederlandse taal onder de knie heeft.

Ben hier heel benieuwd naar. Heeft weinig wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau. En ik vraag me dan toch maar weer af wat zo’n “groot talent” dan bij ons te zoeken heeft.

Hopelijk speelt hij dan wel met Zidane achterop z’n shirt, dan vind ik het allemaal wel best

Eerste speler ooit in eredivisie met Pakistaanse roots! Dit word smullen in Utrecht!

P.s. hij is Irakees/Pakistaans

20 juni 2023 om 19:29

Hij speelt voor ons!

20 juni 2023 om 19:34

Easah Suliman heeft Eredivisie gespeeld

21 juni 2023 om 00:12

Hicham Faik heeft ook bij Heerenveen gespeeld

Interessante versterking! Zie hem wel uitgroeien tot een bepalende speler maar hij is nog wel erg jong… laat me graag verrassen! Toch goed om te zien dat eredivisieclubs in deze vijver vissen. Vaak zijn jeugdexponenten van grote clubs wel spelers met een bepaald niveau. (Madueke bv)

In december 2021 1x als invaller meegedaan en dat zou een topper zijn? Humor?

20 juni 2023 om 19:34

Als je zelf niets weet is het dan niet beter om te vragen in plaats van oordelen? Je kan altijd ook afwachten hoe hij het doet bij Utrecht. Bij MU fans is hij heel erg populair

Stunt vind ik wel misplaatst, nog nooit van deze jongen gehoord. Als het een groot talent is had hij het naar mijn mening ook bij een laagvlieger in de Premier League kunnen laten zien.

20 juni 2023 om 19:25

Dat jij niet van gehoord heeft is niet bepalend of iemand een groot talent is. Van Douvikas had ook nog niemand gehoord voordat hij bij Utrecht kwam en hetzelfde geldt voor Haller en Booth.

20 juni 2023 om 19:29

Daar heb je gelijk in. Neemt niet weg dat er al gauw met termen als 'groot talent' wordt gestrooid, notabene na 1 kort optreden in 2021, ruim anderhalf jaar geleden..

20 juni 2023 om 19:33

Ik volg United en heb ook redelijk wat vrienden in Manchester. Die snappen er niks van, al had hij eind van het seizoen een aanvaring met Ten Hag en zou dat de achterliggende reden kunnen zijn.

20 juni 2023 om 19:38

Zolang je dergelijke termen in perspectief plaatst, is er ook niets aan de hand. Echter doen sommigen hier alsof het 1 of ander Europees toptalent is. Die gaan niet voor 1 miljoen euro naar FC Utrecht natuurlijk. Ik kan prima geloven dat hij van waarde kan zijn voor FC Utrecht, maar ik denk wel zaak is dat men het niet moet gaan overdrijven.

20 juni 2023 om 19:42

Voor een team als Utrecht is het een toptalent. Bij grote Europese clubs een gewoon talent. Je moet het idd wel in perspectief zien.

Toen ik navroeg aan vrienden wat zijn niveau is kreeg ik dit als antwoord.

He's almost prem level and only young.

Dus denk nu niveau top championship ongeveer met groeimogelijkheden.

20 juni 2023 om 19:43

Ik vind het zelf vooral een gemiste kans van VZ om de titel ‘Zidane naar Utrecht’ als kop en pushnotificatie te gebruiken

Hopelijk brengt hij ook wat IQbal ipv het armzalige Utrecht van afgelopen seizoen.

Huh hoedan? Dan moet er idd wel een hele dikke doorverkoopclausule inzitten en een terugkoopoptie. In de voorbereiding speelde hij een aantal keer heel sterk en ik meende dat hij ook als groot talent bekend staat.

Mooie stunt van Utrecht!

Ongelooflijk. Ik begrijp dit niet van de club. 1 miljoen?! Een van de talenten uit een goede lichting. Dat hij minuten moest maken was duidelijk. Had hem gewoon verhuurd of een percentage in de doorverkoop afgedwongen..

20 juni 2023 om 19:27

'in dat contract heeft United een serieuze doorverkoopclausule laten opnemen'.
Het lijkt erop dat ze dat ook hebben gedaan😉

20 juni 2023 om 20:17

Dat is later toegevoegd 😉

Nou nou wat een stunt

20 juni 2023 om 19:30

Het is ook een redelijke stunt. Met name doordat Utrecht hem voor zo'n laag bedrag heeft binnengehaald. Het zegt ook wel genoeg dat veel United fans online nu vrij pissed over deze transfer

Groot talent die ze laten gaan voor 1 miljoen.Wat een stunt zeg!

Dankjewel ten Hag

Voor de United volgers: Wat voor een type speler is dit? Komt hij ook uit de verf als verdedigende middenvelder op 6? Hoe is hij verdedigend, opbouwend en passend?

Hahaha van m’n ene favoriete club naar de andere! Ik dacht eerst dat het om huur ging en toen was ik al heel enthousiast voor Utrecht, maar nu zie ik dat hij gewoon gekocht wordt. Raar dat Man united hem voor zo weinig laat gaan, dit is echt een van de betere talenten uit de jeugd.

20 juni 2023 om 19:39

Wat voor type speler is het? Zou die bijvoorbeeld naast Bozdogan kunnen spelen?

20 juni 2023 om 19:55

Denk het wel. Heb m niet veel zien spelen, maar m’n indruk is dat hij net als bozdogan een agressieve speler is, maar met meer balgevoel en fijnere passjes. Ben heel benieuwd naar volgend seizoen, al moet er wel nog wat gebeuren in de verdediging en het geld zal nu wel zo’n beetje op zijn

20 juni 2023 om 19:39

Met alle respect, maar Tahith Chong was een tijdje misschien wel het grootste talent dat United had. Het zegt dus absoluut niets.

20 juni 2023 om 19:44

Talith Chong zou in de eredivisie moeiteloos meedraaien. Als Iqbal dat ook kan ben ik al tevreden

20 juni 2023 om 19:45

Het bewijst niets maar is wel een mooi teken. Beloftes kunnen altijd tegenvallen. Er is geen reden overmatig negatief te zijn

20 juni 2023 om 19:48

Definieer 'moeiteloos'. Hij maakte 0 indruk bij Jong Oranje en is duidelijk veel minder ver dan spelers als Bergwijn, Lang, Kluivert e.d. Ik vraag me oprecht af of Chong nou echt zoveel zou opvallen in de Nederlandse subtop. Wil niet zeggen dat hij het niet zou doen hoor, maar ik vond hem bij Jong Oranje echt heel matig.

20 juni 2023 om 19:57

UUUUUnited ✌️

Ik las vorige week dat AZ dichtbij zijn komst was. Zou gaan om een huurdeal van een jaar met een optie voor nog een jaar. Waarom zou AZ hem dan niet gewoon kopen? Nu gaat Utrecht ermee aan de haal voor een bedrag van 1 miljoen?! Vind dit een heel verrassend bericht.

20 juni 2023 om 19:49

AZ zou het waarschijnlijk niet eens zijn geweest over doorverkoop. Ze waren inderdaad over Zidane in gesprek, maar dat was afgekapt

21 juni 2023 om 02:17

Hij heeft gewoon Utrecht verkozen boven AZ. Daar zal Ten Hag zonder enige twijfel een rol in hebben gespeeld.

21 juni 2023 om 12:55

Denk dat wat hierboven staat een stuk logischer is dan dat hij Utrecht ‘gewoon’ boven AZ verkiest.

21 juni 2023 om 19:40

Dat zou een heel rare zet zijn dan. AZ zou een veel beter team zijn voor hem

Knap hoor, ik ken die gozer ook en die kan prima voetballen. Voor Eredivisie begrippen een buitenkansje... ik bedoel 1 miljoen man

Die paar dingen die ik van hem gezien heb zijn veelbelovend. Goede techniek, balbehandeling en dribbel en oogt ook vrij rustig aan de bal.
Hopelijk laat hij mooie dingen zien bij Utrecht en gaat hij uitgroeien tot een topper!

Max 1 miljoen euro, daar moet iets achter zitten. Of zijn houding is heel slecht of simpelweg niet goed genoeg.

20 juni 2023 om 19:59

Heeft aanvaring gehad over speeltijd , dus wilde weg.

Hier moet Ten Hag toch een rol in gespeeld hebben, dat bedrag lijkt me heel laag. Ik weet dat bijvoorbeeld een Hannibal hoger staat aangeschreven op h er middenveld als talent maar dit was ook een talent die op de deur klopte.

Groot talent, mooie deal voor Utrecht!

Zidane bij Utrecht, mooi man. 1 miljoen klinkt niet als veel, weet iemand of hij ook homegrown is voor de PL?

Zouden we hier de top 3 nu echt kunnen aanvallen. Zou zo maar eens kunnen, we zijn flink bezig in de selectie.
Nu snel vd hoorn nog weg svp!

Omdat die homegrown is voor engelsen ook heel interessant als die het goed doet.
Financieel handig voor de fc en mu

20 juni 2023 om 23:05

Wees maar niet bang, de top 3 aanvallen is nog steeds een utopie.

21 juni 2023 om 12:58

Trekken zoals elk jaar een blik spelers open en de aanval op de top 3 wordt weer ingezet hoor. Probeer eerst maar eens een keer boven AZ en Twente te eindigen. Die uitdaging is al groot genoeg.

Het blijft bij Utrecht en terugkerend verhaal. Vooraf denk je wat een goede zet een achteraf valt het meestal tegen

20 juni 2023 om 21:32

Klopt helemaal Janssen,
Alleen waren het vaak uitgerangeerde "toppers" van 30+ en nu eindelijk eens een paar jongeren waarop ze hopelijk op kunnen bouwen in de toekomst.

Al weet je het maar nooit met die buitenkansjes van Zuidam.

Maar goed dat is mijn mening.

21 juni 2023 om 06:51

inderdaad de buitenkansjes van zuidam, maar misschien moeten ze eens echt gericht gaan zoeken, centraal achterin bijvoorbeeld kunnen we wel een buitenkansje gebruiken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren