Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht haalt met Ron Jans gedroomde nieuwe trainer binnen

Laatste update:

Ron Jans is de nieuwe trainer van FC Utrecht, zo meldt De Telegraaf zondagavond. Het nieuws is enigszins opmerkelijk, daar de coach juist besloten had om een sabbatical te nemen. Nu staat hij toch op het punt om gepresenteerd te worden in de Domstad.

“Er moeten nog enkele voorwaarden worden ingevuld, onder andere de definitieve invulling van de staf”, zo schrijft het dagblad. “Naar verwachting wordt de komst van Jans maandag of dinsdag definitief afgerond, waarna de nieuwe trainer gepresenteerd kan worden.” Volgens bronnen rond de club is er reeds een akkoord bereikt met de oefenmeester en hoeven dus alleen de laatste plooien nog gladgestreken te worden.

Jans is in Utrecht de opvolger van Michael Silberbauer, die dinsdag werd ontslagen bij Utrecht. De 1-0 nederlaag op bezoek bij PEC Zwolle van afgelopen zondag is keihard aangekomen bij de club. Eerder werd er ook al verloren van sc Heerenveen (0-2) en PSV (2-0). De clubleiding hield maandag een crisisberaad over de sportieve crisis waarin de club door de tegenvallende resultaten in beland is. Uit die gesprekken is gekomen dat er geen toekomst voor Silberbauer bij de club is.

Op zondag stond interim-trainer Rob Penders aan het roer om FC Utrecht een acceptabel resultaat te bezorgen tegen Feyenoord, maar het gewenste schokeffect bleef uit. In de Galgenwaard gingen de Domstedelingen kansloos met 1-5 onderuit. Jans krijgt nu twee weken de kans om de ploeg op de rit te krijgen, daar komend weekend EK-kwalificatiewedstrijden worden afgewerkt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie zet van Utrecht hoor

3 september 2023 om 21:10

Wayoooooo deze zag ik niet aankomen. Blijkbaar kan Ron niet zonder. Neem aan dat hij in de voorwaarden laat opnemen dat hij zich tegen het beleid aan mag bemoeien. De selectie is natuurlijk volledig in disbalans. Maar er loopt genoeg rond om er een goede ploeg van te maken. Behalve de spitspositie dan… dat is wel een zorgenkindje.

3 september 2023 om 22:14

Eredivisieajax. Elke dag de afwas 2x werd toch iets te veel. Maar voor Utrecht een goede trainer . Zal moeilijk worden voor een aantal verwende profs.

3 september 2023 om 23:49

Utrecht moet eerst beginnen om gewoon 6-7 middenvelders te houden en de overige 73 middenvelders te verkopen of weg te doen.

4 september 2023 om 09:37

Of gewoon 0-10-0 spelen, allemaal op 1 lijn...

Hopen dat Jans het weer op de rit krijgt. Je zou er toch niet aan moeten denken dat Utrecht degradeerd naar de kkd.

3 september 2023 om 21:35

Dat gaat echt niet gebeuren, Utrecht heeft op papier echt een goed elftal en gaat gewoon weer play offs halen

3 september 2023 om 21:46

Zo goed is die selectie niet Fctwent3. Het is op een aantal spelers na echt dramatisch te noemen. Geen spits en veel spelers die het niveau niet aankunnen of aan het aftakelen zijn en niet meer betrouwbaar zijn (vd Hoorn, Viergever, Toornstra). Enig voordeel wat ze eventueel hebben ten opzichte van andere mindere teams is dat ze in de winterstop waarschijnlijk nog wat kunnen doen qua kapitaal, maar veel beter dan Volendam, Excelsior, RKC, Zwolle en Heracles (no offence, ik noem zomaar even de eerste die in me opkomen) zijn ze niet. Enig voordeel is dat Almere City zwakker is en de gedoodverfde degradant lijkt te zijn.

4 september 2023 om 07:20

Ze zijn natuurlijk wel stukken beter dan de ploegen die jij noemt. Denk dat ze hetzelfde niveau zijn als Fortuna.

4 september 2023 om 07:39

Goed elftal? Laten we het even doornemen.

- Keeper: Barkas & Branderhorst: twee degelijke keepers geen Unnerstal niveau maar zeker wel goed genoeg voor de subtop van de eredivisie.

-Backs: Ter Avest, El Karouani en van der Maarel als backup. El Karouani is verdedigend best degelijk bij utreg tot nu toe, en hij komt vaak op maar zijn voorzetten zijn dramatisch. Ter Avest is erg wisselvallig en heeft nog niet zijn niveau gehaald van voor zijn transfer naar utreg.

Centrale verdediging: Sagnan, van der Hoorn en Viergever (van der maarel kan je ook op cv als backup rekenen). Dit zijn qua salaris 3 best wel dure spelers geweest vooral van der Hoorn en kunnen mij alle drie niet echt bekoren. Sagnan is een beetje een onrust factor, van der Hoorn is soms erg slap en kan totaal niet iets met de bal (al was hij tegen feyenoord 1 van de betere). Viergever is middelmaat.

Middenveld: Over het middenveld valt weinig positiefs te zeggen tot nu toe met Bozdogan, Toornstra en gister Flamingo. Er zit zo ongelofelijk weinig creativiteit in het middenveld van utrecht. Ik vind Bozdogan nog wel een leuke speler, maar heeft niet het niveau meer gehaald van voor zijn blessure vooralsnog. Toornstra is het echt helemaal kwijt en het feit dat Flamingo nu de kans kreeg tegen Feyenoord (terwijl die echt slecht was) in plaats van een Jensen of Iqbal zegt ook wel wat over het niveau van deze twee.

Voorhoede: Hier kan je helemaal zien hoe erg Utrecht op dit moment achter AZ en Twente aanloopt. Fc Utrecht heeft nul scorend vermogen. Net zoals op het middenveld missen ze daar creativiteit. Dit komt ook doordat de enige speler met een beetje creativiteit vaak geblesseerd is (taylor Booth) en Azarkan fysiek echt tekort komt. Seuntjes valt mij tot nu toe ook erg tegen. Misschien dat Jans hem weer aan de praat kan krijgen.

4 september 2023 om 09:45

Redelijk eens met een paar kanttekeningen:

Keepers, Barkas meer dan degelijk en Branderhorst kan ik te weinig nuttigs over zeggen. Maar hier niks te klagen.

Verdediging, centraal idd een ellende met vd Hoorn, Sagnan en Viergever hoewel het denk ik vooral de combi Sangan vd Hoorn is die de ellende verzorgt. Sagnan is gewoon een hele simpele verdediger, niks moeilijks maar gewoon die bal afpakken en inleveren. Is alleen nog wat onzeker, misschien ook een communicatie dingetje.

Dan heb je vd Hoorn daarnaast, koning in halfbakken ingrijpen, de man kwijt zijn en een regelmatig foutje tot blunder. Kan daarnaast ook niet bepaald voetballen en is ook geen leider, dus dan schiet het al compleet niet op daar. Maar dnek dat een Sagnan icm Viergever, die voetballend sterker is en meer coacht, al een stuk beter zou zijn.

Middenveld op zich prima, Bozdogan is een topper (nu misschien even niet, maar die kan ook maar zoveel in een team met zoveel prutsers.

Voorin is wel echt een drama, onbegrijpelijk dat ze geen vervanger voor Douvikas hebben gehaald EN die Lidberg.... daar snapt ook niemand wat van. Hooguit voor de laatste 10 minuten als breekijzer ofoz, maar waarom ze daar zoveel voor betaald (of uberhaupt betaald) hebben? Ongelooflijk.

Hoe dan ook, er zit best wat in en ook jonger talent (iqbal is nog niet fit trouwens, Jensen erg wisselvallig) maar tot nu toe bleef de trainer maar de oudjes opstellen.

Hopelijk kan en durft Jans wel jonge spelers een kans te geven en de poppetjes op de juiste plaats te zetten.

4 september 2023 om 11:21

Pvsertotdedood en dagrim1 - Degene die jullie opnoemen en waar ik tot nu toe enigszins positief over kan zijn, zijn Barkas, Branderhorst (maarja, tweede keeper), Booth en Bozdogan. El Karouani, Sagnan en Romeny vallen daar net onder. De rest is echt bagger. Vd Hoorn is al tijden het zorgenkindje en daar wordt niets aan gedaan. St Jago, nota bene een eigen jeugdproduct, wordt verkocht en die plek wordt niet versterkt. Sagnan en Viergever zijn beide linkspoten en spelen liever links centraal. Denk dat ze daarom niet snel tegelijk worden opgesteld. Voorin heb je 0,0 scorend vermogen. Daarmee kom je niet zo heel ver, zeker niet als je nog 14 wedstrijden moet spelen voor de winterstop en je dan pas weer versterking kan halen.Coolj - ik vind Fortuna echt wel een stukje beter dan dit Utrecht hoor. Die gaan nog verrassen dit seizoen.

3 september 2023 om 21:37

Hebben wij even geluk dat RKC en Almere er inzitten, hadden anders stijf onderaan gestaan😅
Zijn ff zware tijden om Utrecht supporter te zijn helaas..

3 september 2023 om 21:22

Gelukkig hoeven jullie twee er ook niet in te stappen, en doet een ander dat wel. Ben blij met Jans. Heeft laten zien dat hij met Twente met enorme beperkte middelen mooi voetbal kon laten zien. Hopelijk zal hij Utrecht ook voetballen. Heftige is wel dat hij het met V.d Hoorn moet doen, dat blijft al jaren de zwakste schakel van de defensie. Heb weer een beetje moed gekregen voor het seizoen.

3 september 2023 om 21:36

Uutrecht, enorm beperkte middelen is natuurlijk onzin. Cerny, Zerrouki, Smal, Sadilek, Brenet, Unnerstal etc zijn natuurlijk niet beperkt. Ik snap dat je wel blij bent, ik zie Jans dit Utrecht wel de weg omhoog slaan.

3 september 2023 om 21:38

Ron Jans was een hele goede trainer voor ons heel fijn in de omgang, maar als het bij ons niet liep de eerste helft... Kreeg hij het nooit voor elkaar om het de 2de helft om te zetten.

Gun het jullie zeker, is ook wel iemand die er weer een vrolijke club van kan maken.

3 september 2023 om 21:42

Oeniboy, namen die je benoemd moesten zich ook door ontwikkelen naar hetgeen wat ze nu zijn. Uiteraard heb je gelijk, fijn dat je mij daarin corrigeert. Los van dit, ben ik inderdaad tevreden met Jans, heeft Twente echt uit een dal geholpen (en kijk waar ze nu staan!).

Snap ik wel. Kleinkinderen worden op een gegeven moment ook snel vervelend.

3 september 2023 om 21:13

Nou ik denk dat vooral geld hier een rol heeft gespeeld. Vreemde keuze maargoed

3 september 2023 om 21:25

Moet eerlijk zeggen dat wanneer ik Jans zie en hoor dat ik het idee heb dat hij vooral een liefhebber is. Natuurlijk gaat hij daar niet voor minimum salaris zitten, maar ik verwacht niet dat geld zijn eerste drijfveer is.

3 september 2023 om 21:13

Doet ie nou een Advocaatje?

3 september 2023 om 23:33

Precies! Rutten zei dat toen ook.
Het is net als Carlo en Irene.

Dit had ik dus niet verwacht. Dan snap ik niet dat hij bij Twente is weggegaan... Maar goed, voor Utrecht natuurlijk een geweldige trainer!

3 september 2023 om 21:25

Volgens mij doet hij dat bij de meeste clubs. Hij gaat een kort dienstverband aan en probeert een mooi resultaat te halen. Als hij denkt dat hij daar het maximale eruit heeft gehaald gaat hij weg om een andere uitdaging aan te gaan (tenzij hij wordt weggestuurd bij zijn (amerikaanse) club natuurlijk)

3 september 2023 om 21:29

Mocht het waar zijn hoe jij Jans omschrijft, dan vind ik dat hij wel over een toffe mentaliteit beschikt. Even wat chaos op orde krijgen, om vervolgens een mooie start achter te laten voor de volgende trainer. Hopelijk weet hij het bij ons weer op de rit te krijgen.

3 september 2023 om 23:14

uutrecht, kijk maar eens naar zijn loopbaan. Bij Groningen stapte hij in toen het eigenlijk nog erger was dan nu bij Utrecht. Bij PEC prima werk afgeleverd en Twente ook weer teruggebracht naar de subtop. Garanties zijn er nooit, maar ik denk dat Utrecht hier wel een prima zet mee heeft gedaan.

3 september 2023 om 21:41

Zijn reden was... Toen hij trainer was bij Zwolle hij net 1 jaar te lang door was gegaan (4 jaar dacht ik? En dat laatste jaar was veel minder) En Ron was bang dat hij daar bij Twente spijt van zou hebben... En kon nu met Europees voetbal en mooie jaren door de voordeur.

En hij wou zo weer meer tijd met de kleinkinderen door brengen...maar dat is goed gelukt zo te zien

Waar begin je toch aan Ron. Dankjewel in iedergeval dat je het aandurft met ons, hopelijk lukt het je om iets van een prestatie neer te zetten. Het is je gegund. Toch nog een lichtpuntje op deze vervelende dag.

Top coach! Als iemand het kan fixen is hij het wel

3 september 2023 om 21:13

Ook in uitwedstrijden? 😜

Ben jaloers op Utrecht!
Wij moeten het met Meijer doen🤦🏼‍♂️
Succes daar in Utrecht!

Toch nog goed nieuws deze dag! Heel blij met de komst van Ron Jans

Competitievervalsinh, voor feyenoord traditioneel een lastige uitwedstrijd

Nou dat doet wel een klein beetje pijn als Twente fan

3 september 2023 om 22:07

Ben benieuwd? Waarom doet dat pijn?
Je wil toch niet beweren dat hij naar een concurrent gaat?

Hij kan alleen maar omhoog, dus wat dat betreft is Utrecht een goede match. Maar om nou je sabattical voor de eerste de beste club in te problemen te stoppen... Laten we zeggen dat ik in juni niet gedacht had dat Ron Jans begin september alweer een club zou coachen.

3 september 2023 om 21:13

Het kan natuurlijk dat Jans erachter gekomen is dat stilzitten hem niet goed af gaat. En dus toch maar weer aan de slag gaat.

3 september 2023 om 21:19

Dat is goed mogelijk, het werd door veel mensen ook voorspeld. Maar ondanks de capaciteiten van Ron Jans is het niet het type trainer dat een slecht draaiend elftal ineens kan omdraaien. Het is een peoplemanager die bij Twente veel uit handen gaf aan z'n assistenten, het kost tijd om daar resultaat mee te halen.

3 september 2023 om 22:01

Scheelt dat zijn rechterhand Van Dinteren nu de trainer van Jong FC Utrecht is. Gok dat dat ook een reden is voor hem om hier te tekenen.

3 september 2023 om 23:36

gofct niet? Groningen had in het seizoen 02/03 1 punt na 8 wedstrijden en stond stijf onderaan. Het seizoen daarvoor kon Groningen zich handhaven via de nacompetitie, dus je zou kunnen zeggen dat het al een poosje niet liep bij Groningen. Afijn Jans kwam binnen en zorgde ervoor dat Groningen zich handhaafde en zelfs geen nacompetitie hoefde te spelen.

Dat is een hele mooie stap van FC Utrecht. Dit gaat hen vooruit helpen.

Yess, dit is topnieuws. Hopelijk krijgt hij de boel wel aan de praat. Te beginnen met Toornstra op de bank.

3 september 2023 om 21:39

Natuurlijk: je meest ervaren speler naar de reservebank sturen. Jij hebt er duidelijk (geen) kijk op.

3 september 2023 om 21:51

Want Jens is jullie slechtste speler??

3 september 2023 om 22:02

Jens is oprecht onze slechtste speler ja.
Had veel meer verwacht van hem.
De meest simpele balletjes passen lukt hem al niet.

3 september 2023 om 22:08

Oke! Ik geloof je wel maar kon het me niet voorstellen. Is toch niet zo heel lang geleden dat hij met een heldenstatus bij ons is weggegaan

3 september 2023 om 22:41

Snap er ook weinig van, want als hij iets goed kon was het wel passen/schieten.
Na een paar slechte wedstrijden dacht ik nog dat het wel goed zal komen als hij veel minuten zal maken, maar hij zakt iedere week toch zwaar door het ijs.(overigens is hij niet de enige)

3 september 2023 om 22:55

Ik heb al heel lang een seizoenskaart in de Kuip en ook een aantal hele magere jaren meegemaakt. Maar daarin was Jens wel vaak een lichtpuntje alleen al vanwege zijn arbeid. En ja dat passen en schieten heeft ie ook aardig ontwikkeld. Kan me nog een fantastisch doelpunt herinneren tegen jullie in onze Kuip in ons kamioensjaar ‘17. Laat ik vooropstellen dat ik hoop dat het echt goedkomt met Utrecht want ik vind het wel een hele mooie club.

4 september 2023 om 11:13

Toornstra is met vd hoorn de zwakste bij fc utrecht.

Heb liever dat jong utrecht gaat spelen eigenlijk dan de eerste selectie.

Had Ron ook wel bij ons Fct kunnen blijven Goede aanwinst voor Utrecht.

Had je toch beter bij Twente kunnen blijven lijkt mij. Bij Utrecht is geen eer aan te betalen. Bijna allemaal net niet spelers met hoge verwachtingen bij de club. Had nog beter van zijn vrije tijd kunnen genieten.

3 september 2023 om 21:26

Nog eentje waarbij iemand zich vasthoudt aan een enthousiaste uitspraak van tig jaar geleden. Een club heeft ooit zijn ambities uitgesproken, wat is daar mis mee? Dat ze tot nu toe niet behaald zijn, wat kan jou het boeien?? Er is zeer zeker wel een eer te behalen, namelijk het herstellen van een ongeregeld zooitje wat er bij ons gaande is. Als Jans dat kan, staat dat mooi op zijn CV.

3 september 2023 om 21:37

Toen hij bij Twente instapte leek er ook weinig eer te behalen. Geen geld, geen team, vreemdelingenlegioen met huurspelerd... maar heeft ons samen met Streuer en Van der Kraan echt uit het slop getrokken.
Utrecht heeft m.i. gewoon goede en ervaren spelers, die alleen nog geen team zijn. Goede set om dan Jans te polsen.

Jammer had ook nog 2 maandjes kunnen wachten om de nieuwe Ajax trainer te worden, Jans is natuurlijk een echte "overperformer" maar Utrecht kan hem goed gebruiken.

3 september 2023 om 21:20

GodzijJans

Het was een prachtige sabbatical

Was dan gewoon doorgegaan bij Twente. Dit begrijp ik totaal niet

Mooi! Weer meer aanvallend voetbal, zal ook bij utrecht wel een paar maandjes duren om dat dr in te slijpen...

Tja zo'n zomervakantie met de kleinkinderen zet je toch aan het denken he 😜

Proficiat Utrecht met de 1e overwinning van het seizoen! Ik denk de juiste kandidaat voor deze job

Korte pauze Ron, hij zou de tijd met kleinkinderen nu al wel genoeg vinden

Het is je gegund Ron hopen dat jij van dat puinhoop weer iets moois weet te maken!

Je mag van mij alles winnen alleen niet tegen ons

Gefeliciteerd Utrecht hier doen jullie echt goed aan.

Goede set van Utrecht! Van Seumeren heeft vast aardig wat uit de kast moeten halen om hem toch uit zn pensioen te trekken.

Heeft Afellay het toch mooi voor elkaar gekregen vorig week in Studio Sport.

Uitstekende trainer voor Utrecht.

3 september 2023 om 21:46

Dan moet jan streuer ook komen!

3 september 2023 om 21:59

Gelukkig blijft Streuer nog tot minimaal Februari bij Twente

Ron Jans na speelronde 4 alweer hoofdcoach, Luuk de Jong in de basis tegen Ierland? Man man man, wat een geloofwaardigheid.

Niet verstandig van Jans. Had beter zijn sabbatical door kunnen laten lopen tot de winterstop en dan de ontslagen Steijn bij Ajax opvolgen.

3 september 2023 om 22:04

Ten 1e denk ik niet dat Ajax dezelfde fout zou maken met het aanstellen van een coach zonder ervaring op topniveau. En ten 2e als het zo erg is dat Steijn ontslagen moet worden zou Ron Jans zelf wel zin hebben in de puinhoop bij Ajax?

3 september 2023 om 22:09

Jans is toch wel een trainer die toe is aan een klus bij een top 3 club? Zo gek zou het in theorie niet zijn als Ajax hem zou aanstellen. Steijn gaat het einde echt niet halen namelijk. Sven zie ik ook niet lang blijven zitten.

3 september 2023 om 22:30

Ik denk ook wel dat Jans daar naar uitkijkt maar die is niet gek natuurlijk.. Als blijkt dat de aankopen totaal niet brengen wat er van ze wordt verwacht en hij ziet er geen mogelijkheden dan denk ik niet dat die daaraan begint. Tuurlijk wil hij aan de slag bij een topclub maar ik denk wel dat hij een eerlijke kans wil. Aan een dood paard moet je niet trekken.
Ben het wel met je eens dat Steijn het einde vh seizoen niet gaat halen

3 september 2023 om 23:49

twente-watcher, wat voor eer valt daar te behalen? Ik zie na 3 wedstrijden al een aantal roepen om de kop van Steijn. Als je kijkt wat Jans heeft kunnen betekenen voor Groningen, PEC en Twente, dat spreekt veel meer tot de verbeelding

Eindelijk eens goed nieuws.
Hopelijk snel een nieuwe TD en kunnen we weer een beetje genieten de komende tijd.

Jans is binnnen! Mooi. Nu de volgende stap zetten en Zuidam eruit gooien en de rest van de vriendjes van vSeumeren.

Hmm als je 3 maanden later weer begint, was dan bij twente gebleven.. lijkt me leuker werken dan bij trainerskerkhof fc utrecht.

Topnieuws dit!

En nee, het is geen makkelijke taak of club maar tegelijkertijd maakt dat het wel mooi en een uitdaging.

Als hij het weet om te draaien en daadwerkelijk wat moois weet neer te zetten dan staat dat toch even op zijn CV. Slagen bij Utrecht? Dan kun je bijna overal slagen

Lukt het niet? Ach... wie slaagt er wel bij Utrecht.

Los daarvan, als je in Utrecht weer het publiek achter je weet te krijgen en de weg omhoog weer weet te vinden, wat een prachtige tijden kunnen dat dan zijn zeg.

Arme kleinkinderen, opa vindt geld belangrijker...

Ik hoop wel dat hij de tijd krijgt. Dit jaar proberen om niet te degraderen (moet echt wel kunnen met dit elftal) en dan vanaf volgend jaar de weg naar boven inzetten met de inzet van de jeugd, zoals hij dat ook bij Twente deed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren