Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente doorbreekt moeilijke tijd met eerste zege sinds januari

Laatste update:

De fans van FC Twente hebben weer iets om opgetogen over te zijn. In een periode waarin naar buiten kwam dat de club in financiële nood verkeert en daarvoor werd bestraft door de KNVB, boekte het elftal van Alfred Schreuder eindelijk weer eens een overwinning. Dat was te danken aan Renato Tapia en Hakim Ziyech, die in de slotfase van het Overijsselse onderonsje met PEC Zwolle toesloegen. De Enschedeërs houden daarmee zicht op de play-offs om Europees voetbal.

/

Een bijzonder roerige week in Enschede moest en zou worden afgesloten met een zege, de eerste sinds 31 januari 2015. De thuisploeg begon dan ook vol goede moed en deelde in de openingsfase wat plaagstootjes uit. PEC Zwolle hield echter eenvoudig stand en was zelf het meest dreigend. Tomas Necid mocht na zo'n twintig minuten spelen inkoppen, maar kon Sonny Stevens met zijn zwakke kopbal niet verontrusten. Ook Mustafa Saymak was dreigend, maar vond eveneens zijn meerdere in de sluitpost van de Tukkers.

Qua kansen stelde Twente daar in de eerste 45 minuten weinig tegenover. Wel kreeg het thuispubliek nog een paar dompers te verwerken. Vroeg in de wedstrijd moest Andreas Bjelland zich geblesseerd laten vervangen, terwijl ook Luc Castaignos het rustsignaal niet haalde. Youness Mokhtar mocht de spits, die last kreeg van zijn hamstring, aflossen. De thuisploeg kreeg daarna de beste mogelijkheid voor rust: Ziyech dwong Warner Hahn tot een knappe redding.

/

Ook na de pauze moest de doelman van PEC Zwolle er twee keer aan te pas komen om zijn ploeg op de been te houden. Zonder groots te spelen kwamen er namelijk kansen voor Tapia (met het hoofd) en andermaal Ziyech (schot). Die missers kwamen de thuisploeg bijna duur te staan. Necid leek namelijk twintig minuten voor tijd een doelpunt te stelen in Enschede, maar de Tsjechische spits zag zijn bal op het laatste moment van de lijn gehaald worden.

Niet veel later zorgde Tapia alsnog voor een enorme golf van opluchting in de gespannen Grolsch Veste. De Peruviaanse verdediger slaagde er dertien minuten voor tijd in om Hahn te kloppen. Hij deed dat met een kopbal. De definitieve bevrijding volgde vijf minuten later. Nadat Mokhar een kans onbenut liet, was Ziyech er razendsnel bij om de rebound alsnog tegen de touwen te schieten. De middenvelder, ook de aangever bij de 1-0, is daarmee bezig aan een opzienbarende reeks: bij de laatste acht doelpunten van zijn ploeg was hij direct of indirect betrokken (vier assists, vier goals).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vanaf nu de focus maar weer op de prestaties, hopelijk kunnen we weer naar boven kijken in plaats van vrezen voor het ergste.

14 maart 2015 om 20:32

Het ergste? Wat bedoel je daar precies mee?

14 maart 2015 om 20:51

Met aller respect, Twente is natuurlijk niet de ploeg die in 'de top' thuishoort. Maar als zelfs het linkker-rijtje uit zicht zal raken is het nog erger dan ik dacht.

14 maart 2015 om 22:01

Maar wat is vrezen voor het ergste?

14 maart 2015 om 23:24

Nou, een faillissement, zelfs een seizoen zonder Europees voetbal is "het ergste"...

Eindelijk weer gewonnen! Twente speelde op een aantal momenten sterk, helaas niet de hele wedstrijd. Maar gezien de hele wedstrijd is Twente gewoon de hele tijd de betere geweest, Zwolle heeft een paar kleine kansjes gehad maar was verder kansloos. Wat mij betreft mag Zwolle over een paar weken weer zo slecht spelen wanneer we in de halve finale van de Knvb beker tegen ze spelen.

Hopen dat over 3 weken. PEC aan het langste eind trekt. Maar dan moet het wel beter dan vanavond !!

14 maart 2015 om 20:34

Twente wint dan gwn weer we hebben het thuis publiek, wat een sfeer hulde aan de supporters

14 maart 2015 om 21:08

Als de spelers er ook zo over denken gaat PEC dus door hè. Nonchalance is een van de grootste gevaren in de voetballerij, wat mij betreft.

Eindelijk een overwinning en nog verdiend ook. Het leek te eindigen in een bloedeloze 0-0 maar gelukkig scoorde Twente nog 2x. Hopen dat de spelers hier vertrouwen uitputten en lekker het seizoen uitspelen. Zwolle viel erg tegen, op een paar kansjes na weinig van gezien. Beide keepers hadden toch een paar cruciale reddingen. Wedstrijd was niet altijd goed maar bleef spannend, en wat een opluchting na zo'n k-week. Jongens gefeliciteerd met deze mooie 3 punter.

Spel was misschien dan nog niet erg goed te noemen, maar de intenties zin al beter. Niet eindeloos achterin rondspelen, maar naar voren voetballen. Helaas nog niet veel uitgespeelde kansen.
3 Punten brengen hopelijk wat vertrouwen in de ploeg!

En toch zie ik Zwolle hier in de halve finale wel winnen. Het was aan het spel af te lezen dat Zwolle hier puur voor een puntje kwam, en zich niet wou blesseren in deze zandbak. Dat kon je ook halen uit het intervieuw van Saymak na de wedstrijd.

Desondanks een zeer terechte overwinning voor FC Twente vanavond.

14 maart 2015 om 20:40

Logica in Zwolle. Nog vol meedoen voor directe plaatsing in Europa, maar naar de nummer 9 afreizen voor 1 puntje...

14 maart 2015 om 21:14

Ja dat is toch logisch? Relatief gezien was het voor zwolle hier belangrijker niet te verliezen dan te winnen.

14 maart 2015 om 21:32

Zandbank? Hoe kom je erbij? Het veld is inmiddels stukken verbeterd en altijd nog beter dan nepgras!

15 maart 2015 om 00:32

Voor blessuregevoeligheid is het verre van beter dan nepgras, deze uitspraak doe je puur uit sentiment. Zoals de hele discussie eigenlijk alleen maar sentiment is, ik heb niemand nog een nuttig argument horen geven wat duidelijk aangeeft dat natuurgras per definitie beter is dan kunstgras

15 maart 2015 om 11:32

Oohw daarom willen spelers die terugkomen uit een blessure niet op kunstgras spelen. Vraag verder ook maar aan Makkelie. Kunstgras heeft veel mindere demping.

15 maart 2015 om 13:51

Nogmaals, kom eens met keiharde feiten. Argumenten als 'vraag maar aan die en die' kan ik niks mee. Ik wil best geloven dat kunstgras daadwerkelijk nadelen heeft, maar dan wil ik wel keiharde bewijzen zien. En tot nog toe is niemand op deze site in staat die te geven.

15 maart 2015 om 19:54

Die feiten zijn er. Google maar even op blessures demping en kunstgras

15 maart 2015 om 20:23

Bedankt voor de tip, zal ik doen

14 maart 2015 om 21:45

De grootste nonsens die ik in tijden heb gehoord..

Zwolle gaat voor een puntje bij de nummer 9 die de afgelopen 6 wedstrijden 2 punten heeft gehaald? Geloof je het zelf?

En zandbak? Welke zandbak? Zitten nog wel wat kale plekken bij, logisch, want het is niet binnen no-time weer een goed veld. Maar het is al veel beter dan afgelopen weken.

15 maart 2015 om 13:52

PEC was best tevreden geweest met een puntje eigenlijk, want wij zien Twente nog steeds als een veel grotere club.

Eindelijk! Mooi om te zien hoeveel jonkies zich inmiddels in de ploeg hebben gespeeld en ook nog bepalend (tapia) zijn.

Eindelijk weer eens iets positiefs over mijn club.

Zeer terechte overwinning, Zwolle had niks in te brengen. Hoop voor Twente dat ze nog meer punten pakken, muv tegen psv, want waar ze nu staan horen ze totaal niet.

Wat een verschil in inzet t.o.v. voor de winterstop. De jongens willen weer vechten voor elke bal, en vechten voor het publiek (die zich 200% heeft laten horen). Zowel spelers als supporters verdienden het vandaag. Toch een keer een zonnetje in zeer sombere tijden.
Het was absoluut nog niet goed, maar gelukkig toch eindelijk weer eens de 3 punten. Stevens voor mij de Motm vandaag, door zijn 2 goede reddingen in 1-op-1 situaties.

wat een draak van een wedstrijd,twente viel bijna om van de spanning,en waar pec zwolle mee bezig was joost mag het weten leek helemaal nergens op,pec heeft twente goed in het zadel geholpen vandaag,desondanks terechte overwinning voor twente voor de supporters vind ik het wel mooi zeker na ddeze rotweek

Terechte overwinning. Niet subliem gespeeld, wel veel beter dan tegenstander. En de kansen die ze kregen, spaarzame momenten, goed gered door Stevens

Stevens; 8
Ter Avest; 7
Martina; 8
Bjelland; nvt
Schilder; 6
Ebecilio; 6,5
Mokotjo; 6
Tapia; 6,5
Ziyech; 8
Castaignos; 5
Corona; 7,5

Andersen; 6,5
Mokhtar; 6,5
Borven; nvt

Op naar Grunn!

En nu maar hopen dat Castaignos de rest van het seizoen uitgeschakeld is, ging een stuk beter zonder hem. Hij liep tijdens het aanvallen niet meer in de weg

Eindelijk weer eens een goede wedstrijd van onze Fc. Vooral de jonkies, Tapia, Zyech, Corona en de terechte man of the match Ter Avest speelden heel goed. Ook Anderson viel goed in. Er was weer inzet en al veel meer de intentie om vooruit te spelen. Dat zorgde ook gelijk voor een mooie wisselwerking met het publiek wat de ploeg ook vleugels bezorgde.

14 maart 2015 om 23:25

Volgens mij is mohktar veel meer een teamspeler dan castaignos.. Zonder hen zijn ze beter af

15 maart 2015 om 00:08

Tot wanneer zijn mensen jonkies ?
Op bjelland en schilder na is iedereen 23 of jonger.. toch best jong??

Vond van beide kanten maar matig. Twente wel verdiend gewonnen. Veld is daar wel heel beroerd. Je ziet gewoon elke bal opstuiteren.

Warner Hahn is na een moeizame start toch lekker bezig nu bij PEC. Kan misschien binnen een jaar tot een betere keeper uitgroeien dan Vermeer.

Niveau van het voetbal was dramatisch.. Wel leuke wedstrijd en Twente verdient het

Een matig Twente had gisteren terecht gewonnen van een nog matiger Pec. Wat ging er veel fout aan onze kant. Ballen werden slecht gegeven, kopduels werden niet aangegaan en voor de 15.426ste keer dit seizoen ging niemand overtuigend de duels in. Wij gokten op de lange bal omdat wij inzagen dat er weinig duels op het middenveld werden gewonnen. Brama's spel was daarbij te traag en ik vermoedde de hele wedstrijd dat hij nog dacht dat hij nog bij Twente speelt. Grootste kneus op het veld was (verrassing) Jesper Drost. Als je het presteert om de hele wedstrijd lang de verkeerde keuzes te maken dan mag Jans wel eens met die jongen om de tafel zitten en een videoband opstarten met zijn dieptepunten.

Maar net zoals tegen Vitesse vond ik Jans weer tactisch ondermaats presteren. Lam (die op dat moment vrij matig speelde, maar het werd al tegen de Eagles pijnlijk duidelijk dat hij gewoon snelheid tekort komt voor die plek) werd gewisseld en dan gooi je Perreira er in. Die jongen was al een paar keer ingevallen, maar dan alleen als CV. Je neemt dus een enorm risico om die jongen op de back positie te plaatsen. Dat ging he-le-maal verkeerd en hij was 100% verantwoordelijk voor die onnodige 1-0. De enigen die een goede wedstrijd speelden waren Hahn, Saymak (bij elk balcontact van hem ging gelijk het tempo omhoog, jammer dat de rest van je elftal daar niets mee doet) en Van Hintum (op die corner na dan, maar goed dat kan gebeuren). Deze nederlaag was gewoon vrij onnodig, omdat ik dit Twente vrij matig vond voetballen gisteren. Je had hier prima een punt mee kunnen nemen als je de scherpte in je elftal had. Helaas hadden wij die niet, wat resulteert in een terecht nederlaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren