Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax nadert akkoord over uitgaande transfer; speler moet nog meewerken

Laatste update:

Ajax en FC Twente naderen een akkoord over een definitieve transfer van Anass Salah-Eddine, zo meldt Voetbal International. De 22-jarige linksback moet zelf nog wel instemmen met een vertrek naar Enschede, daar er nog geen persoonlijk akkoord ligt tussen de Tukkers en de Amsterdammer. Salah-Eddine kan Ajax na ruim vijf jaar verlaten.

Volgens journalisten Tim van Duijn en Lentin Goodijk is het vertrek van Salah-Eddine logisch. “Salah-Eddine was bij Ajax gedegradeerd tot derde optie voor de linksbackpositie en daarom kwamen beide partijen overeen dat het beter was om te vertrekken.” Vanuit het buitenland was er sluimerende interesse, maar Twente was het meest concreet.

Het is nog onbekend wat Ajax gaat overhouden aan het vertek van Salah-Eddine, die in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2025 vastlag. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 900.000 euro. Salah-Eddine gaat in Enschede concurreren met Gijs Smal, die over een aflopend contract beschikt. Mike Verweij van De Telegraaf rept over een transfersom van 1 miljoen euro.

Salah-Eddine werd in 2018 door Ajax overgenomen vanuit de jeugdopleiding van AZ. Anderhalf jaar geleden werd hij gedurende een seizoen uitgeleend aan Twente.

De linkspoot kwam zeventien keer in actie namens de Tukkers, waarin hij eenmaal fungeerde als aangever. Afgelopen zomer keerde hij terug naar Amsterdam en stond hij tijdens de eerste twee Eredivisie-duels meteen in de basis, als linksback.

Daarna raakte Salah-Eddine zijn basisplek kwijt en moest hij het doen met een aantal invalbeurten. Tot dusver speelde hij dit seizoen negen officiële duels voor Ajax 1, waarvan slechts twee als basisspeler.

Afgelopen week meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano al dat Ajax bereid was om Salah-Eddine op huurbasis te laten gaan. Volgens de Italiaanse journalist stond de Amsterdammer op het wensenlijstje van onder meer Rangers en Torino. Nu blijft Salah-Eddine vermoedelijk behouden voor de Eredivisie, waar hij bij de huidige nummer drie een meerjarig contract kan ondertekenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vanaf 1 euro is dit al een uitstekende transfer!

1 februari 2024 om 13:06

Alles daaronder is wat mij betreft ook prima!

1 februari 2024 om 13:11

Overdreven reactie dit. Komt inderdaad tekort voor Ajax maar heeft gewoon een prima waarde voor het overgrote deel van de ED. Ze hadden beter Martha kunnen verkopen, die kan er namelijk nog minder van.

1 februari 2024 om 14:42

Tenzij ze hem verlengen, zal die aankomende zomer transfervrij vertrekken

1 februari 2024 om 13:13

Kan snel gaan he.. iedereen wist het zeker afgelopen zomer.. hij moet de 1e linksback worden..

1 februari 2024 om 13:28

Nou kan me vergissen, maar dat heb ik toch nergens gelezen.

1 februari 2024 om 13:35

Dat dacht helemaal niemand, zeker bij Ajax niet. Het was de bedoeling dat hij de backup op linksback zou worden, maar zelfs voor die rol blijkt hij nu niet geschikt te zijn.

Prima speler voor Twente. Te licht voor Ajax. Hopelijk levert ie Ajax nog wat op.

1 februari 2024 om 13:13

Ik vraag me af of hij prima is voor Twente. Lijkt me zelfs daar hooguit voor de breedte van de selectie.

1 februari 2024 om 17:09

Helemaal geen prima speler voor ons, komt ook bij ons gewoon tekort. Waardeloze transfer.

Heeft me ook teleurgesteld, al kan die er zelf weinig aan doen natuurlijk. Nee, zeker niet het niveau wat Ajax wilt nastreven dus zou top zijn voor alle partijen als hij ergens anders heen gaat.

Prachtig nieuws, alleen snap ik niet waarom hier een push melding van gemaakt moet worden, je krijgt ook geen pushmelding als Vitesse of Groningen een transfer maakt

1 februari 2024 om 13:02

Die meldingen wordt ik gek van. Ik volg geen individuele spelers, geen Spaanse clubs en de competitie in zijn geheel niet. Toch krijg ik van elke poep of scheet in Barcelona en/of Madrid een melding… In het bijzonder als Frenkie de Jong in de titel zit. Kap daarmee VZ…

1 februari 2024 om 13:03

Je kan meldingen van apps uitzetten bij instellingen 👍🏼

1 februari 2024 om 13:04

Ik heb de meldingen aan voor belangrijk nieuws, en laat een transfer van een halve wisselspeler van Jong Ajax nou niet met meest belangrijke nieuws zijn

1 februari 2024 om 13:10

Klopt, notificaties worden zeer ongepast verzonden. Om schijtziek van te worden. En je kan ook niet aangeven waar je wel of geen notificatie van wilt ontvangen, het is gewoon aan- of uitzetten. Geen middenweg. En als VZ bij elk dom artikel een notificatie eruit stuurt, houdt het voor mij op.

1 februari 2024 om 13:11

Laten we wel wezen, geen enkel voetbalgerelateerd nieuws is toch zo belangrijk dat je daar per se een pushbericht van wil hebben? Je ziet het vanzelf wel als je VZ opent als je zin/tijd hebt.

1 februari 2024 om 13:27

Nouja een pushmelding als er iets gebeurt bij 1 van je teams die je als favoriet hebt is wel logisch. Alleen krijg ik van alle gebeurtenissen van ajax, psv en feyenoord een pushmelding. Geen idee waarom?

Niet ontevreden over, met het oog op de situatie van Smal. Hopelijk niet de hoofdprijs…

Twente betaald rond de 5 ton als ik het zo mag geloven.

1 februari 2024 om 13:04

Vind je dat niet veel voor een speler die in de KKD speelt ?

1 februari 2024 om 13:10

Mwah, die jongen kan wel beter. Bij Ajax zijn spelers momenteel ook aan het onderpresteren, getuige de prestaties van bijvoorbeeld een Wijndal of Sutalo. Bij Twente kan die jongen zich rustiger ontwikkelen. De Ajax fans hadden ook onrealistische verwachtingen.

1 februari 2024 om 13:15

Voor 5 ton kan je nog wel een gok nemen.

1 februari 2024 om 13:16

Onrealistische verwachtingen? Volgens mij heb je hem bij Ajax niet zien spelen dan.... Sterker nog, de supporters van Ajax zijn momenteel helemaal niet zo onrealistisch als je het mij vraagt. Er wordt gewoon ingezien dat onze selectie niet super sterk is. Maar zelfs dan mag je nog wel bepaalde eisen stellen, zoals een bal niet over de zijlijn spelen maar vanaf twee meter afstand toch naar de persoon in het juiste shirtje. En als er een tegenaanval is, proberen om de persoon met de bal in het andere shirtje tegen te houden. Ik zeg het je, ook Twente is te hoog gegrepen voor deze jongen. Die kan er he le maal niks van.

1 februari 2024 om 13:27

Sieb, vergeten dat hij bij Twente al eerder gespeeld heeft? In de zomer zag ik Ajacieden hier op VZ beweren dat hij de nieuwe back zou worden. Het was in Twente toen al erg duidelijk dat hij dat niet zou worden. Bij Twente heeft hij een aantal goede wedstrijden gespeeld en is de druk minder hoog, dan kan zo'n jongen zich beter ontwikkelen.

1 februari 2024 om 14:27

FC Twentersd,

Ik zag (op een andere site) dat het trouwens 1 miljoen zou zijn.

1 februari 2024 om 15:26

Inclusief bonussen

2 februari 2024 om 01:57

Ik ben zeker niet vergeten dat hij al bij Twente speelde. En vooral ook dat hij toen ook al zat te banken. Met alle respect, maar dan weet je als Ajacied toch dat het hem niet gaat worden? En er zullen vast wel wat Ajacieden rare dingen geroepen hebben, maar daar was ik er niet eentje van. Ik blijf erbij, hij kan er helemaal niks van. Echt een dramatische back. Ik hoop voor jullie en voor die jongen zelf dat ie het tegendeel gaat bewijzen, maar ik kan het me niet voorstellen.

Deze speler heeft in ieder geval wel echt zijn kans gehad in Ajax 1.

1 februari 2024 om 13:11

In ga er volledig vanuit dat je dit sarcastisch bedoelt.. maar voor die 1% kans dat dit een serieuze reactie was.. Deze jongen heeft dit seizoen in een elftal dat totaal niet draaide en met een matige coach welgeteld 191 minuten speeltijd in Ajax1 gehad, weliswaar verspreid over 6 wedstrijden maar deze jongen heeft dus in feite 2 volle wedstrijden de kans gehad in Ajax1. Dat is alles behalve ‘echt zijn kans gehad’. Voor hem is het te hopen dat hij bij Twente alsnog slaagt, wie weet wel op een andere positie zoals bij Twente vorig seizoen op het middenveld!

1 februari 2024 om 13:19

In die 2 volle wedstrijden heeft ie wel 36 ballen onnodig over de zijlijn gespeeld en als lantaarnpaal staan te verdedigen. Ik ben blij dat ie niet meer kans dan dat gehad heeft..

1 februari 2024 om 14:32

Dat zal best maar nog steeds is 2 volle wedstrijden ALLES behalve ‘een echte kans’ bij Ajax 1. De keren dat ik hem trouwens bij Twente op het middenveld zag spelen vond ik hem sterker overkomen dan op linksback. Misschien tijd voor een definitieve switch naar de positie van ‘6’ of ‘8’.

1 februari 2024 om 15:23

Eens. Vooral omdat het onder Steijn was kon je het nog niet helemaal goed beoordelen, want dat was complete chaos. Van t’ Schip ziet blijkbaar meer in Martha wat ik zeer, zeer bijzonder vind.

1 februari 2024 om 15:53

@adodenhaag,

Hoezo is 2 wedstrijden niet genoeg om te zien of iemand het niveau aan kan of niet?
Soms speelt iemand 2 wedstrijden en zie je dat er meer in zit, maar deze man deed echt letterlijk alles fout in die minuten, dan is het gewoon simpel.

1 februari 2024 om 16:32

Hij deed natuurlijk niet alles fout, maar hij deed weinig goed. Dat is op dat moment niet goed genoeg voor Ajax. Hij haalde dan ook totaal niet zijn niveau, dan vind ik het wel snel om een conclusie te trekken. Had hem wel eens willen zien in dit elftal en kijken hoe hij het zou doen. Maar ja, gaan maar lekker door met Martha als optie op de linksback.

Salah Eddine heeft waarschijnlijk dubbele gevoelens bij Twente, hij heeft meer gespeeld dan dat hij bij Ajax doet / deed, echter gaat hij daar ook weer als reserve speler naartoe. Krijgt hij een basisplaats als Smal vertrekt of krijgt dan Regeer daar weer een plek.
Twente heeft met Unuvar en Regeer al eerder vanuit jong Ajax spelers gehaald, maar geen van allen is op dit moment een echte basisspeler. Nu komt dat misschien gedeeltelijk door blessures, maar het wordt voor veel middenvelders wel knokken op een basisplek te krijgen. Sadilek is volgens mij de enige die echt zeker is van een plek.

1 februari 2024 om 13:21

Ik ben niet echt een Twente volger, maar Unuvar pakt wel redelijk zijn minuten toch? En doet het ook niet heel slecht? Of valt het echt tegen? Ik baseer me enkel op samenvattingen als het om Twente gaat dus ben eigenlijk wel benieuwd hoe hier door de Twente fans naar wordt gekeken.

1 februari 2024 om 13:28

Unuvar speelt nauwelijks. Valt af en toe enkele minuten in. En dat zegt wel wat over hem, aangezien onze vleugels veruit de zwakste posities zijn. Is ook om de week geblesseerd. Tot nu toe een slechte huur.

1 februari 2024 om 13:47

Vlap staat regelmatig aan de buitenkant toch? Unuvar heeft hetzelfde rendement in veel minder minuten. Snap niet waarom hij er niet in staat momenteel. Überhaupt veel creatiever dan een Rots of Vlap.

1 februari 2024 om 13:36

Regeer is natuurlijk multi inzetbaar en een jonge speler met potentie. Op korte termijn ideaal voor Twente dat moest shoppen met een klein budget, daarnaast ook wel een zekerheidje dat je er aan gaat verdienen op termijn. Salah Eddine is dit ook in mindere mate en voor een kleine prijs zeker wel interessant. Sadilek zie ik van de zomer wel een keer vertrekken en dan heb je al een eventuele vervanger of back up.

1 februari 2024 om 14:30

Voor een trainer is een multi inzetbare speler (voor de bank) ideaal, maar zie jij zelf liever ook niet specialisten dan alleskunners op het veld ? Persoonlijk zie ik namelijk liever een echte rechtsback op deze positie staan dan een speler die hier ook kan spelen. Over het algemeen zijn die toch echt gewoon minder.

1 februari 2024 om 15:27

Wat betreft basisspelers ben ik het helemaal met je eens. Maar een bank met spelers die op meerdere posities kunnen spelen, aangevuld met specialisten die andere kwaliteiten hebben dan de basisspelers is voor Twente op dit moment echt het beste scenario. Daarom denk ik wel dat SE een welkome versterking is.
Las net wel dat het bedrag ongeveer 1 miljoen is en dat vind ik dan toch wel aan de dure kant.

Fantastisch nieuws! Ik heb niets tegen de persoon Salah-Eddine, maar als voetballer komt hij nu duidelijk tekort voor Ajax en het is dan ook fijn dat Ajax dit soort spelers van de hand doet.

Heeft in niets laten zien het niveau van Ajax aan te kunnen, maar ik vraag mij ook af of Twente hier echt iets aan heeft. Ik hoop dat hij Ajax ongelijk bewijst maar voor nu is dit top.

1 februari 2024 om 13:12

Vorig seizoen was hij bij Twente vooral wissel. Hij is voor een trainer een ideale speler omdat hij op meerdere plekken kan spelen. Hij zal (voor mijn gevoel) vooral meer de selectie sterker maken dan het eerste elftal.

Ik snap dat Salah Eddine klaar is bij Ajax, maar waarom zouden ze de concurrent versterken? Twente is echt nog wel in te halen voor Ajax.

1 februari 2024 om 13:13

Ook met Salah-Eddine als back-up op de bank bij TC Twente zijn ze toch nog steeds gewoon in te halen? Alsof zijn komst het verschil maakt tussen wel of niet inhalen van Twente op de ranglijst, dat is echt niet het geval hoor.

2 februari 2024 om 08:01

Ik denk sowieso dat de verschillen klein gaan zijn aan het eind van het seizoen. Dan moet je elk voordeel pakken. Voor Twente heeft Salah-Eddine het prima gedaan. Prima breedteversterking voor ze.

1 februari 2024 om 13:14

Inderdaad niet erg slim van Twente om de concurrentie te versterken. Als Ajacied zie je het graag dat concurrenten geld neertikken voor spelers die flink te kort komen.

1 februari 2024 om 14:32

@ajaxnl

Je bedoelt wat Ajax de afgelopen 2 jaar gedaan heeft ?

Zonder gekheid, ik betwijfel of Salah Eddine de basis van Twente sterker maakt, maar voor de breedte van Twente is het geen verkeerde aankoop. Heeft vorig seizoen toch best goede wedstrijden gespeeld. Een leuke (relatief) dure speler voor op de bank.

1 februari 2024 om 14:42

Komt bij ons voor de bank eigenlijk ook te kort. Dus dan is wat extra geld toch maar mooi meegenomen.

1 februari 2024 om 15:32

Ajax haalt Twente dit seizoen echt niet meer in. Na komend weekend staan ze al weer op 7 punten. Die paar punten die Ajax nu is ingelopen ligt vooral aan het makkelijke programma, terwijl Twente slechts 2 punten verspeelde tegen AZ en Feyenoord, waar Ajax nog tegen moet.

1 februari 2024 om 15:58

@Twente-Watcher,

En Twente moet ook nog tegen Utrecht, Heracles, RKC, Ajax, psv, Sparta.
Ik denk persoonlijk dat Ajax dit weekend verliest, en daarna de weg omhoog inzet.
Puntje tegen AZ, 3 punten tegen Twente en verlies tegen Feyenoord, de rest van de wedstrijden winnen we.

1 februari 2024 om 16:34

Sla je reactie op en kom hier eind mei op terug

2 februari 2024 om 07:59

Programma van Twente is makkelijker inderdaad, maar Ajax lijkt de weg omhoog te hebben gevonden en Twente is net één van de beste spelers verloren. 4 punten is gewoon niet veel, daarom juist zou ik als Ajax Twente nooit sterker maken. Het zou een dubbeltje op de kant kunnen worden, zeker als Twente verliest in Amsterdam.

2 februari 2024 om 11:38

Programma is gewoon vergelijkbaar natuurlijk, beiden moeten nog tegen 15 van de 17 tegenstanders aantreden immers.

2 februari 2024 om 14:56

@twente Watcher,

Ik vind dit echt wel grootspraak. Twente zal thuis alles moeten kunnen winnen, maar met nog een behoorlijk zwaar uitprogramma en zeker niet de beste vorm kan het nog zwaar worden. Ik verwacht dat Twente nog veel punten laat liggen. Het is vooral de vraag of Ajax echt de weg naar boven ingezet heeft.
Met nu PSV, Heerenveen, NEC, AZ en 2x Europees krijgen ze wel een zwaar programma.
Het zou zomaar kunnen dat de wedstrijden in april (ajax uit bij Feyenoord en thuis tegen Twente) beslissend kunnen zijn.

Zo zie je maar, je kunt beter lekker blijven zitten in de AZ jeugdopleiding. Bij AZ had hij nu waarschijnlijk basisspeler geweest sinds het vertrek van Kerkez. Of was Kerkez zelfs niet gehaald na het vertrek van Wijndal.

Zelfde geldt voor Kian Fitz-Jim.

1 februari 2024 om 13:20

Of als je goed genoeg was geweest had je nu in het eerste elftal van de grootste club van Nederland gezeten, het is maar net of je in jezelf gelooft of niet.

2 februari 2024 om 14:57

Grootste club ? Wanneer ben je de grootste club ? Maar daarbij gaat het toch vooral om de beste en niet om de grootste ? Schalke 04 is qua supporters (groepen) ook 1 van de grootste clubs van nederland, maar daar zie je in het veld weinig van terug.

2 februari 2024 om 15:28

@janssen,

Wil je nu echt een discussie aangaan of Ajax de grootste club is of niet?

Grootste geschiedenis, grootste achterban, grootste stadion, grootste naambekendheid, elk jaar voor iedere club de grootste wedstrijd van het jaar.

Dat je dan toevallig 1 jaar slecht bent, wil niet zeggen dat je niet meer de grootste bent.

Feyenoord en psv volgen ongeveer op dezelfde afstand als dat psv nu los staat in de competitie.

1 februari 2024 om 13:23

Waarom zou hij nu basisspeler zijn, of een Fitz-Jim? Ze komen niet eens in de buurt van een acceptabel niveau voor clubs als Ajax of AZ.

Als je zo gaat rederneren krijgt elke speler uit de AZ jeugdopleiding, een basisspeler in AZ 1.

1 februari 2024 om 14:04

Dat denk ik omdat ik het spelers met potentie vindt. Salah-Eddine iets minder dan Fitz-Jim. Maar met de rust en structuur van de opleiding en doorstroom denk ik dat zij nu verder zouden zijn en meer van die potentie al zouden hebben waargemaakt. Waarbij ik wel een slag om de arm houd bij Salah-Eddine, zullen we nu zien bij Twente.

hoppa en nu snel een nieuwe linksback erbij ! tagliafico of die gianoulis !

Prima transfer voor alle partijen lijkt me.

Geen linksback, maar een linkermiddenvelder. Gaat bij Twente ook niet de concurrentie winnen van Smal als back. Zie het wel zomaar gebeuren dat hij als middenvelder wel in het elftal komt.

Leek de druk niet aan te kunnen bij Ajax. Waar hij normaal een speler was met veel lef aan de bal, technisch vermogen en goede passing en rushes durfde hij in de gemaakte minuten helemaal niks. Eerder ook veel feller en scherper waar hij dit seizoen ongeconcentreerd leek. Niet echt veel kansen gehad, maar in de kansen die hij heeft gehad helaas geen goede indruk achtergelaten. Leek een totaal andere speler dan voorheen.

Lijkt mij een mooie stap voor hem naar een club waar hij zich rustig kan ontwikkelen. Zal vast genoeg kansen krijgen als back en middenvelder. Wie weet zit een terugkeer er ooit in als hij zich sterk ontwikkelt. Volgens mij wil die jongen niets liever dan slagen bij Ajax, al was dat niet te zien in de gemaakte minuten. Ben benieuwd hoe het gaat lopen.

Ik vind Salah-Eddine nog altijd vele malen beter als die Martha want die kan er helemaal niets van nee Ajax moet een goede linksback halen jammer dat Tagliafico niet komt want die staat er gelijk maar als zaterdag Martha op die plek staat dat die ik het somber in plus je speelt met 10 man .

1 februari 2024 om 15:21

Als Martha zaterdag begint dan is het een feest voor Bakayoko. Dan heb ik eigenlijk al geen hoop op een resultaat.

2 februari 2024 om 11:41

Ik zie (uiteraard) ook liever Sosa dan Martha, maar ook die is op verdedigend gebied zwak. Het is te hopen dat Hato echt een dijk van een pot speelt en goede rugdekking kan verlenen op die flank want anders wordt het sowieso een speeltuin voor Bakayoko. Voor ons maar te hopen dat Bakayoko zijn wat mindere vorm van de Feyenoord en Almere duels doortrekt.

2 februari 2024 om 15:44

Eventueel zou Hato linksback kunnen spelen en Kaplan centraal. Maar dat is ook een lastige keuze. Denk wel dat het stabieler is dan met Sosa.

Twente gaat hem gewoon halen als middenvelder natuurlijk. Die kerel komt daar ook beter tot zijn recht dan als back. Dat Ajax hem daar gebruikte terwijl dat bij Twente al niet het geval was vorig seizoen, zegt wel genoeg. Salah-Eddine heeft gewoon geen kwaliteiten om als back te fungeren. Hij heeft geen idee hoe hij moet verdedigen en ook zijn keuzes zowel aan de bal als zonder waren niet best.

2 februari 2024 om 14:59

Dan past hij wel prima in het rijtje met de backs die Ajax nu heeft. Die snappen ook niets van verdedigen.



Ik vond hem bij Twente heel behoorlijk spelen, een sierlijke voetballer. Dus hij is van harte welkom. Bij Ajax kwam hij niet uit de verf, maar dat valt hem moeilijk aan te rekenen door het ontbreken van leiderschap en ervaring in de Ajax ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren