Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'FC Twente ontvangt anderhalf miljoen euro voor 'nieuwe Robben''

Laatste update:

Het lijkt erop dat Bilal Ould-Chikh inderdaad naar Benfica zal verhuizen. Het Portugese medium O Jogo beweerde woensdag dat er een akkoord was bereikt over een transfer en dat bericht wordt inmiddels bevestigd door verschillende Nederlandse media, waaronder Voetbal International en De Telegraaf. Ould-Chikh moet nog wel medisch gekeurd worden.

/

De zeventienjarige aanvaller, die in Portugal wordt beschreven als 'de nieuwe Arjen Robben', kan een contract voor vijf seizoenen tekenen bij Benfica. Twente ontvangt naar verluidt anderhalf miljoen euro voor Ould-Chikh, die zestien competitiewedstrijden speelde voor Twente in de Eredivisie en achttien competitieduels voor Jong Twente in de Jupiler League.

In het afgelopen seizoen werden de gesprekken over een nieuw contract gestaakt en omdat Ould-Chikh nog maar voor een jaar vast ligt én Twente het geld van een transfer goed kan gebruiken, moest het toptalent deze zomer wel verkocht worden. Valencia had ook interesse, maar de Spanjaarden gaan voor PSV'er Zakaria Bakkali.

Bilal Ould-Chikh heeft het in zich om 'de nieuwe Arjen Robben' te worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veel te weinig voor zo'n talent. Ik weet dat hij nog niks heeft bewezen in Nederland, maar iedereen kan zie. Dat die jongen over uitzonderlijk talent beschikt. Stel hij was van brazilaanse nationaliteit dan had hij voor minimaal 20 mil en doorverkoop clausules verkocht. Echt zonde dat we maar zo weinig krijgen voor onze talenten in Nederland.

25 juni 2015 om 07:41

Ik wil niet lullig doen, maar ook voor Brazilianen van 17 tellen ze geen 20 miljoen neer.. Nooit..

1,5 miljoen is prima voor een jongen die niet zoveel bewezen heeft en nog een éénjarig contract heeft. Hopelijk hebben ze ook een doorverkoopclausule van 10 à 15 % bedwongen.

25 juni 2015 om 08:16

Fct4ever..

Ik wil ook niet lullig doen maar 1,5 miljoen is gewoon erg weinig voor een groot talent.

Het gaat er om dat FC Twente het geld gewoon hard nodig is in deze tijd. Anders was er vast en zeker verlengd met deze jongen, maar het geld is gewoon op. En dat is heel vervelend, maar laten we nu niet gaan doen alsof FC Twente bewust voor deze situatie gekozen heeft..

25 juni 2015 om 08:26

Hij heeft nog een 1 jarig contract en is 17.. Nou, als je dan niet zoveel hebt gepresteerd is 1.5 miljoen met hopelijk een clasule prima. Aan wat voor bedragen zat je anders te denken??

25 juni 2015 om 08:48

Vergeet niet dat Bilal nog steeds een jeugd contract heeft, waardoor zijn waarde ook een stuk na beneden gaat.

25 juni 2015 om 09:43

Zonde hij had gewoon nog even in de eredivisie moeten blijven.

Zodra hij een handtekening heeft gezet, heeft Benfica zijn transfersom op 15 miljoen bepaald....

Bilal had wel de nieuwe Robben kunnen worden, maar niet nu hij naar Benfica op deze leeftijd.....Robben was verstandig genoeg om pas op latere leeftijd naar t buitenland te gaan

25 juni 2015 om 08:02

Robben was ook nog maar 20. Natuurlijk al wel veel meer bewezen, maar het verschil is maar een dikke twee jaar. Leeftijd zegt niet zoveel. Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg. Helaas is deze Bilal nog niet goed genoeg.

25 juni 2015 om 09:47

Dat is 3(!) jaar ouder, totaal andere fase van ontwikkeling ook. En met name in dat laatste jaar maakte Robben ook in de Champions League bakken met indruk.

Bilal maakt gewoon een gigantische fout. Ik snap prima dat hij niet in het zinkende Twente-schip wil blijven, maar hij had gewoon een tussenstap moeten maken naar een topclub in Nederland. Bij Ajax of PSV had hij genoeg mogelijkheden om door te groeien gekregen.

25 juni 2015 om 11:46

Bilal is 18 als het nieuwe seizoen is begonnen. Robben was twintig toen zijn eerste jaar bij Chelsea startte. Het duurde nog een halfjaar voordat hij 21 werd.

Daarnaast heb je ook gewoon gelijk hoor. Robben had veel meer ervaring, maar was ook gewoon veeeeeeeel beter.

Had er dan geen enkele Nederlandse topclub interesse? 1.5 miljoen is een schijntje. Zal misschien ook wel met salaris te maken hebben. Hoewel het financieel nou ook weer niet zo heel lekker gaat bij Benfica.

25 juni 2015 om 08:05

Dat vind ik ook vreemd ja, ik heb helemaal niets van Nederlandse interesse gelezen.

25 juni 2015 om 08:38

Hij had erg hoge salariseisen en wilde veel tekengeld, teveel voor Nederlandse clubs.

Zo zonde van dit soort gasten.. Blijf nou gewoon een jaar of 3-4 in nederland ballen, bewijs je, wordt de man en vertrek dan.

Kijk nou eens naar al die jonge gasten
Bouy, john, bakkali, bilal, labyad, en zelfs rekik en bruma.. Er komt een mooie club met een mooi contract en weg zijn ze.. Sommige hebben nog geluk dat ze nog terug kunnen vallen in nederland, maar er zijn zat gevalletjes bekend die je nooit meer echt terug ziet.. Zonde

25 juni 2015 om 08:22

Ik denk dat wij ons als voetballiefhebbers niet eens moeten afvragen of 'de jeugd' niet prof wil worden voor het geld, de vrouwen en de likes op facebook. Hoeveel voetballers zijn echte liefhebber en hebben van hun hobby hun beroep gemaakt? En waarom zouden ze niet, als je op zo'n jonge leeftijd al kan cashen en gevoelig bent voor status?clubliefde bestaat al lang niet meer bij spelers (en directie), clubs zijn handelshuizen en voetbal is gewoon een baan met riant salaris. Ik zou het zelfde hebben gedaan.

25 juni 2015 om 08:50

Kijk hoeveel talenten er in nederland niet doorbreken.garantie dat je het gaat halen heb je nooit.en als dan een club op een jonge leeftijd langs komt met een grote zak geld dat je over een paar jaar een meerdere miljoenen opleverd snap ik dat je daarvoor kiest.dat is wel een zekerheid.als je je been breekt heb je alsnog een paar miljoen ipv van in de topklasse terecht te komen zonder financiele buffer.

25 juni 2015 om 12:48

Ik denk dat ook de zaakwaarnemer van deze jongen een dikke vinger in de pap heeft gehad. Die willen ook geld zien en de toekomst van zo n talent intereseert ze niet zoveel.vlgns mij was het voor hem beter geweest om nog enkele jaren bij Twente te blijven (of een andere eredivisie club) en daar veel speeltijd te maken en dan de overstap te maken. De concurentie bij benfica is nu eenmaal groter,.en het zal best zo zijn dat Benfica CL speelt maar als je dan geen minuten krijgt schiet je daar als jonge speler ook niet veel mee op

"in het afgelopen seizoen werden de gesprekken over een nieuw contract gestaakt en omdat Ould-Chikh nog maar voor een jaar vast ligt én Twente het geld van een transfer goed kan gebruiken, moest het toptalent deze zomer wel verkocht worden."

Volgens het artikel zag twente liever het geld dan hun talentje..

25 juni 2015 om 08:26

Rare interpretatie. Als de speler niet wil verlengen en je wilt als club toch nog aan hem verdienen, moet je hem nu wel verkopen. Als hij nog een tweejarig contract had, zouden ze hem nu niet laten gaan.

25 juni 2015 om 17:53

Er staat niet dat de speler niet wil verlengen, zo interpreteer ik het ook

26 juni 2015 om 11:50

Dan heb je het nieuws niet gevolgd.

Ould Chikh. Wordt er misselijk van. Ga maar snel naar Benfica. Als je een beetje een clubhart had, maar nee direct naar het buitenland. 80% kans op een flop, want je bent nog niet goed genoeg voor de basis bij Benfica. Schat Ola John beter in en die was al vaak wissel. Wat is het toch met die jonge marrokaanse ventjes? Labyad, Ould Chikh, Bakkali. Allemaal rare fratsen. Een voordeel voor hen ze komen allemaal wel weer terug naar de eredivisie.

25 juni 2015 om 08:45

Clubhart? Dat bestaat alleen nog bij supporters, bij spelers al lang niet meer ( de paar uitzonderingen daar gelaten). Ik denk overigens niet dat het aan de Marokkaanse jongetjes licht dat ze snel willen verhuizen / rare fratsen uithalen. Wat ik wel met je eens ben is dat hij er zeker nog niet klaar voor is.

Vaak is het de omgeving van de speler die niet goed weet om te gaan met de " status" van de speler. Ik heb het zelf regelmatig meegemaakt dat er op eens heel anders naar een jongen werd gekeken omdat hij toevallig bij oa Az of Ajax voetbalde. De speler word door zijn omgeving zo opgehemeld dat hij het vaak zelf ook gaat geloven. Daarom ben en blijf ik van mening dat die gasten in Nederland nog steeds niet voldoende begeleiding krijgen, en dat ook de familie van de speler meer betrokken moet worden in de begeleiding.

25 juni 2015 om 08:52

Ik snap wel dat-ie vertrekt. Bij Twente speel je de komende twee, drie jaar als het meezit om een playoff plek, bij Benfica om de titel en in de CL. Financieel zal-ie er ook wel op vooruitgaan, dus redenen zat om te gaan, hoewel ik denk dat het voor zijn ontwikkeling niet goed is - maar dat mag hij natuurlijk zelf uitmaken.
De suggestie dat te vroeg naar het buitenland vertrekken iets voor 'jonge Marokkaanse ventjes' is lijkt me onzinnig - de lijst met te vroeg vertrokken spelers is lang, en bevat zeker niet uitsluitend spelers van Marokaanse komaf (bruma, Castaignos, John, om er maar een paar te noemen).

25 juni 2015 om 09:53

Het lijkt me niet handig om criminaliteit mee te nemen in deze discussie want dan lag het zeker af natuurlijk.

25 juni 2015 om 10:53

Want criminaliteit heeft totaal geen link met voetbal? Waar heb je het in vredesnaam over zeg.
Ja er word gesproken over Marokkaanse jongetjes, en niet over de Nederlandse. Hij heeft toch gewoon gelijk? De jongens die worden opgenoemd zijn altijd lastig. Ja of ze nou Marokaans zijn of niet, maakt in principe niks uit. Maar het is wel opvallend dat het bij de Marokaanse boys zo word uitvergroot, vind je niet?

25 juni 2015 om 12:49

@infama

Omdat het idd niets met voetbal heeft te maken ook niets met het topic.
En omdat de cijfers niet bepaald in het voordeel van marokaanse jeugd spreekt.

Hele grote kans dat we nooit meer wat horen van dat ventje. 90% Van de spelers die op jonge leeftijd vertrekt zie je een aantal jaar later terug in een obscuur competitietje ergens ver weg. Ach hij zal z'n zakken wel vullen en dat zal bij hem (en z'n familie waarschijnlijk) vele malen belangrijker zijn dan een mooie voetbal carriere.

Ik begrijp niet waarom PSv Ajax of Feyenoord dit gastje niet oppikken voor dit geld, al is het voor de breedte en verdere ontwikkeling. Nu maakt Bilal voor 99% zeker een foute stap in zijn carriére. Ook Ola John had nooit zo vroeg al weg moeten gaan en die was al veel verder in zijn ontwikkeling. En de nieuwe Arjan Robben? je weet nog helemaal niet of hij wel voor het nederlands elftal zal gaan kiezen.

25 juni 2015 om 09:37

Zal wel te maken hebben met de mentaliteit van zo'n jongen, waardoor men twijfels heeft.

Benfica gebruikt die jongen nu gewoon als handelswaar. Kopen voor anderhalf miljoen, na 2 seizoenen verkopen voor 4-5 miljoen.

25 juni 2015 om 10:24

Ola wilde ook cashen....

Bij Twente Mokthar niet uit de basis kunnen spelen en nu naar Benfica....succes........

deze jongen speelt over 5 jaar bij fc oss

25 juni 2015 om 22:58

Over 5 jaar kan hij ook zomaar bij Chelsea of Man United spelen. Het is lastig in te schatten hoe Ould Chikh gaat presteren de komende seizoenen bij Benfica. Ik denk dat hij zomaar een geval als Labyad kan worden die grotendeels op de bank zit in Portugal maar voor het Nederlands voetbal hoop ik dat hij gaat slagen in de Europese top.

Haha na Carcela en Taarabt de derde Marokkaan bij Benfica.

Zal wel weer met Doyen te maken hebben.

Lachwekkend dat hij wordt vergeleken met Robben. Deze jongen heeft geen topsport mentaliteit en zal het daarom niet redden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren