Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente gaat mogelijk bij Ajax aankloppen voor overbodige verdediger

Laatste update:

Mocht Gijs Smal deze winter nog naar Rangers FC vertrekken, is het goed mogelijk dat FC Twente aanklopt bij Ajax voor Anass Salah-Eddine. Dat schrijft Voetbal International dinsdag in een transferupdate over alle Eredivisie-clubs. De 22-jarige Salah-Eddine speelde vorig seizoen al op huurbasis voor Twente en heeft in Amsterdam weinig zicht meer op speelminuten.

Vorige week meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano al dat Ajax bereid is om Salah-Eddine op huurbasis te laten gaan. Volgens de Italiaanse journalist staat de Amsterdammer op het wensenlijstje van onder meer Rangers en Torino.

De Schotse topclub lijkt echter meer gecharmeerd te zijn van Smal, die in Enschede over een aflopend contract beschikt. “Mocht de belangstelling voor de linksback voor het sluiten van de markt nog concreet worden, dan geldt Anass Salah-Eddine als een kandidaat om hem te vervangen”, aldus VI.

Salah-Eddine werd in 2018 door Ajax overgenomen vanuit de jeugdopleiding van AZ. Anderhalf jaar geleden werd hij gedurende een seizoen uitgeleend aan Twente.

De linkspoot kwam zeventien keer in actie namens de Tukkers, waarin hij eenmaal fungeerde als aangever. Afgelopen zomer keerde hij terug naar Amsterdam en stond hij tijdens de eerste twee Eredivisie-duels meteen in de basis, als linksback.

Daarna raakte Salah-Eddine zijn basisplek kwijt en moest hij het doen met een aantal invalbeurten. Tot dusver speelde hij dit seizoen negen officiële duels voor Ajax 1, waarvan slechts twee als basisspeler.

Om alsnog aan spelen toe te komen, maakt hij de laatste maanden vooral minuten namens Jong Ajax. Daar kwam hij dit seizoen tot tien duels, voornamelijk als verdedigende middenvelder. Indien Smal naar Glasgow vertrekt, kan Twente een uitweg bieden aan Salah-Eddine.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zou ik echt een miskoop vinden. Waardeloze speler zonder mentaliteit. Daarnaast is het geen linksback maar een middenvelder. Geef mij naar liever zagre van excelsior.

30 januari 2024 om 08:22

Zagre van Excelsior heeft wel alles wat een moderne linksback moet hebben. Alleen denk ik niet dat Excelsior happig is op twee winterse transfers en hoog in de boom zal gaan zitten. Ze staan nu op een mooie 11de plek maar toch ook maar 6 punten boven nacompetitie voetbal.

30 januari 2024 om 09:48

Waardeloos vind ik hem niet, en zou ook eerder voor SE gaan dan Zagre. Het verleden heeft toch aangetoond dat spelers van topclubs bij ons veel eerder slagen dan spelers van mindere clubs.

30 januari 2024 om 11:12

Smal is een linksback, Sagre is ook een linksback dus dat zou een logische vervanger zijn. SE is een middenvelder die wel eens linksback staat n die bij Twente nooit ook maar enige indruk heeft gemaakt. Het zou dus heel onlogisch zijn om SE te halen.

30 januari 2024 om 13:09

Als hij nooit enige indruk bij Twente zou hebben gemaakt zou Twente waarschijnlijk geen interesse hebben. Dus denk dat hij wel indruk heeft gemaakt.

Doet Ajax er dan als directe concurrent goed aan of juist niet door daarmee akkoord te gaan... Ik neig bijna naar ja antwoorden ...

30 januari 2024 om 08:17

Tuurlijk, hij speelde bij Jong Ajax zelfs erg matig

30 januari 2024 om 09:45

De "concurrent" verzwakken met Salah-Eddine lijkt mij voor Ajax een goede deal.

Kan me niet voorstellen. Er zijn weinig zwakkere verdedigers in de eredivisie…

30 januari 2024 om 08:52

Zeker wel Martha. Overigens zou ik Salah Eddine niet gebruiken als back maar als middenvelder. De vraag is of hij niet beter is dan Taylor en eigenlijk op die 8 positie niet eens een kans had moeten krijgen. Hij is bij het terug verdedigen in de omschakeling in ieder geval sneller dan Taylor. Indien je hem gaat halen als vervanger van Smal dan gaat Twente er niet beter op worden. Ajax moet hem proberen te verkopen met een doorverkoop percentage. Indien hij geen kans krijgt boven Martha, dan heb je niks meer te zoeken in Amsterdam.

Bij ajax moet je dit seizoen zeker niet aankloppen voor verdedigers, laatstaan een overbodige.

Maar die jongen was zo slecht die keren dat we hem zagen.
Was gewoon juichen voor de tegenstander elke keer dan hij erin kwam.

Twente te hoog gegrepen voor hem, kan beter naar een lager team, ervaring en vertrouwen op doen lijkt me.

30 januari 2024 om 08:25

Hij deed het toch prima vorig seizoen bij Twente? Dat hij de fout maakte voor zijn kans bij Ajax te willen gaan doen niks af aan zijn kwaliteiten, die hij wel degelijk bezit.

Denk alleen dat Twente het beschikbare budget beter in een rechtsbuiten kan stoppen.

30 januari 2024 om 08:34

Zover ik me de wedstrijden vorig jaar kan herinneren van Twente speelde hij als middenvelder. Op linksback vind ik hem tot nu toe totaal niet overtuigen.

30 januari 2024 om 09:19

Hij speelde een paar aardige potjes als middenvelder, maar als back voldeet hij totaal niet. En we hebben een back nodig, geen middenvelder.

30 januari 2024 om 09:37

Hij speelde maar een paar potjes, en alleen als middenvelder zag dit er oke uit. Vervolgens werden de meeste Ajacieden hier helemaal wild dat ze de nieuwe linksback voor de komende jaren nu wel gevonden hadden. Wij, twentefans, zeiden direct dat je toch minimaal gijs smal uit de basis moet kunnen spelen wil je bij ajax slagen, maar die fans wilden niet luisteren. Zo zie je maar, je moet echt uitblinken bij een subtopper om te slagen bij een topclub, en zelfs dan is nog niet zeker of je het haalt. Zie Zerrouki.

30 januari 2024 om 10:42

Zerrouki heeft gewoon de pech dat hij een nog betere speler voor zich heeft staan, dat doet verder niks af aan zijn kwaliteiten. Die staat volgend seizoen gewoon basis bij verkoop van Wieffer.

Tijdens de verhuur aan Twente werd al duidelijk dat deze jongen het vereiste niveau (nog) niet heeft. Als je dan toch moet banken, dan liever bij Ajax dan bij Twente vermoed ik.

30 januari 2024 om 09:38

Bij Twente speelde hij in ieder geval nog soms.

30 januari 2024 om 10:56

Ook omdat letterlijk alle anderen afwezig waren.

30 januari 2024 om 14:29

Bovendien heeft hij twee leuke wedstrijden gespeeld, als middenvelder. Als back heeft hij niet bijster veel gespeeld, maar ook werkelijk 0 indruk gemaakt.

Normaliter ben ik er geen voorstander van om je spelers te verkopen /verhuren aan je directe concurrent, maar in dit geval zou je hen juist verzwakken. Dus in mijn ogen zou het geen enkel probleem dat hij naar Twente gaat. Is gewoon (nog) niet goed genoeg voor dit niveau.

Dit is denk ik verzonnen nieuws. Edine heeft vorig jaar ondubbelzinnig aangetoond dat hij er geen reet van kan op de backpositie. En dan zal Twente hem nogmaals ophalen? Tuurlijk niet.

30 januari 2024 om 11:12

Daarbij is allang naar buiten gekomen dat er vanuit Schotland geen interesse is in Smal. Snap nooit hoe ze dan toch dit soort artikelen in elkaar fabriceren, de kern van het verhaal is al ontkracht en toch moet er nog even een plasje over gedaan worden door de "journalist".

30 januari 2024 om 14:30

Er zal vast interesse zijn, maar die gaan hem niet nu weghalen als hij in de zomer gratis is.

Beste grappig dat we een middenvelder gaan afbranden, omdat hij niks kan op LB positie. Het is niet voor iedereen weggelegd om op iedere positie te kunnen voetballen. Dit is gewoon een prima middenvelder voor de subtop en middenmoot van de ED. En volgens mij heeft hij het vorig jaar op die positie nog niet eens zo slecht gedaan bij Twente.

30 januari 2024 om 11:59

Maar dan is het dus geen vervanger voor Smal, die geen middenvelder is
Op het middenveld is Twente prima voorzien. Ik zou een interesse van Twente in hem dan ook erg vreemd vinden.

Dat zou toch wel erg dom zijn. Die jongen is meer een middenvelder en daarin zit FC Twente al prima. Daar heb je Sadilek, Eiting, Kjolo, Steijn, terwijl Vlap eigenlijk ook een aanvallende middenvelder is. Taha is van nature ook al een aanvallende middenvelder.

Verder vond ik Salah-Eddine als back ook helemaal niet goed. Overigens lijkt me dit ook meer een aanname. Streuer en Bruggink hebben ook ongetwijfeld gezien dat je aan Salah-Eddine alleen iets hebt op het middenveld. Als er 1 linie is waar je geen spelers nodig hebt, is het daar wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren