Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente gaat nog altijd voor Eiting: ‘Maar we hebben financiële beperkingen’

Laatste update:

FC Twente is nog altijd in de race voor Carel Eiting. De middenvelder spande onlangs een arbitragezaak aan tegen zijn werkgever FC Volendam, omdat hij en zijn entourage claimden gebruik te kunnen maken van een vertrekclausule. Alle eisen van Eiting werden echter afgewezen, waardoor Twente beduidend meer zou moeten betalen dan de clausule van vier ton. Technisch directeur Arnold Bruggink stelt tegenover Tubantia de 'morele verplichting' te voelen om de transfer van Eiting alsnog proberen rond te krijgen.

"Wij zijn het moreel verplicht richting Carel om te kijken naar een oplossing”, vertelt Bruggink tegenover het regionale medium. "Wij hebben nooit het contract van hem bij Volendam gezien, maar we hebben iets gehoord. Niet van direct betrokkenen trouwens. Nu alles naar buiten is gekomen, kennen we de afspraken. We gaan kijken of we nog wat kunnen doen, maar we hebben wel onze financiële beperkingen.” Vanwege de financiële beperkingen is het nog maar de vraag of Eiting voor de transferdeadline daadwerkelijk de overstap maakt naar De Grolsch Veste. Volendam schat de waarde van Eiting in op zeker 2,5 miljoen euro, wat Twente mogelijk te gortig is.

Mogelijk dus een hard gelag voor Eiting, die tijdens de arbitragezaak nogmaals liet weten dolgraag voor de club uit Enschede te spelen. "Ik heb de keuze gemaakt voor FC Twente. Niet alleen om financiële redenen, maar ook omdat ze Europees voetbal spelen. En vanwege het team dat er staat. Waardoor ik het vertrouwen heb om het zowel in de competitie als in Europa goed te doen." Naast Eiting is Twente ook geïnteresseerd in Mitchell van Bergen, maar de onderhandelingen met Stade de Reims liggen momenteel stil. "Alles heeft met geld te maken”, zegt Bruggink daarover. "Wij zien ook de aantallen en dat het piept en kraakt, zoals Joseph Oosting dat terecht zegt.”

Brenet
Twente is is Istanbul voor het Conference League-duel met Fenerbahçe van donderdag. Eerder op de woensdag kwam al naar buiten dat Youri Regeer en Joshua Brenet wegens blessures twijfelgevallen waren voor het duel met de Turkse grootmacht. Van Brenet is nu duidelijk geworden dat hij in ieder geval niet meedoet. "Rond Joshua spelen wat privédingen, die op dit moment actueel zijn", zegt Bruggink over de rechtervleugelverdediger. "Hij heeft ook nog eens last van een blessure en dan moet je de afweging maken: neem je hem mee of niet. Wij vonden het beter om hem in Nederland te houden.” Of Twente ook na de transferdeadline nog de beschikking heeft over Brenet, is nog de vraag. Bruggink laat weten nog altijd serieus rekening te houden met een vertrek van de verdediger.

Zie jij Carel Eiting deze zomer naar FC Twente verkassen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bruggink kan beter met Eiting wachten tot volgend jaar en het geld wat dit jaar nog over is steken in buitenspelers! En daar mag wel haast mee gemaakt worden.
Het is voorin dunbezaaid.

Ik heb geloof in de technische staf maar ik vind deze transferperiode heel erg matig als het gaat om de buitenspelers. Het is al 2 maand geleden dat Cerny is vertrokken! Waarom verkoop je hem voor een relatief laag bedrag aan zowat de eerste de beste club die voorbij komt om vervolgens 2 maand later en tijdens de competitie nog steeds geen vervanger te hebben?

En daarnaast wist men dat de kans heel erg groot was dat Misidjan zou vertrekken.
Ook daar is eigenlijk niet op geanticipeerd.

Dit kan ons nog flink gaan opbreken.

24 augustus 2023 om 08:27

Het gaat waarschijnlijk een huur met verplichte koopoptie worden.

Lijkt mij dat 1.5 miljoen wel markt conform is voor eiting. Zoiets moet Twente wel kunnen ophoesten toch

24 augustus 2023 om 00:22

Lijkt mij ook marktconform. Maar als Volendam meer geld wil wordt het wel een moeilijk verhaal. Anderzijds, het kan bijna niet goed gaan als hij weer voor Volendam gaat spelen. Die zal door supporters uitgekotst worden. De clubs zijn bijna verplicht om er samen uit te komen. Eiting en Volendam gaat op deze manier niet meer werken denk ik.

24 augustus 2023 om 08:01

Volendam staat nu sterk maar wil je een zwaar ongelukkige speler houden.
Persoonlijk zou ik tegen twente hoger in de boom zitten dan bij andere clubs omdat ze toch de aanleiding zijn van deze soap.

24 augustus 2023 om 04:59

Ik begreep dat de Fransen richting de 2m boden als openingsbod. Spelmaker met zijn controlerende skills en zijn trap is echt wel meer waard. Een Franse club gaat hier met wat onderhandelen wel richting de 2,5m voor willen betalen.

Ik denk dat je wat laag zit. Een NL-se club wou ook geen 12m betalen voor Cerny, Duitse wel. Daarmee is hij dat imo ook wel waard. Waarde van een speler wordt niet bepaald door het budget van een suptopper.

24 augustus 2023 om 06:41

@amsterdam4, hoe kom je aan die 12 millie voor Cerny? Wie wilde dat betalen? Die td van Twente gaf zelf aan dat zo bedrag niet realistisch was en dat ze hem daarom voor 8 hebben verkocht

24 augustus 2023 om 12:56

ah my bad, je hebt gelijk, ik dacht dat hij voor meer gegaan was.

Maar het punt blijft staan; voor veel spelers van ED clubs willen buitenlandse clubs meer betalen dan grotere ED-clubs, dan bepaald de eerste de marktwaarde imo.

24 augustus 2023 om 05:47

Laat ze die 1,5 miljoen lekker aan een buitenspeler besteden

24 augustus 2023 om 09:36

Is wel op te hoesten, maar prioriteit ligt bij buitenspelers

Ok laatste aanbod: 1.8 miljoen, Dorpsstraat Ons Dorp en 3 punten volgende week.

Met andere woorden, die is te duur en onhaalbaar voor Twente, maar voor de bühne roept Bruggink dat ze het toch nog even proberen. Twente heeft Volendam echt respectloos behandeld. Niet direct contact opnemen met de club, maar Eiting op zijn woord geloven dat die clausule klopt. Daarna die vier ton bieden, nadat Volendam communiceert dat die clausule is vervallen ging Twente zelfs een ultimatum opstellen! Ze geloofden Volendam dus niet en Eiting wel en probeerden Volendam dan toch met het mes op de keel akkoord te laten gaan. Nadat Volendam stijf volhield en niet toegaf werd Eiting gepusht om die zaak aan te spannen. Indien Twente Volendam had geloofd en een hoger bod had uitgebracht of het bod had ingetrokken was er niets aan de hand geweest. Ze wisten precies wat ze wilden bereiken met dat ultimatum.

23 augustus 2023 om 23:50

Hou toch op man met je respectloos, ze dachten een clausule geactiveerd te hebben en hebben daarna netjes afgewacht. Wat had Twente eraan kunnen doen dan?

24 augustus 2023 om 10:36

Eerder contact opnemen met Volendam (navraag over eventuele clausule) was op zijn minst netjes geweest. Verplicht misschien wel. Dat is gewoon waar

Dan de onwaarheden in zijn post:
Dat een aanbod een vervaldatum (hier gechargeerd ultimatum genoemd) heeft, is niet vreemd. Beter zelfs, vrijwel elk bod heeft dat. Twente heeft Eiting ook nooit gepusht een zaak aan te spannen, en het bod was hoger dan 4 ton (al was het slechts een half miljoen). Dat Twente Volendam niet zou hebben geloofd is ook onzin. Toen bleek dat er een geschil was tussen speler en club heeft Twente direct gesteld dat zij er onderling eerst uit moesten komen.

Dus de demagoog heeft per ongeluk een keer een punt, terwijl verder de gehele plank misgeslagen werd.

23 augustus 2023 om 23:51

Moah ik weet het niet hoor.
Is wel een aparte situatie met zo'n bijzondere clausule.
Het is daarnaast ook gewoon zaken doen. Dan mag je gewoon bieden wat je wil.

23 augustus 2023 om 23:53

Hoi Fenomeno,
Mocht Twente Eiting toch halen (dit of volgend jaar) kom je dan ook even je ongelijk halen bij het desbetreffende onderwerp?

24 augustus 2023 om 06:52

Dan heeft hij toch juist zijn gelijk. Als ze hem nu nog halen dan hebben ze dus meer voor hem over dan ze in eerste instantie lieten zien en hebben ze Volendam dus onder druk gezet vanwege die clausule die gebruik was en dus achteraf ook niet geldig.

24 augustus 2023 om 07:21

Je bent er weer als de kippen bij El F. Wat een triestheid. Een betoog vol aannames en verkeerde informatie. Twente heeft 5 ton geboden ipv de 4 ton die jij noemt. Je bent er maar druk mee..

24 augustus 2023 om 07:28

Jij maakt het spannend zeg, haha. Als Twente te laag biedt, dan kan Volendam het gewoon negeren (zoals Streuer) of afwijzen. Maar ze besloten een hele hijsa ervan te maken in de media. Dat Twente met Eiting heeft gepraat is niets vreemds. Zo tasten club en speler elkaar af. Feyenoord en Zerrouki deden niets anders.

24 augustus 2023 om 07:56

Jansen,

Dat ongure clubs op die manier met elkaar omgaan is prima. Maar wat Twente hier heeft gecreeerd in de selectie van Volendam vind ik wel in en in Triest. Volendam verliest hoe dan ook haar beste speler/aanvoerder door een grapje van Twente. Ik denk dat men hier wel blij mee is in Volendam.

Wat een slecht verhaal van Bruggink ook. “ Wij hebben nooit het contract van hem bij Volendam gezien, maar we hebben iets gehoord. Niet van direct betrokkenen trouwens. Nu alles naar buiten is gekomen, kennen we de afspraken.”

Dan heb je als bestuurder echt nog een hoop te leren.

24 augustus 2023 om 08:16

Nouja, ik wil Feyenoord ook niet direct een ongure club noemen hoor. Maar deze bom heeft Volendam zelf laten barsten. Dat begon door houtje touwtje contracten op te stellen waar blijkbaar ruimte is voor discussie. Om vervolgens tekeer te gaan in de media en de boel te laten ontploffen. Een simpel 'we gaan niet op het bod in want we lichten een clausule' was voldoende geweest.

24 augustus 2023 om 08:20

Dat klopt natuurlijk niet “ze besloten een hele heisa ervan te maken”.

Speler ziet een mogelijkheid om een stap te maken en vind dat hij 2 kanten kan opgaan zoals Zerrouki het deed of zoals Eiting nu probeerde. Eiting had besloten om een rechtszaak ervan te maken. Volendam zat/zit gewoon op zijn rechten. 400.000 is daarnaast ook gewoon een belediging. Dat is 6x onder zijn waarde bieden. Als Feyenoord 1,5 mln had geboden voor zerrouki dan waren jullie als de dolle geweest.

Het lijkt me echt veel beter voor beide partijen middenweg te zoeken zo rond 1 mln en deze situatie achter je laten.

24 augustus 2023 om 08:32

Die heisa was al voor de zaak knowledge. Zelfs nog voor de clausule werd gelicht. Neem wel even de chronologische volgorde in acht he

24 augustus 2023 om 08:35

Jansen,

Je praat je eigen straatje schoon maar zelfs jullie technisch directeur zegt letterlijk dat hij eigenlijk geen flauw idee had waar hij mee bezig was. Dat heeft dus niets met houtje touwtje contracten te maken maar gewoon met een gebrek aan kennis aan de kant van Bruggink.

Als je dat nu zo terug leest. Sta je dan nog achter je reacties?

24 augustus 2023 om 09:13

Ja hoor. Het is aan Twente het recht om een bod uit te brengen. Volendam staat in het recht het te negeren of af te wijzen (nee heb je, ja kan je krijgen wanneer geruchten uit wandelgangen kloppen). Maarja.. ze besloten dus een heisa te maken in de media.

24 augustus 2023 om 09:28

Welke clausule? Er is geen "clausule gelicht".

Ach je kan je eigen punten recht praten, maar als er bij je eigen clubbie wordt gedaan dan staan je als er kippen erbij.

Gewoon een beledigende bod en heisa werd nooit gemaakt.

"daarnaast vindt FC Volendam het ongepast dat FC Twente zonder enige communicatie en toestemming van Van Leeuwen, dus tegen de FIFA-reglementen in, contact heeft gezocht en heeft onderhandeld met Eiting."

24 augustus 2023 om 09:36

Er was weldegelijk een clausule. De rechtzaak is daar ook helemaal niet over gegaan. Die ging over het feit of Volendam de optie in het contract mocht lichten, hiermee kwam de clausule te vervallen.

24 augustus 2023 om 09:41

El Nino heeft Twente die onrust veroorzaakt of Eiting en aanhang zelf? Twente deed een bod, die achteraf te laag is maar dacht dat er een clausule was (Eiting zelf ook) en bood dat bedrag. Volendam weigert, Eiting pissig, Volendam pissig. Dan houdt de rol v Twente op.

24 augustus 2023 om 09:44

Je hebt gelijk: optie ipv clausule (een optie licht je idd, een clausule niet)
En bij jouw citaat rommelt het al: je hebt vooraf opgesteld dat je beiden welwillend bent dat de speler mag vertrekken na een jaar, de speler heeft zelf 35% van de rechten, maar mag vervolgens niet praten met een andere club? Misschien is China een land voor je.

24 augustus 2023 om 09:55

TwenteOv

“Dacht dat er een clausule was”. Je zegt het zelf.

Waarom denk jij dat het de regel is dat je als kopende club eerst jezelf netjes meldt bij de verkopende partij? Dat is om dit soort dingen te voorkomen. De clubs overleggen het contract en kijken wat de voorwaarden zijn.

Vind jij het handig dat twente af is gegaan op geruchten zonder zich eerst te melden bij Volendam? Niet dat het mij uitmaakt waar een jongen als Eiting volgend jaar voetbalt.

Maar als je niet in ziet dat dit vreselijk naïef is van je eigen club dan bekijk je het echt door een Rode bril.

24 augustus 2023 om 10:43

Twente mag bieden wat ze willen, al is het 100 euro. Het punt is alleen toen Volendam de optie had gelicht, liet Twente het bod staan met edn ultimatum. Ze gingen er dus wel vanuit dat Eiting die zaak zou winnen. Nu roept Bruggink doodleuk dat ze ineens wel met een verhoogd bod gaan komen. Dat bod hadden ze ook kunnen uitbrengen indien ze Volendam hadden geloofd dat die clausule was verdwenen. Als dit met Zerrouki was gebeurd dan was de wereld te klein geweest.

24 augustus 2023 om 12:55

Gek he? Dat Twente hoopte dat het voor weinig een speler kon halen. Het zou verboden moeten worden. Hoe durft Twente! En dan ook nog een ultimatum die Volendam rustig kan negeren. Werkelijk schandalig! poeh poeh!
Een simpel "sorry Twente, we gaan een optie in het contract lichten en gaan niet in op jullie bod" was voldoende geweest. Wat tussen Volendam en Eiting contractueel is afgesproken is niet Twentes pakkie an.

24 augustus 2023 om 14:21

Grappig genoeg heeft Feyenoord dit met Zerrouki geprobeerd.
Niemand vond het een probleem toen, inclusief jij.
Maar nu, mag een club geen bod meer uitbrengen rond de clausule? Beetje meten met 2 maten weer, al verwacht ik niet ander van jou als het over Twente gaat.

24 augustus 2023 om 14:24

Dat heeft Volendam ook gedaan, die hebben gezegd dat de optie is gelicht. Dat Twente daarna het bod liet staan bevestigt alleen maar dat ze wisten dat Eiting een zaak ging aanspannen. Na de uitspraak van de rechter kan Twente gaat Twente ineens een verhoogd bod uitbrengen. Er is geen supportersgroep zo gekleurd als die van Twente, zelf andere neutrale leden zeggen dat Twente een smerig spelletje speelde.

24 augustus 2023 om 08:21

Een artikeltje over FC Twente, en El Fenomeno is er als de kippen bij.

24 augustus 2023 om 10:40

Zijn bloed kookte weer even. De schadelijkste 5-lettercombinatie voor de man: Twente. De haat voor een ander die groter is dan de liefde voor je eigen club. Heerlijk wat ons ‘provincieclubje’ losmaakt bij sommigen 😉

24 augustus 2023 om 11:44

Het hele probleem is, is dat Twente supporters er continu op hem blijven reageren.
daar kan hij van genieten, dat mensen zo blijven 'happen, en daarom gaat ie door haha.

24 augustus 2023 om 11:52

Ik geniet er wel van. Die man is uren per dag kwijt aan een club ‘die hem niks interesseert’. Ik wil daar graag een minuut of 10 aan bijdragen om dat in stand te houden. Zo af en toe heeft hij ook goede kritische noten, dat mag ook gezegd worden.

24 augustus 2023 om 09:38

El Fenomeno wat steek je toch een tijd in mijn club als supporter vh oh zo grote Feyenoord. Doet me goed!

24 augustus 2023 om 09:56

Ong het zelfde spelletje als Feyenoord met zeroukki en hilgers wilden spelen
Als die clausule erin stond is het Twente s goed recht om dit te bieden

24 augustus 2023 om 10:44

Ook als de clausule nooit heeft bestaan is het Twente’s goed recht te bieden wat ze wil. Als ze 16€ willen bieden is dat ook toegestaan. Ronduit onbeschoft, respectloos misschien zelfs. Maar het mag.

Siert hem dat hij naar het morele kijkt, maar het is een BV, dus ook weer niet nodig.
Als het niet verantwoord is om 2,5 miljoen uit te geven en je knel komt te zitten, houd het op.

23 augustus 2023 om 23:58

Als die naar het morele aspect had gekeken had die het bod van vier ton ingetrokken of verhoogd nadat Volendam zei dat er geen clausule meer in het contract stond.

23 augustus 2023 om 23:59

Is 5 ton geboden

Ik hoop zo, dat Volendam hoog in de boom gaat zitten qua prijs.

23 augustus 2023 om 23:55

Voor Twente hoog in de boom gaan zitten of in het algemeen?
Denk niet dat Twente hem dan nog koopt.

24 augustus 2023 om 00:00

Wat mij betreft hoeft hij niet naar Twente te komen, prima voetballer hoor, maar niet een die Twente nodig heeft

23 augustus 2023 om 23:58

Ja, want dan heb je gelukkig alleen maar verliezers, en dat is natuurlijk heel fijn. Volendam heeft dan geen transfersom maar een ongemotiveerde speler. Eiting moet ergens voetballen waar hij helemaal niet meer wil voetballen. En Twente heeft geen inkomende transfer. Iedereen verliest. Dat zou zo fijn zijn!

24 augustus 2023 om 00:36

En zo is het maar net Anita!

24 augustus 2023 om 05:51

Ik ook, Twente kan hun geld beter besteden

24 augustus 2023 om 07:23

Als Twente supporter hoop ik dit met je! Gewoon vasthouden aan die 2,5 miljoen Volendam. Kan Twente op zoek naar vleugelaanvallers.

24 augustus 2023 om 07:35

Inderdaad, we hebben Kjolo en regeer voor die plek. We moeten buitenspelers hebben!

24 augustus 2023 om 09:49

Dat mag volendam doen Dan mag Twente nee zeggen

Slimme reactie vanuit Twente. Of het ook oprecht is.. Bij Volendam zullen ze hun knopen wel gaan tellen. Hoeveel heb je aan een speler die op deze manier zijn kont tegen de krib gooit. Benieuwd voor hoeveel geld Volendam bereidt is die jongen “te lozen”..

23 augustus 2023 om 23:58

Ik hoop echt dat ze aan die 2,5 miljoen vasthouden, wat mij betreft hoeft hij niet naar Twente te komen, prima voetballer hoor, maar niet een die Twente nodig heeft

24 augustus 2023 om 00:03

Ik gok dat de reactie toch een beetje voor de bühne is. Twente zal voor de vorm misschien nog even informeren naar Eiting, vervolgens publiekelijk concluderen dat er geen financiële ruimte is en uiteindelijk Volendam met de scherven achterlaten. Een leermoment voor zowel Eiting als Volendam. We gaan het beleven.

Wat een k**argument ook van Eiting, ik heb de keuze gemaakt voor Twente. Om het team wat er staat en het vertrouwen dat ze het goed doen. Zo oppervlakkig, verdwaald in z'n eigen hebzucht en Volendam zo voor het blok gezet. Als volendam zijnde zou ik 'm niet eens meer willen hebben. Voor 1,5mln lekker laten gaan.

24 augustus 2023 om 07:34

Nouja.. Volendam heeft 65% van de transferrechten en kamp Eiting 35%. Met hebzucht wil je er dan juist zoveel mogelijk zelf uithalen lijkt me.

24 augustus 2023 om 08:38

Het schijnt dat er van de 65% die Volendam ontvangt slechts een klein deel daadwerkelijk naar Volendam zelf gaat. Die houden niks over.

24 augustus 2023 om 09:18

Knvb zou eens een onderzoek moeten doen naar third party ownerships

24 augustus 2023 om 10:45

Haha Jansen, dit gaan veel mensen niet waarderen (ondanks de knipoog) 😉

24 augustus 2023 om 12:59

Maar toch heeft die post eigenlijk wel een serieuze ondertoon. Er zijn hier meerdere partijen met verschillende belangen. En ik heb zo'n vermoeden dat dit niet het enige contract is in de Nederlandse voetbalwereld..
Is Football Leaks nog actief?

24 augustus 2023 om 13:22

Uiteindelijk zijn die verschillende belangen ook de reden tot de arbitragezaak. Ook een miscommunicatie over voorwaarden van een bodembedrag (door mij ook wel verkeerd als clausule aangeduid) hebben niet geholpen, net als wanneer de eenzijdige optie gelicht kon worden. Veel haken en ogen die van tevoren gladgestreken moesten worden, maar op zichzelf niets verkeerds aan. De rechten lagen bij zowel werkgever en werknemer. Niet een externe partij die verder met geen van 2 te maken hadden. Dus ga ik hier niet van schrikbarende onthullingen uit.

24 augustus 2023 om 13:39

Zover ik heb begrepen zijn er meer individuen binnen "kamp Eiting" met belangen en dus niet alleen Volendam en de speler zelf. Pin me er niet op vast, want dat heb ik niet uit eerste hand.

24 augustus 2023 om 14:14

Oei, ja. Als het zaakwaarnemers, belangenbehartigers etc. zijn kan dat natuurlijk. Hoe dat precies zit kan ik je helaas ook niet vertellen 😅

Lijkt me dat wanneer Eiting zijn claims allemaal afgwezen zijn. Dat er ook werkweigering heeft plaats gevonden. Ook zou ik als speler op zoek gaan naar een andere zaakwaarnemer. Een goede ziet in welke mogelijkheden er zijn en trapt op tijd op de rem. Jammer dat speler en club lijnrecht tegenover elkaar staan. Heb sympathievoor beiden.

Die komen er wel uit joh, die gaat voor (oplopend tot) 2 miljoen euro weg bij Volendam. Iedereen weet dat het niet meer houdbaar is. Volendam moet doorschakelen. Waarom niet navragen bij Ajax voor Fitz-Jim? Die is inmiddels ook door Vos voorbijgestreefd in de pikorde.

24 augustus 2023 om 07:27

Vraag me wel af of er nu nog spelers zijn die Volendam als springplank willen gebruiken. Daar heeft Volendam toch wel een deukje in het imago opgelopen.

24 augustus 2023 om 10:30

Hoezo? Dat kan men dan ook vinden van Twente, zie Zerrouki vorig jaar. Dan hadden hun ook gewoon het bod van Feyenoord moeten accepteren? Twente is ook gewoon een springplank.

24 augustus 2023 om 10:39

Dat lijkt me niet gestrekte poot, Eiting heeft gewoon een slechte deal gesloten. Heel begrijpelijk dat Volendam niet akkoord gaat met een bedrag voor een speler die zij (terecht) als vijf keer meer waard beschouwen.

24 augustus 2023 om 11:02

Eiting heeft in overrenstemming met Volendam een contract opgesteld waarbij de intentie is uitgesproken na een jaar alweer te vertrekken.(springplank) Hier zou zowrl de speler als de club van profiteren. Zerrouki had een totaal ander contract. Ook met Zerrouki zijn afspraken gemaakt deze zijn ook gewoon nagekomen. Dus ik zie de vergelijking niet.

Betaal iemand gewoon naar zijn marktwaarde. Twente bood 500k , marktwaarde 2.5 mil. Makkelijk op te lossen. 1.2 mil en klaar.

Twente heeft tgenoeg kunnen beunen op het vertrek van Cerny. Dus 1.2 mil neerleggen zou niet moeilijk zijn. Nu heb je een speler ( je beste van het elftalf) die weigert om te voetballen omdat zijn transfer is mislukt. Met andere woorden je kan beter zo een speler kwijt zijn dan rijk zijn.

24 augustus 2023 om 07:37

Twente heeft het geld juist niet, vandaar dat we nu met een halve selectie zitten. Er moeten nog twee buitenspelers bij, maar daar is geen geld voor.

24 augustus 2023 om 10:51

Makavellikid, ik hoop dat je begrijpt dat geld uit transfers gestoken wordt in andere dingen dan alleen het transferbudget. Los van dat er bedragen worden afgestaan aan andere partijen (belastingen, zaakwaarnemers, moederclubs etc.) zijn er ook schulden die worden afgelost. De gemeente moet haar geld ook terugzien namelijk.

Verder is er een groot bedrag verdwenen van het overige budget verdwenen met de transfer van Ugalde. Of dat zinnig was of niet is dan weer een geheel andere discussie.

Twente dacht een koopje te hebben, op basis van desinformatie of informatie die nu in ieder geval niet van toepassing is. Gegokt en verloren. Zoals Oenieboy terecht aangeeft zijn er andere prioriteiten.

Wat dacht je van
800.000
+-20/30% rechten

Lekker in Volendam laten en op zoek naar echte versterkingen op de vleugels. Jammer voor Eiting, maar de voetbalwereld kan soms hard zijn.

24 augustus 2023 om 08:28

Idd wat nou morele verplichting.. zakelijk zijn! Ik verwacht zelfs dat kamp Eiting, Twente (ongewild onvolledig) heeft geinformeerd over het contract.

Dat zielige gedoe we hebben geen geld bla bla, maar we voelen de morele plicht, wat een gezwets zeg. Of je komt met een goed bot of loopt weg. Straks krijg je de praatjes, ja wij zochten echt een oplossing, maar Volendam werkt tegen. Geen geld is niet kopen, niet zeuren dat je geen geld hebt.

24 augustus 2023 om 08:12

Hoe duidelijk wil je het hebben..? Twente krijgt te horen dat er een clausule in het contract is (en die was er) is opgenomen. Biedt een bedrag ruim boven hrt bedrag in de clausule is opgenomen. Volendam heeft de mogelijkheid hier op te reageren maar doet dit niet maar zoekt vervolgens de media en misbruikt vervolgens de Telegraaf (die daar verder niet moeilijk over doen) om het verhaal naar buiten te brengen. Er zijn door veel partijen fouten gemaakt. Volendam, Eiting, de Telegraaf en ook Twente idd.

24 augustus 2023 om 10:29

@gestrekte- poot ik heb het nu over dit artikel, niet over het voorgaande. En in dit artikel is het een beetje zielig doen van we hebben geeld geld, maar wel de morele plicht.

24 augustus 2023 om 10:29

Ruim boven een ton meer nou nou poe he!

24 augustus 2023 om 11:07

25% meer dan de prijs in de clausule. Ik snap dat ze het breed hebben in Almelo en daar voor een auto van €10.000,- ook standaard 12.500 betalen. Sociaal volkje!

24 augustus 2023 om 12:24

Haha kom je daarmee, is gewoon niet ruim meer wat heeft Almelo ermee te maken?

24 augustus 2023 om 08:18

Maar wat heeft Volendam nou aan een goed bot? Het is geen hond!

24 augustus 2023 om 10:58

Maar wel een vissersdorp!

24 augustus 2023 om 11:02

Scherp, hulde!

Sterker nog, alle partijen zijn door de arbitragecommissie verzocht om alsnog "normale" onderhandelingen te voeren en alle geschiedenis achter zich te laten. Zie ook de punten in de uitspraak. Of ze er uit gaan komen betwijfel ik...

24 augustus 2023 om 11:05

Ik denk niet dat hier uitkomen inderdaad. Dit statement van Bruggink zie ook een beetje voor de goede vorm, lege woorden. Tot nu toe groeit mijn vertrouwen dat hij ‘de juiste persoon op de juiste plek’ is nog niet.

24 augustus 2023 om 12:13

Ik denk het wel, in de uitspraak werd ook gezegd dat men het addendum in het contract van Eiting dient te respecteren en inderdaad normale onderhandelingen te starten. Wel moesten de 3 partijen er voor zorgen dat er een zo hoog mogelijke (dit woord is vooral belangrijk) transfersom op tafel komt. In het Addendum staat vervolgens dat de minimale transfersom voor Eiting €383.806 is omdat dit de gemaakte ‘kosten’ zijn voor Volendam aan Eiting. Iedere euro hierboven is dus feitelijk winst. Echter houdt Volendam maar 65% over van de transfersom, de rest gaat naar kamp Eiting. Mijns inziens zou een bod van 1 miljoen moeten voldoen. Eiting zou dan water bij de wijn moeten doen en afzien van die 35% waardoor Volendam vervolgens €650.000 euro bijschrijft. Geleden kosten vergoed, lastige speler kwijt, iedereen blij.

24 augustus 2023 om 14:22

Dan wordt Volendam wel enigszins een loer gedraaid natuurlijk. Ik vind het niet ondenkbaar dat er een club is die minimaal 1,5 tot 2mln kan neerleggen. Volendam voldoet immers gewoon aan de afspraken die zijn gemaakt.

Als Twente dit via huur met verplichtte optie tot koop doet: prima. Maar in dit window zou ik als Twente zijnde geen 1,5/2mln neerleggen.

24 augustus 2023 om 16:18

@tukkertje, ik zou als FC Twente zijnde nu maximaal € 750.000 neertellen voor Carel Eiting. Als FC Volendam dat ontoereikend vindt dan zit er niets anders op dat Eiting dit seizoen gewoon in Volendam blijft. En dat de Tukkers hem medio 2024 voor noppes inlijven. Als buitenstaander lijkt me dat FC Twente op dit moment veel meer behoefte heeft aan geschikte buitenspelers.

Ik vind dat in de discussie voorbij wordt gegaan aan wat eiting wil. Als hij perse niet in Frankrijk wil voetballen maar wel in NL ja dan heeft Twente nog steeds de beste papieren. Akkoord dat Twente naïef heeft gehandeld . Maar nergens hoor ik de rol van de zaakwaarnemer, die heeft toch ook geweten van her addendum en kan toch niet verrast zijn door de uitspraak vd arbitrage

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren